|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Jak bardzo musieli sp.... sprawę Jarosław and company aby ekipa rządząca pozostała u władzy - to jest po prostu ewenement w naszej skali. Chyba, że stał się cud i dorastamy jako naród....?! Przyszłość PIS w kontekście wyników w poszczególnych grupach wiekowych nie rysuje się optymistycznie. Wg mnie obecna formuła PIS wyczerpała się w sposób naturalny, pytanie brzmi czy Jarosław jest w stanie znaleźć inną formułę niż "zdradzeni o świcie", "wiem ale nie powiem" i "ona wie o czym mówię" czy też będzie zmuszony dotrzymać słowa i cytat: "pozostawić miejsce innym, pewnie młodszym, oni dalej będą to prowadzili" ![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co to za jaja z tymi czastkowymi wynikami? Jak PKW ma podliczyc dobrze glosy skoro po polnocy podaja info ze maja 3% glosow policzonych a po 2 w nocy podadza wyniki z 30% komisji. Po czym o 2 daja ino, ze podliczyli dopiero 8% hahaha Czyli co, pomylili sie o 22% (mieli wyliczyc przez te 2h 27% (bo 3 juz mieli) a wyliczyli raptem 5%). Ahh te sondaze i szacowania ha. A moze jakies waleczki robia... Dobranoc
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zobaczymy czy stare SLD coś zrobi, ale prawda jest taka, że SLD od 2006 roku jest partią małą, i to jest stan raczej trwały. Oni tak naprawdę nie mają żadnej oferty dla wyborcy. A Palikot ma, bo jest bardziej radykalny i nie ciąży na nim brak wiarygodności. Co do elektoratu gospodarczego, to może rzeczywiście Palikot nie zje SLD w całości, natomiast na miejscu SLD obawiałbym się, czy przekroczą próg. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do dotrzymania słowa, to bym się nie podniecał, bo teraz wszędzie słychać "czy dotrzyma słowa", a wszyscy zapominają, że już jakiś czas temu JK odwołał tą zapowiedź. http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...7-1-14--d.html ps. do tego co napisał martin_6 - PiS się nie chyli ku upadkowi, jakby wielu chciało. Sytuacja PiSu jest bardzo stabilna, i to jest pewna wartość, którą należy docenić - stworzyć partię, która na trwałe stanowi znaczący (zdobywający 30%) element sceny politycznej, to jest bardzo duży sukces. Patrząc na to, jak wygląda historia parlamentaryzmu ostatnich 50 lat w innych krajach, to PiS ma szansę albo w razie ogromnej kompromitacji (scenariusz węgierski) albo w przypadku wypalenia się PO po dłuższym okresie sprawowania rządów. I jeszcze jedno - nie wiem, czy nikt nie zwraca na to uwagi, ale zarówno w 2007, jak i obecnie, PiS zdobyło większe poparcie niż w wyborach w 2005 roku, gdy wygrało wybory. To jest gorszy rezultat w porównaniu do PO, ale to nie jest zły rezultat.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 01:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kwaśniewski powiedział dokładnie to samo w rozmowie z Olejnik.
" Na miejscu Napieralskiego zastanowiłbym się, czy za 4 lata przekroczą próg 5 %" Napieralski powinien polecieć ze stołka za tak słaby wynik. Rysiu Kalisz powinien zostać przewodniczącym. Barwna postać, młodzi lubią go słuchać, trafia do nich no i ma jaja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
z tvn24.pl:
" podjęliśmy decyzję że narazie podamy wyniki z 15 % komisji wyborczych " ej....miało być z 30 % tak ? Więc jakim ....a prawem PKW nagle mówi że ' a nie...taka mała zmiana, damy wam info z 15 procent... ' co jest ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A co ma być?
Myśleli , że pójdzie szybciej . Poszło jak poszło , a że lud(a przynajmniej jego część) czeka , to dają z tylu z ilu się ,,wyrobili'' na ostatnią rozsądną godzinę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze jedno - poczekajmy na wyniki wyborów do Senatu. Bo może się okazać, że PO nie będzie mieć większości i np. ten blok Prezydentów miast zdobędzie wystarczająco dużo mandatów senatorskich, by PO musiało dogadywać się na koalicję zarówno w Sejmie, jak i w senacie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są wyniki z 15% - na razie PO o prawie 2,5% niżej niż w sondażu OBOP, PiS prawie idealnie. RPP prawie tak samo, PSL i SLD o 1% więcej niż w sondażu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gowin póki co idzie z trójki jak burza(prawie więcej głosów niż 1 i 2 sumie) .
Były ploty , że Napieralski nie zgarnie mandatu(to już by była mega sensacja) , jednak wyniki mówią co innego. Natomiast w samym mieście Szczecinie jest nieźle masakrowany(31 do 6 przy 50 % obwodów) przez swojego byłego partyjnego podwładnego - Arłukowicza. Grabarczyk(łódzka jedynka) póki co plasuje się za czarną perłą polskiego parlamentu i za kowbojem z resortu sprawiedliwości .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 02:23.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
PO zawsze ma mniejszy wynik z cząstkowych wyników bo najpierw spływają dane z małych komisji (wsi, miasteczek), a dopiero potem z miejskich gdzie PO ma zawsze najlepsze wyniki.
Przykład z wyborów prezydenckich, kiedy w nocy prezydentem był Kaczyński, rano Komorowski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wyniki jak dla mnie na duży plus.Oby stykło na dotychczasową koalicję i będzie świetnie.Miałem taką nadzieje że Pis i Sld polegnie i polegli.Palikot...to nie jest ideowiec a skrajny cynik ale pokłony za wynik bo on to zrobił ciężką pracą.Byłem pewien że to będzie słomiany zapał, szczególnie że w sondażach do niedawna nie istniał a ten s....iel jeździł, organizował i dziś ma 10%
![]() A tak na marginesie - jak dla mnie kibole ogólnie to tak z 5% dla PO zrobili. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
PiS w Chicago otrzymał 80% głosów ! a w Mińsku wygrało PO
http://wybory.wp.pl/title,W-tych-mie...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"02.17 Oto cząstkowe, nieoficjalne wyniki wyborów, przekazane PKW drogą wyłącznie elektroniczną, bezpośrednio z protokołów obwodowych komisji wyborczych z nieco ponad 11 proc. obwodów (2884 obwody). Frekwencja: 53,15 proc. Procent otrzymanych ważnych głosów: PPP - 1,1; LPR - 1,28; PiS - 31,63; PO - 41,1; PSL - 8,83; Samoobrona - 1,62; LiD - 14,04; Partia Kobiet - 0,15." Skończyło się o 0,4% lepiej dla PO i o 0,5% dla PiS. W sumie nie było prawie żadnej zmiany. ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie bardzo potrafie zrozumiec, jakim sposobem po 4 latach kiepskich rzadow niespelnionych obietnic, swiatowego kryzysu i zwiazanych z tym podwyzek, tragicznej smierci prezydenta, afer, wynik jest identyczny jak przed tymi 4 laty.
Media ? Glupota ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Jeszcze większy odsetek stanowią ludzie, którzy nawet nie zapoznali się z programem wyborczym, propozycją zmian. Ostatnio podczas rozmowy zapytałem " co takiego proponuje PO że tak chętnie chcesz na nich głosować..." odpowiedź jaką dostałem była druzgocąca - " a czy to ważne, ważne żeby karzeł nie został premierem, wystarczy że jego brat był prezydentem i jesteśmy w dupie..." Dalsza rozmowa była bez sensu. Chyba źle zrobiłem udzielając się w tym temacie, ostatnio ograniczyłem się tylko do czytania i chyba trzeba będzie do tego wrócić. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
||
wisłazwe napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Wrzucasz wykres bez głębszej analizy przyczyn takiego zjawiska ekonomicznego i wygłaszasz na tej podstawie daleko idące wnioski. Szczerze: dyskwalifikuje Cię to jako ekonomistę / finansistę... Z mojej strony koniec tematu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja siĘ zapytam po co czytaĆ program wyborczy skoro i tak on nie zostanie zrealizowany choĆby w minimalny sposÓb?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Lipa straszna. 10% dla Palikota - ten kraj schodzi na psy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jaka by koalicja powstała gdyby wyniki były jak w naszej ankiecie?
Uff...jednak dobrze że rzeczywistość okazała się inna ![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/120...01.html#tabs-1 w Krakowie PO prawie 49%.... i uświadommy sobie, że to forum jednak ma "niszowe" poglądy w stosunku do ogółu mieszkańców...
![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Zdyskwalifikowałeś (wykluczyłeś) mnie jako ekonomistę i finansistę - będę musiał pogadać o tym z Arłukowiczem hehe Wykresów też nie wrzucałem ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.10.2011 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wynik Gasipsa mnie zszokował, szczerze mówiąc. Sadzić, palić, zalegalizować! To jak widać chwytliwe hasło wyborcze. Mnie osobiście zdziwiła dość niska frekwencja. Kiedy byłem oddać głos, to ludzi było dużo, a uważałem żeby nie trafićna tłum kościółkowców po pełnej godzinie. Pani w komisji powiedziała że frekwencja dośćwysoka, a to połowa uprawnionych nie poszła. No ale z drugiej strony sam nie wiedziałem jak zagłosować, taki wybór to żaden wybór... Jak grabarczyk dalej będzie ministrem infrastruktury, to znaczy że PO może olać opinię publiczną po całości i co gorsza zdaje sobie z tego sprawę. Ja liczę że Hallowa poleci ze stołka, bo jej pomysły w min. edukacji przyprawiająo ból, przepraszam "bul" głowy....
|
|
|