The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 00:58
Cytat:
A ja uważam, że Palikot jest w stanie szybko przejąć cały elektorat SLD, co razem daje już prawie 20%, a i w razie gdyby PO robiła dalej to co w dotychczasowej kadencji, to i jeszcze z 10% wyjmie z PO. Wówczas Palikot może liczyć na 25-30% i sytuacja nie robi się już taka spokojna.
O ile elektorat ,,obyczajowy'' może spokojnie przeciągnąć , to co z elektoratem ,,gospodarczym'' ?
Palikot ma raczej mało socjalistyczny program gospodarczy.
To po pierwsze
Druga kwestia jest taka , że starszyzna może jakoś po wyborach zareagować.
Albo pobłogosławią mniej lub bardziej wyraziście PO i pójdą na pełną emeryturę , albo zaczną kombinować jakąś odpowiednią reakcje na wyniki Palikota.

Jakby się zastanowić , to żrący się między sobą różowi liberałowie i europejscy socjaliści nie byli by takim złym rozwiązaniem...
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.10.2011, 01:04
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
No właśnie bardziej mnie martwi dobry wynik Palikota, niż wygrana Platformy. Boje się, że jeszcze nadejdą czasy, gdy PO będzie stanowić ostatni bastion oporu przed Palikotem (nieco przesadzam, bo PiS swoje zawsze dostanie, co widać po szóstych czy siódmych z rzędu wyborach).

W 2007 roku OBOP przeszacował PO o 2pp - w rzeczywistości dostali mniej, zaś PiS niedoszacował o 2 pp. Gdyby tendencja była w tym roku taka sama, to wynik wyniósłby 37-32. A to już dla PO taki świetny wynik by nie był.
No nie wiem, dla mnie nawet minimalna wygrana PO to jej sukces bez precedensu do tej pory. Przecież każdemu z nas jest wiecznie źle, kazdy z nas jest pokrzywdzony, oszukany, maltretowany przez władzę, policję, klub, Cupiała, NFZ, Urząd Skarbowy itd. itp. w skrócie: przez miłościwie nam panujących...
Jak bardzo musieli sp.... sprawę Jarosław and company aby ekipa rządząca pozostała u władzy - to jest po prostu ewenement w naszej skali. Chyba, że stał się cud i dorastamy jako naród....?!
Przyszłość PIS w kontekście wyników w poszczególnych grupach wiekowych nie rysuje się optymistycznie. Wg mnie obecna formuła PIS wyczerpała się w sposób naturalny, pytanie brzmi czy Jarosław jest w stanie znaleźć inną formułę niż "zdradzeni o świcie", "wiem ale nie powiem" i "ona wie o czym mówię" czy też będzie zmuszony dotrzymać słowa i cytat: "pozostawić miejsce innym, pewnie młodszym, oni dalej będą to prowadzili"
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 01:09
Co to za jaja z tymi czastkowymi wynikami? Jak PKW ma podliczyc dobrze glosy skoro po polnocy podaja info ze maja 3% glosow policzonych a po 2 w nocy podadza wyniki z 30% komisji. Po czym o 2 daja ino, ze podliczyli dopiero 8% hahaha Czyli co, pomylili sie o 22% (mieli wyliczyc przez te 2h 27% (bo 3 juz mieli) a wyliczyli raptem 5%). Ahh te sondaze i szacowania ha. A moze jakies waleczki robia... Dobranoc
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2011, 01:09
Mareq napisał(a):Wyświetl post
O ile elektorat ,,obyczajowy'' może spokojnie przeciągnąć , to co z elektoratem ,,gospodarczym'' ?
Palikot ma raczej mało socjalistyczny program gospodarczy.
To po pierwsze
Druga kwestia jest taka , że starszyzna może jakoś po wyborach zareagować.
Albo pobłogosławią mniej lub bardziej wyraziście PO i pójdą na pełną emeryturę , albo zaczną kombinować jakąś odpowiednią reakcje na wyniki Palikota.

Jakby się zastanowić , to żrący się między sobą różowi liberałowie i europejscy socjaliści nie byli by takim złym rozwiązaniem...

Zobaczymy czy stare SLD coś zrobi, ale prawda jest taka, że SLD od 2006 roku jest partią małą, i to jest stan raczej trwały. Oni tak naprawdę nie mają żadnej oferty dla wyborcy.

A Palikot ma, bo jest bardziej radykalny i nie ciąży na nim brak wiarygodności.

Co do elektoratu gospodarczego, to może rzeczywiście Palikot nie zje SLD w całości, natomiast na miejscu SLD obawiałbym się, czy przekroczą próg.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 01:16
Aimable napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, dla mnie nawet minimalna wygrana PO to jej sukces bez precedensu do tej pory. Przecież każdemu z nas jest wiecznie źle, kazdy z nas jest pokrzywdzony, oszukany, maltretowany przez władzę, policję, klub, Cupiała, NFZ, Urząd Skarbowy itd. itp. w skrócie: przez miłościwie nam panujących...
Jak bardzo musieli sp.... sprawę Jarosław and company aby ekipa rządząca pozostała u władzy - to jest po prostu ewenement w naszej skali. Chyba, że stał się cud i dorastamy jako naród....?!
Przyszłość PIS w kontekście wyników w poszczególnych grupach wiekowych nie rysuje się optymistycznie. Wg mnie obecna formuła PIS wyczerpała się w sposób naturalny, pytanie brzmi czy Jarosław jest w stanie znaleźć inną formułę niż "zdradzeni o świcie", "wiem ale nie powiem" i "ona wie o czym mówię" czy też będzie zmuszony dotrzymać słowa i cytat: "pozostawić miejsce innym, pewnie młodszym, oni dalej będą to prowadzili"
Wręcz przeciwnie. PiS w każdej kolejnej elekcji dostaje coraz więcej mandatów w Sejmie. Ich zdolność do ewentualnego przyciągnięcia nowych wyborców wcale wbrew pozorom nie wygląda tak źle (wybory prezydenckie pokazały, że tak gdzieś połowa wyborców, z obrzydzeniem czy nie, ale jest w stanie Kaczyńskiego w pewnych warunkach poprzeć). Koalicja ma przed sobą cholernie ciężkie 4 lata. Nie widzę powodu, aby uznać, że partia chyli się ku upadkowi.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 01:16
Aimable napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, dla mnie nawet minimalna wygrana PO to jej sukces bez precedensu do tej pory.

(..)

czy też będzie zmuszony dotrzymać słowa i cytat: "pozostawić miejsce innym, pewnie młodszym, oni dalej będą to prowadzili"
Sukces bez precedensu, ale też od dawna już spodziewany. Cała strategia PO na tą kadencję zakładała nie robienie niczego, co mogłoby narazić ich na straty. I tylko kilka błędów popełnili. SLD do dzisiaj by rządził, gdyby nie afera Rywina i bardzo duże bezrobocie. A PO nawet z aferą hazardową potrafiła sobie poradzić i skręciła ją w odpowiedni sposób.

Co do dotrzymania słowa, to bym się nie podniecał, bo teraz wszędzie słychać "czy dotrzyma słowa", a wszyscy zapominają, że już jakiś czas temu JK odwołał tą zapowiedź.

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...7-1-14--d.html

ps. do tego co napisał martin_6 - PiS się nie chyli ku upadkowi, jakby wielu chciało. Sytuacja PiSu jest bardzo stabilna, i to jest pewna wartość, którą należy docenić - stworzyć partię, która na trwałe stanowi znaczący (zdobywający 30%) element sceny politycznej, to jest bardzo duży sukces. Patrząc na to, jak wygląda historia parlamentaryzmu ostatnich 50 lat w innych krajach, to PiS ma szansę albo w razie ogromnej kompromitacji (scenariusz węgierski) albo w przypadku wypalenia się PO po dłuższym okresie sprawowania rządów.

I jeszcze jedno - nie wiem, czy nikt nie zwraca na to uwagi, ale zarówno w 2007, jak i obecnie, PiS zdobyło większe poparcie niż w wyborach w 2005 roku, gdy wygrało wybory. To jest gorszy rezultat w porównaniu do PO, ale to nie jest zły rezultat.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 01:26.
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.10.2011, 01:18
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
natomiast na miejscu SLD obawiałbym się, czy przekroczą próg.
Kwaśniewski powiedział dokładnie to samo w rozmowie z Olejnik.
" Na miejscu Napieralskiego zastanowiłbym się, czy za 4 lata przekroczą próg 5 %"

Napieralski powinien polecieć ze stołka za tak słaby wynik. Rysiu Kalisz powinien zostać przewodniczącym. Barwna postać, młodzi lubią go słuchać, trafia do nich no i ma jaja.
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 01:22
labtec napisał(a):Wyświetl post
Kwaśniewski powiedział dokładnie to samo w rozmowie z Olejnik.
" Na miejscu Napieralskiego zastanowiłbym się, czy za 4 lata przekroczą próg 5 %"

Napieralski powinien polecieć ze stołka za tak słaby wynik. Rysiu Kalisz powinien zostać przewodniczącym. Barwna postać, młodzi lubią go słuchać, trafia do nich no i ma jaja.
Tyle tylko że Kalisz wymyśla bzdury ze stawianiem JK i Ziobry przed TS za "stworzenie atmosfery". Dla mnie to jest mało poważny polityk, w przeciwieństwie do GN, którego stosunkowo lubię, mimo że to szef SLD.
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.10.2011, 01:24
z tvn24.pl:

" podjęliśmy decyzję że narazie podamy wyniki z 15 % komisji wyborczych "

ej....miało być z 30 % tak ?

Więc jakim ....a prawem PKW nagle mówi że ' a nie...taka mała zmiana, damy wam info z 15 procent... '

co jest ?
Mareq
Senior Member

Stary 10.10.2011, 01:31
A co ma być?
Myśleli , że pójdzie szybciej . Poszło jak poszło , a że lud(a przynajmniej jego część) czeka , to dają z tylu z ilu się ,,wyrobili'' na ostatnią rozsądną godzinę.
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 01:31
I jeszcze jedno - poczekajmy na wyniki wyborów do Senatu. Bo może się okazać, że PO nie będzie mieć większości i np. ten blok Prezydentów miast zdobędzie wystarczająco dużo mandatów senatorskich, by PO musiało dogadywać się na koalicję zarówno w Sejmie, jak i w senacie.
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 01:59
Są wyniki z 15% - na razie PO o prawie 2,5% niżej niż w sondażu OBOP, PiS prawie idealnie. RPP prawie tak samo, PSL i SLD o 1% więcej niż w sondażu.
Mareq
Senior Member

Stary 10.10.2011, 02:06
Gowin póki co idzie z trójki jak burza(prawie więcej głosów niż 1 i 2 sumie) .
Były ploty , że Napieralski nie zgarnie mandatu(to już by była mega sensacja) , jednak wyniki mówią co innego. Natomiast w samym mieście Szczecinie jest nieźle masakrowany(31 do 6 przy 50 % obwodów) przez swojego byłego partyjnego podwładnego - Arłukowicza.
Grabarczyk(łódzka jedynka) póki co plasuje się za czarną perłą polskiego parlamentu i za kowbojem z resortu sprawiedliwości .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 02:23.
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 10.10.2011, 02:08
PO zawsze ma mniejszy wynik z cząstkowych wyników bo najpierw spływają dane z małych komisji (wsi, miasteczek), a dopiero potem z miejskich gdzie PO ma zawsze najlepsze wyniki.

Przykład z wyborów prezydenckich, kiedy w nocy prezydentem był Kaczyński, rano Komorowski.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.10.2011, 02:16
Wyniki jak dla mnie na duży plus.Oby stykło na dotychczasową koalicję i będzie świetnie.Miałem taką nadzieje że Pis i Sld polegnie i polegli.Palikot...to nie jest ideowiec a skrajny cynik ale pokłony za wynik bo on to zrobił ciężką pracą.Byłem pewien że to będzie słomiany zapał, szczególnie że w sondażach do niedawna nie istniał a ten s....iel jeździł, organizował i dziś ma 10%

A tak na marginesie - jak dla mnie kibole ogólnie to tak z 5% dla PO zrobili.
94 - Allah Akbar!!
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2011, 02:23
PiS w Chicago otrzymał 80% głosów ! a w Mińsku wygrało PO ot taka ciekawostka
http://wybory.wp.pl/title,W-tych-mie...wiadomosc.html
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 02:28
milansport napisał(a):Wyświetl post
PO zawsze ma mniejszy wynik z cząstkowych wyników bo najpierw spływają dane z małych komisji (wsi, miasteczek), a dopiero potem z miejskich gdzie PO ma zawsze najlepsze wyniki.

Przykład z wyborów prezydenckich, kiedy w nocy prezydentem był Kaczyński, rano Komorowski.
W 2007 roku

"02.17 Oto cząstkowe, nieoficjalne wyniki wyborów, przekazane PKW drogą wyłącznie elektroniczną, bezpośrednio z protokołów obwodowych komisji wyborczych z nieco ponad 11 proc. obwodów (2884 obwody). Frekwencja: 53,15 proc. Procent otrzymanych ważnych głosów: PPP - 1,1; LPR - 1,28; PiS - 31,63; PO - 41,1; PSL - 8,83; Samoobrona - 1,62; LiD - 14,04; Partia Kobiet - 0,15."

Skończyło się o 0,4% lepiej dla PO i o 0,5% dla PiS. W sumie nie było prawie żadnej zmiany.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 10.10.2011, 02:35
Nie bardzo potrafie zrozumiec, jakim sposobem po 4 latach kiepskich rzadow niespelnionych obietnic, swiatowego kryzysu i zwiazanych z tym podwyzek, tragicznej smierci prezydenta, afer, wynik jest identyczny jak przed tymi 4 laty.
Media ? Glupota ?
Boia chi molla !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.10.2011, 02:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Media ? Glupota ?
Jarosław?Grzesiu N?
94 - Allah Akbar!!
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2011, 02:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jarosław?Grzesiu N?
Mam rozumieć że 37% polaków zagłosowało przeciwko PiS'sowi a nie na program Platformy Obywatelskiej ?
w sumie jakoś nie jestem taką opinią zaskoczony ... zawsze jak rozmawiam z wyborcami PO to ich sztandarowy argument: "nie dać Kaczyńskiemu władzy"
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.10.2011, 06:05
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Mam rozumieć że 37% polaków zagłosowało przeciwko PiS'sowi a nie na program Platformy Obywatelskiej ?
w sumie jakoś nie jestem taką opinią zaskoczony ... zawsze jak rozmawiam z wyborcami PO to ich sztandarowy argument: "nie dać Kaczyńskiemu władzy"
No i jestesmy w domu, sam znam (niestety) ludzi którzy gówno się znają na polityce a na wybory idą tylko po to aby nie dopuścić Kaczyńskiego do władzy. Myśle, że podobnie to działa po drugiej stronie no bo powiedzmy szczerze ile procent ludzi którzy głosowali na PiS poszło tylko po to aby odsunąć od władzy Donalda...

Jeszcze większy odsetek stanowią ludzie, którzy nawet nie zapoznali się z programem wyborczym, propozycją zmian. Ostatnio podczas rozmowy zapytałem " co takiego proponuje PO że tak chętnie chcesz na nich głosować..." odpowiedź jaką dostałem była druzgocąca - " a czy to ważne, ważne żeby karzeł nie został premierem, wystarczy że jego brat był prezydentem i jesteśmy w dupie..."
Dalsza rozmowa była bez sensu.

Chyba źle zrobiłem udzielając się w tym temacie, ostatnio ograniczyłem się tylko do czytania i chyba trzeba będzie do tego wrócić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 10.10.2011, 07:01
wisłazwe napisał(a):Wyświetl post
no i jestesmy w domu, sam znam (niestety) ludzi którzy gówno się znają na polityce a na wybory idą tylko po to aby nie dopuścić kaczyńskiego do władzy. Myśle, że podobnie to działa po drugiej stronie no bo powiedzmy szczerze ile procent ludzi którzy głosowali na pis poszło tylko po to aby odsunąć od władzy donalda...

jeszcze większy odsetek stanowią ludzie, którzy nawet nie zapoznali się z programem wyborczym, propozycją zmian. Ostatnio podczas rozmowy zapytałem " co takiego proponuje po że tak chętnie chcesz na nich głosować..." odpowiedź jaką dostałem była druzgocąca - " a czy to ważne, ważne żeby karzeł nie został premierem, wystarczy że jego brat był prezydentem i jesteśmy w dupie..."
dalsza rozmowa była bez sensu.

Chyba źle zrobiłem udzielając się w tym temacie, ostatnio ograniczyłem się tylko do czytania i chyba trzeba będzie do tego wrócić.
wisłazwe napisał(a):
boże chroń!
Aż ciekawości sprawdziłem jego program wyborczy i propozycję zmian:
- legalizacja związków partnerskich

dalej zrezygnowałem z czytania.
1234567890
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.10.2011, 07:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że - ze względu na moją pracę - masz o tym mniejsze pojęcie ode mnie...

Z mojej strony koniec tematu. Zmykam do spania.
Nieprawdopodobne... wiesz wszystko, nawet gdzie ja pracuję i bezczelnie twierdzisz nawet ze mną nie rozmawiając, ze wiesz więcej o ekonomii / gospodarce niż ja. Bardzo, ale to bardzo byś się zdziwił...

Wrzucasz wykres bez głębszej analizy przyczyn takiego zjawiska ekonomicznego i wygłaszasz na tej podstawie daleko idące wnioski. Szczerze: dyskwalifikuje Cię to jako ekonomistę / finansistę...

Z mojej strony koniec tematu.
majka89
Member

Od: 07.2009

Stary 10.10.2011, 07:34
A ja siĘ zapytam po co czytaĆ program wyborczy skoro i tak on nie zostanie zrealizowany choĆby w minimalny sposÓb?
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.10.2011, 07:43
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo potrafie zrozumiec, jakim sposobem po 4 latach kiepskich rzadow niespelnionych obietnic, swiatowego kryzysu i zwiazanych z tym podwyzek, tragicznej smierci prezydenta, afer, wynik jest identyczny jak przed tymi 4 laty.
Media ? Glupota ?
Bo Ci piękni, młodzi panowie ładnie mówią i elegancko prezentują się w telewizorze! Przecież powszechnie wiadomo, że na PiS wstyd głosować. Mają jednak problem, bo w Polsce mamy 30% moherów, kiboli i oszołomów.
Lipa straszna. 10% dla Palikota - ten kraj schodzi na psy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.10.2011, 07:45
Ciekaw jestem jaka by koalicja powstała gdyby wyniki były jak w naszej ankiecie?

Uff...jednak dobrze że rzeczywistość okazała się inna
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 10.10.2011, 07:59
http://wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/120...01.html#tabs-1 w Krakowie PO prawie 49%.... i uświadommy sobie, że to forum jednak ma "niszowe" poglądy w stosunku do ogółu mieszkańców...
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.10.2011, 08:05
marian3a napisał(a):Wyświetl post
PiS w Chicago otrzymał 80% głosów ! a w Mińsku wygrało PO ot taka ciekawostka
http://wybory.wp.pl/title,W-tych-mie...wiadomosc.html
Ja nie moge pogodzic sie z jednym, jak ludzie mieszkajacy na stałe gdzie indziej(niektórzy nie znajacy w ogóle realiów), moga decydowac jak ma byc dla mnie tu w Polsce......
Bednarz=Landryna=......
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.10.2011, 08:13
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Nieprawdopodobne... wiesz wszystko, nawet gdzie ja pracuję i bezczelnie twierdzisz nawet ze mną nie rozmawiając, ze wiesz więcej o ekonomii / gospodarce niż ja. Bardzo, ale to bardzo byś się zdziwił...

Wrzucasz wykres bez głębszej analizy przyczyn takiego zjawiska ekonomicznego i wygłaszasz na tej podstawie daleko idące wnioski. Szczerze: dyskwalifikuje Cię to jako ekonomistę / finansistę...

Z mojej strony koniec tematu.
Napisałem "myślę, iż ze względu na swoją pracę wiem na ten temat więcej". To nie twierdzenie, to przypuszczenie. Jeśli jest inaczej szczerze przepraszam a do dyskusji na temat ekonomii i finansów zapraszam na priv.

Zdyskwalifikowałeś (wykluczyłeś) mnie jako ekonomistę i finansistę - będę musiał pogadać o tym z Arłukowiczem hehe

Wykresów też nie wrzucałem
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.10.2011 o godz. 08:15.
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.10.2011, 08:35
Wynik Gasipsa mnie zszokował, szczerze mówiąc. Sadzić, palić, zalegalizować! To jak widać chwytliwe hasło wyborcze. Mnie osobiście zdziwiła dość niska frekwencja. Kiedy byłem oddać głos, to ludzi było dużo, a uważałem żeby nie trafićna tłum kościółkowców po pełnej godzinie. Pani w komisji powiedziała że frekwencja dośćwysoka, a to połowa uprawnionych nie poszła. No ale z drugiej strony sam nie wiedziałem jak zagłosować, taki wybór to żaden wybór... Jak grabarczyk dalej będzie ministrem infrastruktury, to znaczy że PO może olać opinię publiczną po całości i co gorsza zdaje sobie z tego sprawę. Ja liczę że Hallowa poleci ze stołka, bo jej pomysły w min. edukacji przyprawiająo ból, przepraszam "bul" głowy....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów