The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2011, 20:42
To jest koniec Polski.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2011, 20:43
AS82 napisał(a):Wyświetl post
ja nie szukam zadnych wymówek ,mówie ci jaka jest prawda , a jak nie wiesz o co chodzi to zobacz sobie jak wygladaja np kamienice-rudery w Podgórzu w jakich ludzie mieszkaja a potem sobie jedz do Lagiewnik a najlepiej do Lichenia zeby zobaczyc bogactwo i przepych . Ludzi to drazni
A bogactwo Walterów, Solorzy i innych cię nie drażni tylko kościoła?

Jak widzisz bogatszego sąsiada to mu zabierasz kasę bo cię drażni jego bogactwo? A może on na to zapracował. Ktoś widać dał kościołowi pieniądze. To nie twoje pieniądze.
Ty jakiś bolszewik jesteś?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.10.2011, 20:43
Tak sobie czytam ten temat i mam niezły polew...

Coś za cicho śpiewacie "Tusk matole Twój rząd obalą kibole"... społeczeństwo tego nie usłyszało może za 4 lata się Wam uda

podoba mi się zwłaszcze post silver03:

"To jest koniec Polski"
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.10.2011, 20:44
Cytat:
Dojebią ci o pare % wyższy podatek, może wtedy zrozumiesz kto tak najbardziej doi nasze społeczeństwo
O ile mi wiadomo w Unii Europejskiej nie może być wyższy podatek niż 25 %

Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2011, 20:45
fialo, proszę weź to zdjęcie wstaw w link bo można zwymiotować gdy człowiek przypadkowo patrzy.

http://www.youtube.com/watch?v=sJxz5pJ-c-I

Niestety nasze społeczeństwo upada.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.10.2011, 20:46
fialo napisał(a):Wyświetl post

Oto przedstawiciel, czy może przedstawicielka 'nowej siły' w Sejmie.

Przy czymś takim, to już nawet zwycięstwo PO nie boli.

k.wa weź to usuń! Obrzydliwość!

Wynik wyborów nie jest dla mnie satysfakcjonujący powiem szczerze.
Wiem, że teoria spiskowa, ale jeżeli to będzie prawda to będę w jeszcze większym szoku.

Zakładając hipotetycznie, że wyrzucenie Palikota było jakimś misternym planem Donalda aby później go przyjąć z powrotem i zrobić z nim koalicję czyli wręcz rządzić samodzielnie to plan się powiódł.

Jeżeli jednak by się to nie udało to i tak PO zostaje przy władzy z ludźmi z PSL - którzy i tak wejdą w koalicję z każdym i gówno mają do powiedzenia.

Kiedy w tym kraju będzie normalnie...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

tomek100 napisał(a):Wyświetl post

Coś za cicho śpiewacie "Tusk matole Twój rząd obalą kibole"... społeczeństwo tego nie usłyszało może za 4 lata się Wam uda
Wam?

Czyli kibicem nie jesteś. To co tu robisz na forum? Oficer polityczny pilnujący "bydła"? Żenujący mały prowokator się uaktywnił.....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jest koniec Polski.

To jest koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.10.2011, 20:48
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jest koniec Polski.
Poprzedni taki koniec, zapowiadany przez prawicowych jęczybułów, miał nastąpić po podpisaniu traktatu lizbońskiego. W sensie tej skali, bo gdyby brać tutejszych politologów serio - Polska upadała już dziesiątki razy, itepe itede.

Jestem zszokowany przewagą PO, przed wyborami postawiłbym sporo, że wygra PiS. Piękny wynik Palikota, koniec SLD - miód na serce. Korwin jak zwykle - beczka śmiechu. A szkoda, bo potencjał też był ogromny w porównaniu do poprzednich lat. Nie ukrywam, że duet Palikot-Korwin w parlamencie byłby czymś bardzo ciekawym.

Dziennikarze GP, GPC, niezależnej, Uważam Rze i innego konserwatywnego papieru toaletowego mogą odetchnąć z ulgą. Przed nimi cztery lata niezakłóconej niczym pracy w je*aniu nowego-starego (nie)rządu.

Miłego tygodnia życzę.
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.10.2011, 20:48
RAF napisał(a):Wyświetl post
To jesto koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.
Zgadzam się w 100%. Gdyby nie te osoby to spokojnie sumienie pozwoliłoby mi głosować na PiS.
tomek100
Senior Member

Stary 09.10.2011, 20:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wam?

Czyli kibicem nie jesteś. To co tu robisz na forum? Oficer polityczny pilnujący "bydła"? Żenujący mały prowokator się uaktywnił.....
Jestem takim samym kibicem (i pewnie dlużej niż Ty) i Polakiem jak Ty. Mamy tylko inne poglądy polityczne. Jesli ktoś mnie wyzywa od pedałów bo głosowałem na PO to pozwoliłem sobie napisać co myślę.
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.10.2011, 20:50
w Pisie sa normalni ludzie ale musi dojsc do zmiany na najwyzszym szczeblu
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.10.2011, 20:51
No to kibole tak samo obalili rząd Tuska, jak jakiś czas temu "ukarali" Majchrowskiego. Dlatego nie powinno być polityki na stadionach. Fajne że nie będzie już tej debilnej piosenki.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.10.2011, 20:51
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
w Pisie sa normalni ludzie ale musi dojsc do zmiany na najwyzszym szczeblu
na kogo ,na Ziobre ?
Endrju 1906
Senior Member

Stary 09.10.2011, 20:52
Teraz to już na pewno trzeba uciekać z tego kraju !
WISŁA NA ZAWSZE !
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.10.2011, 20:53

podoba mi się zwłaszcze post silver03:

"To jest koniec Polski"
Tak to my w ogóle nie śpiewamy
Jak już coś to Donald

Masz niezły polew mówisz, a z czego
Zobaczymy, czy dalej będziesz taki uśmiechnięty za 4 lata, naprawdę żyje Ci się lepiej w tym państwie ?

''Społeczeństwo'' jest zaślepione TVN i GW. Tkwicie w tym dalej.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2011, 20:53
Jestem takim samym kibicem (i pewnie dlużej niż Ty) i Polakiem jak Ty. Mamy tylko inne poglądy polityczne. Jesli ktoś mnie wyzywa od pedałów bo głosowałem na PO to pozwoliłem sobie napisać co myślę.
Nie jesteś kibicem - jesteś tylko i wyłącznie widzem. Oglądasz sobie piłkę i tyle.
tomek100
Senior Member

Stary 09.10.2011, 20:55
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
No to kibole tak samo obalili rząd Tuska, jak jakiś czas temu "ukarali" Majchrowskiego. Dlatego nie powinno być polityki na stadionach. Fajne że nie będzie już tej debilnej piosenki.
Sam lepiej bym tego nie ujął. Zajmijmy się budowaniem potęgi naszego klubu a nie polityką bo to do niczego dobrego nie doprowadzi (a wprost przeciwnie: tylko do podziału w wiślackiej rodzinie).
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
O ile mi wiadomo w Unii Europejskiej nie może być wyższy podatek niż 25 %
Mylisz się istnieje dolna granica podatku - 15%. Górnej nie ma. Także tylko czekać jak rząd Tuska jeszcze je podwyższy w myśl reguły podwyższymy podatek zatrudnimy kolejnych urzędników. A dług niech rośnie...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

AS82 napisał(a):Wyświetl post
na kogo ,na Ziobre ?
Każdy post kończysz tym szczeniackim, uśmiechniętym ryjkiem. Wszyscy z PiS Cię śmieszą, wszyscy się nie nadają.

Donek i jego kłamstwa Cię nie śmieszą? Miruś Cię nie śmieszy?

Następny "kibic", wyborca PO. Mam nadzieję, że przypadkiem usiądziesz na niewłaściwym miejscu na stadionie i wyłapiesz ze dwa klocki i zakaz stadionowy.
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.10.2011, 20:56
W jakim kraju przyszlo mi zyc, Gdzie czlowiek zadluzajacy Polske na miliardy, podnoszacy z dupy podatki bo nie potrafi znalezc innego rozwiazania na dlugi, czlowiek chcacy sprzedac gaz ktorym Polska moglaby sie oduzaleznic od innych dostaje znowu poparcie.
Wybaczcie ze to powiem ale polaczki sa ....a gorsi od zwierzat.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

RAF napisał(a):Wyświetl post
To jest koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.

Czyli najlepiej jakby to była taka Po-bis. Już to mieliśmy. Teoretycznie PSL i SD też były opozycyjne w stosunku do PZPR. A praktycznie były w podnózkami.

Cytat:
Żebyś się nie zawiódł co do tej piosenki.
Sędzia
Senior Member

4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100%. Gdyby nie te osoby to spokojnie sumienie pozwoliłoby mi głosować na PiS.
Jasne, tylko że wówczas nie byłoby PiSu, bo tylko Kaczyński trzyma całą partię razem.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
tomek100
Senior Member

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Tak to my w ogóle nie śpiewamy
Jak już coś to Donald

Masz niezły polew mówisz, a z czego
Zobaczymy, czy dalej będziesz taki uśmiechnięty za 4 lata, naprawdę żyje Ci się lepiej w tym państwie ?

''Społeczeństwo'' jest zaślepione TVN i GW. Tkwicie w tym dalej.
Nie narzekam - żyje mi się bardzo dobrze. Przeszkadza mi tylko Majchrowski ale to już inna bajka.
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to już na pewno trzeba uciekać z tego kraju !
Nie,, teraz to trzeba się wziąść do roboty i rozliczyć tych co przegrali, czyli wiadomo kogo.

Ludzie niegłosowali na PO ale przeciw PiS -owi.

Nie wojuje się teraz szabelką. P.Kaczyński tego nie rozumie i nie zrozumie.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.10.2011, 20:58
Muszę emigrować, biedronia w sejmie nie strawię.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.10.2011, 20:59
Sam lepiej bym tego nie ujął. Zajmijmy się budowaniem potęgi naszego klubu a nie polityką bo to do niczego dobrego nie doprowadzi (a wprost przeciwnie: tylko do podziału w wiślackiej rodzinie).
Też bym tego nie ujął lepiej. Popieram!
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 09.10.2011, 20:59
Czytałem jakiś czas temu, że Kaczyński tak naprawdę nie chce wygrać tych wyborów. Nie mówił o wygranej tylko o dobrym wyniku, chciał uzyskac ponad 30%, wynik taki uzyskał. Ta kadencja ma służyć wyłonieniu nowych twarzy, na listach nie było tzw "lokomotyw", jesli się sprawdzą to wtedy znowu ich wystawi. Znając wyniki gospodarcze możemy spodziewać się pieknego .......nięcia w ciągu tych 4 lat, stawiam na zus, ciekawe jak PO sobie z tym poradzi, a prezes PISu omijając taką minę może okazać się zajebistym strategiem, ale to tylko jedna z teorii. Podejrzewałem takie wyniki, ale zaskoczyło mnie SLD i Nowa Prawica, jak to możliwe ze nie przekroczyli 0,5% jak w jakiejś sondzie na necie mieli 75tysięcy głosów? Jak ktoś już wspomniał beczka śmiechu
tomek100
Senior Member

Stary 09.10.2011, 21:00
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteś kibicem - jesteś tylko i wyłącznie widzem. Oglądasz sobie piłkę i tyle.
Tak, to Ty będziesz decydować kto jest kibicem a kto widzem. Oświeć mnie dlaczego nie jestem kibicem:

a) nie głosuję na Kaczyńskiego
b) Małecki nie jest moim Bogiem
c) nie kupuję najtańszych biletów i nie śpiewam w młynie "Tusk..."
d) nie gonię się z pejsami po osiedlach
e) inne

naprawdę proszę Cię o odpowiedź...
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.10.2011, 21:00
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie,, teraz to trzeba się wziąść do roboty i rozliczyć tych co przegrali, czyli wiadomo kogo.

Ludzie niegłosowali na PO ale przeciw PiS -owi.

Nie wojuje się teraz szabelką. P.Kaczyński tego nie rozumie i nie zrozumie.
On nie zrobił źle. Kaczyński, wywodzący się z inteligenckich kręgów, który od zawsze jest centrowcem, a "narodowo-ojczyźnianą" papką, którą karmi masy, raczej gardził - obrał idealną taktykę. Jest najlepszym populistą na polskiej scenie politycznej i od początku kampanii byłem święcie przekonany, że wygra te wybory.

Niestety, mamy społeczeństwo wtórnych analfabetów. 40% rodaków lubi być ruchanych w dupę, najwyraźniej. Kaczyński przegrał po raz wtóry i nie wiem co by się musiało stać, żeby wygrał. Za cztery lata, czy w najbliższych wyborach prezydenckich. Z niczyjej winy - robił co mógł, kopał, gryzł, pluł, podjudzał, a opłakane rządy ryżego wciskały mu tylko argumenty do rąk - słowem, sielanka.

Naród masochistów - tylko to ciśnie mi się na usta.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów