|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Witam,
Przeglądając ostatnio serwis "cafe" w serwisie allegro natknąłem się na kilka (naście) postów opisujących pewne zjawisko o którym nie miałem wcześniej pojęcia. Chodzi mianowicie o sposób nieuczciwej konkurencji, która ma swoista zmowę cenową i nie pozwala wystawiać pewnych przedmiotów poniżej ustalonej przez nich ceny. Problem doskonale opisuje ten artykuł na wykop: http://www.wykop.pl/ramka/310839/his...a-allegro-pl/# Okazuje się, że ludzie Ci zakładają fałszywe konta i bez dokonania pełnej weryfikacji licytuja wszystkie przedmioty oczywiście nie płacąc za nie. Rozwiązań zaproponowanych przez użytkowników jest co najmniej kilka: - użytkownik bez pełnej weryfikacji nie może kupic więcej niż 1 przedmiot - sprzedawca może sam zdecydować czy daje mozliwość kupna przez taką osobe itp. Ale okazuje się, że allegro nic w tej sprawie nie robi uważając sie za "świętą krowę" i wykorzystując swoją pozycję monopolisty. Ja osobiście praktycznie nic nie sprzedaję na allegro, ale już wiem skąd sie biorą ceny np. pre-paidów do pewnej gry: cena ta sama u 20 sprzedawców. Więc ja jako klient tracę na tym, że nie moge kupić taniej ponieważ jest zmowa cenowa. Napisałem do allegro w tej sprawie, może jeżeli będa mieli dużo tego typu wiadomości to cos wkońcu zrobią bo w tej chwili zdają sie popierać tą praktykę.
Ostatnio edytowane przez frg : 06.10.2011 o godz. 11:28.
![]()
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przecież to najzwyklejsze oszustwo.
Można złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Nawet bym się nie zastanawiał gdybym otrzymał taką wiadomość od kupującego że nie zamierza zapłacić za zamówiony towar. ![]()
c.d.n.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|