The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2011, 14:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tofik, i tak źle nie jest, mógłby Cupiał byc jak Wojciechowski i co by teraz było ? Zapewne ruiny stadionu po zniszczonej drużynie.
Czym na dobrą sprawę Cupiał różni się od JW? Oprócz tego, że stroni od mediów i nie wydaje kasy na takie pierdoły jak transfery? Nie zwalnia trenerów? Nie słucha pierdół opowiadanych przez "życzliwych"? Nie obraża się jak dziecko po porażce? Wszystko to mamy u siebie, tyle, że nie wprost.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.10.2011, 14:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W swoich rozważaniach, weźcie pod uwagę jeden istotny szczegół. Otóż obecna polityka klubu przynosi,jakby nie było,korzyści. Trudno to zanegować ale postęp jest. Zdobyliśmy MP i teraz gramy w LE. Znaczy się bierzemy w niej udział Nie ma co narzekać. Niezłą kasę zarobiliśmy na samych eliminacjach do LM,teraz w LE tez coś skapnie. Ba,nawet mimo bezbarwnej gry jesteśmy w czubie tabeli. No to po co coś zmieniać jak jest dobrze? Podejrzewam,że to wszystko się nawet bilansuje. A jak uda się sprzedać za niezłą kasę Meliksona, to nawet Wisła wyjdzie na plus. Więc po co zmieniać? Biton jest do wykupienia, ale patrząc na politykę w naszym klubie,to skoro udało się za grosze wyciągnąć takiego grajka, to czemu ma się nie udać podobnego wypożyczyć za rok?To samo z Nunezem. Był Sivakov jest Nunez. Trzeba płacić za dwóch kupę kasy a tak, za grosze można wypożyczyć podobnych?To co byście wybrali?

Polonia nas raczej sportowo nie odstawi, oni podopisują jakiś Boninów, Sikorskich a tacy goście MP nie robiąCo najwyżej Legia. Stadion jest, teraz ITI będzie miało nowego właściciela, bogatego,który może zainwestować w klub więcej kasy. Do tego mają młodych, co sezon ktoś wchodzi do pierwszej drużyny. To ostatnie przybrało wręcz niepokojące rezultaty. Przy takim przerobie trafią w końcu na kogoś wartego uwagi, i wtedy mogą zdominować ligę. A jak sprzedadzą, to za niezły grosz i to znów może ich napędzić.

Wygląda na to,że u nas rotacja zawodników będzie dosyć duża. Wypada się do tego przyzwyczaić.
Krótkotermonowo przynosi korzysci, dlugofalowo juz niestety nie. Kasa zarobiona, mamy Meleksa na sprzedaz za dobra kwote tylko co z tego? Pieniadze nie beda reinwestowane wogole lub w takiej wielkości aby to się dalej kreciło przynajmniej polowa z zarobionej kwoty.
To juz wiemy, bo potwierdza to terner i prezes - szukamy tanio lub darmo. Jestesmy w czubie tabeli a technicznie w jej srodku czyli jak rok temu, gdzie postep w tej materii?. Bilansuja sie tylko pieniadze i to chyba sporo na plus, reszta - wyniki - juz chyba nie bardzo. Biton wykupiony nie zostanie 1.6 za pilkarza przy wydaniu z w ostanich okienkach (dwoch) okolo 1-1,5 mln EUR. Mozemy dalej wypozyczac tylko, czy majac po 3 wypozyczonych co rok do pierwszego skladu, zgramy druzyne?.

Polonia nie odstawi bo tam jest dom wariatow ale Legia, Lech już tak, oni juz zbieraja plon z inwestycji w mlodziez, pewnie na nastepny ogien pojda osrodki treningowe, maja dobra frekwencje(Byla by u pyr napewno gdyby nie strajkowali). Ile u nich gra wychowankow a ile wypozyczonych?

U nas niestety zmierza to do ciagleej prowizorki i wyrywania kolejnych pieniedzy malymi nakladami, rotacja bedzie coraz wieksza bo zaraz dojdzie wiek zawodnikow, konczace sie kontakty a wtedy pojedynczy gracze beda gorsi bo na raz trzeba bedzie "pozyskac" ich wiecej. Dodatkowo swojej mlodziezy brak. Rownia pochyla.
Ostatnio edytowane przez borys : 03.10.2011 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.10.2011, 14:12
Szprotson, ale p. Cupiał zdecydowanie mógłby trochę więcej serca wkładać w Wisłę. Jasna sprawa, że trza się cieszyć z tego, co jest, ale przez te wszystkie lata z Cupiałem można było wyciągnąć znacznie więcej. Kto nie idzie do przodu, ten się cofa, a kto się cofa, ten ogląda plecy Piotrka Reissa.
Ja tam uważam, że w Cupiał miał wystarczająco dużo czasu, by ogarnąć sytuację. Jeśli tego nie zrobił, to albo nie kocha Wisły, albo z nim jest nie najlepiej. Regres jest całkiem, całkiem spory - kosmopolityczna drużyna, trener z angielskim oraz nowy stadion zaciemniają obraz.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.10.2011, 14:12
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Czym na dobrą sprawę Cupiał różni się od JW? Oprócz tego, że stroni od mediów i nie wydaje kasy na takie pierdoły jak transfery? Nie zwalnia trenerów? Nie słucha pierdół opowiadanych przez "życzliwych"? Nie obraża się jak dziecko po porażce? Wszystko to mamy u siebie, tyle, że nie wprost.
Nie przesadzaj, aż tak źle nie jest.

Tym czym różni sie Cupiał od JW ocenimy po kilku latach. Najpierw niech własciciel Polonii osiągnie taki staż jak Boguś.
Chociaz ....nei wiem, szukanie winnych teraz nic nam nie da. Trzeba sie wziąć w garść i zapierdalać.

nie zainwestowali w młodych? W Markach przeciez JW postawił ośrodek. To czy nei zainwestowali w młodych ocenimy za 10 lat.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 03.10.2011 o godz. 16:10.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.10.2011, 16:06
Cytat:
Nie przesadzaj, aż tak źle nie jest.

Tym czym różni sie Cupiał od JW ocenimy po kilku latach. Najpierw niech własciciel Polonii osiągnie taki staż jak Boguś.
Chociaz ....nei wiem, szukanie winnych teraz nic nam nie da. Trzeba sie wziąć w garść i zapierdalać.
Chyba jedynie większymi (choć ograniczonymi) pokładami cierpliwości.

Obaj zrobili dokładnie to samo- zainwestowali w najlepszych POLSKICH zawodników w danych latach. To, że Cupiał miał znacznie lepszy materiał to już inna brożka.

Obaj NIE zainwestowali w rozwój młodych. Owszem, wiem- już po inwestycji trzeba mieć skład na lata, ale to właśnie Cupiał nie zainwestował w odpowiednim momencie w rozój młodych. Brak kasy? Niedawno wyliczaliście ponad 20mln euro ze sprzedaży najlepszych zawodników. Teraz ta inwestycja zaczęłaby się zwracać. To Cupiał nie zauważył, że skład się starzeje, wymiana pokoleń jest nieuchronna. Czasy zespołu/-ów, który/-e awansował/-ałyby do LM już minęły.

Niestety nie dowiemy się, czy JW będąc na miejscu Cupiała postąpiłby właśnie w ten sposób, czy powieliłby błędy Cupiała sprzedając najlepszych graczy ściągając w zamian zawodników gorszych za grosze.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2011, 17:58
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Bo to są najemnicy bez serca do walki... Nie wszyscy oczywiscie.
Byli Brożkowie, był Szymkowiak, Baszczyński, Głowacki - żegnaliście bez żalu. Teraz zdziwienie, że nowi mają wyjebane za klub.

Odejdzie Małecki (ku radości wielu), skończy karierę Sobol i kto zostanie? Nikogo nie widzę, kto by czuł jakikolwiek związek z Wisłą. To jedyna zapowiedź Basałaja, która spełniła się w stu procentach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.10.2011, 15:36
Co do Jaliensa - ja po ostatnich meczach straciłem do gościa wszelkie zaufanie. Pieprzy na całej linii, jeszcze niedawno przynajmniej w ważniejszych meczach nie zawodził, teraz upadł na same dno.
W chwili obecnej Bunoza jest pewniejszym zawodnikiem od Jaliensa, a taki Czekaj, od Bunozy nie odstaje. Wybór wydaje mi się dosyć prosty.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 04.10.2011, 15:46
Bunoza to powinien zagrać już z Twente do walki z Janko byłby lepszy od Jaliensa.
Bunoza ma najlepsze wyprowadzenie piłki ze wszystkich naszych stoperów potrzeba mu regularności, gry,w poprzednim sezonie zagrał kilka dobrych spotkań popelnial błędy ale mniejsze od błędów Jaliensa obecnie.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2011, 17:27
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Co do Jaliensa - ja po ostatnich meczach straciłem do gościa wszelkie zaufanie. Pieprzy na całej linii, jeszcze niedawno przynajmniej w ważniejszych meczach nie zawodził, teraz upadł na same dno.
W chwili obecnej Bunoza jest pewniejszym zawodnikiem od Jaliensa, a taki Czekaj, od Bunozy nie odstaje. Wybór wydaje mi się dosyć prosty.
Widziałeś jakiś mecz Czekaja w tym miesiącu? A Bunozę widziałeś w meczu z Flotą? Opowiedz nam proszę jak grali zamiast p...ć farmazony
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 04.10.2011, 17:30
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Bunoza to powinien zagrać już z Twente do walki z Janko byłby lepszy od Jaliensa.
Bunoza ma najlepsze wyprowadzenie piłki ze wszystkich naszych stoperów potrzeba mu regularności, gry,w poprzednim sezonie zagrał kilka dobrych spotkań popelnial błędy ale mniejsze od błędów Jaliensa obecnie.
Przykro mi, że nie zapamiętałem nazwisk napastników Floty ale skoro Bunoza z Jovanoviem nie radzili sobie z nimi naprawdę trzeba dużej odwagi (albo bezmyślności), żeby stwierdzić, że Bunoza poradziłby sobie z Janko
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 04.10.2011, 17:40
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Przykro mi, że nie zapamiętałem nazwisk napastników Floty ale skoro Bunoza z Jovanoviem nie radzili sobie z nimi naprawdę trzeba dużej odwagi (albo bezmyślności), żeby stwierdzić, że Bunoza poradziłby sobie z Janko
Dlaczego wyciągasz Bunozie mecz z pucharu polski a nie wyciągniesz wcześniejszego ligowego bodajże z Bełchatowem gdzie zagrał bardzo dobry mecz .Idąc Twoim tokiem rozumowania Biton po meczu z Rakowem nie powinien grać w pierwszym składzie bo skoro nie strzelił gola drugoligowcowi to nie poradzi sobie z obrońcami ekstraklasy czy też z obrońcami Twente...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.10.2011, 18:00
Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że Maaskant trzymałby lepszego obrońcę na ławce, a gorszego na boisku.
Wystarczy spojrzeć jak szybko Jovanović wygryzł "kolegę" Holendrów z pierwszego składu. Tylko coś pokazał i już jest pierwszy do gry.
W moim przekonaniu brakuje nam piłkarzy na ławce i tyle. Bunozą tego pożaru się nie ugasi panowie. Chyba te nadzieje szybko rozwieją występy Bunozy z kimś kto odważy się zaatakować. A Bełchatów na pewno taką drużyną nie był. Obym się mylił.

A Janko to by i Głowackiego czy Marcelo objechał, co dopiero Jaliensa
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.10.2011, 18:01
Dlaczego wyciągasz Bunozie mecz z pucharu polski a nie wyciągniesz wcześniejszego ligowego bodajże z Bełchatowem gdzie zagrał bardzo dobry mecz .
Mecz z Flotą był ostatnim przed Holendrami i Legią. I dlatego to on był wyznacznikiem formy Bunozy, a nie mecz z żałosnym Bełchatowem, który w meczu z nami sam sobie bramkę strzelił. Twente to nie Korona, Bełchatów ani Flota, a skoro dał dupy z tą ostatnią drużyną, to nie wiem o co zarzuty do trenera.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.10.2011, 18:10
Kew też miewa mecze w których czyta grę i gra jak profesor. Bunoza miał przebłysk z Bełchatowem ale chyba bym mu nie zaufał na dłużej. Ocenianie Czekaja po 1 meczu to śmiech
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2011, 18:22
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Kew też miewa mecze w których czyta grę i gra jak profesor.

chyba na Playstation................
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.10.2011, 18:48
Hmm Genkow chyba powoli wraca..

Cytat:
„Miałem operację w szpitalu św. Rafała. Była wykonywana metodą amerykańską, lekarze wkładali mi linki do kostki. Byłem dzisiaj na konsultacji i doktor powiedział, że wszystko jest dobrze” – mówił Patryk Małecki, który odwiedził klub przy okazji dnia otwartego stadionu.

„Potrzebuję paru tygodni, żeby wrócić do swojej dyspozycji. Za dwa tygodnie będę mógł odstawić kule i za około miesiąc wznowię treningi. Mam nadzieję, że już pod koniec listopada będę mógł zagrać. Zostaną nam wtedy trzy mecze do rozegrania” – dodał „Mały”.

www.wisla.krakow.pl
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.10.2011, 19:26
Wreszcie jakieś dobre informacje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.10.2011, 19:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie jakieś dobre informacje.
Dokladnie... "Maly" wraca do zdrowia, caly stadion otwarty. Melikson podejrzewam ze zagra juz z Jaga. Teraz tylko punkty zdobywac!
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 05.10.2011, 09:30
Nawet jeżeli wykup Dudu to 1.6 mln euro to zakladając,że będzie regularnie zdobywał bramki a my wywalczymy tytuł to trudno sobie wyobrażić,że nie wykupimy go.
Dudu pomoże w pucharach a w grudniu można go sprzedać z zyskiem o ile w pucharach nie pójdzie,za dobrego napastnika Wisla spokojnie uzyska 2.5-3 miliony euro.
Pieniądze na wykup będą z tegorocznych pucharów.
Ja raczej nie wierzę w taką kwote skoro za wypożyczenie zapłaciliśmy podobno 150 tys euro .
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.10.2011, 09:59
Domello napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie... "Maly" wraca do zdrowia, caly stadion otwarty. Melikson podejrzewam ze zagra juz z Jaga. Teraz tylko punkty zdobywac!
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur..."

Po wczorajszym dniu otwartym jestem jakoś pozytywnie nastawiony co do przyszłości. Mam nadzieję, że październik okaże się miesiącem zwrotnym...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Od: 07.2010

Stary 05.10.2011, 10:29
Nawet jeżeli wykup Dudu to 1.6 mln euro to zakladając,że będzie regularnie zdobywał bramki a my wywalczymy tytuł to trudno sobie wyobrażić,że nie wykupimy go.
Dudu pomoże w pucharach a w grudniu można go sprzedać z zyskiem o ile w pucharach nie pójdzie,za dobrego napastnika Wisla spokojnie uzyska 2.5-3 miliony euro.
Pieniądze na wykup będą z tegorocznych pucharów.
Ja raczej nie wierzę w taką kwote skoro za wypożyczenie zapłaciliśmy podobno 150 tys euro .

Dokladnie. I trzeba o tym mowic bo sadze ze osoby z klubu same nie zrozumieja.
Nawet mozna by zrobic jak Slask z Orestem " bez niego nie idziemy na R22 "
Tyle odemnie.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.10.2011, 10:44
Dudu ma 23 lata, tyle samo co Mały. Musimy ich obu zostawić w klubie. Pytanie: Ile Wisła zarobi zdobywając mistrzostwo polski i grając w pucharach po dzięki bramką Izraelczyka, a ile zaoszczędzi nie wykupując go?

Każdy zdrowo myślący dyrektor sportowy/właściciel wie, że lepiej mu się kalkuluje wykupienie zawodnika za wpisaną do umowy kwotę, późniejsza sprzedaż takiego zawodnika po wypromowaniu się w pucharach, niż odpuszczenie sobie Dudu i liczenie, że Valxx znowu zaskoczy sam siebie i znowu trafi taką perłę jaką niewątpliwie jest Biton. Dudu musi zostać wykupiony. Każda inna decyzja będzie szczytem frajerstwa. Chyba, że David złapie kontuzje i przez rundę wiosenną będzie kulał od gabinetu do gabinetu razem z Gargulcami i Boguskimi.

1.5mln € to naprawdę nie dużo za 23-letniego świetnie się prezentującego napastnika, który jest już reprezentantem Izraela. Po oddaniu na szrot Lameya, oddaniu całego stadionu do użytkowania kasa powinna się znaleźć... gdyby jeszcze tego Kapkę... pod wodę...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.10.2011, 11:01
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
gdyby jeszcze tego Kapkę... pod wodę...
Zdzichu jest przecież niezatapialny... Zawsze wraca jak bumerang.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.10.2011, 11:32
Skończcie już z tym Kapką. Nigdzie nie odchodził więc i nie może wracać jak Bumerang bo cały czas jest jednym z Naszych Scoutów.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.10.2011, 12:10
I na każdym zdjęciu zawsze najbliżej p Cupiała. Siedzi tak głęboko w tyłku właściciela... Nie ma szans, żeby zatopić kogoś takiego.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.10.2011, 12:47
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Każdy zdrowo myślący dyrektor sportowy/właściciel wie, że lepiej mu się kalkuluje wykupienie zawodnika za wpisaną do umowy kwotę, późniejsza sprzedaż takiego zawodnika po wypromowaniu się w pucharach, niż odpuszczenie sobie Dudu i liczenie, że Valxx znowu zaskoczy sam siebie i znowu trafi taką perłę jaką niewątpliwie jest Biton. Dudu musi zostać wykupiony. Każda inna decyzja będzie szczytem frajerstwa. Chyba, że David złapie kontuzje i przez rundę wiosenną będzie kulał od gabinetu do gabinetu razem z Gargulcami i Boguskimi.
1.5mln € to naprawdę nie dużo za 23-letniego świetnie się prezentującego napastnika, który jest już reprezentantem Izraela. Po oddaniu na szrot Lameya, oddaniu całego stadionu do użytkowania kasa powinna się znaleźć... gdyby jeszcze tego Kapkę... pod wodę...
Jeśli rzeczywiście trzeba dopłacić te 1,5 czy 1,6m euro to nie zostanie u nas na pewno.
To niestety wielkie pieniądze dla Wisły.
Jeśli ta kwota jest o połowę niższa albo jeszcze mniejsza to może, może...
Może (oby) jest mniejsza, a może Stan żeby mieć spokój choć na rok i wyrwać go Belgom zgodził się na to 1,6m pierwokupu.
A latem zabawa od nowa - o ile zechce tu zostać dłużej - kontrakt do końca sezonu jaki i Maaskant.
Ostatnio edytowane przez arti : 05.10.2011 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.10.2011, 12:51
ten cały Biton to za młody dla Wisły niech wróci za 9 lat wtedy będzie ok
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 05.10.2011, 13:27
sialalala masz rację za młody i za dobry
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.10.2011, 18:57
Michał Czekaj tez juz trenuje po kontuzji - moze Maaskant wlaczy go do składu na mecz z Jagiellonią
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.10.2011, 19:16
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Michał Czekaj tez juz trenuje po kontuzji - moze Maaskant wlaczy go do składu na mecz z Jagiellonią
Jesteś człowiekiem dużej wiary..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów