The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2011, 22:37
Cytat:
Co najmniej w kilku momentach to Lis stracił nerwy
To też prawda.
Tylko celem pojawienia się w tym programie(ryzykowna decyzja) chyba nie było ,,ugotowanie'' redaktora prowadzącego
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.10.2011 o godz. 22:40.
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2011, 22:39
Bardzo celnie i krótko podsumował tę debatę dziennikarz Cezary Gmyz.

"Tusk do Lisa: zwalniam cię"

W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
raztaman
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2011, 22:48
ojej, jaka tu wylegarnia pisiorow...
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2011, 22:52
raztaman napisał(a):Wyświetl post
Idź lizać po jajeczkach Donka i Niesioła. :*
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2011, 22:59
Ale jaja. Uwaga bo to co teraz napisze moze zmienic Wasze zycie. Kaczynski w 1991 roku miał przy sobie, prawdopodobnie naladowany pistolet!!! Wahałem sie czy zaglosowac na PiS ale po tej inormacji to juz napewno tego nie zrobie. powtarzam, Kaczynski mial w 1991 roku prawdopodobnie naladowany pistolet przy sobie!

Nie moge, ....a, nie moge. Co to sa za jaja? O co ten Lis sie pytał go? To juz nie jest kosmos, to jest cos wiecej hahaha

Cytat:
Dlaczego tak piszesz? Czy ktos tu lize dupe PiSowi? Po prostu Lisek zrobil z siebie debila do kwadratu i to sie tutaj glownie komentuje. Czyzbys sie czul urazony tym, ze atak liska chytruska nie wypalil?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2011, 23:07
Uwaga!! Uciekaja przed nami matki z wozkami!!!!!!!!!!!
....a wstyd mi za kibicow :(

WISŁA PANY !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.10.2011, 23:09
Jeszcze nie widziałem tak sponiewieranego Lisa - a wyciagnał chyba wszystko co mógł - pistolet sprzed 20 lat, Rydzyka sprzed 4-5 lat, obronę Starucha, wycinek z książki o Merkel, protesty Gosiewskiego ws.nazwania prezydenta w niemieckim brukowcu kartoflem .
Usłyszał lisek to co już dawno powinien był ktoś mu powiedzieć. Rzetelny i obiektywny dziennikarz psia jego mać. A robotę w TVP dostał za czasów Jarka w tym niedemokratycznym ponoć wtedy kraju .
W najbliższym Wprost jakby wygral PIS bedzie SABAT CZAROWNIC " Wojewódzki,Figurski,Grabowski,Wajda,Olbrychski,Kuc zyński,Smolar,Lis,Pochanke,Olejnik" Wszystkie twarze przerażone, okupacja
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.10.2011, 23:10
Tak jest, ostatnia panika w PO mnie zdumiewa. Chyba ci kibole strasznie im narobili. Bzdety i ośmieszanie się Sikorskiego i Niesioła na temat kibiców i przykibicach, wielkie halo z oprawą Legii w GW, teraz naładowany Lis przerastał samego siebie, a o kibolach tak się buzował aż miło. Dziś tragedie zielonogórską znów Tusk osądził, ocenił, wszystko wyjaśnił i jeszcze zwala odpowiedzialnosć na innych polityków. A tym spotem uderzającym takze w kibiców to już kompromitują się na całej linii. Spot jest emitowany w TV, a fani PO tak go tytułują na YT:

http://www.youtube.com/watch?v=h4l5ZkZOrYI

hahaha
Przy okazji inne ciekawe kontr filmiki.

http://www.youtube.com/watch?v=7elZ_3CSC4o

http://www.youtube.com/watch?v=EauZe_YAXAU

Oj dziady, dziady.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.10.2011, 23:17
Najlepsza riposta założymy się?.... lis Nie! hehe

Chyba najlepszy w ostatnich latach wywiad live Kaczyńskiego
TYLKO WISŁA!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.10.2011, 23:32
Cytat:
W najbliższym Wprost jakby wygral PIS bedzie SABAT CZAROWNIC " Wojewódzki,Figurski,Grabowski,Wajda,Olbrychski,Kuc zyński,Smolar,Lis,Pochanke,Olejnik" Wszystkie twarze przerażone, okupacja
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.10.2011, 23:54
Jestem w połowie programu i jak na razie cyrk na kółkach, przypomina mi to:

http://www.youtube.com/watch?v=gJGB4bhbEp0

P.S.

myślałem, że zmarszczy olechowskiemu pod stołem
piekna zaba w podpisie

dragon
Senior Member

Stary 04.10.2011, 00:24
Rozszerzona wersja okładki wprost z listą "przestraszonych" wygląda tak jak w załączniku
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg z10396778X(3).jpg (22,6 KB, 61 wyświetleń)
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
JEDREK76
konserwa

Stary 04.10.2011, 00:28
Mareq napisał(a):Wyświetl post
To też prawda.
Tylko celem pojawienia się w tym programie(ryzykowna decyzja) chyba nie było ,,ugotowanie'' redaktora prowadzącego
Wiesz, cały dzisiejszy dzionek zastanawiałem się po co Kaczyńskiemu ta rozmowa u Lisa, który wiadomo, że bezstronnością nie grzeszy (delikatnie rzecz ujmując). Ale po tym co zobaczyłem muszę przyznać, że w genialny sposób (z pomocą red... tfu "magistra") pokazał te "opary absurdu" w których wyniku nie decyduje się na debatę z Tuskiem. W tej chwili po "pokazie warsztatu dziennikarskiego" Lisa, ponoć "asa" mediów w III RP chyba nikt już (poza zagorzałymi zwolennikami PO) nie może się dziwić temu, iż Kaczyński z perspektywy takiej "debaty" zrezygnował.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.10.2011, 01:01
Hehehe wspanialy widok czerwonej ze wstydu jak burak twarzy Lisa ,ktory robil co mogl by załozyc haka Kaczynskiemu ,niestety Lis jest za cienki z majtach zeby cos takiego zrobic.

A odwolywanie sie do jakis tam nagran sprzed lat Rydzyka,to juz akt kompletnej bezradnosci,Kaczynski nie dawal mu sie sprowokowac i wlasciwie co chwila go tylko madrze ripostowal na jego załosne zaczepki.

Ciekawe co na to szmatłane autorytety pokroju Niesioła czy Wojewodzkiego ,na czym teraz bedą skomlec ,bo maja mało czasu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 04.10.2011, 07:55
http://www.youtube.com/watch?v=EauZe_YAXAU
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2011, 09:05
nie oglądałem programu Lisa, ale skoro twierdzicie, że był tak stronniczy to coś musi być na rzeczy. Trudno jednak rozmawiać z kimś kogo się nie lubi, nie akceptuje jego wizji itp. bo taka rozmowa nie wnosi niczego dobrego a pytania są tendencyjne. Jednak od dziennikarza widz powinien wymagać obiektywności i umiejętności doceniania poglądów wszystkich stron i rzetelnej dyskusji. Tego widocznie Lisowi zabrakło.

Ale czy część (a może większość) tu piszących dostrzegała też programy Pospieszalskiego? Bo chyba podobne zarzuty można i jemu zarzucić.....

Ostatnia kwestia, jedziecie po platformie jacy to oni nie są źli. Racja, dużo rzeczy spieprzono, nie zrobiono, ten konflikt z kibicami (choć tu winne są obie strony). Ale uwierzcie mi, ci którzy stali się obrońcami kibiców, wszystkich uciśnionych robią to tylko dla wykorzystania tego w wyborach. Zobaczycie, jeśli wygra Pis, szybko zapomną o kibicach jak i o innych sprawach. Pierwsza zadymka/ustawka/pobicie i zobaczycie jak bardzo im zależy na kibicach....

Może się mylę, może mam osobiste awersje. nie wiem. Niech wygra ta partia, która zadba o ten kraj, szczególnie o jego przyszłość. Obiecują wszyscy, większość z tych partii już rządziła, oceńmy efekty i dokonajmy mądrego wyboru.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2011, 09:37
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
Ale uwierzcie mi, ci którzy stali się obrońcami kibiców, wszystkich uciśnionych robią to tylko dla wykorzystania tego w wyborach. Zobaczycie, jeśli wygra Pis, szybko zapomną o kibicach jak i o innych sprawach. Pierwsza zadymka/ustawka/pobicie i zobaczycie jak bardzo im zależy na kibicach....
Nie żebym bronił PiSu ale właśnie w programie u Lisa(którego nie oglądałęś) J. Kaczyński wspomniał o tym, że będzie ścigał wszystkich tych co robią zadymy, wspomniał coś o zero tolerancji.
Innymi słowy po tym programie ja nie ma wątpliwości, że każda zadymka/ustawka/pobicie będzie w państwie rządzonym przez Jarka surowo napiętnowane.
Natomiast mam nadzieję, że jeśli kibice z jakiś powodów zaczną krytykować rząd PiS to nie skończy się tak jak teraz - mandaty za byle gówno/zakazy stadionowe + wizyty o 6 rano. Czy tak wtedy będzie to już inna bajka.
Co do ustawek to chyba jedyna partia, która gwarantuje ich legalność to KNP Korwin zawsze twierdził, że jak dwóch chłopów chce sobie nakłaść po ryju w ustronym miejscu to ich sprawa i państwu nic do tego. Czy słusznie czy nie to znowu jakby inna bajka.
Ostatnio edytowane przez cpc : 04.10.2011 o godz. 09:52.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.10.2011, 09:42
Tak patrze się a na bilbordach Palikota i niby jego Ruchu, coś tam pisze że "stop obłudzie" itd. I tak szczerze mówiąc muszę przyznać,że to dość odważne hasło, w przypadku gościa który uderza w tony antyklerykalne, a sam swego czasu wydawał niemalże ultrakatolickie pismo, Ozon. Po drugie ta gospodarka. Przecież on by wszystko rozdawał i refundował. To ma być alternatywa ale dla kogo?I kto w takie głupoty jak głosi ten człowiek wierzy, i bierze je na serio. Przecież to jest zwyczajna ekstrema głupoty,która powinna mieć nie więcej niż 2% poparcia. I to w porywach.

Widać,że cały cyrk z Palikotem to typowe zagranie taktyczne. Tusk wypuścił go specjalnie bo się boi,że nie miałby z kim budować koalicji.
A tak zawsze te kilka głosów ma, i nie musiałby się bratać z SLD, które podobno jest dogadane z Schetyną. Gdy nie wejdzie do Sejmu Palikot to wtedy premierem będzie Schetyna,a wspierać go będzie SLD. Czy uważacie,że którakolwiek z tych opcji gwarantuje jakiekolwiek zmiany, w czymkolwiek?To jest walka o przywództwo w partii i tyle. Nie wejdzie Palikot to Tusk leci, będzie Schetyna z Napieralskim. Czyli gorzej niż obecnie,chociaż trudno to sobie wyobrazić.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.10.2011 o godz. 09:52.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.10.2011, 10:37
Cytat:
W poniedziałek wieczorem gościem programu "Tomasz Lis na żywo" był szef PiS Jarosław Kaczyński. Po tej rozmowie mnożą się już komentarze o "braku profesjonalizmu i kompromitacji" prowadzącego Tomasza Lisa.

Panowie zaczęli od spraw gospodarczych. Na pytanie Lisa, kto w ewentualnym rządzie PiS będzie odpowiadał za gospodarkę, Kaczyński nie odpowiedział. Zapewnił jedynie, że będzie to osoba sprawdzona, znakomicie przygotowana.

Kto w rządzie Kaczyńskiego?

Kaczyński nie chciał też odpowiedzieć na pytanie, czy do ewentualnego rządu wejdą Zbigniew Ziobro i Antoni Macierewicz. Gdy Tomasz Lis jednak nie chciał ustąpić i zapytał, czy Macierewicz w rządzie to dobry pomysł, prezes PiS odpowiedział: Macierewicz stworzył KOR, to wielka zasługa historyczna i potrafił bardzo dużo zrobić jeśli chodzi o oczyszczenie Polski z pozostałości dawnego systemu, który był systemem bardzo złym, choć może ma pan inne zdanie w tej sprawie. To bardzo dobra legitymacja by być w rządzie dla polskich patriotów. - Im więcej wiem o rządzie, tym mniej mówięJarosław Kaczyński

Im więcej wiem o rządzie, tym mniej mówię - żartował Kaczyński.

"Nie będzie debaty z Tuskiem"

Jarosław Kaczyński wykluczył też debatę z Donaldem Tuskiem. Jeszcze raz podkreślił, że nie będzie debaty z Donaldem Tuskiem, bo nie chce debat w oparach absurdu. - Donald Tusk od sześciu lat mówi o nas w ten sposób, że to są opary absurdu, tak się nie da dyskutowaćJarosław Kaczyński

Donald Tusk od sześciu lat mówi o nas w ten sposób, że to są opary absurdu, tak się nie da dyskutować - mówił w programie.

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński powiedział, że chce być premierem państwa niezależnego i suwerennego.

W czasie całego programu dało się zauważyć niezwykłe opanowanie i przygotowanie Jarosława Kaczyńskiego. "Niezależne Forum Publicystów" aż huczy od komentarzy na ten temat. "Gospodarz programu potrafił jedynie drasnąć Kaczyńskiego w trzech wątkach: stosunkach z Komorowskim, z o. Rydzykiem i poręczeniem Kempy za Starucha" - czytamy między innymi.

Prezes PiS zapewnił, że jeśli zostanie premierem, jego relacje z Bronisławem Komorowskim będą "formalne", takie, jakie wymagają konstytucja i ustawy.

Spór o Angelę Merkel

Był też spór o Angelę Merkel - Lis pytał, o co Kaczyńskiemu chodziło gdy w książce "Polska naszych marzeń" napisał o Angeli Merkel, że jej kanclerstwo "nie było wynikiem czystego zbiegu okoliczności".

- Czy pan nie zna polskiego? Było wynikiem, że połączyły się dwie części Niemiec, pojawiły się napięcia i potrzebna była osoba ze wschodniej części Niemiec. Resztę zostawmy politykom. Stanie na baczność przed jakąkolwiek inną stolicą nie przystoi polskiemu premierowi. Polski premier nie powinien się obawiać kanclerza Niemiec, premiera i prezydenta Rosji, pisząc to co uważa za stosowne. Ja to właśnie zrobiłem, nie chcę być premierem państwa dużego, ale klienckiego, które jest degradowane przez własne kierownictwo - powiedział Kaczyński. - Pan się strasznie obawia tych z zewnątrz. Żal mi pana - dodał.

Kobiety na plakatach

Na samym końcu programu dziennikarz zapytał Jarosława Kaczyńskiego, czy zna wszystkie kobiety z billboardu PiS. Polityk odparł, że większość zna i zaczął wyliczać. Wymieniając Ilonę Klejnowską prezes PiS powiedział, że startuje ona z Płocka z czym zgodzić się nie chciał Lis. Twierdził bowiem, że Ilona Klejnowska jest na bydgoskiej liście. Kaczyński chciał się "założyć" z dziennikarzem, ten jednak się nie zgodził. Lis oczywiście nie miał racji - Ilona Klejnocka startuje z Płocka. Tomasz Machała z Polsat Wydarzenia napisał, że Lis się dramatycznie pomylił.

"Tusk do Lisa: Zwalniam Cię!"

Po tej rozmowie opinie są bezlitosne dla Tomasza Lisa. Na stronie Salon24.pl na "Niezależnym Forum Publicystów" można przeczytać już dowcipy na ten temat:

"Dzisiaj gościem Jarosława Kaczyńskiego był Tomasz Lis. Zapraszamy za tydzień!".
"Tomasz Lis dzisiaj nie udawał. Pokazał poziom, który być może zawstydziłby samego Jerzego Urbana. I przegrał na punkty".
"Tusk do Lisa: Zwalniam Cię!"
"Kaczka zjadła Lisa"

Koniec dziennikarstwa?

"Lis pomylił się nie tylko w zadłużeniu Polski za czasów rządów PiS: nie był to 11% wzrost, a 7% w 2006 i 4% w 2007 r. Funkcjonariusz mediów nie dosłyszał frazy "Panie redaktorze", upominając Kaczyńskiego, że nie jest jeszcze "doktorem". Zarzucił politykowi podwyżkę podatków, po czym się poprawił i zmienił na "obniżkę". Czekał go solidny nokaut ze strony prezesa PiS, "by się wreszcie zdecydował" - czytamy w komentarzach.

Dziennikarz Igor Janke przewiduje nawet "koniec dziennikarstwa". "Tomasz Lis złamał wszelkie możliwe zasady tego zawodu" - napisał Janke. Anna Kalczyńska z TVN24 stwierdziła, że rozmowa przypominała raczej pojedynek niż wywiad.

Wielu uważa, że red. Lis totalnie skompromitował się jako dziennikarz i publicysta. "Wystąpił w roli pseudo-Tuska: "Skoro nie chcesz, Jarosławie, debatować z Donaldem, to ja - Tomasz Lis - zniszczę Cię za niego" - napisał internauta. Inny dodał: Lis przegrał. Pseudo-Tusk przegrał. Tym razem Kaczka zjadła Lisa.

I to wszystko na WP - nawet kumple z branży mają gościa dosyć
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.10.2011, 10:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Widać,że cały cyrk z Palikotem to typowe zagranie taktyczne. Tusk wypuścił go specjalnie bo się boi,że nie miałby z kim budować koalicji.
A tak zawsze te kilka głosów ma, i nie musiałby się bratać z SLD, które podobno jest dogadane z Schetyną. .
bez sensu to co piszesz.
jak Palikot zdobędzie 5% to wprowadzi kilku posłów, a nawet 3% dodane PO da im więcej.

Jedyne na czym zyskać może Tusk to na tym, że założy że nikt z głosujących na Palikota nie zagłosowałby na Palikota w PO, a to jest akurat duże uproszczenie i gra niewarta swieczki.

Odnośnie Lisa.

Skompromitował się doszczętnie, ale nietrudno go było dobić, bo jak ktoś chce przywalić za wszelka cenę to jest łatwym celem.

Kaczyński nic tym wywiadem nie zyskał, przekonał przekonanych, nie wierzę, że choć jedna niezdecydowana osoba mogła go po tym programie polubić
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2011, 10:48
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Niechęć Lisa była w 100 % jawna.
Ale jak dla mnie Kaczyński mógł się w kilku fragmentach tego wywiadu zaprezentować lepiej , nie dać sprowokować.
Wiadomo , że przy takim nastawieniu Lisa( i wiadomej twórczości publicystycznej) nie jest to łatwa sprawa , ale z drugiej strony jak już się godzi na takie coś , to trzeba być przygotowanym że będzie bardzo trudno utrzymać nerwy na wodzy.

Generalnie dobra prezentacja , ale nie bardzo dobra/celująca i biorąc pod uwagę przyszłość , trzeba zaakceptować fakt , że Kaczyński nigdy nie będzie prymusem tego typu wystąpień medialnych.
Ponieważ generalnie nie zgadzam się z opiniami wyrażanymi przez kolegę Marqa z tym wieksza przyjemnością napiszę że moim zdaniem zamieszczony powyżej cytat chyba najlepiej oddaje moje wrażenie po wczorajszym "wywiadzie".
Poziom zaprezentowany przez Lisa można chyba porównać tylko do sławnego "wywiadu" z Krzaklewskim (oczywiście też przed wyborami) prowadzonego przez Gembarowskiego. Po tamtym zdarzeniu nawet jego promotorzy z SLD byli tak zniesmaczeni że rzeczony dziennikarz zniknął z mas mediów na zawsze. No i teraz mamy drugiego Tomasza Gembarowskiego .
Ponieważ profil tego tematu jest jednak odchylony nieco w prawo byłbym jednak bardzo zainteresowany (to nie jest napinka!!) opiniami na temat tego wywiadu wyrażonymi przez osoby które w ankiecie powyżej wybrały opcję PO. Chciałbym zwyczajnie skonfrontować swoj odczucia z odczuciami osób z "drugiej strony" aby sprawdzić ile nas dzieli.
Byłbym też bardzo zainteresowany aby osoby wybierające w ankiecie RPP (o ile dobrze rozumiem to jedną z tych osób jest udzielający sie tu czasami kolega AS; i znowu: to nie jest prowokacja!!) wyraziły swoją opinie na temat tego że listę krakowską Palikota otwiera facet (bo dla mnie to nigdy nie będzie kobieta) który robi za babę. Mnie osoiście nie mieści sie w głowie że ktoś normalny może wybrać cos takiego. Naprawdę chciabym to zrozumieć.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.10.2011, 11:10
pan_premier napisał(a):Wyświetl post

Jedyne na czym zyskać może Tusk to na tym, że założy że nikt z głosujących na Palikota nie zagłosowałby na Palikota w PO, a to jest akurat duże uproszczenie i gra niewarta swieczki.

Sorry, mnie coś zarzucasz ale Ty bez sensu piszesz

Ciężko alby Palikot głosił to co głosi w ramach PO. Tej samej PO gdzie jest Gowin, czy Raś, który jest łaskawie traktowany przez Dziwisza. To byłoby nie do pogodzenia w ogóle. A tak, odbiera głosy SLD, które do tej pory było hegemonem jeśli idzie o prymitywny antyklerykalizm i tym podobne głupoty. I tutaj dużo punktuje. Także może ktoś się łapie na to krytykowanie Tuska,które byłoby średnio wairygodne gdyby byli w jednej partii. I na tym buduje swoje poparcie, i gra jest warta świeczki, dla Tuska. A czemu,napisałem to post wyżej. I nie widzę tutaj niczego bezsensownego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.10.2011 o godz. 11:19.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
orzeu
Senior Member

Stary 04.10.2011, 11:51
Gazetka znalazla ratunek w "agresywnej" mowie ciala Kaczynskiego
WISŁA PANY !!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.10.2011, 13:31

Kaczyński rozjechał Lisa, ale nie wiem, czy aby na pewno wyjdzie mu to na dobre. Strategią PiSu jak do tej pory było nieustawianie swojego lidera w sytuacjach konfliktowych, żeby usypiać emocje wśród ludzi nie znoszących Kaczyńskiego. Teraz ta strategia wzięła w łeb. Efekt może być taki, że wywiad napędzi trochę wyborców PO.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2011, 15:54
Tak dla rozluźnienia:

http://www.youtube.com/watch?v=5GgcFEf4DzE&feature\
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

ziuk_NYC
Senior Member

Stary 04.10.2011, 17:01
jak by ktos mieszkal zagranica i nie mogl obejrzec "Tomasz Lis na zywo" ze strony TVP to mozna juz na youtube zerknac: http://www.youtube.com/watch?v=bcwwjX8msFg
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 04.10.2011, 17:46
Orson napisał(a):Wyświetl post
orzeu zgadzam się z Tobą w 100%
po tej stronie mamy Lisa a po drugiej Sakiewicza który Tuska by również chciał rozszarpać
i to jest zenujące
Spoko, ale kto jest Sakiewicz? Ile osób go zna?

Poza tym to jest trochę jak z tv trwam oraz tvnem. Wiadomo komu sprzyja jedna tv, a komu druga. Co je różni? TV Rydzyka się z tym w żaden sposób nie kryje, a TVN udaje obiektywizm.
Arapaho
Senior Member

Stary 04.10.2011, 20:17
Primo - nie mamy Sakiewicza bo jakby ktoś nie zauważył Sakiewicz nie ma możliwości spotkać się w TV face to face z Tuskiem (ani Pośpieszalski,Wildstain czy Ziemkiewicz)
Secundo- wiadomo kto komu sprzyja w przypadku TV TRWAM bo tam nie mówią że są za nikim a forują PIS tylko mówią otwarcie że są za Kaczyńskim. Z kolei TVN robi z siebie mega niezależnych a promują jak mogą Palikota i Tuska
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.10.2011, 20:48
Arapaho, ale przecież wspomniałeś, że Sakiewicza w mediach nie spotkasz - oj pardon był cały tydzień na tapecie jak przedstawiał swoje iście kuriozalne teorie o śmierci Leppera - stąd trudno formułować zarzut o to, że nie dano mu możliwości spotkać się z Tuskiem i przeprowadzić z nim wywiadu. On zwyczajnie nie miałby zamiaru tego robić, choć ma GP, szmatławca GPC, internetową tubę propagandową typu niezalezna.pl, czy swoich blogerów na czele z Rolexem, czy Ściosem, a także ma do dyspozycji niezalezna.tv. Toć jest imperium medialne Sakiewicza, którego z pewnością pozazdrościłby mu Urban, czy Piński.

Tak samo porównanie TVN do TV Trwam jest delikatnie mówiąc mocno naciągane. Trudno porównywać pierwszą/drugą telewizję w Polsce jeśli chodzi o oglądalność do małego kanaliku dla nielicznych. Pierwsza wychodzi z założenia, że jest dla wszystkich, tak samo jak TVP i stara się lizać każdemu po trochu, choć jak dobrze wiemy liże głównie od lewa do środka, a prawą część zostawia do lizania komu innemu. Osobiście dziwiłbym się TVN-owi, gdyby ostro opowiedział się, że popiera PO, czy Palikota. Gdyby coś takiego zrobiło Fox i przyznało się, że są telewizją dla republikanów to byłby ich gwóźdź do trumny. Tak samo jeśli ktoś poogląda sobie dłużej BBC (ja właśnie wracam z dwutygodniowej kuracji w Londynie, gdzie głównym zabiegiem było właśnie oglądanie BBC) to zrozumie, że lewicowa mentalność w tej telewizji dominuje, tak samo jak w narodzie brytyjskim i może nie ma namolnego naganiania na lajburzystów, ale gołym okiem widać, że Cameron nie jest ich idolem. Także z tą telewizją jest w Polsce całkiem nieźle. Gdyby jeszcze to TVP rozwalić na dobre, albo w ostateczności przypisać każdej stacji dany nurt polityczny dając PiS-owi i PJN-owi dwójkę (obecnie w rękach SLD), PO i PSL dając jedynkę (obecnie w rękach PO), a SLD, Palikotom i innym gadają oddając kanał Info (obecnie PSL ma tą stację na wyłączność) to mogłoby uporządkować na dłuższy czas sytuację w tym PRL-owskim tworze gdzie Snopkiewicze i podobne wciąż trzymają za sznurki. A tak będzie tej jesieni od zabawa z przejmowanie mediów, czy to do władzy dojdzie PiS, czy Po w innej konfiguracji koalicyjnej.

Kto oglądał wczoraj dobrą komedię jakoś koło 22? Tak, wiem że wszyscy oglądali. Można się było uśmiać do rozpuku. Dobre sms-y krążył po tym od ludzi z tego towarzystwa: "Nagrody Kisiela odwołane. On by tego nie wytrzymał"
Arapaho
Senior Member

Stary 04.10.2011, 22:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Arapaho, ale przecież wspomniałeś, że Sakiewicza w mediach nie spotkasz - oj pardon był cały tydzień na tapecie jak przedstawiał swoje iście kuriozalne teorie o śmierci Leppera - stąd trudno formułować zarzut o to, że nie dano mu możliwości spotkać się z Tuskiem i przeprowadzić z nim wywiadu. On zwyczajnie nie miałby zamiaru tego robić, choć ma GP, szmatławca GPC, internetową tubę propagandową typu niezalezna.pl, czy swoich blogerów na czele z Rolexem, czy Ściosem, a także ma do dyspozycji niezalezna.tv. Toć jest imperium medialne Sakiewicza, którego z pewnością pozazdrościłby mu Urban, czy Piński.

Tak samo porównanie TVN do TV Trwam jest delikatnie mówiąc mocno naciągane. Trudno porównywać pierwszą/drugą telewizję w Polsce jeśli chodzi o oglądalność do małego kanaliku dla nielicznych. Pierwsza wychodzi z założenia, że jest dla wszystkich, tak samo jak TVP i stara się lizać każdemu po trochu, choć jak dobrze wiemy liże głównie od lewa do środka, a prawą część zostawia do lizania komu innemu. Osobiście dziwiłbym się TVN-owi, gdyby ostro opowiedział się, że popiera PO, czy Palikota. Gdyby coś takiego zrobiło Fox i przyznało się, że są telewizją dla republikanów to byłby ich gwóźdź do trumny. Tak samo jeśli ktoś poogląda sobie dłużej BBC (ja właśnie wracam z dwutygodniowej kuracji w Londynie, gdzie głównym zabiegiem było właśnie oglądanie BBC) to zrozumie, że lewicowa mentalność w tej telewizji dominuje, tak samo jak w narodzie brytyjskim i może nie ma namolnego naganiania na lajburzystów, ale gołym okiem widać, że Cameron nie jest ich idolem. Także z tą telewizją jest w Polsce całkiem nieźle. Gdyby jeszcze to TVP rozwalić na dobre, albo w ostateczności przypisać każdej stacji dany nurt polityczny dając PiS-owi i PJN-owi dwójkę (obecnie w rękach SLD), PO i PSL dając jedynkę (obecnie w rękach PO), a SLD, Palikotom i innym gadają oddając kanał Info (obecnie PSL ma tą stację na wyłączność) to mogłoby uporządkować na dłuższy czas sytuację w tym PRL-owskim tworze gdzie Snopkiewicze i podobne wciąż trzymają za sznurki. A tak będzie tej jesieni od zabawa z przejmowanie mediów, czy to do władzy dojdzie PiS, czy Po w innej konfiguracji koalicyjnej.

Kto oglądał wczoraj dobrą komedię jakoś koło 22? Tak, wiem że wszyscy oglądali. Można się było uśmiać do rozpuku. Dobre sms-y krążył po tym od ludzi z tego towarzystwa: "Nagrody Kisiela odwołane. On by tego nie wytrzymał"
NIe no stary teraz to dałeś po pi..ie zdrowo.
Niechodzi o Sakiewicza tylko o dowolnego prawicowego dziennikarza który MIAŁBY PRAWO - maglować przez 45 min pana premiera. NIe udawaj że nie złapałeś o czym pisze.
A już określenie GP jako imperium Sakiewicza do tego jako szmatławca- mediów tworzonych z dobrowolnych składek ludzi (w tym opłat za gazety) działających na zasadzie Fundacji do finansowanych i powstałych z kasy publicznej TVP lub z różnych ciemnych interesów mediów Urbana (NIE,FAKTY i MITY),POLSAT (związki z WSI) czy TVN (związki z SB i PZPR),to pokaz z Twojej strony niewiedzy albo głupoty Jak nie widzisz asymetrii w przekazie,do tego różnic jakościowych w przekazie informacji na korzyść GP czy TRWAM vs TVN,TVP czy POLSAT to mi Cię żal i o tyle mnie to dziwi że często wypowiadałeś się na tym forum sensownie.
I nie mamy co się porównywac do angielskich wzorców.Nie ta bajka,nie ta kultura,nie te zasoby i nie ta armia.Powiedz coś w Londynie publicznie na Królową to będzie lincz, a u nas zginal prezydent a rząd przez 1,5 roku nie zrobil nawet analizy numerycznej parametrow lotu i prawdopodobieństwa zniszczeń samolotu.O czym mowa.Tam dają azyl osobom ściganym w Rosji ,u nas boją się zarządać zwrotu naszej własności - resztek samolotu i czarnych skrzynek

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów