The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2011, 19:28
To był mecz jak każdy inny Wisły za czasów Maaskanta. Po prostu nie wpadł gol dla nas i tyle. STyl i podejście do gry było ciągle takie samo. Wisła gra słabo, naprawdę słabo. I teraz pytanie, czy Maaskant wyciśnie coś więcej? powinno raczej brzmieć, co wycinął Maaskant Cego nauczył tą drużynę? Gry z kontry? Mając Meliksona w skladzie kazdy, potwarzam każdy trener byłby w stanie tak grać. Gdzie jest ta extra jakość, którą mial gwarantować trener z zagranicy? Nic takiego nie widzę. Budowa drużyny na starych gościach to jest mega frajerstwo (tym bardziej słabych).
Brakuje mi na ławce kogoś w stylu...hmmm, Sobiecha. Jakiegoś młodego polskiego piłkarza na skrzydło, hmmm Kupisz, Sobota? Nie twierdzę, że z nimi gralibyśmy super, ale byłaby różnica Wchodzi teraz Sobota, czy Kupisz a nie DIAZ. Na miłość boską, można znaleźć dobrych piłkarzy. Dobrych, czyli takich co parę razy w sezonie zagrają bardzo dobry mecz. W polsce ciężko o młodego co grałby cały sezon rewelacyjnie, ale są tacy do dadza parę spotkań. Jeśli jest młody z czasem może dać więcej.

Niech Maaskant pracuje do końca rundy.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2011, 19:30
willow napisał(a):Wyświetl post
No i brawo.
Od dawna o tym pisze.
Pytanie zasadnicze, czy inny trener mógłby wycisnąć z tych piłkarzy więcej?
Jasnowidzem nie jestem nie mniej sądzę, że zdecydowanie tak.

Druga sprawa: Stan
Ja rozumiem, że dostał tyle kasy, ile dostał. Ale jestem pewien, że w ramach tej kwoty mógł ściągnąć lepszych grajków, niż Lamey, Jaliens czy Diaz.

Trzecia sprawa: Basałaj.
To chyba on jest autorem koncepcji budowania przyszłości Wisły na zagranicznych emerytach z rocznymi kontraktami.

Czwarta sprawa: Cupiał
Podobno (z pewnego źródła) wyciągnął z Wisły w ciągu ostatniego roku 7 mln Euro.
Niby jego święte właścicielskie prawo, ale...

Przydałoby się wrzucić na Reymonta jakąś małą atomówkę tak, żeby zahaczyła przy okazji o Myślenice i zacząć budować wszystko od zera.

Przeżyłbym bez problemów 2-3 lata w środku tabeli gdybym widział, że budowa rośnie na solidnych fundamentach.
A Wisła jak dla mnie to zamek na piasku.
Z tej drużyny już więcej nie wyciśniesz. Zbyt słabym materiałem piłkarskim dysponujemy. Pisałem niejednokrotnie, że na piłkarzach darmowych i na wypożyczeniach drużyny silnej co za tym idzie opartej o stabilne fundamenty nie da się zbudować - Cupiał byłby w tej materii pionierem szkoda, że nikt wcześniej na ten pomysł nie wpadł. Duet holenderski stoi za sprowadzaniem zawodników z Holandii a także tych którzy tam kiedyś grali - wszyscy okazali się straszliwymi pomyłkami dlatego wcześniej czy później obaj odejdą z Wisły.
Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 19:32
Spokojnie popieram Maaskanta.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 19:32
W ostatnich 6 meczach straciliśmy bramek UWAGA 13 bramek

No cóż panu Maaskantowi już dziękujemy.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.10.2011, 19:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem Maaskantem ale w kolejnym meczu tak bym ustawił druzyne. Jezeli gramy zle to trzeba probowac innych wariantow - szkoda, ze Nasz trener o tym nie wie.

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Paljic - Iliev, Sobolewski, Melikson, Kirm - Biton, Genkov
A u Meliksona, Małeckiego i Genkova to cudowne uzdrowienie czy jak? Tzn oczywiście fajnie by było tylko chyba małe szanse na to.

Co do wywołanego przez kogoś ciągnięcia kasy z Wisły przez Cupiała to dawno jasne było dla mnie, że to przerodziło się w kolejny interes. Mityczny dług został już wyjęty chyba ze dwa razy. Ok, święte prawo właściciela zarabiać na swojej zabawce ale wypadałoby robić to rozsądniej. Można lepiej się bawić i więcej z tego wyjąć.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 02.10.2011 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.10.2011, 19:36
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A u Meliksona, Małeckiego i Genkova to cudowne uzdrowienie czy jak? Tzn oczywiście fajnie by było tylko chyba małe szanse na to.
Melikson i Genkov na Jagiellonie z tego co mowił Maaskant beda gotowi - to po pierwsze a po drugie zacytowales wpis po zmianie Kirma za Małeckiego ale jakby Patryk byl zdolny do gry to by On sie tutaj wlasnie znalazl
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 02.10.2011, 19:36
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Z tej drużyny już więcej nie wyciśniesz. Zbyt słabym materiałem piłkarskim dysponujemy.
Zbyt słabym materiałem piłkarskim dysponujemy?
To jakim dysponuje Lechia ze przyjezdza na R22 i nas leje? jakim materiałem dysponuje Zagłębie czy Ruch ze przyjezdza do Krakowa i gra jak równy z równym? jakim Widzew, Polonia, Korona że ich nie możemy pokonać?
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 19:37
pikey napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście widzę błędy Maaskanta. Dla uporczywego i niezrozumiałego wystawiania do skaladu Jaliensa nie ma żadnego usprawiedliwienia. Ale to nie jest tak, że mamy na papierze dream team, a Robert jest za slaby, żeby to poukładac.
znaczy uważasz, że Bunoza wymiata Jaliens nie jest ani Głowackim ani Marcelo ale od Gordana jest jednak lepszy póki co. Oglądałem mecz z Flotą i tam niestety grał źle. Oby się rozwinął. Grać będzie nie ma obaw, dużo jeszcze przed nami

Skład jest jaki jest i póki nie będzie lepszego to dużo lepiej nie będzie. A Maaskant wydaje mi się całkiem niezłym trenerem. Właściwie pierwszym, przy którym nie mam wątpliwości, że piłkarze zasuwają. Poza meczem z Polonią (ostatnim w lidze) nie mam uwag, co do ambicji i walki. Sposób gry też wydaje mi się dużo lepszy niż 1,5 roku temu.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 02.10.2011, 19:42
Przegrana z L nic nie zmienia w dotychczasowym obrazie Wisły. Problemem nadal jest to, że pomimo kolejnych transferów w tej rundzie nadal nie potrafimy skleić sensownej 11. Szczególnie brakuje prawego i lewego obrońcy. Jovanovic nadaje się także na środek obrony i o wiele lepiej by to wyglądało w defensywie. Trener nic tu nie wymyśli.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 02.10.2011 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2011, 19:43
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Pareiko - Solidny bramkarz, ostatnio kilka błędów ale i tak chyba najlepszy od kilku lat na R22
Jovanović - gość ma potencjał - super transfer wg. mnie.
Jaliens- przemilczę to ....a zamiast niego:
Bunoza- Zdarzają mu się błędy bywa "drewniany" ale coś potrafi
Paljić - Podobnie jak Bunoza ale ostatnio szarpie drużynę do przodu.
Sobolewski - coraz słabiej z wiekiem ale dla mnie nadal super zawodnik. Ewentualnie za niego:
Wilk - "rosnący Sobol" odbiory bardzo dobre miewa straty ale wg. mnie rozwija się
Nunez - Dużo głupich strat ale długie piłki i odbiory palce lizać
Melikson- Tu nie trzeba wiele pisać klasa sama w sobie
Iliev - słaba kondycja ale technika bez zarzutu
Kirm - Ostatnio słabiej ale już zaczyna rosnąć forma dziś pokazał dobry drybling. Ewentualnie za niego:
Małecki - pyskaty ale dobry drybling, dobre "klepki", niepotrzebnie drze się na wszystkich kolegów.
Biton - ma strzelać i strzela cóż więcej potrzeba.

I tu moje pytanie: Czemu Ci ludzie nic nie grają ?
I tu moja odpowiedz: Robert Maaskant i jego "4-3-3" ...
Tak jak pisałem już wcześniej. Potrzeba POLSKIEGO trenera z jakąś myślą ofensywną. Mówicie że Probierz odpadł z jakimś Irtyszem, ok zdarza się Maaskant z PP odpadł z Podbeskidziem.
Dla mnie któryś z tych trenerów (chociaż na chwilę, nie sprawdzi się - dowidzenia):
Michał Probierz
Waldemar Fornalik
Czesław Michniewicz
Tomasz Kafarski
Leszek Ojrzyński
Jacek Zieliński
Orest Lenczyk.

Oczywiście nie twierdzę że każdy z tych trenerów przyjdzie do nas od razu z radością, oraz że ich kluby na to pozwolą. Jednak bardzo chciałbym zobaczyć któregoś z nich u nas.

PS. Zjedziecie mnie za Kafarskiego. A według mnie piłkarze grają żeby się go pozbyć. W zeszłym sezonie pokazał jednak klasę. Ze słabą Lechią o krok od pucharów. Przynajmniej z jakąś myślą...
Nie to co Maaskant.
Czesław Michniewicz
Tomasz Kafarski
Leszek Ojrzyński
Jacek Zieliński
Orest Lenczyk

Żartujesz?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 02.10.2011, 19:43
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
To jakim dysponuje Lechia ze przyjezdza na R22 i nas leje? jakim materiałem dysponuje Zagłębie czy Ruch ze przyjezdza do Krakowa i gra jak równy z równym? jakim Widzew, Polonia, Korona że ich nie możemy pokonać?
sam sobie odpowiedziałeś - sprowadzamy niby lepszych piłkarzy, za miliony euro etc..? to mamy co mamy - bidę z nędzą.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2011, 19:46
elemis1 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie popieram Maaskanta.
Popieram Maaskanta.
Tak jak popieralem Petrescu, gdy wiekszość na tym forum żądała jego zwolnienia po złym starcie w nowym sezonie.
Dzisiaj Legia zagrała twardo i wydarła to zwycięstwo, głównie dzieki niefrasobliwej postawie asystenta większości straconych bramek w ostanich meczach Jaliensa. Coraz bardziej widać, co jest do poprawy, gdzie potrzebne sa zmiany kadrowe.
Nie będę dizsiaj się na ten temat rozpisywał.Za dużo emocji w tym temacie.

Wisle potrzebny jest wspólny front kibiców popierających przebudowę drużyny wedlug koncepcji Basałaja - Maaskanta, a nie nerwowe pohukiwania zawiedzionych kibiców nie rozumiejących sensu przemian i niechcacy wspierających w ten sposób antywiślacka nagonkę polskiej myśli szkoleniowej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.10.2011, 19:50
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
znaczy uważasz, że Bunoza wymiata
Bynajmniej takim fanem Bunozy nie jestem. Jednak jak widzę Jaliensa spokojnie człapiącego po boisku, obserwującego z bezpiecznej odległości jak Ljuboja zabawia się piłką z leżącym na ziemi Parejką, ogrywanego niemilosiernie prawie przy każdej okazji- to OCZYWIŚCIE wolałbym zobaczyć na jego miejscu Bunozę albo Czekaja.

Ja nie twierdzę, że oni by grali bezblędnie- ale byłaby szansa, że z tych blędów wyciągną wnioski, czegoś się nauczą, poprawią. Przy czym wykażą większe zaangażowanie.

Jaliens jest u schyłku kariery. Lepszy nie będzie. To on mial kierowac obroną, być profesorem, a zachowuje się jak junior.
Dlatego nie rozumiem, czemu Maaskant go wystawia. Odense, Ruch, Twente, Legia, - strzeliły nam 11 goli, czas coś w tej obronie zmienić.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.10.2011, 19:51
Nie wierze w to co tutaj czytam. Wysyp Józków Wojciechowskich. Żenada.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.10.2011, 19:51
Czarno to widze, konczace sie ponownie wypozyczenia, kontrakty + wiek... (nie pisze ze duza czesc nadaje sie do wymiany tak poprostu z braku umiejetnosci). A my wychowankow nie mamy i szybko miec nie bedziemy. Z kasa wiadomo jak jest. Oby to nas tylko nie pociagnelo mocno w dol z czasem coraz bardziej. Bez szkolki/akademi + kilku powaznych wzmocnien bedzie tylko coraz gorzej a widokow na zaistnienie tych 2 rzeczy nie ma.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 02.10.2011, 19:53
Chroń nas Panie Boże od koncepcji przebudowy drużyny według Basałaja bo znajdziemy się w tym samym punkcie za chwilę co "koledzy" z drugiej strony Błoń. Farmat ale Ty bredzisz, jakiego sensu nie rozumieją kibice .
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2011, 19:54
Nawiąże do największego grzechu Roberta Maaskanta - bajdurzenia. Jako ciekawostkę napiszę, że po ubiegłosezonowej porażce w meczu wyjazdowym z Górnikiem Zabrze, sami piłkarze w prywatnych rozmowach kwitowali je stwierdzeniem - "czy on jest poważny ?". A wtedy RM nie był jeszcze tak rozkręcony jak dziś. Myślę, że jego bucowata postawa nie pozostaje bez wpływu na zespół. Piłkarze widzą, że trener dużo gada, a tak naprawdę nie potrafi odnaleźć się w aktualnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 19:56
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie wierze w to co tutaj czytam. Wysyp Józków Wojciechowskich. Żenada.
Czy właściciel Interu jest włoskim Józefem Wojciechowskim skoro zwolnił trenera po bodajże trzech meczach? A nie, sorry, w 2010 r. wygrali Ligę Mistrzów. A to się raptusom udało.

Zbyt szybkiemu zwalnianiu dobrze rokujących trenerów mówię "nie", niestety Maaskant takim nie jest.

Sorry za posta pod postem.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 02.10.2011, 19:58
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Czesław Michniewicz
Tomasz Kafarski
Leszek Ojrzyński
Jacek Zieliński
Orest Lenczyk

Żartujesz?
Nie żartuję. Ok, Tomasz Kafarski ostatnio nienajlepiej się prezentuje, ale już tłumaczyłem. Według mnie wynika to z "gry przeciw niemu". W zeszłym sezonie - mówicie co chcecie - pokazał że zna się na rzeczy.

Leszek Ojrzyński. Do niedawna nie wiedziałem kto to jest. Dzisiaj utrzymuje się w czubie tabeli z koroną która miała walczyć o utrzymanie... (faktem jest ze to za krótki okres aby go oceniać, ale jednak to o czymś świadczy)

Jacek Zieliński. Zrobił mistrza z Lechem powalczył w pucharach. Został zwolniony - moim zdaniem nie słusznie - i co ? Przyszedł do Polonii i zadowolił Józefa Wojciechowskiego! Co nie każdemu się zdarza.

Orest Lenczyk. Jak obejmował Śląsk to plątali się gdzieś u dołu tabeli. Został vicemistrzem.

Mało ?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2011, 19:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Popieram Maaskanta.
Tak jak popieralem Petrescu, gdy wiekszość na tym forum żądała jego zwolnienia po złym starcie w nowym sezonie.
Dzisiaj Legia zagrała twardo i wydarła to zwycięstwo, głównie dzieki niefrasobliwej postawie asystenta większości straconych bramek w ostanich meczach Jaliensa. Coraz bardziej widać, co jest do poprawy, gdzie potrzebne sa zmiany kadrowe.
Nie będę dizsiaj się na ten temat rozpisywał.Za dużo emocji w tym temacie.

Wisle potrzebny jest wspólny front kibiców popierających przebudowę drużyny wedlug koncepcji Basałaja - Maaskanta, a nie nerwowe pohukiwania zawiedzionych kibiców nie rozumiejących sensu przemian i niechcacy wspierających w ten sposób antywiślacka nagonkę polskiej myśli szkoleniowej.
Masz rację, ale tak naprawdę nie wiemy jaka jest koncepcja Basałaja i ile klub rzeczywiście jest w stanie przeznaczyć na transfery. Basałaj powiedział po przegranym meczu z Apoelem, że z tymi zawodnikami się nie udało, więc trzeba sięgnąć po lepszych, tylko że za tym muszą pójść konkretne środki finansowe. A co będzie jak nie pójdą?

Mam nadzieję również, że Basałaj i Cupiał są w stanie ocenić obiektywnie obecną sytuację, bo równie prawdopodobna jest wersja, iż wierzą w to (jak wielu histeryzujących kibiców), ze mamy tu 7 cud świata i brakuje nam tylko myśli szkoleniowej. Wtedy będziemy w czarnej dupie, bo inni nie próżnują i niezbyt szybko, ale systematycznie prą do przodu.

Prawdę mówiąc, przydałby się nam teraz ten optymizm i wiara Cupiała z początków inwestowania, bo bez niej nic z tego nie będzie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2011, 19:59
Właściciel Interu daje grube siano na transfery i kupuje trenerowi praktycznie kogo zechce.(oprócz tych nieosiągalnych Messich itd)
Dlatego jak mu koleś z ławki zaniżał poziom, bo nie grali nawet połowy tego co za Mou to go wypieprzył. Proste.
A u nas przed RM poziom był poniżej dna i powoli się z niego wygrzebujemy czyli przeciwieństwo.

Nie ma kasiory by przeskoczyć pewien poziom trzeba cierpliwości, dużo cierpliwości. I dużo szczęścia po drodze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.10.2011 o godz. 20:02.
..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.10.2011, 20:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ohh ten ciemny lud... Ja .......e. Wspólny front to jest potrzebny żeby basałaja z klubu cytując klasyka dycyplinarnie wy.......ić. Przebudowa według koncepcji basałaj- Maaskant... Muszę to sobie zapisać
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 20:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
Właściciel Interu daje grube siano na transfery i kupuje trenerowi praktycznie kogo zechce.
Jak na polskie warunki, to Maaskant także nie ma prawa narzekać. Kadrowo Wisła jest w pierwszej trójce ligi, a w większości meczów prezentuje się jak ligowy średniak.

Zmierzam do tego, że zwalnianie trenera po roku pracy nie jest specjalnie raptownym posunięciem. Przypomnę, że Holender prowadził Wisłę w 49 (słownie: czterdziestu dziewięciu) spotkaniach.

Warto zauważyć, że jeszcze kilka sezonów temu, to już dawno leciałaby na Reymonta rakieta z Myślenic. A tak, to przyleci pewnie w grudniu - na Mikołaja.
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.10.2011, 20:03
Ja też popieram Maaskanta. Wprawdzie denerwują mnie jego PRowe wypowiedzi, ale uważam, że - mimo wszystko - zmierzamy w dobrym kierunku. Nie możemy sobie pozwolić na kolejne kompromitacje - typu Tbilisi, Valerenga czy Karabach. Za Maaskanta czegoś takiego nie było (wiadomo, nie miał dużo czasu).
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.10.2011, 20:04
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Mało ?
Wręcz przeciwnie - dla mnie o wiele za dużo. Jedynie co do Zielinskiego można dyskutować, Lech w jego ostatnim tam sezonie grał ładnie w pucharach, w lidze katastrofalnie.

Ojrzyński, Kafarski?- i za rok zabawa w ,,zbieranie doswiadczenia" w europejskich pucharach, czytaj odpadanie z druzynami z Azji.

Lenczyk- czy on nie trenował szanownej sąsiadki zza Błoń calkiem niedawno
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 02.10.2011, 20:05
pikey napisał(a):Wyświetl post
Bynajmniej takim fanem Bunozy nie jestem. Jednak jak widzę Jaliensa spokojnie człapiącego po boisku, obserwującego z bezpiecznej odległości jak Ljuboja zabawia się piłką z leżącym na ziemi Parejką, ogrywanego niemilosiernie prawie przy każdej okazji- to OCZYWIŚCIE wolałbym zobaczyć na jego miejscu Bunozę albo Czekaja.

Ja nie twierdzę, że oni by grali bezblędnie- ale byłaby szansa, że z tych blędów wyciągną wnioski, czegoś się nauczą, poprawią. Przy czym wykażą większe zaangażowanie.

Jaliens jest u schyłku kariery. Lepszy nie będzie. To on mial kierowac obroną, być profesorem, a zachowuje się jak junior.
Dlatego nie rozumiem, czemu Maaskant go wystawia. Odense, Ruch, Twente, Legia, - strzeliły nam 11 goli, czas coś w tej obronie zmienić.
Jaliens w Wiśle rozgrywał lepsze i gorsze mecze. Nie ukrywam, że jestem nim rozczarowany. Życiorys ma dobry nie gorszy od Ljuboji. Gdy przychodził wszyscy bardzo pozytywnie oceniali ten transfer.
Z pewnością jest kimś takim jak Glowcaki - dyrygentem defensywy. Widocznie ani Chavez ani Bunoza do tej roli nie dorośli jeszcze.

Bunoza na pewno jest bardziej surowy technicznie. Czekaj zagrał jeden i to raczej przeciętny mecz w ekstraklasie a poza tym był kontuzjowany ostatnio. (Ci ktorzy go widzą w składzie naawet o tym nie wiedzą).

Wisła nie jest klubem do ogrywania młodych. Mamy zdobywać MP. Sam bym wystawił Jaliensa a nie Bunozę, zwłaszcza, że widziałem jak grał z Flotą.

To był mecz z Legią a nie sparing do ogrywania młodych
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 20:06
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie my pilkarzy nie mamy wszystkich slabych i da sie wycisnac z nich wiecej.

Tylko potrzeba nowego pomyslu i po pierwsze poustawiac ich tak jak bog ich stworzył...a tego Maaskant nie potrafi.

Przykladem niech bedzie Slask, juz niepamietacie jak spisywana druzyna na spadek, zajela pudlo i jest dzisiejszym liderem?
Lenczyk przyszedl i to poukladal, wyjebal kogo trzebalo wyjebac a teraz gra pilke. Juz niema autobusu, bo druzyna sie rozwija i dorosla juz do ofensywnego stylu.
A my .....a z Maaskantem sie cofamy w rozwoju, on nie jest typem zwyciescy...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2011, 20:08
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Jak na polskie warunki, to Maaskant także nie ma prawa narzekać. Kadrowo Wisła jest w pierwszej trójce ligi, a w większości meczów prezentuje się jak ligowy średniak.

Zmierzam do tego, że zwalnianie trenera po roku pracy nie jest specjalnie raptownym posunięciem. Przypomnę, że Holender prowadził Wisłę w 49 (słownie: czterdziestu dziewięciu) spotkaniach.
A jak się ma prezentować, skoro ma takich cieniasów w pomocy jak Garguła Jirsak, Wilk, Nunez (nie ŚP), z przyzwoitości pominę Sobola)
W obronie niewypał Jaliens, przeciętny Chavez, paralityczny Diaz, pomocnik Paljić
Warto zauważyć, że jeszcze kilka sezonów temu, to już dawno leciałaby na Reymonta rakieta z Myślenic. A tak, to przyleci pewnie w grudniu - na Mikołaja.
I co to przynosiło dobrego ? Od jednego do drugiego. Sensu żadnego w tym nie było.Miotał się p Cupial sam nie wiedząc co robi.

Może zajmijmy się zbudowaniem dobrej kadry a później szukajmy adekwatnego trenera dla nich. Nie daje się wirtuozowi fortepianu pianinka z plastki dla dzieci.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.10.2011 o godz. 20:13.
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2011, 20:08
Nie prezentuje się, jak ligowy średniak, chyba że chodzi ci o mityczny "styl", którego już nie będzie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.10.2011, 20:09
Oczywiście byłem i jestem za Maaskantem jednak denerwują mnie to co on wyprawiają piłkarze po każdym faulu, kontakcie z przeciwnikiem, biegną do sędziego płaczą, mają pretensje. Nie wiem czy to on swoja osobą to na nich przeniósł bo zamiast koncentrować się na graniu próbują sędziować mecz.

Zmiana trenera jest też bezsensowna z prostego powodu, żaden polski trener nie ogarnie tej zgrai obcokrajowców, nie stac nas na nikogo lepszego niż Maaskant z zachodu, zresztą ewentualna takie posunięcie też jest mało sensowne ponieważ nowemu zajęłoby mu masę czasu odnalezienie się w realiach.
No chyba że Dan ale na niego nas pewnie nie stać.
Uważam zresztą że z tą drużyną nie da się wypracować żadnego stylu, brakuje jakości. A jakość albo sobie sam wychowasz (gdzie? ) albo zaczyna się od kwot powyżej 1 mln euro.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.10.2011 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów