The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2011, 16:06
,,,,,,,,,,,,,
Powód: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ostatnio edytowane przez Tisu : 28.02.2023 o godz. 17:31.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2011, 16:50
Tisu napisał(a):Wyświetl post
Czy będzie ktoś tak miły i poda mi statystyki Maaskanta w Wiśle
tj. liczba rozegranych meczów , zwycięstwa remisy , porażki , bramki ?
Wydają się aktualne:
kolejno: Mecze, Zwycięstwa, Remisy, Porażki, % zwycięstw
41 . 23 . 9 . 9 . 56,10
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 17:28
Nie jestem pewien czy trener wróci jeszcze do Krakowa.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 17:40
Wroci sie spakowac
Odpowiedz cytując
SzEjKeR
Member

Od: 09.2006

Stary 02.10.2011, 17:47
Maaskant wiatraki czekają bierz kolege Valckxa i go home!!!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2011, 17:51
filemon napisał(a):Wyświetl post
Wydają się aktualne:
kolejno: Mecze, Zwycięstwa, Remisy, Porażki, % zwycięstw
41 . 23 . 9 . 9 . 56,10
Filemon, podane przez ciebie statystyki są nieprawdziwe. Maaskant prowadził Wisłę w 49 meczach (licząc spotkanie z Legią). Wygrał 27 razy, zremisował 9 razy i poniósł 17 porażek. Zwycięstwa stanowią więc 55 % ogólnej liczby meczów pod jego wodzą.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2011, 17:56
Broniłem go tu dzielnie, ale ...

Czas Maaskanta na R22 dobiega końca, już tu nic nie wymyśli, Wisła gra w tym sezonie tak (nie licząc pierwszych meczów w pucharach) że się rzygać chce.
Osobiście mam dość już Maaskanta i jestem za jego pożegnaniem, jak najszybciej...
Nie potrafimy zdominować kompletnie zadnej ekipy nawet na R22 NAWET takich potęg jak Zagłębie czy Ruch...

NIE MAMY KU.RWA ZADNEGO (ŻADNEGO!) STYLU.

Dziękuje za tamten sezon, w tamtym spisałeś się na medal.

Tak, Dariook (chyba tak się to pisze) miałeś racje a ja bredziłem.

elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
zapamiętajcie to nazwisko bo niedługo bedzie często wymieniane przy Reymonta : MICHAŁ PROBIERZ.
Oby nie, najlepiej jakiś Niemiec
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 02.10.2011 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2011, 17:58
zapamiętajcie to nazwisko bo niedługo bedzie często wymieniane przy Reymonta : MICHAŁ PROBIERZ.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:03
Aż mi się ciśnie na usta - a nie mówiłem? Ludzie, przejrzyjcie na oczy. Maaskant to nikt więcej jak KUGLARZ urodzony pod szczęśliwą gwiazdą. Problem w tym, że szczęście nie trwa wiecznie.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.10.2011, 18:03
Z dniem dzisiejszym przestałem ufać Maaskantowi. Ponad rok pracuje z drużyną. Gdzie jest ten STYL o którym ciągle mówi? Rok temu rozbiliśmy Legię 4:0 a dzisiaj to Legia gładko nas pokonała. Śmialiśmy się z Maciusia S., ale on potrafił zrobić progres, jego zespół mimo wpadek jest na fali wznoszącej, potrafi wygrywać ze Spartakiem, Hapoelem, a my się cofamy. I to ciągłe forowanie Jaliensa...
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.10.2011, 18:04
Dag Maaskant...

Zero schematów gry ofensywnej i stałych fragmentów, ZERO wniosków po porażkach, nieumiejętność przeprowadzania zmian, ultra-defensywna taktyka, niczym niepodparta pewność siebie, zaklinanie rzeczywistości - to 7 grzechów głównych.

Zaraz i tak zostanę skrytykowany w stylu: "to idź na drugą stronę Błoń", "nie jesteś kibicem Wisły" - takie osoby oszukują same siebie i padły ofiarą PR Maaskanta.

Kto za niego? Nie wiem, ale na pewno są dostępni trenerzy, którzy z tych zawodników potrafiliby zrobić coś więcej.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Probierz to ten co go zlali w Pucharze jacyś Azerowie czy Kazachowie? On ma zbawić Wisłę?Żart. Widze że dalej niektórzy nie skumali że to nie trenerzy grają. Jak brak umiejętności piłkarskich to i Rafa Benitez czy Mourinho nie pomogą
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

mysle ze najwyzszy czas wyslac caly ten holenderski kontyngent(czyt. Maaskant, Valckx, Jaliens, Lamey) odpowiadajacy w 95 procentach za obecny stan rzeczy do domu! Dziekujemy za ubiegly sezon ale w tym miarka juz sie przebrala dosyc klesk i kompromitacji Wisly!
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

2 tygodnie przerwy najlepszy czas, aby zwolnić Maaskanta. Myślałem, że Wisła będzie z każdym meczem grała coraz lepiej, ale oni grają coraz gorzej. Tu sprzyda się twarda ręka a nie słodkie pierdzenie Maaskanta, który wiecznie stawia Jaliensa w środku. Zatrudnijmy jakiegoś niemca, po zwolnieniu Skorży jeden był bardzo blisko.
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2011, 18:05
Heero napisał(a):Wyświetl post
Dag Maaskant...

Zero schematów gry ofensywnej i stałych fragmentów, ZERO wniosków po porażkach, nieumiejętność przeprowadzania zmian, ultra-defensywna taktyka, niczym niepodparta pewność siebie, zaklinanie rzeczywistości - to 7 grzechów głównych.

Zaraz i tak zostanę skrytykowany w stylu: "to idź na drugą stronę Błoń", "nie jesteś kibicem Wisły" - takie osoby oszukują same siebie i padły ofiarą PR Maaskanta.

Kto za niego? Nie wiem, ale na pewno są dostępni trenerzy, którzy z tych zawodników potrafiliby zrobić coś więcej.
Popieram w 1906 % !!!

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:06
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Kurz,Kolejny pokaz trenerskiej myśli szkoleniowej Holendra już w niedzielę na Łazienkowskiej. Spodziewam się pewnego zwycięstwa gospodarzy. Zaskoczy mnie zapewne ponownie za to pomeczowe bajdurzenie pana Roberta. W tym przypadku możemy mówić o bajdurzeniu w holenderskim stylu - TOTALNYM.
Że też człowiek w zakładach nie grywa...
Odpowiedz cytując
..::MASTER::..
Junior Member

Od: 07.2008

Rzadko piszę coś na forum, ale tym razem pozwolę sobie wtrącić parę słów. Od razu jak Maaskant przyszedł do Wisły byłem sceptycznie nastawiony. Wszystko za sprawą tego artykułu:
http://www.weszlo.com/news/5453-Wisl..._Bez_rewelacji

Portal Weszło czytam praktycznie od początku jego istnienia. Wiele osób może się nie zgadzać z treścią artykułów z tego portalu, jednak wg mnie jest to jeden z najbardziej obiektywnych portali. Nie sprzyja nikomu, wszystkich krytykuje i ocenia w jednakowym stopniu.

Wracając do Maaskanta to wiele osób przypisuje mu zasługę jaką było zdobycie mistrzostwa Polski. Fakt jest to pewne osiągnięcie, ale wszystkie zwycięstwa Wisły pod jego wodzą były naprawdę mało przekonujące. To że Wisła nie będzie mocna w tym sezonie zauważyłem już po pierwszym meczu z Litexem. W Bułgarii wygraliśmy niby, ale przewaga Bułgarów była momentami miażdżąca i już wtedy byłem zaniepokojony grą Wisły. A potem wyszło szydło z worka i okazało się jaka jest prawdziwa wartość drużyny. Wg mnie Maaskant powinien odejść czym prędzej. Co do Valckxa to uważam, że powinien dalej sprawować funkcję dyrektora sportowego.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Bardziej do Valxsa niż do Maaskanta - gdzie ta szeroka kadra?

70 minuta, przegrywamy 2-0 a na ławce nie ma młodych wilczków, albo nawet zwykłych przecinaków typu Piech czy Jankowski. (To przykład)
Nie mówię że tacy piłkarze odmieniliby grę, ale mają umiejętności oraz są młodzi. Tymczasem u nas - wchodzi Diaz....

Nie mam pretensji do Maaskanta za przegraną w Enschede, boli mnie ta dzisiejsza. Ale ona też jest wkalkulowana. Natomiast za 2 tygodnie mamy kolejny serial. I oczekuję wtedy kolejnych 3 zwycięstw w lidze, 1 w PP i niskiej porażki z Fulham. (podkreślam niskiej - 1 bramką bo na remis nie mam złudzeń).
Jeśli bowiem nie mamy stylu, trapią nas kontuzje a wbrew pozorom kadra wąska - to przynajmniej musimy golić średniaków i słabiaków. Mecze z Jagiellonią,ŁKS i Podbeskidziem musimy wygrać. Mam nadzieje że to nie przerasta możliwości zespołu i Maaskanta. Styl na ten moment nie ma znaczenia. Grunt żeby nam nikt w lidze nie uciekał.

BTW
Oczywiście wygrana w derbach poza dyskusją
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.10.2011, 18:07
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
czas wyslac caly ten holenderski kontyngent(czyt. Maaskant, Valckx, Jaliens, Lamey) odpowiadajacy w 95 procentach za obecny stan rzeczy do domu!
odpowiadajacy w 95% jak cholera

szkoda ze nie dopisałeś kokluszu i gradobicia
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.10.2011, 18:09
chyba niestety będzie trzeba pożegnać pana Maaskanta. Najgorsze jest to że cała gra Wisła zaczęła się pieprzyć od rewanżu z Apoelem.
Albo Maaskant zrozumie że piłkarze typu Jaliens nie mogą grać w Wiśle , albo będziemy musieli zakończyć współpracę... Niech zarząd i sam Maaskant przemyśli sobie sprawę co do gry Wisły. Jeden - dwa mecze przegrane i chyba wszystko będzie skończone .
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2011, 18:09
swoja droga widze ze dopiero po dzisiejszym meczu czara goryczy sie przelala bo jeszcze w czwartek wiekszosc forumowiczow bronila go uparcie;/
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:12
Jeszcze jedna rzecz, Twente zremisowało w lidze z mocarzami - EXCELSIOREM - ostatnią drużyną ligi, bez zwycięstwa od początku sezonu, z bilansem bramkowym 6 - 20. Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.10.2011, 18:17
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Już przed przyjściem Maaskanta pisałem że najlepszy mozliwy kierunek to Niemcy (mimo że nie przepadam za szfabami)

Oby tylko nie odjebało im z żadnym Polakiem w razie czego.

A SV niech zostanie, oczywiście, piłkarzy jak na naszą lige sprowadził bdb, nie on jest winny że niema ich kto nauczyć schematów jak atakować itp. SV nie jest od tego
Przeglądem teraz transfermarkt i ciekawą opcją były Thomas Doll, który aktualnie pracuje w Arabii Saudyjskiej. Jest jeszcze bezrobotny Lothar Matthaus.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 18:17
Po tym meczu nie można przesądzać losu Maaskanta zauważcie graliśmy bez dwóch z trzech najlepszych ofensywnych graczy zobaczcie jakie braki w ofensywie były na ławce nie mieliśmy skrzydłowego nie mieliśmy napastnika więc trudno było coś zmienić.Zmiana trenera teraz nic nie pomoże trzeba liczyć na powrót Meliksona i trzymać się w czołówce ligi a w zimie pomyśleć nad zmianami.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2011, 18:18
Pareiko - Solidny bramkarz, ostatnio kilka błędów ale i tak chyba najlepszy od kilku lat na R22
Jovanović - gość ma potencjał - super transfer wg. mnie.
Jaliens- przemilczę to ....a zamiast niego:
Bunoza- Zdarzają mu się błędy bywa "drewniany" ale coś potrafi
Paljić - Podobnie jak Bunoza ale ostatnio szarpie drużynę do przodu.
Sobolewski - coraz słabiej z wiekiem ale dla mnie nadal super zawodnik. Ewentualnie za niego:
Wilk - "rosnący Sobol" odbiory bardzo dobre miewa straty ale wg. mnie rozwija się
Nunez - Dużo głupich strat ale długie piłki i odbiory palce lizać
Melikson- Tu nie trzeba wiele pisać klasa sama w sobie
Iliev - słaba kondycja ale technika bez zarzutu
Kirm - Ostatnio słabiej ale już zaczyna rosnąć forma dziś pokazał dobry drybling. Ewentualnie za niego:
Małecki - pyskaty ale dobry drybling, dobre "klepki", niepotrzebnie drze się na wszystkich kolegów.
Biton - ma strzelać i strzela cóż więcej potrzeba.

I tu moje pytanie: Czemu Ci ludzie nic nie grają ?
I tu moja odpowiedz: Robert Maaskant i jego "4-3-3" ...
Tak jak pisałem już wcześniej. Potrzeba POLSKIEGO trenera z jakąś myślą ofensywną. Mówicie że Probierz odpadł z jakimś Irtyszem, ok zdarza się Maaskant z PP odpadł z Podbeskidziem.
Dla mnie któryś z tych trenerów (chociaż na chwilę, nie sprawdzi się - dowidzenia):
Michał Probierz
Waldemar Fornalik
Czesław Michniewicz
Tomasz Kafarski
Leszek Ojrzyński
Jacek Zieliński
Orest Lenczyk.

Oczywiście nie twierdzę że każdy z tych trenerów przyjdzie do nas od razu z radością, oraz że ich kluby na to pozwolą. Jednak bardzo chciałbym zobaczyć któregoś z nich u nas.

PS. Zjedziecie mnie za Kafarskiego. A według mnie piłkarze grają żeby się go pozbyć. W zeszłym sezonie pokazał jednak klasę. Ze słabą Lechią o krok od pucharów. Przynajmniej z jakąś myślą...
Nie to co Maaskant.
Powód: inne słowa.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 02.10.2011 o godz. 18:23.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.10.2011, 18:18
nie zwolnia Maaskanta teraz , jeśli już to w zimie ,w co i tak nei wierze , chyba ze odpukać bedziemy daleko za podium
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Stary 02.10.2011, 18:19
Cholera, jestem w kropce. Też do tej pory broniłem Maaskanta, a dzisiaj coś we mnie pękło. Ale sam nie wiem czy to trener, czy wykonawcy. Pewnie wszystko po trochu. No ale skoro piłkarzy teraz nie zmienimy, to może dokręćmy im nową głowę...Ale taką naprawdę solidną, nie żałujmy kasy.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2011, 18:22
Mysle,ze poki co Maaskant nie poleci,co najwyzej stawi sie na dywaniku do wytłumaczenia.

Kluczem bedzie pewnie mecz z Jagiellonia,jak u siebie stracimy punkty to juz bedzie gwozdz do trumny.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.10.2011, 18:25
Zmiana trenera to najgorsze rozwiazanie w tym momencie. Niech klub zrobi jakies spotkanie Maaskanta z kibicami - trzeba sie zapytac czym sobie zasłuzył Jaliens wystawianiem go w pierwszym składzie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2011, 18:30
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zmiana trenera to najgorsze rozwiazanie w tym momencie. Niech klub zrobi jakies spotkanie Maaskanta z kibicami - trzeba sie zapytac czym sobie zasłuzył Jaliens wystawianiem go w pierwszym składzie
Dokładnie tak.
Straty w tabeli są paradoksalnie bardzo małe mimo wielu wtop i wtopek. Nie ma co biadolić. Jesteśmy zdziesiątkowani kontuzjami i gramy bez obrony. Czego się spodziewaliście po tak fatalnie grającej naszej defensywie, przeciwko będącej w gazie Legii? Byłem pewny, że stracimy minimum dwa gole, jedyne na co liczyłem, to że i my odpowiemy jakimiś bramkami i że wywieziemy stamtąd chociaż 1 pkt.

Może Stefana Białasa od razu byście zatrudnili albo innego pajaca z polską myślą szkoleniową? Dajcie se na wstrzymanie. Jest kryzys, widoczny, ale w tym rola trenera, żeby teraz ten zespół z kryzysu wyciągnąć. Jest połowa rundy, a wy chcecie wy.......ić Maaskanta, za którym pewnie wskoczylibyście w ogień, gdyby nie 87.minuta meczu z APOELem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów