The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 08:26
Jedynki na listach Palikota - przerobiony facet - kandydat/-ka z Krakowa ! +Biedroń - czołowy gejowy naszego kraju, +zastępca redaktora komunistycznej gazety "NIE" tuby PZPR Urbana+ przestępca który odsiedział kilkuletni wyrok+kilku byłych członków SLD i SDPR i wielu innych.I oni mają zmieniać Polskę na lepsze? Ktoś tu chyba na głowę upadł. Jakby takich ludzi miał Kaczyński to by go zjedli żywcem
Powiem szczerze że nie spodziewałem się że w naszym kraju znajdzie się ponad 1 mln ludzi którzy zagłosują na taka efemerydę bo to juz nie jest chłodna kalkulacja i koneksje zwykle rodzinne (SLD,PSL) , mediotyzm i oczarowanie GW i TVN (PO) tylko głupota w najczystszej postaci
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
abruzzi
Member

Od: 01.2007

Stary 01.10.2011, 08:39
Ci co chcą głosować na Palikota to w większości byli wyborcy SLD i ludzie o poglądach lewicowych, którzy mają dość plastikowego Napieralskiego więc nie dziwiłbym sie tak strasznie. Wg mnie suma sumarum Palikot i Sld zdobęda tyle samo głosów co samo Sld 4 lata temu
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 11:13
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jedynki na listach Palikota - przerobiony facet - kandydat/-ka z Krakowa ! +Biedroń - czołowy gejowy naszego kraju, +zastępca redaktora komunistycznej gazety "NIE" tuby PZPR Urbana+ przestępca który odsiedział kilkuletni wyrok+kilku byłych członków SLD i SDPR i wielu innych.I oni mają zmieniać Polskę na lepsze? Ktoś tu chyba na głowę upadł. Jakby takich ludzi miał Kaczyński to by go zjedli żywcem
Powiem szczerze że nie spodziewałem się że w naszym kraju znajdzie się ponad 1 mln ludzi którzy zagłosują na taka efemerydę bo to juz nie jest chłodna kalkulacja i koneksje zwykle rodzinne (SLD,PSL) , mediotyzm i oczarowanie GW i TVN (PO) tylko głupota w najczystszej postaci
Wiekszość wyborców Palikota to chyba ludzie młodzi. Ja jestem w klasie maturalnej, i byłem zdruzgotany gdy usłyszałem ile osób chce na niego głosować. Uważają, że jest to jedyna LIBERALNA partia w Polsce ktora może się liczyć. I uważają, że Palikot może zrobić szum. A to czy jest lewakiem już mniej ich obchodzi. Czegoś takiego nie byłem w stanie słuchać.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2011, 16:12
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Wiekszość wyborców Palikota to chyba ludzie młodzi. Ja jestem w klasie maturalnej, i byłem zdruzgotany gdy usłyszałem ile osób chce na niego głosować. Uważają, że jest to jedyna LIBERALNA partia w Polsce ktora może się liczyć. I uważają, że Palikot może zrobić szum. A to czy jest lewakiem już mniej ich obchodzi. Czegoś takiego nie byłem w stanie słuchać.
Przejrzałem wypociny Palikota. Jeśli w liceum głoszą takie herezje masz kilka dowodów, dzięki którym ich wypunktujesz.

1. ''Dostęp do środków antykoncepcyjnych za darmo, refundowane przez państwo metody im vitro".
Socjalizm czystej postaci. Według liberalizmu to jednostka ma sama finansować swoje potrzeby, oczywiście dzięki zmniejszeniu obciążenia podatkowego.

2. "Powszechna dostępność do żłobków i przedszkoli".
Socjalizm. Argumentacja taka jak wyżej. Mechanizmy obrotu pięniędzy przez państwo według liberałów są upośledzone. Prosta zasada - oddając państwu 150 zł w podatkach na edukację, na naukę Twojego dziecka zostanie przeznaczonych 100 zł, za 50 zł państwo opłaci urzędników.

3. "Parytety w systemie 50/50".
Tego nawet nie chce się komentować. Według liberalizmu człowiek jest wolną jednostką, wyposażoną w przedsiębiorczość, dlatego sam decyduje o swoim działaniu. Klasyfikacja powinna powstawać w skutek ludzkiego działania, a nie urzędniczej decyzji. Jest to ustawa dyskryminująca jednostki wybitne, które nie mogą się wybić, dzięki opcji 50/50.

4. "Darmowy internet".
Kto za niego zapłaci? Rozumiem, że państwo czyli...my.

Ogólnie program wyborczy wygląda jakby był napisany "na kolanie". Według mnie RPP to PO po liftcie, plus sodomici i nastawienie antyklerykalne "na oficjalu''.
Dlatego jeśli jesteś liberałem polecam Nową Prawicę, która dzięki nastawieniu konserwatywno - liberalnemu kibicowi powinna być tym bardziej bliska.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 01.10.2011 o godz. 16:17.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 20:39
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Przejrzałem wypociny Palikota. Jeśli w liceum głoszą takie herezje masz kilka dowodów, dzięki którym ich wypunktujesz.

1. ''Dostęp do środków antykoncepcyjnych za darmo, refundowane przez państwo metody im vitro".
Socjalizm czystej postaci. Według liberalizmu to jednostka ma sama finansować swoje potrzeby, oczywiście dzięki zmniejszeniu obciążenia podatkowego.

2. "Powszechna dostępność do żłobków i przedszkoli".
Socjalizm. Argumentacja taka jak wyżej. Mechanizmy obrotu pięniędzy przez państwo według liberałów są upośledzone. Prosta zasada - oddając państwu 150 zł w podatkach na edukację, na naukę Twojego dziecka zostanie przeznaczonych 100 zł, za 50 zł państwo opłaci urzędników.

3. "Parytety w systemie 50/50".
Tego nawet nie chce się komentować. Według liberalizmu człowiek jest wolną jednostką, wyposażoną w przedsiębiorczość, dlatego sam decyduje o swoim działaniu. Klasyfikacja powinna powstawać w skutek ludzkiego działania, a nie urzędniczej decyzji. Jest to ustawa dyskryminująca jednostki wybitne, które nie mogą się wybić, dzięki opcji 50/50.

4. "Darmowy internet".
Kto za niego zapłaci? Rozumiem, że państwo czyli...my.

Ogólnie program wyborczy wygląda jakby był napisany "na kolanie". Według mnie RPP to PO po liftcie, plus sodomici i nastawienie antyklerykalne "na oficjalu''.
Dlatego jeśli jesteś liberałem polecam Nową Prawicę, która dzięki nastawieniu konserwatywno - liberalnemu kibicowi powinna być tym bardziej bliska.
Pierwszy i trzeci argument im podałem. Do tego całkowite usunięcie religii ze szkół (nawet jak ktoś by chciał to też nie będzie mógł się uczyć) i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam. W każdym razie cały czas im mówiłem, że Palikot to nie jest liberał. Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam jeszcze tydzień.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2011, 20:58
Ludzie sa nieswiadomi tego na kogo glosuja. nic sie nie zmienilo. Moze pare osob przejrzalo na oczy, ze PO nie jest takie fajne jak sie lansowalo ale np zamiast Po zaglosuja wlasnie na Palikota bo jest taki swiezy i ciekawy, czlowiek jakby z poza tego swiata polityki (chyba wiekszosc zapomniala, ze on juz w tym gownie sie taplal i jedyne co robil to kompromitujaco sie wypowiadal).
A co do Partii Palikota to w moim mniemaniu nazbieral takich dziwnych przypadkow i chce podbic nimi swiat. Rozne stwory typu pedal, tranzwestyta czy obojnak czy innych pokrzywdzonych przez swiat dziwolongow i chce tym sobie zjednac dziwny elektrorat (pedaly, dziwaki, antykatolicy), ciekawa mieszanka - margines spoleczny
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2011, 12:10
Gdy grunt zaczyna palić się pod nogami, do społeczeństwa muszą apelować niekwestionowane autorytety.
http://bi.gazeta.pl/im/4/10392/z1039...-tygodniku.jpg
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.10.2011, 13:19
Mysle, ze bardziej przmeowilby do Polakow gdyby na okladke dodano ta mini flage wlozona w gowno. Takich frajerow sie powinno gazowac...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.10.2011, 14:36
Apel do prawdziwych polskich kibiców

http://www.youtube.com/watch?v=ZjVuL...layer_embedded
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.10.2011, 20:48
Z PO musi być naprawdę źle skoro wypuszczają takie spoty :

http://www.youtube.com/watch?v=0jrhM...layer_embedded
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.10.2011, 20:53
@fialo:
Goebbels wiecznie żywy.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.10.2011, 21:41
Oglądał ktoś dzisiejszego Lisa ?

Śmiechem na sali jest to, że ten człowiek przychodzi nie przygotowany do spotkania z J.Kaczyńskim, mając niepoprawne dane, a ponadto wytaczając sprawy sprzed paru lat.

a tak przy okazji

http://katron.nowyekran.pl/post/1193...-donalda-tuska
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.10.2011, 21:50
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś dzisiejszego Lisa ?

Śmiechem na sali jest to, że ten człowiek przychodzi nie przygotowany do spotkania z J.Kaczyńskim, mając niepoprawne dane, a ponadto wytaczając sprawy sprzed paru lat.
No żałosny gość, poza tym ze złości aż mu plamy na twarzy wychodziły. Typowy rozpaczliwy objaw zawiści aż przykro się gościa oglądało, był punktowany każdym swoim pytaniem.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2011, 21:54
Wyglądało jakby to ... Lis był u Kaczyńskiego

Kaczyński zrobił to co do niego należało. Nie dał się sprowokować, umiejętnie sparował dziennikarskie ciosy ( a 2-3 były poniżej pasa). Kilkukrotnie zaskoczył prowadzącego.

Lis wiedział, że salon nie wybaczy mu wtopy i wyglądał na tak zdenerwowanego jak Chlebowski na słynnej konferencji...

A najbardziej chyba tremowała go świadomość, że tym wywiadem Kaczyński zbliża się do kolejnego premierostwa (czego mu z całego serca życzę.)
Ostatnio edytowane przez dragon : 03.10.2011 o godz. 22:04.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2011, 21:56
Za 40 minut na TV Polonia powtorka najwiekszego nokautu w historii polskiej debaty wyborczej od czasow samobojstwa Wałęsy z podawaniem nogi heh
WISŁA PANY !!
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.10.2011, 22:03
orzeu... kto z kim debatował?

bo ja oglądałem tylko pyskówkę nieprzygotowanego dziennikarza z politykiem który przez 45 min nie podał ani JEDNEJ konkretnej propozycji ustawy, wizji rządu itd
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.10.2011, 22:04
tu chyba link

http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...102011/5286585
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 03.10.2011 o godz. 22:09.
piekna zaba w podpisie

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.10.2011, 22:07
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...102011/5286585
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.10.2011, 22:08
Orson napisał(a):Wyświetl post

bo ja oglądałem tylko pyskówkę nieprzygotowanego dziennikarza z politykiem który przez 45 min nie podał ani JEDNEJ konkretnej propozycji ustawy, wizji rządu itd
A czy o ustawy był pytany?
Pan redaktor miał ważniejsze sprawy na głowie...
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

dragon
Senior Member

Stary 03.10.2011, 22:09

A czy padło choć jedno pytanie o propozycje ustaw i rząd?

Cały wywiad był szyty na prowokację i budowanie niechęci do odpytywanego. Żadnych merytorycznych pytań jakie powinny padać w debacie. O podatki, zdrowie, emerytury itd.

Prowokacja nie wyszła i już widzę "gaciówę" w redakcjach GW i TVN co tu przekazać elektoratowi PO jutrzejszego ranka. Kogo rzucić na okładki, żeby pokazał jak się boi.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Orson
Senior Member

Stary 03.10.2011, 22:10
dlatego napisałem ze pyskówka

i nie zarzucam Kaczyńskiemu że nie podał konkretów tylko zwracam uwagę, że debatą przedwyborczą nazwać tego nie można...
Ostatnio edytowane przez Orson : 03.10.2011 o godz. 22:12.
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2011, 22:10

Zgoda ale do kogo pretensje? To dziennikarz dyktuje poziom i podaje tematy rozmowy. Polityk ktoremu nonstop sie przerywa raczej nie zaprezentuje swoich pomyslow na Polske pomiedzy kolejnym slinami na pysku wscieklego, nomen omen, Lisa.
Lis swoimi programami w ktorych nigdy nie ma merytorycznej rozmowy pokazuje ze polskie dziennikarzenie zeszlo calkowicie na psy.
WISŁA PANY !!
tentrak
Member

Od: 11.2005

Stary 03.10.2011, 22:11
Lis w dzisiejszym programie pokazał taką dozę nienawiści , i agresji w stosunku do Kaczyńskiego ( który chwała mu za to nie dał się sprowokować ) że wyglądało aż śmiesznie , na każde głupie pytanie gdy tylko dostał rzeczową odpowiedź wysuwał kolejne ciekawostki conajmniej jakby mi kazali czytać "fakt"-a, ja pier.... i jeszcze gość POtrafi powiedzieć ze w Polsce PIS nie potrafi rozmawiać o rzeczach ważnych tylko zaczyna konflikty , Program tak obiektywny że Putin By się takiego redaktora po swojej stronie nie powstydził
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 03.10.2011, 22:20
jak był Tusk u Lisa to pytał jakie ma wizje premier na poprawę sytuacji w Polsce, gdy był Kaczyński pytał o broń sprzed 20 lat dosłownie to był kabaret co Lis wyprawiał,
Orson
Senior Member

Stary 03.10.2011, 22:21
orzeu zgadzam się z Tobą w 100%
po tej stronie mamy Lisa a po drugiej Sakiewicza który Tuska by również chciał rozszarpać
i to jest zenujące
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2011, 22:22
Lis chciał skompromitować Kaczyńskiego i mu nie wyszło. Ciemny, platformowy lud to kupi, ale wszyscy potrafiący choć trochę samodzielnie myśleć, dopatrzą się, że cała rozmowa była ustawiona pod sprowokowanie Prezesa.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.10.2011, 22:28
Niechęć Lisa była w 100 % jawna.
Ale jak dla mnie Kaczyński mógł się w kilku fragmentach tego wywiadu zaprezentować lepiej , nie dać sprowokować.
Wiadomo , że przy takim nastawieniu Lisa( i wiadomej twórczości publicystycznej) nie jest to łatwa sprawa , ale z drugiej strony jak już się godzi na takie coś , to trzeba być przygotowanym że będzie bardzo trudno utrzymać nerwy na wodzy.

Generalnie dobra prezentacja , ale nie bardzo dobra/celująca i biorąc pod uwagę przyszłość , trzeba zaakceptować fakt , że Kaczyński nigdy nie będzie prymusem tego typu wystąpień medialnych.
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 03.10.2011, 22:33
Jakby nasi piłkarze grali z taką zawziętością jak Lis darzy nienawiścią Kaczyńskiego to mistrzostwo co rok a o europejskie puchary nie musielibyśmy się martwić
Kocur
semper fi

Stary 03.10.2011, 22:36

Ale Lisa ośmieszył

Miazga - dzięki za link oglądam to jeszcze raz - ten facet nie powinien precli sprzedawać a co dopiero być dziennikarzem.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.10.2011, 22:36
Co najmniej w kilku momentach to Lis stracił nerwy i... słuch przy okazji. Kiedy Kaczyński wyraźnie powiedział Panie redaktorze, ten spróbował go sprowokować udając, że Kaczor mianował go doktorem. Co Kaczyński spuentował wkrótce dowcipnie powtarzając kilkukrotnie "panie magistrze".
Zero pytań o konkrety, ciągła próba sprowokowania gościa, do tego brak przygotowania się do wywiadu co trafnie wypunktował Kaczyński przy okazji tematu z którego okręgu startuje Ilona Klejnowska (Lis powielił błędne info Wybiórczej, iż startuje z Bydgoszczy http://wyborcza.pl/duzy_kadr/56,9790...nowska,,6.html, podczas kiedy startuje z okręgu płocko-ciechanowskiego
http://niezalezna.pl/15333-wasik-i-k...iej-liscie-pis http://www.tvn24.pl/1,1717560,druk.html - sam chyba zauważył swój błąd nie chcąc przyjąć zakładu proponowanego przez Kaczyńskiego). Lis się skompromitował, dawno już nie widziałem go tak "ugotowanego"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów