The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2011, 19:45
Zastanawiam się jakim cudem jeszcze niedawno Jirsak nie łapał się nawet do "18" meczowej?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2011, 19:45
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
wypier..wszystkich "asów" zagranicznych , w pierwszej kolejności Diaz ! Lamey Jaliens... zacząc budować skład od Polaków młodych którzy będą sądzić o obliczu Wisły w przyszłości.
Rozpędz się i uderz w ściane....
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.09.2011, 19:46
hmm...Obrona do wy.......enia Q , Lamey , Chavez , nam potrzeba takich piłkarzy jak Marko którzy potrafiązapierdalać od bramki do bramki , osobiście mnie ta porażka nie rusza , Ale jak tak patrze na takiego Kirma , Lameya , Q , to mnie krew zalewa , wstyd i hańba.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 29.09.2011, 19:46
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Rozpędz się i uderz w ściane....
a co nie mam racji ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.09.2011, 19:48
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się jakim cudem jeszcze niedawno Jirsak nie łapał się nawet do "18" meczowej?
To raz a dwa, czemu go zdejmuje tak szybko i wprowadza Wilka. Wilk powinien wejść za Sobola.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Z uporem maniaka będę powtarzał, że po prostu jesteśmy za słabi kadrowo.

Pareiko - pęka psychicznie w każdym ważniejszym meczu
Lamey - zdecydowanie za wolny zarówno w poruszaniu się, jak i myśleniu
Diaz - najsłabszy piłkarz Wisły i jeden z najsłabszych lewych obrońców ligi. lepiej gra na pozycji ofensywnego pomocnika, w środku
Sobolewski - Panu już podziękujemy, po prostu jego atuty gasną z uwagi na wiek
Kirm - piłkarskie dno, motoryka Panie Andraż to nie wszystko
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze po tym meczu ktos sie w koncu w tym klubie obudzi. Sciagamy swietnego napastnika, sciagamy swietnego pomocnika, a w obronie graja pół-amatorzy na emeryturze....
No właśnie. To, że są ciency to jedno. Ale Maaskant postawił na "doświadczenie". I tłumaczy, że gra defensywna to nie tylko domena obrońców. Problem w tym, że dziś co najmniej 3 z 4 goli była wynikiem indywidualnych błędów naszych stoperów. Do tego Lamey z Diazem też dają czadu.

Mamy drogich, mało perspektywicznych i bardzo słabych obrońców. Sam Jaliens zgarnia jakieś 350 tys. €. Lamey pewnie niewiele mniej. Za te pieniądze naprawdę można było ściągnąć solidnych graczy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2011, 19:49
Jak się w futbolu nie potrafi podawać dokładnych piłek do nogi, po sznurku jak np. Apoel czy teraz Twente to sie goni po boisku jak stado baranów.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 29.09.2011, 19:49
chyba jednak Maaskant musi przestać wreszcie klepać się po dupie z Lameyem i Jaliensem, tylko dlatego że są jego rodakami. Do tego brak taktyki i bardzo słabe ustawienie i nastawienie defensywy pokazuje że należy ich po prostu zdjąć ze składu. Czy jednak dla takiego Jaliensa będzie karę zesłanie do ME na koniec kariery? Wątpię... kasa i tak w padnie.
Nie rozumie bowiem, ze hańbi imię klubu, który tyle znaczy dla wielu ludzi. I takich jak jemu podobnych jest niestety zbyt dużo w Wiśle. No cóż, nie myslałem że to kiedkolwiek napisze, ale Wisła dla Polaków !
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.09.2011, 19:51
Jeszcze jedna kwestia. Rozumiem, że Illiev nie ma już 20 lat, ale na Boga, nie ma też 50! Jak profesjonalny sportowiec w jego wieku nie może wytrzymać pełnego spotkania? Dobrze by było, żeby wreszcie wziął się za swoje przygotowanie fizyczne, bo umiejętności ma duże.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.09.2011, 19:51
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
wypier..wszystkich "asów" zagranicznych , w pierwszej kolejności Diaz ! Lamey Jaliens... zacząc budować skład od Polaków młodych którzy będą sądzić o obliczu Wisły w przyszłości.Obecni nie wiedzą dla JAK ZASŁUŻONEGO KLUBU zakładają koszulki ! ilu jest utalentowanych chłopaczków w niższych ligach..szok..a wystarczy tylko pojeździć po Małopolsce i tyle perełek.
Eh racja, tak z punktu widzenia idealistycznego.
Bo realistycznie to się kupy nie trzyma..takie pierdzenie.A ci co odpadali z Talinem, Tbilisi,, Azerami...oni mieli dumę i klub okryli chwałą ? Nagle wielka jazda bo się dostaliśmy do grupy i zbieramy oklep. No a czego się spodziewaliśmy niby ?Jakich mamy pomocników, jakich obrońców Ile się umiemy utrzymać przy piłce ...5 sekund chociaż ?> Nawet nie. No to z czym do ludzi ?
Przecież te braki widać w lidze nawet. A na tle prawdziwych piłkarzy,nie popierdółek już nie widac, bo wtedy to aż bije po oczach.
AHA. Teraz jeszcze Wiślackim zwyczajem pasuje rozjebać wszystkie struktury bo słabe wyniki w LE.

PS.No, chłopaczków jest masa. Nic tylko robić drużynę podwórkową i opierdzielić całą tę frajerską ligę a później grupy LE, (a tam LE - LM!) czekają,.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.09.2011 o godz. 19:56.
..
Odpowiedz cytując
zenders
Member

Od: 05.2007

Stary 29.09.2011, 19:52
Jedyny plus to flaga twente do góry kołami w naszym sektorze
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 19:55
Robert niech posłucha co mu kolega trener z Holandi podpowiedział przed meczem - obrona to u nas nie istnieje. A nadzieja Twente na dobry wynik nazywa się Jaliens i Lamey. I sprawdziło się w 100%. I Pareiko w tym sezonie to dramat ;/
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Oglądałem tylko do 25 minuty - musiałem jechać po zrypany wóz (żonę zabiję kiedyś) i wróciłem 5 minut przed końcem. Jak wychodziłem był1:0 dla nas jak wróciłem było 1:4....
Przez 25 minut zdążyłem dostrzec jeden główny słaby punkt w składzie nazywa się Lamey - do 25 minuty wszystkie groźne akcje Twente szły stroną Lameya. Facet jest dobry na Skonto, ale dzisiaj to Łukasz Burliga na samej ambicji zagrałby 100 razy lepiej...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

To jak wyglada u nas gra defensywna całego zespołu to jest kabaret
Absolutnie cała obrona z dziesiejszego meczu do wymiany, zostac moze co najwyżej Chavez
o Diazie i Jaliensie, nie pierwszy raz, szkoda w ogole pisać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 29.09.2011, 19:56
O kant dupy takie granie dwóch naszych Holenderskich obrońców to jednak pomyłka nie ma co gdybać taka gra to tylko wina naszego trenera chłop się pogubił nie panuje na drużyną zero agresii zero walki kondycja słaba i oni otwierają w całości stadion po co jak połowy nie zapełnimy kto bedzie wydawał nie małe pieniądze na ogladanie takiej żenady można przegrać ale my gramy prawie wszystkie mecze sakramencko słabo co jest grane.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

To jak wyglada u nas gra defensywna całego zespołu to jest kabaret
Absolutnie cała obrona z dziesiejszego meczu do wymiany, zostac moze co najwyżej Chavez
o Diazie i Jaliensie, nie pierwszy raz, szkoda w ogole pisać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

P R Z E P A Ś Ć!!!......panowie:
-Lamey
-Chavez
-Jaliens

W Y P I . . . . . A C!!!!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Brak progresu... Mecz pokazał, że Robert i Stan też się mylą zatrudniajac np. Lameya, Bunoze czy Paljića. Można się spierać, że krótko pracują, ale na dzień dzisiejszy takich grajków w Wiśle być nie powinno.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Uff, koniec. Liczylem, ze bedzie troche nizej ale 4:1 to jednak sprawiedliwy wynik.
Taki przyjemny spacerek dla Twente.

Co do nas to nigdy wiecej holenderskich emerytow w barwach Wisly - WON!
to samo Diaz - WON! i nigdy wiecej powrotow. Chavezowi tylko bym dal drugą
szansę bo pamiętam jak trzymał naszą obronę z APOEL-em u siebie i wszystko czyścil.
Teraz jest bez formy ale mysle, ze z dobrym partnerem u boku wyglądałby dużo lepiej.
Pareiko też w każdym meczu musi wpuścić jakąś szmatę.

Myślę, że teraz bilety na Fulham powinny się zaczynać od 10 zl.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Katastrofa w obronie.Ciężko widze mecz z Warszawką...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.09.2011, 19:57
Przykro sie robi gdy sie widzi, jak niektorzy nasi zawodnicy sabotuja nasza gre.. Szkoda, ze postanowilismy w drugiej polowie dalej pomagac Twente bo naprawde w przodzie fajnie to momentami wygladalo. Niestety to dobre wrazenie zostalo zatarte przez paru panow odpowiedzialny za bronienie bramki.
Przykro patrzec jak napastnicy i pomocnicy staraja sie cos z przodu strzelic, pokazac z dobrej strony podczas gdy defensywa gra dramatycznie. Ale po kolei...

Bramka. Od stycznia do maja wydawalo sie, ze mamy wreszcie bramkarza. Niestety, ostatnie mecze przekonuja mnie, ze jednak nie mamy i ze za zawodnikiem na ta pozycje trzeba znow sie rozgladac. Niestety Pareiko ostatnio co ma na rece to pusci. Dzis zawalil dwie bramki (pierwsza i czwarta).
Defensywa. Wlasciwie tu moznaby spuscic zaslone milczenia. Jaliens z meczu ma mecz coraz dramatyczniejszy, Lamey to sredniak... na polska lige. Tak naprawde jedyny porzadny obronca to Jovanovic, ktory niestety chyba nie ma tak mocnej pozucji u RM jak Lamey. Nastepny transfer to powinien byc obronca a nie ....a Delev czy inne gwiazdory.
Jesli Stan poczestuje nas kolejnym emerytowanym ZHolendrem bedzie to dla mnie jasny sygnal, ze w Wisle daje dorobic swoim rodakom do emeryturki.

Pomoc. Sobol zlapal szybko glupia kartke i to determinowalo jego gre w srodku w dalszej czesci meczu. Nunez chyba najbardziej widoczny, walczyl, strzelal. Jirsak bez wyrazu choc w drugiej polowie zagral fajna pilke na skrzydlo do Kirma ale wiadomo, ten s.......il.
Wlasnie, Kirm. Kolejny raz: TEMU PANU JUZ DZIEKUJEMY! Ten facet podejmuje na boisku decyzje kompletnie odwrotne od tych jakie powinien. Co dostanie pilke i zapowiada sie nasza grozna akcja to on maści Naprawde niech on juz odejdzie.
Iliev dzis chyba najlepszy w naszym zespole. Widac, ze to zawodnik, ktory po prostu umie grac, zna sie na grze kombinacyjnej, mysli na boisku. Szkoda, ze wiek juz nie ten i w takim meczu nie wytrzymuje 90 minut.
Biton. Mamy napastnika. W formie. Do konca sezonu. Co potem? Cholera wie ale jak znam zycie, to w czerwcu tyle go bedziemy widziec bo bedziemy targowac sie o 5 euro. Widac, ze jest to napastnik, ktory sie nie boi, nie ma kompleksow i potrafi strzelac bramki. W dodatku wychodzi do pilek, cofa sie, wyciaga obroncow. Szkoda, ze dzis jego glowka w pierwszej polowie nie weszla. Mimo tego nie ma sie czego wstydzic.

Niestety przegrywamy 1--4 a wg mnie w pierwszej polowie istniala realna szansa by ugrac przynajmniej remis. Okazja przy 1-0 i kolejny raz Kirm partoli wypuszczajac sobie pilke, glowka Bitona przy 1-1. Szkoda tym bardziej, ze Twente do momentu strzelenia pierwszej bramki nie gralo wielkiej pilki, nie zepchnelo nas do defensywy. My wygladalismy przez 30 minut calkiem niezle a Twente jak na siebie przecietnie. I to byl decydujacy fragment meczu, ktorego my nie wyokrzystalismy a swoimi bledami w defensywie tylko nakrecilismy Holendrow. Szkoda, ze te niezle 30 minut kompletnie nic nie dalo bo mamy defensywe jaka mamy. Poki Valckx nie zacznie budowac z Maaskantem Wisly od defensywy to tak bedziemy wygladac w kazdym meczu z powazniejszym przeciwnikiem. Do przodu potrafimy zagrac zwlaszcza gdy mamy troche wiecej miejsca (jak dzis). Niestety defensywa wszystko niweczy. Poki to sie nie zmieni nie liczmy na nic w pucharach.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Przyczyna słabych występów w pucharach jest wg mnie prosta. Winne są kluby takie jak podbeskidzie, icki, łks, bełchatów. NIGDY nie będzie silnych zespołów w naszej półzawodowej lidze jeśli będą tam zespoły kopiące na okręgowym poziomie piłkę. Do tego dochodzą brak ośrodków treningowych + brak szkolenia młodzieży...

Te dwie przegrane mnie w ogóle nie zaskoczyły, przyjmuję je spokojnie bo wiem że jesteśmy 100 lat za europą. Na pocieszenie powiem że lepiej nie będzie.
I
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

bebeto napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego w meczach z nami jacyś anonimowi piłkarze urastają do miana potęgi europejskiej ? Co za żenada .
Żenada to przede wszystkim Twoja znajomość piłki europejskiej.

Dobrze, ze mamy jasny pogląd ile nam brakuje do europejskich średniaków. Jeżeli Cupiał myśli o pucharach, to muszą być bardzo poważne inwestycje w skład. Finansowo już w naszej lidze jesteśmy w tyle za Legią czy Polonią, dalsze dziadowanie do sukcesów nie doprowadzi.

czesiu napisał(a):Wyświetl post
Brak progresu... Mecz pokazał, że Robert i Stan też się mylą zatrudniajac np. Lameya, Bunoze czy Paljića. Można się spierać, że krótko pracują, ale na dzień dzisiejszy takich grajków w Wiśle być nie powinno.
Oj, czesiu, czesiu. Ty ciągle niezorientowany w temacie...

Bunozę i Pajlicia ściągnął BASAŁAJ. To ten koleś, co rozsprzedał całą obronę w jedno okienko, a później zatrudniał jakichś frajerów byle tylko było kogo do składu wstawić. Umiejętność gry w piłkę nie była wówczas najważniejszym czynnikiem, tak naprawdę liczyło się, żeby byli względnie tani i mało chcieli zarabiać. To do dziś znaki formowe naszej polityki transferowej.
O Lameya pretensje musisz mieć wyżej, bo kto inny zdecydował, że Baszczyński jest "passe" a Wasilewski zbyt drogi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2011 o godz. 20:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Do dzisiaj pukałem się po czole jak czytałem o budowaniu drużyny z młodymi Polakami w miejsce zagranicznych zawodników.
Ale to co dzisiaj obrona odjebała za przeproszeniem? Myślę że Czekaj pokazałby się dużo lepiej niż Jaliens, a od Diaza.. pokazałby się lepiej ktokolwiek inny...

Niech się ogarną i z pokażą z Legią że są mężczyznami.

Wiadomym było, że dzisiaj o punkty będzie najtrudniej ze wszystkich meczów LE, ale styl przeraża. Dzisiaj wyglądaliśmy jak ŁKS lub Podbeskidzie w pierwszych meczach sezonu
Odpowiedz cytując
Magpie
Banita

Od: 01.2011

Stary 29.09.2011, 19:58
HaHa Wiedziałem, że tak będzie postawiłem u Buka 100 zł na Twente.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

z grupy wychodzą dwie drużyny, a dla trzeciej pozycji jest coś przewidziane ?

Typu " lucky looser " ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Tego mozna bylo sie spodziewac w ciemno ,wiec tutaj nic nie zrobimy.

Z tym ze ten styl a raczej jego brak wrecz irytuje bo my tak naprawde nie potrafimy nic

Tak w skrocie:

Obrona- mysle ze dzis jakis klubik z A klasy by sobie z nia poradzil

Pomoc -bez Melikosna jej nie ma,nie ma kto wziasc pilki i ja pociagnac

Atak-jest Biton ale jak widac to nie nie daje ,bo nie ma pilek

kicha
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.09.2011, 19:59
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Czesiu wylazł z pod kamienia raz na rok Z tych 3 zatrudnili tylko Lameya, i zaraz go nie będzie.
..
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 29.09.2011, 19:59
Katastrofalna forma Sergieja Pareiki rozpoczęła się wraz z przybyciem tej poznanskiej ku..y do klubu, może pora znów zmienić trenera bramkarzy ?
NIE BAĆ chuliganów !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów