The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2011, 15:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
na niezrealizowaniu opcji pierwokupu menadżer na pewno nie zarobi.

Dla mnie jednak najbardziej prawdopodobna jest inna opcja: nie stac nas na wykup, Biton wraca do Belgii, a my wypożyczamy kolejnego napastnika jego klasy.
(Chyba żeby przyszedł Delew)
Mi bardziej chodzi o to że jak Biton się sprawdzi to menago wynajdzie lepszą opcję dla niego(i dla siebie) niż pierwokup Wisły.
Ale do tego długa droga.Nie sądzę by Dudu utrzymał taką skuteczność.
Jest oczywiście też opcja że nie będzie nas na niego stać choć cena pierwokupu nie powinna być wygórowana.Belgowie kupili go za 500tyś euro, mimo iż byli z niego zadowoleni to szału nie zrobił bo ofert z Belgii musiało nie być, albo był mniej korzystne niż nasza.
Tak więc można przypuszczać że kwota oscyluje gdzieś mniej więcej między 500tyś a milionem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.09.2011, 15:14
Mysle ze wszystkie przypuszczenia rozwiewa Maskant w wywiadze dla RP gdzie stwierdził: "szukamy ciekawych zawodników za darmo".
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2011, 15:15
widziałem na orliku kilku ciekawych.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.09.2011, 15:27
szprotson - ale tu trafiles w sedno, gdzies tam sa ci ciekawi/rokujacy zawodnicy z prawdziwym talentem, wsrod tych dzieciakow na orlikach pewnie tez, przeciez to nie mozliwe, ze w 38 mln. kraju nikt nie rodzi sie z odpowiednimi predyspozycjami. Ale nistety nikt nie mysli, zeby te diamenty "wykopac i oszlifowac".
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.09.2011, 15:49
glupota byloby nie wykupic bitona , spradzenie kazdego innego zawodnki to 'kot w worku' nawet jak teraz gdzies strzela w bulgari to uj wie czy sie zaaklimatyzuje u nas

dudu pokazuje forme i talent jakiego dawno nie bylo w naszym ataku , juz widac ze sie sprawdzil , a jesli dodatkowo jest zabukowana kwota ok1mln to nalezy go wziasc , co innego jesli nie ma takiej gwarancji , bo strzelil tyle goli ze teraz by zaspiewali wyzsza kwote

co do nuneza , to dobry zawodnik , ale za 1,2 mln euro mysle ze mozna zaryzykowac szukaniue nastpecy
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.09.2011, 16:37
Trzeba śledzić poczynania jego klubu, z którego został do Wisły sprowadzony. Obecnie Sporting de Charleroi w drugiej lidze belgijskiej po 6 kolejkach zajmuje 8 miejsce z dorobkiem 8 pkt. Mam nadzieje, że nie awansuję o klasę wyżej, bo wtedy mogliby robić większe trudności ze sprzedaniem Bitona, a tak niech grają w tej 2 lidze z korzyścią dla Wisły. http://www.sporting-charleroi.be/d1-classement.php
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.09.2011, 16:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mi bardziej chodzi o to że jak Biton się sprawdzi to menago wynajdzie lepszą opcję dla niego(i dla siebie) niż pierwokup Wisły.
tak sobie wynajdzie?
Nie zwracając uwagi na klauzulę pierwokupu?
Musiałby byc z niego przekozak
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.09.2011, 17:11
tak sobie wynajdzie?
Nie zwracając uwagi na klauzulę pierwokupu?
Musiałby byc z niego przekozak
Ja się nie znam na takich szczegółach czy pierwokup oznacza że jest podana suma, kontrakt piłkarza - wpłacamy i nikt nie ma nic do gadania, czy np z klubem jest sprawa dogadana a piłkarz musi potwierdzić że chce zostać
Jeśli to pierwsze to sprawa jasna - będzie dobra gra, będzie chęć i kasa ze strony Wisły - piłkarz zostaje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2011, 17:15
wpłacamy kwotę = klub zgadza się na transfer

Nam pozostaje ustalić kontrakt na który piłkarz może sie nie zgodzić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.09.2011, 19:19
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...o,1699869,4324
Roman Max Kołtoń
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.09.2011, 23:12
kot napisał(a):Wyświetl post
Ciebie i innych "obrażonych świętych" przeczytałem, wysłuchałem i obejrzałem
Moje kilkuletnie dziecko jest bardziej komunikatywne niż Ty.

Nie chcesz odpowiedzieć, czy nie zrozumiałeś pytania?

Cytat:
Ma szansę i prawo wyboru reprezentacji, wbrew opinii "świętych" na swój sposób.Takie same, jakie miała reszta naszych reprezentacyjnych Polaków inaczej.
To żaden argument, co do meritum sprawy.
Nie uznając wartości moralnych, a jedynie stanowione, zawsze będziesz miał kłopot z obiektywizmem. To tak na marginesie.

To pan Maor jeden miesiąc temu:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...2,artykul.html

Chłopak udowodnił, że jest nielojalny i stąd zarówno strona polska, jak i izraelska ma podstawe do uzasodnionej krytki.
Ale trzeba się wznieś ponad sympatie klubowe by to zrozumieć.

Cytat:
Gdyż piłka nożna i sport, a zwłaszcza Wisła Kraków, to nie miejsce dla śmiesznych i żalosnych nacjonalistów i innych pseudopolityków, czy świętoszków.
To tylko Twoje pobożne zyczenia, piłka nożna jest, była i będzie upolityczniona. Zwłaszcza Wisła nie stroniła w swej historii od polityki. W Wiśle nie tylko grali, ale też tacy właśnie nacjonaliści (przyjmując Twoją charkterystykę nacjonalistów) ją zakłądali:
"Godziliśmy się na wszystko, że klub będzie nazywał się Wisła, i znowu oklaski i okrzyki: " Polacy i Wisła to Polska ". Tę nasza Wisłę trzeba było mieć i na sercu. Uchwaliliśmy wiec kolor naszych koszulek w kolorze błękitnym z emblematem na lewej piersi, przepołowioną piłke, w kolorze czarnym w poziomie, przyczym kołnierz i manszety wraz spodenkami miały być również koloru czarnego. Tak zakończyła się oficjalna część naszego zebrania, a Profesor Łopuszański opuszczając klasę złożył nam życzenie pomyślnego rozwoju klubu i sukcesów sportowych. Po jego odejściu podjęliśmy w wobec siebie jeszcze jedną uchwałę, by w naszym klubie grali tylko sami Polacy[...] R. Wilczyński

A Ty wiślacki przyjacielu, chcąc niechcąc Wisłę bierzesz jaką jest, przede wszystkim z jej historią. Zarówno tą PRL-owską (również stalnowską), milicyjną jak i tą przedwojenną narodowo-patriotyczną. Grubej krechy tu nie zrobisz, choćbyś nie wiem co napisał. Na Wiśle był i jest i będzie nacjonalizm i polityka. Ba żeby tylko na Wiśle. Sięgnijmy gdzieś wysoko... nawet prezydent UEFA nie stroni od nacjonalizmu: http://mundial.wp.pl/title,Platini-dziwi-sie-decyzji Obraniaka,wid,11846073,wiadomosc.html.

Czy jaśnie Pan może przyjąc do wiadomości, że to jaśnie Pan ma dostosować sie do tego forum, zasad według ktorych ono funkcjonuje, jak i języka komunikatów moderacji na nim, a nie forum do jaśnie Pana?
Na drugi raz: pytania do moderatorów w odpowiednim dziale proszę jaśnie Pana
Chciałeś zaistnieć?
To było wyłącznie pytanie retoryczne.

Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc pytam tutaj. Co z banem dla kibica Wisły z Zielonej Góry? Ewidentnie sprofanował Najjaśniejszą wpisujac w jej tło litery z alfabetu hebrajskiego, na takie przynajmniej wyglądały. Uważam, że za to zniewage, powinny iść dalekoidące konsekwencje.
Biała gwiazda to symbol powstały w ok. 1911r. Wraz z czerwonym tłem koszulek miała odzwierciedlać patriotyczny charakter klubu TS Wisła. Nie miała na sobie żadnych łacińskich, polskich, czy choćby hebrajskich liter. Musimy szanować swoją tradycję i historię. Nawet pan Cupiał nie targnął się na to by wpisywać litery alfabetu w białą gwiazdę.

edit FraMat
Rosomak, uprzedzałem Cie: dyskusja z moderatorami i pytania do nich w sprawie działania forum w odpowiednim dziale. Proponuje czas wyznaczony Ci na odpowczynek poswięcić na przemyślenia
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.09.2011 o godz. 10:17.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.09.2011, 08:18
Rosomak@
1. Dlaczego wartości moralne łączysz z obiektywizmem? Jest jedna moralność na tym najpiękniejszym ze światów? I nikt jej nie ustanawia, po prostu jest? I w dodatku Ty masz do niej dostęp swobodny? Mylisz naturę z kulturą, mój wiślacki przyjacielu.
2. Piłka nożna była i jest upolityczniona, zgoda. Ale przypomnij mi proszę, z któego roku pochodzą cytowane przez Ciebie słowa? Uważasz, że one znaczą to samo, co wiek temu? Znasz historię, a nie wiesz, co to jest historyczność? Słyszałeś kiedyś o dyskursie?
3. Banować za litery na herbie? Bez sprawdzenia, jaką treść w sobie kryją? Zgłupiałeś? A może by ciebie zbanować za karygodny brak szacunku dla naszego herbu (małe g w trzeciej linijce od dołu)? Czy my musimy ścigać się na radykalizm, kto kocha Wisłę bardziej i komu bardziej należy się stanowisko - choćby prowizoryczne - Jej strażnika-kapłana?
4. To co dzieje się w reprezentacji Polski jest trudną do przełknięcia nowością, ale i dowodem na anachroniczność samej formuły rozgrywek międzynarodowych czy międzypaństwowych. Czy to źle? Pojęcia nie mam. Sport też się przecież zmienia - i wiek temu, gdy zakładano Wisłę, słowo to znaczyło coś zupełnie innego (rywalizacja, amatorstwo, kalokagatia) niż dzisiaj (biznes, profresjonalizm, rozrywka).
5. Maor to szczęściarz - nawet kontuzje spadają mu jak z nieba.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.09.2011, 10:46
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Rosomak@
1. Dlaczego wartości moralne łączysz z obiektywizmem? Jest jedna moralność na tym najpiękniejszym ze światów? I nikt jej nie ustanawia, po prostu jest? I w dodatku Ty masz do niej dostęp swobodny? Mylisz naturę z kulturą, mój wiślacki przyjacielu.
2. Piłka nożna była i jest upolityczniona, zgoda. Ale przypomnij mi proszę, z któego roku pochodzą cytowane przez Ciebie słowa? Uważasz, że one znaczą to samo, co wiek temu? Znasz historię, a nie wiesz, co to jest historyczność? Słyszałeś kiedyś o dyskursie?
3. Banować za litery na herbie? Bez sprawdzenia, jaką treść w sobie kryją? Zgłupiałeś? A może by ciebie zbanować za karygodny brak szacunku dla naszego herbu (małe g w trzeciej linijce od dołu)? Czy my musimy ścigać się na radykalizm, kto kocha Wisłę bardziej i komu bardziej należy się stanowisko - choćby prowizoryczne - Jej strażnika-kapłana?
4. To co dzieje się w reprezentacji Polski jest trudną do przełknięcia nowością, ale i dowodem na anachroniczność samej formuły rozgrywek międzynarodowych czy międzypaństwowych. Czy to źle? Pojęcia nie mam. Sport też się przecież zmienia - i wiek temu, gdy zakładano Wisłę, słowo to znaczyło coś zupełnie innego (rywalizacja, amatorstwo, kalokagatia) niż dzisiaj (biznes, profresjonalizm, rozrywka).
.
Rozumiem że dla ciebie (wyznawcy popłuczyn postmodernistycznych) wszystko jest relatywne, czy też wytworem społecznym. Dla Rosomaka jak widać nie. Wierzy w niezmienne prawdy. Są ludzie crux.a którzy mają inne poglądy, czy też uznają inną "metafizykę" i nie kupują teorii dyskursu czy innych modnych teorii w latach 80 na Zachodzie które jako opad kulturowy dotarły na nasze uczelnie teraz.

Ja nie mam zamiaru bronić Rosomaka - ma swoje poglądy w które wierzy, ale jak kolego wyskakujesz z taką "nowomową" na forum kibicowskim to pomyliłeś stadion z wykładem takiego np. prof. dr hab. Jerzy Szymury z UJ

Dla wielu białe jest białe, a czarne jest czarne i żadne "dyskursy" tego nie zmienią.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.09.2011 o godz. 11:16.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.09.2011, 10:48
Wiem, że z gazety ale podsyłam:

Policjanci wytropili kradzione auta w internecie

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...nternecie.html

Tam ciekawy fragment:

Niedługo potem w jednym z podkrakowskich urzędów zjawia się Mikołaj Ch., związany z branżą medyczną. Chce zarejestrować luksusowe bmw X5. Ale urzędnicy alarmują policję, bo okazuje się, że na widniejące w zgłoszeniu dane zarejestrowane jest już... inne bmw X5 należące do innego mieszkańca Krakowa. Funkcjonariusze z "samochodówki" jadą do domu Mikołaja Ch. Tam w garażu znajdują kolejne terenowe bmw X6. Okazuje się, że warte kilkaset tysięcy złotych auto skradziono w Szwecji. Zarówno to, jak i "X5" mężczyzna nabył w podkrakowskim autokomisie "K.R". To do niego wiodły też tropy od Piotra P. oferującego luksusowe mercedesy na Allegro. Policjanci nie mają już wątpliwości, że trafili na trop grubszej afery. Sprawdzają dane w wydziałach komunikacji. Wynika z nich, że w krótkim czasie spółka "K.R" kupiła więcej luksusowych samochodów: głównie terenowe i sportowe audi. Jak dowiedzieliśmy się, nabywcą jednego z nich okazał się m.in. czołowy piłkarz ekstraklasowej drużyny z Krakowa. Jak ustaliliśmy, to niejedyny futbolista, który wpadł w sidła szajki. Zamówienie na terenowe audi złożył też jego kolega z drużyny, znany pomocnik. Wpłacił nawet 40 tys. zł zaliczki, ale samochodu nie dostał.

Pewnie dotyczy to któregoś naszego kopacza. Jakieś typy ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.09.2011, 10:50
Od Nas albo z Kauflandu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.09.2011, 12:34
http://www.weszlo.com/news/7958-Kole...bowanych_lisow weszło i Maor im sie nie nudzi
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2011, 13:07
Mialoby to sens gdyby Maor, chociaż, rozegrał wewnętrzną gierkę w drużynie PZPN-u. Gdzie tutaj jest nic powiązania między nim a przytoczonymi przykładami. Nędza. Coraz słabszy ten portal.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.09.2011, 13:34
Ten artykuł to bardziej jako rozluźnienie sytuacji bym traktował. Jeszcze parę dni temu zarzekali się, że nikt czegoś podobnego nei zrobił. Jak widać jest ich wielu. Ale jeśli wielu popełnia błędy to nie znaczy, że można ich od razu rozgrzeszyć.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.09.2011, 14:58
http://www.90minut.pl/news/169/news1...Kostaryki.html
Junior Diaz został powołany do kadry i będzie miał okazję zagrać z reprezentacją Brazylii.

Swoją drogą ciekawe, że Kostaryka potrafi załatwić sobie sparing z Brazylią, a PZPN daje nam Białoruś.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 28.09.2011, 16:10
moze dlatego ze leza blisko siebie
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.09.2011, 16:18
No tak ale skoro możemy grać w Korei albo w Niemczech to czemu nie dałoby się zagrać meczu w Brazylii?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2011, 16:31
Piotson napisał(a):Wyświetl post
No tak ale skoro możemy grać w Korei albo w Niemczech to czemu nie dałoby się zagrać meczu w Brazylii?
Jak to czemu? Bo Lato z Kręciną mają ochotę się najebać właśnie w Korei i Niemczech. Kim my jesteśmy by im tego zabronić?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.09.2011, 13:29
Ile zostało do końca kontraktu Dragana Paljica?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.09.2011, 13:47
Z końcem tego sezonu się kończy.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 29.09.2011, 14:36
przedłużyć !!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.09.2011, 14:38
A nie podpisał czasem na 3,5 roku zaraz przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
shrek023
Member

Od: 08.2010

Stary 29.09.2011, 19:53
ale trzeba przedluzyc
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:00
Najgorsze nasze transfery to albo znajomi Maaskanta (Boukhari), brani w ostatniej chwili (szrot Branco) albo Holendrzy. Pozostali na +. Wniosek z tego żeby Stan odpuścił sobie wszelkie transfery piłkarzy holenderskich - szczeglnie weteranów. (Jaliens i Lamey). Jak nie patrzy na swoich rodaków widać jest bardziej krytyczny. Natomiast posiadanie paszportu holenderskiego oślepia Valxsa.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.09.2011, 21:15
Mocny napisał(a):Wyświetl post
przedłużyć !!
Wisła to nie tartak, żeby drewno przechowywać!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2011, 07:16
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wisła to nie tartak, żeby drewno przechowywać!
w tartaku się drewno obrabia i sprzedaje za większe pieniądze więc może jesteśmy tartakiem tylko materiał trudny do obróbki ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów