The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2011, 10:52
Rosomak napisał(a):Wyświetl post

Ps. O znowu otrzymałem ostrzeżenie. I znowu w jezyku angielskim. Czy któryś z szanownych modów mógłbym przyjać do wiadomosci to, iż my tutaj dyskutujemy w języku ojczystym i ja wcale nie musze znać (bo i nie znam) języka angielskiego.
Do czego to doszło...
Czy jaśnie Pan może przyjąc do wiadomości, że to jaśnie Pan ma dostosować sie do tego forum, zasad według ktorych ono funkcjonuje, jak i języka komunikatów moderacji na nim, a nie forum do jaśnie Pana?
Na drugi raz: pytania do moderatorów w odpowiednim dziale proszę jaśnie Pana
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.09.2011, 12:32
kot ty mówisz o prawie. To nie podlega dyskusji. My jednak mówimy o jakiś zasadach moralności.
Odpowiedz cytując
killabeez
Junior Member

Stary 26.09.2011, 12:37
Złe wieści, mam nadzieję, że znacznie przesadzone... http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ca_roku__.html
Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 26.09.2011, 12:50
killabeez napisał(a):Wyświetl post
Złe wieści, mam nadzieję, że znacznie przesadzone... http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ca_roku__.html
Do informacji z tego portalu nalezy podchodzic z duzym dystansem - zwlaszca jezeli chodzi o takie nowinki. Wisla nic oficjalnie nie powiedziala, wiec nic oficjalnie nie wiemy =)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.09.2011, 12:56
Niestety ale info z oficjalnej takie samo http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._i_meliksonie/
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.09.2011, 13:00
Pewnie ta sama kontuzja, którą 'złapał' Kuba w meczu z PAO. Pęknięta kość śródstopia, obym się mylił.
W każdym razie, zdrowia Maor! (Moar - wg. red. R. Kołtonia)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.09.2011, 13:01
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
kot ty mówisz o prawie. To nie podlega dyskusji. My jednak mówimy o jakiś zasadach moralności.
Ja bym tu widział zwykłą przyzwoitość i odpowiedzialność za swoje czyny ale że pisałem to kilka razy to nie będę się powtarzał , szczególnie że kontrargumentów za dużo nie widziałem a bardziej przemilczenie i wyskakiwanie z czymś innym
A prawo jest jakie jest - prawo np pozwala 'legalnie' , oskarżonemu kłamać, co nie znaczy że koleś który popełnił przestępstwo, powinien tak robić.
No ale fakt jest faktem - Maor nikogo nie zabił, nie pobił, nie oszukał(materialnie), nawet nie prowadził auta po pijaku.
Możemy oceniać tylko czy jest to moralne/przyzwoite/mądre/fair itp

A tak w ogóle to mam takie przekonanie że obie te kontuzje(i jego i Małego) mogą mieć to same źródło, czyli nastąpiły pod wpływem zbyt dużego stresu i ciśnienia tak u jednego jak i drugiego.
Obaj byli w sytuacji nagonki, obaj chcieli coś udowodnić tym meczem i obaj zaraz na początku sami się wykluczyli z gry.*

*i jak czytamy ,już wiadomo że nie są to drobne urazy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.09.2011, 13:14
Ostatnie słowa naszego trenera są bardzo dobre. To będzie test. Tyle się naczytałam przed sezonem o dużej i wyrównanej kadrze Wisły, że aż nie wiedziałam czy na pewno o tej samej Wiśle myślimy. No to zobaczymy jak szeroka ona jest (może i jest) i jak równa (tu mam spore wątpliwości). Oczywiście mam nadzieję, że ci wchodzący będą chcieli udowodnić, że również są dobrymi graczami (choć pewnych rzeczy nie ominiesz) i nie będzie tragedii (przede wszystkim punktowej; łądna dla oka gra ma już mniejsze znaczenie).
Oby Mały szybko wrócił do zdrowia. I Maor także. Żadne kurde przerwy do końca roku! Zbyt wiele ważnych meczów.

Co do waszego pie*** o Sobolu... RADEK SOBOLEWSKI!!! !!!!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 26.09.2011, 13:24
Wczorajszy mecz pokazal ze zmiennicy zarowno Maora jak i Malego dali rade. Prawdziwym sprawdzianem bedzie czwartkowe Twente, ale ta druzyna nadal zdaje sie byc wartosciowa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 26.09.2011, 13:27
Mamy morska sytuacje

- moze bedziemy grac bardziej zespolowo zamiast czekac co zrobi Maor
- moze ktos zauwazy ze potrzebujemy wiecej niz 1 Maora
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2011, 13:32
Wiem że to głupie ale przynajmniej nam Meliksona nikt nie kupi teraz Wiem marne to pocieszenie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 26.09.2011, 13:55
Poważny uraz Meliksona. Będzie operacja?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Ehh, wiatr w oczy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.09.2011, 13:55
Niestety bardzo ch.jowy koniec tygodnia, który Maor zapamięta zapewne na długo. Najpierw mocno dostał w mediach i pewnie nie tylko po głowie za to co namotał w wiadomej sprawie, a na koniec niebłaha kontuzja:(
No cóż... Garguła, Jirsak będą mieli bodaj ostatnią okazję pokazać, że jest sens żeby nadal byli w Wiśle, a może Robert wymyśli coś innego.
Wracajcie Obaj jak najszybciej do zdrowia!
Ostatnio edytowane przez arti : 26.09.2011 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.09.2011, 14:13
Po tych wieściach (kontuzje) już wiemy że z Twente i Legią będziemy bardzo osłabieni.

W przypadku Małeckiego mam nadzieję że na mecz z Jagiellonią 16 października będzie już gotowy.
Co do Meliksona niestety są gorsze rokowania - mam nadzieję że jeszcze zagra w tej rundzie.

Tak czy owak mamy sytuację taką jak podczas kontuzji Pawła Brożka - i jakoś Skorży udało się obronić mistrzostwo w drugim sezonie jego pracy. Mam nadzieję że Maaskant w zaistniałej sytuacji też coś wymyśli. Włącznie ze zmianą taktyki. Mimo wszystko trzeba być optymistą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.09.2011, 15:00
Mały operacja brawo;/
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.09.2011, 15:03
Cholera jasna.... Nic tylko zyczyc szybkiego powrotu do zdrowia!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.09.2011, 15:06
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zie_operowany/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.09.2011, 15:06
Po prostu pieknie - sami sie wykluczyli z gry bez niczyjej pomocy. To jest nie do pomyslenia, ze po kontuzji jednego zawodnika (Melikson) tak obawiamy sie o Nasza druzyne a przeciez Wisla to nie tylko Maor i Małecki. Jeszcze nie ma oficjalnej wiadomosci co do Meliksona - moze nie bedzie tak zle jak sie to moze wszystko wydawac (mam taka nadzieje)
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.09.2011, 15:07
No to lipton...zaczyna się robić nieciekawie...Małecki pewnie wykluczony z gry przynajmniej na miesiąc...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2011, 15:15
no to zobaczymy teraz jak Maaskant sobie poradzi, mam nadzieje ze bardziej zespolowo grac bedziemy
mniej indywidualizmu, bedziemy do konca walczyc
ciezkie tygodnie przed Maaskantem. Cos mi sie wydaje ze bedziemy liderem po rundzie jesiennej.

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.09.2011, 15:16
pewnie wczoraj byl ostatni mecz maora dla wisly a maly hehehe operacja bo sie potknął na piłce ,będzie wiedział na przyszłość ze trzeba podawać
Ostatnio edytowane przez Chrisman : 26.09.2011 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2011, 15:20
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
pewnie wczoraj byl ostatni mecz maora dla wisly a maly hehehe operacja bo sie potknął na piłce ,będzie wiedział na przyszłość ze trzeba podawać
Po pierwsze wielkie litery. To co napisałeś o Małeckim to nie skomentuje, co do Maora... kto kupi kota w worku?
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.09.2011, 15:22
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Słabe to koleżko ...
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 26.09.2011, 15:29
Trudno, stało się... Takie kontuzje są wkalkulowane w długi sezon. Wbrew opinii wielu kibiców są też pozytywy zaistniałej sytuacji, jakie w tej chwili dostrzegam, a mianowicie... Możliwość sprawdzenia na ile temu zespołowi potrzebni są gracze typu: Boguski, Garguła czy Jirsak. Moim zdaniem Jirsak jest solidnym środkowym pomocnikiem jak na nasze realia (pokazał to we wczorajszym meczu). Mimo, że nie grał tak długi okres w pierwszym składzie, podszedł do swojego obowiązku z pełną koncentracją i zaangażowaniem (co innego Garguła w meczu z Flotą...). Boguski szansę dostanie na pewno, bo Iliev nie jest w stanie grać 90 minut na pełnych obrotach. Kolejnym pozytywem jest to, że zainteresowanie Maorem i Małeckim ze strony innych klubów znacznie zmaleje, a to zwiększy szansę na to, że powalczą o Ligę Mistrzów (mam nadzieję) w następnym sezonie. Zwiększy to również zakres poszukiwań Stana Valckxa, który nie będzie miał pewności czy kontuzjowani gracze dojdą do pełnej formy na rundę rewanżową. Wszyscy tu zgromadzeni dobrze znamy możliwości dyrektora sportowego Wisły, więc zima znowu może być ciekawa
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.09.2011, 15:30
Jeśli w obliczu niedzielnych kontuzji Garguła i Boguski nie zaczną grać i to na poziomie to w zimie mogą pakować walizki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.09.2011, 15:38
Szukając pozytywów tej sytuacji można wymienić to że będziemy ( przynajmniej taką mam nadzieje ) bardziej grać piłką, bo ani Jirsak ani Garguła nie są typami sprintera, dlybrera itd. jak Maor, tylko bardziej typem rozgrywającego. A Iliev z Andrażem też napewno bardziej grają zespołowo niż Patryk...

A Maorowi i Małemu pozostaje tylko życzyć szybkiego powrotu do zdrowia i formy... ;/
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.09.2011, 15:39
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w obliczu niedzielnych kontuzji Garguła i Boguski nie zaczną grać i to na poziomie to w zimie mogą pakować walizki.
Dokladnie. Teraz pewnie beda dostawac wiecej szans wiec jesli nie pokaza, ze warto na nich stawiac to w styczniu "do widzenia".

Jednak tak szczerze mowiac to nie spodziewajmy sie po nich cudow. Gargula zreszta juz pokazywal w tym sezonie swoja "dyspozycje". Co wchodzil na boisko to gral piach. Z kolei Boguski do kadry meczowej sie nie lapal to chyba tez o czyms swiadczy...
Ostatnio edytowane przez River : 26.09.2011 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 26.09.2011, 15:39
Zdrowia dla obu. Sytuacja kadrowa jest dramatyczna, oby Melikson byl zaskoczeniem in plus.

Dla rozluznienia ... wracamy do dzidy

Moze tak:

1-4-5-1

Pareiko-Paljic,Chavez-Jaliens-Jovanovic-Kirm,Nunez,Sobolewski,Jirsak,Iliev-Biton
Ostatnio edytowane przez borys : 26.09.2011 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.09.2011, 15:46
A może by tak skrócic wypożyczenie Chrapka ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.09.2011, 15:57
Arked napisał(a):Wyświetl post
Raczysz chyba żartować. Dlaczego mieli by akurat teraz zacząć grać, skoro do tej pory nic nie grali ? Ale jeśli za granie uznamy wyjście na boisko w podstawowej jedenastce, to faktycznie wtedy zaczną grać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów