|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na czwartkowym porannym treningu piłkarze Jagi..."rozegrali" rewanż z Ruchem Zdzieszowice. Przez 90 minut stali na boisku na swoich pozycjach i nie mogli nawet przykucnąć. - Przestali na boisku: 46 minut pierwszej połowy meczu, mieli kwadrans przerwy i drugą połowę plus pięć doliczonych minut. Była powtórka z realizacji taktyki środowej, czyli stali. Każdy miał czas, by przemyśleć to, co się stało - opowiada tłumaczy szkoleniowiec "Gazecie Wyborczej". Oczywiście, przed meczem mieli normalny trening.
Mam nadzieje że jak naszym zdarzy się kiedyś znowu wtopa taka jak z Podbeskidziem to treneiro zastosuje tą oryginalną metodę szkoleniową |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ja wole zeby zamiast robic show to wzial sie porzadnie za niektorych graczy bo ewidentnie jest problem z zawodnikami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trener musi byc rozrywkowy a nie dretwy cały czas - takie zachowanie przeklada sie na druzyne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
no oczywiście mógł sie obrazić, przerwać konferencje, ostentacyjnie wyjść i już nigdy nie odpowiedzieć na żadne pytanie tego dziennikarza... taki trener byłby fajny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W Robercie cenię to, że każda jego wypowiedź nasycona jest merytoryczną zawartością. Zawsze wypowiada się z taktem, potrafi wybrnąć z każdej sytuacji, a gdy chodzi o ocenę piłkarzy(np. Maor, Mały itd.) zachowuje się jak dobry ojciec. Nigdy jeszcze nie słyszałem z jego strony totalnej bredni, czego nie mogę powiedzieć o poprzednich osobach pełniących tą rolę. Mam nadzieję, że stabilizacja na stanowisku trenera w Naszym klubie wkrótce wpłynie też na styl gry, ponieważ warunki pracy są naprawdę komfortowe - mam na myśli pracę na stanowisku trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie snyrting, Twoje posty Maciuś od jakiegoś czasu sięgają dna, mody powiinny dać Ci odpocząć od forum bo mózg Ci się przegrzał już jakiś czas temu.
Nikt nie uważa Maaskanta za jakiegoś super cołcza, drugiego Mourinho itd. Średniej Europejskiej klasy trener, jednak jak na nasze warunki - bardzo dobry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Maaskant to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Czasami mam tylko do niego pewne "ale", że nie wezmę za gardło niektórych piłkarzy i ostro ich nie potraktuje jak kolejny raz przejdą obok meczu
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dosc czesto odnosze wrazenie ze maaskant inne rzeczy mowi a inne robi , i zreszta bardzo dobrze , bo efekty jego roboty sa pozytywne , natomiast gada czesto glupoty
jakis taki swoiscie pojmowany PR ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ma w glowie poukadany sklad bo widzi kogo na co stac. Ale nie mowi definitywnie Ty u mnie gral nie bedziesz , jak zrobisz postepy to bedziesz gral.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Gadasz głupoty. Nesta dobrze pisze. Analogicznie było w poprzednim sezonie jak nie grał Kirm tylko Boukhari i Maaskant tłumaczyl, że Kirm wyjdzie w pierwszej "11" jak pokaże klasę na treningach. Pojawił sie w składzie dopiero, gdy krytyka na Marokańczyka płynęła ze wszystkich stron i nie wierzę, że zbiegło się to z poprawą formy/ zaangażowania u Kirma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tez mam takie wrazenie. Diaz gral totalnie do dupy, ale wychodzil w pierwszym skladzie. Dopiero jak krytyka osiagnela apogeum, w mediach, wsrod kibicow - Maaskant posadzil go na lawie. Ba, mysle, ze jakby Genkov byl zdrowy to wciaz wychodzilby w pierwszym skladzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Faktycznie, masz rację co do tego przesunięcia pozycji. A wygryzł go ze składu w ten sposób, że przed meczem z Lechią to Boukhari grał większość meczów na lewym skrzydle, po tym meczu grał tam Kirm. Dla Boukhariego zabrakło w końcu miejsca nawet w środku.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Uff... Jakby to napisać. Robercie Maaskancie, nie rób już krzywdy Kirmowi i daj mu odpocząc,najlepiej długo. To samo tyczy Jirsaka i Garguły. Oszczędź sobie i innym nerwów. Wiem, na pewno powiesz po meczu ze bylismy lepsi, ze sędziowie nie tak, piłka krzywa itd. Gramy pytę, coraz bardziej podobną do późnego Skorży. Ruch warty tyle co nasza obrona, mały figiel wygrałby z nami i czarna dupa byłaby blisko. Mniej słodkiego pierdzenia, więcej pracy na treningach.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Wolfy, ja piszę z perspektywy przedmeczowej, a juz wtedy było wiadomo że Andraż jest na teraz słabiutki. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Kurcze, wolfy - sam byłeś zwolennikiem zrzutki dla Garguły na bilet dookoła świata - a nóż by mu to zajęło 80 dni jak w książce a teraz taka zmiana ?
![]() Zobaczcie kto wybiegł na boisko jak graliśmy ze scyzorykami - może warto znowu odświeżyć młodzież ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Iliev nie będzie grał co mecz 90 min , co innego Kirm który kondycyjnie jest najlepszy w drużynie , wg mnie gościu zagrał dzisiaj dobre zawody i ciągłe jechanie po nim uważam za śmieszne . A gdzie jakieś wsparcie psychiczne dla zawodnika ? Iliev był szykowany na Twente , podobnie Paljic , ja tak rozumialem wystawienie Małeckiego i Diaza od początku . Ciekawe że tyle spotkań bez bramki po stałym fragmencie , a gdy w końcu mamy dobrze rozegrany krótki rzut rożny nikt tego nie widzi ? w końcu ten element zdał egzamin PS. Kocur , jaką młodzież miałeś na myśli w meczu z Koroną ? kontuzjowanego obecnie Czekaja ? jeszcze poza Brudem ( notabene 22 lata ) młodziezy w tym meczu nie uświadczyłes |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Nie jestem uprzedzony do Kirma, ale widzę co się dzieje. Co do bramki po rozegraniu rzutu roznego. Cieszy bramka bo dała nam 3 pkt, ale martwi kolejna bramka stracona z tego stałego fragmentu. Dni wolne, które dostają po meczach powinien Robert przeznaczyć na trening związany z dosrodkowaniem w punkt, bo tego to chyba nie potrafimy robic. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Rzygam już piłką prezentowaną przez tych kopaczy pod wodzą tego trenera. Tak samo jak rzygałem zachowawczą taktyką "późnego Skorży", tak samo rzygam teraz, bo jedno i drugie ma ze sobą bardzo dużo wspólnego, z tym, że ze Skorżą traciliśmy nawet mniej bramek, jeśli dobrze pamiętam.
No i dlaczego 5 zawodników Wisły po ostatnim gwizdku sędziego padło na boisko jakby właśnie zakończyli finałowy mecz Ligi Mistrzów łącznie z dogrywką? Skoro jakiś śmieRdzący Ruch był w stanie tych (cenzura) zabiegać, to po jakiego wała w ogóle jadą do Enschede? Niech nas tam puszczą, my sobie pobalujemy, ale po co w ogóle grać mecz i psuć sobie humor? To, co widziałem dziś w wykonaniu kopaczy było po prostu żałosne. Znowu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to masz problem. Słyszałem że dobry rozpęd i jebnięcie głową w ścianę pomaga. Przynajmniej otoczeniu chorego jest lżej bo nie muszą słuchać więcej bzdur...
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wystarczy otworzyć oczy aby zobaczyć że Iliev wychodząc od początku w 70 minucie oddycha rękawami .
I stracimy w tym sezonie jeszcze nie jedną , nie dwie bramki po rzutach rożnych . Tak samo jak strzelimy jeszcze nie jedną . Piłka nożna to gra błędów , nie można pewnych rzeczy wykluczyć . Nie wierzę w to że nie trenują takich rzeczy na treningach , aby poprawić swoją grę . Zreszta dowodem na to są zmiany wariantu rozegrania rzutu rożnego . Dni wolne są dniami wolnymi , powtórzę to kolejny raz : piłkarze to nie maszyny . Zobacz co niektórym dały wolne dni przed meczem z Lechem . Od razu było widać świeżość i progress . |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Karherop napiszę inaczej. Nie mamy obecnie piłkarza który potrafi kopnąć stojącą piłkę w określone miejsce, za to jestesmy mistrzami paniki przy stałych fragmentach.
Na temat indywidualnych mozliwości piłkarzy mam to samo zdanie i nie zamierzam się spierać, ale jakos nie wierzę że gość będący królem strzelców w lidze nie gorszej niż nasza, nie ma sił na rozegranie całego meczu. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do zmęczenia - akurat dziś im się nie dziwię.To nie był mecz jak z Bełchatowem gdzie 9/10 ich tzw kontr kończyła się na pierwszym max drugim podaniu Ruch miał pomysł i nieźle im to wychodziło, stąd w cholerę bieganiny było.To że padli to dla mnie bardziej to że dali fizycznie z siebie 100% a nie że ogólnie są padnięci. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|