|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
@1q2
Masz jakieś dowody czy opierasz się na gazetowych donosach. Następny prokurator od siedmiu boleści... Pomówienia są karalne! ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawy jestem czy Ty jesteś takim ideałem bez skazy w swoim życiu ?
Nie sądż a nie będziesz sądzony... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nawet jeżeli nie odejdzie zimą, to odejdzie latem lub za rok. Pomijając plotkę o opuszczeniu klubu, to chyba nie powiesz, że podoba Ci się jego podejście do reprezentacji?
Każdy reprezentant powinien znać historię swojego kraju i poprawnie umieć zaśpiewać hymn. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Naprawde ludzie juz padli na glowe - a dziennikarze jeba** szuje sa, powinna Wisla pozwac Onet za szerzenie gowna o Meliksonie.
Sytuacja wygladala tak: Melikson mial 26 lat zanim przyszedl do Wisly. Przez ten okres, kompletnie niedoceniany u siebie w kraju, majacy Polskie korzenie. Przychodzi do Polski, odrazu jest w wielkim gazie i robi furore. Pojawiaja sie glosy ze ma Polski paszport i moglby dla Polski grać, to żeby go powołać. Wieści ze Maor jest w zaje*** formie i Polska kadra sie nim interesuje dochodza do Izraela, przy okazji za pewne wiele osob ogladalo kwalilfikacje do CL i jeszcze bardziej sie zachwycilo. Pod wplywem nagonki, Fernandez powolal Meliksona. Wreszcie zaczelo sie cos ruszać w jego karierze reprezentacyjnej, gra w repezentacji swoje kraju, perspektywa gry w meczu o punkty i pozniej na Euro. Gra w sparingu, strzela 2 gole i jeszcze wieksze halo o nim w Izraelu. W tym momencie nie ma juz mowy o grze w reprezentacji Polski. Dostaje kolejne powolanie, prawdopodobnie zagralby w 1 skladzie w meczu o punkty i moglby pomoc reprezentacji przy awansie... A tu nagle glupia kontuzja nie gra w zadnym meczu o punkty, kadra traci szanse na gre w Euro 2012. I nagle cale powietrze schodzi.. a mialo byc tak pieknie. No i chyba tutaj do gry wchodza Duchan i ojciec Meliksona. Wiedza ze nadal moze zagrac dla Polski, dalej promowac sie w Wisle w ktorej ma swietne warunku do rozwoju, do tego moglby grac w Polsce ktora na pewno zagra na Euro 2012 i sie wypromowac. Pewnie naciskali na niego mocno. No i taki Melikson uzyl ROZUMU i sobie pomyslal, no w sumie czemu nie, dobre perspektywy, mam matke Polke, na pewno jej by tez bylo milo, swietne perspektywy. No to dobra sprobuje tak zrobic. Dzwoni i mowi ze chce zagrac. No i w tym momencie dowalil PZPN na calej lini - komentarz Borka mowi wszystko, wyszedl kompletny brak profesjonalizmu. Powinni byli poczekac z tym troche, zeby spokojnie to Melikson przemyslal, zorganizowac z nim kolacje i managerem czw, pt - jesli dalej to podtrzymuje, to zwolac na Poniedzialek konferencje prasowa z Lata, Smuda i Meliksonem w ktorej mowia otwarcie o sytuacji, wtedy bylaby pewnosc ze sobie spokojnie to przemyslal, a jakby zmienil zdanie w miedzyczasie, to by nie bylo zadnego halo takie jakie jest teraz. No i chyba wlasnie wyszlo jednak ze ROZUM i doradcy mowili mu jedno, ale jednak SERCE powiedzialo cos innego. Tak, serca nie oszuka sie, podjal decyzje pod wyplewm otoczenia i szybko sie pewnie zreflektowal - ile z nas tak mialo? Nie raz nam sie takie sytuacj zdarzaja. Tylko my nie mowimy o jakies .......e czy zmianie pracy, tylko o reprezentowaniu innego kraju. Niestety, zagubil sie i tyle. Pewnie stanie na tym ze zagra dla Izraela bo pewnie mimo wszystko czuje sie bardziej Izraelczykiem. Uwazam ze powinno mu sie dac spokoj i go mocno wspomoc - dla Wisly zawsze byl fair, na boisku daje zawsze 110% i radosc z ogladania jego gry. Nalezy mu sie szacunek - jest w bardzo trudniej sytuacji i trzeb pokazac ze to kibice sa najwazniejsza czesci WISLY KRAKOW i pomagaja nie tylko wspierac druzyne jako calosc, ale rowniez pojedynczych zawodnikow ktorzy na to zasluguja - Tak, swoja postawa od stycznia bardzo mocno sobie na to zasluzyl. Z pewnoscia mozna by bylo stowrzyc jakis prosty baner na mecz z Ruchem np Maor, Izrael or Poland - Your choice, but you have our full support. Proste i zwiezle, do tego skandowac jego imie pare razy w czasie meczu. Dalo sie zauwazyc ze ostatnio jakis zmieszany, ze troche mu pewnosci siebie brakuje - to moze sie odbic na calej rundzie, a przed nami sporo waznych meczow, wiec trzeba sie pokazac z dobrej strony i mu pomoc! Chu* z forumowymi malkotentami i pseudo-dziennikarzami! Lepiej nic nie mowcie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() że co? Przecież sprawa jest jasna a cały przebieg tego żenującego widowiska udokumentowany.Tyle że sam piłkarz chyba nie domyślał się że wybuchnie taka afera, stąd zdecydował że to przeczeka. Ale efekt jest taki że w Izraelu jest skończony a w Polsce...zobaczymy. A jak nie przyjmujesz argumentów tak ograniczonego człowieka jak ja to przeczytaj sobie co myśli o tym choćby Borek który swego czasu był za tym by Melikson grał dla Polski Kolejna bajeczka.Zobacz gdzie grał i jak grał - rozumiem że był tam ogólno krajowy spisek który nie pozwalał mu rozwinąć skrzydeł ,zamieszani byli też w to wszyscy ludzie z poza Izraela bo ofert nie było. A prawda jest taka że nie dał rady w Haifie,Beitarze ,poszedł odbudowywać się do 2 ligi, potem został liderem przeciętniaka(Beer Sheva), co zaowocowało transferem do Wisły - grał dobrze , zaczął dostawać powołania. Sprawa oczywista ale na potrzebę mydlenia oczu można gadać o 'kompletnym niedocenieniu'.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.09.2011 o godz. 14:17.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Podejście podejściem, ale jak dla mnie to ktoś chłopakowi nawciskał kitu i namieszał w głowie. Naobiecywali mu Bóg wie czego, to się chłop zawahał. Teraz mu się będzie czkawką odbijało. Rany, czy w tym wieku człowiek nie popełnia błędów? Tym bardziej, kiedy doradzają mu osoby uważane za bliskie, a które wcale nie mają dobrych intencji (menago). Na forum ....a wszyscy przebojowi, z mocną psychiką i ideałami. Maor jak widać ekstremalnie mocny psychicznie ani przebojowy nie jest. Zaufał chyba jednej osobie za dużo i teraz za to płaci. Kibice Wisły mogą dorzucić do tego swoją cegiełkę albo pomóc mu się podnieść. Wiele w waszych rękach, ludzie. Zanim napiszecie kolejne wyzwiska, zastanówcie się nad tym. Łatwo kogoś oceniać, nie znając go i nie wiedząc kim jest. Bo co wy właściwie o nim wiecie? Który z was jest na tyle blisko, że ma jakieś pojęcie o tym co się dzieje? Opieracie się na .......eniu gazet i na niczym więcej. Wstyd.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 28.03.2023 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To, że Maor chce odejść z Wisły to bzdura... info by Maor.
Chcieli mu już dowalić z rozpędu. Chłopak zmartwiony, grożą mu śmiercią, przeinaczają wywiady. A jeszcze tylko brakuje aby na meczu dostał od swoich kibiców. Szkoda że cytujecie tego gosica 1q2 bo mam go w ignorowanych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
bla bla bla
dopoki nie wyjdzie w polskiej koszulce na mecz naszej repry to dla mnie sprawy NIE MA na razie sa tylko spekulacje jebanego komucha summera i dudu dahana w interesie wisly jest zeby maor mial wysokie moralee i rozklepal rucha w niedziele |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mając do wyboru naszych nawiedzonych inkwizytorów i im podobne weszło ...wybieram Maura Meliksona i wraz z jego wahaniami i życiowymi błędami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
IMHO wszystko było/jest gierką menadżera.
Ale piłkarz swoje zdanie jakieś mieć powinien... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Miałem zasadę nie wypowiadać sie w tematach piłkarskich ale nie mogłem sie powstrzymac.Po pierwszych meczach gdy zawitał do naszego klubu Maor powiedział ze gdyby mogł to kazdemu z osobna kibicowi podziękował by za wsparcie.Jest to gość naprawde bardzo ułozony.
Czasami mam jedno marzenie niech powrócą stare czasy brak internetu itd.Naprawdę wielu tu osobą wydaje się ze są w hierarchii zaraz za B. Cupiałem.Mało tego jak można krytykować kogoś kogo się osobiście nie zna !! Pomijając jego narodowość ,pomijając jego chęci gry w reprezentacji Polski to jest piłkarz naszego klubu.Wiec albo w naszym klubie będą grali ludzie którzy coś chcą osiągnąć i maja jakiś poziom albo zrobimy z tego klubu jeden wielki syf do którego będą przychodzić same ochłapy. Pierwszy i ostatni post. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|||
A tym wszystkim cwaniaczkom, idealistom i patriotom srodkowy palec. Jesteście dobrzy tylko w teorii. Na czele z weszlo... Ciekawe co wy zrobiliście dla Polski? |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
szprotson
Zdanie mieć powinien i w tym problem że go nie ma. Bo jak już powiedział A (nieważne co o tym myślę) to powinien się tego trzymać. Chwiejny jak przysłowiowa kobieta (bez urazy) w swoich decyzjach i przez to robi większe zamieszanie. Teraz będą zaprzeczenia Maora do wcześniejszych do zaprzeczeń.... itd Dla mnie żałosny spektakl sprokurował swoją niezdecydowaną postawą Melikson. Niech skupi się teraz na grze w Wiśle. Bo chłop namieszał nieźle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Powiem tylko tyle
Melikson to pilkarz WISŁY,wydatnie pomogł zdobyc Mistrzostwo Polski WISLE,dawal z siebie wszytsko w Pucharach Europejskich.Na Ruchu powien dostac wielkie wsparcie i mam nadzieje ze je dostanie . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Tez jestem zatym aby Maorowi dac wielkie wsparcie od kibicow w niedziele. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwisz się Maorowi? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I niech tak będzie, choć w pierwszym odruchu(na gorąco) kazałem mu iść precz
![]() Tu jest jeszcze inny aspekt, na forum, w knajpie możemy się żreć bo to niczego nie zmienia ale nie wiadomo co będzie na stadionie. Jeszcze jeden podział się nie skończył a może zacząć się kolejny a to szkodzi drużynie,kibicom.To by było dopiero przewalone. Trybuny się żrą, zawodnik ma depresje i nic nie gra a Wisła przegrywa ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie ma to jak kibice mowiacy o swoim pilkarzu, ze to on miesza broniac szmatławce, ktore odkad pamietam sa przeciwko Wisle i tylko czekaja na moment jakiejs wpadki by sie uczepic. Znalezli sobie teraz Meliksona na celowniku
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.09.2011 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawe czy klub moglby zbojkotowac Onet czy tam TVN ?
Moze nie pisali by bzdur na temat naszych zawodnikow. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piszesz kocoboły że szkoda odpisywać. Rozterki ma bo jest 27 letnim dzieckiem! Niezdecydowanym - czy chce loda truskawkowego czy śmietankowego. Czy on nie wiedział ze w Izraelu będą chcieli go zlinczować? Nie przestraszył się polskiej reakcji (bo tu ludzie są od lat mentalnie wykastrowani) ale swojego otoczenia w Izraelu. Więc nie puszczaj bąków, bardzo proszę. I nie rób z dorosłego człowieka koszącego spory szmal (Melikson) męczennika. Bo żadne męki go nie spotkały. Niech lepiej teraz skupi się na grze w Wiśle BTW A może przez takich durnych adwokatów jak ty nie miał szans przez 27 lat wydorośleć - bo zawsze miał bezkrytycznych obrońców? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Brawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trwa typowe dezinformacja i nie bardzo wiadomo co sie dzieje a ty ogłaszasz takie sądy jakbyś miał wyłaczność na prawdę. Wyrażaj sobie opinię a i pewnie takie twoje prawo ale pamiętaj że nawet ruch skrzydel motyla moze spowodowac trzesienie ziemi na drugiej stronie swiata. tyle ode mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle ode mnie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2011 o godz. 15:08.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Myślę że nawet w tym wykastrowanym naszym społeczeństwie, jedynym wyrazem dającym się zacytować bez kropek to by był zdrajca. Więc 'lincz' w Izraelu nie dziwi - nam może się nie podobać jego postawa, z ich punktu widzenia to jest zdrada kraju szczególnie że delikatnie ujmując - nie ma wielkiej miłości pomiędzy nami a Żydami Oczywiście uogólniam bo jedni się będą bardziej burzyć inni mniej, inni wcale a część ma to kompletnie w dupie dezinformacja trwa dziś , natomiast cała reszta jest udokumentowana co potwierdził ojciec , menadżer,Maaskant,Pzpn - kolejna wolta Meliksona to tylko efekt burzy jaką ta decyzja spowodowała.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.09.2011 o godz. 15:13.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Patrzcie jakie te szmatlawce wszystkie sa zalosne - skad oni w ogole takie bzdury biorą. Klub powinien cos zrobic w takich sprawach bo to na prawde jest niesmaczne. Juz to widze jak Maaskant dodatkowo Maora podburza i daje mu polski szalik
Robert Maaskant podarował Maorowi Meliksonowi szalik... Polski. Szkoleniowiec Wisły specjalnie kupił go i wręczył Izraelczykowi przed piątkowym treningiem. - Myślałem, że wyjdzie w nim na trening, ale tego nie zrobił - uśmiecha się szkoleniowiec. Chciałbym czasami poczytac cos fajnego o własnym zespole w mediach ale po prostu sie nie da. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No i to dalej wszystko brzmi jak transfer a nie powołąnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() |
|