|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Co do Bitona to zauważcie, że ostatnio więcej gra poza polem karnym. Na początku różnica między grą jego a Genkova, którą widziałem to było to, że Genkov wracał się po piłkę i brał udział w tworzeniu akcji. Na początku Biton był typowym lisem pola karnego, ostatnio wraca się, podaje. Po zakończeniu rundy będziemy mogli zdecydować, który z nich jest lepszy. Liczę, że jeżeli do końca sezonu będzie trzymał równy poziom to znajdzie się kasa na jego wykupienie. Zgaduję, że klauzula odstępnego jest nie mniejsza niż 800 tysięcy euro, pewnie oscyluje w granicach miliona. Podobnie jak Nuneza. Mam nadzieję, że znajdzie kasa na ich obydwu. Ciekawe ile zarobi Wisła jeżeli klub naprawdę będzie chciał sprzedać Małeckiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
A nie boli że przejebał nam eliminacje do LM? A nie boli ze odpadł z PP ? A nie boli ze wjebał z Odense i starcilismy 2 punkty do rankingu klubowego? A nie boli ze przegrał nam więcej meczy na Reymonta niz wszyscy jego poprzednicy przez 7 lat? A nie boli cię ze wszystkie jego sukcesy tak naprawde są pasmem fuksa a nie wspaniałej gry? A nie boli cię ze to raczej Jaga przegrała mistrza, a my osiągneliśmy najmniejsza ilość zdobytych punktów od kilku lat A nie boli cię ze ten wielki fart się powoli konczy i wypływa prawdziwe oblicze jego filozofii? Prosze przestan sie sam okłamywać, a do mnie przypierdalać bo niemasz racji i tyle... A jeszcze tak na marginesie dodam, bo niestety widać ze słabo u ciebie z wiedza. Ja wcale nie uważam ze skoro jest słabym trenerm to powinien zostać instruktorem narciarstwa... on tym instruktorem naprawde jest! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Fajna wypowiedz Maaskanta po meczu - w 1 połowie nie gralo dziewieciu z jedenastu pilkarzy (czyli to co zawsze czyli słaba 1 połowa)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stu_nie_gralo/ |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
2. Już nie tacy trenerzy jak Maaskant i nie takie kluby jak Wisła odpadały z pucharów krajowych z jeszcze większymi ogórkami. Mieliśmy wyeliminować Podbeskidzie Gargułą, Łobodzińskim i Żurawskim? Z resztą akurat Wisła od lat kładzie lachę na ten Puchar. 3. Chcieliście ofensywnej gry? To tak zagraliśmy. To oczywiście ewidentna wina Maaskanta, że Lamey, Jaliens i Chavez kopali się w tamtym meczu po głowach a Biton zmarnował akurat w tym meczu setkę. 4. Teraz poziom się wyrównał, nie ma tak, że przyjeżdżają "leszcze" na Wisłę i proszą o jak najmniej goli. Z tym składem nie da się wygrać wszystkich meczów. W tamtym sezonie przegraliśmy 2 mecze w lidze, chyba najmniej ze wszystkich klubów. W pucharach 3 wygrane. 5. Ta, zauważyłem, że na tym forum jest kilku płaczków dla których zwycięstwo to fuks a przegrana sprawiedliwa. 6. Powiem więcej Legia przegrała mistrzostwo, Polonia Bytom przegrała, Śląsk, Arka, Lechia, Amica też przegrały mistrzostwo. Fart że się utrzymaliśmy. BTW Słaba ta Barcelona, przecież to Real przegrał mistrzostwo. |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
O ile można by jeszcze wybronić argument z przegranymi przy Reymonta, choć tak jak Sempre uważam, że najważniejszy jest ce,l to pozostałe dwa są za przeproszeniem z dupy. Uwielbiam jak ktoś mi mówi, że drużyna wygrała fuksem. Wygrawa ten kto strzeli więcej bramek koniec kropka. Przegranie przez Jagielonie tytułu nawet nie będę komentował. POzdrawiam. ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piotson ty to dopiero masz nasrane do głowy!
A ty pobierasz jakieś wynagrodzenie za to co piszesz? Poprostu paranoja, zeby na każde z moich na szybko skręconych stwierdzen, tak starać sie wybielać i bronić trenera! Pewnie napisał bym i ze sto kolejnych a ty napewno byś znalazł 100 kolejnych wymówek ze to nie Robert... A przytaczanie rywalizacji Barcy i Realu oraz odnoszenie tego do naszej ligi jest czystą profanacją! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To napisz te 100 argumentów spróbuje znaleźć 100 wymówek.
Na moje argumenty potrafisz jedynie mi pocisnąć. Człowieku Maaskant jest dopiero rok. ROK! Za Skorży i Kasperczaka ta drużyna miała zajebisty styl. Hura do Brożka i niech Paweł coś zrobi. Robert stara się tą drużynę uporządkować, rozgrywać piłkę przez 65% czasu meczu. Czasami to wychodzi czasami nie, co pół roku wymieniane są słabsze ogniwa i ta drużyna dopiero się zazębia. Największy staż w drużynie ma Sobol i Mały a reszta rok, pół roku a nawet 3 miesiące. Ty chcesz żeby oni w 3 miesiące klepali Odense, APOEL czy inne drużyny budowane przez dłuższy czas niż pół roku? To że zdobył mistrza mając najmniej punktów to nic nie świadczy. Zobacz kogo on miał w tej drużynie: -Bramkarzy-tykające bomby -na prawej obronie grał Cikos, który na początku gry w Wiśle umiał jedynie biegać, -na stoperze został mu Cleber, , Bunoza i nieprzygotowany do gry od początku sezonu Chavez. -na lewej obronie musiał grać nominalny lewy pomocnik i o zgrozo dalej gra bo klubu nie stać na lepsze LO -na ataku miał jednego napastnika który nie był w swojej najwyższej formie. -potrafił okrzesać Małeckiego -w środku pomocy musieli grać Garguła, który ostatnio w formie był w Bełchatowie i Jirsak, który ma jeden mecz na sezon dobry Mimo to, ta drużyna potrafiła wygrać 7 meczów z rzędu bez straty bramki! Pewnie znasz takie przysłowie "Nie od razu Rzym zbudowano" Budowa klubu to nie sprawa na 2 miesiące tylko czasami nawet na lata.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 22.09.2011 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja poprostu wymieniłem pierwsze z brzegu negatywne przykłady... Niestety to też są fakty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nie sr*j do wlasnego gniazda! ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Do ostatniego się nie odnoszę bo takie stwierdzenia są bez sensu. Równie dobrze można napisać na okniec sezonu, że 16 zespołów nie chciało zdobyć mistrzostwa i tyle. Wygrywa ten który wykorzystuje nadarzające się sytuacje i na koniec sezonu ma więcej punktów. Koniec kropka. Co do LM. Myślę, że nie byliśmy w stanie awansować w tym roku. Apoel był lepszy a bramka zdobyta na wyjeżdzie zaciemniła trochę obraz. I myślę, że inny trener by nic lepszego nie wymyślił. POzdrawiam, ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Lubie statystyki więc zrobie.
LIGA: 1 kolejka - 69' - 0 goli 2 kolejka - 9' - 0 goli 3 kolejka - 0' 4 kolejka - 9' - 0 goli 5 kolejka - 32' - 0 goli 6 kolejka - 10' - 0 goli 7 kolejka - 0' RAZEM: 129 minut - 0 goli LIGA MISTRZÓW: Skonto (W) - 75' - 0 goli Skonto (D) - 90' - 0 goli Litex (W) - 87' - 0 goli Litex (D) - 90' - 0 goli APOEL (D) - 90' - 0 goli APOEL (W) - 90' - 0 goli RAZEM: 522 minut - 0 goli RAZEM WE WSZYSTKICH ROZGRYWKACH: 651 minut - 0 goli " CIEKAWOSTKA ": Na wiosne, w lidze Genkov swoją pierwszą bramkę zdobył po 410 minutach ( w 5 rozegranej przez Niego kolejce). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A weź te swoje negatywne przykłady i wymyśl kolejne dla poprzednich trenerów. Dla Skorży, Liczki, Kasperczaka, Okuki, Petrescu i innych, a potem porównaj ze sobą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
i co forumowicze ?
dalej Biton zły ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie spinajmy się , bo hejterzy są , byli i będą , Biton strzela prawie kiedy chce , jest prawie tam gdzie ma być , taki typ lisa pola karnego , ja jestem pod wrażeniem jego gry , chłopak gra parę miechów i już tyle bramek strzelił , Gienek przy tej dyspozycji Dudu nie pogra.
Co do Maaskanta , nie rozumiem dlaczego w każdym meczu Wisła pierwsze 20 min śpi , nie ma lekarstwa na to ? Mam nadzieję że Stan już pracuje nad nowymi transferami do Wisły , bo niektórzy gracze w Wiśle sie nie nadają na szybką kombinacyjną grę , popatrzcie na takiego Marko , krytykowany przed transferem , jedyny koleś co ciągnie grę Wisły od obrony , Chavez , Dragan , Lamey żeby oni tak mogli , to by gra Wisły wyglądała o niebo lepiej. Według mnie Wisła potrzebuje jeszcze z 2 okienek porządnych transferów , żeby ta gra jaką my kibice oczekujemy była na jako takim poziomie , a wtedy tą ligę będziemy wciągać nosem. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
tarantula, statystyki Genkova miażdżą :o
Ale to jest temat o naszym trenejro więc proponuję przenieść Waszą dyskusję o Bitonie i Genkovie do tematu przeznaczonego właśnie do rozmów o kopaczach. (do kasacji) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ustalmy jedna rzecz , mecz z twente przegramy , wiec umowmy sie zeby nie bylo placzow jaki to maskant zly , i zwalniania go
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Ale przynajmniej z sensem ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
raczej Jovanovica i Jovanicia. W pierwszej połowie tak średnio widziałem Ilieva, bardziej mnie się Patryk podobał. Kilka jego zagrań było bardzo fajnych. Zupełnie jak nie on
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mam kumpla ze Szczecina, który był na meczu. Dostałem smsa od niego (prywatnie trener + piłkarze):
Cytat:
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.09.2011 o godz. 03:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czy ja wiem może Maskant powiedział to bardziej pod publiczkę ale ok może macie rację mówił szczerze i wyjdzie nam to na dobre czyli np zamiast Garguły w środku zacznie grać Jirsak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Osobiście uważam, że Robertowi zespół się torchę zaczął rozchodzić i tzreba troszkę tupnąć nogą i przypomnieć kilku kto tu rządzi. Mam tylko nadzięję, że Maaskant będzie umiał to zrobić. Po wczorajszym meczu, uważam, że zmian powinno być więcej w zimie niż tylko dokupienie lewego obrońcy, skrzydłowego i napastnika... Ale pewnie i nawet tego minimum nie będzie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dariook - wypowiedział się mistrz taktyki
![]() Maaskant grał defensywnie w pucharach i wygrywał (stosunek meczów 5:1) - źle. Wszyscy na Forum chcieli, aby zespół grał ofensywnie. Więc zagrał ofensywnie w meczu z Odense i jest jeszcze gorzej - przecież powinniśmy grac jak Barcelona, taktyka z FM na pewno pozwoliłaby ich pocisnąc 11:1 ! A prawda jest taka, że gdybyśmy grali radosną piłkę z Litexem to dzisiaj nasze jedyne mecze pucharowe byłyby w Świnoujściu czy Limanowej.Gdybyśmy zagrali radosny futbol w pierwszym meczu z Apoelem to już po nim zastanawialibyśmy się na kogo trafimy w grupie LE.No, ale przecież forumowi eksperci wiedzą lepiej.Wiedzą też lepiej, że Maaskanta należy zwolnic i zatrudnic jakiegoś magika - Ulatowski jest wolny Janek Urban niedługo pewnie również. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeszcze co do Maaskanta. Wprawdzie niektóre serwisy są na niskim poziomie merytorycznym, ale zdjęcie nie jest raczej fotomontażem:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html Jeśli tak się sprawy mają, to wcale nie dziwię się, że nasz trener może być mocno wkurzony na strzelecką indolencję naszej ofensywy. Gdyby nie Biton, to w lidze Wisła miałaby 0 goli. W PP bez jego udziału też Wisły by już pewnie nie było. W LE wprawdzie kilku zawodników już strzelało, tyle że raz na rok to i ślepej kurze ziarno się trafi (Kirm z Odense). Nie chcę tutaj nikogo obrażać, ale bez wyraźnej poprawy gry w ofensywie trudno myśleć o korzystnych wynikach w lidze, nie mówiąc o LE. Wprawdzie sam Maaskant nie wejdzie na boisko, by strzelać bramki zamiast naszych graczy. Może natomiast, a nawet musi "pozbierać" drużynę: żeby Kirm zaczął trafiać regularnie, żeby Melikson doszedł do siebie po ostatnich zawirowaniach, żeby Mały grał zespołowo. Wiele jeszcze "hard worku" przed Robertem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Robert Maaskant napisał(a):
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
po co tak gdybać ? trzeba docenić jego zasługi , ale na jego bramki pracuje cała drużyna Spodobał mi się bardzo text Maaskanta o podróży pociągiem i zwracaniem pieniędzy kibicom . Trzeba od czasu do czasu polecieć im po kieszeniach za przegrane spotkania , bo czasem nic tak nie motywuje jak ewentualna strata pieniędzy .. na których ilość i tak nie powinni narzekać . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ciekawe w jaki sposób Maaskant by to wyegzekwował?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
'dawać kasę sku...'
![]() A na serio to może by i nie wyegzekwował ale domyślam się że sam tekst mógł paść w przerwie i był całkiem na serio Maaskant to bardzo pogodny facet ale w szatni gdy jest kicha to nie patyczkuje się. Tez myślę że to był dla niego osobiście ważny mecz - raz odpaść z 2 ligowcem to wstyd ale już drugi to kompromitacja, głównie trenera. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Muszę powiedzieć , ze gdy patrzę na grę Wisły , to się zastanawiam co ten zespół chcę grać? Piłkę defensywna z nastawieniem na kontrę? Czy ofensywna w oparciu no właśnie o co? strzał z dystansu? indywidualna szarżę ?To nie jest do końca tak , ze ten zespół personalnie nie potrafi grać w piłkę , ale wydaje mi się , że Wisła nie jest w ogóle ustawiona taktycznie. Czasem mam wrażenie , ze zawodnicy nie wiedza co maja grać i stad te indywidualne akcje. Może i mam błędny pogląd , ale w grze Wisły nie widzę żadnych schematów , ani też zalążków poprawy organizacji gry.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|