|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
W dupie mam tą reprezentację, to nie jest moja reprezentacja. Powiem więcej - zastanawiacie się kto będzie śpiewał hymn - dla mnie ta zbieranina dziwolągów nie ma prawa śpiewać polskiego hymnu. Nie wiem, niech sobie zaśpiewają Międzynarodówkę, Ode do radosci czy inne gówno, ale pieśni, którą śpiewały Legiony Piłsudskiego, niech sobie nawet nie raczą przywłaszczać. Niech się nazwą Reprezentacja PZPN i śpiewają "Lato, lato, lato czeka". Smuda z Lato zabili całą kadrę. Nie ma już oczekiwania na mecze, nie ma cieszenia się wynikiem. Spływa to po mnie, jak wyniki Heko Czermno w lidze. Zabili też ostatnią rzecz, z której ta kadra mogła być dumna, czyli ruch kibicowski. Zamiast tego mamy małyszofanów, którzy piszą na Polskiej fladze "mamo grzej pierogi". Zero wartości! Zero honoru, zero wiedzy historycznej i szacunku do niej!. To nie jest tylko reprezentacja, to nie jest tylko piłka nożna. Obecnie to własnie piłka nożna jest "polem bitwy" np. między Polską, a Niemcami, Ruskami itp. To piłka dostarcza emocji i poczucia "bycia lepszym", do następnego meczu. W zasadzie, to mało mnie obchodzi gdzie On zagra. Mierzi mnie tylko Wasza postawa. Patriotyzm, z którego Lenin byłby dumny. Zabite uczucia narodowe. A Maor Melikson? Ten człowiek, jako człowiek dla mnie nie istnieje. Można powiedzieć, że go lubiłem, szanowałem. Wydawał się spoko. Od razu określił, że czuje się Izraelitą i tam będzie grał. To budziło respekt. A teraz co? Pokazał ile warte jest jego słowo, jego honor. Sprzedał się za "garść srebrników", czego nawet nie ukrywa. Jakby go rysowali w kreskówce, to w oczach zamiast źrenic miałby "$ $". I mam wrażenie, że znaczna część tego forum też. Puste naczynia, przepełnione sukcesem i tolerancją. Zero własnych wartości i przywiązania do tradycji przodków. Nie wspominam już o historii Wisły, bo 90% by z Kapką na piwo poszła, a nazwisk jak Machowski, Kawula, Kościelny, Kohut nie słyszeli na uszy. Reyman? A no ulica taka jest. Kiedyś coś tam grał i powiedział to zdanie z flagi. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy mi się dobrze wydaje, że Maor wraca dopiero po święcie Jom Kippur, a co za tym idzie, nie będzie grał w Meczach z Ruchem, Legią i Twente?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
"Jom Kippur trwa dwadzieścia sześć godzin, a trwa tyle, bo liczba 26 odpowiada niewypowiadalnemu imieniu Boga: jud hej waw jud. Tego dnia obowiązuje całkowity post". |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
mitmichael: 26 godzin? ciekawe, ciekawe...
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.09.2011 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A czemu ci się tak wydaje? To niedorzeczne. Melikson już wczoraj był w Krakowie.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zasugerowałem się za bardzo tym fragmentem wywiadu z Maaskantem, uznając, że skoro nie ma go na spotkaniu z dziennikarzami, to już wyjechał do Izraela i wróci dopiero po Jom Kippur:
Maor podjął decyzję, ale będzie rozmawiać o kadrze narodowej dopiero wtedy, gdy sytuacja będzie wyjaśniona, czyli po 9 października, kiedy wróci ze święta Jom Kippur. Za dużo ostatnio emocji wokół Wisły i to głównie negatywnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wg mnie, ta cała sprawa z Maorem w polskiej reprezentacji to tylko jedna wielka gra mająca na celu wpłynięcie na trenera Izraela, by zaczął go w końcu częściej powoływać do reprezentacji tego kraju. I tyle.
U nas pojawiła się informacja, że Maor wystąpi w koszulce z Orłem na piersi. W Izraelu dziennikarze zrobią raban (za sprawą jego menago), że ichnia kadra może stracić zawodnika (co strzelił 2 gole Wybrzeżu Kości Słoniowej, a i w Polsce jest wybijająca się postacią (żeby nie powiedzieć gwiazdą)). No i tak Maor dostanie w końcu powołanie do izraelskiej kadry. Podobnie my (choć w ograniczonym zakresie) próbowaliśmy wpłynąć na Smudę, by powołał Patryka ("Smuda! co? Małecki!). pozdrawiam wszystkich podobnie myślących |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Tamci goście urodzili się u zachodnich sąsiadów, tam żyją cały czas, mówią tamtym językiem, tam uczyli się grać w piłkę, tam grali w kadrze od małego ? Czy uważasz, że to jest o samo co Obraniak , Polański czy nawet Maor ? Z uporem maniaka wiele osób powtarza te brednie, że Niemcy też tak robią. NIE. Niemcy nie robią tak samo jak my. |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Melikson podjal decyzje ze nie bedzie na razie grac w zadnej z reprezentacji.
"Nie wynika to ze strachu czy wyrzutow sumienia, tylko z wewnetrznego uczucia" "To nie fair w obec reprezentacji (Polski) i ludzi tutaj zebym u nich gral do czasu kiedy nie bede w 100% tam" |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Rozumiem twoje argumenty, ale postaw się w sytuacji Maora. Ma obywatelstwo polskie i izraelskie. Ma 27lat i do tej pory nie zdobył szacunku w Izraelu. Przyjechał do Polski, czuje sie tu jak w domu, jest gwiazdą, chcą go w reprezentacji, być może z Polską wiąże resztę życia? Kto wie?
To, że biegał na fecie z izraelską flagą może oznaczać, że jeszcze wtedy nie wiedział, że to Polska jest jego prawdziwą ojczyzna i to tu czuje się spełniony, doceniony i tu chce grać. Zresztą, nie ważne co w głowie ma Maor. Nie ważne czy robi to dla pieniędzy, sławy czy z szacunku dla Polski. Ważne, że ma polskie korzenie i w moim mniemaniu ma prawo reprezentować nasz kraj.. ..w przeciwieństwie do Olisadebe czy Rogera. Nie wytykajmy ludziom braku patriotyzmu, honoru, itp..bo sami mamy go nie za dużo. Choć ja mam ![]() Powiedz komu kibicowałeś jak Legia grała z Ruskimi czy Turkami? To jest ta sama sytuacja. Pewnie kibicowałeś Ruskom w pojedynku z Polakami, a teraz wielkie oburzenie, bo gość z polskimi korzeniami ma reprezentować nasz kraj? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jest taki temat w Hyde Parku sportowym, nazywa(ł) się "Reprezentacja Polski". Przejrzyjcie sobie jego archiwum, a później wróćcie tu i przeproście. Bardzo wielu osobom nie podoba się ten cyrk i od dawna go krytykują. A teraz nagle budzą się jacyś kosmici i zarzucają nam hipokryzję ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...4,artykul.html
Cytat:
I co teraz powiesz ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
"Amit Lewinthal nie sądzi też, żeby Meliksonowi lub jego rodzinie, w związku ze zmianą barw reprezentacyjnych, groziło jakieś zagrożenie ze strony kibiców. - Powiedzmy sobie szczerze, Maor nie jest u nas wielką gwiazdą. Gdyby sprawa dotyczyła np. Yossi Benayouna pewnie byłoby większe zamieszanie - podsumowuje izraelski dziennikarz."
U nas sie wyroznił, zostal odkryciem sezonu - jak sam powiedział tam jest niedoceniany co jak dla mnie jest dziwne znajac jego gre - wiec to akurat moze byc prawda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko nie zdziwcie się jak po Euro, kochany Maor przestanie widzieć interes w graniu dla naszej kadry i przestanie występować.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
A jak robi to dla kasy to jest dnem moralnym. Jego problem. Nie zmienia to faktu, że ma polską krew i może u nas grać. Mówię nie dla Olisadebe, Rogera, Arboledy, itp. Perquis, Boenisch, Obraniak, ,Matuszczyk, Kościelny jak by chciał ..to tak. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Biznes, biznes. Ale i tak ma większe prawo do gry w kadrze od Perquisa, Marmolady, Obraniaka, Benischa... Jego Matka jest POLKĄ, nie pra-pra babka... Jest Izraelczykiem, ale w jego żyłach płynie Polska krew (Polskiej żydówki).
Ale mimo to też nie podoba mi się kadra Polski. W naszej reprezentacji powinni grać zawodnicy, którzy nie grali dla narodówek innych krajów i od początku deklarowali, że chcą grać dla Polski. Gdyby Melikson, Benisch czy Perquis od początku deklarowali chęć gry dla biało-czerwonych to by było wszystko ok, tak jak w przypadku Matuschyka :] Ale i tak mam głęboko w dolnym odcinku pokarmowym naszą reprezentację w piłce nożnej, więc nie będę płakał kto gra, a kto nie. Mecz kadry oglądnę, ale bez żadnych emocji... z przyzwyczajenia. Ważne, żeby w klubie działo się dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gośc robi to dla kasy i jest właśnie dnem moralnym i nie ma szacunku dla takich osób. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Te dzieciaki tutaj, ktore bronia Meliksona maja problemy z czytaniem ze zrozumieniem...NIKT tutaj nie odmawia Maorowi prawa do reprezentowania Polski, ALE pilkarz o takiej moralnosci, ktory robi to z powodow biznesowych, nigdy nie powinien przywdziac koszulki z orzelkiem na piersi. W dodatku kopacz, ktory dopiero co reprezentowal inny kraj i ktory ganial po boisku z flaga innego panstwa. Jedna, wielka zenada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale gdyby nie miał prawa gry dla Polski to przecież nikt by tej dyskusji nie prowadził.
Po co stwierdzać rzeczy oczywiste? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No na prawdę biedactwo - tylko współczuć i utulić...Biedny Maorek, ile on musiał myśleć ile nie spać, by podjąć tą jedynie słuszną decyzje...Przecież musi się samorealizować co
![]() Sytuacja Maorka? - BIZNES bądź jak wolisz INTERES. Plus dla menago i tatusia że kompletnie nie owijają w bawełnę. Reprezentacja kupiła sobie kolesia który ma pomóc w nieskompromitowaniu się a Maorek kupił sobie turniej na którym będzie się promował. Jeśli nie jest to najbardziej obrzydliwy dil w historii futbolu, to na pewno w Polsce.Mistrzostwo świata żeby w jeden tydzień być na kadrze jednego kraju a w drugi dzwonić do Grzesia L by grać w innym kraju No ale cóż takie życie, oby mu się ten interes odbił czkawką ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ciekawe, co powiedza Ci "obroncy", jak Maor zachowa sie podobnie(jak zrobil to w przypadku poprzedniego klubu i swojej poprzedniej reprezentacji) wobec Wisly? Tzn. przyjdzie dobra oferta dla niego(nie dla klubu), a Melikson bedzie robil wszystko zeby odejsc. Taki obraz sie tego pilkarza wylonil. Najpierw robil afere w Izraelu, kiedy nie chcieli go do nas puscic, a teraz zmienia sobie narodowosc i kadre, jak rekawiczki.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Nazywasz mnie kosmitą tylko dlaczego? Bo widzę rzeczywistość nie wspólgrającą z twoim obrazem tego co tu i teraz? Kosmitami nazywaj raczej ludzi zwiazanych z pezetpeenem ktorzy lata wstecz rozpoczeli proces naturalizacji zawodników na rzecz naszego pieknego kraju,a jedynym kryterium doboru było posiadanie obu nóg i strzelenie kilku bramek w naszej megamocnej lidze. Nie zamierzam dyskutować o racjach Maora,notabene którego matka jest Polką,zatem podstawy by u Nas grac ma wieksze niż reszta z naturalizowanej armii zaciężnej,czy też o życzeniach kibiców kto,gdzie ma grać.Też wolałbym zeby w Polsce,dobrzy piłkarze rodzili sie na przysłowiowym pniu i żeby nie było takich rozterek,bysmy musieli naturalizować kazdego wyalienowanego z polskimi korzeniami. Kto wie? Moze przodkowie Ntibazonkizy kiedys zjedli jakiegos Polaka? Niech gra zatem w reprezentacji Polski! Brac go natychmiast,zanim przepadnie w beznadziejnej reprezentacji Burundi! Kłopot z przyznawaniem polskiego obywatelstwa piłkarzom grajacym za granicą nie polega na samym fakcie jego przyznawania a na kryteriach doboru. Problem polega na tym ze bierzemy wszystkich którzy potrafią celniej,mocniej kopnąć piłkę od naszych przeciętnych piłkarzyn,biegac szybciej,i byc moze którym bardziej sie chce.Kto wie moze Messi ma polską pralkę marki "Frania",Trezeguet zbiera polskie znaczki,a Neymar lubi polską kiełbase?Czy to powód by ich naturalizować?Doszło do tak abstrakcyjnej sytuacji,że dla wielu w kierownictwie PZPN to wystarczajace powody by zawodnicy ci grali w naszym dream teamie. Jak dla mnie,problem jest szerszy.Jeśli w 40 milionowym kraju,jest problem ze znalezieniem 18 piłkarzy,gwarantujących poziom,zaangażowanie,ambicje i umiejetności piłkarskie to ja w tym miejscu pragnę podziękować p.Piechniczkowi i całemu " trenerskiemu betonowi" za polską myśl szkoleniową,za ośrodki szkolenia młodzieży,za całą infrastrukturę.Strzał w słupek jest strzałem niecelnym,natomiast strzał we własne kolano,doprowadził właśnie do takich patologii w sporcie ze rozdajemy polskość na lewo i prawo.Maor nie jest tu nic winien.On akurat piłkarzem na tle Obraniaków,Pereirów,Perqisów jest świetnym.Jego wola,jego wybór. Jeżeli w "Tańcu z gwiazdami" może występować jakiś kretyn z Mongolii,czepiąc za każdy odcinek po 20 tysi,o statusie gwiazdy...to ja dziekuje serdecznie.Jakie państwo...takie gwiazdy niestety. Pozdrawiam ps.jakoś nikt nie przywołuje casusu Arboledy,który na miły Bóg mam nadzieje nigdy nie zagra z orzełkiem na piersi,a było przecież wielkie larum.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 22.09.2011 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Banita
Offline |
||||
Było pytanie:
odpowiedź 2:
Więc widzisz "czytający ze zrozumieniem dorosły" nie dla każdego oczywiste jest, że Maor ma prawo grać w reprezentacji. Więc nie pisz farmazonów, że nie umiem czytać ze zrozumieniem, bo nienawiść na tym forum sięga już zenitu. Setki nienawistnych postów, żeby Maor i reszta spier.... od reprezentacji a on wyskakuje z tezą, że Maor ma prawo grać z orłem. Tak kur.., ma prawo grać, ale to ja o tym piszę od 100 postów, a że wreszcie do was dotarło, że ma prawo grać dla reprezentacji to nie przypisujcie sobie tej rewelacji, że ją znaliście od dawna, bo z tego co czatałem, to tylko z trzy osoby wypowiadały się pozytywnie o powołaniu dla Maora, a reszta to nienawistne szczekanie typowe dla forum, które trzeba uświadamiać, ze: 1. Należy kibicować polskim ekipom w pucharach. Patriotyzm nakazuje. 2. MAłego słusznie klub ukarał. To nie kibice są dla Małego, tylko Małuy dla kibiców. 3. Tak dla MAora w reprze, ma prawo w niej grać, bo ma polską krew. ..ile jeszcze ludzkich myśli muszę naprostować, by to forum nie kipiało nienawiścia? Zaraz będziesz miał te NIKT.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 22.09.2011 o godz. 12:36.
|
||||
|

|
||||||
![]() |
|
|