|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Uważam tak samo, nikt z nas nie znalazł się w takiej sytuacji. Mając dwa obywatelstwa, przyjeżdżasz do kraju pochodzenia Twojej matki. Grasz kilka dobrych meczy, zaczynają Cię męczyć dziennikarze z obu krajów, których obywatelem jesteś. Dostajesz powołanie z kraju, z którego wyjechałeś. To co robisz? Każdy by pojechał, taka prawda. I znowu pytania w mediach Polskich gdzie zagrasz? No to mówisz, ze w tamtym kraju bo już masz powołanie, czujesz, ze im na Tobie zależy. A potem się okazuję, że to tylko powołania po to by odbębnić grę w meczu oficjalnym byś nie mógł zagrać dla innego kraju. To co każdy by zrobił? Blokował sobie przyszłość? Melikson ma więcej wspólnego z Polską niż Perquis, Polanski czy Obraniak. Za to my wolimy wyzywać go, mimo iż jest Wiślakiem, niż tamtych. To się robi żałosne jak my, jako kibice Wisły po jednej jego decyzji 'zeszmacamy' go. Piszecie o poczuciu miłości do kraju, a ja się zapytam ilu piłkarzy tej kadry gra tam z powodu miłości do kraju? Ilu gra w reprezentacji choćby siatkówki z miłości do kraju? Chodzi im tylko o kasę jak to było w przypadku m.in gwiazdorów reprezentacji w siatkówce. Według mnie każdy podejmuje błędne decyzje, tylko teraz trzeba zastanowić się, a bardzie Maor musi, która jego decyzja była zła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie rozumiem tylko dlaczego z Maora robi się największego winowajcę obecnej sytuacji ? Maor wg prawa może zmienić reprezentację dopóki nie zagra w oficjalnym meczu ( o punkty) . Ma matkę Polkę i nikt mu nie musi przyznawać obywatelstwa na specjalnych zasadach tak jak ,np. temu Francuzowi który normalnie nie mógłby liczyć na obywatelstwo ! I dlaczego obrażacie jego skoro Polański , Boenish i kilku innych też kiedyś wybrało inną reprezentację a po chwili zmienili zdanie z różnych powodów!Dlaczego tylko Jego wyzywacie od najgorszych skoro takich przypadków jest więcej? Zmierzam do tego że to nie Maor decyduje o powołaniach w reprezentacji Polski , to nie On sam siebie powoła do niej ! Maor ma możliwość gry w naszej reprezentacji ponieważ ktoś mu ją umożliwia i on po prostu z tego skorzysta bo ma do tego prawo! Przypomnijcie sobie jak po kilku meczach Meliksona w Wiśle Smuda ze swoimi ludźmi jeździł go oglądać ! Przypomnijcie jak Smuda spotkał się z piłkarzem żeby porozmawiać z nim o Jego grze w reprezentacji Polski ! Przypomnijcie sobie jak Smuda po meczach z Litexem powiedział o Maorze że chce go w reprezentacji a przecież wtedy właśnie Maor miał już powołanie do kadry Izraela ! Wg tego newsa na stronie pzpn-u wynika że również Lato się z Maorem spotkał we wiadomym celu ! Więc zejdźcie już z piłkarza ponieważ on nie jest winny w tej sytuacji . Przecież to jest taktyka naszego selekcjonera i pzpn-u której efektem jest nie tylko Melikson ale również kilku innych ! Skoro w naszej reprezentacji mogą grać Polański , Obraniak i kilku innych to dlaczego nie może Melikson ?!!! Nie róbcie z niego nie wiadomo jakiego sk....... ponieważ on jest skromnym ,cichym i uczciwym chłopakiem , gdyby mu chodziło tylko o Euro promocję i kasę od razu wybrałby reprezentację Polski jednak inne względy zaważyły na Jego ostatecznej decyzji i uszanujcie to !!! Z pewnością nie była to dla niego łatwa decyzja i ja osobiście popieram go w 100 % ! Nie mówię że podoba mi się obecna sytuacja w reprezentacji ale o to winię Smudę z Latą na czele a nie piłkarza ! Również Fifa powinna nakreślić bardziej rygorystyczne zasady przy wyborze reprezentacji narodowej bo niedługo Katar będzie Mistrzem świata!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.09.2011 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zapominamy też o podstawowej różnicy.
Obraniak czy Perquis, jakby dostali powołanie do reprezentacji Francji w czasie dokonywania wyboru to by na nas wypięli gołą dupę. Maor teraz właśnie wybiera i okazuje się może zagrać tu i tu, bo z Izraela też powołanie otrzymał. Także jeśli wybierze Polskę ponad Izrael, to dla mnie, jako półkrwi Polak, jest jak najbardziej godny gry w naszej kadrze. Izraelczycy go nie doceniani i wiele lat pomijali, a w Polsce od razu poznano się na jego klasie, więc na pewno czuje się bardzo wdzięczny i doceniony przez nasz kraj. Kraj jego matki, kraj który rozwinął przed nim perspektywy. I na pewno jest nam i Wiśle za to wdzięczny. Na pewno najbardziej zasługujący na grę u nas ze wszystkich tych piłkarzy z zagranicy ściąganych przez Smudę. A, że tak się złożyło, że to będzie kolejny zawodnik z zagranicy, który przewija się przez naszą kadrą? Mamy go za to winić i odsądzać od czci i wiary, podczas gdy parę lat temu biliśmy brawo jak szaleni jak bramki dla Polski ładował masowo Olisadebe? Bez jaj. Hipokryci.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.09.2011 o godz. 15:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() To, że ktoś z grona, przykładowo, uwalonych w błocie ludzi jest najmniej z nich brudny, nie znaczy, że nie jest uwalony w błocie. Beznadziejny argument. Że co? Jest najlepszy z nich wszystkich? To nie znaczy, że mamy akceptować takie akcje. No i z tym biciem brawo jak szaleni jak Olisadebe dla Polski strzelał, to bardzo proszę, używaj pierwszej osoby ale liczby pojedynczej, a nie wmawiaj tu wszystkim, że się cieszyli. Przypisałeś "nam" słowa, których nikt z "nas" nie użył, a teraz wmawiasz wszystkim bycie hipokrytami. Co, jeśli ja nie cieszyłem się z Olisadebe w kadrze i z jego bramek? Też jestem hipokrytą mówiąc, że nie chcę Meliksona i reszty farbowanych lisów w kadrze? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No tak bo my żyjemy w kraju gdzie można być największą szmatą byle by zgodnie z prawem to jesteśmy w porząsiu? Powiększ czynsz schorowanej emerytce by się nie wypłacała bo znaleźli się chętni na płacenie większych pieniędzy
To że jego matka jest Polką ma gówniane znaczenie skoro przez 26 lat nie nauczył się nawet kaleczyć po polsku, a gdyby nie był tu tylko przejazdem tylko poważnie traktował swoją druga ojczyznę to już by coś umiał nawijać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Otóż to jakoś nikt nie krytykuje "Marmolady" z Amici Poznań że może wybrać Polskę na forum ich klubu... a tu tyle obelg i małe seanse nienawiści pod adresem Maora. Jesli chodzi o artykuł weszło http://www.weszlo.com/news/7883-To_k...y_przeciwnikom to rzecz zwyczajna ot wislak to trzeba go zniszczyć, jakby chodziło im o Radovicia to byłaby inna rozmowa. Martwi mnie jednak to jak łatwo przychodzi niektórym na tym forum rzucanie obelg pod adresem Maora ... ale i z innej beczki na Małego... ot takie widać obyczaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Maor zdradził swoją żydowską ojczyznę choćbyście nie wiem jak go tłumaczyli. Mój szacunek stracił i już go nie odzyska a wy sobie możecie szanować jego decyzje i ją akceptować wasza sprawa. do milosza: oni zaakceptowali likwidację swojego klubu, więc Arboleda to pikuś przy tym. Powód: sss
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 21.09.2011 o godz. 15:43.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
||
Oczywiście, jeśli nie biłeś brawo Oliemu swojego czasu i nie cieszyła Cię jego gra u nas, to nie poczułbyś się dotknięty moim tekstem. Bo wtedy nie byłby on skierowany do Ciebie. Nieprawdaż? Milosz : 1906% poparcia. Aż się słabo robi czytając ten śmietnik. Maor jest wiślakiem i jakiś szacunek mu się należy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.09.2011 o godz. 15:48.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karamazow (i do innych chętnych do rozstrzelania Maora) a tak z ciekawości zapytam... masz (lub macie) podwójne obywatelstwo ? Czy gadasz (gadacie) jak ślepy o kolorach.
Powtórzę nie podzielam jego ew.decyzji ale ...facet ma podwójne obywatelstwo i kto nie był na jego miejscu to nie powinien go tak łatwo obrażać ... ma chłop problem i tyle. Większość z nas tego nie ma i warto czasem pomyśleć zanim posypią sie kolejne obelgi na Maora.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cały czas czekamy na wypowiedź samego Maora. Ale jako że wszystko wskazuje na właśnie taki tok (Polska) to parę słów w tym kontekście.
Dajcie Mu spokój. Niech gra na chwałę Wisły, a co do repry niech robi co chce. Nasza repra to od jakiegoś czasu i tak jest łapanka więc ta sprawa niewiele tu zmieni - Maor chce, ale pamiętajcie, że jest jeszcze Smuda - on zawsze mógłby powiedzieć nie. Ale wiadomo - Smuda chce zostać przy żłobie jak najdłużej więc całkiem sprytnie sobie wymyślił te naturalizacje. Z drugiej strony szkolenie, zaplecze leży więc z samymi Polakami wiadomo, że miałby przej.bane na wejściu. Lato też chce zostać przy żłobie jak najdłużej więc też innego wyjścia nie ma. Raczej nie przejdzie do historii jako prezes, który zastał piłkę drewnianą, a zostawił murowaną... coż taki może być jeden na 1000 albo i więcej. Przy czym pewnie wychodzi z założenia, że nawet jakby coś zaczął robić dziś to efekt za min. 10 lat kiedy może już wątroba wysiądzie i będzie trzeba powąchać kwiatki od spodu więc co mu z tego. Żyjmy i bawmy się póki czas po temu... Wczoraj pisałem, że będzie to dla mnie przykre jak okaże się, że Maor teraz zapragnął grać dla Polski. W sumie mi to jednak wisi - nie On pierwszy nie ostatni. A Euro na trybunach (moim zdaniem) udadzą się na 100% - nakręci się taką atmosferę jak jest na siatce i będzie i ładnie i kulturalnie i w ogóle.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.09.2011 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a Smuda to mówi ?
mową ojczystą tego nazwać nie możnapiłka nożna to jeden wielki biznes , w kadrze koszykarskiej Polski zawsze gra jakiś afro amerykanin i jakos nikt z tego wielkiego halo nie robi , najczęściej gra na jednym turnieju i słuch o nim ginie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja .......e co tu się dzieje
Wy tak na serio przeżywacie te transfery zespołu Reszty Świata, zwanego drużyną PZPN ? Nie wierzę Ludzie, wy się dziś obudziliście? Bo dla mnie transfer Perquisa czy Ojgena dystansuje pozyskanie Meliksona o kilka długości pod względem moralnym, a wtedy takiego oburzenia nie było. Tekst weszło cyniczny i chamski, ciekawe czemu nie powstał taki w przypadku Perqiusa. Wszyscy tutaj piszecie z perspektywy kibica drużyny PZPN, a ja się pytam - jak można im kibicować? Jak można kibicować zbieraninie miernych kopaczy z całego świata, którzy mieli babkę, wujka, praciotkę spod Białowieży. ....a ludzie, jeden obcokrajowiec w tą, jeden w tamtą co to za różnica? W....iać się można było wtedy, kuedy dawano obywatelstwo Olisadebe, stworzono precedens i póżniej już poszło.Mnie to osobiście ani ziębi, ani grzeje, dla mnie liczy się WISŁA KRAKÓW, a nie drużyna PZPN, mogą przegrać wszystkie mecze na Ełro, mogą wygrać wszystkie, wali mnie to. Ta drużyna mnie interesuje w podobnym stopniu co jakiś Racing Santander, o spojrzę na wynik, ewentualnie oglądnę mecz żeby popodziwiać żenadę na trybunach i nic więcej. A wy tu przeżywacie jak mrówka okres. Maor jest tu najmniej winny, chłopak jest ogólnie zagubiony, niepewny siebie, cały ten pomysł to zapewne sprawka menedżera, on mu namącił w głowie. Dla niego to świetny interes, drużyna PZPN zagra jako tako na Ełro, wartość skoczy to i % z prowizji większy. Taki biznes. Nie ma to dla mnie najmniejszego przełożenia na sytuację w Wiśle, zdrajcą go nie nazywam, podjął decyzję jego sprawa, powodzenia życzyć nie będę, bo drużyna PZPN nie budzi we mnie żadnych emocji. W Wiśle ma dawać z siebie wszystko i tyle, bo Wisła jest dla nas przecież najważniejsza, a nie prywatny folwark ćwierćmózgów Laty, Kręciny czy Smudy. Dajcie sobie na wstrzymanie naprawdę.
Ostatnio edytowane przez fialo : 21.09.2011 o godz. 15:54.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zmienicie płytę jak się nim zainteresuję jakiś dobry zagraniczny klub, który będzie chciał za niego śmieszne pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko w koszykówce jest taki przepis że może grać w każdej reprezentacji tylko jeden naturalizowany zawodnik. Fifa też mogłaby pomyśleć o zmianie przepisów żeby pokrzyżować plany takim ..... jak Smuda i Lato!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, dzięki Bogu nie ... dlatego go tak skrajnie nie osądzam.
Król Polski Stefan Batory też (wiem już nie żyje), ...kilku aktualnych reprezentantów w piłce naszej kadry również... Maor w niczym nie jest od nich gorszy (w kwestii znajomości języka polskiego). Inną kwestia jest co bym chciał (a chciałbym aby wszyscy umieli zaśpiewać Hymn Polski byli szczerze związani emocjonalnie z nasza ojczyzną), a inną kwestia jest to jaki jest współczesny świat w którym liczy się sukces... zwycięstwo za wszelką cenę, no i kto wie może zespół nr 58 czy tam 62 (nie wiem na którym jesteśmy teraz miejscu) jednak wyjdzie z grupy w Euro2012 i będzie w 8-mce, kto wie może...może. Maor ma podwójne obywatelstwo i może wybierać tak to wygląda.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
milosz, skoro nie posiadasz podwójnego obywatelstwa to chyba też gadasz jak ślepy o kolorach, nieprawdaż? Z tym Radoviciem to dałeś do pieca, weszło też by się po nim przejechało, nie mają zawsze racji, ale z reguły obiektywnie krytykują - wszystkich, no może mają trochę więcej litości dla znajomych typu Michniewicz, Niedzielan, ale po nim też z tego co pamiętam jakoś pocisnęli jak zrobił innemu piłkarzowi krzywdę.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie za dużo przesady? Co takiego zmienia gra Maora dla naszej reprezentacji czego nie zmieniła gra innych zawodników o polskich korzeniach?
Krytykowano Eugena Polańskiego. Tyle, że on urodził się w Polsce. Tak samo Ci, którzy urodzili się w naszym kraju, a udają się na emigracje pozostają Polakami. Niektórzy z nich uczestniczą w wyborach. Melikson ma korzenie polskie. Olisadebe, czy Roger nie mieli, a jakoś teraz widzi się większy problem przy Maorze niż przy nich. Nie to żebym popierał takie stanowisko. Moim zdaniem "nie" dla Maora implikuje "nie" dla pozostałych. Bądźmy konsekwentni, skoro nie przeszkadza nam gra jednego piłkarza, który ma polskiego korzenie to nie powinna nam przeszkadzać gra innego piłkarza o polskich korzeniach. Inaczej popadamy w obłudę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]() Rusz i Ty głową i zastanów się nad tym co to jest naród. Obywatelami w naszym kraju są ludzie różnych narodowości jak również wielu grup etnicznych . Dlaczego odbierasz to prawo Maorowi. Zwłaszcza,że miał już polskie obywatelstwo przyjeżdżając do Wisły. Dla mnie jest żenujące i poniżej wszelkiego poziomu atakowanie w taki sposób najlepszego zawodnika w drużynie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Boze, ktos kto nie czuje sie Polakiem i nie mysli o graniu dla nas(w wielu wywiadach), ktos kto mowi ze jest przedstawicielem innej nacji(w dodatku kilka tyg. wczesniej paraduje z flaga swojej prawdziwej ojczyzny), ktos kto kocha inny kraj i w koncu ktos kto wystepowal w innej kadrze, nie powinien grac w reprezentacji Polski...dotarlo? Nie zalezy to od korzeni czy nabytego obywatelstwa... Przyklady wzorowe i tacy pilkarze powinni u nas grac, to Matuszczyk(od poczatku swojej kariery deklarowal, ze bedzie gral dla Polski) i Smolarek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
ja proponuje się wstrzymać z obrażaniem, bo może sie okazac, że Maor/jego menadżer chce poprostu postraszyć Izraelską federację by ta zaczęła sie naszym graczem interesować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A mi wisi czy on jest najlepszy w drużynie czy najgorszy. Wisi mi też w jakiej drużynie, a jezeli już to tym gorzej dla niego, że akurat w mojej.
To, że tzw "Reprezentacja Polski" to jedna wielka farsa, wiadomo nie od dziś. Maor zyskał szacunek, bo pośród fali farbowańców mówił, że czuje się Izraelczykiem i nie korzystał z łatwej możliwości zaistnienia na Euro... Aż tu nagle...? Jeżeli to co piszą jest prawdą, to strasznie się ośmieszył. Wstyd. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|