The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 12:01
Z tego co pamiętam , to podczas tej dyskusji padały różne głosy(argumenty że obchodzić powinno , jak i że nie powinno).
Nieważne , to nie ma akurat większego znaczenia do dyskusji kto w tamtej sprawie miał rację.
Podałem tylko przykład , że reprezentacja/reprezentanci podlegają publicznej ocenie.
Dlatego ewentualna przyszła decyzja Maora nie będzie stricte prywatna.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.09.2011, 12:03
CelticusABG napisał(a):Wyświetl post
Nie chcecie Maora w kadrze? Nie chcecie innych "importowanych" zawodników? Dobrze. Tylko, że jak potem dostaniemy od jakiejś Hiszpanii czy tam Holandii 5 albo 6 do zera, grając wyłącznie Polakami, to się znów zacznie narzekanie i przeklinanie na tę kadrę. Jeśli chcemy grać Polakami to może wypadałoby ich najpierw wyszkolić i nauczyć od podstaw jak się w piłkę gra...

Będzie system szkolenia, będą bazy treningowe i akademie piłkarskie - będzie POLSKA reprezentacja. A na razie musimy wykorzystywać ten potencjał, który jest dostępny.

Uwierz mi że jest rzesza kibiców dla których reprezentacja to cos więcej niż pilkarze i wyniki. z kim mamy sie teraz utożsamiac w reprezentacji? Jak dla mnie to możemy dostawać od Holandii czy Hiszpanii i nie oczekiwałbym bóg wie jakich wyników jakby grali sami Polacy a każdy wyniki pozytywany na euro czyt. remis, czy wygrana cieszyłby podwójnie
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
go ahead
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 21.09.2011, 12:10
Niestety, ale jeżeli ta informacja się potwierdzi to oznacza, że Melikson jest człowiekiem bez honoru. Można go cenić jako zawodnika, ale nie jako człowieka. Izrael stracił praktycznie szansę na awans to przypomniał sobie, że ma polski paszport i będzie w tej "reprezentacji" gwiazdą. Będzie mi wstyd, że mamy takiego zawodnika, który dla korzyści wynikających z gry na Euro2012 jest gotowy wyprzeć się swojej ojczyzny i reprezentacji dla której grał i strzelał bramki jeszcze miesiąc temu. Jedyny pozytyw tej całej chorej sytuacji to fakt, że nie będzie juz chyba biegał na fecie z wiadomą flagą.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.09.2011, 12:12
A może zaczniemy inwestować w bazy treningowe dla młodych chłopaków i zaczniemy sobie szkolić młodzież sami a nie wyszukiwać niemców,francuzów lub izraelczyków? Już teraz trzymam kciuku za ostry wpie..ol na mistrzostwach i płacz tych ,którzy godzą się na grę Polańskich Boenischów,Obraniaków czy innych Perqisów. Wole przegrać grając Glikiem i Wilkiem niż tymi grojkami, którzy gdyby tylko mieli szanse grać w swoich krajach to nigdy u nas by nie kopnęli piłki, najlepszy przykład to Koscielny z Arsenalu, który się wahał ale gdy dostał propozycje gry dla Francji to nam podziękował. Ten świat się już do góry nogami przewraca, pedały chcą adoptować dzieci i mieć swoje trybuny na stadionach a kopacze wybierają sobie dla jakiego kraju chcą grać(oczywiście najważniejszy jest ich prywatny interes), PARANOJA ! Jeśli z Maorem to prawda to mam nadzieję ,że na meczu z Ruchem pojawi się stosowny transparent. KURZ a co mnie obchodzi aspekt moralny Maora? Kadra to nie zabawka tylko reprezentacja wszystkich POLAKÓW, Grze Olisadebe i Rogera też byłem przeciwny nawet jeśli byli w pewnym okresie najlepszymi zawodnikami kadry
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2011, 12:13
Proszę darujmy sobie oceny aspektów moralnych decyzji Maora, nie mamy, ani kompetencji, ani sami nie jesteśmy święci...

Co do samego powołania, jeśli mógł Olisadebe czy Roger, nie widzę żadnych przeciwwskazań.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2011, 12:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Proszę darujmy sobie oceny aspektów moralnych decyzji Maora, nie mamy, ani kompetencji, ani sami nie jesteśmy święci...

Co do samego powołania, jeśli mógł Olisadebe czy Roger, nie widzę żadnych przeciwwskazań.
A jak wyjaśnisz jego poprzednie wypowiedzi i grę w kadrze Izraela jeszcze 3 tygodnie temu?

Dla mnie to jest szczyt obłudy.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.09.2011, 12:20
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Powołanie jak najbardziej słuszne. Widać Maor wrasta w Polskę...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2011, 12:20
Melikson to już dla niektórych stał się takim bożkiem że nie można powiedzieć negatywnego słowa na temat pewnej postawy która jak ulał jest faktem.Izrael nie zagra na euro to będzie się chciał wypromować u nas, dobrze ktoś stwierdził że są tam także pozytywy bo Wisła będzie mogła na nim więcej zarobić, jednak ktoś w programie Caffe futbol dobrze sprostował że żaden obcokrajowiec w Wiśle nie odda temu klubowi serca, przyjechali się wypromować i wyjechać.Już wypowiedź Bitona po meczu z Bełchatowem że on chce strzelać bramki i to jest dla niego najważniejsze przyprawiło mnie o kur.wice
Czekać tylko jak jeden z drugim zaczną grymasić jak poczują szczyt formy to się niektórzy może obudzą.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.09.2011 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.09.2011, 12:22
Ja popieram decyzję Maora. Tak samo popieram powołania dla Perquisa, Polansiego, Obraniaka, Boenischa, Matuszczyka.
Nie popieram i nie popierałem powoływania Olisadebe, Rogera czy próby powołania Arboledy.

Jeśli ktoś urodził się w Polsce lub ma korzenie polskie, to ma prawo grać z orłem na piersi, bo ma polska krew lub przyszedł na świat na polskiej ziemi.

Pewnie w znacznym stopniu jest tak, że wielcy przeciwnicy gry Maora w polskiej reprezentacji, tzw. "pathioci", nie płacą abonamentu RTV, jeżdżą bez biletów, ściagają pirackie oprogramowania, kupują lewe fajki, alkohol, nie prowadzą recyklingu, nie uwzględniają wszystkich dochodów prowadząc firmę, itp.
W tej dziedzinie niech się przejawi wasz patriotyzm i obrona wartości narodowych.
Wielki problem. W państwie złodziei i oszustów, obcokrajowiec dostał pozycję na boisku kosztem nieroba burdelowicza.

Wielcy patrioci a kibicują Turkom i Ruskom w meczach z Polakami w pucharach.

Można być obłudnym. Sam jestem, jesteśmy tylko ludźmi, ale kur.. bez przesady.
Afera narodowa. Jakby nie było większych problemów..

Inna sprawa to sumienie Maora. Jeśli się dobrze będzie z tym czuł... to ok.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.09.2011, 12:25
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
A może zaczniemy inwestować w bazy treningowe dla młodych chłopaków i zaczniemy sobie szkolić młodzież sami a nie wyszukiwać niemców,francuzów lub izraelczyków? Już teraz trzymam kciuku za ostry wpie..ol na mistrzostwach i płacz tych ,którzy godzą się na grę Polańskich Boenischów,Obraniaków czy innych Perqisów. Wole przegrać grając Glikiem i Wilkiem niż tymi grojkami, którzy gdyby tylko mieli szanse grać w swoich krajach to nigdy u nas by nie kopnęli piłki, najlepszy przykład to Koscielny z Arsenalu, który się wahał ale gdy dostał propozycje gry dla Francji to nam podziękował. Ten świat się już do góry nogami przewraca, pedały chcą adoptować dzieci i mieć swoje trybuny na stadionach a kopacze wybierają sobie dla jakiego kraju chcą grać(oczywiście najważniejszy jest ich prywatny interes), PARANOJA ! Jeśli z Maorem to prawda to mam nadzieję ,że na meczu z Ruchem pojawi się stosowny transparent. Grze Olisadebe i Rogera też byłem przeciwny nawet jeśli byli w pewnym okresie najlepszymi zawodnikami kadry

w 100% sie zgadzam...

Antystenes bez kometarza....
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 21.09.2011 o godz. 12:27.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2011, 12:30
Cytat:
to ma prawo grać z orłem na piersi,
prawnie to po kliku latach możesz się starać o obywatelstwo więc nie pisz głupot kto ma do czego prawo.
Tu nie chodzi o granie w reprezentacji tylko droga i powody które doprowadziły go do tego.Oprócz tego co kto do czego ma prawo ważne są chyba też jakieś zasady moralne prawda? Rozumiem tylko że ktoś ich może nie mieć i nie szanuje takich ludzi... sprzeda się za parę srebrników jak Dolha czy Uche
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2011, 12:32
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A jak wyjaśnisz jego poprzednie wypowiedzi i grę w kadrze Izraela jeszcze 3 tygodnie temu?

Życie nie jest czarno-białe. Bez znajomości wszystkich okoliczności nie odważę się nikogo oceniać. Prawdę mówiąc imponuje mi to, że Maor nie wkroczył na najprostszą drogę od razu i starał się zrobić wszystko, żeby jednak zagrać w kadrze Izraela. Najprawdopodobniej również to nie Maor chodził za prezesem Lato, tylko było odwrotnie. Możemy przypuszczać więc, że próby "urabiania" trwają od dłuższego czasu, że robiono to za pośrednictwem Maaskanta i prezesa Basałaja (tak przynajmniej wynika z wcześniejszych wypowiedzi, tych panów). Podsumowując, w końcu Maor uległ, ale kto nie zrobiłby tego na jego miejscu, gdyby mógł spełnić swoje największe marzenie w życiu, przy okazji nikogo nie krzywdząc.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2011, 12:41
Naprawde rece opadaja...przeciez Melikson dostawal powolania i zagralby w meczu o punkty, prawda? Co to w ogole za argument? Radovic mogl wystepowac w innych reprezentacjach, niz Serbia i co? Jezeli nie gra w serbskiej, to do zadnej innej nie chce(choc teraz to sie troche zmienia). O Giggsie nie wspominajac, ktory do dzisiaj pewnie zaliczylby ze 150 wystepow w Angielskiej kadrze...ale facet jasno sie zadeklarowal kim sie czuje, kim jest i ktory kraj kocha , w dodatku wiedzac ze z Walia nie bedzie gral na zadnych imprezach. A Melikson co? Dostaje powolania, gra dla Izraela, a tu nagle bum...nie, nie, nie, jednak kocham Polske ...haha.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.09.2011, 12:42
2002–2003 Izrael U-19 8(1)
2003–2007 Izrael U-21 15 (2)
2010– Izrael 2 (2)

Po 9 latach biedak sobie przypomniał, że jest Polakiem. Dużo czasu potrzebował. Nie mieszajcie do tego ,że jest dobrym piłkarzem jak na naszą szarą ligę bo to nie ma nic wspólnego! To,że biegał z żydowską flagą po stadionie Wisły to już wkur..ło trochę osób, którzy nie patrzą tylko na wyniki
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.09.2011, 12:45
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Pewnie w znacznym stopniu jest tak, że wielcy przeciwnicy gry Maora w polskiej reprezentacji, tzw. "pathioci", nie płacą abonamentu RTV, jeżdżą bez biletów, ściagają pirackie oprogramowania, kupują lewe fajki, alkohol, nie prowadzą recyklingu, nie uwzględniają wszystkich dochodów prowadząc firmę, itp.
W tej dziedzinie niech się przejawi wasz patriotyzm i obrona wartości narodowych.
Wielki problem. W państwie złodziei i oszustów, obcokrajowiec dostał pozycję na boisku kosztem nieroba burdelowicza.

Hahahaha, wczoraj był pewny tego że jest Izraelitą, dziś gdy czuje szansę na kasę jest Polakiem. Nie ma co, sprawa tego samego kalibru co recykling, gratuluję.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.09.2011, 12:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Życie nie jest czarno-białe. Bez znajomości wszystkich okoliczności nie odważę się nikogo oceniać. Prawdę mówiąc imponuje mi to, że Maor nie wkroczył na najprostszą drogę od razu i starał się zrobić wszystko, żeby jednak zagrać w kadrze Izraela. Najprawdopodobniej również to nie Maor chodził za prezesem Lato, tylko było odwrotnie. Możemy przypuszczać więc, że próby "urabiania" trwają od dłuższego czasu, że robiono to za pośrednictwem Maaskanta i prezesa Basałaja (tak przynajmniej wynika z wcześniejszych wypowiedzi, tych panów). Podsumowując, w końcu Maor uległ, ale kto nie zrobiłby tego na jego miejscu, gdyby mógł spełnić swoje największe marzenie w życiu, przy okazji nikogo nie krzywdząc.
Tylko wytłumacz mi jedno. Ktoś dopiero co mówił, ze on nie czuje się polakiem i będzie grał dla swojej ojczyzny. Nagle zmienia zdanie, bo co ? Co się takiego wydarzyło?

Pachnie Kluzik-Rostkowską na dwadzieścia metrów

Podczas fety tez nie czuł się polakiem
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.09.2011, 13:00
A Melikson powiedział ze kocha Polskę i dlatego chce tu grac ? Czy Melikson musi kochac Polske by zagrać w Reprezentacji ? Zejdzcie na ziemię ! Ma Polski paszport - ma prawo ubiegać się o miejsce w kadrze. Koniec tematu.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.09.2011, 13:05
Jeden Melikson w tą czy w tą..., ta cała reprezentacja, Smuda, Lato to jest zwykła błazenada. Do tego cyrku mogą powoływać Pigmejów, Kasię Tusk i Kubę Wojewódzkiego, ich cyrk, ich małpy.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

A najlepsze będzie to jak tą RP dostaniemy w....... , i cały plan PZPN i Dyzmy pójdzie się jebać
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Mixu napisał(a):Wyświetl post
Krótkowzroczność, naiwność, głupota, niski iloraz inteligencji? Brak właściwej oceny sytuacji?
" Rozumiem że to Twoja samokrytyka, okay masz do niej prawo

Jeśli prezydentem nie jest człowiek na którego głosowałem to nadal jest to mój prezydent, podobnie z reprezentacją Polski. Jestem Polakiem i kibicuje reprezenracji Polski.
Kolejny raz też powtórzę, bo widać niektórzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Otóż Ja nie popieram tej sytuacji i ...zacytuje samego siebie: ""Choć rzecz jasna Ja wolałbym aby Polskę reprezentowali tylko Ci co mocno utożsamiają się z naszą ojczyzną".
Powtórzę też Maor ma podwójne obywatelstwo i ma prawo wyboru i Ja choć nie podzielam jego decyzji (o graniu w polskiej repr.) to ją uszanuję.
Można mieć inne zdanie ale nie muszę wzorem niektórych wyzywać człowieka tylko dlatego że się z nim nie zgadzam.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Nie popieram gry Maora z orłem na piersi, żeby było jasne. Ale tak patrząc na Boenischow, Matuszczyków i inne wynalazki, to jaka jest różnica między nimi a Maorem? część z nich też grała w reprezentacji innych krajów tyle, że młodzieżowych ale to dla mnie żadna różnica. I spójrzmy prawdzie w oczy gdyby ich ktoś chciał w seniorskiej reprezentacji Niemiec czy Francji bez wahania by tam zagrali. Nie chcę Maora w kadrze ale tak samo jak nie chcę Obraniaka co od kilku lat nawet po polsku nie zaczął się uczyć mówić! Więc jeśli ktoś też nie chce Maora w kadrze to zgadzam się z nim ale czemu po zdobyciu bramki przez Obraniaka na stadionie krzyczy jego nazwisko? To taki sam farbowaniec. Więc odrobinę konsekwencji. A czytając niektóre komentarze to tylko czekam jak niektórzy napaleńcy zaczną na Maora gwizdać...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.09.2011, 13:07
No to się ciekawie zapowiada, Maor już się nie wytłumaczy jeżeli podejmie decyzję o grze dla Polski:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...5,artykul.html
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 13:08
Od początku śmierdziało mi to czymś dziwnym bo Maor - pojechał na kadrę tam też doszło do rozcięcia wargi dlatego też w pierwszym meczu z Grecją niby nie mógł zagrać ale wychodziły informację, że Maor palił się do gry. Niby nie było szans aby wyleczył się na Chorwację - dlatego wrócił wcześniej. Co najciekawsze u nas chłopak trenował na pełnych obrotach a dzień potem repra grała z Chorwacja. Jak to ? Przecież Maor nie był zdolny do gry ?
Jestem przekoany że w Izarelu zrobili go w ch** a te powołanie dostał tylko dzięki presji wywołanej przez społeczeństwo.
Jak chce niech gra.Jestem zdania, że reprezentacja to jednak nie skarpetki. Ma się ją tylko jedną na całe życie. W przypadku Maora jest to Izrael.
Odpowiedz cytując
Blanca Estrella
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.09.2011, 13:08
No i mamy skutki tego, że trybuny tolerują obecność zgrai obcokrajowców w Naszym Klubie... Mamy skutki skandowania "Maor Melikson"... Sam Dahan mówił w wywiadzie, że w Izraelu Melikson czuje sie niedoceniany, a w Polsce wręcz przeciwnie. To po części wina kibiców, którzy nie wahają się skandować jego nazwiska...

Byłam zszokowana kiedy podczas chyba meczu z Jagiellonią na wiosnę całe G huknęło: Maor Melikson - patrzę wokoł siebie - każdy skanduje... Co za czasy...

Kto ma grać w kadrze, skoro w drużynie Mistrza Polski gra w zasadzie 3 Polaków i nikomu to nie przeszkadza?

Ci, którzy jadą po Smudzie za jego politykę kadrową, a tolerują to co dzieje się w Wiśle od jakiegoś roku są tacy sami jak on... nie, sorry - są dodatkowo hipokrytami.
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.09.2011, 13:11
milosz napisał(a):Wyświetl post
" Rozumiem że to Twoja samokrytyka, okay masz do niej prawo

Jeśli prezydentem nie jest człowiek na którego głosowałem to nadal jest to mój prezydent, podobnie z reprezentacją Polski. Jestem Polakiem i kibicuje reprezenracji Polski.
Kolejny raz też powtórzę, bo widać niektórzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Otóż Ja nie popieram tej sytuacji i ...zacytuje samego siebie: ""Choć rzecz jasna Ja wolałbym aby Polskę reprezentowali tylko Ci co mocno utożsamiają się z naszą ojczyzną".
Powtórzę też Maor ma podwójne obywatelstwo i ma prawo wyboru i Ja choć nie podzielam jego decyzji (o graniu w polskiej repr.) to ją uszanuję.
Można mieć inne zdanie ale nie muszę wzorem niektórych wyzywać człowieka tylko dlatego że się z nim nie zgadzam.
Przecież Melikson całkiem niedawno dokonał wyboru i przyjął powołanie do reprezentacji Izraela.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 13:12
Blanca Estrella napisał(a):Wyświetl post
No i mamy skutki tego, że trybuny tolerują obecność zgrai obcokrajowców w Naszym Klubie... Mamy skutki skandowania "Maor Melikson"... Sam Dahan mówił w wywiadzie, że w Izraelu Melikson czuje sie niedoceniany, a w Polsce wręcz przeciwnie. To po części wina kibiców, którzy nie wahają się skandować jego nazwiska...

Byłam zszokowana kiedy podczas chyba meczu z Jagiellonią na wiosnę całe G huknęło: Maor Melikson - patrzę wokoł siebie - każdy skanduje... Co za czasy...

Kto ma grać w kadrze, skoro w drużynie Mistrza Polski gra w zasadzie 3 Polaków i nikomu to nie przeszkadza?

Ci, którzy jadą po Smudzie za jego politykę kadrową, a tolerują to co dzieje się w Wiśle od jakiegoś roku są tacy sami jak on... nie, sorry - są dodatkowo hipokrytami.
Człowieku Maor jest doceniany dlatego że dobrze gra i wygląda świetnie na tle słabych piłkarzy. Opanuj się...W swoim klubie miał status Messiego i powstawały o nim przyśpiewki także tutaj chodzi że doceniany jest przez dziennikarzy trenerów itp bo Maor dostał powołanie dla Izraela tylko dzięki presji tamtejszego społeczeństwa.

Cytat:
Przecież Melikson całkiem niedawno dokonał wyboru i przyjął powołanie do reprezentacji Izraela.
Tylko kwestia jest tego że oni nie chcą Meliksona ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.09.2011, 13:19
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Tylko kwestia jest tego że oni nie chcą Meliksona ?
To po co go powoływali ?

Generalnie napisanie tutaj 10000 postów i tak nic nie zmieni. Sk... bo inaczej ich nie można nazwać robią śmietnik z naszej kadry i za wszelką cenę chcą osiągnąć sukces po trupach. Ja osobiście mam nadzieję,że dostaniemy srogi wpierdziel na tych mistrzostwach i tego im serdecznie życzę pomimo tego, że 3 spotkanie oglądnę na żywo.

Proponuję jeszcze Bitona, Ben-Radhię, Deleu, Brumę, i paru innych.

My zamiast dbać o klepnięcie sobie zawodników pokroju tego młodego z ŁKS, który faktycznie urodził się w Polsce, to szukamy po całym świecie odpadów z innych krajów.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 13:21
Dubi napisał(a):Wyświetl post
Ma Polski paszport - ma prawo ubiegać się o miejsce w kadrze. Koniec tematu.
Formalnie ma takie prawo. Nawet większe, niż Perquisy, Arboledy czy inne wynalazki, którym trzeba było na siłę dawać obywatelstwo. Maor jest Polakiem, przynajmniej z prawnego punktu widzenia.

I gdyby na tym poprzestać, to byłbym pierwszy, który nawoływałby do jego powołania. Ale niestety,
na tym ciężko poprzestać. Bo Maor potraktował grę w reprezentacji Polski li tylko i wyłącznie w kategoriach biznesu. Wie, że w reprze Izraela nie będzie w stanie się wypromować i zarobić na piłkarską emeryturę. A w naszej kadrze szanse na to ma znacznie większe, przez Euro2012. I to mi się mega nie podoba.

Zresztą, chyba nikt nie ma złudzeń, że gdyby nie Euro, to nie mielibyśmy Perquisów, Polańskich, Boenischów czy Obraniaków... Nie oszukujmy się, żaden z nich o grze z orłem na piersi nie marzył i nie marzy. Czysty biznes i tyle.

Tylko, że tacy zawodnicy za nasza reprezentację umierać nie będą nigdy.

P.S. Klub to jedno, kadra to drugie. Nie łączcie tych spraw. To nie jest powód, żeby nawoływać do pozbywania się Maora.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.09.2011, 13:25
oczywiście że ma takie prawo, każdy ma jakieś tam prawo
ale gdzie jakies inne wartości ?

Marmolada w sumie też biegał z flagą Kolumbii,a dla Polski chciał grac. Kpina
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 13:25
Cytat:
To po co go powoływali ?
No właśnie po co go po powoływali skoro nie dali mu zagrać ? Odesłali kolesia z kontuzją wargi !!! A po przyjeździe do nas trenował na pełnych obrotach. Izarel grał mecz kadry dzień potem Gdzie tu logika ? Nie czułbyś się zrobiony w ch** ?
Lepiej było Meliksona odesłać do domu bo jeszcze jakby był na ławie to naród miał by pretensje że go nie wpuścili.
Zadajmy sobie pytanie Maor nie staje przed wyborem dla jakiej kadry grać bo w Izarelu go nie chcą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów