The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
normalny 1906
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2011, 18:27
Co do magillo to znalezione na wikiku....,linka z wiadomych względów nie daje:
http://i55.tinypic.com/2w20jk6.jpg

Daje to jako przykład,bo sam już dawno wiedziałem (nie z internetu),że to ich sponsorzy.Rabanu o to nie zamierzam robić,ale pisanie ,że jedni i drudzy nie mają ze sobą nic wspólnego to bzdury.
Ostatnio edytowane przez normalny 1906 : 18.09.2011 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.09.2011, 18:39
concedi napisał(a):Wyświetl post
miałem jedną możliwość pracy w tym, że cateringu i mogę potwierdzić, że pracują tam PRAWIE sami Wiślacy.

Jakby dla mnie w kwestii zaufania do firmy bardziej liczy się ten kto zarabia na tym cyrku a nie tania ( bo jaka może być inna w gastronomii cateringowej) siła robocza. Sprawę trzeba wyjaśnić bo albo nabijamy kasę konkurencji albo kogoś niesłusznie oskarżamy.
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.09.2011, 18:53
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Jakby dla mnie w kwestii zaufania do firmy bardziej liczy się ten kto zarabia na tym cyrku a nie tania ( bo jaka może być inna w gastronomii cateringowej) siła robocza. Sprawę trzeba wyjaśnić bo albo nabijamy kasę konkurencji albo kogoś niesłusznie oskarżamy.
racja, aczkolwiek nie za fajnie jest kiedy z okienka z którego oczekujesz zimnej Coli bądź ciepłej kanapki wychlają się uśmiechnięte od ucha do ucha pasiaste ryje udając, że wszystko jest ok, zwłaszcza kiedy na ich łby leje się woda z sufitu.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.09.2011, 13:26
Myślę, że catering a budowa stadionu to 2 osobne tematy. Dla mnie bardziej nurtujące jest to czy dotrzymają październikowej daty otwarcia zachodniej, bo mi tu śmierdzi kolejna kompromitacją...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.09.2011, 14:21
Jak zobaczyłem zdjęcia na stadiony.net to i mam coraz większe wrażenie, że nie zdążą.
Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Od: 04.2011

Stary 19.09.2011, 15:45
normalny 1906 napisał(a):Wyświetl post
Co do magillo to znalezione na wikiku....,linka z wiadomych względów nie daje:
http://i55.tinypic.com/2w20jk6.jpg

Daje to jako przykład,bo sam już dawno wiedziałem (nie z internetu),że to ich sponsorzy.Rabanu o to nie zamierzam robić,ale pisanie ,że jedni i drudzy nie mają ze sobą nic wspólnego to bzdury.
Nawet MPEC jest, Pepsi też, i jeszcze Samsung. Odcinam ogrzewanie, ciepłą wodę, wywalam monitor, a Pepsi wylewam do zlewu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.09.2011, 16:06
O jeszcze jest MPO.
Zrywam z nimi współpracę. Przestaję wynosić śmieci.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2011, 16:08
no nie gadajcie że chodzicie do parku wodnego ? :O :O bez jaj panowie...
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.09.2011, 16:27
Poczekamy dłużej na sponsora stadionu Wisły Kraków

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...akow,id,t.html
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2011, 06:43
W wiadomosci na temat ewentualnego sponsora stadionu czytamy tylko jakie korzyści z tego tytułu bedzie mieć ...sponsor. Czy wiadomo jakie korzyści będzie mieć Wisła ? I czy wogóle je będzie mieć ?
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.09.2011, 07:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W wiadomosci na temat ewentualnego sponsora stadionu czytamy tylko jakie korzyści z tego tytułu bedzie mieć ...sponsor. Czy wiadomo jakie korzyści będzie mieć Wisła ? I czy wogóle je będzie mieć ?
Większość pieniędzy zgarnie miasto, które wpisało to juz nawet du budżetu. Wisła dostanie jakies ochłapy za umieszczanie logo sponsora na swoich materiałach. Z tego co czytam to warunki dla potencjalnego sposnsora sa dość atrakcyjne, nie wiem tylko, czy za te pieniądze.
rrr
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 20.09.2011, 08:26
Ciekawe czy Wisła będzie miała jakiś wpływ (prawo weta) co do sponsora tytularnego. Można sobie wyobrazić - czy hipotetyczna sytuacje - kiedy to sponsorem zostaje np. comarch albo inne pasiaste ścier-wo. albo taki "sponsor" wygrywa i wymyśla jakąś obraźliwą nazwę na stadion. Przecież "jaśnie nam panujący" JM nie miałby nic przeciwko temu. Mam nadzieje, że to tylko takie moje schizofreniczne myślenie
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2011, 08:52
myślę, że nie ma się co martwić, bo trudno sobie wyobrazić, że np. comarch czy inna firma zapłaci 30mln zł żeby zrobić Wiśle na złość.
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 20.09.2011, 11:06
kto bogatemu zabroni
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.09.2011, 11:52
Ponowiam wcześniej zadane pytanie. Czy na stadion przy ul. Kałuży (nomen omen też stadion miejski) rozpisano przetarg na sponsora tytularnego ? Jeśli tak to kiedy, jeśli nie to dlaczego ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2011, 12:28
frg napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Wisła będzie miała jakiś wpływ (prawo weta) co do sponsora tytularnego. Można sobie wyobrazić - czy hipotetyczna sytuacje - kiedy to sponsorem zostaje np. comarch albo inne pasiaste ścier-wo. albo taki "sponsor" wygrywa i wymyśla jakąś obraźliwą nazwę na stadion. Przecież "jaśnie nam panujący" JM nie miałby nic przeciwko temu. Mam nadzieje, że to tylko takie moje schizofreniczne myślenie
Ale sprawdzić, jakie są zasady wyboru to nie łaska, co? Tak, będzie miała wpływ. Wszędzie jest to napisane. 2/5 składu "jury" to przedstawiciele Wisły.

pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Większość pieniędzy zgarnie miasto, które wpisało to juz nawet du budżetu. Wisła dostanie jakies ochłapy za umieszczanie logo sponsora na swoich materiałach. Z tego co czytam to warunki dla potencjalnego sposnsora sa dość atrakcyjne, nie wiem tylko, czy za te pieniądze.
Ochłapy? A z jakiej paczki miałaby dostać więcej. Miejski stadion, za miejskie pieniądze.
.
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 20.09.2011, 12:31
Sponsor tytularny stadionu Pasiastych Dam? A kto zaplaci za mozliwosc kojazenia sie z balansowaniem na granicy T-Mobile i 1 ligi? I seria "cudownych" ocalen? Calkowicie lokalnie, bez rokowan na poprawe? Stadionik na ktorym nie zagraja raczej Biedronki Smudy? Marketingowo to wtopa. Ja bym sie zdenerwowal, gdyby oglosili jakis konkurs i marnowali pieniadze. No moze jakis producent srodkow na hemoroidy (bo oni sa zawsze w dupie)
"Niestety" my to co innego, sukcesy sa, stadion nieglupi, ma to sens.
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.09.2011, 12:35
hetzer napisał(a):Wyświetl post
"Niestety" my to co innego, sukcesy sa, stadion nieglupi, ma to sens.
No to jeśli tak, to zysk powinien iść też dla Wisły skoro gra na tym stadionie i tylko dzieki temu jest on takim łakomym kąskiem, że dziady z Rady Miasta chcą za ten interes aż 30 mln . zł. Chcą dzięki temu, ze Wisła na nim gra a nie za sam stadion. Wisła powinna na tym zyskać kasę bo tylko dzięki niej taki interes jest możliwy.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.09.2011, 12:44
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Ochłapy? A z jakiej paczki miałaby dostać więcej. Miejski stadion, za miejskie pieniądze.
Vide Pepsi, Legia i miasto Warszawa. Też miejski stadion i miejskie pieniądze.
rrr
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 20.09.2011, 13:17
Gwiaździsty, a gdzie ja napisalem ze nie? Kasa powinna byc dzielona pomiedzy miasto (obiekt) i klub (marketingowa wartosc dodana).
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 20.09.2011, 14:09
Ja tam nie widzę w czym macie problem. I tak żadna firma nie da 30 baniek. Niestety krakowska rzeczywistość..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.09.2011, 16:20
Oby tylko ten ostateczny termin w koncu był tym ostatecznym
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.09.2011, 17:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to jeśli tak, to zysk powinien iść też dla Wisły skoro gra na tym stadionie i tylko dzieki temu jest on takim łakomym kąskiem, że dziady z Rady Miasta chcą za ten interes aż 30 mln . zł. Chcą dzięki temu, ze Wisła na nim gra a nie za sam stadion. Wisła powinna na tym zyskać kasę bo tylko dzięki niej taki interes jest możliwy.

sorry ale prawda jest taka. to mój stadion to mój interes..
to filozofia miasta.zgadzasz się lub graj ,, ... właśnie gdzie,
Jeżeli Wisła chce sobie czerpać z tego tytułu korzyści to niech wybuduje sobie stadion sama....
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 20.09.2011, 18:35
"Pieniądze od sponsora mogą wpłynąć do miejskiej kasy na raz lub zostać rozłożone na raty. "

I wszystko w temacie.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.09.2011, 18:50
loomp napisał(a):Wyświetl post
"Pieniądze od sponsora mogą wpłynąć do miejskiej kasy na raz lub zostać rozłożone na raty. "

I wszystko w temacie.
a co tu dziwnego? ma kase to wplaca 30 mln odrazu, a jak nie to wplaca 6 mln rocznie...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.09.2011, 18:51
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
a co tu dziwnego? ma kase to wplaca 30 mln odrazu, a jak nie to wplaca 6 mln rocznie...
Nic. Debata toczyła się nt, czy z tych 30 baniek coś skapnie/powinno skapnąć dla Wisły z racji działalności marketingowej na rzecz miasta i firmy, od której stadion będzie miał nową nazwę.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.09.2011, 19:08
No własnie.. bo jak nie to na .... nam ten sponsor.. ale powątpiewam zeby Wisla nic z tego nie miala, a z tymi Comarchami to nie przesadzajcie, nawet jakby to byla jedyna propozycja to nie wybraliby tego bo stadion bylby niszczony, maziany i rozbierany klocek po klocku wszedzie tam gdzie byloby widoczne kurewskie "comarch" , miasto i urzędnicy moze i są debilami ale bez przesady.. wiedzą czym to mogloby sie skonczyc = samobojem.

PS: logo sponsora ma sie pojawiac takze na biletach meczowych wiec wątpie zeby miasto wszystko wzielo.. nie wierze w to zeby Wisla nic z tego nie miala, to bylby szczyt frajerstwa, tylko dzięki Wisle ten stadion nie zarosnie grzybicą i po 5 latach go nie zburzą
ten sponsor ma miec od zajebania przywilejów,a swoje logo beda mogli wstawic nawet do kibla w WC wiec Wisla musi cos z tego miec.. pomijam fakt ze obskurnie to po wszystkim moze wyglądać. Nie wiem czy na Legii czy Lechii jest tego tyle co ma byc na Wisle (obklejenie calego stadionu w to gowno)
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.09.2011 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 21.09.2011, 09:42
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Nie chodziło o 30 mln, a o fragment o kasie miejskiej i wcześniejsze dywagacje na temat kto weźmie/powinien wziąc za to kasę.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 21.09.2011, 10:07
a od strony al. 3 maja wylali nam całkiem sporą dawkę asfaltu... na dawnym boisku treningowym... Teraz to mamy bazę treningową
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.09.2011, 13:09
Ale panowie, sponsorowanie a kibicowanie to dwie różne sprawy! Jest sobie pewna firma, która sponsoruje i Wisłę i Cracovię, a gwarantuję Wam, że cały zarząd i większość pracowników kibicuje Wiśle. Oni na kałuży mają swoje banery, bo to daje reklamę! Chodzą na R22, a na kałuży się nie pojawiają.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów