The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 18:59
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=13806
Jak mozna to proszę o usunięcie bo zdublowały mi sie posty.

Edit:
Załatwione.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 14.09.2011 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.09.2011, 17:13
Jak to jest, że moderator może sobie pozwolić na taki post:

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nazwałem debilami kibiców Patryka Małeckiego a nie Wisły. Widzisz różnicę?
a odpowiedzi na niego zostają kasowane?

Żenada

Cenzura na tym forum wciąż ma się dobrze.

FraMat, ja ciebie w tej chwili nazwe debilem. Za debilne posty. Ty bana nie złapałeś to i ja nie powinienem. Poczekamy, zobaczymy
Ostatnio edytowane przez Kamson : 16.09.2011 o godz. 17:17.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.09.2011, 15:22
Cytat:
FraMat, ja ciebie w tej chwili nazwe debilem. Za debilne posty. Ty bana nie złapałeś to i ja nie powinienem. Poczekamy, zobaczymy
No, uwazaj zebys sie nie pomylil. Po prostu FraMat nie dostał bana bo zrobiono wyjatek od reguły a Tobie sie napewno nie upiecze bo na forum sie nie wolno obrazac tylko trzeba sie kochac

edit:

Żeby nie nabijać postów, pozwoliłem sobie edytować.
Jakbyś czytał temat z piłkarzami, to byś wiedział, że sprawa została już załatwiona.
No ale jak widać, musisz ''podgrzewać'' atmosferę a jak...

EOT.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.09.2011 o godz. 17:47.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.09.2011, 17:59
I po co do tego wracać? Framat przyznał się do błędu i przeprosił. Każdemu może się trochę zagotować głowa.

Moderatorzy są takimi samymi ludźmi, jak reszta użytkowników. Mają swoje poglądy i mają prawo do własnych opinii.

Moim zdaniem temat się zakończył.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.09.2011, 19:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś czytał temat z piłkarzami, to byś wiedział, że sprawa została już załatwiona.
No ale jak widać, musisz ''podgrzewać'' atmosferę a jak...

EOT.
Moderatorze WISŁAZWE mogłeś napisać osobny post, bo na początku myślałem, że Jaroo napisał to do mnie

flamengista napisał(a):Wyświetl post
I po co do tego wracać? Framat przyznał się do błędu i przeprosił. Każdemu może się trochę zagotować głowa.

Moderatorzy są takimi samymi ludźmi, jak reszta użytkowników. Mają swoje poglądy i mają prawo do własnych opinii.

Moim zdaniem temat się zakończył.
W przypadku innych użytkowników takie "zagotowanie głowy" inaczej się kończy
Moderatorzy = święte krowy.

A sprawa kasowania postów, które były odpowiedziami na post FraMata to już totalna dziecinada.

Z mojej strony koniec tematu.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2011, 16:57
Zdublowany temat, do wywalenia.

http://wislakrakow.com/forum/showthr...34#post1166934
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2011, 20:28
http://wislakrakow.com/forum/showthr...68#post1167068

Temat do wywalenia - dyskusja na ten temat toczy się w tem. Nasi piłkarze.
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.09.2011, 15:10
Ban dla Rosomaka nie był zbyt pochopny? Gość mądrze pisze i jest jednym z niewielu na tym forum, który trzyma poziom.
Ostatnio edytowane przez Etiop : 28.09.2011 o godz. 15:12.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.09.2011, 15:57
Mimo ostrzeżeń łamał regulamin forum, więc nie sądzę, żeby był pochopny.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.09.2011, 15:59
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Mimo ostrzeżeń łamał regulamin forum, więc nie sądzę, żeby był pochopny.

Faktycznie kilka postów pod rząd jest zagrożeniem demokracji ... Jakbyśmy się tak trzymali regulaminów to połowę z nas na mecz by nie wpuścili ... bez jaj.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.09.2011, 16:08
Nie ja ten regulamin ustalałem, nie ja go wykonuję. Mod podjął taką decyzję i nic nam do tego

Pozdrawiam.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Stary 28.09.2011, 17:06
Wiem, że to tylko ban, ale to jest taka sprawiedliwość jak np. przy ograniczeniu prędkości do 60 km/h, jedzie 10 kierowców, z których 9 jedzie 100 a jeden 70 i tego jednego się karze. Patrzcie na innych co piszą. A tak z czystej ciekawości, to tego bana to za dyskusję z moderatorem dostał? Czy za prawdę o Meliksonie?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.09.2011, 17:09
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Nie ja ten regulamin ustalałem, nie ja go wykonuję. Mod podjął taką decyzję i nic nam do tego

Pozdrawiam.

Nic nam do tego więc jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej nie mówić.

Cytat:
Franz: Olo, czujesz?
Olo: Tak, ale to nie gówno, to padlina. Jak taki zaczyna od kapowania, to na czym skończy?
Franz: Na Powązkach...
Rutecki: Wie pan co, i to jest, ....a, skandal!

koniec off top
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.09.2011, 17:12
niedługo na forum będzie jak na stadionie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.09.2011, 17:16
Rosomak merytoryką wypowiedzi bije 99% userów tego forum. I trzeba to przyznać, nieważne czy ma się takie zdanie na pewne sprawy jak On, czy też inne. Zresztą abstrahując od wartości Jego postów, samo czytanie Jego wypowiedzi jest przyjemne, bo pisze elokwentnie, składnie, zrozumiale.

Również dziwię się decyzji o banie, bo nie wszyscy muszą być super obeznani z obsługą forum, a chyba ważniejsze jest to, co wnoszą na naszej "internetowej społeczności" kibiców Wisły.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2011, 17:19
To i owo na luziku-może ktoś to zmoderować? Polityka w innym dziale! Od kiedy to Wiślacy mają mieć jedyną sluszną legitymację co do partii?!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.09.2011, 17:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
niedługo na forum będzie jak na stadionie
Nie będzie jak na stadionie.

La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
To i owo na luziku-może ktoś to zmoderować? Polityka w innym dziale! Od kiedy to Wiślacy mają mieć jedyną sluszną legitymację co do partii?!
Owszem można zmoderować.
Już.

edit:
żeby nie było, to też czytam posty użytkownika Rosomaka z ciekawością bo dobrze się je czyta a nie jak jednozdaniowe wpisy.
Tak moderatorzy też ludzie i lubią poczytać sensowne wpisy a nie tylko skupić się na wyszukiwaniu użytkowników, którzy łamią zasady.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 28.09.2011 o godz. 17:32.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2011, 17:36
Rosomak otrzymał bana, bo najprawdopodobniej nie przeczytał regulaminu forum, o czym świadczą jego pretensje do modów za ostrzeżenia. Nie jest to ban permanentny więc Rosomak wróci, jesli się za zbanowanie nie obrazi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2011, 22:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie jak na stadionie.

Owszem można zmoderować.
Już.

edit:
żeby nie było, to też czytam posty użytkownika Rosomaka z ciekawością bo dobrze się je czyta a nie jak jednozdaniowe wpisy.
Tak moderatorzy też ludzie i lubią poczytać sensowne wpisy a nie tylko skupić się na wyszukiwaniu użytkowników, którzy łamią zasady.
Dzięki za interwencję-ale ,mam pytanie-jak to się stało, że moja prośba o nie uprawianie polityki w temacie "TO I OWO NA LUZIKU", wypadło, a pozostały polityczne wpisy? Wierzę, ze to przeoczenie....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.09.2011, 17:31
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za interwencję-ale ,mam pytanie-jak to się stało, że moja prośba o nie uprawianie polityki w temacie "TO I OWO NA LUZIKU", wypadło, a pozostały polityczne wpisy? Wierzę, ze to przeoczenie....
Racja, przeoczenie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Incognito
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.09.2011, 19:54
Czy którykolwiek z adminów lub ogarniętych modów może mi powiedzieć, jakim cudem po wylogowaniu się z konta razi mnie ogromny banner z gębą politruka Napieralskiego z SLD? Nie była to żadna reklama kontekstowa google, a interaktywna grafika. Panowie, bez żartów, to się nie godzi!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 20:06
Nie ma znaczenia, czy to reklama kontekstowa czy "interaktywna grafika". Sposób jej pozyskiwania jest dość podobny do reklam google'a i nie mamy na to większego wpływu, poza możliwością zareagowania po fakcie.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 29.09.2011, 21:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rosomak otrzymał bana, bo najprawdopodobniej nie przeczytał regulaminu forum, o czym świadczą jego pretensje do modów za ostrzeżenia. Nie jest to ban permanentny więc Rosomak wróci, jesli się za zbanowanie nie obrazi.
Rosomak zapewne się nie obrazi bo nie wydaje się aby dotknąć go miała głupota.
Natomiast zapewne się zastanowi czy warto dzielić się logicznymi przemyśleniami w miejscu, które kiedyś służyło wyrażaniu wolnej myśli a teraz stało się tępym i ślepym egzekwowaniem regulaminu. Ta właśnie ciasnota umysłowa spowodowała, że tak mało jest tu ludzi chcących cokolwiek sensownego napisać.
Użerajcie się zatem (Modzi) z masowym pokemoństwem flekując starych lub skutecznie ich zniechęcając. Wszak rozsądnych osób zostało tu trzy, no cztery, góra dziesięć w porywach do piętnastu.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Stary 29.09.2011, 22:23
spartan napisał(a):Wyświetl post
Rosomak zapewne się nie obrazi bo nie wydaje się aby dotknąć go miała głupota.
Natomiast zapewne się zastanowi czy warto dzielić się logicznymi przemyśleniami w miejscu, które kiedyś służyło wyrażaniu wolnej myśli a teraz stało się tępym i ślepym egzekwowaniem regulaminu. Ta właśnie ciasnota umysłowa spowodowała, że tak mało jest tu ludzi chcących cokolwiek sensownego napisać.
Użerajcie się zatem (Modzi) z masowym pokemoństwem flekując starych lub skutecznie ich zniechęcając. Wszak rozsądnych osób zostało tu trzy, no cztery, góra dziesięć w porywach do piętnastu.
O to właśnie chodzi. Za parę miesięcy na tym forum będą się wypowiadać same pokemony, które między sobą nie będą potrafiły wymienić paroma sensownym zdaniami. A potem się wszyscy dziwią, czemu poziom tego forum sięgnął dna. I później te pytania :Gdzie Ci starzy użytkownicy? Co się z nimi stało? Żyją jeszcze?
-Po prostu poszli sobie w ch.j od tego forum.
Cytat:
Ale jak jest przyzwolenie społeczne na to, żeby się ch.jnia działa to tak właśnie się dzieje!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2011, 10:48
Skoro mówimy o osobach rozsądnych, to czy tak trudno jest zrozumieć regulamin i zastosować się do niego? Czy to tak duży problem, zamiast pisać post pod swoim postem wcisnąć opcję edytuj? Czy to duży kłopot pisać na temat?

Tępe egzekwowanie regulaminu miałoby miejsce, gdyby Rosomak nie został poproszony (z tego co wiem, nie sprawdzałem) o zastosowanie się do niego. Niestosowanie się do regulaminu osób poważanych powoduje, że reszta pozwala sobie na więcej "bo przecież on może, to czemu ja nie?"

W takich sytuacjach jak ta nie ma dobrego wyjścia. Zareagujemy: źle, bo poziom forum upada. Nie zareagujemy: źle, bo poziom forum upada. Zastanówcie się nad tym.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.09.2011, 11:44
Cytat:
Niestosowanie się do regulaminu osób poważanych powoduje, że reszta pozwala sobie na więcej
Chyba bardziej jednak zle wplywa dla forum niestosowanie sie do norm osob niepowaznych. Ktos widzi 100 glupich postow wiec mysli, co tam napisze kolejny (wiem bo sam mam juz uzbierane prawie 2 tys glupich postow )
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2011, 12:25
Moderatorzy nie są od oceniania postów. Co innego jest głupie dla jednych, co innego dla drugich. Stąd opcja "ignoruj" - każdy może sobie dostosować forum do siebie. Ja jestem przeciwnikiem banowania za poglądy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 30.09.2011, 18:03
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chyba bardziej jednak zle wplywa dla forum niestosowanie sie do norm osob niepowaznych. Ktos widzi 100 glupich postow wiec mysli, co tam napisze kolejny (wiem bo sam mam juz uzbierane prawie 2 tys glupich postow )
Jasne, że każdy woli przeczytać 10 mądrych, konkretnych postów niż 100 napisanych bez sensu, tak tylko żeby nabić wskaźnik ( nie mówię że Ty żeby nie było )

I tutaj jest właśnie zadanie dla nas ( dla Ciebie i również dla mnie) widzisz 100 durnych postów, bądź mądrzejszy i nie kontynuuj rozmywania.

Zgłoś problem, podeślij link a jak nie chcesz ''donosić'' napisz PW czy mail - też sprawdzam i reaguje na problemy. Opcji jest wiele. W tym opcja ''Ignoruj''.

Każdy z nas ma też życie po za forum, szkoła czy praca nie mówiąc już o przyjemnościach.
Ciężko nie raz ogarnąć tematy jak posty powstają szybciej niż grzyby po deszczu.

Sami też utrudniamy sobie życie w prosty sposób rozwalając tematy, przykład pierwszy z brzegu - temat ''to i owo na luziku'' - rozwalony przez polityczne wpisy, po to jest odpowiedni dział aby dyskutować o polityce tam gdzie to jest wskazane. Ostatnio wywaliłem z 30 politycznych postów.. Miejcie litość Panowie.

Wiem również, że podejmowane przez moderatorów decyzje nie wszystkim przypadają do gusty to zrozumiałe, każdy ma swoje zdanie na każdy temat - nikomu nie jesteśmy w stanie dogodzić w 100%, zamkniemy jakiś temat odezwą się głosy i za i przeciw i tak się kręci.

Pozdrawiam.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.09.2011, 21:59
Bo własnie problem jest przez "polityke" obrana przez moderatorow. Zamiast banowac ostro za głupie wpisy, za te w zlym miejscu i o mega bezsnensownej tresci to popusciliscie (juz dawno temu, jak jeszcze Ty nie byles modem) i z pewnego poziomu forum spadlo na dno. Doprowadzilo to do tego, ze masa osob nieogarnietych wypedzila swoimi postami i pogladami z forum osoby kumate, ktorych byla garstka po tym jak na forum zaczeto uznawac, ze glowne cechy jakie powinien wyznawac kibic Wisly z TWSD to tolerancja, dobre maniery, umiłowanie do bliznich itd.
W skrocie, za bardzo popuszczono i szybko na forum zrobila sie przewaga osob malo zwiazanych z trybunami wlasnie nad tymi dzialajacymi kibicowsko, w efekcie orum nie dosc, ze stracilo na poziomie dlatego, ze wiecej wypowiadalo sie osob nijakich to zaczelo tracic te osoby wartosciowe powoli. Ciekawe kiedy takich osob zostanie tutaj 0. Jest to moje zdanie, tyle mialem do powiedzenia. Dziekuje. Pozdro
drozd:
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2011, 22:44
Kto jest teraz najbardziej "ignorowanym" użytkownikiem forum?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów