The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2011, 22:25
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
nie boisz się, że to sam Jose Mourinho?
Mourinho jest inteligentny, potrafi się wysłowić, używa znaków przestankowych. To na pewno nie nasz JOSE841...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 16.08.2011, 17:59
Nagrody pieniężne w Lidze Mistrzów UEFA 2010/11
http://pl.uefa.com/uefa/management/f...d=1661100.html
Myślę, że w razie awansu do LM przy dobrej grze udałoby się wyciągnąć od samej UEFY ok 10mln euro
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 16.08.2011, 18:09
damian4892 napisał(a):Wyświetl post
Nagrody pieniężne w Lidze Mistrzów UEFA 2010/11
http://pl.uefa.com/uefa/management/f...d=1661100.html
Myślę, że w razie awansu do LM przy dobrej grze udałoby się wyciągnąć od samej UEFY ok 10mln euro
Cytat:
Proszę zdradzić, ile Wisła już zarobiła, a ile jeszcze może zarobić na grze w europejskich pucharach?
- Jeśli awansowalibyśmy do Ligi Mistrzów, to jesteśmy w stanie wyciągnąć około 10 milionów euro. Jeśli zagramy w Lidze Europy, to mogę opierać się na zarobkach Lecha z poprzedniego sezonu. Z tego co wiem, przychód netto klubu z Poznania podobno wyniósł około 15 milionów złotych
To fragment wywiadu z Basałajem z 9 sierpnia także nie jest coś odkrywczego co napisałeś
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2011, 18:38
Dodatkowo, kluby biorące udział w rozgrywkach będą miały prawo do podziału pieniędzy ze sprzedaży praw medialnych. Zależne jest to od wartości komercyjnej krajowego rynku telewizyjnego. Brana pod uwagę jest liczba spotkań, jakie rozegra klub w Lidze Mistrzów UEFA w tym sezonie oraz końcowa pozycja w tabeli w lidze w poprzednim sezonie. Kluby zatrzymają także podatek od dochodów z Ligi Mistrzów UEFA.

źródło uefa.com

Jest ktoś w stanie powiedzieć ile dostaliśmy za kwalifikacje do Ligi Mistrzów
- Ktoś podawał, iż jest to kwota oscylująca w okolicy 2 mln euro ale chciałbym uzyskać jakieś źródło jak to powyżej chociażby czy to za cale kwalifikacje czy to za IV runde
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.08.2011, 09:11
Wg wczorajszej PN Wisła już w tym momencie ma zapewnione ok.3,43mln euro tzn.

0,2m - dla mistrza kraju jeśli nie awansuje (tfutfutfu!) do grupy lm
0,13m - za udział w 2 rundzie eliminacji
ok. 2,1m - wejście do fazy play off lm (4 runda) tzn. 42mln euro na 20 drużyn
ok.1m - premia za udział w fazie grupowej le - 6 meczów (oby nie.. )

Zmieniając temat - 1mln od Orlenu za tył koszulek... zawsze to mln do przodu. Chętni nie pchają się póki co drzwiami i oknami, a dobrym grajkom trzeba dobrze zapłacić.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.08.2011 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2011, 20:08
Wisła Kraków dzięki Lidze Mistrzów może podwoić budżet

http://www.polskatimes.pl/sport/pilk...dzet,id,t.html
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2011, 13:01
Bardzo mądre rzeczy mówią o Wiśle cafe futbol. Mocno narzekają na Holendrów, z tym się nie zgadzam, ale inne rzeczy mądre, ciekawe. Zobaczcie sobie...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2011, 13:03
Sprawa jest jasna jak slonce: bez milionow Cupiala nawet dyrektor sportowy Barcelony oraz Mourinho by nam nie pomogli. Tak wiec cierpliwie czekajmy na te 5 mln euro w zimowym okienku transferowym.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 29.08.2011, 19:10
jakie 5 mln euro? i skąd?
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 29.08.2011, 21:02
dokładnie skąd?
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.08.2011, 21:09
Maciuś jest czytelnikiem faktu i wierzy we wszystko co tam jest napisane Takie info z tego co pamiętam puścił dwa miesiące temu pad redaktor z tej bardzo rzetelnej gazety.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.08.2011, 09:04
Czy to oznacza, że teraz przy Reymonta zrobi się nerwowo?
Jako prezes zarządu nie przewiduję żadnej rewolucji, jeśli o to panu chodzi. Trener Maaskant nie musi się martwić o zachowanie posady, zaś dyrektor sportowy Stan Valckx może spokojnie przygotowywać kolejne transfery, bo zimą z pewnością Wisła znów dokona wzmocnień.

Czyli letnia kadra jest już zamknięta?
Nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów, więc nie ma potrzeby dokonywania kolejnych transferów ze względów sportowych. A i ze względu na rachunek ekonomiczny nie mamy takich planów.
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.08.2011, 23:11
Z tym Orlenem rzeczywiście jest coś na rzeczy ?
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.09.2011, 15:33
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,10...arszawie_.html Doszło do tego, że żeby młodzież miała gdzie się szkolić klub z Hiszpanii musi otworzyć szkółkę....
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.09.2011, 10:09
Basałaj: Budowa trwa

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...trwa,id,t.html

Duży, rzeczowy wywiad.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 12.09.2011, 10:48
Streszczajac wg. mnie:

- Maly na wylocie
- Przedluzenie Maskaanta w zaleznosci od Pozycji w lidze po tej rundzie.
- Transfery w znacznie mniejszej ilosci(wg mnie wystarczylo by 5( SP, PP, LO - zima; DP, N- lato) nowych przez 2 okienka + przedluzenie Paljica,Pareiki i wykup przedluzenie Nuneza)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2011, 18:35
Chciałbym dożyć chwili kiedy zarówno piłkarska Wisła jak i TS Wisła dogadają się w sprawie naszego herbu. No chyba że TS szybciej zbankrutuje i może wtedy problem "rozwiąże" się sam.

Myślę że to jest jeden z głównych powodów dla których piłkarska Wisła nie zarabia na gadżetach kibicowskich. Ja sporadycznie kupuje - a chętnie kupiłbym więcej gdyby nie to "logo" udające nasz herb.

Może teraz kiedy TS ma problemy udałoby się dojść do porozumienia obu stronom? Albo odkupić przez SA od TS herb? Ciekawe czy Basałaj w ogóle zastanawia się nad takimi problemami?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2011, 20:57
Myślę, że jakby były chęci ze strony SA, to spokojnie dałoby się dogadać. A nawet, jeśli nie, to sama biała gwiazda raczej zastrzeżonym znakiem handlowym nie jest i wprowadzenie jej na koszulki nie powinno być problemem. Tylko, że tych chęci brakuje, z powodów dla mnie, szczerze mówiąc, niezrozumiałych.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.09.2011, 21:14
Cytat:
sama biała gwiazda raczej zastrzeżonym znakiem handlowym nie jest i wprowadzenie jej na koszulki nie powinno być problemem.
Właśnie to jest problem, bo umożliwia robienie i sprzedaż podróbek. Gdyby dało się Białą Gwiazdę zastrzec, to zapewne byłyby większe szanse na jej pojawienie się.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.09.2011, 19:18
willow napisał(a):Wyświetl post
takie Odense, z budżetem mniejszym od Wisły, zatrudnia graczy, z których co najmniej 4-5 od kopa ma wyjściową jedenastkę u nas...
Podobnie rzecz ma się z Apoelem. Grają jak wirtuozi, a bogatsi od nas raczej nie są..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2011, 19:21
No nie jestem przekonany, czy fakt grzebania w piłkarskim śmietniku to kwestia tylko i wyłącznie braku kasy, czy może po prosty Stan jest przereklamowany?
Po ściągnięciu Maora, wszyscy uznali Go za geniusza, a tymczasem takie Odense, z budżetem mniejszym od Wisły, zatrudnia graczy, z których co najmniej 4-5 od kopa ma wyjściową jedenastkę u nas...
Może po prostu rzetelniej szukać, a nie iść na łatwiznę i zatrudniać holenderskich emerytów?
Człowieku, już sam fakt zatrudnienia przez nich Erica Djembe-Djembe powinien Ci zasugerować, że mają wyższy budżet niż my. I przy okazji - dają o wiele większe kontrakty.

Ale najlepiej żyć w złudzeniu, że mamy jeszcze jakieś rezerwy, bo można przecież było lepiej wydać te (przykładowe) pół miliona euro

Czyli co: Valcxx do bani, Maaskant do bani. Nie okazali się cudotwórcami.
Nas nie stać na Wasilewskiego, oni ściągają sobie Djembę-Djembę. Pewnie dlatego, że mają tak zajebiście przekonywującego menadżera. Bo budżet przecież mają niższy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 16.09.2011, 19:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, już sam fakt zatrudnienia przez nich Erica Djembe-Djembe powinien Ci zasugerować, że mają wyższy budżet niż my. I przy okazji - dają o wiele większe kontrakty.

Ale najlepiej żyć w złudzeniu, że mamy jeszcze jakieś rezerwy, bo można przecież było lepiej wydać te (przykładowe) pół miliona euro

Czyli co: Valcxx do bani, Maaskant do bani. Nie okazali się cudotwórcami.
Nas nie stać na Wasilewskiego, oni ściągają sobie Djembę-Djembę. Pewnie dlatego, że mają tak zajebiście przekonywującego menadżera. Bo budżet przecież mają niższy
Jak zwykle fałszujesz rzeczywistość, ale do tego to już się każdy na forum przyzwyczaił.
Nikt cudów nie oczekiwał ani od Valkcx`sa, ani od Maaskanta. To raz.
Dwa, budżet Odense oscyluje wokół 8 milionów euro.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.09.2011, 19:34
Jak zwykle fałszujesz rzeczywistość, ale do tego to już się każdy na forum przyzwyczaił.

Fałszujesz rzeczywistość to właśnie Ty wypisując takie brednie że budżet ich to 8 milionów euro!
Budżet ich to około 34 mln. euro a nie 8
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2011, 19:52
Ze strony eurosportu:
eurosport napisał(a):

Odense BK

Budżet: 34 mln euro
Wartość piłkarzy pierwszej drużyny: 22,2 mln euro

Trzech najwyżej wycenianych graczy:
Peter Utaka – 3 mln euro
Espen Ruud – 2,3 mln euro
Eric Djemba-Djemba – 2 mln euro
Ale tego nawet nie trzeba sprawdzać. Jak napisałem: Djemba-Djemba nie wróciłby z Kataru za frytki.

Czy wy w ogóle jesteście normalni? Kto rzucił plotki, że APOEL i Odense mają podobne do nas budżety? Przecież wystarczy spojrzeć na ich kadry i transfery i już wiadomo, że to inna liga.

I co - Valcxx dał ciała, bo Odense ma lepszych piłkarzy? Przecież oni mogą od nas wykupić cały pierwszy skład (tylko po co?).
Fakt, cudów nie oczekujesz. Tylko niemożliwego...

Pomyślcie czasem, zanim coś napiszecie. Jeden .......nie głupotę, dziesięciu powtórzy i potem krążą po forum takie mity.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.09.2011 o godz. 20:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.09.2011, 20:21
Ze strony eurosportu:

Ale tego nawet nie trzeba sprawdzać. Jak napisałem: Djemba-Djemba nie wróciłby z Kataru za frytki.

Czy wy w ogóle jesteście normalni? Kto rzucił plotki, że APOEL i Odense mają podobne do nas budżety? Przecież wystarczy spojrzeć na ich kadry i transfery i już wiadomo, że to inna liga.

I co - Valcxx dał ciała, bo Odense ma lepszych piłkarzy? Przecież oni mogą od nas wykupić cały pierwszy skład (tylko po co?).

Pomyślcie czasem, zanim coś napiszecie. Jeden .......nie głupotę, dziesięciu powtórzy i potem krążą po forum takie mity.
komentator podczas meczu powiedział, że w Odense najlepiej zarabiający piłkarz wyciaga 500tys e, podsumował to, że "ligi podobne"..
Chodziło mu chyba o tego czarnoskórego z ataku bez szyi..
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 16.09.2011, 20:23
przestańcie pie.przyć o budżecie 8mln Euro. Byliście kiedykolwiek w Danii? Kolacja dla czterech osób (dwa dania, wino itp) w normalnej knajpie kosztuje więcej niż minimalna pensja w Polsce. 8 mln Euro to budżet szalteów miejskich w Odense a nie klubu. Już zapomnieliście Levadie i Karabach?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.09.2011, 20:28
Ze strony eurosportu:

Wolfy jeden z nie wielu, który piszę tu ogarnięte posty. Szczerze nie wiem jakimi cyferkami dysponuję APOEL Fakty jest takie że tam co okienko potrafią wzmocnić się solidnymi piłkarzami nawet z przeszłością w Premiera Divisone lidze nie osiągalnej dla żadnego polskiego grajka. Przecież coś ich musiało skusić na przeprowadzkę na Cypr.. A Wisla Kraków ? Przez kilka lat mieliśmy JEDNO dobre okienko transferowe. I jedno średnie(obecne). Reszta to grzebanie w śmieciach i zbieranie odpadów. Dodam jeszcze do tego rozpierd** tego co dobre. Nasza defensywa z Marcelo i Głową to różnica kilku klas w porównaniu z tym co jest teraz.

Powiem szczerzę rzygać się chce jak czytam wypowiedzi prezesa że Wisła ma grać efektownie zdobywać punkty, walczyć o mistrza do tego godnie prezentować się w lidze europejskiej grają ofensywną piłkę. Kim on chce tak grać ?

PS. Mamy już 7 kolejkę widziałem większość meczów, nie widzę żadnego zawodnika z polskiej ligi który mógłby wzmocnić nasz skład. Nie biorę pod uwagę oczywiście Wojciechowskiego, Lecha i Legii.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.09.2011 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.09.2011, 20:38
Mogę tylko przytaknąć słowom Wolfy'ego. Wystarczy popatrzeć na 2 naziwska - Mendy i Djemba-Djemba aby wiedzieć, że 8 milionów euro to bajki dla grzecznych dzieci.Nie ta półka - przykre, ale prawdziwe.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.09.2011, 20:51
http://www.tipsbladet.dk/nyhed/super...page=0%2C2

8mln € to OB wydaje na pensje dla zawodników...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 16.09.2011, 20:53
Ok walnąłem się z tymi 8 mln Euro, nie wiem, skąd mi wpadła ta liczba.
Ale to i tak nie zmienia faktu, że nie trzeba gigantycznej kasy, że sprowadzić ciekawych zawodników. Pierwsze lepsze nazwiska, które przychodzą mi do głowy, to choćby Błaszczu, Lewy, Marcelo, Rudnevs, biorąc pod uwagę tylko naszych ligowców.
A co my robimy?
Ściągamy wątpliwej jakości emerytów na roczne wypożyczenia. A kto to robi? Valckx i spółka, czy Musiał z Piętą?
I jeden dobry transfer Meliksona niczego nie zmieni.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów