The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2011, 21:09
Wy myślicie że zmiana trenera coś da ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.09.2011, 22:02
Wszystko co napisałem w ostatnim poście znalazło odzwierciedlenie na boisku. Budowa zespołu autorstwa Basałaja powinna dobiec końca - marnujemy tak na prawdę cenny czas - kibiców i właściciela. A Cupiał niech wreszcie zrozumie, że odpadami nic nie ugramy w Europie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.09.2011, 22:03
chujowo jak zwykle...
Odpowiedz cytując
TheGameLA
Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2011, 22:05
Gadacie o odpadach, to nie są odpady. Kogo chcesz ściągnąć bez wyników w Europie? Tu nie chodzi tylko o kasę, ale o to czy zawodnik będzie chciał grać w klubie, który nie wojuje na arenie Europejskiej.
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 15.09.2011, 22:05
Wyniki wynikami ale wprowadzać 2 zawodników przy stanie 2:1 w 83 minucie spotkania + trzeciego zawodnika obrońcę aby bronić 2:1 w plecy to coś chyba jest nie tak...
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2011, 22:06
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co napisałem w ostatnim poście znalazło odzwierciedlenie na boisku. Budowa zespołu autorstwa Basałaja powinna dobiec końca - marnujemy tak na prawdę cenny czas - kibiców i właściciela. A Cupiał niech wreszcie zrozumie, że odpadami nic nie ugramy w Europie.
Ten zespół osiąga najlepsze wyniki od 5 lat przy zerowych nakładach finansowych na drużynę ze strony właściciela. Zdobywa MP i gra w grupie w LE.

Jaki czas niby marnuje?

Jestem zirytowany po dzisiejszej klęsce, ale dopóki drużyna ma wyniki, dopóty się broni.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2011, 22:09
Z tymi piłkarzami chyba nawet Hiddink by nie pomógł.Przy takich szkolnych błędach jak Chavez,Lamey,Jaliens czy Biton nie można wygrac meczu...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2011, 22:10
Teraz tylko poczekajmy na słodkie .......enie Maaskanta typu : zagraliśmy bardzo dobre spotkanie, sędzia nas skrzywdził itp... inne pierdoły od których się już zygać chce...
Co tam wogóle robił Lamey?
Po co Diaz wchodzi w koncówce na atak? Ten trener to jednak porażka...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2011, 22:13
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Z tymi piłkarzami chyba nawet Hiddink by nie pomógł.Przy takich szkolnych błędach jak Chavez,Lamey,Jaliens czy Biton nie można wygrac meczu...
Lameya, Jaliensa i Bitona chciał Maaskant
Chaveza też
chyba
więc o co ta śpiewka że biedny trenejro nie może grać tym czym by chciał...
ps. dostaliśmy strzała od drużyny z europejskiej III ligi. Nie żadne tam Leverkuseny czy Bilbao. Dostaliśmy od drwali z Danii. Bezapelacyjnie i do samego końca.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.09.2011, 22:14
W pewnym momencie Maor zaczął objeżdżać Duńczyków jak amatorów z Arki Gdynia i wtedy za Ilieva (który ma sił na 60 min) powinien wejść Małecki, bo taka sytuacja to dla Patryka idealna możliwość do granie po swojemu.

Maaskant jest niezłym trenerem, ale zmian przeprowadzać nie potrafi, a warto zauważyć, że ławka jest całkiem przyzwoita.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2011, 22:16
emjot napisał(a):Wyświetl post
Lameya, Jaliensa i Bitona chciał Maaskant
Chaveza też
chyba
więc o co ta śpiewka że biedny trenejro nie może grać tym czym by chciał...
ps. dostaliśmy strzała od drużyny z europejskiej III ligi. Nie żadne tam Leverkuseny czy Bilbao. Dostaliśmy od drwali z Danii. Bezapelacyjnie i do samego końca.
No tak miał do wyboru van Nistelrooy'a, ale wolał Bitona
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.09.2011, 22:18
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Co tam wogóle robił Lamey?
Po co Diaz wchodzi w koncówce na atak? Ten trener to jednak porażka...
Co do Lameya to się zgadzam, jego występ w Nikozji pokazał, że do piłki na europejskim poziomie się nie nadaje.Ale zmiana Diaza była słuszna tylko może trochę zbyt późna. Kogo miał trener wprowadzić z tych co miał na ławce-Wilka czy Jirsaka do walki w powietrzu Założenie było słuszne ale Diaz spieprzył tą piłkę, którą dostał.

Odense to nie tacy amatorzy, zastanów się zanim takie bzdury wypiszesz. Sprawdź ich wyniki w tym sezonie w Europie to nie boli. Co nie zmienia faktu, że powinniśmy ich pyknąć.

To co mnie najbardziej martwi to wiek naszej drużyny. Co z tego, że w pucharach się ograją Sobolewski, Lamey, Jaliens czy Iliev. Nie sądzę żeby za rok byli w lepszej formie niż są teraz... Ale nie wiem na ile trener miał wpływ na dobór takich zawodników...
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 15.09.2011 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.09.2011, 22:23
Martinus napisał(a):Wyświetl post
No tak miał do wyboru van Nistelrooy'a, ale wolał Bitona
Jeśli chciał RvN, to powinien pójść do Malagi z milionami petrodolarów, a nie do Wisły. Krótka piłka. Wiedział na co się decyduje. Zawodników, jak na stawiane przed nim wyzwania, ma dobrych. Umiesz teraz powtórzyć nazwiska więcej niż 5 piłkarzy Odense. Tuż po meczu? Problem jest taki, że gra tych piłkarzy opiera się na tym, co sami wymyślą. Żadnej powtarzalności, żadnego pomysłu na grę. NIC! A co gorsza, brak perspektyw na to, żeby w przyszłości miało być lepiej. Jeszcze nam ten Maskant, Valckx i Basałaj bokiem wyjdą jak trzeba będzie rozgonić tę wieżę Babel i zacząć grać w końcu piłkarzami, którzy będą mogli się dogadać.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.09.2011, 22:25
Co do Maaskanta to Cupiał też nie ma wiecznej cierpliwosci. Poki co go trzyma,ale jak z Bełchatowem zaliczymy wpadke to nikt wiecznie nie bedzie tolerował całkowitego braku pomysłu na gre i porazek.
Albo sie wezmie w koncu za ten zespół,albo niestety poleci
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.09.2011, 22:26
Heero napisał(a):Wyświetl post

Maaskant jest niezłym trenerem, ale zmian przeprowadzać nie potrafi, a warto zauważyć, że ławka jest całkiem przyzwoita.
A może Robert wcale nie jest jakimś dobrym trenerem ? W którymś wywiadzie czytałem, że wiele spraw związanych z trenerką omawia ze swoim ojcem, który także trudni się tym fachem. Może na taktykę większy wpływ ma jego ojciec a nie on sam ? Tłumaczyło by to w pewnym sensie, że Robert się gubi w trakcie meczu i często podejmuje złe decyzje personalne przy zmianach w polu.
Dla mnie czy on będzie pracował rok, dwa, trzy to Wisła będzie grała cały czas tak samo. Bez pomysłu, bez organizacji gry, bez gościa co umie strzelić z wolnego, bez schematów rzutów rożnych, bez pomysłu na kontrataki...

Robert, It`s high time to say goodbye and allow to train Wisla someone other...
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.09.2011, 22:27
Całkiem niezły mecz. Szkoda błędów, i to głupich, pod jedną i drugą bramką. Mogliśmy strzelić, mogliśmy też nie pozwolić strzelić. Trudno. Mecz szybki, w miarę wyrównany, szans jedna i druga ekipa miała sporo - generalnie jako piknik jestem zadowolony. http://kibole.wroclaw.pl/historia.html A że nie wyszło... Niestety, błędy zrobiły swoje. Trzeba walczyć dalej. Jeszcze parę meczy do rozegrania mamy. Głowy do góry, świat się nie skończył
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2011, 22:27
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Co do Lameya to się zgadzam, jego występ w Nikozji pokazał, że do piłki na europejskim poziomie się nie nadaje.Ale zmiana Diaza była słuszna tylko może trochę zbyt późna. Kogo miał trener wprowadzić z tych co miał na ławce-Wilka czy Jirsaka do walki w powietrzu Założenie było słuszne ale Diaz spieprzył tą piłkę, którą dostał.

Odense to nie tacy amatorzy, zastanów się zanim takie bzdury wypiszesz. Sprawdź ich wyniki w tym sezonie w Europie to nie boli. Co nie zmienia faktu, że powinniśmy ich pyknąć.

To co mnie najbardziej martwi to wiek naszej drużyny. Co z tego, że w pucharach się ograją Sobolewski, Lamey, Jaliens czy Iliev. Nie sądzę żeby za rok byli w lepszej formie niż są teraz... Ale nie wiem na ile trener miał wpływ na dobór takich zawodników...
To już wogóle mógł sobie darować tą zmiane, bo niby co ona miała wnieść.

A z resztą Diaż co dotknie to s.......i.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.09.2011, 22:29
Taka polityka kadrowa, sprowadzanie zawodników pokroju Jaliensa, Diaza, Lameya, Paljicia itd. na dłuższą metę nie ma sensu. Nie mówię, że są to bardzo słabi piłkarze, ale ci zawodnicy będą już tylko słabsi, w odróżnieniu od zawodników rozwojowych nawet fragmentami meczu pewnego poziomu nie przekroczą, a i nawet w tym momencie nie prezentują nawet solidnego poziomu. Może i Legia, czy też Lech nie są aktualnie klubami piłkarsko lepszymi od Wisły, ale tamte drużyny są zdecydowanie budowane bardziej z głową (mimo wszystko) i w przyszłości to wyjdzie, zobaczycie.

Lech może miał dołek w poprzednim sezonie w lidze, ale w pucharach pograł godnie, w tyłach dużo solidniej niż Wisła, z przodu potrafił wyszukać zawodników typu Rudniewa czy Lewego. Ich skład jest również oparty na zawodnikach zza granicy, ale są głównie w wieku z przedziału 21-26 lat, czyli rozwojowi, tacy, na których można zarobić. Do tego potrafią wyszukać, ograć i dobrze sprzedać Polaków - czytaj Lewandowski, Murawski czy Peszko - inni są solidnym uzupełnieniem. Ileż razy czytałem na tym forum ironiczne komentarze do takiego Wojtkowiaka, teraz porównajcie sobie jak ten sam Wojtkowiak radził sobie z Del Piero, czy Silvą, a jak sobie radzi Lamey z rywalami o dwie klasy gorszymi...

Godnie w pucharach potrafi grać również Legia, która w połowie polskim składem, również z 20-letnim Polakiem Borysiukiem, z 21-letnim Polakiem Rybusem, czy 20-letnim Polakiem Kucharczykiem, jest w stanie ograć w dwumeczu Spartaka Moskwa, ćwierćfinalistę poprzedniego sezonu Ligi Europejskiej, czy też naprawdę silną turecką ekipę, dziś co prawda przegrali z PSV 0-1 (do wymienionej młodzieży dołączyli 19-letni Żyro i 21-letni Kosecki), ale zagrali przyzwoicie. Ich polska obrona wygląda trzy razy solidniej, od tego zlepku niewypałów, który musimy oglądać w Krakowie.

Moim zdaniem zachowanie proporcji w składzie, również narodowościowych, jest ważnym czynnikiem budowania drużyny. W zespole muszą być zawodnicy solidni, uzupełnienia składu, muszą być zawodnicy ciągnący grę w ofensywie, muszą być młodzi, utalentowani, napierający na tych starszych, muszą być zawodnicy doświadczeni, ale w dalszym ciągu prezentujący niezły poziom. W Wiśle zdecydowanie brakuje młodych wilczków, nawet niekoniecznie z Polski (chociaż mile widziani w tej roli wychowankowie ME, tak jak w Legii), takich, którzy zagrają bezkompromisowo, błysną w stylu Rudevsa czy Lewandowskiego z dobrych pucharowych czasów Lecha. Marginalizuje się tutaj szkolenie, drużynę ME i od lat nie ma ŻADNEGO dopływu polskich talentów kupionych za grosze, a sprzedanych za miliony.

Co z tego, że Wisła radzi sobie jako tako w lidze, skoro w pucharach jest bryndza. Głównym celem powinna być dobra postawa w pucharach, po to się gra w lidze, żeby do tych pucharów się dostać i warto brać przykład z drużyn, które w tych pucharach radzą sobie lepiej.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.09.2011, 22:31
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Całkiem niezły mecz. Szkoda błędów, i to głupich, pod jedną i drugą bramką. Mogliśmy strzelić, mogliśmy też nie pozwolić strzelić. Trudno. Mecz szybki, w miarę wyrównany, szans jedna i druga ekipa miała sporo - generalnie jako piknik jestem zadowolony. A że nie wyszło... Niestety, błędy zrobiły swoje. Trzeba walczyć dalej. Jeszcze parę meczy do rozegrania mamy. Głowy do góry, świat się nie skończył
To też słuszna uwaga. Ale ciężko jest teraz szukać pozytywów, skoro z teoretycznie najsłabszą drużyną dostajemy tak wysoko w dupsko. Heh, wiedziałem, że będzie ciężko, ale to była tragedia. Śmiać mi się teraz chce, bo część osób pisała tutaj, że komplet punktów u siebie jest możliwy. Nie wierzyłem w to od początku, ale wierzyłem, że z Odense da się coś ugrać. Pewnie przed meczem z Fulham i Twente też będę znowu w to wierzył i tak dalej. W końcu jestem kibicem. Ale patrząc na to wszystko teraz, w miarę na chłodno, to ciężko będzie o jakiekolwiek punkty w tej grupie.
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

emjot napisał(a):Wyświetl post
Nie żadne tam Leverkuseny czy Bilbao. Dostaliśmy od drwali z Danii. Bezapelacyjnie i do samego końca.
Przypominam ci, że ci "drwale" wyeliminowali Panathinaikos i wygrali u siebie z Villarealem. Więc tacy słabi to oni nie są.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Czemu nie zagrali tak od początku meczu, a nie od 50 min drugiej połowy? Mam wrażenie że atak od poczatku dla Roberta jest jednak niewykonalny.
Lubię i cenię tego trenera, ale coraz bardziej irytuje mnie to co nakazuje grać piłkarzom. Tak jak powinniśmy jebnąć APOEL tak dzisiaj powinniśmy roz.......ić Odense, brakło tylko odwagi i ofensywnej taktyki.

Nie czekam jeszcze na zmianę trenera, ale mam wrażenie, że z Maaskantem jednak wyżej ch.uja nie podskoczymy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 15.09.2011, 22:33
Jak mozna przez pol roku nie opracowac schematow na rzuty rozne? To mnie zastanawia najbardziej po stalych fragmentach niema zagrozenia, a gdy rywal ma SFG to jest chaotyczne wybijanie i panika...
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 15.09.2011, 22:36
rw88 napisał(a):Wyświetl post
taka polityka kadrowa, sprowadzanie zawodników pokroju jaliensa, diaza, lameya, paljicia itd. Na dłuższą metę nie ma sensu. Nie mówię, że są to bardzo słabi piłkarze, ale ci zawodnicy będą już tylko słabsi, w odróżnieniu od zawodników rozwojowych nawet fragmentami meczu pewnego poziomu nie przekroczą, a i nawet w tym momencie nie prezentują nawet solidnego poziomu. Może i legia, czy też lech nie są aktualnie klubami piłkarsko lepszymi od wisły, ale tamte drużyny są zdecydowanie budowane bardziej z głową (mimo wszystko) i w przyszłości to wyjdzie, zobaczycie.

Lech może miał dołek w poprzednim sezonie w lidze, ale w pucharach pograł godnie, w tyłach dużo solidniej niż wisła, z przodu potrafił wyszukać zawodników typu rudniewa czy lewego. Ich skład jest również oparty na zawodnikach zza granicy, ale są głównie w wieku z przedziału 21-26 lat, czyli rozwojowi, tacy, na których można zarobić. Do tego potrafią wyszukać, ograć i dobrze sprzedać polaków - czytaj lewandowski, murawski czy peszko - inni są solidnym uzupełnieniem. Ileż razy czytałem na tym forum ironiczne komentarze do takiego wojtkowiaka, teraz porównajcie sobie jak ten sam wojtkowiak radził sobie z del piero, czy silvą, a jak sobie radzi lamey z rywalami o dwie klasy gorszymi...

Godnie w pucharach potrafi grać również legia, która w połowie polskim składem, również z 20-letnim polakiem borysiukiem, z 21-letnim polakiem rybusem, czy 20-letnim polakiem kucharczykiem, jest w stanie ograć w dwumeczu spartaka moskwa, ćwierćfinalistę poprzedniego sezonu ligi europejskiej, czy też naprawdę silną turecką ekipę, dziś co prawda przegrali z psv 0-1 (do wymienionej młodzieży dołączyli 19-letni żyro i 21-letni kosecki), ale zagrali przyzwoicie. Ich polska obrona wygląda trzy razy solidniej, od tego zlepku niewypałów, który musimy oglądać w krakowie.

Moim zdaniem zachowanie proporcji w składzie, również narodowościowych, jest ważnym czynnikiem budowania drużyny. W zespole muszą być zawodnicy solidni, uzupełnienia składu, muszą być zawodnicy ciągnący grę w ofensywie, muszą być młodzi, utalentowani, napierający na tych starszych, muszą być zawodnicy doświadczeni, ale w dalszym ciągu prezentujący niezły poziom. W wiśle zdecydowanie brakuje młodych wilczków, nawet niekoniecznie z polski (chociaż mile widziani w tej roli wychowankowie me, tak jak w legii), takich, którzy zagrają bezkompromisowo, błysną w stylu rudevsa czy lewandowskiego z dobrych pucharowych czasów lecha. Marginalizuje się tutaj szkolenie, drużynę me i od lat nie ma żadnego dopływu polskich talentów kupionych za grosze, a sprzedanych za miliony.

Co z tego, że wisła radzi sobie jako tako w lidze, skoro w pucharach jest bryndza. Głównym celem powinna być dobra postawa w pucharach, po to się gra w lidze, żeby do tych pucharów się dostać i warto brać przykład z drużyn, które w tych pucharach radzą sobie lepiej.

prawda....
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 15.09.2011, 22:38
Oj Robert Robert czego ich uczysz na tych treningach. Takie proste błedy w obronie to ja bym wyliczył na placach. Nie ma co się oszukiwać nie mamy obrony na puchary ale na ligę to wystarczy. A taki Zewłakow by się przydał ehhhh
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2011, 22:39
Jak mawiają "na pochyłe drzewo nawet Salomon nie naleje". Jeżeli naszym najlepszym obrońcą jest Chavez, który od*ierdala takie cuda, jakich nie ma nawet na mongolskim weselu, to naprawdę nie rozumiem czego się niektórzy spodziewają. Jak będziemy kurczowo trzymać się tyłów, to może coś ugramy, ale stracimy czas, bo drużyna nie nauczy się grać do przodu. Jak będziemy grali normalny futbol, to jest nadzieja, że coś z tego kiedyś będzie, ale teraz będziemy zbierać łomot od ekip z trzeciego swiata.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.09.2011, 22:40
Jestem w szoku. Ostatnimi czasy Chavez grał jak profesor. Dzisiaj faktycznie miał jakiś słaby dzień (można nawet powiedziać że fatalny). A wy od razu krzyczycie że to chybiony transfer Coś tu dla mnie jest nie tak. Ja będę obstawał że Chavez jest dobrym zawodnikiem. Nie wyciągajcie zbyt pochopnych wniosków, bo jeśli nie Osman to kto?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Tyle się opisałem, a nie zamieściłem tego, co całość podsumuje Moim zdaniem nie Maaskant jest problemem, a polityka kadrowa klubu, z takimi piłkarzami, a w szczególności obrońcami, żaden polski czy zagraniczny trener niczego nie osiągnie. Pytanie tylko, w jakim stopniu Maaskant jest odpowiedzialny za sprowadzenie takich, a nie innych piłkarzy. Inna sprawa, że w przodzie jest personalnie dużo większy potencjał, niż wskazuje na to gra, a postępów naprawdę nie widać - to już nawet Lech Jacka "na zero z tyłu" Zielińskiego grał w pucharach bardziej kombinacyjny futbol niż Wisła Maaskanta...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale cały czas Wisła ma problemy przy stałych fragmentach gry. Najlepsze jest to, że z tym się nic nie robi i od dłuższego czasu wygląda to tak samo..
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 15.09.2011, 22:47
Za dużo wywiadów i mydlenia że będzie poprawa.Prawda jest taka że gdyby nie słaba liga w poprzednim roku to 4-6 miejsce góra,Litex słupki i poprzeczki w lidze maks co wygrywamy to 1:0 trochę za mało jak na Wisłę panie trenerze.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.09.2011, 22:47
Odense było od nas lepsze, ale paradoksalnie mogliśmy zdobyć dziś jakieś punkty, a nawet wygrać. Odense to drużyna niezła z przodu, ale z tyłu zwyczajnie słaba ze słabym bramkarzem. Wystarczyło tylko dobrze zagrać ławką. Około 70 minuty zaczeliśmy nieźle grać, Melikson zaczął kręcić Duńczykami, ale jednocześnie widać było że para stoperów jest spanikowana i gra za bardzo cofnięta. Należało wtedy wprowadzić Wilka i nakazać mu grać mocno defensywnie oraz Małego by Melikson miał straszyć z kimś przód. Jestem pewien że byśmy wtedy nie przegrali. Zamiast tego nie było żadnej reakcji i straciliśmy gola. Zmiany właściwie były jak już było po ptakach.
Druga kwestia to forowanie Holendrów chyba tylko dlatego że to rodacy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów