|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
) pisał teksty w stylu:""Kolejny nawiedziony ? I jak was traktować za normalnych jak macie urojenia ?" "O jakie ładne dział propagandy PiSu dał ci dane, czekam co tam jeszcze dla Ciebie przygotowali, a terasz odmaszerować funkcjonariuszu." "Zresztą zrobię Ci przyjemność i zakończę naszą dyskusje Specyficznie histeryczny styl wskazywałby raczej na nastolatka. Jeszcze większe wątpliwości powstają gdy popatrzy się na godziny wysyłania postów. Normalny człowiek w tym czasie pracuje a tymczasem wygląda na to że nasz gość w godzinach pracy sterczy przed ekranem i odpisuje na każdy pojawiający się post (no chyba że to jest jego "praca"). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ciekawe natomiast jest to GDZIE SA WSZYSCY ZANIEPOKOJENI? Mimo, że, co wynika z rankingu, Jest GORZEJ niż za strasznych ciemnych i cuchnących dyktaturą czasów Kaczora. Wkleiłem Ci ranking, suchy fakt, nie moja wina że bez instrukcji jak je rozumieć suche fakty są dla Ciebie nieciekawe i wolał byś już z wyjaśnieniem. Ostatni raz służę. PO to DNO. ps. Mógłbyś kolego nie porównywać się do mnie w co drugim uzasadnieniu swoich dyrdymałów? Bo pomyślę że jestem twoim idolem. I może mi uderzyć woda sodowa ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skoro jest dyskusja o sondażach, to przypomnę to co maglowaliśmy w tym temacie wcześniej. Większość sondaży w PL robiona jest techniką CATI, czyli są to sondaże telefoniczne. Wybiera się losowo ponad 1000 respondentów i zadaje im pytanie o to, na kogo pragną oddać głos.
Problem w tym, że oprócz typowych mankamentów (szczerość respondentów, nieufność wobec ankietera) w Polsce dochodzi jeszcze jedna, poważna kwestia. Współczynnik telefonizacji mamy ciągle poniżej progu, który europejskie stowarzyszenie pracowni badań opinii publicznych uważa za wystarczający, by badanie było w pełni reprezentatywne. Czyli: dzięki badaniu telefonicznemu nadreprezentowani są respondenci mający telefon - mieszkańcy dużych miast, statystycznie rzecz biorąc zamożniejsi i młodsi. Teraz dopiszmy sobie, kto ma jaki elektorat i czyje poparcie najprawdopodobniej jest zaniżone ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Właśnie takie, a nie inne formułowanie - albo inaczej - przekazywanie określonych teorii i twierdzeń ce..... pewnych ludzi aktywnie wspierających partię miłości.... Brak merytorycznego przemyślenia jakichkolwiek tekstów przez takich osobników wychodzi w rzucaniu hasła A, które to hasło podpiera odpowiednio dobrany fakt B, i wychodzi z tego teoria C. Z takimi ludźmi nie sposób rozmawiać, gdyż opierają się oni na tym, że wiedzą najlepiej... Przykładem niech będzie hasło 100 mld $ długów jakie "narobił" PiS. Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca - nie bierze pod uwagę, że przeliczenia zadłużenia związane są z kursami walut, zadłużenie kraju w części wyrażane jest w walutach zagranicznych, ale w zdecydowanej większości w walucie polskiej (obligacje), to o czym z nim dyskutować Pozdrawiam PS> Co z tymi inwestycjami drogowymi, bo temat powinien wrócić na top, a jak widać kolega Siwy opuścił front walki, a kolega emj się obija. Pora przejść do pierwszych rozrachunków. Chyba, że coś przeoczyłem ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zagłosowałem w owej ankiecie powyżej i jestem mocno zdziwiony;o
Widać że jest tu dużo młodych ludzi co głosowało na partie która prowadzi. I nie są zadowoleni z poczynań z obecnej tak jak jest pokazywane w mediach. Myślę że na szerszą skalę takiego elektoratu to nie ma ta patria. PS: A Nowa Prawica jest w każdym okręgu wyborczym zarejestrowana A już wiem o co chodzi.. że maja 20 komitetów na 40 i walczą o 21 o przydzielenie od sądu<okok> w W-wie
Ostatnio edytowane przez jendrus : 12.09.2011 o godz. 17:16.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kazik Staszewski napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jak zapewne zauważyłeś nie odnosiłem się do "merytorycznej" twórczości kolegi gość2332 bo szkoda mi czasu nawet na jej czytanie a co dopiero komentowanie. Natomiast wydaje mi się że 43 letni chłop, o ile ma w porządku pod kopułą, nie powinien pisać o jakichś: "urojeniach" , "funkcjonariuszach" i "kończeniu dyskusji tutaj" (w momencie gdy właśnie rozpoczyna kolejna tyradę), nawet jeśli jest piszącym wg: sms-ów agitatorem. Wydaje mi się że ten styl wskazuje raczej na mającego kłopoty z pęcherzem nastolatka. Co potwierdzają godziny wysyłania postów. A jeśli chodzi o inwestycje drogowe to już od jakiegoś czasu próbuje się dowiedzieć od kolegi emj10 kiedy wreszci bedziemy mieć raport. I cisza. Kolega Siwy też gdzieś zniknął . Jeśli o mnie chodzi to czekam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.09.2011 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
||
gdzie ja pisałem o PO i gdzie pisałem o Tusku. Uderz w stół.... - potwierdza to jedynie moje przypuszczenia
Ostatnio edytowane przez sambo : 12.09.2011 o godz. 18:10.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
Czytaj uważnie. Porównując raporty z lat 2006, 2008 i 2010 „kondycja polskiej demokracji” jest kiepska, ale stabilna. W latach 2006, 2008 i 2010 Polska znalazła się kolejno na: 46, 45 i 48 miejscu, ale… W latach 2006, 2008 i 2010 oceny Polski w kategoriach: I – Wybory i pluralizm, V – Wolności obywatelskie, III – Udział w polityce i II – Funkcjonowanie rządu nie zmieniły się: I – 9.58; V – 9.12; III – 6.11; II – 6.07. Tendencję spadkową odnotowano w kategorii: IV – Kultura polityczna: IV(2006) – 5.63; IV(2008) – 5.63; IV(2010) – 4.38. Przyglądając się opisowi metodologii: ta kategoria dotyczy m.in.: postrzegania liderów politycznych przez społeczeństwo, rozumienia roli i reguł funkcjonowania państwa, rządu i systemu demokratycznego, oceny wpływu polityki na ekonomię oraz poparcia dla rozdziału Kościoła od państwa.
wiślak68, "Natomiast wydaje mi się że 43 letni chłop, o ile ma w porządku pod kopułą, nie powinien pisać o jakichś: "urojeniach" , "funkcjonariuszach" i "kończeniu dyskusji tutaj" Wejdź np. na salon24, niezalezna.pl, dowiesz skąd takie słownictwo i dlaczego, poza tym widzę że błędny wiek podałem Weź mnie nie rozmieszaj bo jakby nie było wiadomo o co Ci chodzi. Mi nie chodzi o bronienie PO, a pokazanie jacy niektórzy to zwykli zakłamani hipokryci, który, starczy zmienić literki PO na PiS i ich myślenie o tych samych rzeczach się diametralnie zmienia |
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]() Gościu (czy jak Ci tam) monitor przez Ciebie poplułem weź już wyjdź i nie kompromituj się więcej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kiełbasa wyborcza przyprawiona dużą ilością głupoty:
Cytat:
Racje miał Korwin - bardziej opłaca się wysłać polityków i urzędników na wakacje na koszt podatnika niż pozwolić im się wykazać .
Ostatnio edytowane przez cpc : 13.09.2011 o godz. 09:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polska spadła kolego ! O dwie pozycje, zrównując sie z Kambodżą. Czytać nie potrafisz? Dlatego pytam gdzie są zaniepokojeni którzy kiedy za Kaczora Polska była w tym rankingu o dwie pozycje wyżej drżeli o demokrację? Organizowali zjazdy w obronie demokracji, gdzie oni są dzisiaj? Wysyłają takich jak Ty desperatów żeby siać propagandę. Dobrze się z tym czujesz?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sąd Najwyższy Rosji uznał, że były szef koncernu naftowego Jukos, Michaił Chodorkowski, był bezprawnie przetrzymywany w areszcie.
W orzeczeniu można przeczytać, że sędziowie Moskiewskiego Sądu Miejskiego, którzy w ubiegłym roku przedłużyli areszt wobec byłego magnata paliwowego, dopuścili się poważnego naruszenia prawa. Michaił Chodorkowski i jego biznesowy partner Płaton Lebiediew odsiadują wyroki 13 lat pozbawienia wolności za rzekome oszustwa finansowe. Obaj biznesmeni już od 2003 roku pozostają za kratami. Rok temu przewieziono ich z kolonii karnych do moskiewskiego aresztu śledczego, gdzie czekali na wyrok w kolejnej sprawie. Zdaniem obrony, powinni oni albo wrócić do kolonii karnej albo oczekiwać na wyrok na wolności. Stanowisko to potwierdził swoim orzeczeniem Sąd Najwyższy, uznając przedłużenie aresztu za bezprawne. Chodorkowski i Lebiediew starają się o warunkowe wyjście na wolność. Jednak sądy i naczelnicy kolonii karnych przeciągają te procedurę. Obrońcy praw człowieka uznają obu przedsiębiorców za ofiary zemsty politycznej. Rosyjskie władze natomiast nazywają ich podatkowymi oszustami. Nie wiem czy facet jest winny,czy też nie. Ale chodzi tutaj o sam werdykt. Ciekawe do czego jest to wstęp. Co się za tym kryje. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A co do sondaży. Puls Biznesu opublikował, swego czasu, sondaż,że oto 55% Polaków unika kupowania wyrobów z metką made in china. Wszystko fajnie i przyjemnie, tyle że w 2010 roku sprowadzono o 26% towarów z tego kraju więcej niż rok wcześniej. O ilości sprowadzonego towaru informuje MF. Więc kto tu kogo robi w wała?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.09.2011 o godz. 11:06.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Tyle ze jego chyba z powrotem po wyjsciu z sali sadowej znow zaaresztowano. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Facet odsiedzial tyle lat, że jest żywym wzorem dla tych co próbowaliby cos podskoczyć do Putina i jego świty to wiedzą już, że to sie poprostu nie opłaca. A tak można zawrzeć deal. Chodorkowski pewnie ma coś na kontach poza granicami kraju. Wpłaci tam gdzie trzeba i wyjdzie. Na zachodzie przyklasną. Putin zostanie uznany jako wspaniałomyślny przywódca. Rosja jako państwo prawa z "niezależnym" wymiarem sprawiedliwości. Same plusy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() dobra gościu, nie będę tracił już czasu na dyskusje z Tobą, z fanatykami się nie dyskutuje. Siej sobie swoją propagandę dalej![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tylko krowa nie zmienia poglądów
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
a na Wegrzech podobna dyskusja o rzadach Tuska. Wegierska gazeta przedrukowuje artykul z GW i ktos jako argument stosuje ze to artykul "jedynie przetłumaczony i przedrukowany z jednej z polskich gazet... Więc trafiłeś jak kulą w płot.." ![]() polecam wszystkim sledzenie co jakis czas linka podanego troche wyzej: http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_...election,_2011 OBOP i gfk Polonia miazdza ![]() stojac z kartka pod budka z piwem i przeprowadzajac ankiete na temat jutrzejszej pogody mialbym chyba mniejsze rozbieznosci z rzeczywistoscia niz oni maja.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.09.2011 o godz. 16:22.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pisałem już jakiś czas temu, ze Rzepa się kompromituje dalej korzystając z usług Gfk Polonia. Chyba, że ma na celu pokazywanie takiej, a nie innej różnicy?
Ja gdy widzę w kolejny nowy sondaż w "Rz" to zawsze przeskakuję dalej. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przed nadchodzącymi wyborami zastanawia mnie po co Tusk wymyślił 21 nowych obietnic jak z poprzednich 10 nie udało mu się wywiązać nawet w połowie?
Cytat:
1. Tempo wzrostu ciągle spada - oczywiście wina kryzysu i cyklistów (masoni to inny punkt) 2. Emerytury będą niższe - poszła kasa na ZUS z II Filaru 3. Niestety nie dokończymy większości zakładanych odcinków na Euro 2012 (tutaj można wrzucić masonów) 4. Ostatnio widziałem szyld NFZ - więc albo zapomnieli zdjąć albo ciągle istnieje 5. Podatki uprościli - wprowadzając nowe opłaty za drogi oraz podnosząc VAT 6. Będzie super jeśli stadiony będą gotowe bez zastrzeżeń - jak na razie ciągle w budowie 7. Szybko znaczy w ciągu najbliższych 10 lat wnioskuję ... (tutaj wrzućmy winę Osamy - i tak nie może już protestować) 8. Wracają tysiącami - po to żeby zabrać resztę rodziny i spieprzać na stałe jak widzą że mamy najdroższy kraj w Europie 9. Poziom edukacji rośnie jak widać po niektórych na forum - na ulicy również - zdumione miny co się stało 17 września np. 10. Widać było w Wałbrzychu - kupione wybory prezydenckie, widać w Aferze Hazardowej (proponuję zrzucić winę w tym punkcie na okresowe migracje piesków preriowych) Teraz jest 21 punktów - gdyby wygrali będzie jeszcze większa polewka ale widać że większość społeczeństwa to wypisz wymaluj rok 1984. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.500dnispokoju.pl/ - niektórzy dopatrzyli się 195 obietnic. Co prawda nie wiele to zmienia, bo według ww strony skuteczność mamy 50%, no ale...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Firmy będą mniej chętnie zatrudniać pracowników, ale jednoosobowe działalności mają przerypane.
Ostatnio edytowane przez murray : 13.09.2011 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ze wszystkich sposobów przypodobania się elektoratowi podwyższenie płacy minimalnej jest najgorsze i najbardziej szkodliwe. Tylko pozornie ludzie na tym korzystają, a w praktyce skorzysta naprawdę wąskie grono ludzi. Natomiast kraj odczuje wzrost bezrobocia, rozbudowę szarej strefy, zmniejszenie opłacalności prowadzenia działalności gospodarczej. Już bym wolał, żeby rząd ukradł (kolejnych) parę miliardów, niż aby robił społeczeństwu takie "prezenty".
A najgorsze, że ludzie się na to nabierają... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Widzę, że bez echa przeszło wystąpienie Hrabiego o tym, że "referendum w sprawie Euro jest zbędne, bo się na wspólną walutę już zgodziliśmy"... ....a, boje się zestarzeć w ZSRE...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()