The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 15:31
sambo napisał(a):Wyświetl post
a ja myślę koleś, że zostałeś oddelegowany z młodzieżówki na agitkę przedwyborczą w tym temacie
gdzie ja koleś piszę żeby głosować na PO, gdzie ja wychwalam Tuska ? Czekam na jakieś przykłady tej agitki, gdzie NAMAWIAM, żeby głosować na jakąś partie

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jak moze ktos wyksztalcony z miasta i swiiatly chciec dostosowywac sie do tego glupiego, katolickiego zascianka ze wsi?
Masz pecha bo jestem ze wsi, a światły wykształcony i światły z miasta to chyba bardziej np. taki Drozd

Drozd napisał(a):Wyświetl post
No ja anonimowych komentarzy nie wklejam . A co do wartości merytorycznej Twojej obecności w temacie, ludzkość nie znalazła dotąd narzędzia zdolnego wykryć jej ślady. Więc zamiast porywać się z motyką, rozwiń się najpierw do poziomu uchwytnego dla metrologii.
Bo ty nic ciekawego nie wklejasz, to twój sposób, nie odniesiesz się do tego co tam pisze bo wiesz że wyszło by że twoje "dowody" są nic nie warte, szkoda że nie ma tu wpisów z lat 2005-2007, zobaczyło by się jak wszyscy wtedy PiS kochali
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.09.2011 o godz. 15:37.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.09.2011, 15:42
a ja myślę koleś, że zostałeś oddelegowany z młodzieżówki na agitkę przedwyborczą w tym temacie
Jeśli o mnie chodzi to nie mam żadnych wątpliwości ze klient konfabuluje bo trudno jest mi sobie wyobrazić żeby 43 letni człowiek (tyle daje sobie w swoim profilu ) pisał teksty w stylu:
""Kolejny nawiedziony ? I jak was traktować za normalnych jak macie urojenia ?"
"O jakie ładne dział propagandy PiSu dał ci dane, czekam co tam jeszcze dla Ciebie przygotowali, a terasz odmaszerować funkcjonariuszu."
"Zresztą zrobię Ci przyjemność i zakończę naszą dyskusje Tzn zakończę ogólnie dyskusje tutaj."
Specyficznie histeryczny styl wskazywałby raczej na nastolatka.
Jeszcze większe wątpliwości powstają gdy popatrzy się na godziny wysyłania postów. Normalny człowiek w tym czasie pracuje a tymczasem wygląda na to że nasz gość w godzinach pracy sterczy przed ekranem i odpisuje na każdy pojawiający się post (no chyba że to jest jego "praca").
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.09.2011, 16:03
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post

Bo ty nic ciekawego nie wklejasz, to twój sposób, nie odniesiesz się do tego co tam pisze bo wiesz że wyszło by że twoje "dowody" są nic nie warte, szkoda że nie ma tu wpisów z lat 2005-2007, zobaczyło by się jak wszyscy wtedy PiS kochali
Faktycznie, ranking poziomu demokracji prowadzony przez cytowalną światową prasę dla lemingów nie może być ciekawy. Zwłaszcza ze wynika z niego iż standardy demokratyczne w Polsce Donalda Tuska osiągnęły poziom Kambodżańskich.

Ciekawe natomiast jest to GDZIE SA WSZYSCY ZANIEPOKOJENI? Mimo, że, co wynika z rankingu, Jest GORZEJ niż za strasznych ciemnych i cuchnących dyktaturą czasów Kaczora. Wkleiłem Ci ranking, suchy fakt, nie moja wina że bez instrukcji jak je rozumieć suche fakty są dla Ciebie nieciekawe i wolał byś już z wyjaśnieniem. Ostatni raz służę. PO to DNO.

ps. Mógłbyś kolego nie porównywać się do mnie w co drugim uzasadnieniu swoich dyrdymałów? Bo pomyślę że jestem twoim idolem. I może mi uderzyć woda sodowa
Hej Nasz TS !!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.09.2011, 16:05
Skoro jest dyskusja o sondażach, to przypomnę to co maglowaliśmy w tym temacie wcześniej. Większość sondaży w PL robiona jest techniką CATI, czyli są to sondaże telefoniczne. Wybiera się losowo ponad 1000 respondentów i zadaje im pytanie o to, na kogo pragną oddać głos.

Problem w tym, że oprócz typowych mankamentów (szczerość respondentów, nieufność wobec ankietera) w Polsce dochodzi jeszcze jedna, poważna kwestia. Współczynnik telefonizacji mamy ciągle poniżej progu, który europejskie stowarzyszenie pracowni badań opinii publicznych uważa za wystarczający, by badanie było w pełni reprezentatywne.

Czyli: dzięki badaniu telefonicznemu nadreprezentowani są respondenci mający telefon - mieszkańcy dużych miast, statystycznie rzecz biorąc zamożniejsi i młodsi.

Teraz dopiszmy sobie, kto ma jaki elektorat i czyje poparcie najprawdopodobniej jest zaniżone
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.09.2011, 16:10
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli o mnie chodzi to nie mam żadnych wątpliwości ze klient konfabuluje bo trudno jest mi sobie wyobrazić żeby 43 letni człowiek (tyle daje sobie w swoim profilu ) pisał teksty w stylu:
""Kolejny nawiedziony ? I jak was traktować za normalnych jak macie urojenia ?"
"O jakie ładne dział propagandy PiSu dał ci dane, czekam co tam jeszcze dla Ciebie przygotowali, a terasz odmaszerować funkcjonariuszu."
"Zresztą zrobię Ci przyjemność i zakończę naszą dyskusje Tzn zakończę ogólnie dyskusje tutaj."
Specyficznie histeryczny styl wskazywałby raczej na nastolatka.
Jeszcze większe wątpliwości powstają gdy popatrzy się na godziny wysyłania postów. Normalny człowiek w tym czasie pracuje a tymczasem wygląda na to że nasz gość w godzinach pracy sterczy przed ekranem i odpisuje na każdy pojawiający się post (no chyba że to jest jego "praca").
Nie zgodzę się z tobą forumowy kolego - wcale bym się nie zdziwił, gdyby rzeczony gość, którego mam przyjemność nie czytać rzeczywiście miał owe 43 lata życia na karku.
Właśnie takie, a nie inne formułowanie - albo inaczej - przekazywanie określonych teorii i twierdzeń ce..... pewnych ludzi aktywnie wspierających partię miłości....
Brak merytorycznego przemyślenia jakichkolwiek tekstów przez takich osobników wychodzi w rzucaniu hasła A, które to hasło podpiera odpowiednio dobrany fakt B, i wychodzi z tego teoria C.
Z takimi ludźmi nie sposób rozmawiać, gdyż opierają się oni na tym, że wiedzą najlepiej...
Przykładem niech będzie hasło 100 mld $ długów jakie "narobił" PiS.
Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca - nie bierze pod uwagę, że przeliczenia zadłużenia związane są z kursami walut, zadłużenie kraju w części wyrażane jest w walutach zagranicznych, ale w zdecydowanej większości w walucie polskiej (obligacje), to o czym z nim dyskutować ? Oczwywiście tymi 100mld $ jak się okazało nie rzuca tylko myśliciel gosc coś tam , ale w innych dyskusjach na innych odwiedzanych przeze mnie forach rzucają inni fani partii miłości. W związku z tym hipoteza, że była to tzw "SMS-owa instrukcja" z których słyną działacze pewnej partii, a nie samodzielne przemyślenie młodego gniewnego. Krakowskim przykładem osoby wiekowej o podobnym sposobie pisania jest niejaka Renata Rudecka-Kalinowska - salon24.
Pozdrawiam
PS> Co z tymi inwestycjami drogowymi, bo temat powinien wrócić na top, a jak widać kolega Siwy opuścił front walki, a kolega emj się obija. Pora przejść do pierwszych rozrachunków. Chyba, że coś przeoczyłem ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.09.2011, 16:11
Zagłosowałem w owej ankiecie powyżej i jestem mocno zdziwiony;o
Widać że jest tu dużo młodych ludzi co głosowało na partie która prowadzi.
I nie są zadowoleni z poczynań z obecnej tak jak jest pokazywane w mediach. Myślę że na szerszą skalę takiego elektoratu to nie ma ta patria.

PS: A Nowa Prawica jest w każdym okręgu wyborczym zarejestrowana bo nie widziałem losowania

A już wiem o co chodzi..
że maja 20 komitetów na 40 i walczą o 21 o przydzielenie od sądu<okok> w W-wie
Ostatnio edytowane przez jendrus : 12.09.2011 o godz. 17:16.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.09.2011, 16:18
Kazik Staszewski napisał(a):

- Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie?

- Oczywiście, że powinien. Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?

- A Bronisław Komorowski?

- Jaki jest, każdy widzi... (śmiech). Kaczyńskiemu ten pomnik się należy.

- Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.

- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.

- A co jest największym błędem obecnego rządu?

- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic.
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AZ01/526686740
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.09.2011, 16:36
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z tobą forumowy kolego - wcale bym się nie zdziwił, gdyby rzeczony gość, którego mam przyjemność nie czytać rzeczywiście miał owe 43 lata życia na karku.....
PS> Co z tymi inwestycjami drogowymi, bo temat powinien wrócić na top, a jak widać kolega Siwy opuścił front walki, a kolega emj się obija. Pora przejść do pierwszych rozrachunków. Chyba, że coś przeoczyłem ?
Dzięki za komentarz.
Jak zapewne zauważyłeś nie odnosiłem się do "merytorycznej" twórczości kolegi gość2332 bo szkoda mi czasu nawet na jej czytanie a co dopiero komentowanie. Natomiast wydaje mi się że 43 letni chłop, o ile ma w porządku pod kopułą, nie powinien pisać o jakichś: "urojeniach" , "funkcjonariuszach" i "kończeniu dyskusji tutaj" (w momencie gdy właśnie rozpoczyna kolejna tyradę), nawet jeśli jest piszącym wg: sms-ów agitatorem. Wydaje mi się że ten styl wskazuje raczej na mającego kłopoty z pęcherzem nastolatka. Co potwierdzają godziny wysyłania postów.
A jeśli chodzi o inwestycje drogowe to już od jakiegoś czasu próbuje się dowiedzieć od kolegi emj10 kiedy wreszci bedziemy mieć raport. I cisza. Kolega Siwy też gdzieś zniknął . Jeśli o mnie chodzi to czekam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.09.2011 o godz. 17:02.
Drozd
Senior Member

Stary 12.09.2011, 16:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Skoro jest dyskusja o sondażach, to przypomnę to co maglowaliśmy w tym temacie wcześniej. Większość sondaży w PL robiona jest techniką CATI, czyli są to sondaże telefoniczne. Wybiera się losowo ponad 1000 respondentów i zadaje im pytanie o to, na kogo pragną oddać głos.

Czyli: dzięki badaniu telefonicznemu nadreprezentowani są respondenci mający telefon - mieszkańcy dużych miast, statystycznie rzecz biorąc zamożniejsi i młodsi.

Teraz dopiszmy sobie, kto ma jaki elektorat i czyje poparcie najprawdopodobniej jest zaniżone
Nie zapominaj ze aby uzbierać ten 1000 chętnych do wzięcia udziału w sondażu. Trzeba obdzwonić mniej więcej 8000 ludzi. Bo tylko kilkanaście procent pytanych wyraża zgodę na udział w sondażu. Naturalnie więc poparcie dla pertii która jest stygmatyzowana w mediach jest przez to niższe. Bo po co sie "ujawniać". Jeszcze z pracy wyrzucą ...
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.09.2011, 18:05
gdzie ja koleś piszę żeby głosować na PO, gdzie ja wychwalam Tuska ? Czekam na jakieś przykłady tej agitki, gdzie NAMAWIAM, żeby głosować na jakąś partie

gdzie ja pisałem o PO i gdzie pisałem o Tusku. Uderz w stół.... - potwierdza to jedynie moje przypuszczenia
Ostatnio edytowane przez sambo : 12.09.2011 o godz. 18:10.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
gosc2332
Senior Member

Stary 12.09.2011, 18:24
Faktycznie, ranking poziomu demokracji prowadzony przez cytowalną światową prasę dla lemingów nie może być ciekawy. Zwłaszcza ze wynika z niego iż standardy demokratyczne w Polsce Donalda Tuska osiągnęły poziom Kambodżańskich.

Ciekawe natomiast jest to GDZIE SA WSZYSCY ZANIEPOKOJENI? Mimo, że, co wynika z rankingu, Jest GORZEJ niż za strasznych ciemnych i cuchnących dyktaturą czasów Kaczora. Wkleiłem Ci ranking, suchy fakt, nie moja wina że bez instrukcji jak je rozumieć suche fakty są dla Ciebie nieciekawe i wolał byś już z wyjaśnieniem. Ostatni raz służę. PO to DNO.

ps. Mógłbyś kolego nie porównywać się do mnie w co drugim uzasadnieniu swoich dyrdymałów? Bo pomyślę że jestem twoim idolem. I może mi uderzyć woda sodowa
A widziałeś , co w tym rankingu spadło od czasów Kaczyńskich? Coś na co Kaczyński ma dalej wpływ, więc nie pisz językiem wprost wziętym z ust Hofmana/Kaczyńskiego/Macierewicza
Czytaj uważnie.
Porównując raporty z lat 2006, 2008 i 2010 „kondycja polskiej demokracji” jest kiepska, ale stabilna. W latach 2006, 2008 i 2010 Polska znalazła się kolejno na: 46, 45 i 48 miejscu, ale…

W latach 2006, 2008 i 2010 oceny Polski w kategoriach: I – Wybory i pluralizm, V – Wolności obywatelskie, III – Udział w polityce i II – Funkcjonowanie rządu nie zmieniły się:
I – 9.58; V – 9.12; III – 6.11; II – 6.07.
Tendencję spadkową odnotowano w kategorii: IV – Kultura polityczna:
IV(2006) – 5.63; IV(2008) – 5.63; IV(2010) – 4.38.

Przyglądając się opisowi metodologii: ta kategoria dotyczy m.in.: postrzegania liderów politycznych przez społeczeństwo, rozumienia roli i reguł funkcjonowania państwa, rządu i systemu demokratycznego, oceny wpływu polityki na ekonomię oraz poparcia dla rozdziału Kościoła od państwa.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z tobą forumowy kolego - wcale bym się nie zdziwił, gdyby rzeczony gość, którego mam przyjemność nie czytać rzeczywiście miał owe 43 lata życia na karku.
Właśnie takie, a nie inne formułowanie - albo inaczej - przekazywanie określonych teorii i twierdzeń ce..... pewnych ludzi aktywnie wspierających partię miłości....
Brak merytorycznego przemyślenia jakichkolwiek tekstów przez takich osobników wychodzi w rzucaniu hasła A, które to hasło podpiera odpowiednio dobrany fakt B, i wychodzi z tego teoria C.
Z takimi ludźmi nie sposób rozmawiać, gdyż opierają się oni na tym, że wiedzą najlepiej...
Przykładem niech będzie hasło 100 mld $ długów jakie "narobił" PiS.
Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca - nie bierze pod uwagę, że przeliczenia zadłużenia związane są z kursami walut, zadłużenie kraju w części wyrażane jest w walutach zagranicznych, ale w zdecydowanej większości w walucie polskiej (obligacje), to o czym z nim dyskutować ? Oczwywiście tymi 100mld $ jak się okazało nie rzuca tylko myśliciel gosc coś tam , ale w innych dyskusjach na innych odwiedzanych przeze mnie forach rzucają inni fani partii miłości. W związku z tym hipoteza, że była to tzw "SMS-owa instrukcja" z których słyną działacze pewnej partii, a nie samodzielne przemyślenie młodego gniewnego. Krakowskim przykładem osoby wiekowej o podobnym sposobie pisania jest niejaka Renata Rudecka-Kalinowska - salon24.
Pozdrawiam
Kolego, wbij sobie to do głowy w końcu ja nie popieram PO, masz piękny przykład rzucania pustymi hasłami " Zwłaszcza ze wynika z niego iż standardy demokratyczne w Polsce Donalda Tuska osiągnęły poziom Kambodżańskich" Czysta propaganda, tak jak znane inne znane samodzielne przemyślenie to "Polskość to nienormalność" zabawne jest że wszystko co mówią zwolennicy PiS to samodzielne przemyślenia a to co ich przeciwnicy to już nie możliwe aby sami tak myśleli . "SMS-owa instrukcja", zobacz co wypisują wyznawcy PiS, jakby żywcem dostawali smsem, wszyscy jak jeden mąż to samo, no chyba że słowa żywcem wyrwane z ust Hofmana czy innego Macierewicza to samodzielne przemyślenia "Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca" masz wyżej przykład takiego hasła, i zobacz kto takimi rzuca. Kolejne, to 100mld, napisałem specjalnie to, tak jak sztandarowe samodzielne przemyślenie zwolenników PiS o 300mld
wiślak68, "Natomiast wydaje mi się że 43 letni chłop, o ile ma w porządku pod kopułą, nie powinien pisać o jakichś: "urojeniach" , "funkcjonariuszach" i "kończeniu dyskusji tutaj" Wejdź np. na salon24, niezalezna.pl, dowiesz skąd takie słownictwo i dlaczego, poza tym widzę że błędny wiek podałem
gdzie ja pisałem o PO i gdzie pisałem o Tusku. Uderz w stół.... - potwierdza to jedynie moje przypuszczenia
Weź mnie nie rozmieszaj bo jakby nie było wiadomo o co Ci chodzi. Mi nie chodzi o bronienie PO, a pokazanie jacy niektórzy to zwykli zakłamani hipokryci, który, starczy zmienić literki PO na PiS i ich myślenie o tych samych rzeczach się diametralnie zmienia
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.09.2011, 18:32
[...]Wejdź np. na salon24, niezalezna.pl, dowiesz skąd takie słownictwo i dlaczego, poza tym widzę że błędny wiek podałem[...]

Gościu (czy jak Ci tam) monitor przez Ciebie poplułem weź już wyjdź i nie kompromituj się więcej
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2011, 23:05
Pokaż mi przykłady gdzie ktoś piszę o uwielbieniu do Tuska, PO, polityków PO, tak jak piszą o PiS, widziałeś kiedyś żeby się ludzie zbiorowo masturbowali bo polityk ich partii ich mniemaniem "zniszczył" wrogiego dziennikarza w tv ?
Hmm... do mnie piszesz? Bo pod cytatem z mojego posta to coś było. Dlaczego miałbym Ci cokolwiek pokazywać? Ja nie czuję się stroną w dyskusji, która partia ma gorszych lemingów w elektoracie, jedynie podałem swoją definicję leminga, więc z łaski swojej się odstosunkuj...

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Pytałem już kiedys o metodologię badań p. Palade i nie udało mi się uzyskać jednoznacznej odpowiedzi. W dziejszym GPC znalazłem natomiast informacje (odwołują się do jego badań w jednym z artykułów) że w jego wypadku mamy do czynienia nie z sondażem (a więc badaniem ankietowym większej populacji) a z prognozą wyborczą. Różnica jest taka że chłop nie przeprowadza sondaży (ankiet) ale analizuje badania przeprowadzone przez inne ośrodki i na ich podstawie prognozuje wyniki wyborów. Jedyną dodatkową informację jaką znalazłem w GPC dotyczącą jego metodologi to założenie że frakwencja wyniesie około 45%.
Dzięki za info. W sumie to tak podejrzewałem. Zresztą, sondaż czy prognoza, tak czy siak kawał dobrej roboty.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.09.2011, 09:37
Kiełbasa wyborcza przyprawiona dużą ilością głupoty:

Cytat:
Jak zrobiono reformę emerytalną to sam ZUS zatrudnił dodatkowo około 10 tys. pracowników. A płacących składki było wówczas około 12 mln osób. Podatników rozliczających PIT jest zaś ponad 24 mln. Obliczanie należnego podatku jest o wiele bardziej skomplikowane niż obliczanie składki emerytalnej. W przypadku składek nie ma żadnych „ulg” – jak w PIT. Więc bez radykalnego wzrostu zatrudnienia w urzędach skarbowych się nie obędzie. Jednak „możliwy będzie także podgląd konta online”. No to trzeba będzie zrobić nowy system komputerowy. Ten, który zrobiono w ZUS kosztował jakieś 3 mld zł. Plus trzeba go teraz utrzymywać za jakieś 0,5 mld zł rocznie. Ciekawe kto wygra przetarg?
PO zapomniało też dodać, że jak już się to wszystko zrobi, to każdy podatnik będzie musiał swoją deklarację i tak sprawdzić!!! Wcale nie jestem pewien, czy sprawdzenie deklaracji przesłanej przez urzędnika, nie będzie większą mitręgą niż wypełnienie jej samemu.
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index...tent=1&id=1023

Racje miał Korwin - bardziej opłaca się wysłać polityków i urzędników na wakacje na koszt podatnika niż pozwolić im się wykazać .
Ostatnio edytowane przez cpc : 13.09.2011 o godz. 09:42.
Drozd
Senior Member

Stary 13.09.2011, 10:05
A widziałeś , co w tym rankingu spadło od czasów Kaczyńskich?
Polska spadła kolego ! O dwie pozycje, zrównując sie z Kambodżą. Czytać nie potrafisz? Dlatego pytam gdzie są zaniepokojeni którzy kiedy za Kaczora Polska była w tym rankingu o dwie pozycje wyżej drżeli o demokrację? Organizowali zjazdy w obronie demokracji, gdzie oni są dzisiaj? Wysyłają takich jak Ty desperatów żeby siać propagandę. Dobrze się z tym czujesz?
Hej Nasz TS !!
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.09.2011, 10:17
Dlatego pytam gdzie są zaniepokojeni którzy kiedy za Kaczora Polska była w tym rankingu o dwie pozycje wyżej drżeli o demokrację?
"Są tam gdzie stało ZOMO..."
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2011, 11:03
Sąd Najwyższy Rosji uznał, że były szef koncernu naftowego Jukos, Michaił Chodorkowski, był bezprawnie przetrzymywany w areszcie.

W orzeczeniu można przeczytać, że sędziowie Moskiewskiego Sądu Miejskiego, którzy w ubiegłym roku przedłużyli areszt wobec byłego magnata paliwowego, dopuścili się poważnego naruszenia prawa.
Michaił Chodorkowski i jego biznesowy partner Płaton Lebiediew odsiadują wyroki 13 lat pozbawienia wolności za rzekome oszustwa finansowe. Obaj biznesmeni już od 2003 roku pozostają za kratami. Rok temu przewieziono ich z kolonii karnych do moskiewskiego aresztu śledczego, gdzie czekali na wyrok w kolejnej sprawie.
Zdaniem obrony, powinni oni albo wrócić do kolonii karnej albo oczekiwać na wyrok na wolności. Stanowisko to potwierdził swoim orzeczeniem Sąd Najwyższy, uznając przedłużenie aresztu za bezprawne. Chodorkowski i Lebiediew starają się o warunkowe wyjście na wolność. Jednak sądy i naczelnicy kolonii karnych przeciągają te procedurę. Obrońcy praw człowieka uznają obu przedsiębiorców za ofiary zemsty politycznej. Rosyjskie władze natomiast nazywają ich podatkowymi oszustami.

Nie wiem czy facet jest winny,czy też nie. Ale chodzi tutaj o sam werdykt. Ciekawe do czego jest to wstęp. Co się za tym kryje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do sondaży.

Puls Biznesu opublikował, swego czasu, sondaż,że oto 55% Polaków unika kupowania wyrobów z metką made in china. Wszystko fajnie i przyjemnie, tyle że w 2010 roku sprowadzono o 26% towarów z tego kraju więcej niż rok wcześniej. O ilości sprowadzonego towaru informuje MF. Więc kto tu kogo robi w wała?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.09.2011 o godz. 11:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 13.09.2011, 11:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Sąd Najwyższy Rosji uznał, że były szef koncernu naftowego Jukos, Michaił Chodorkowski, był bezprawnie przetrzymywany w areszcie.
Litwinienke tez uniewinniono i tez sad orzekl o bezpodstawnym przetrzymywaniu w areszcie.
Tyle ze jego chyba z powrotem po wyjsciu z sali sadowej znow zaaresztowano.
Boia chi molla !
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.09.2011, 12:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy facet jest winny,czy też nie. Ale chodzi tutaj o sam werdykt. Ciekawe do czego jest to wstęp. Co się za tym kryje.
Wyjście Chodorkowskiego, który siedzi od lat jest dla Rosji i Putina okazją do poprawienia i odświeżenia wizerunku.
Facet odsiedzial tyle lat, że jest żywym wzorem dla tych co próbowaliby cos podskoczyć do Putina i jego świty to wiedzą już, że to sie poprostu nie opłaca.
A tak można zawrzeć deal. Chodorkowski pewnie ma coś na kontach poza granicami kraju. Wpłaci tam gdzie trzeba i wyjdzie. Na zachodzie przyklasną. Putin zostanie uznany jako wspaniałomyślny przywódca. Rosja jako państwo prawa z "niezależnym" wymiarem sprawiedliwości. Same plusy.
gosc2332
Senior Member

Stary 13.09.2011, 12:56
Polska spadła kolego ! O dwie pozycje, zrównując sie z Kambodżą. Czytać nie potrafisz? Dlatego pytam gdzie są zaniepokojeni którzy kiedy za Kaczora Polska była w tym rankingu o dwie pozycje wyżej drżeli o demokrację? Organizowali zjazdy w obronie demokracji, gdzie oni są dzisiaj? Wysyłają takich jak Ty desperatów żeby siać propagandę. Dobrze się z tym czujesz?
dobra gościu, nie będę tracił już czasu na dyskusje z Tobą, z fanatykami się nie dyskutuje. Siej sobie swoją propagandę dalej
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.09.2011, 13:12
Tylko krowa nie zmienia poglądów

Cytat:
- Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.
- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.

- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic.
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AZ01/526686740
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2011, 16:19
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ten tekst nie został napisany przez dziennikarzy Wyborczej, co więcej nie został nawet napisany dla Wyborczej, a jedynie przetłumaczony i przedrukowany z jednej z węgierskich gazet... Więc trafiłeś jak kulą w płot...
taa....
a na Wegrzech podobna dyskusja o rzadach Tuska. Wegierska gazeta przedrukowuje artykul z GW i ktos jako argument stosuje ze to artykul "jedynie przetłumaczony i przedrukowany z jednej z polskich gazet... Więc trafiłeś jak kulą w płot.."

polecam wszystkim sledzenie co jakis czas linka podanego troche wyzej:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_...election,_2011

OBOP i gfk Polonia miazdza
stojac z kartka pod budka z piwem i przeprowadzajac ankiete na temat jutrzejszej pogody mialbym chyba mniejsze rozbieznosci z rzeczywistoscia niz oni maja.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.09.2011 o godz. 16:22.
WISŁA PANY !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.09.2011, 16:38
Pisałem już jakiś czas temu, ze Rzepa się kompromituje dalej korzystając z usług Gfk Polonia. Chyba, że ma na celu pokazywanie takiej, a nie innej różnicy?

Ja gdy widzę w kolejny nowy sondaż w "Rz" to zawsze przeskakuję dalej.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.09.2011, 19:43
Cytat:
Ale ja to głupek jestem.(...)
- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej.
Faktycznie, głupek. Mi wystarczyły 2 lata opozycji PO wobec PiS, by się wyleczyć z poparcia dla Tuska. On się jeszcze dał naciąć na "obietnice wyborcze"
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.09.2011, 19:48
Przed nadchodzącymi wyborami zastanawia mnie po co Tusk wymyślił 21 nowych obietnic jak z poprzednich 10 nie udało mu się wywiązać nawet w połowie?

Cytat:
Rok 2007

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

1. Tempo wzrostu ciągle spada - oczywiście wina kryzysu i cyklistów (masoni to inny punkt)
2. Emerytury będą niższe - poszła kasa na ZUS z II Filaru
3. Niestety nie dokończymy większości zakładanych odcinków na Euro 2012 (tutaj można wrzucić masonów)
4. Ostatnio widziałem szyld NFZ - więc albo zapomnieli zdjąć albo ciągle istnieje
5. Podatki uprościli - wprowadzając nowe opłaty za drogi oraz podnosząc VAT
6. Będzie super jeśli stadiony będą gotowe bez zastrzeżeń - jak na razie ciągle w budowie
7. Szybko znaczy w ciągu najbliższych 10 lat wnioskuję ... (tutaj wrzućmy winę Osamy - i tak nie może już protestować)
8. Wracają tysiącami - po to żeby zabrać resztę rodziny i spieprzać na stałe jak widzą że mamy najdroższy kraj w Europie
9. Poziom edukacji rośnie jak widać po niektórych na forum - na ulicy również - zdumione miny co się stało 17 września np.
10. Widać było w Wałbrzychu - kupione wybory prezydenckie, widać w Aferze Hazardowej (proponuję zrzucić winę w tym punkcie na okresowe migracje piesków preriowych)

Teraz jest 21 punktów - gdyby wygrali będzie jeszcze większa polewka ale widać że większość społeczeństwa to wypisz wymaluj rok 1984.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
jakkfk
Senior Member

Stary 13.09.2011, 19:54
http://www.500dnispokoju.pl/ - niektórzy dopatrzyli się 195 obietnic. Co prawda nie wiele to zmienia, bo według ww strony skuteczność mamy 50%, no ale...
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.09.2011, 22:48
Firmy będą mniej chętnie zatrudniać pracowników, ale jednoosobowe działalności mają przerypane.
Ostatnio edytowane przez murray : 13.09.2011 o godz. 22:51.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.09.2011, 23:14
Ze wszystkich sposobów przypodobania się elektoratowi podwyższenie płacy minimalnej jest najgorsze i najbardziej szkodliwe. Tylko pozornie ludzie na tym korzystają, a w praktyce skorzysta naprawdę wąskie grono ludzi. Natomiast kraj odczuje wzrost bezrobocia, rozbudowę szarej strefy, zmniejszenie opłacalności prowadzenia działalności gospodarczej. Już bym wolał, żeby rząd ukradł (kolejnych) parę miliardów, niż aby robił społeczeństwu takie "prezenty".

A najgorsze, że ludzie się na to nabierają...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.09.2011, 23:24
Widzę, że bez echa przeszło wystąpienie Hrabiego o tym, że "referendum w sprawie Euro jest zbędne, bo się na wspólną walutę już zgodziliśmy"... ....a, boje się zestarzeć w ZSRE...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.09.2011, 00:08
Cytat:
7. Szybko znaczy w ciągu najbliższych 10 lat wnioskuję ... (tutaj wrzućmy winę Osamy - i tak nie może już protestować)
Irak =/= Afganistan

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów