The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 22:59
Hmm muszę się przyzwyczaić. Zobaczymy jak będą się prezentować na murawie
What's new?

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.09.2011, 23:25
***j z koszulkami ważne żeby chłopaki grali,mogę nawet popier***** w workach po ziemniakach.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.09.2011, 23:43
Herb na plecach ma być w dolnej części koszulki, nie pod kołnierzykiem.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.09.2011, 00:20
nesta napisał(a):Wyświetl post

Zobaczcie sobie koszulki Adidasa dla Milanu na nowy sezon. Co to znaczy sie postarac i zaproponowac cos zgodnego z tradycja, a jednoczesnie oryginalnego.
Argument kompletnie nie trafiony. Gdzie Nam do Milanu?

Ludzie zrozumcie, że my się rozwijamy i to nie tylko Wisła, cały kraj. Dobrze napisali na weszło o walce Adamka, zrobiliśmy ta walkę w Polsce, nie musieliśmy wstawać w nocy, nie musieliśmy się wstydzić stadionu i to już jest Nasz sukces. Powoli krok po kroku odrabiamy lata zaległości przed 89 rokiem (tak wiem, że niektórzy robią to szybciej i lepiej). Jak zagramy w LM kilka razy, jak będzie Nas kojarzył przeciętny kibic w Europie to na pewno Adidas czy inna firma zrobi koszulki jakie będziemy chcieli, ale póki co to my jesteśmy jedną z wielu drużyn i bierzemy co Nam dają...

Koszulki super, jest kołnierzyk czyli trochę klasyki, fajnie wyglądają. I fajna prezentacja z tego co widać na filmikach. Zamiast wiecznie narzekać rozkręcicie akcje BG na koszulkach na kolejny sezonu, bo teraz jest na to właściwy czas!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2011, 07:07
To logo klubu na plecach to trzeba sobie samemu wytłoczyć czy po prostu adidas miał za mało czasu i to są koszulki v.1 i dopiero upgrade do v.2 będzie z tym tłoczeniem?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.09.2011, 08:01
ktoś wie czy bramkarski trykot będzie z kołnierzykiem: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ulkami//52142/

czy zostanie taki jak miał na sobie Jovanić?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2011, 08:02
W ogole to dla mnie nie trafia, ze powinnismy miec slabsze koszulki od mocniejszych klubow. A juz na pewno z tego powodu Wisla nie powinna sie godzic na takie traktowanie, ze dostaje te koszulki tak pozno. To jest wlasnie kwintesencja tego minimalizmu. A niby dlaczego ? To jest kwestia ustalen klubu z Adidasem, podpisanej umowy, wywarcia presji itp. Ktos zlal temat, moze nawet ten facet z marketingu i dlatego wylecial.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.09.2011, 08:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
To logo klubu na plecach to trzeba sobie samemu wytłoczyć czy po prostu adidas miał za mało czasu i to są koszulki v.1 i dopiero upgrade do v.2 będzie z tym tłoczeniem?
Pewnie tłoczenie już jest tylko nie widać bo jest małych rozmiarów - od taki dodatek dla kupujących koszulkę, w czasie meczu nie widoczny.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.09.2011, 08:13
Najbardziej mnie dobija to p...lenie o "dbałości o historię". Kufa jakby Wam tak zależało na zachowaniu tradycji to BG byłaby na sercu, gdzie Jej miejsce, a na logo inne miejsce by się znalazło, choćby pod Białą Gwiazdą czy gdziekolwiek indziej. .......eni hipokryci od marketingu
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.09.2011, 08:17
Jeśli chodzi o sam model to nic specjalnego. Jakiś mega oryginalności i nowości nie widzę.
Co do prezentacji- drażni mnie osoba pewnego Pana który wielokortnie (podczas głosowań na temat budowy hali Wisły) pokazał swoje prawdziwe oblicze i jak mu na Wiśle zależy. Teraz kampania więc się musiał pokazać i denerwować ludzi, Wiślak od siedmiu boleści. .Wiecie chyba o kim pisze.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2011, 08:19
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mnie dobija to p...lenie o "dbałości o historię". Kufa jakby Wam tak zależało na zachowaniu tradycji to BG byłaby na sercu, gdzie Jej miejsce, a na logo inne miejsce by się znalazło, choćby pod Białą Gwiazdą czy gdziekolwiek indziej. .......eni hipokryci od marketingu
Polityka historyczna Niebieskiego się nie dało gdzieś wkleić w te koszulki? Jakaś wstawka, akcencik na spodenkach?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.09.2011, 08:26
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
ktoś wie czy bramkarski trykot będzie z kołnierzykiem: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ulkami//52142/

czy zostanie taki jak miał na sobie Jovanić?
Nie powiem ile razy to było pisane, bo już nie pamiętam. Koszulki bramkarskie nie są produkowane razem z koszulkami z zawodnikami z pola (chodzi mi o design i wszywki co by bramkarzowi wygodnie było spać w bramce/bezpiecznie latać między słupkami). W tym momencie nasi bramkarze mają takie stroje jakie widać na prezentacji nowych koszulek. W trakcie sezonu pewnie kilka razy zmienią wzór, jak im się znudzi. Bramkarz mógłby nawet bronić nawet w dresie z LIDLA, jeżeli Adidas by się zgodził, a bramkarzowi lepiej miałoby się bronić.
Hej Wi-sła SA! Siala lala la!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 13.09.2011 o godz. 08:36.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.09.2011, 08:38
byłem , widziałem i muszę powiedzieć że impreza zorganizowana bardzo dobrze Co do koszulek i zdań wielu , że nie są robione dla Wisły : muszę ich rozczarować , otóż miałem okazję widzieć je z bliska i przyjrzeć im się dokładnie- TO NIE JEST MODEL KATALOGOWY. Jest to połączenie różnych modeli - z tego co udało mi się zauważyć i na szybko określić jest to mix modelu Argentyny z MŚ RPA , modelu domowego Chelsea i modelu domowego Schalke/Benfici z zeszłego sezonu. Na zdjęciach nie są widoczne detale świadczące o jakości tych trykotów, natomiast na żywo i z bliska można "nabrać do nich sympatii"
Powód: za mało treści;)
Ostatnio edytowane przez kangurekm : 13.09.2011 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
szymon_k
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.09.2011, 08:40
Zakupiłem wczoraj nowiutką koszulkę w Galerii Kazimierz. Jak dla mnie jest to pierwsza koszulka od 2004r. którą wypada po prostu mieć. Kołnierzyk bardzo fajnie wygląda rozpięty jak i postawiony. Herb na piersi jest wreszcie pięknie wyhaftowany, a nie doszyty. No i oczywiście wytłoczony elegancko herb na wysokości lędźwi - bardzo fajne wyróżnienie. Polecam!
Odpowiedz cytując
Nat_alia
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 13.09.2011, 08:52
szymon_k napisał(a):Wyświetl post
Zakupiłem wczoraj nowiutką koszulkę w Galerii Kazimierz. Jak dla mnie jest to pierwsza koszulka od 2004r. którą wypada po prostu mieć. Kołnierzyk bardzo fajnie wygląda rozpięty jak i postawiony. Herb na piersi jest wreszcie pięknie wyhaftowany, a nie doszyty. No i oczywiście wytłoczony elegancko herb na wysokości lędźwi - bardzo fajne wyróżnienie. Polecam!
Możesz zrobić zdjęcie tej koszulki, szczególnie tylu i wrzucić na forum
ABG Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.09.2011, 08:55
Odpowiedz cytując
szymon_k
Junior Member

Stary 13.09.2011, 09:02
Nat_alia napisał(a):Wyświetl post
Możesz zrobić zdjęcie tej koszulki, szczególnie tylu i wrzucić na forum
Jak wrócę z pracy to zrobię fotkę i wrzucę. Nie ma sprawy.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.09.2011, 09:08
Ważne żeby im Basałaj i Ci z adidasa nie kazali nie robić wślizgów bo za za drogie bo będzie źle;/ ...
A co do koszulek mi się podobają<okok>
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Nat_alia
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 13.09.2011, 09:10
ktos swego czasu umieścił na forum zdjęcie ze spodenkami Wisły na ten sezon (znalezione na allegro), pewnei każdy z nas myślał ze to bubel i jakas podróbka.

owe spodenki znalezione na allegro

spodenki zaprezentowane na filmiku promocyjnym

Czyż to nie jest ten sam model
ABG Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.09.2011, 09:34
Zastanawiam się czy kiedykolwiek jeszcze doczekam koszulek z Białą Gwiazdą na piersi a nie z tym pseudo herbem. Ciekawe co będzie później, biało czerwone pasy Bo po co szanować ponad 100 letnią tradycję.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 13.09.2011, 09:39
Koszulki różnią się kołnierzykiem i to tyle nowości. Ale po adidasie nie ma się co spodziewać ładnych krojów, pewnie Niemiec to projektuje. Białej gwiazdki nie ma. Mimo wszystko te komplety są lepsze niż zeszłoroczne paskudztwa.

Moja ocena w skali szkolnej
Zeszłoroczne - 2+
Tegoroczne - 3
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.09.2011, 10:01
A nie uderza Was forma, w jakiej została przeprowadzona ta prezentacja? Mnie osobiście szlag trafia, że klub po raz kolejny pokazuje jak głęboko gdzieś ma "zwykłych kibiców". Przecież hala Wisły jest do dyspozycji. Ba, nawet stadion przecież nie musi służyć tylko meczom. Zamiast zrobić z tej gali spore wydarzenie na miarę Mistrza Polski, zrobioną kameralną popierdółkę przy kawie dla BARDZO wąskiego grona wybrańców. (z których co najmniej dwóch- Sikorowski i Fedorowicz - ostatnio wypinali się na Wisłę... w ogóle Fedorowicza, to szkoda komentować. idą wybory, więc trzeba się pokazać, ale żeby ruszyć dupsko i załatwić coś w sprawie hali, czy stadionu, to już się nie chciało przez ostatnie kilka lat) A potem będzie pisanie bzdur na temat rzekomo niskich cen biletów na Wiśle i płacz, że pełne jest pół stadionu. Czemu tu się dziwić? Skoro szary kibic na co dzień dostaje od klubu jasny sygnał "Mamy cię w dupie, interesuje nas tylko twoja kasa", to przecież nie będzie się pchał na siłę tam, gdzie go nie chcą.
Odpowiedz cytując
ceero
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.09.2011, 10:32
już widze kibiców co idą na prezentację koszulek. Nie ma kto na mecz przyjść czy na trening przed apoelem a na prezentację koszulek będą walić tłumy.
Oprócz was czyli kilku nicków na forum dla większości kibiców jest to problem drugorzędny czy jest kołnierzyk czy nie ma czy jest przetłoczenie na dole czy na górze i czy znaczek adidasa jest na tej samej wysokości co logo czy nie.
Przyjdziemy na mecz to zobaczymy jak sie prezentuje, kto bedzię chciał sobie kupic to kupi a kto nie to nie to będzie chodził w starej albo z białą gwiazdą.

Weźcie się ogarnijcie co poniektórzy.
Prezentacja zrobiona profesionalnie i zauważona w mediach. Wystarczy.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.09.2011, 10:45
ceero napisał(a):Wyświetl post
już widze kibiców co idą na prezentację koszulek. Nie ma kto na mecz przyjść czy na trening przed apoelem a na prezentację koszulek będą walić tłumy.
Oprócz was czyli kilku nicków na forum dla większości kibiców jest to problem drugorzędny czy jest kołnierzyk czy nie ma czy jest przetłoczenie na dole czy na górze i czy znaczek adidasa jest na tej samej wysokości co logo czy nie.
Przyjdziemy na mecz to zobaczymy jak sie prezentuje, kto bedzię chciał sobie kupic to kupi a kto nie to nie to będzie chodził w starej albo z białą gwiazdą.

Otóż całe clou tej "afery".
Dodatkowo: Sikorowskiego bym bronił bo on się nie wypiął na Wisłę tylko na otoczkę z nią związaną. To jest taki typ człowieka, który ma swoje zasady i jest im wierny. Fedorowicz faktycznie - idą wybory znów zapałał miłością do klubu. Przyjdzie pierwsze głosowanie będzie miał klub w dupie.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.09.2011, 10:48
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Koszulki różnią się kołnierzykiem i to tyle nowości. Ale po adidasie nie ma się co spodziewać ładnych krojów, pewnie Niemiec to projektuje. Białej gwiazdki nie ma. Mimo wszystko te komplety są lepsze niż zeszłoroczne paskudztwa.

Moja ocena w skali szkolnej
Zeszłoroczne - 2+
Tegoroczne - 3
A ja wole zeszloroczne, nowa zakupie ale chodzil bede w starej.

Nnech sobie kazdy zamowi jaka mu pasuje wszyje logo czy gwiazde i bedzie kazdy zadowolony. Nawet sobie sponsora moze wybrac jaki mu pasuje bo i z tym co niektorzy maja problem.
,
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.09.2011, 10:48

Ależ rozsądny post! Przede wszystkim, piszesz z błędami. Po drugie - to są sprawy ściśle ze sobą powiązane. Dopóki nie będzie mody na chodzenie na Wisłę i aktywowania kibiców nie tylko z okazji meczów, tak długo będą problemy z zapełnieniem i tak niedokończonego stadionu. Ludzie, którzy nie są do tej pory kibicami Wisły, a jedynie widzami na jej stadionie muszą zacząć czuć się częścią większej całości. W tym wypadku Armii Białej Gwiazdy. Nie jest sztuką zapełnić stadion na mecz w LM.
A takie podejście, jak twoje, czyli kto sobie będzie chciał to kupi, a kto sobie będzie chciał ten pójdzie na Cracovię i w ogóle "idź na mecz i nie komentuj" ce..... konformistów, którzy nie nadają się na kibiców. Chciałeś błysnąć i pokazać jaki jesteś bezkompromisowy i pewnie we własnym mniemaniu fanatyczny, a wyszedłeś w moich oczach na klasycznego pożeracza kiełbasy, któremu pasuje, że jego rola dla zarządu ogranicza się do kupienia biletu.
Poza tym, to chyba jest "forum", tak? Służy do wyrażania własnej opinii, czy nie? Tobie się nie podoba? Nie zaglądaj tutaj, jeśli nie masz nic do powiedzenia.

Do zobaczenia w Świnoujściu fanatyku.
No do zobaczenia, do zobaczenia. Rozpoznam cię pewnie po tym, że będziesz z radością przyjmował wszystko, co dzieje się wkoło. Chciałeś mi zaimponować tym, że jedziesz na mecz? Dla mnie, to jest obowiązek i oczywistość, a nie powód do chwalenia się.

Problem tego forum i braku "kumatości" jest znany od miesięcy (lat?), ale to nie miejsce na tą dyskusję. Bzdety "rozhisteryzowanego nastolatka"? Jeśli wymagania względem działaczy i ewentualne pomysły na przyszłą działalność są dla ciebie bzdetami, to oczywiście podtrzymuję swoje zdanie na twój temat. Jedz kiełbaski i czekaj aż ktoś za ciebie zacznie wymagać, albo coś robić.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 13.09.2011 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
ceero
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.09.2011, 11:00
Może to jest forum i służy do wyrażania opinii ale od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie że to zydzi zoragnizowali sobie jakąś akcje siania fermentu wśród kibiców Wisły. Nie wiem czy mi sie tylko tak wydaje czy coś jest na rzeczy ale niemozliwe jest żebyśmy mieli aż takich idiotów uważających sie za kibiców Wisły. Nie moge uwierzyć że przez pare lat poziom dyskusji i kumatości na forum spadł aż tak nisko i sięgnął bruku.

Od jakiegoś czasu pojawiło sie mnóstwo ludzi z nikąd na tym forum z datami rejestracji w roku 2011 a postów nabitych setki i w wkiększości przypierdalanie sie o wszystko i dołowanie ludzi.

Reszty postu nie komentuje bo to jakieś bzdety rozhisteryzowanego nastolatka.
A z tym zjadaczem kiełbasek to wybaczam. Do zobaczenia w Świnoujściu fanatyku.

wściekłe pięści węża napisał(a):
No do zobaczenia, do zobaczenia. Rozpoznam cię pewnie po tym, że będziesz z radością przyjmował wszystko, co dzieje się wkoło. Chciałeś mi zaimponować tym, że jedziesz na mecz? Dla mnie, to jest obowiązek i oczywistość, a nie powód do chwalenia się.
Ty w życiu na wyjeździe nie byłeś pewnie , chyba że na jakimś pucharowym albo w Poznaniu na masówce. Jakbyś jeździł regularnie to niebyłbys - jak to mówi franek smuda - miękkim .....m pisany.
Ostatnio edytowane przez ceero : 13.09.2011 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 13.09.2011, 11:02
Jeszcze co do prezentacji - szkoda, że nie zorganizowali czegoś takiego jak przed tym sezonem zorganizował Śląsk (tak wiem, że ta cała akcja to była prezentacja nowej dryżyny, ale przy okazji była to prezentacja nowych strojów) np. na krakowskim rynku.
Wideo z prezentacji Śląska
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 13.09.2011, 11:07
http://www.wislatube.pl/index/index/...sly_krakow_624

Filmik z prezentacji. Od (2:50) podczas wywiadu z Pareiko, w tle widać zdjęcie całej drużyny w nowych koszulkach. Jest na nim również Mateusz Kowalski, który od jakiegoś czasu przebywa na wypożyczeniu do Niecieczy. Koszulki były przygotowane już dawno, nie było jednak czasu na oficjalną prezentację.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.09.2011, 11:09
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Co do prezentacji- drażni mnie osoba pewnego Pana który wielokortnie (podczas głosowań na temat budowy hali Wisły) pokazał swoje prawdziwe oblicze i jak mu na Wiśle zależy. Teraz kampania więc się musiał pokazać i denerwować ludzi, Wiślak od siedmiu boleści. .Wiecie chyba o kim pisze.
Zresztą nie tylko Ciebie. Federowicz zawsze pokazuje się na jakiś uroczystościach lub topowych meczach.

Jednak wtedy na halę to chyba chodziło o jego syna, albo była to po prostu zbieżność nazwisk.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów