The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
m94
Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2011, 14:44
Cytat:
Od kiedy będzie można kupować bilety na Bełchatów, bo żadnego info nie widziałem jak dotąd a chcę kupić odrazu jak pojadę po bilet na czwartek.

Zapewne z tego co mozna bylo zaobserwowac po wczesniejszych sprzedazach biletow na lige ruszala ona na tydzien lub wiecej przed meczem takze teraz bedzie podobnie jako ze mecz jest juz 19.09 to pewnie juz dzis wieczorem pojdzie notka na oficjalna a od jutra bedzie mozna nabywac wejsciowki.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.09.2011, 15:05
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
to skoro kolegę zbeształeś to pochwal sie wiedzą i powiedz ile tych fan clubów obecnie jest i ile osób z nich jeździ właśnie na biletach dla nich przeznaczonych?

i zgadzam się z nim w pełni bo jak ja sobie samochodem jadę to mi wisi o której jest mecz ale jest gro młodych którzy jeżdżą właśnie busami i o tej porze niestety do domu nie dojadą a pierwszy powrotny przeważnie jest rano koło 6.

co do kibiców z Krakowa to inna bajka...
Czyli w Krakowie nie mamy kibiców, ktorzy wykupili by 20 tys. biletów? bo chyba jasne, ze ciężko wymagać od kogoć, żeby jechał na mecz, jak ma chujowy dojazd. Ci z Krakowa mają pod nosem, a tym z Gdowa czy skądś ma zalezec bardziej niz tym co się tak kreują na pełnoprawych "kibiców" z E czy C?

P.s Kto KOCHA Wisłę ten będzie...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
doodi
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 12.09.2011, 11:23
fialo napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że pani w kasie nie może pojąć, że skoro mam karnet ulgowy, to bilet też by mi można było ulgowy sprzedać.

Cóż, wybiorę się jeszcze raz
Karnet ulgowy nie jest dokumentem uprawniającym do zniżki.

Regulamin sprzedaży biletów napisał(a):
§4
Zasady sprzedaży i korzystania z biletów ulgowych
2. Warunkiem sprzedaży biletu ulgowego jest okazanie ważnej legitymacji szkolnej lub studenckiej.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.09.2011, 12:58
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25786

Po co porównywać ceny biletów u nas do tych z zagranicy ?

Takie porównania są oderwane od rzeczywistości. Jak chcecie się bawić w takie rzeczy, to zestawcie ile biletów na Wisłę ze swojej pensji może kupić np. polski roznosiciel ulotek, a ile jego angielski kolega z Fulham.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.09.2011, 13:13
Dokładnie. wyskoczył Ochalik z tym porównaniem jak Filip z konopi.

Przecież to nienormalne że na Wisłę są takie same ceny jak na Fulham. U nich bilet najdroższy 96 u nas 100. na najtańszych różnica 10zł.
więc jeżeli jest on już taki dokładny to może niech dorzuci informacje o pensjach w Polsce!

śmieszna informacja ale widać że pali im się grunt pod nogami przed czwartkowym meczem. frekwencja będzie kompromitacją marketingu a nie kibiców!!

PS. przeliczmy funty na złote w stosunku 1:1.
Fulham bilet 9zł Wisła 36.

Gdzie tutaj logika?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.09.2011, 13:26
Wczoraj oakzało się że jednak nie pojadę na ten mecz. Ludzie się wycofali bo mając do wyboru wyjazd na mecz z Odense a na Legię pojadą na Legię.
Żebym sam pojechał na mecz to bilet+dojazd koleją daje razem 90 PLN. Plus ewentualne piwko i stóweczki nie ma...Ludzie licza się z pieniędzmi także niech Ochalik nie baja o Fulham, bo na bilet tam szybko zarobisz a w Polsce niestety już niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.09.2011, 13:32
Rozumiem, ze dla was porownania cenowe do Legii czy Lecha tez sa z dupy, przeciez w Warszawie sie wiecej zarabia, a autobusy szybciej pod stadion podjezdzaja.
Wszak wiadomo, ze ceny biletow powinnismy porownywac tylko z Cracovia i Garbarnia - zarobki te same, ceny za mpk te same, wszystko to same.....

Przypomnijcie sobie ile kasy dawaliscie za uefa kilka lat temu.. ja pamietam, ze Totenham, na trybune za bramka 120 zlotych. Ponad dwa razy wiecej niz teraz na wieksza czesc E...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.09.2011, 13:38
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze dla was porownania cenowe do Legii czy Lecha tez sa z dupy, przeciez w Warszawie sie wiecej zarabia, a autobusy szybciej pod stadion podjezdzaja.
Wszak wiadomo, ze ceny biletow powinnismy porownywac tylko z Cracovia i Garbarnia - zarobki te same, ceny za mpk te same, wszystko to same.....

Przypomnijcie sobie ile kasy dawaliscie za uefa kilka lat temu.. ja pamietam, ze Totenham, na trybune za bramka 120 zlotych. Ponad dwa razy wiecej niz teraz na wieksza czesc E...
To, że Legia ma takie ceny biletów ,to nic nie znaczy. Liczy się to ile osób przyjdzie na spotkanie i czy będzie komplet.

Po prostu śmieszne dla mnie jest porównywanie naszych cen do Fulham, gdzie w Anglii minimalna płaca to jest chyba 6 funtów czyli około 30 zł na godzinę. Więc szybko licząc 3 godziny najgorszej pracy i masz bilet na mecz. Ciekawe ile u nas trzeba pracować, robiąc najzwyklejsze rzeczy żeby zarobić 60 zł.

A jeszcze ciekawiej wychodzi porównanie z duńczykami: http://www.dania.igns.pl/zarobki,wynagrodzenie.html

Cytat:
Średnia pensja w Danii to ok 20-30 tys. koron duńskich netto miesięcznie, co w przeliczeniu na złotówki daje ponad 10 tysięcy złotych! Oczywiście mowa tu o wynagrodzeniach na niezbyt wyszukanych stanowiskach. Tyle zarobimy np. pracując w budownictwie, transporcie czy w zwykłej fabryce.
Odpowiedz cytując
kjuk
Junior Member

Stary 12.09.2011, 13:40
Taa z tym że teraz mamy ciut większy stadion,świat jest w kryzysie i każdy tylko patrzy jak zaoszczędzić,a i atmosfera nie jest najlepsza.Zobaczysz będzie nie wiele mniej niż na Totenhamie ale chyba nie o to nam chodzi.Poza tym popyt kreuje ceny ale u nas tego nie wiedzą.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.09.2011, 13:46
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile u nas trzeba pracować, robiąc najzwyklejsze rzeczy żeby zarobić 60 zł.
Osoba z mojej rodziny pracuje dorywczo w knajpie w centrum Krakowa jako kelnerka. Szef płaci jej "na czarno" 6 zł/godz. Należy skończyć dywagacje o tym dlaczego sprzedaż idzie tak cienko. Mój budżet na mecze pucharowe prawdopodobnie się już skończył, zaczynam z niepokojem patrzeć czy i gdzie pojadę na przyszłe wakacje. Jest kryzys i kropka.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.09.2011, 13:46
fan01 napisał(a):Wyświetl post

Było nie było średnia pensja w Warszawie to 4700, a w Krakowie 3540 (2010 rok).
Było nie było aglomeracja warszawska ma ponad 2,8 mln ludności, a krakowska mniej niż 1,5 mln.
Odpowiedz cytując
ajasz
Member

Od: 08.2008

Stary 12.09.2011, 14:00
"Na Wisłę najtaniej"
Dla kibiców Wisły,najmniej ważne są ceny biletów na zachodzie(nie te zarobki,a często i poziom oraz zaangażowanie piłkarzy)Ktoś,kto ustala cenę biletów powinien brać pod uwagę ceny na cRacovii,a nie na MU czy nawet Legii!!Pamiętajmy o kibicach piłki w Krakowie,którzy nigdy nie byli na meczu,a nic tak nie zaszczepia miłości do klubu jak obejrzenie meczu na żywo.Nie każdego na mecz przyprowadzą kumple z paczki osiedlowej czy ktoś z wiślackiej rodziny.Tow.Filipiak to zrozumiał i zdaje sobie sprawę,że jeśli przyciągnie na Kałuży kibica dotychczas neutralnego,to po kilku meczach ten człowiek będzie pasiakiem,a po kilku latch być może przyprowadzi na stadion swoje dzieciaki i znajomych!!!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.09.2011, 14:08
Ogólnie mówiąc klub kompromituje się takimi tekstami że bitety na Wisłę to taniocha i dziwią się dlaczego sprzedaż im nie idzie.

Tak z ciekawości. Ile kosztuje na meczach zachodnich lig cola i powiedzmy hamburger ? U nas to odpowiednio 1,2 euro i 2,2 euro.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.09.2011, 14:11
i zrozumiał też że u nas zamiast myśleć to się siedzi i nic nie robi.

Bo gdyby taka osoba myśląca była to:
ustalam ceny biletów o połowę tańsze, przychodzi mi znacznie więcej ludzi, mogę nawet ciut stracić na biletach ale przychody z dnia meczu mi to rekompensują!!

liczmy tylko na to że geniusze z klubu czasami zerkają na to forum (bo co innego w tym klubie robią) i wezmą nasze uwagi do serca.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.09.2011, 14:15
Bilety na Wisłę nie są jakoś przesadnie drogie. Nie zmienia to faktu, że porównania cen w ligach zachodnich z naszymi realiami jest delikatnie mówiąc nietrafione ( żeby nie powiedzieć żałosne). Natomiast faktycznie patrząc tylko przez pryzmat Polski nie ma dramatu.
Klub powinien pomyśleć o jakimś programie lojalnościowym w stylu zbieramy punkty które możemy wymienić na koszulki czy inne pamiątki. Wiele nie kosztuje, zarobić na tym można a buduje pozytywny obraz.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.09.2011, 14:20
Chcą przyciągnąć widzow na mecz, ale chyba nie tedy droga...Chcemy się porównywac do zachodnich lig? To może zacznijmy od tego? http://stadiony.net/aktualnosci/2011...eru_leverkusen
Takim gestem można się chwalić, a nie porównywać coś czego po prostu porównać się nie da.
Naprawdę jestem w szoku gestem Bayeru. To nie jest klub z Białorusi żeby ich kibiców nie było stać, a jednak...Klub uznał że 40E na mecz wyjazdowy z Chelsea to za dużo!!
Jakbyśmy sie dostali do LM to nikt by nawet o czyms takim nie pomyślał...Ot trudno, najwyżej nie pojadą i tyle.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 12.09.2011 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
kjuk
Junior Member

Stary 12.09.2011, 14:20
Taa wymiana na koszulki których nikt nie chce kupować,bo wypuszczają albo beznadziejne wzory,albo kosztują krocie albo jest ich wybór taki że na palcach jednej ręki można policzyć gadżety które warto kupić.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.09.2011, 15:05
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie mówiąc klub kompromituje się takimi tekstami że bitety na Wisłę to taniocha i dziwią się dlaczego sprzedaż im nie idzie.

Tak z ciekawości. Ile kosztuje na meczach zachodnich lig cola i powiedzmy hamburger ? U nas to odpowiednio 1,2 euro i 2,2 euro.
Na Romie za Colę3 euro bodajże a za piwko 4 euro było.
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Stary 12.09.2011, 15:13
Nie wiem jak Wy ale ja uważam ze bilety w cenie 60 - 100 zł na meczyk czy to pucharowy czy ligowy ( troche taniej ) sa zdecydowanie za wysokie. Myśle ze przy takich strategiach naszego klubu bedsziemy mieli stały problem z zapełnieniem trybyn na mecze ligowe ( nie mowie o meczach "topowych")
Zaraz bedziemy mieli pełny stadion gotowy i co z tego skoro na meczyk z podbeskidziem czy łksem przyjdzie pewnie z 12 tysiecy.
Nie lepiej sprzedac 35 tysiecy biletów za 25 zł niz 12-15 tysiecy za 40 ?
Wieksza liczba ludzi to oczywiscie wieksze koszty zorganizowania meczu ale rowniez wieksza liczba sprzedanych pierdoł typu kielbaska, precel, cola czy ewentualnie jakas pamiatka.
Nie mowie o atmosferze ktora niewiatpliwie czesto pomaga naszej druzynie w lepszych wynikach sportowych a co za tym idzie w wynikach finansowych $$$$ .
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 12.09.2011, 15:16
To proponuję Panu Ochalikowi zasugerować aby catering na meczach serwował Pepsi za 13 zł Kto jest chętny żeby tyle zapłacić za wygazowany napój ? No ok. Niech będzie taniej bo musimy konkurować z Fullam. 10 zł dla równego rachunku. Ustawia się już kolejka chętnych ?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.09.2011, 15:17
Ludzie porównują ceny ,zarobki, liczbę mieszkańców a prawdę widać jak na dłoni. Wisła-Zagłebie, Wisła-Lechia... widok trybun powinien dać dużo do myślenia ludziom w klubie. Wisła ma być dla każdego(dla chłopaków z blokowisk i biednych ludzi również) a nie tylko dla klasy średniej i bogaczy. Ja wiem ,że pan Basałaj może tego nie zrozumieć ale jakoś mnie to nie dziwi. Ja mam nadzieję,że na Odense przyjdzie mało osób i wielkie głowy jakie pracują w klubie pójdą po rozum do głowy i obniżą ceny biletów na czym skorzystają wszyscy! Na Amice po miesiącach nie grania u siebie na wielki hit przyszło 18 500 ludzi, to też chyba daje do myślenia, protest to oni mają ale nie taki,żeby na mecze nie chodzić. U nas, w Warszawie i Poznaniu chyba za bardzo zapatrzyli się na Europę
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 12.09.2011 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 12.09.2011, 15:25
Tak gdyby ktoś nie wiedział za ile można było zobaczyć mecz z ŁKS po drugiej stronie błoń.

- Studenci. 5 zł na 7-3 dni przed meczem, 6,50 zł na 2-1 oraz 8 zł w dniu meczu (na Wiśle najtańszy za 19 zł). Czyli około 4 razy drożej.
- Kobiety i dzieci do 12 roku życia (na Wiśle do 6 roku życia za darmo) - zł 1. Czyli na Wiśle dla dziecka w wieku od 7 do 12 roku życia i kobiet 19 razy drożej.
- Najtańszy bilet bez ulg: 10 zł. Czyli na Wiśle 2 razy drożej.

Najdroższy bilet normalny kosztuje 25 zł (z wyłaczeniem trybuny VIP). U nas 55 zł.

I my mamy ściągnąć na mecz tłumy ? Zaraz dojdzie do tego że na pasach będzie więcej chodzić osób niż u nas. Pogratulować wyczucia zarządowi Wisły.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 12.09.2011 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 12.09.2011, 15:29
Dokładnie tak jest porównywanie nas do bogatych krajów jest nonsensem sprawdzę bilety w biednych krajach to odpisze a tak bez obniżki można zapomnieć o frekfencji (mamy przykład poi gorszej stronie błoń bilety za 10 i maja po 10 tyś grając totalną padake a mam kilku w robocie "fanów" tego klubiku to jak im mówiłem o naszych cenach to sie za głowę łapali i twierdzą że przy takich cenach to by ze dwa razy w roku na meczu byli więc jednak coś w tym jest.
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Stary 12.09.2011, 15:29
W trakcie rundy nie moga za bardzo obnizac ceny biletow bo sprzedano juz karnety, a wiadomo karnety musza byc bardziej oplacalne niz pojedyncze bilety
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2011, 15:32
na West Hamie w 2008 wszystko było po 3 funty (piwo, cola, hot dog)
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.09.2011, 15:33
abidal napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jk Wy ale ja uważam ze bilety w cenie 60 - 100 zł na meczyk czy to pucharowy czy ligowy ( troche taniej ) sa zdecydowanie za wysokie. Myśle ze przy takich strategiach naszego klubu bedsziemy mieli stały problem z zapełnieniem trybyn na mecze ligowe ( nie mowie o meczach "topowych")
Zaraz bedziemy mieli pełny stadion gotowy i co z tego skoro na meczyk z podbeskidziem czy łksem przyjdzie pewnie z 12 tysiecy.
Nie lepiej sprzedac 35 tysiecy biletów za 25 zł niz 12-15 tysiecy za 40 ?
Wieksza liczba ludzi to oczywiscie wieksze koszty zorganizowania meczu ale rowniez wieksza liczba sprzedanych pierdoł typu kielbaska, precel, cola czy ewentualnie jakas pamiatka.
Nie mowie o atmosferze ktora niewiatpliwie czesto pomaga naszej druzynie w lepszych wynikach sportowych a co za tym idzie w wynikach finansowych $$$$ .
mylisz się co do kosztów zorganizowania meczu. są one stałe czy to będzie pełny stadion na 35tys czy na 12. Koszt np. ochrony po oddaniu nowego stadionu będzie stały bo nie dotyczy ilości sprzedanych biletów tylko miejsc na stadionie (kto zagwarantuje że w ostatniej dobie nie sprzedadzą 15tys biletów?)

przed sezonem był zachwyt jakie to mamy tanie karnety ale niestety nikt wtedy nie sumował meczów pucharowych a w wielu wypadkach także wyjazdów.

zaraz pewnie ktoś znowu napisze że popatrzmy na Legie czy Amicę. tylko że Kraków to nasze podwórko specyficzny klimat inne uwarunkowania nie tylko kibicowskie ale też zarobkowe.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 12.09.2011, 15:37
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
na West Hamie w 2008 wszystko było po 3 funty (piwo, cola, hot dog)
To jeszcze lepiej. 15 zł za cole. Reflektuje ktoś ? Poza Ochalikiem dla którego to taniocha oczywiście.

ps. a takimi tekstami zniechęcają do przyjścia na mecz. Efekt odwrotny od zamierzonego.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 12.09.2011 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 12.09.2011, 15:40
Jeszcze jedno zaraz się odezwą głosy nie porównujcie nas do nich itp itd ale taka jest prawda my musimy sie porównywać do klubu z naszego miasta bo walczymy o kibiców w naszym regionie nawet jesli 10 tyś. będzie takich co tylko siedzą i jedzą kiełbaskę to zawsze zostawia troch grosza a jak się im spodoba to przyjdą ze znajomymii zostaną na stadionie
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Stary 12.09.2011, 15:48
Wislak 86

Pewnie masz racje z tymi kosztami organizacji meczy ale w sumie to tylko potwierdza ze klub moglbym obnizyc ceny np do 20-25 zł.

Klub chce zapełnic stadion całymi rodzinami ale wydaje mi sie ze idac na mecz ( 2 osoby dorosłe ) to jest na glupie odense minimum 120 zł, a na sektory "piknikowe" gdzie mozna isc jeszcze z dzieckiem jeszcze wiecej ( dziecka nie licze bo nie wiem ile kosztuje bilet ).
Biorac jeszcze mecz z Bełchatowem to jest kolejne miniumum 120 zł.
Doliczajac jakas cole to mozna wydac w ciagu 3 dni 250-300 zł a to juz sporo dla duzej liczby osob.

Dlatego twierzę ze ceny nie zachęcaja.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.09.2011, 15:58
Biorąc pod uwagę relację produkt - klient jedynym prawidłowym porównaniem jest to, które obrazuje ceny w kauflandzie. Nie sugeruję, aby bilety na Wisłę były na tak żenującym pułapie cenowym, jednak powinny być zdecydowanie tańsze. Nie przyjmuję do wiadomośći porównań z Amiką i Legią. Inny "rynek" pod względem obszaru, zaludnienia i konkurencji. Ochalik takimi tekstami kompromituje się, a przy okazji nasz klub.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów