The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2011, 09:14
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Wedle PiSowskich zasad jej się należał, bo będzie lojalna wobec premiera, a przecież to najważniejsze. Więc jak może Ci to przeszkadzać ?
Ja nie głosuje na PO, i mi się takie metody nie podobają.

. Bez głupiej insynuacji byś nie przeżył ? No ale to znak firmowy pewnej grupy osób.
Nie kolego, według Twoich wyobrażeń o PiSowskich zasadach, bo cytat z programu mówi o rzeczy całkowicie nie związanej z lojalnością wobec premiera. Tu chodzi o lojalność wobec zadania, jakie urzędnik w służbie publicznej powinien spełniać. A poglądy powinien sobie zostawić dla siebie. Prościej, urzędnik nie może swoim działaniem robić na złość władzy której nie lubi. Bo tracą na tym obywatele. To proste jak drut.Natomiast Twoja interpretacja fragmentu jest zaskakująco pasująca do propagandowej tezy o Jarku dyktatorze, stąd moja, wciąż nie jestem pewny czy, insynuacja. Bo jak wytłumaczyć fakt że bardziej Cię niepokoi zapis w programie, jaki by on nie był, niż realna dziejąca się cały czas rzeczywistość której element przytoczyłem. Wyznanie ze nie głosujesz na PO w tej sytuacji jeszcze bardziej Cię pogrąża. Nie mówiąc o niby przykładach nepotyzmu, jakichś "ludziach PiSu". W sytuacji gdy syn premiera jeździ za publiczne pieniądze do Chin.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syn-...wiadomosc.html
mało tego
http://www.portalpomorza.pl/aktualnosci/9/16444

Chyba że jesteś zwyczajnie otumaniony propagandą, a wtedy wystarczy się otrząsnąć i zacząć myśleć.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.09.2011, 09:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie kolego, według Twoich wyobrażeń o PiSowskich zasadach, bo cytat z programu mówi o rzeczy całkowicie nie związanej z lojalnością wobec premiera. Tu chodzi o lojalność wobec zadania, jakie urzędnik w służbie publicznej powinien spełniać. A poglądy powinien sobie zostawić dla siebie. Prościej, urzędnik nie może swoim działaniem robić na złość władzy której nie lubi. Bo tracą na tym obywatele. To proste jak drut.Natomiast Twoja interpretacja fragmentu jest zaskakująco pasująca do propagandowej tezy o Jarku dyktatorze, stąd moja, wciąż nie jestem pewny czy, insynuacja. Bo jak wytłumaczyć fakt że bardziej Cię niepokoi zapis w programie, jaki by on nie był, niż realna dziejąca się cały czas rzeczywistość której element przytoczyłem. Wyznanie ze nie głosujesz na PO w tej sytuacji jeszcze bardziej Cię pogrąża. Nie mówiąc o niby przykładach nepotyzmu, jakichś "ludziach PiSu". W sytuacji gdy syn premiera jeździ za publiczne pieniądze do Chin.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syn-...wiadomosc.html
mało tego
http://www.portalpomorza.pl/aktualnosci/9/16444

Chyba że jesteś zwyczajnie otumaniony propagandą, a wtedy wystarczy się otrząsnąć i zacząć myśleć.
Tak tak, ja jestem otumaniony propagandą a tylko dobrze myślisz.

"Dobór personalny przy obsadzie kierowniczych stanowisk we wszystkich wspomnianych ministerstwach i centralnych urzędach będzie oparty na kryteriach odwołujących się przede wszystkim do umiejętności zgodnego działania na rzecz celów określonych w Programie rozwoju kraju – ich rozumienia, zdolności do oderwania się od myślenia resortowego i partykularnego, lojalności wobec premiera i wicepremiera ds. rozwoju. Przeszkodą w realizacji naszych planów nie mogą stać się pozamerytoryczne spory na tle osobistym, charakterologicznym czy resortowym."

To o lojalności to mój wymysł, bo tam nic o tym nie piszę, człowieku piszę jak drut a Ty i tak będziesz tłumaczył, że to nie o to chodzi, powiedzieli by że jesteś debilem Ty i tak byś powiedział że na pewno o coś innego chodziło a ten kto to słyszał to jest otumaniony. Mi się wydaje że gorszym jest zatrudnianie rodziny na 3 stanowiskach i wyciąganie po 30tyś na miesiąc, albo jak żona Hofmana którą chyba po to zatrudnili żeby na zwolnienie mogła iść.
Kto tu jest zaślepiony człowieku :/ i kto tu jest agitatorem. Zresztą po co ja się z zaślepionym fanatykiem wdaje w dyskusje.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 11.09.2011 o godz. 10:00.
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2011, 10:10
"Dobór personalny przy obsadzie kierowniczych stanowisk we wszystkich wspomnianych ministerstwach i centralnych urzędach będzie oparty na kryteriach odwołujących się przede wszystkim do umiejętności zgodnego działania na rzecz celów określonych w Programie rozwoju kraju – ich rozumienia, zdolności do oderwania się od myślenia resortowego i partykularnego, lojalności wobec premiera i wicepremiera ds. rozwoju. Przeszkodą w realizacji naszych planów nie mogą stać się pozamerytoryczne spory na tle osobistym, charakterologicznym czy resortowym."

Czytać nie potrafisz? Każdy pracownik winien być lojalny wobec szefa, dlatego jest wymieniony premier i minister. A tobie propaganda każe zauważyć tylko premiera i mierzyć innych swoją miarą. Tylko propagandzista zamiast kręcących wałki rządzących, nieudolnie czepia się programu opozycji.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 11.09.2011, 10:24

Czytać nie potrafisz? Każdy pracownik winien być lojalny wobec szefa, dlatego jest wymieniony premier i minister. A tobie propaganda każe zauważyć tylko premiera i mierzyć innych swoją miarą. Tylko propagandzista zamiast kręcących wałki rządzących, nieudolnie czepia się programu opozycji.
Jakbym się czepiał opozycji 4-3 lata temu byłoby to nie zrozumiałe, teraz ta opozycja chcę rządzić, więc czepianie się partii która chce rządzić jest zrozumiałe. I zgodnie z Twoją zasadą PiS nie może się czepiać jak ktoś zwolni osobę będącą za PiS, w końcu lojalność wobec szefa powinna być. PiS nie wolno krytykować bo to propaganda, PiS nie wolno krytykować bo to opozycja, rządził PiS też krytykować nie wolno było.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 11.09.2011 o godz. 10:52.
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2011, 16:17
Jakbym się czepiał opozycji 4-3 lata temu byłoby to nie zrozumiałe, teraz ta opozycja chcę rządzić, więc czepianie się partii która chce rządzić jest zrozumiałe. I zgodnie z Twoją zasadą PiS nie może się czepiać jak ktoś zwolni osobę będącą za PiS, w końcu lojalność wobec szefa powinna być. PiS nie wolno krytykować bo to propaganda, PiS nie wolno krytykować bo to opozycja, rządził PiS też krytykować nie wolno było.
Przecież PO też chce rządzić, mało tego od czterech lat trwa przy władzy łamiąc standardy cywilizowanego państwa, dlaczego miesiąc przed wyborami nie widzę krytyki tych którzy najbardziej wpływają na obecną rzeczywistość? To mnie utwierdza, że szkoda gadać.

ps Kkiedy rządził PiS należało krytykować, nawet za sznurowadła albo szalik, więc jak już wspomniałem ...
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 11.09.2011, 18:11
Tusk zrozumiał, że bez aktywizacji antypisa nie wygra wyborów i co mamy? Cud! Istny cud sondażowy.

Z pięknej drogi ku Frontowi Jedności Narodowej, gdzie PO miała ca 55% poparcia a PIS 20% zrobiło się 33 do 31.

Wskrzesić Antypisa to po 4 latach tego rządu cel konieczny i bezwarunkowy.

Co jest warte jedno słowo Tuska, że wcale PO nie ma takiej przewagi nad PISem jak wnika z sondaży? Normalnie jak słowa Wisarianowicza
Ostatnio edytowane przez sambo : 11.09.2011 o godz. 18:45.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
gosc2332
Senior Member

Stary 11.09.2011, 18:49
Przecież PO też chce rządzić, mało tego od czterech lat trwa przy władzy łamiąc standardy cywilizowanego państwa, dlaczego miesiąc przed wyborami nie widzę krytyki tych którzy najbardziej wpływają na obecną rzeczywistość? To mnie utwierdza, że szkoda gadać.

ps Kkiedy rządził PiS należało krytykować, nawet za sznurowadła albo szalik, więc jak już wspomniałem ...
Podaj jakieś źródło łamania standardów cywilizowanego państwa, coś co się w cywilizowanych państwach nie odbywa. Jak nie widzisz krytyki? A sam co robisz ? O dziwo dziś nawet Olejnik jak rano słuchałem Radia Zet ich krytykowała. Pokaż mi w jakimś cywilizowanym kraju odpowiednik Kaczyńskiego.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.09.2011, 18:58
Panowie czemu wy z tym "gosciem" w ogole rozmawiacie. Toz to kosmita zywej wody!
WISŁA PANY !!
gosc2332
Senior Member

Stary 11.09.2011, 19:10
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Panowie czemu wy z tym "gosciem" w ogole rozmawiacie. Toz to kosmita zywej wody!
Kosmita bo nie chce chwalić PiS i jechać po PO ? TAk tak, wiem rząd to banda złodziei i zdrajcy, wszystko się wali , jest okropny reżim, gorzej niż Białoruś, a tylko cudowny PiS może uchronić Polskę przed zagładą, a wszystko co złe o PiS to wymyśliło TVN i GW
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2011, 19:19
Kosmita bo nie chce chwalić PiS i jechać po PO ? TAk tak, wiem rząd to banda złodziei i zdrajcy, wszystko się wali , jest okropny reżim, gorzej niż Białoruś, a tylko cudowny PiS może uchronić Polskę przed zagładą, a wszystko co złe o PiS to wymyśliło TVN i GW
Bądź poważny. Z redutio ad absurdum jako sposobem prowadzenia dyskusji to się nadajesz na onet...

Zabawny ten sondaż HH. Wystarczyło, że pojawiło się parę głosów z obu partii, że w ich wewnętrznych sondażach PO i PiS idą łeb w łeb, żeby nastąpiła nagła korekta. Kolejny dowód na to, że nie można poważnie traktować "renomowanych" pracowni sondażowych. Tam chyba robią sondaże na zasadzie: "Ile może mieć PiS?" "A dajmy im 28%". Jedyny sondaż jaki można brać na poważnie, to Palade.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Stary 11.09.2011, 19:36
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Bądź poważny. Z redutio ad absurdum jako sposobem prowadzenia dyskusji to się nadajesz na onet...

Zabawny ten sondaż HH. Wystarczyło, że pojawiło się parę głosów z obu partii, że w ich wewnętrznych sondażach PO i PiS idą łeb w łeb, żeby nastąpiła nagła korekta. Kolejny dowód na to, że nie można poważnie traktować "renomowanych" pracowni sondażowych. Tam chyba robią sondaże na zasadzie: "Ile może mieć PiS?" "A dajmy im 28%". Jedyny sondaż jaki można brać na poważnie, to Palade.
A jak wygląda ten sondaż Palade? Jak powstaje? Zresztą dla mnie na czas kampanii powinny być zabronione wszelkie sondaże.
A co do jeszcze standardów cywilizowanych państw, to ostatnio modne jak to nie ma wolności słowa, wszytko byłoby ok jakby nie to że te same wokół siebie nie tolerują żadnych przejawów wolności słowa
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 11.09.2011 o godz. 19:46.
martin_6
Senior Member

Stary 11.09.2011, 20:01
palade.pl
Nie wiem, jak powstaje. Ale na podstawie kilkuletnich obserwacji stwierdzam, że wyprzedza sondaże "renomowanych" firm o lata świetlne.

Też bym wolał, żeby sondaże wyborcze były w ogóle zakazane, bo mieszają tylko ludziom w głowach. Ale skoro już nie są zakazane, to wolę te wiarygodne.
Będą wisieć komuniści!

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.09.2011, 20:10
Akurat sondaż HH jako jedyny jest polecany przez Marcina Palade. Także nie wiem skąd się bierze zdziwienie tą różnicą między PO i PiS. W ich sondażach w ciągu tego roku różnica między tymi partiami spadała już w okolice 3-4% kilkukrotnie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_...election,_2011
Drozd
Senior Member

Stary 12.09.2011, 10:06
Podaj jakieś źródło łamania standardów cywilizowanego państwa, coś co się w cywilizowanych państwach nie odbywa. Jak nie widzisz krytyki? A sam co robisz ? O dziwo dziś nawet Olejnik jak rano słuchałem Radia Zet ich krytykowała. Pokaż mi w jakimś cywilizowanym kraju odpowiednik Kaczyńskiego.
Viktor Orban na Węgrzech. Tam też mieli cudaka, który wygrał wybory oszukując. Przez co Węgrzy popadli w kryzys. Dopiero bezdyskusyjna wygrana w kolejnych wyborach dała narodowi Węgierskiemu nadzieję. Tam też zmanipulowane lemingi protestowały.

Magazyn The Ecomonist w publikowanym przez siebie rankingu państw demokratycznych umieścić Polskę na 48. pozycji (na 167 państw świata). Z państw Unii Europejskiej za nami znalazły się tylko Łotwa, Bułgaria oraz Rumunia. Polska została zakwalifikowana do zepsutych demokracji.

W „Indeksie demokracji” od lat notujemy kiepskie miejsce. W 2006 roku, gdy gazeta opublikowała ranking po raz pierwszy, znaleźliśmy się na 46. pozycji. Dzięki nagonce medialnej to rząd PiS jest uznawany za niszczący demokrację w Polsce. Tymczasem po czterech latach rządów PO-PSL pozycja państwa polskiego w zestawieniu jest jeszcze gorsza.

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt...kryzysie_13984

Dlaczego Kwaśniewski,Wajda i inne ałtorytety nie alarmują ze zagrożona jest w Polsce demokracja? Przecież jest gorzej niż za Kaczorów. Osiągnęliśmy poziom Kambodży.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.09.2011 o godz. 10:13.
Hej Nasz TS !!
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.09.2011, 10:39
Viktor Orban na Węgrzech. Tam też mieli cudaka, który wygrał wybory oszukując. Przez co Węgrzy popadli w kryzys. Dopiero bezdyskusyjna wygrana w kolejnych wyborach dała narodowi Węgierskiemu nadzieję. Tam też zmanipulowane lemingi protestowały.
Swego czasu czytałem w Wyborczej bardzo dobry artykuł Janusa Kornai ( http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Kornai ) dotyczący tych wspaniałych wg Ciebie rządów Orbana. Zadałem sobie trud i odnalazłem ten artykuł -> http://wyborcza.pl/1,76842,8987538,K...b%C3%A1na.html
Polecam lekturę.
jakkfk
Senior Member

Stary 12.09.2011, 11:05
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Swego czasu czytałem w Wyborczej bardzo dobry artykuł Janusa Kornai ( http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Kornai ) dotyczący tych wspaniałych wg Ciebie rządów Orbana. Zadałem sobie trud i odnalazłem ten artykuł -> http://wyborcza.pl/1,76842,8987538,K...b%C3%A1na.html
Polecam lekturę.
To, że wyborcza go krytykuje jest (dla mnie) największą pochwałą jaka mogła go spotkać
St@chu
Senior Member

Stary 12.09.2011, 11:14
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
To, że wyborcza go krytykuje jest (dla mnie) największą pochwałą jaka mogła go spotkać
Ten tekst nie został napisany przez dziennikarzy Wyborczej, co więcej nie został nawet napisany dla Wyborczej, a jedynie przetłumaczony i przedrukowany z jednej z węgierskich gazet... Więc trafiłeś jak kulą w płot...
gosc2332
Senior Member

Stary 12.09.2011, 11:27
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Wedle takiej zasady dla kogoś może być największą pochwałą jak kogoś Gazeta Polska krytykuje

Drozd, znalazłem fajny komentarz na tej stronie co dałeś, pasuje też jako odpowiedź do Ciebie

Ja bym się tym raportem nie podniecał…

Z raportu „ogólnie” wynika, że demokracja w Europie (też zachodniej) się kurczy, a w Polsce…

Porównując raporty z lat 2006, 2008 i 2010 „kondycja polskiej demokracji” jest kiepska, ale stabilna. W latach 2006, 2008 i 2010 Polska znalazła się kolejno na: 46, 45 i 48 miejscu, ale…

W latach 2006, 2008 i 2010 oceny Polski w kategoriach: I – Wybory i pluralizm, V – Wolności obywatelskie, III – Udział w polityce i II – Funkcjonowanie rządu nie zmieniły się:
I – 9.58; V – 9.12; III – 6.11; II – 6.07.
Tendencję spadkową odnotowano w kategorii: IV – Kultura polityczna:
IV(2006) – 5.63; IV(2008) – 5.63; IV(2010) – 4.38.

Przyglądając się opisowi metodologii: ta kategoria dotyczy m.in.: postrzegania liderów politycznych przez społeczeństwo, rozumienia roli i reguł funkcjonowania państwa, rządu i systemu demokratycznego, oceny wpływu polityki na ekonomię oraz poparcia dla rozdziału Kościoła od państwa.

Co to znaczy? Ludzie patrząc „na to wszystko” coraz mniej rozumieją „o co biega”?

http://graphics.eiu.com/PDF/Democracy_Index_2010_web.pdf
http://graphics.eiu.com/PDF/Democrac...dex%202008.pdf
http://www.economist.com/media/pdf/D...EX_2007_v3.pdf
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.09.2011 o godz. 11:37.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.09.2011, 11:44
Przeczytalem ten artykuł. Autor poddaje krytyce na Wegrzech dużą część tego, co znajduje odzwierciedlenie w Polsce w polityce gospodarczej i społecznej Platformy. W niektórych zas przypadkach posluguje się tanią demagogią, na ktorą złapac się mogą lemingi. Zaprzecza tez sam sobie zwłaszcza w analizie wpływu myśli Keynesa na praktykę gospodarcza rządu Orbana
Nie znam tak naprawde rzeczywistoscu politycznej Wegier, jednak poznałem już wystarczająco Kornaia: to ekonomista na usługach cudakowej partii popieranej przez unijną gerontokrację.
W takim świetle postac Orbana nabiera coraz bardziej pozytywnych wartości
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

gosc2332
Senior Member

Stary 12.09.2011, 11:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przeczytalem ten artykuł. Autor poddaje krytyce na Wegrzech dużą część tego, co znajduje odzwierciedlenie w Polsce w polityce gospodarczej i społecznej Platformy. W niektórych zas przypadkach posluguje się tanią demagogią, na ktorą złapac się mogą lemingi. Zaprzecza tez sam sobie zwłaszcza w analizie wpływu myśli Keynesa na praktykę gospodarcza rządu Orbana
Nie znam tak naprawde rzeczywistoscu politycznej Wegier, jednak poznałem już wystarczająco Kornaia: to ekonomista na usługach cudakowej partii popieranej przez unijną gerontokrację.
Zadam ci takie pytanie, kim dla Ciebie jest słynny leming ?
St@chu
Senior Member

Stary 12.09.2011, 12:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ja prosiłbym o konkrety, jeśli chodzi o pogrubione kwestie, bo z tak napisanym postem nie bardzo da się nawet dyskutować. Nie uważam się za speca od ekonomii, ale z częścią Twoich tez się nie zgadzam (być może błędnie) dlatego byłbym wdzięczny za ich rozwinięcie...

Ciekawym jest też stwierdzenie, że:
1. nie znasz rzeczywistości politycznej Węgier
2. ale wiesz że Kornai jest na usługach cudakowej partii (cokolwiek to znaczy, bo jeśli oznacza partię obiecującą cuda to wskaż tą, która tego nie robi)
martin_6
Senior Member

Stary 12.09.2011, 12:10
gosc: Dla mnie leming to ktoś nieinteresujący się głębiej polityką, swoją wiedzę o niej czerpiący z tytułów na portalu internetowym czy na pasku w stacji informacyjnej. Bezkrytycznie przyjmujący punkt widzenia każdego, kogo zobaczy w magicznym pudełku z ruszającymi się obrazkami. W swoich wyborach nie kierujący się swoimi poglądami i kalkulacją, ale emocjami, dobrymi i złymi skojarzeniami.

Odpowiadając na do bólu przewidywalną ripostę - tak, tacy są w elektoracie każdej partii...
Będą wisieć komuniści!

gosc2332
Senior Member

Stary 12.09.2011, 12:40
gosc: Dla mnie leming to ktoś nieinteresujący się głębiej polityką, swoją wiedzę o niej czerpiący z tytułów na portalu internetowym czy na pasku w stacji informacyjnej. Bezkrytycznie przyjmujący punkt widzenia każdego, kogo zobaczy w magicznym pudełku z ruszającymi się obrazkami. W swoich wyborach nie kierujący się swoimi poglądami i kalkulacją, ale emocjami, dobrymi i złymi skojarzeniami.

Odpowiadając na do bólu przewidywalną ripostę - tak, tacy są w elektoracie każdej partii...
Tylko, że określenia tego używają głównie zwolennicy jednej partii, i co zabawniejsze głównie Ci co się właśnie do tych lemingów zaliczają, głównie lemingami są dla nich Ci co nie zgadzają się z nimi lub są przeciwnikami ich ukochanej partii i jej polityków, powtarzają ciągle te same formułki, standardowe to nazywanie wszystkich lemingami, ubekami, sbkami, sugerowanie że ktoś im płaci, że przysłała ich wroga partia, że z Rosji albo na pewno są z ruskimi związani a jak nie z nimi to z żydami, ich argumenty to 1000 razy już powtarzane te same hasełka, innym zarzucają propagandę, a sami w niej przodują a nawet nie patrzą dokładnie co piszą.
A najśmieszniejsze to pisanie że ktoś kocha i Tuska i PO, a po czym to taki ktoś stwierdza ? Po tym że ktoś krytykuje PiS i Kaczyńskiego, to już oznaka kochania Tuska. Pokaż mi przykłady gdzie ktoś piszę o uwielbieniu do Tuska, PO, polityków PO, tak jak piszą o PiS, widziałeś kiedyś żeby się ludzie zbiorowo masturbowali bo polityk ich partii ich mniemaniem "zniszczył" wrogiego dziennikarza w tv ?
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.09.2011, 14:18
Rejestracja miesiąc temu i 95% postów w temacie politycznym. Broń Boże niczego nie sugeruje, ale jeśli już na kibicowskim forum, bronisz Tuska i spółkę to mógłbyś się postarać robić to merytorycznie. Z całym szacunkiem, ale twoje posty, wyglądają tak jakby pisał je 14-latek.

orzeu napisał(a):Wyświetl post
W życiu ważne są tylko chwile...
gosc2332
Senior Member

Stary 12.09.2011, 14:24
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Rejestracja miesiąc temu i 95% postów w temacie politycznym. Broń Boże niczego nie sugeruje, ale jeśli już na kibicowskim forum, bronisz Tuska i spółkę to mógłbyś się postarać robić to merytorycznie. Z całym szacunkiem, ale twoje posty, wyglądają tak jakby pisał je 14-latek.
Pokaż gdzie ja ich tak zawzięcie bronie ? Mam być tak merytoryczny jak niejaki Drozd ? Nawet sam nie wie co tu wkleja. Piszę na tym samym poziomie co wielbiciele PiS, trzeba się dostosowywać.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.09.2011 o godz. 14:30.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.09.2011, 14:33
a ja myślę koleś, że zostałeś oddelegowany z młodzieżówki na agitkę przedwyborczą w tym temacie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.09.2011, 14:51
Zabawny ten sondaż HH. Wystarczyło, że pojawiło się parę głosów z obu partii, że w ich wewnętrznych sondażach PO i PiS idą łeb w łeb, żeby nastąpiła nagła korekta. Kolejny dowód na to, że nie można poważnie traktować "renomowanych" pracowni sondażowych. Tam chyba robią sondaże na zasadzie: "Ile może mieć PiS?" "A dajmy im 28%".Jedyny sondaż jaki można brać na poważnie, to Palade.
Pytałem już kiedys o metodologię badań p. Palade i nie udało mi się uzyskać jednoznacznej odpowiedzi. W dziejszym GPC znalazłem natomiast informacje (odwołują się do jego badań w jednym z artykułów) że w jego wypadku mamy do czynienia nie z sondażem (a więc badaniem ankietowym większej populacji) a z prognozą wyborczą. Różnica jest taka że chłop nie przeprowadza sondaży (ankiet) ale analizuje badania przeprowadzone przez inne ośrodki i na ich podstawie prognozuje wyniki wyborów. Jedyną dodatkową informację jaką znalazłem w GPC dotyczącą jego metodologi to założenie że frakwencja wyniesie około 45%.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.09.2011, 14:53
Cytat:
Piszę na tym samym poziomie co wielbiciele PiS, trzeba się dostosowywać.
Jak moze ktos wyksztalcony z miasta i swiiatly chciec dostosowywac sie do tego glupiego, katolickiego zascianka ze wsi?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.09.2011, 15:05
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Polecam lekturę.
Bardzo mocno sugerowałbym aby przed przeczytaniem artykułu zapoznać się choćby pobieżnie (chociażby wikiipedia) z życiorysem p. Janosa Kornaia. Wydaje mi się że może to dać pewną perspektywę na wyrażane przez niego opinie o rządzie Orbana. Przenosząc to nieco na polską perspektywę to mniej więcej tak jakby prof. Brus czy prof. Kowalik miał recenzować politykę gospodarczą Gilowskiej. Można w ciemno przewidzieć co by napisali. A ile miało by to wspólnego z rzeczywistością to ... już zależy od osobistych sympatii politycznych ewentualnych czytelników.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.09.2011 o godz. 15:44.
Drozd
Senior Member

Stary 12.09.2011, 15:09
Mam być tak merytoryczny jak niejaki Drozd ? Nawet sam nie wie co tu wkleja.
[/B]
No ja anonimowych komentarzy nie wklejam . A co do wartości merytorycznej Twojej obecności w temacie, ludzkość nie znalazła dotąd narzędzia zdolnego wykryć jej ślady. Więc zamiast porywać się z motyką, rozwiń się najpierw do poziomu uchwytnego dla metrologii.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów