|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
I tak wytrzymał sporo....
swoja drogą Kliczko boksowal jak na sparingu,jakby chcial zakonczyc to szybciej to by chyba tak zrobił.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To nie kwestia trenera.Nie miał szans, warunki fizyczne za słabe i bez mocnego ciosu. Determinacją, ambicją, kondycją i techniką da się wygrywać ale nie na tym poziomie. Szkoda Adamka ale wydaje się, że i tak osiągnął więcej niż mógł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
bracia Kliczko nie maja poważnych rywali
waga ciężka przezywa kryzys jestem ciekaw co by pokazali z takimi bokserami jak Tyson,Lewis,Holyfield z Lewisem kiedys walczyl Kliczko, ale przegral przez TKO szkoda ze Andrzej nie mial dobrej psychiki...chociaz tytul w wadze ciezkiej z Byrdem badz Ruizem mu sie nalezal, ale sedziowie go przekrecili ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To czy Adamek stoczył 10 walk czy stoczyłby 50 w tej wadze nie ma znaczenia, po prostu przy takiej różnicy w zasięgu ramion nie miał szans, nie z Kliczko, którego jak zwykle cechował spokój, wyrachowanie i perfekcyjna taktyka, choć nie oszukujmy się, taktyka była trzymać Adamka na dystans i punktować. A jaką taktykę miał Adamek? Tego się chyba już nie dowiemy. Fatalnym błędem było odejście od Gmitruka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Trzeba nam gościa z warunkami Gołoty i mentalnością Adamka. Może w następnym pokoleniu. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
pomyliłeś się o 11. stoczył 4, ale wg mnie walka przegrana chyba psychologicznie. Tomek trochę strachliwie, dał się zdominować i spychać do rogu i na liny. ogromne znaczenie miał tez zasięg rak witalija.niestety, ale dzięki Tomek za emocje i nie zrażaj się. próbuj dalej w tej wadze bo potencjał masz, tylko brak Ci doświadczenia jeszcze i obycia z tą wagą!
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Miałem wrażenie, że Kliczko oszczędzał Adamka i gdyby tylko naszła go ochota skonczyłby tą rzeź duzo szybciej.
Szkoda Adamka. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Proszę bardzo i na koniec piękny ukłon stacji RTL do Polskich kibiców. Szacunek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Adamek w dzisiejszej walce byl jakis taki inny, tak mi sie wydawalo
spiety wyszedl, mialem wrazenie ze psychika zawiodla ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gołota z 1996 roku miałby szanse i Kliczkę położyc do snu
Ale to już historia na inny temat ![]() Fakt jest taki, że w wadze ciężkiej niestety przy nawet podobnych umiejętnościach zasięg i waga niszczą, a jeśli dodać siłe ciosu, to nie mamy o czym rozmawiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Smutne jest to, że większy opór bodajże Władimirowi postawił ... Albert Sosnowski. Balon był zajebiście pompowany, można powiedzieć pękł spektakularnie, bo chyba nikt się nie spodziewał aż takiego oklepu...
Adamek był bez szans, jednak należy mu się wielki szacunek , bardziej za odwagę niż walkę, widać że to nie ta półka. "Bracia" skończą kariery z pasami mistrzowskimi, chyba, że nasz Mariusz Wach zdziała coś więcej... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mogłoby być i 30, co z tego? Kliczko nie takich kładł, waga niżej to jest miejsce dla Tomka, a już spotkałem sie nawet z porównaniami Adamka do Tysona, bo Tyson miał gorsze-słabsze predyspozycje, ale Pany.. gdzie Tyson gdzie Adamek..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jestem zawiedziony. Nadmuchano balon, a tacy laicy jak ja uwierzyli, że jest szansa... Sosnowski się lepiej zaprezentował... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
oo właśnie, Szpilka jeśli nie wpadnie znów do puchy, to ma szanse powojować, ma potencjał chłopak :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dawniej jakoś więcej dłużej się walczyło bokserami z samej czołówki zanim dostało się walkę o pasek, teraz parę walk w wadze ciężkiej z emerytami i ... Kliczko, musiało się tak skończyć. Wszyscy inni bokserzy poczekają te 3/4 lata aż znikną Kliczkowie i waga ciężka zrobi się ciekawa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
co do kibiców jeszcze.... Mały by im kazał iść .... ale gdzie? z pewnością nie chce ich znać!
utwierdziło mnie to wszystko w: "FUCK EURO2012" ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakie zaskoczenie? Zero zaskoczenia.
I tak dziwota, że wytrzymał tyle, choć to prawdopodobnie było związane z tym, że od 10 rundy dostawał Adamek pełną pulę za walkę. Taką wersję słyszałem od pewnego dziennikarza. Mi tylko szkoda Andrzejów, którzy uwierzyli, że Adamek to bokser na HW i ma jakiekolwiek szanse z Vitkiem. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Taa.. na euro może być wielka ....a pod względem kibicowskim :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
to czekamy na Szpile
ale obawiam się ze jeżeli on dostąpi zaszczutu walki o pas to będzie to walka z drugim z braci to Witalij skończy kariere do tego czasu![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
qchar z Lewisem jak walczył był dużo lepszy od Lewisa tylko ten łuk brwiowy mu rozwalil i TKO dostał
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Chociaż trzeba pamiętać, że Szpila też zaczynał wagę niżej ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla Adamka gratulację za odwagę i wytrwałość. Było ciężko ale nie leżał.
Od początku nie wyglądał zbyt pewnie. Kliczko kolejny raz pokazał klasę i że jest gościem na poziomie (wywiad po walce). Wygrał zupełnie zasłużenie bo przerasta wszystkich o klasę. I też mam wrażenie że mu było szkoda Tomka pod koniec więc go oszczędził. ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
O to to ! Wiele osób w knajpie właśnie wspominało Alberta.
Mówienie o "sukcesie" Adamka to moim zdaniem kpina - balon bardziej napompowany niż parchy gadające o lidze mistrzów. Patrząc na warunki fizyczne i siłę to i od Haye'a by zebrał oklep i to kto wie czy nie większy. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
szacunek dla Kliczki, bo mógł zabić naszego już w trzeciej czy czwartej rundzie...
A tak nie chciał nam robić przykrości - z szacunkiem podszedł do Adamka, i też do tych którzy kupili bilety. No nie ukrywajmy, trochę przykro by się zrobiło tym 40 tysiącom na stadionie i setką tysięcy przed tv ( miliony by były gdyby na otwartym ' normalnym ' kanale leciała walka ). Widzieliście że Kliczko w ogóle gardy nie trzymał ? Lewa ręką luźno sobie ' wisiała ' wzdłuż jego ciała, a prawa zgięta w łokciu. Nie balansował ciałem zbytnio, bo Tomek go bał się zaatakować. Ma Ukrainiec pier*dolnięcie w łapach. Także dobrze chociaż tyle, że nie zrobił nam mega przykrości i nie położył naszego w 3. czy czwartej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jak ogladałem ta walke to sobie myslalem -walka ustawoina !!! Masakra dzisiejsza waga ciezka stoi na bardzo niskim poziomie heh wyobrazcie sobie Adamka z Lenoxem albo tygrysem
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie wiecie czy gdzieś będzie można zobaczyć dokładne statystyki z tej walki?
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Kliczko miał kasę płaconą od rundy, bo mógł Adamka zabić w II....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
dokładnie tez tak mysle reklamy itp. kasa kasa kasa
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
labtec... taka niby "luzacka" garda to sprytnie dobrana taktyka... chodzi w niej o to że jak jesteś dużo wyższy od przeciwnika to tak naprawdę ma on nikłe szanse dorwać Cię przy głowie ( no chyba że masz refleks szachisty) dlatego osłania się najbardziej wrażliwe miejsca na ciele czyli tłów, brzuch... dla widza w tv wydaje się jakby gość lekko kozaczył i lekceważył przeciwnika, a on tak naprawdę osłania brzuch wątrobę itp... zauważ że Kliczko właśnie trzyma się tych zasad czyli zasłania się barkiem i wyciągniętą lewą ręką a prawą ma przyszykowaną na bombę ( oraz zasłania nią tłów, a przy okazji prowokuje przeciwników lekko wysuwając głowę w tv wygląda na to że można ją sięgnąć bezpośrednio ale tak naprawdę masz 5% szans) ponieważ konusy przeważnie zaczynają od lewej i kończą na lewej ręce, a tam już jego prawa czeka... oczywiście są na to proste sposoby ale to już tajemnica...
![]() Także generalnie taktyka Kliczków jest prosta jak konstrukcja cepa siermiężna, stała i realizowana do bólu... aż dziw bierze że nikt nie przeanalizuje nawet z historii boksu jak ją obejść a przecież podobnych pięściarzy stosujących tą taktykę było sporo.... ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|