The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 13:46
Piszesz, ze sa to obcokrajowcy, wiec nie bedziesz podawał ich Peeselu, ja ostatni raz kupowalem bilet komus z zagranicy przed wprowadzeniem nowych kart (to bylo z Lechia 5-2), to musialem podac nr dokumentu ze zdjeciem, na ktory ta osoba wchodzila na mecz. Wiec jak podasz ich nr paszportu, to beda musieli miec paszport ze soba. No chyba, ze cos sie zmienilo
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 09.09.2011, 16:40
irman napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ak_Fulham.html

Hehe. Widać teraz jak jesteśmy łupieni przez nasz kochany klub. No i jakim prestiżem cieszy się w Anglii liga europejska. W ogóle przelicznik siły nabywczej w stosunku do cen biletów w Anglii i Danii jest bardzo dla nas smutny. O stosunku cena/jakość już nie wspominam.
Nastepny malkontent... myslisz ze utrzymanie obeiktow jest u nas tansze niz w Angli? rozczaruje cie NIE JEST pozatym klub to nie jest organizacja dobroczynna... jakby bilety byly tansze o 10-15zł myslisz zeby ZNACZNIE wiecej ludzi przyszlo? pewnie cie to zdziwi ale nie przyszloby klub to sobie wszystko policzyl i stad ta cena... to jest biznes i tyle pozatym bez urazy ale gramy w fazie grupowej LE to nie jest Puchar Polski zeby wejsciowki byly po 10zł... zalamuja mnie takie komentarze nie podoba sie NIE IDZ
Ostatnio edytowane przez Mila : 09.09.2011 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.09.2011, 09:55
Pamiętacie to :

Wisła - Odense 2-4

Wisła: Sillanpaa (46. Vanstrattan) - Singlar (77. Marcelo), Głowacki, Cleber, Piotr Brożek (46. Baszczyński) - Małecki (77. Mączyński), Jirsak (46. Cantoro), Diaz (46. Ettien), Ćwielong (46. Beto) - Paweł Brożek (64. Zieńczuk), Boguski (64. Gołoś)

Odense BK: Onyszko - Helveg, Christensen, Haland, Sorensen (85. Bisgaard) - Ruud (62. Utaka), Andreasen (46. Hansen), Djemba-Djemba, Absalonsen (72. Nymann), Demba-Nyren (72' Jacobsen), Fall

Bramki dla Wisły zdobyli: Rafał Boguski (11), Cleber (65, karny), dla Odense: Absalonsen (17), Ruud (20), Fall (43), Hansen (69, karny).
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.09.2011, 17:50
To myśmy grali kiedyś z Odense? Jakoś nie pamiętam tego meczu szczególnie że to nieodległe czasy skoro Cleber gole strzelał
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2011, 17:57
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To myśmy grali kiedyś z Odense? Jakoś nie pamiętam tego meczu szczególnie że to nieodległe czasy skoro Cleber gole strzelał
To był mecz towarzyski.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.09.2011, 17:58
Sparing to sparing, rządzi się swoimi sprawami i wynik nie jest w takich grach sprawą priorytetową, bla, bla bla...
W meczu o punkty w fazie grupowej tak prestiżowych rozgrywek jak Liga Europejska nie wyobrażam sobie, by Wisła na własnym stadionie nie pokonała Odense skoro potrafiła na Reymonta wygrywać z każdym z dotychczasowych rywali w europejskich pucharach w tym sezonie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2011, 18:45
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Sparing to sparing, rządzi się swoimi sprawami i wynik nie jest w takich grach sprawą priorytetową, bla, bla bla...
W meczu o punkty w fazie grupowej tak prestiżowych rozgrywek jak Liga Europejska nie wyobrażam sobie, by Wisła na własnym stadionie nie pokonała Odense skoro potrafiła na Reymonta wygrywać z każdym z dotychczasowych rywali w europejskich pucharach w tym sezonie.
ja bym jednak proponował zacząć sobie wyobrażać, bo to będzie inny mecz niż z Kuchenkami
Odense się tak nie otworzy, Odense nie ma takiej dziurawej obrony

i gramy bez Sobola i Melexa (chyba?) którzy zebrali po dwie kartki
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 10.09.2011, 18:58
JrQ z tego co pamiętam kartki z eliminacji nie przechodzą do fazy grupowej , co prawda głowy sobie uciąć nie dam ,ale ktoś przytaczał regulamin UEFA.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.09.2011, 19:18
Z tego co ja pamiętam to w kolejnych fazach w fazie grupowej kartki z poprzednich rund są kasowane jako, że grają już w "nowych rozgrywkach". Tak jest przynajmniej na MŚ i ME. Podobnie jest bodajrze w przypadku awansu do 1/8 również tutaj kartki z fazy grupowej są kasowane [ ale to nie pewne].
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.09.2011, 19:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ja bym jednak proponował zacząć sobie wyobrażać, bo to będzie inny mecz niż z Kuchenkami
Odense się tak nie otworzy, Odense nie ma takiej dziurawej obrony

i gramy bez Sobola i Melexa (chyba?) którzy zebrali po dwie kartki
Mnie w przeciwieństwie do Ciebie ce..... optymizm względem zespołu prowadzonego przez Maaskanta i jestem pewien trzech punktów Wisły zdobytych w pierwszej kolejce Ligi Europejskiej. Jeżeli Wiślacy zostaną skarceni będziesz mógł wrócić do mojej wypowiedzi i zaśmiać mi się prosto w wirtualną twarz.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.09.2011, 19:37
10 stron o Wiśle w tym oficjalna , i żadna nie poda czy Sobolewski i Melikson sa zawieszeni czy nie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2011, 20:00
Już kiedyś pisałem posta nt. zawieszeń w pucharach europejskich, więc tylko krótko i bez odwoływania się do źródeł.

Sobol i Melikson nie zagrają z Odense.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.09.2011, 20:01
Właśnie oficjalna od meczu z apoelem nie podała informacji o pauowaniu obu zawodników w kolejnym meczu więc może nie być tematu.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.09.2011, 20:16
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Już kiedyś pisałem posta nt. zawieszeń w pucharach europejskich, więc tylko krótko i bez odwoływania się do źródeł.

Sobol i Melikson nie zagrają z Odense.
tez już kiedyś napisalem posta w ktorym przytoczylem regulamin uefa i z którego jasno wynikalo że Sobol i Melex zagrają z Odense.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 10.09.2011, 20:33
http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf

21.03 Single yellow cards and pending suspensions are always carried forward
either to the next stage of the competition or to another club competition in
the current season.art.

Sobol i Melikson NIE zagrają z Odense.

A teraz kolego oddaj mi 10 minut życia, które poświęciłem na szukanie mojego posta sprzed miesiąca.
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2011, 20:41
Przepisy LE 2011/2012 mówią, tu cytat z artykułu 22 mówiącego o żółtych i czerwonych kartkach:" Exceptionally, single cautions and pending yellow-card suspensions expire on completion of the play-offs. They are not carried forward to the group stage."
Tak więc, Soboleski i Melikson będą mogli zagrać.
tu link do regulaminu: http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...0_DOWNLOAD.pdf
Wyżej został podany regulamin LM i to jeszcze trochę czerstwy.
Ostatnio edytowane przez White Star86 : 10.09.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 10.09.2011, 20:54
Kolejny...

Porównaj sobie art. 22.03 i 22.04.

Pierwszy wprowadza ogólną zasadę natomiast drugi od niej wyjątek obwarowany zastrzeżeniem "exceptionally".

Podusmowując, jeżeli Uefa uzna, że zawieszenie Sobola i Meliksona zasługuje na wyjątkowe (exceptional) potraktowanie to zagrają. W przeciwnym wypadku będziemy musieli sobie poradzić bez nich.
Odpowiedz cytując
joszi
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.09.2011, 21:01
Chyba nie rozumiesz tego co czytasz. Wyjątkiem jest przejście z fazy play-off do grupowej i dotyczy tylko określonych zawieszeń (i żółtych nieskutkujących zawieszeniem). UEFA tu nic nie uznaje, to następuje z urzędu.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 10.09.2011, 21:06
Jezu, sorry. Troche się skompromitowałem, macie racje.

Ide na spacer.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2011, 23:31
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Mnie w przeciwieństwie do Ciebie ce..... optymizm względem zespołu prowadzonego przez Maaskanta i jestem pewien trzech punktów Wisły zdobytych w pierwszej kolejce Ligi Europejskiej. Jeżeli Wiślacy zostaną skarceni będziesz mógł wrócić do mojej wypowiedzi i zaśmiać mi się prosto w wirtualną twarz.
skoro Melikson i Sobol zagrają, to również podzielam Twój optymizm
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.09.2011, 23:47
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jezu, sorry. Troche się skompromitowałem, macie racje.

Ide na spacer.
z deczka to dziwiło że wszytkie media cicho o zawieszeniach , a tylko jedna osoba zna całą prawde

z drugiej strony dobrze że to Wisła się tak nie skompromitowała

z Odense trzeba zagrac takim samym składem jak z Lechem od 10 minuty

mam tylko nadzieję że kontuzja Nuneza nie jest poważna , w innym wypadkku zagra Wilk , chociaz wtedy nasza gra może być zbyt defensywna .

Małecki powinien dostać swoją szansę najwcześniej od 65 minuty , za Ilieva który w tym etapie oddycha już rękawami .
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 11.09.2011, 01:34
Bardzo boje się że w podstawowej 11 wyjdzie mały Iliev lepiej się sprawdza Inna sprawa że AUTENTYCZNIE wole bardziej nastawić się na ligę niż na puchary
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2011, 08:03
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Bardzo boje się że w podstawowej 11 wyjdzie mały Iliev lepiej się sprawdza Inna sprawa że AUTENTYCZNIE wole bardziej nastawić się na ligę niż na puchary
Ci goście mają wielkie pieniądze płacone za granie. 3 godziny gry w tygodniu dla tych profesjonalistów to za dużo? Do tego co chwila przerwa w graniu, bo tu reprezentacja. Tu przerwa zimowa. Letnią też by mieli długą jakby im się grać chciało.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.09.2011, 08:10
Oby tylko Robert nie postawił na gre defensywną jak w pucharach miał zwyczaj czynić.Trzeba prowadzić gre stwarzać sytuacje bramkowe ,Odense jest lepsze w ataku niz w defensywie więc trzeba ich naciskać bo obawiam się,że oni gola mogą zdobyć u nas.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2011, 08:24
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko Robert nie postawił na gre defensywną jak w pucharach miał zwyczaj czynić.Trzeba prowadzić gre stwarzać sytuacje bramkowe ,Odense jest lepsze w ataku niz w defensywie więc trzeba ich naciskać bo obawiam się,że oni gola mogą zdobyć u nas.
Kiedyś czytałem wywiad bodaj z Jaliensem i oni tak grali po prostu w pucharach gdyż przegrywający odpada. Teraz mają pewne 6 spotkań w grupie więc będą już grać normalnie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.09.2011, 10:37
To w koncu Sobol i Melex zagraja z Odense czy nie bo sie juz pogubiłem?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.09.2011, 10:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To w koncu Sobol i Melex zagraja z Odense czy nie bo sie juz pogubiłem?
Z tego, co piszą na forum wynika, że tak.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.09.2011, 10:47
Kolejny mecz Białej Gwiazdy w europejskich pucharach już w najbliższy czwartek. O godzinie 21:05 Wisła na swoim stadionie zmierzy się z duńskim Odense BK. Mecz ten będzie można obejrzeć w TV4, Polsacie Futbol oraz na żywo na trybunach przy Reymonta 22. cytat z oficjalnej

No idzie szlak człowieka trafić pieprzony polsat;/ znowu nie puści transmisji na otwarty kanał;/;/;/ ....a:(( debile po ki grzyba kupowali te pakiety jak i tak kodują :sciana:
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 11.09.2011, 10:49
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Kolejny mecz Białej Gwiazdy w europejskich pucharach już w najbliższy czwartek. O godzinie 21:05 Wisła na swoim stadionie zmierzy się z duńskim Odense BK. Mecz ten będzie można obejrzeć w TV4, Polsacie Futbol oraz na żywo na trybunach przy Reymonta 22. cytat z oficjalnej

No idzie szlak człowieka trafić pieprzony polsat;/ znowu nie puści transmisji na otwarty kanał;/;/;/ ....a:(( debile po ki grzyba kupowali te pakiety jak i tak kodują :sciana:
Nie masz TV4? przecież to otwarty kanał.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.09.2011, 10:52
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Nie masz TV4? przecież to otwarty kanał.
Facet jest z Tarnowa, moze tam TV4 nie jest takie ogolnodostepne jak w Krakowie?

No i jest to idiotyczne, ze pewnie puszcza jakis kolejny idiotyczny serial, albo kolejnych uzdolnionych inaczej spiewakow zamiast meczu Wisly na Polsacie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów