The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 22:08
Po pierwsze- Wisła bombardująca bramkę przeciwnika, kiedy tak ostatnio było?
Po drugie - Wisła wygrywa w Poznaniu- kiedy oststnio się to udało?

Meczu słuchałem w radiu, ale już po obejrzeniu powtórek sytuacji jakie miała Wisła- to nie moglem uwierzyć, że tylko 1-0 się skonczyło. Brawa dla druzyny, bo pięknie siali poploch w szykach obronnych Lecha.

Bardzo dobra reakcja drużyny po ostatnim słabszym okresie. Trener też odpowiednio ich zmotywował. Dobry prognostyk przed Odense.
Odpowiedz cytując
100(L)ica
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 09.09.2011, 22:08
Gratulacje ze stolicy z okazji zwycięstwa nad Lechem. Zasłużyliście ;] Dzięki wam (L)egia ma szansę wskoczyć na fotel Lidera.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.09.2011, 22:09
Hanys napisał(a):Wyświetl post
ze tak zacytuję siebie:

"Przecież Małecki spowalnia wszystkie akcje, holuje piłkę tam gdzie nie trzeba, a jak trzeba podać to się chami... sam woli strzelać gole... strzela z różnych pozycji i często piłka leci w trybuny... wiadomo raz na 50 mu się uda.. ale wpierw 49 akcji zmarnuje i później jest bohaterem bo w 89 minucie mu się za 50 razem udaje tak jak w meczu z Arką..a jakby nie on to moze by wisła w tym samym meczu wygrała z tą samą Arką 4:0 a nie 1:0 w nerwowej końcówce."
Brednie! Małecki kiedy trzeba to poda (popatrz chociażby na akcję z Liteksem na 1-0 w Krakowie). Co do jego strzałów, to przynajmniej ma jaja oddać strzał chociaż często jest niecelny, to ma odwagę uderzyć i to w nim lubię, że chłopak się - mówiąc kolokwialnie- nie pier*oli jak niektórzy. Jedno co mnie wkurza w Małeckim to wykonywanie stałych fragmentów gry.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Cytat:
Patryk jest takim zawodnikiem, że potrafi odmienić losy spotkania. Gdy nie idzie zespołowi, to jego przebojowość i odwaga w pojedynkach jeden na jeden dają ogromną przewagę nad rywalem.
I dlatego powinien niczym Jasiek Paulista wchodzić ok 70 minuty spotkania, jak potrzebny nam będzie jaki joker.

Garguły nie chce już widzieć w Wiśle. w ok. 20 minut zrobić tyle strat co reszta drużyna przez drugą połowę, to już talent. Wiem, że Jirsak nigdy nam się już nie spłaci, ale on by chociaż wiedział, co zrobić z piłką, komu podać i JAK.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

1) Bardzo dobra gra Jovanovicia, ma dużo siły, biega 2x szybciej niż Lamey.
2) Nunez dobry mecz, ma pojęcie o graniu.
3) Brawo dla Kirma, że chociaż poprzeczke ustrzelił, tak ze odbiło się w strone Dudu
4) Garguła świeży gorszy niż Ivica zmęczony
5) Razi skuteczność... na poziomie Garguły
6) Bardzo pewny Siergiej, nie dał się zaskoczyć, moze poza jednym wyjsciem do dosrodkowania
7) JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
oto moje przemyslenia

aaaaa i jeszcze Osman jakby trafił raz na slizgu 2 nogami w tego amicorza, to by zabił
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.09.2011, 22:10
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij ten mecz jeszcze raz na spokojnie, zauważ że Wisła miała w tym meczu akcji jak na lekarstwo. Skąd wiesz ile wygralibyśmy gdyby nie grał w nim Małecki? Wróżka jesteś, kontakty z diabłem czy poczułeś w moczu? FAKTEM JEST że indywidualna akcja Małeckiego dała nam 3 punkty, FAKTEM JEST że jego zwód i .......nięcie dało nam skromną wygraną 1:0 z Apoelem w meczu, w którym wcale nie byliśmy lepszą drużyną i nie mieliśmy niewiadomo ile sytuacji.

Faktem też jest, że kolejny mecz bez Małeckiego gramy bardzo dobrze w ataku, natomiast nie jest to powodem żeby deprecjonować go jako piłkarza czy po nim jeździć. To tylko materiał do przemyśleń dla trenera.
Nie mieliśmy wiele sytuacji w pierwszym meczu z AOPELEm bo Małecki wszystkie marnował podczas ich budowania... a później strzelił gola i stał się Bogiem i kazdy zapomniał o tych zapierniczonych akcjach.
Z Arką już nie pamiętam jak grał ale założę się ze równiez miał wiele strat - niedokładnych zagrań, niecelnych strzałów, złych przyjęć i bezsensownych dryblingów. To jego specjalność.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.09.2011, 22:11
Wreszcie zwyciestwo po grze na ktora mozna bylo popatrzec.

Poza pierwszym kwadransem to pokazalismy dzis gre o jeden jak nie dwa, poziomy wyzsze niz Amica. Ten poczatek jednak nie zwiastowal nic dobrego. Zapowiadal sie blamaz jednak o dziwo nasi "zareagowali pozitiwnie" Bardzo dobra gra od 20 minuty, kilka swietnych okazji w pierwszej polowie i gol. Poczatek drugiej polowy tez bardzo dobry, szczegolnie Iliev sie wyroznial. Kontrolowalismy gre i az bylo milo popatrzec jak sobie pileczke klepiemy a Kuchenkorz nie wie co sie dzieje Szkoda zmarnowanych swietnych okazji bo 0-3 bylo spokojnie do osiagniecia ale i tak liczy sie zwyciestwo i cieszy dobra gra.

Nie liczac poczatku meczu to praktycznie ciezko kogos negatywnie ocenic. Jaliens mial slaby poczatek ale pozniej juz bylo tylko lepiej. Kirm tradycyjnie marnowal co sie dalo ale przynajmniej facet ma latwosc dochodzenia do sytuacji. Szkoda, ze je tak latwo marnuje. Moze jak w koncu sie przelamie to zacznie strzelac regularnie.
Jovanovic b. dobrze i jak dla mnie to dzis jest nr 1 na PO. Zadziorny, szybki, nie odpuszcza, potrafi grac do przodu, dobry w defensywie. Z drugiej strony Paljic tez calkiem ok i wg mnie Diaza po prostu zjada mimo, ze Dragan wybitnym obronca nie jest
Nunez kolejny raz pokazal, ze miejsce w 11 powinien miec pewne. Nie odpuszcza, walczy o kazda pilke. Dobrze byloby go zatrzymac na dluzej.
Iliev chyba pilkarz meczu. Bardzo dobry mecz Ivicy, ogrywal Kuchenkorzy jak chcial, 2-3 swietne strzaly z dystansu, zabraklo niewiele. Kawal zawodnika.

Najbardziej cieszy fakt, ze gralismy zespolowo, nie bylo grania pod siebie. Kazdy zasuwal dla druzyny, efektem bylo zwyciestwo po dobrym meczu.
Mam nadzieje, ze ta dzisiejsza gra to dobry prognostyk przed kolejnymi meczami i nasza forma pojdzie w gore. Licze na powtorke w czwartek
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:13
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Brednie! Małecki kiedy trzeba to poda (popatrz chociażby na akcję z Liteksem na 1-0 w Krakowie). Co do jego strzałów, to przynajmniej ma jaja oddać strzał chociaż często jest niecelny, to ma odwagę uderzyć i to w nim lubię, że chłopak się - mówiąc kolokwialnie- nie pier*oli jak niektórzy. Jedno co mnie wkurza w Małeckim to wykonywanie stałych fragmentów gry.

a dla mnie Jaja ma Injać który nie strzela co 5 minut bo chce na siłę strzelić tylko oddaje jedną bombę na mecz (z Wisłą w ubiegłym sezonie czy też z Manchestrem City) i ta bomba jest celna i wchodzi... a Małecki strzela bo chce być po prostu bohaterem spotkania a gówno z tych strzałów wynika... jest samolubny - jaknby w tych samych sytuacjach podał to stworzyłby sytuacje bramkowe dla swoich kolegów. Tylko jest jeszcze jedno ale - trzeba umieć dobrze podać.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

analizują poprzednie mecze Wisły brak MAŁECKIEGO (BRAWA WIELKI PATRYK MAŁECKI !!!!) działa zbawiennie na Naszą grę grę. Gra na jeden dwa kontakty, konsekwencja w grze bez fochów WIELKIEGO PIŁKARZA Małeckiego. To wszystko może się podobać. Wniosek wy.......ić go dyscyplinarnie dla dobra Naszej Wiślackiej braci amen
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Wreszcie dobrze to wyglądało i oby tak zostało. Wynik do powtórki na Legiuni proszę.
:/
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.09.2011, 22:14
Cytat:
Nie mieliśmy wiele sytuacji w pierwszym meczu z AOPELEm bo Małecki wszystkie marnował podczas ich budowania... a później strzelił gola i stał się Bogiem i kazdy zapomniał o tych zapierniczonych akcjach.
Z Arką już nie pamiętam jak grał ale założę się ze równiez miał wiele strat - niedokładnych zagrań, niecelnych strzałów, złych przyjęć i bezsensownych dryblingów. To jego specjalność.
Te, a mnie się wydawało że nie mieliśmy za wielu sytuacji bo w Apoelu grali piłkarze o klasę lepsi od naszych ... Bo grali szybko, kombinacyjnie, byli zgrani, podwajali krycie kiedy trzeba było, w obronie grali bardzo pewnie. Czyli co, gdybyśmy zdjęli Małeckiego z boiska to powieźlibyśmy ich 2:0 wzwyż? Odpowiedź na to pytanie zostawiam Tobie.

Co do reszty - "założę się" - a ja Ci jednak proponuje obejrzyj ten mecz jeszcze raz, bo wydawanie opinii o piłkarzu na podstawie "założenia się" jest jednak nieuczciwe.

Co do meczu - najlepszy mecz Wisły od Litexu, choooociaż trzeba wrzucić kamyczek do ogródka - gdyby mecz zakończył się remisem, bylibyśmy frajerami roku.

Brawo dla chłopaków.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 09.09.2011 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2011, 22:15
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie ich przejście obok meczu nie wiadomo czy w końcówce nie byłoby 1:1 i inaczej byś śpiewał.
I krytykując trola tak na prawdę łapiesz się na tym samym.

To Konrad już swego czasu świetnie uzasadnił - Wisła nie przegrywa, Wisła jak przegrywa to oznacza że przechodzi obok meczu, podpiera się , opierdala się itp
Dziś rozumiem wygraliśmy tylko dlatego że Lech przeszedł koło meczu, nie chciało im się, opierdalali się...po prostu wyszli i powiedzieli sobie...nie chce nam się dziś grać
Czy na prawdę ktokolwiek zastanawia się nad tym co pisze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.09.2011, 22:15
a dla mnie Jaja ma Injać który nie strzela co 5 minut bo chce na siłę strzelić tylko oddaje jedną bombę na mecz (z Wisłą w ubiegłym sezonie czy też z Manchestrem City) i ta bomba jest celna i wchodzi... a Małecki strzela bo chce być po prostu bohaterem spotkania a gówno z tych strzałów wynika... jest samolubny - jaknby w tych samych sytuacjach podał to stworzyłby sytuacje bramkowe dla swoich kolegów. Tylko jest jeszcze jedno ale - trzeba umieć dobrze podać.
http://allegro.pl/lech-poznan-szalik...762395205.html
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.09.2011, 22:16
Bardzo fajny mecz Wisły, jedyne co mozna zarzucic to rozmiar zwyciestwa majac okazje trzeba chociaz jedna wykorzystac 2-0 i spokoj, oczywiscie lech tez mial swoje szanse ale glownie na poczatku.

Jezeli chodzi o ocene zawodnikow to pozwole sobie o krotka opinie

Pareiko - bardzo dobre spotkanie , moze jedno lub dwa nie pewne wyjscia do dosrodkowan

Jovanovic - Jak dla mnie jeden z bohaterow , bardzo skuteczny zarowno w defensywie jak i w kilku podlaczeniach do przodu, jedynie pod koniec wypoczety Tonew troche namieszal

Chavez- Po za pierwszymi 10 minutami- profesor

Jaliens- Torche ustepuje Chavezowi, wydaje mi sie ze mozna dac szanse Bunozie

Paljic - Całkiem niezła dyspozycja i ciekawa rywalizacja z Juniorem

Sobol - Na swoim poziomie ale... moze spotka sie to z krytyką ale Radek juz lepszy nie bedzie delikatnie mowiac

Nunez- Super mecz, odbior, rozegranie i przytrzymanie piłki na najwyzszym pozimie ( naszej ligi oczywiscie )

Melikson - Niezły mecz szczegolnie jak na boisku był Iliev z ktorym bardzo dobrze wspolpracuje

Iliev- Rowniez udane spotkanie mimo braku szybkosci jest bardzo kreatywnym zawodnikiem

Biton - Niech w kazdym meczu strzela bramke i nie bedzie bardzo widoczny, dodatkowo ładne uderzenie w slupek i kilka zgran głową, na dzien dzisiejszy wiecej pożyrku niz z Genkowa

Kirm- Pierwsza polowa calkiem niezla w drugiej juz duzo slabiej

Garguła - mysle ze nei wszedl dobrze w mecz, byly straty ktore pod koniec meczy przy duzym zmeczeniu mogly sie zle skonczyc
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.09.2011, 22:21
Lech też nie zagrał dobrego meczu, należy podkreślić duże braki w defensywie a kadry szerokiej to oni nie mają.
Wyobraźcie sobie Wisłę w meczu z Legią bez Chaveza i obu skrzydłowych.Nasi zagrali na dobrym poziomie a i tak wbili jedną bramkę.
Kirm znów spier.dolił 1000% sytuację na gola i tylko 0-1
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.09.2011, 22:21
sayek89 dalej bierzesz remis w ciemno?, od 20 minuty zagrali tak jak powinni czyli z żądzą zwycięstwa i o to w sporcie chodzi! Przez minimalizm odpadliśmy z Apoelem, czas zacząć grać o zwycięstwo w każdym meczu bez względu na rywala.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.09.2011, 22:22
Gdyby Wisła tak grała jak dzisiaj w Nikozji, to na 99% byłby awans do Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.09.2011, 22:22
Pierwsza polowa to była wymiana ciosów ,oba zespoly mialy stuprocentowe sytuacje (Wisła chyba wiecej) ,dobrze ze udalo sie strzelic na 1-0. Druga polowa ,dobry poczatek Ilieva ,ale pozniej znów oddaliśmy całe pole Amice , i graliśmy słabo cały czas sie broniąc(momentami przypominal sie APOEL) . Rzuty rozne , krotko rozegrane bardzo slabo , jedna dobra centra z rogu i Melikson strzelil w slupek, wiec od razu widać jak powininnismy te rogi wykonywac. Cenne zwyciestwo z punktu widzenia tabeli ,ale jaka ta druzyna jest naprawde to sie okaze w kolejnych meczach ligowych
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.09.2011, 22:24
Małecki won? Co wy pier...? Okey, jak jest potrzeba, to niech odpocznie na ławce, ale WON to do Kirminho można skierować! I to absolutnie!

A poza tym:
1. Amica istniała tylko przez pierwsze 15/20 minut i pod koniec meczu, gdy się Kuchenkorze obudziły z dopingiem
2. Fajnie to wyglądało z naszej strony (pomijając owe 20 min)- defensywa się pozbierała i była pewna, w ataku ładnie pilka chodziła (brawa dla Melka i Ilieva)
3. wielka szkoda, że nie zaaplikowaliśmy im więcej bramek- powinno się to skończyć coś koło wyniku 0-3/1-4
4. cieszy mnie też... zachowanie Maaskanta. Nie zawsze musi być super ułożony; pokazał, że żyję drużyną i z drużyną. Całe szczęście, że nie wyleciał na trybuny
5. nigdy nie sądziłam, że będę zadowolona z Palijca. No ale konkurencji to on tam nie ma na LO.
6. Marko fajnie, ale jeszcze do poprawy- szcz. w defensywie. Garguła pokazał, że powinien dostać pieczątkę "for sale". A szkoda, bo liczyłam jeszcze nań,
7. A my swoje! Patryk Małecki!!!

Również liczę, że to odbicie się i będzie lepiej, a nie chwilowy przebłysk.

@100(L)ica-> Jutro na pierwsze to ŚLĄSK wskakuje!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2011, 22:25
Gradzik napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nie powinno być miejsca dla Małeckiego w tej drużynie.

Swiete Słowa.....................

PS.
Dolozyl bym jeszcze mu Jaliensa i Lameya.....
Powód: Dopis
Ostatnio edytowane przez Krolik : 09.09.2011 o godz. 22:27.
Jak długo na Wawelu .............

Od: 11.2006

Stary 09.09.2011, 22:26
Tak jak wiele osób za szybko skreśla Wisłę, tak zbyt wiele zbyt szybko wpada w euforię. Zwycięstwo z Lechem bardzo cieszy, ale poczekajmy na spotkania z przeciwnikami, którzy myślą głównie o tym, żeby się bronić i kontrować. Dopiero wtedy zobaczymy, jak układa się nasza gra w ofensywie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.09.2011, 22:27
Cytat:
,ale pozniej znów oddaliśmy całe pole Amice
My chyba inny mecz oglądaliśmy, Lech w tamtyk okresie poza strzałem Toneva nie stworzyl żadnej sytuacji wartej odnotowania.

Cytat:
Gdyby Wisła tak grała jak dzisiaj w Nikozji, to na 99% byłby awans do Ligi Mistrzów.
Człolwiek ochłoń, Lech to liga Polska drużyna o 3 klasy gorsza od APOELu, gdybyśmy grali tak otwartą piłkę jak dzisiaj to poszłyby "trzy szybkie" i koniec emocji miałbyś po pierwszym meczu.

Martwi jedynie słaba wręcz żałosna zmiana Garguły, który stracił chyba każdą piłkę którą miał.
Widać było brak na boisku Małeckiego nareszcie nikt nie robił debilnych akcji na 5 piłkarzy.
Kolejny dobry mecz Marko, dla mnie ten z APOELem był nawet lepszy ale dzisiaj również trzymał poziom. Najlepszy na boisku bezsprzecznie Ivica Iliev.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.09.2011 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.09.2011, 22:29
Bardzo dobry mecz Marko Jovanovica! W końcu mógł zagrać w lidze i nie zawiódł. Przy okazji należą się mu życzenia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - w zeszłym tygodniu pożegnał się przecie z "wolnością"
Wygraliśmy dzięki opanowaniu środka pola, szczególnie mógł się podobać początek drugiej połowy. Tutaj ukłony w kierunku nieocenionego Sobola i Nuneza - przechwyty, mało strat, mądre rozgrywanie piłki a nie dzida do przodu.
Poznański Pyrlo nie istniał.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.09.2011, 22:30
jak dla mnie dzisiaj bardzo dobry mecz zagrała Wisełka. Kuchenkorz wręcz nie istniał. Jak bym miał kogoś wyróżnić to na pewno Iliev i Jovanovic.
Nie rozumiem trochę skąd taka podnieta Bitonem. Strzelił chłopak gola bo się znalazł w polu karnym piłka mu spadła na głowe. Poza tym jak przeanalizować jego grę to w walce o główki z obrońcami 9/10 się wywracał na dosrodkowania zawsze wchodził tempo później albo w ogóle nie wchodził tam gdzie trzeba. Jak dla mnie jedyny jego plus dzisiaj to, że się znalazł w polu karnym i strzelił bramkę bo poza tym nic. Genkowa mi szkoda bo chłopak jest pod presją żeby bramę walnąć a tu kontuzja w 8 minucie i zmiana. Myślę,że Gienek by tych dwóch stoperów zdemolował jakby został na boisku, a na pewno by się nie dał tak wywracać jak Biton i jakieś głowy by wygrywał.
Nie zmienia to faktu, że Wisełka zagrała dzisiaj świetny mecz i tak ma być!
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:31
" 7. A my swoje! Patryk Małecki!!! "

a czemu akurat on? Czemu nie krzyczycie Maor Melikson?
To trochę niesprawiedliwe...

Małecki tylko udaje ze kocha Wisłę... szkoda ze się na to nabieracie... przy pierwszej okazji i tak Was opusci - niech mu ktos tylko więcej zapłaci.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.09.2011, 22:31
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Tak jak wiele osób za szybko skreśla Wisłę, tak zbyt wiele zbyt szybko wpada w euforię. Zwycięstwo z Lechem bardzo cieszy, ale poczekajmy na spotkania z przeciwnikami, którzy myślą głównie o tym, żeby się bronić i kontrować. Dopiero wtedy zobaczymy, jak układa się nasza gra w ofensywie.
Dokładnie - tutaj to Amica atakowała i zostawiała sporo miejsca w środku pola. Zobaczymy jak będzie dalej z innymi przeciwnikami. Nie jest źle poza żenującą skutecznością. To zdecydowanie nasza największa słabość.

" 7. A my swoje! Patryk Małecki!!! "

a czemu akurat on? Czemu nie krzyczycie Maor Melikson?
To trochę niesprawiedliwe...

Małecki tylko udaje ze kocha Wisłę... szkoda ze się na to nabieracie... przy pierwszej okazji i tak Was opusci - niech mu ktos tylko więcej zapłaci.
Słuchaj prowokatorze, rozładuj trochę wagonów z węglem a nie siej fermentu bo to już żałosne jest. Zamiast się cieszyć ze zwycięstwa Wisły to plujesz jadem i robisz śmietnik. Wrzuć na luz
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.09.2011 o godz. 22:35.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.09.2011, 22:36
panowie jak po tym spotkaniu spojrzymy na tabele, zrozumiemy jak wazny byl to mecz...
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.09.2011, 22:39
"Zamiast się cieszyć ze zwycięstwa Wisły to plujesz jadem i robisz śmietnik."
Właśnie dlatego cieszę się w taki sposób. Nie chcę Małeckiego bo wiem ze wtedy Wisła będzie wygrywać o wiele częściej i częściej się bedę mógł cieszyć. Nie chce Małeckiego w Wiśle, przykro mi. A on jeszcze dzieli kibiców na dwóch frontach nawet!

-Pikniki i fanatyków dzieli
- dzieli tych kibiców Wisły którzy nie dostrzegają jego żałosnej gry (najczęsciej fanatycy, którym zaskarbił sobie sympatię wątpliwej jakości pokazowymi gestami) i tych którzy ją dostrzegają

czyli ta osoba po prostu wywołuje konflikty wśród kibiców Wisły i poza tym jeszcze zawala mecze...
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 09.09.2011, 22:44
Odetchnalem. Druzyna zareagowala pozytywnie
Baaaardzo wazne zwyciestwo,
I zzeram teraz wlasne slowa, przyznaje - nie wierzylem w zapowiedzi Maaskanta o ofensywnej pilce.

Wszyscy na plus, kilka spostrzezen:

Jovanovic
Wyglada na to, ze rozwiaze nam problem z prawa strona na dlugi czas. Sila i szybkosc to na tej pozycji koniecznosc. J daje jeszcze spory potencjal w ofensywie. I moze zagrac w srodku. Zajebisty zakup.Cikos? Jaki Cikos?

Paljic
Przy Diazie profesor. Albo przynajmniej ktos, kto otworzyl przewod doktorski. Maaskant to wreszcie zauwazyl. To chyba oznacza, ze sie z Juniorem pozegnamy a Stan dostal od rodaka jasny sygnal: Eeee, wejze mi znajdz sensownego lewego obronce w zimie.

Nunez
Cichy bohater? Jaki cichy?! Kogo w meczu interesuje cos wiecej niz strzaly i bramki musial dostrzec ogrom pracy jaka wykonal. W srodku ukradl show wszystkim lacznie z bylym i obecnym DP reprezenrtacji. Swietny motorycznie, agresywny, ambitny, naprawde dobry technicznie. I boiskowy cwaniak. Fajna mieszanka.
Zabrac sie za sprawe wykupu jak najszybciej.

Biton
Ok, to nie moze byc przypadek. Gosc jest dosc surowy technicznie, ale zawsze jest tam gdzie powinien byc napastnik. O drybling albo klepke u niego bedzie ciezko, ale pojawi sie tam gdzie spadnie bezpanska pilka. Rzadki dar. Nie zmienia to faktu, ze fajnie byloby miec napastnika, ktory potrafilby sie cofnac, minac 1-2 rywali, uderzyc z dystansu, zagrac kombinacyjnie.

Obrona Amiki
Pamietajmy, ze to przypadkowa zbieranina i kompletny chaos. To troche tak, jakby u nas na srodku obrony musieli zagrac Diaz z Kowalskim. Pamietajmy o tym komplementujac nasza ofensywe.

Kotorowski
Spoko koles. Jeden z niewielu pilkarzy, ktorych jestem w stanie sluchac dluzej niz 10 sekund. Bez napinki, pozy, z szacunkiem dla rywala. I to po przegranym meczu.Malecki moglby sie uczyc.

Gwizdy
Pyry sobie dzis dosc mocno pogwizdaly. Ciekaw jestem czy ich ktos wysle na druga strone...czegokolwiek, co tam w Poznaniu maja. Gwizdy? Big fucking deal... Obudzcie sie ci z fetyszem pozytywnych bodzcow,

Szacunek dla druzyny, w czwartek moze byc calkiem przyjemnie.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.09.2011, 22:48
Zauważcie, że w tym meczu nie grały trzy moim zdaniem najsłabsze ogniwa, czyli Małecki, Diaz i Genkov Jovanović bardzo dobrze się zapowiada.

P.S. Nikt nie kwestionuje umiejętności piłkarskich Małeckiego. Jest szybki, silny, odważny, potrafi strzelić z obu nóg. Problem jest z jego psychiką, która znacząco niszczy jego grę, a co za tym idzie, grę Wisły. Należy mu dawać szanse z ławki, w końcu to nie tracący wiary wychowanek.
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 09.09.2011 o godz. 23:07.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów