The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2011, 19:57
A ja mimo wszystko uważam, że może być jutro pozytywnie. Naprawdę, nikt nie ukrywa, że to Lech jest faworytem. Nie powiem złotej myśli, że łatwiej wtedy, bo to bycia faworytem Wisła w lidze MUSI być przyzwyczajona. Więc tak czy siak, swoje musi grać niezależnie, czy dominuje, czy przyjmuje rywala na swojej połowie.
Może trochę przewrotnie, ale myślę, że porażka z Lechią była potrzebna. Przegraliśmy z Apoelem. Gdyby przyszła potem wygrana z Gdańszczanami, zaraz zaczęłoby się gadanie (prasy, kibiców i samych piłkarzy), że LM to co innego, w Ekstraklasie wszystkich będziemy zjadać na przekąskę. A tu nie... Nie ma tak, bo żeby zagrać w kwalifikacjach pucharowych, trzeba najpierw na nie zapracować w lidze. A właśnie mecz z Lechią pokazał, że ta drużyna nie była gotowa na LM. Pomijam aspekt sportowy (to oczywistość), bardziej mentalnie... Przez mistrzostwo w dupach się poprzewracało.
To z Lechem Wisła ma grać o 3 punkty. Jeżeli jutro będzie defensywne ustawienie, to ja właśnie będę zawiedziony, nawet mimo ewentualnego zwycięstwa. Można dyskutować o poziomie indywidualnym zawodników, ale przez mecze z Lechem, Legią Wisła musi nauczyć się grać piłką z dość mocnymi (nie mocnymi, ale dość mocnymi) ekipami. Bez tego, choćby nawet w kwalifikacjach nam sprzyjało szczęście, pomyślnych wyników nie będzie.

Co do Boguskiego, ostatnio przy którymś newsie o treningu było, że ćwiczył indywidualnie, więc pewnie w 100% przygotowany do walki nie jest.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.09.2011, 20:23
Jest gdzieś podana kadra na jutrzejszy mecz?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.09.2011, 23:34
Stilić powinien dostać plaster w tym spotkaniu. Wiadomo nie od dzisiaj, że jak się go trzyma krótko, to gość sobie nie radzi i gaśnie momentalnie. Jeżeli Stilić zniknie to i Rundev nie będzie miał za dużo do powiedzenia, bo napastnik żyje z podań, a Bośniak tych kluczowych podań ma najwięcej.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.09.2011, 23:48
Panowie,mam wielką prośbę!!! Kto może mi jutro relacjonować mecz z Lechem? Będę w robocie i nie będę mógł oglądać... :/ mam w orange. Pisać na priv! Proszę pięknie
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.09.2011, 08:19
moj sklad na mecz arejko-Lamey,Chaves,Jaliens,Jovanovic-Nunez,Sobolewski-Iliew,Gargula,Melikson-Genkow......lub Parejko-Jovanovic,Chaves,Jaliens,Nunez-Wilk,Sobolewski-Iliew,Gargula,Melikson-Genkow
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.09.2011, 08:34
Kluczowe będzie ustawienie drugiej linii. Życzyłbym sobie: Sobolewski Nunez Melikson. Czekam na wielki mecz Nuneza. Na bokach ataku Iliev Kirm, na środku ataku Genkov. Wiem, że to kontrowersyjne, ale po tym co zobaczyłem z Lechią, uważam Bitona za jedyną dotąd wpadkę Stacha. Nie chodzi o to, że zagrał słabo, bez błysku. Chodzi o to, że pokazał tak nieprawdopodobne braki techniczne, że to aż się wierzyć nie chce. Mam nadzieję, że źle go oceniam...
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2011, 09:19
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Kluczowe będzie ustawienie drugiej linii. Życzyłbym sobie: Sobolewski Nunez Melikson. Czekam na wielki mecz Nuneza. Na bokach ataku Iliev Kirm, na środku ataku Genkov. Wiem, że to kontrowersyjne, ale po tym co zobaczyłem z Lechią, uważam Bitona za jedyną dotąd wpadkę Stacha. Nie chodzi o to, że zagrał słabo, bez błysku. Chodzi o to, że pokazał tak nieprawdopodobne braki techniczne, że to aż się wierzyć nie chce. Mam nadzieję, że źle go oceniam...

Widzieliście Gargułe w ostatnich meczach plus informacje że dobrze gra na treningach?
Trzeba być elastycznym. Jak dla mnie linia pomocy startuje od zestawu Sobolewski, Garguła i Melikson. Reszte trzeba dobrać.

Jak dla mnie zagramy 442 jak na końcu meczu z Lechią.
Żeby tylko trener załatał lewą obronę Jovanovicem i będzie super.

Skład na Lecha:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Jovanovic - Iliev, Sobolewski, Garguła, Melikson - Biton, Genkov
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.09.2011, 09:56
Borski sędziuje , co o tym sądzicie.
Odpowiedz cytując
ASZ
Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2011, 10:45
andys napisał(a):Wyświetl post
Będzie dużo kartek A tak na serio, to pupil PZPN-u, ale sędzia słaby. Co do samego meczu, to wiem, że teren niewdzięczny, jednak liczę na 3 punkty.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.09.2011, 10:51
Ja proponuje zagrac 442 - Parejko, Lamey(Jovanovic)-Chavez,Jaliens,Paljc - Iliev, Gargula,Sobol (Wilk), Kirm(Nunez). Melikson(taki falszywy napastnik) i Genkov ...... bez pierdo...nia tylko do przodu ....Wisla zawsze powinna grac ustawieniem 442 - ustawienie 451 to dla mnie taktyka ; przede wszystkim nie przegrac i tak powinny grac druzyny slabe i srodka tabeli - a nie druzyny walczace o MP !!! to przed Wisla druzyny powinny sie ustawiac defensywnie czyli 451 a nie odwrotnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.09.2011, 11:20
Zdecydowany bonus dla Amiki. Wyjątkowo nieprzychylny Wisle, ma super mocne plecy w PZPN-ie. Może praktycznie robić na boisku co chce i tak go nikt nie ukarze.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.09.2011, 11:26
Mówiąc poważnie to przez ostatnie mecze tam gdzie grał Diaz była istna autostrada którą jeździł raz po raz przeciwnik. Więc, tak myślę że na bokach dobrze było by widzieć Lameya oraz Jovanovicia. Zwłaszcza ten drugi mi się zaczyna bardzo podobać. Wie o co chodzi w grze...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.09.2011, 11:27
spontants napisał(a):Wyświetl post
ty i Twoje posty są coraz bardziej żenujące, najlepiej to poza wyłączeniem tv, wyloguj się i nie wracaj.
Ale co wy chcecie od niego? Zeby nie bylo ze jakies obrazanie zawodnika, ale poki co Diaz gra tak zalosnie i nieporadnie ze nie chce sie go ogladac... Golos ma juz chyba lepsza kondycje grajac w OB... Kazdy cross przechodzi Diaza, puszcza on wiekszosc dosrodkowan, przegrywa 9/10 pojedynkow 1/1 i do tego porusza sie jak kaleka... O ile w poprzednim okresie w Wisle mial kilka dobrych meczow, ale tylko na Srodku obrony albo defensywnym, z jego motoryka to nie ma co na bok obrony.. I tak ja tez jak go widze na boisku to sie wk***, jak rowniez tysiace innych osob..
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.09.2011, 11:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowany bonus dla Amiki. Wyjątkowo nieprzychylny Wisle, ma super mocne plecy w PZPN-ie. Może praktycznie robić na boisku co chce i tak go nikt nie ukarze.
Człowieku widziałeś kiedyś w meczach ligowych, pucharowych czy jakichkolwiek jakiś bonus dla drużyny Wisły? Domyślam się, że nie bo my jesteśmy zawsze umęczeni i nam "bonusów" nigdy nie dają. Przeciwnie, te "bonusy" są rozdawane naszym rywalom w ważnych meczach. Przestań z takimi opiniami, mamy ciągle nieprzychylnych sędziów i dzięki temu zdominowalismy rozgrywki ligowe na przestrzeni ostatnich lat w Polsce. Bo rywale dostawali bonusy...Sedzia jak sędzia, popełnia błędy. Ale tak jak piłkarz dostaje po kieszeni po tym gdy gada głupio o kibicach po słabym meczu tak kibic powinien dostać po szukaniu tanich wymówek jeszcze przed meczem.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 09.09.2011, 11:38
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Ale co wy chcecie od niego? Zeby nie bylo ze jakies obrazanie zawodnika, ale poki co Diaz gra tak zalosnie i nieporadnie ze nie chce sie go ogladac... Golos ma juz chyba lepsza kondycje grajac w OB... Kazdy cross przechodzi Diaza, puszcza on wiekszosc dosrodkowan, przegrywa 9/10 pojedynkow 1/1 i do tego porusza sie jak kaleka... O ile w poprzednim okresie w Wisle mial kilka dobrych meczow, ale tylko na Srodku obrony albo defensywnym, z jego motoryka to nie ma co na bok obrony.. I tak ja tez jak go widze na boisku to sie wk***, jak rowniez tysiace innych osob..
Kolega nawet to łagodnie ujął... Nie byłem nigdy fanem Diaza... a jak mu mecz wyszedł to tak jak bym coś wygrał... cieszyłem się rzadko, ale bardzo...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.09.2011, 11:40
Ja sądze, że nie ma to większego znaczenia - jak zagramy tak jak ostatnio to bez względu na arbitra dostaniemy solidny oklep, jeśli natomiast piłkarze się ogarną, to nie widzę powodów, żeby sędzia miał nam przeszkodzić w zwycięstwie. W każdym razie lepszy Borski niż Małek, który z niewyjaśnionych przyczyn dość często był wystawiany do tego typu meczów.

Cytat:

Skład na Lecha:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Jovanovic - Iliev, Sobolewski, Garguła, Melikson - Biton, Genkov
Zamiast Sobolewskiego niech gra Nunez, z obrony zabrałbym Jaliensa i wstawił do pomocy Jirsaka. Jak się bawić to na całego
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 09.09.2011, 12:03
Diaz musiał mieć managera z zajebistymi znajomościami u Basałaja, że go wzięli widząc co ten ktoś prezentuję a raczej nie prezentuje swoją "grą".

A co do tematu. Może wygramy, może przegramy, a może będzie remis.. po tych 2 tygodniach to może być i równie dobrze mecz dobry w naszym wykonaniu jak i padaka jak z Lechia tylko do kwadratu..
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.09.2011, 12:15
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku widziałeś kiedyś w meczach ligowych, pucharowych czy jakichkolwiek jakiś bonus dla drużyny Wisły? Domyślam się, że nie bo my jesteśmy zawsze umęczeni i nam "bonusów" nigdy nie dają. Przeciwnie, te "bonusy" są rozdawane naszym rywalom w ważnych meczach. Przestań z takimi opiniami, mamy ciągle nieprzychylnych sędziów i dzięki temu zdominowalismy rozgrywki ligowe na przestrzeni ostatnich lat w Polsce. Bo rywale dostawali bonusy...Sedzia jak sędzia, popełnia błędy. Ale tak jak piłkarz dostaje po kieszeni po tym gdy gada głupio o kibicach po słabym meczu tak kibic powinien dostać po szukaniu tanich wymówek jeszcze przed meczem.
Poluzuj gumkę w majtkach bo najwyraźniej masz za mocno ściśnięte.
Co ma piernik do wiatraka zdominowanie ligi w ostatnich latach z nieprzychylnymi Wisle sędziami ?
Wisła była poprostu zdecydowanie lepsza i niektórzy sędziowie za wiele nie mogli zrobić, chociaż próbowali . Teraz nie jest zdecydowanie i mają wieksze pole do popisu.
Kiedyś był taki długi okres, że nie dyktowali karnych dla Wisły, chociaz praktycznie jak wynikało z analizy programu Liga+ w co drugim meczu im się należał. Było to po wypowiedzi jakiegoś kopacza Legii, że Wisła dostaje za dużo karnych.
Nawet najlepszy zespół można nieźle przekręcić moderując mecz. Nie mówię, że to się dzisiaj stanie ale, że są sędziowie, którzy dziwnie wyjątkowo nas kartkują lub seryjnie dyktuja urojone faule w pobliżu naszego pola karnego (np. mecz z Widzewem).
A tak poza tym naiwnych nie sieją. Oni tez uważali przez lata, ze w Polsce nie ma i nie było żadnej korupcji a sędziowie byli i są cacy. Jak widać dalej w to wierzą.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.09.2011, 12:43
Było to po wypowiedzi jakiegoś kopacza Legii, że Wisła dostaje za dużo karnych.
Małe sprostowanie.

Była to wypowiedź/artykuł świniaka Godlewskiego kryptolegionisty z tygodnika Piłka Nożna.
Gość wysmarował artykuł o Leszku Sasie (chyba nie przekręciłem nazwiska bądź imienia), który był odpowiedzialny za obsady sędziowskie a kiedyś pracował dla Tele-Foniki.

Po tym artykule tak jak piszesz, rzeczywiście był okres w którym nie dyktowano Wiśle karnych.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 09.09.2011, 12:47
Nic, a co mamy sądzić... zawsze będą pretensje do sędziego o decyzje, kto by to nie był...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.09.2011, 12:52
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
W Zeszłej rundzie Wisła-Lechia czy Wisła-Legia (nie pamiętam czy przy stanie 0-0 czy 1-0 Legia mogła dostać karnego, zresztą nie pieprz bo w tym sezonie rywale wchodzą systematycznie w nasze pole karne i sędziowie zawsze znajdą jakąś perełkę do zagwizdania karnego.Ty byś chociaż napisał kiedy to Wisła została tak skrzywdzona że straciła punkty przez sędziego?

Dawno nie czytałem takich głupot, sędziowie w naszej ekstraklasie to nie TOP arbitrzy.Przed tą całą aferą korupcyjną dochodziło do różnych sytuacji, widać dalej głupie decyzje jednak to raczej w obie strony jest gwizdane.A to że w jakiejś sytuacji zrobi głupio i dotrze to do niego, nie znaczy że zrobi podobnie w przeciwną stronę.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 09.09.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.09.2011, 13:29
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
W Zeszłej rundzie Wisła-Lechia czy Wisła-Legia (nie pamiętam czy przy stanie 0-0 czy 1-0 Legia mogła dostać karnego, zresztą nie pieprz bo w tym sezonie rywale wchodzą systematycznie w nasze pole karne i sędziowie zawsze znajdą jakąś perełkę do zagwizdania karnego.Ty byś chociaż napisał kiedy to Wisła została tak skrzywdzona że straciła punkty przez sędziego?

Dawno nie czytałem takich głupot, sędziowie w naszej ekstraklasie to nie TOP arbitrzy.Przed tą całą aferą korupcyjną dochodziło do różnych sytuacji, widać dalej głupie decyzje jednak to raczej w obie strony jest gwizdane.A to że w jakiejś sytuacji zrobi głupio i dotrze to do niego, nie znaczy że zrobi podobnie w przeciwną stronę.
Ty na pewno mnie chciałeś cytować? Bo piszesz w podobnym tonie a nazywasz mój post głupim...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.09.2011, 13:34
Borski - obok Małka czy Gila to najbardziej nielubiany przeze mnie sędzia. Dwa ostatnie mecze Amika-Wisła, które graliśmy na wyjeździe - przegrane gwizdał on właśnie.

Ostatni mecz prowadzony przez Borskiego jaki wygrała Wisła to 13.09.2009 (prawie 2 rocznica!!!) z lechią Gdańsk. Statystycznie w ostatnich 6 sezonach gwizdał 14 meczów Wisły, z których 4 były wygrane, 7 remisów i 3 przegrane (2 z Amiką). w tych meczach dołożył nam 38 zółtych kartek + 3 czerwone (za 2 zółte), statystycznie wychodzi prawie 3 zółtka na mecz- odjąć tylko mecz PP z Tłokami (1 zółtko). Nie podyktował żadnego karnego w tych meczach ani na rzecz ani przeciwko Wiśle.

Natomiast w przypadku Amiki sędziował w tym czasie 15 meczy, z których 11 wygrali, 1 remis i 3 porażki (w tym pamiętne 4:2 z udziałem Dolhy w Krakowie). łącznie dał 32 zółtka, ani jedej czerwonej - czyli średnio nieco ponad 2 kartki na mecz. Do tego Amika dostała 3 karne, przeciwko nie wskazywał na wapno.

To tłumaczy dlaczego jest on uważany przeze mnie za sędziego "pechowego" dla Wisły, a jak widać z ostatnich sezonów - szczęśliwego dla Amikowców....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2011, 13:45
Poluzuj gumkę w majtkach bo najwyraźniej masz za mocno ściśnięte.
Co ma piernik do wiatraka zdominowanie ligi w ostatnich latach z nieprzychylnymi Wisle sędziami ?
I kto to mówi
Człowiek spisek - śledzili cie dziś tak jak i wczoraj czy dali ci dychnąć?

Jak dla mnie to trzeba być zdrowo szurniętym by obwiniać w ostatnim 10leciu o cokolwiek sędziów jeśli chodzi o nas
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.09.2011, 13:49
zapowiedz meczu wg. zczuba:

Cytat:
Potencjalny mecz kolejki z kilogramem emocji i stanem przedzawałowym co kwadrans. Lech zmobilizowany jak rzadko, a Wisła... Wersja optymistyczna: Wisła zmobilizowana jeszcze bardziej, trener Maaskant gra w środku dwoma ofensywnymi pomocnikami, Kirm wykorzystuje nieobecność Małeckiego i wreszcie trafia do bramki, a obrona stanowi prawdziwy monolit, bo Kew Jaliens siedzi na ławce. Wersja pesymistyczna: Jaliens na środku obrony, na środku pomocy trzech defensywnych pomocników, Kirm gra jak zwykle, a na sztandarach Wisła ma wypisane ''Myślami jesteśmy już na meczu z Odense'', co w wolnym przekładzie znaczy: ''Średnio nam się chce''. Wersja katastroficzna: mecz prowadzi pan sędzia Borski.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.09.2011, 13:50
Przeraża mnie ten dzisiejszy mecz i remis brałbym w ciemno. Oby nie powtórzył się pierwszy mecz z kuchenkami pod wodzą Maskanta. Dosłownie martwi mnie każdy element gry Wisły.

Mimo wszystko, jak to u kibica, kierując się jakąś irracjonalną wiarą, po cichutku liczę, że wygramy. No, ale to standard.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 09.09.2011, 14:13
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Przeraża mnie ten dzisiejszy mecz i remis brałbym w ciemno. Oby nie powtórzył się pierwszy mecz z kuchenkami pod wodzą Maskanta. Dosłownie martwi mnie każdy element gry Wisły.

Mimo wszystko, jak to u kibica, kierując się jakąś irracjonalną wiarą, po cichutku liczę, że wygramy. No, ale to standard.
Dodatkowego stracha nadaje fakt iż przed przerwą na repre nasza gra była fatalna, i po takiej przerwie na prawdę nic nie wiemy, niczego nie możemy być pewni... oby ta przerwa odbiła się nam na korzyść, a nie czkawką kolejną...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.09.2011, 14:22
panowie.
moze byc tylko lepiej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.09.2011, 14:25
wściekłe pięści węża, sayek89 - dzięki Bogu to nie wy gracie dziś bo przegralibyśmy przed wyjściem na boisko.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.09.2011, 14:31
Maaskant zapowiada,że można sie skupic na ataku to zobaczymy jak dzis ta nasza gra pozycyjna bedzie wygladala...
Mam nadzieje,że nie zagramy znowu dwoma DP i dzida do przodu na Genkova,który ma odgrywac ta piłke chyba tylko bramkarzowi?

Tak czy siak może nas pozytywnie grajki dzis zaskocza Heh tak jak ktos napisał wczesniej,może byc tylko lepiej.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów