The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2011, 14:39
Nie udało się zarobić na LM, to trzeba się choć troszeczkę odkuć na kibicach.
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.09.2011, 14:39
To jest jakaś paranoja !!! Przed meczem z Apoelem na tym forum huczało od lamentowania i płaczu jacy to w kolejkach po bilety stoją kosmici i przypadkowe osoby , że niby po co oni do nas,na jeden mecz ,na LM...?
A teraz kolejek na Odense brak a na forum płacz... gdzie oni są ? gdzie oni są? Będzie 7 tysięcy łeeeeeee....... W końcu są "cacy" czy "be" ?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.09.2011, 14:49
Powiedzmy sobie szczerze u nas 15tysiecy na sredniakach ligowych to juz wyczyn. przy dobrej grze mozna liczyc na 18-20 tysiecy. Na wiecej watpie moze w ligowych hitach dociagniemy do 25 ale na komplet nie liczmy tak wyglada sytuacja obecnie a jeszcze marketingowo ciagle ja "poprawiamy". Wg mnie Odense realnie wspomniane 15 tysiecy. Wiecej watpie, inna sprawa ze spora czesc moich znajomych wybiera sie po bilet tak jak ja czyli w przyszlym tygodniu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.09.2011, 14:50
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Ale nie da się też wszystkiego zwalać na ceny. Bo ile jest osób które kupiły karnet, były na wszystkich spotkaniach el.LM w Krakowie i zaliczyło przynajmniej jeden wyjazd? Później jest kolejna grupa która kupiła karnet i była na wszystkich spotkaniach pucharowych. A z resztą jest już różnie, 13tys. na Zagłębiu, później komplet na APOEL i znów tylko 13tys. na Lechii. Nie powiesz że wszyscy zrezygnowali z meczu ligowego na rzecz el.LM zwłaszcza że wcześniej nie kupowali karnetu ani nie jechali do Rygi, Łowecza czy Warszawy.
Zwłaszcza że na spotkaniach ligowych G jest praktycznie puste a ceny nie są kosmiczne. To nie wygląda tak że G i C są zapełnione a E świeci pustkami wręcz na odwrót.
Owszem są osoby które nie wyrabiają finansowo na każdy mecz ale prawda jest taka że obecnie te 13-15 tys. to jest ilość kibiców na których można regularnie liczyć.
No jasne. Ale przeciez nikt nie powiedział, że nie będzie 13 tysięcy. Ja kupię przed meczem.Specjalnie nie będe przecież jechał do Krakowa po bilet na Odense
Odpowiedz cytując
koniukrk
Member

Od: 07.2011

Stary 08.09.2011, 14:52
a ja powiem tak jeżeli mi się uda uzbierać kasę to pójdę jeżeli nie to pozostaje mi ekstraklasa na którą mam karnet dziękuje dobranoc
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2011, 14:57
bebeto napisał(a):Wyświetl post
W końcu są "cacy" czy "be" ?
Kiedy są to są be a kiedy ich nie ma to są cacy

Wisła na dziś ma widownie na 10-15 tyś - reszta przyjdzie tylko wtedy jak będziemy dobrze grać i na wybrane mecze.
Gdzie taka żelazna publika jest jeszcze mniejsza - w Hucie ciężko było o komplety mimo iż stadion kameralny.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 08.09.2011, 14:58
Podsumuję to tak. Jeśli ktoś nie ma kasy i liczy się z każdą złotówką to woli kupić karnet na ligę a mecze w pucharach zobaczyć w TV. I taka grupa osób jest dość spora.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.09.2011, 15:02
koniukrk napisał(a):Wyświetl post
a ja powiem tak jeżeli mi się uda uzbierać kasę to pójdę jeżeli nie to pozostaje mi ekstraklasa na którą mam karnet dziękuje dobranoc
Tym bardziej że na lidze może być dużo ciekawiej, zwłaszcza kibicowsko bo np. Ruch zamówił na mecz z nami 1500 biletów więc na trybunach będzie ciekawie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.09.2011, 15:44
Po pierwsze ceny, których nikt nie odczuwał bo była przerwa. Po drugie -.... ceny bo dokładając bilety z europejskich pucharów oraz dla części wyjazdy wychodzą kosmiczne sumy ( a przeciez już szykują się następne wydatki - Londyn, Holandia, Dania). Za dużo osób chyba uwierzyło w Zieloną Wyspę polityków i jak to jest wspaniale. Pisałem kiedyś, że ceny biletów juz wkrótce przetrzebią trybuny to wielu podnieconych frekwencją z Litexu i Apoelu wyciagało odwrotne wnioski.
Po trzecie syndrom porażki z Apoelem. Kolejny raz nie udało się wejść do LM. Obecną grę w LE wielu ludzi traktuje jako coś gorszego.
Tak jak i wielu powyżej znam starych wyjazdowców, którzy wiążą koniec z końcem mając rodziny i dzieci i przy obecnych cenach i "dobrobycie" mogą sobie pozwolić wyjatkowo na 1-2 meczów w sezonie.
Po czwarte słaba obecnie gra naszych kopaczy. Mało komu się chce wydawać kasę i oglądać grę wszerz boiska.
Sytuacja wróci do normy po odreagowaniu nieudanego podejścia do LM, gdy liga na dobre sie rozkręci a Wisła bedzie grała przynajmniej nie gorzej niż na wiosnę tego roku.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.09.2011, 18:01
Zdawałem sobie sprawe że z frekwencją na meczu z Odense bedzie słabo ale nie myslałem że aż tak słabo. Dzisiaj byłem po bilet i zastałem 3 czynne kasy i przede mną 3(!) osoby kupujące
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.09.2011, 18:22
Właśnie tego się obawiałem, po bdb frekwencji na Skonto, Litexie i Apoelu..Że klub poleci po bandzie z cenami na LE..Aż strach pomyslec co w tej sytuacji byłoby na Lidze Mistrzów..
Ciekaw jestem czy wyciągną wnioski przy następnym meczu z Fulham, czy wraz ze wzrostem atrakcyjności rywala, jeszcze podwyższą cenę..

Jak widać po frekwencji na Lidze, ceny biletów także na ekstraklasę, dalej są ciut za wysokie..Na żydach capi padliną,a ludzi nie tak dużo mniej niż u nas, bo bilety prawie za darmo..

PS.Na Fulham- Twente bilety za bramkę 10 funtów, na prostą 15 funtów, czyli taniej niż u nas dla karnetowiczów, na mecz z mniej atrakcyjnym Odense..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 08.09.2011 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 08.09.2011, 18:57
A wiecie jak co mecz na 33 tys stadionie będzie wyglądało 12 tys ludzi? Jeszcze rozjebanych po wszystkich sektorach? Ceny muszą (!) iść w dół. Gdybyśmy mieli stadion na 15 tysi to wtedy ch*j, ceny by nie obniżyli bo i tak co mecz byłby komplet, ale z takimi cenami, grą itd zapełnimy max 1/2 33 tysięcznika.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.09.2011, 19:10
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Zdawałem sobie sprawe że z frekwencją na meczu z Odense bedzie słabo ale nie myslałem że aż tak słabo. Dzisiaj byłem po bilet i zastałem 3 czynne kasy i przede mną 3(!) osoby kupujące
Przynajmniej kogoś spotkałeś.
Podejrzewam, że ceny nie spadną. Klub zaczyna "wychowywać" kibiców po swojemu.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.09.2011, 19:14
Mieszkamy w Polsce .
Zarabiamy 2 tys. zl a bilet kosztuje 50 zl czyli 2,5%
W Niemczech zarabiaja 2 tys euro a zabilet placa 5 euro czyli 0,25 %

Moze glupie porownanie ale prawdziwe...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 08.09.2011, 19:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Mieszkamy w Polsce .
Zarabiamy 2 tys. zl a bilet kosztuje 50 zl czyli 2,5%
W Niemczech zarabiaja 2 tys euro a zabilet placa 5 euro czyli 0,25 %

Moze glupie porownanie ale prawdziwe...
Dobre porownanie
A mozna dodac, że w Niemczech 2 tys Euro to jedna z nizszych płac, tam sie zarabia duzo wiecej
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.09.2011, 19:59
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
PS.Na Fulham- Twente bilety za bramkę 10 funtów, na prostą 15 funtów, czyli taniej niż u nas dla karnetowiczów, na mecz z mniej atrakcyjnym Odense..
1 funt szterling = 4,87838199 złotego polskiego

na Odense: C * 45 zł /36 zł
E11-12, E15-16, E21-22, E25-26: 68 zł/ 52 zł

Po pierwsze wcale nie taniej, po drugie dla Fulhamu, ktore gra derby co miesiac ( ), mecz z malo znana holenderska druzyna, do tego w czwartek, raczej nie jest meczem atrakcyjnym...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.09.2011, 20:00
a tak na marginesie wiadomo w jakiej liczbie przyjadą duńczycy?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 08.09.2011, 20:01
Jak to jest, że w takim Poznaniu przed meczem z Salzburgiem, czyli średniakiem europejskim zabijali się o bilety i było ich ponad 40 tys a u nas na drużynę o podobnej klasie zainteresowanie jest kilkukrotnie mniejsze...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 08.09.2011, 20:10
Bo każdy już widział mecze z Realem, Barceloną czy MU Mamy najbardziej wysmakowanych kibiców w kraju My się byle czym nie zadawamy
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 08.09.2011, 20:24
Ironia ironią, ale prawda jest taka, że przez ostatnie 13 lat niektórym się pojebało w głowie i efekty są teraz widoczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2011, 20:34
koniak napisał(a):Wyświetl post
Ironia ironią, ale prawda jest taka, że przez ostatnie 13 lat niektórym się pojebało w głowie i efekty są teraz widoczne.
e tam.Pytasz się dlaczego, ano dlatego że Amika przystępowała do meczu z Salzburgiem w glorii chwały - tak za dwumecz z Ukraincami ,jak i co ważniejsze po świetnym meczu z Juve
Byli chwaleni tez przez media więc przyjście było trendy.

A my?W mediach po nas jadą od rewanżu, nasi kibice też uważają drużynę za nieudaczników, do tego porażka z Lechią + gwizdanie i 'afera' z Małym.
Sam udział w LE jest uznawany za porażkę więc szału nima i ja osobiście się temu nie dziwię.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AXEL75
Member

Od: 03.2007

Stary 08.09.2011, 21:58
Tak na marginesie czy wiadomo ile juz poszło biletów na mecz LE że tak sie wszyscy reklamują i biadolą
Odpowiedz cytując
upr
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 08.09.2011, 23:07
Tylko efektowna i piękna gra dla oka oraz bezapelacyjne zwycięstwo w dzisiejszym meczu mogą przyciągnąć ludzi do Strefy Kibica.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 09.09.2011, 07:32
upr napisał(a):Wyświetl post
Tylko efektowna i piękna gra dla oka oraz bezapelacyjne zwycięstwo w dzisiejszym meczu mogą przyciągnąć ludzi do Strefy Kibica.
Jak to jest warunek to puchy będą jednak na Odense
Bilety drogie w stosunku do płac z każdej strony. Jak ponad najniżśzą zarabiający Anglik zarabia ok.1300 funtów miesięcznie na rękę to 10 funtów raz w tygodniu da za bilet. A jak u nas liczona z kosmosu średnia miesięczna GUS to 2500 na rękę, a bilet 45 PLN
Zdecydowanie relacje ceny do zarobków sa zaburzone. Nie mówiac o cenie do jakości widowiska! Ja do dzisaj nie mogę wyjśc z podziwu jak za mecz Roma-Lazio zapłaciłem 20 euro i faceci grali jak z kosmosu...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.09.2011, 08:21
Przestancie te gadki urzadzac - 10-15 tys tylu mamy zdeterminowanych kibicow. Reszta idzie na mecz jesli spelnione sa jakies warunki, ktore dla nich sa wqzniejsze niz Wisła. Nie przyjmuje do wiadomosci, ze kogos nie stac na wiekszosc meczy przy R22. Ok nie stac go na Odense to rozumiem, ze przyjdzie na belchatow (tylko ilu bedzie takich ludzi 1-2 tys?). Poza tym juz nie liczcie tak, ze wyjazdy sa drogie bo na wyjazdy to jezdzi maly ulamek bywalcow z R22. Zapewne przez Ryge (950 osob), Łowecz (230 osob ) i Nikozje (215 osob), doliczmy jeszcze Polonie W (400 osob) nie przewinelo sie wiecej jak 1 800 osob bo przeciez czescosob zliczyla po wiecej niz jednym wyjezdzie. A wiec czym jest ta liczba 1 800 osob, ktora sie "wykrawila" finansowo w porownaniu do powiedzmy 30 tys osob, ktore sie przewinelo przez R22 w tym roku? To maly ułamek, nawet jak tych 1 800 nie stac n mecz przy R22 bo wydali kase na wyjazdy to ich liczba powinna na frekwencje wplynac nieznacznie. Zamiast 23 tys na meczu powinno byc 21 tys osob...
W tym czasie przy r22 rozegralismy 5 meczow, 2 ligowe i 3 w LM. policzmy ze wydatek na kazdy to 100 zł daje to 500 zł. 500 zł na 2 miesiace czyli jest to koszt powiedzmy normalnego "hobby" typu palenie, na ktore wydaje sie podobne pieniadze.
Chyba kazdy zauwazy, ze po prostu Ci kibice co przychodzili tlumnie na mecze w Lm to nie sa kibice Wisly. Ludzie obudzcie sie, to byli sympatycy Wisly i tacy kibice bym to nazwal pierwszego stopnia. Jak jest alarm 1 stopnia typu feta, topowe mecze to Ci kibice 1 stopnia sie uaktywniaja i wtedy o Wisle pamieta kazdy. i ja nie mam zalu do takich osob, to swiadczy tylko o nich. ja sie ciesze, ze moje sumienie jest czyste.
na koniec chialbym dodac zeby mniej narzekac i sie zajmowac sympatykami Wisly a skupic sie na budowaniu czegos, czegos co juz mamy, czyli na szlifowaniu tych 10-15 tys osob. Zrobic cos zebysmy poczuli sie jak grupa bo narazie to tylko robimy jakies sztuczne podzialy. Dochodzi nawet do tego, ze dla osoby z C osoby z E to pikniki i cioty bo przeciez niewyobrazalne jest chodzic na mecze przez iles lat i nie dopingowac.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.09.2011, 10:55
koniak napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest, że w takim Poznaniu przed meczem z Salzburgiem, czyli średniakiem europejskim zabijali się o bilety i było ich ponad 40 tys a u nas na drużynę o podobnej klasie zainteresowanie jest kilkukrotnie mniejsze...
Jakbyś grał w pucharach co 15 lat to byś zrozumiał.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.09.2011, 11:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
pieknie
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 09.09.2011, 15:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Patrząc przez pryzmat ostatnich 4 sezonów, to Lech rozegrał ponad dwukrotnie więcej meczów w pucharach od nas, więc średnio to do mnie przemawia.

Po za tym, jeśli interesowałeś się Wisłą z przed ery Cupiała, to przypomnij sobie ile u nas się czekało na grę w pucharach.

Zanim coś napiszesz lepiej pomyśl dwa razy.
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.09.2011, 15:55
Zobaczymy jak bedzie w tym tyg. Ja mysle ze duzo ludzi czeka na ostatnia chwile skoro wiedza ze i tak nie bedzie problemu z kupieniem biletu
[/URL]
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.09.2011, 16:01
pękiecie balonika pt "LM" + mega słaba gra w ostatnich dwóch meczach + wypowiedź Małego + drogie bilety. Te wszystkie czynniki złożyły się na tak małe zainteresowanie meczem. Jedynie wybitne spotkanie dziś może dać nam więcej niż 12 tys w czwartek.

Co nie zmiana faktu, że w mniejszych ilościach na młynie bawimy się lepiej, więc czekam z niecierpliwością
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów