The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2011, 12:38
Pareiko-Jovanovic-chavez-jaliens-paljic-sobolewski-melikson-iliev-biton-genkov-wilk
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.09.2011, 12:57
Mam nadzieje, ze zmieni sie obraz gry w Naszym zespole (jak zapowiadal trener Maaskant)
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.09.2011, 13:05
O trzy punkty będzie bardzo ciężko w tym meczu, ale jest to dobry mecz na przełamanie i nabranie wiary po tych kilku nieudanych spotkaniach. Tylko zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 08.09.2011, 13:20
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Pareiko-Jovanovic-chavez-jaliens-paljic-sobolewski-melikson-iliev-biton-genkov-wilk
Wilk na szpicy? W sumie w Nikozji pokazał, że umie wykańczać sytuacje ;-)
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.09.2011, 13:27
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie jesteś już trochę na tym forum więc naprawdę miej umiar. Pierwszym, na którym psy wieszano i to (m.in. za mecz w Poznaniu) jeszcze za starej Wisły był właśnie Boguski i jego tragiczne przyjęcie. Pierwsze co kazdy mu wypominał to właśnie brak przyjęcia piłki a teraz nagle będziemy sie uciekać do Boguskiego bo go dawno nie widzieliśmy...
W Polsce jest tak zwyczaj postrzegania piłkarzy, im dluzej nie gra tym jest lepszy. Gra Garguła to wszyscy płaczą (i dobrze), że za złaby, że trzeba dac kogokolwiek z ME. Siądzie Garguła na ławce, zmiennik też jest slaby i po 2 meczach powoli zacznie sie dopominanie o Gułę. Po miesiacu będziemy już żadąc jego powrotu, po 2 miechach zostanie uznany najlepszym rozgrywającym w Wiśle. Miejcie ludzie umiar w tym co piszecie.
Na tym forum bezsensowne jechanie po kimś to norma. Boguski przed starciem z drwalem z Łazienkowskiej był jednym z najlepszych graczy naszej ligi. Gargułę czy Jirsaka bił na głowę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 08.09.2011, 13:36
W temacie o naszych piłkarzach jakiś czas temu ktoś napisał, że Rafał znów doznał kontuzji. Jeżeli to prawda to pewnie dlatego ostatnio o nim tak cicho.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.09.2011, 13:39
Ważne by trener nie desygnował do gry na bokach obrony najwolniejszych obrońców w całej Ekstraklasie, mowa oczywiście o Lameyu i Diazie - byłoby właściwym by w zimie pożegnano się z tym grajkami a Stan sprowadził na ich miejsce zdecydowanie lepszy materiał piłkarski by przez wiosnę zgrać dobrze formację obronną. Dla mnie jest niepojętym, że Wisła nie sprowadziła klasowego napastnika w obliczu mizerii prezentowanej przez dotychczasowych grajków występujących na tej pozycji. Jeszcze co rzuca się w oczy, trener niech zacznie wystawiać zawodników na ich nominalnych pozycjach gdzie czują się najlepiej a co ważniejsze prezentują się dobrze - np. Małecki powinien grać w ataku (głowa między nogami i do przodu - akurat taki styl gry pasuje do tego by wystawiać go na szpicy, Nunez na lewej stronie obrony, Diaz środek obrony - przy jego brakach ewidentnych w grze na lewej obronie. Jeżeli trener nie zmieni swojej taktyki skrajnie defensywnej i nie dokona koniecznych zmian w pierwszym składzie, miesiąc wrzesień będzie ostatnim w jego pracy w klubie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2011, 13:41
nie zgodzę się z tym że Diaz jest najwolniejszym. Najgłupszym,najdzikszym okej, ale nie najwolniejszym.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.09.2011, 14:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że Ekstraklasa to za wysokie progi dla graczy, którzy ostatecznie zdobyli mistrzostwo Polski? Nawet wychodząc z ławki rezerwowych?
Ja rozumiem krytykę poziomu niektórych piłkarzy, ale nie wpadajmy w skrajność
Skrajność? Jeżeli patrzy się na nazwiska okiem statystyka, to można pisać tak jak Ty - Ci piłkarze BYLI w zespole mistrzowskim. Konkretnie - byli tłem.
Jeżeli jednak ktoś ogląda mecze Wisły, jeżeli ktoś widział jak na skrzydle prezentuje się Pajlic, jak grają Garguła czy Jirsak...

Kowalski też zdobył mistrzostwo Polski. Jovanić również. No i Branco - medal też chyba dostał. Można przywoływać takie argumenty, jasne - ale to czysta demagogia.

Ciężar zdobycia mistrzostwa spoczywał na zupełnie innych barkach - inni piłkarze dawali nam punkty nie raz na cały sezon (Jirsak, Pajlić), ale w miarę regularną grą, nie schodząc poniżej pewnego poziomu.
Można pisać, ze zamiana Parejko na Jovanicia lub Małeckiego na Gargułę nie obniża drastycznie poziomu. Tyle, że później te bzdury i tak zweryfikuje boisko.

Może Garguła zagra z Amicą lepiej niż z Koroną.
Może Jirsakowi wyjdzie ten jeden mecz w tym sezonie.
Może Pajlić strzeli farciarską bramkę.

To są te argumenty za wyrównaną kadra?
Miałeś radochę z kary Małeckiego, ale brutalna prawda jest taka, że nie mamy ławki rezerwowych. Ten tydzień kary to i tak stąpanie po cienkim lodzie, bo gdyby dostał miesiąc - to wystarczy jedna kontuzja i jesteśmy w dupie.

W tej chwili możemy liczyć tylko na to, że Kirm odzyska formę z poprzedniej rudny a Garguła - sprzed dwóch lat. Jirsak to tak naprawdę nie ma nawet czego odzyskiwać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2011 o godz. 14:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.09.2011, 14:18
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Na tym forum bezsensowne jechanie po kimś to norma. Boguski przed starciem z drwalem z Łazienkowskiej był jednym z najlepszych graczy naszej ligi. Gargułę czy Jirsaka bił na głowę.
W mojej wypowiedzi przyczepiłem sie do tragicznego przyjecie piłki przez Boguskiego, co jest faktem. Więc napisz mi proszę gdzie jest bezsensowne jechanie? W którym momencie tak sobie z nim jadę?

Co do samego meczu to ciekaw jestem czy to co Maaskant powiedział zobaczymy na meczu. Zobaczymy czy rzeczywiście ma on wpływ na styl w jakim gra zespoł czy tez zawodnicy podświadomie czując, że są slabsi cofają się i nic nie wychodzi z założeń przedmeczowych. Zobaczymy...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.09.2011, 14:23
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
W mojej wypowiedzi przyczepiłem sie do tragicznego przyjecie piłki przez Boguskiego, co jest faktem. Więc napisz mi proszę gdzie jest bezsensowne jechanie? W którym momencie tak sobie z nim jadę?

Co do samego meczu to ciekaw jestem czy to co Maaskant powiedział zobaczymy na meczu. Zobaczymy czy rzeczywiście ma on wpływ na styl w jakim gra zespoł czy tez zawodnicy podświadomie czując, że są slabsi cofają się i nic nie wychodzi z założeń przedmeczowych. Zobaczymy...
To "jechanie" tyczyło się i Twojej wypowiedzi i innych. Może jakieś pozytywy gry Rafała byś znalazł a nie tylko negatywy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.09.2011, 14:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skrajność? Jeżeli patrzy się na nazwiska okiem statystyka, to można pisać tak jak Ty - Ci piłkarze BYLI w zespole mistrzowskim. Konkretnie - byli tłem.
Jeżeli jednak ktoś ogląda mecze Wisły, jeżeli ktoś widział jak na skrzydle prezentuje się Pajlic, jak grają Garguła czy Jirsak...

Kowalski też zdobył mistrzostwo Polski. Jovanić również. No i Branco - medal też chyba dostał. Można przywoływać takie argumenty, jasne - ale to czysta demagogia.

Ciężar zdobycia mistrzostwa spoczywał na zupełnie innych barkach - inni piłkarze dawali nam punkty nie raz na cały sezon (Jirsak, Pajlić), ale w miarę regularną grą, nie schodząc poniżej pewnego poziomu.
Wiedziałem, że się przyczepisz...
Ale sam przeciez napisałes a propos Boguskiego:
Cytat:
Nikt nic o nim nie wspominał, ale gdyby był zdrowy - przydałby się chociażby na zmianę. W odróżnieniu od Pajlicia, Garguły czy Jirsaka - potrafi czasem coś wykreować. Tzn. cudów się nie spodziewam, ale tu realnie można liczyć na jakiś przebłysk, bo reszta non stop pokazuje, że Ekstraklasa to dla nich za wysokie progi.
Napisałeś: reszta (z kontekstu wynika, że chodzi o piłkarzy innych niż Boguski) non stop pokazuje, że Ekstraklasa to dla nich za wysokie progi.
A więc pisałeś o Meliksonie, Sobolewskim, Genkowie, Małeckim, Kirmie, Chavezie, Pareice, Jaliensie, Cikosu...
Bądź konsekwentny a nie odwracaj kota ogonem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:27
Wiedziałem, że się przyczepisz...
Ale sam przeciez napisałes a propos Boguskiego:

Napisałeś: reszta (z kontekstu wynika, że chodzi o piłkarzy innych niż Boguski) non stop pokazuje, że Ekstraklasa to dla nich za wysokie progi.
A więc pisałeś o Meliksonie, Sobolewskim, Genkowie, Małeckim, Kirmie, Chavezie, Pareice, Jaliensie, Cikosu...
Bądź konsekwentny a nie odwracaj kota ogonem

Dyskusja była o ławce rezerwowych, konkretniej: o piłkarzach ofensywnych - to był kontekst. Wiec to Ty odwracasz kota ogonem.

Oby nam się przyfarciło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:31
?
Dyskusja była o ławce rezerwowych, konkretniej: o piłkarzach ofensywnych - to był kontekst. Wiec to chyba ty odwracasz kota ogonem.
Widocznie nie zauważyłem kontekstu - to wersja poprawna politycznie
Nie chcesz przyznać, że wyraziłeś się niefortunnie i niedokladnie - to moja wersja.

z mojej strony koniec OT

tez jestem za tym, żeby mecz sie nam dobrze ułozył
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.09.2011 o godz. 14:34.

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.09.2011, 14:32
Idealny mecz na przebudzenie... bo jak nie jutro to kiedy?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.09.2011, 14:34
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
To "jechanie" tyczyło się i Twojej wypowiedzi i innych. Może jakieś pozytywy gry Rafała byś znalazł a nie tylko negatywy.
Moja wypowiedź była reakcją na wypowiedź jednego z forumowiczów, który liczy na Boguskiego właśnie w kontekście przyjęcia piłki. Nie twierdze, że jest on mega słaby, ale żeby pamietać Boguskiego z dobrego przyjęcia piłki to tak jakby wspominając Ronaldo mówić o jego wspaniałych przechwytach w obronie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:36
Widocznie nie zauważyłem kontekstu - to wersja poprawna politycznie
Nie chcesz przyznać, że wyraziłeś się niefortunnie i niedokladnie - to moja wersja.

z mojej strony koniec OT
To sobie przeczytaj czego dotyczyła dyskusja z tofikiem, skoro nie kojarzysz jaki był kontekst.
Nie wiem co niefortunnego jest stwierdzeniu, że poza Boguskim nie ma komu wejść z ławki i zrobić różnicę?
Niedokładnie? Pisałem przecież o kogo chodzi z nazwiska.

Może jakiś argument, skoro uważasz że nie mam racji? Akurat ławka jest na tyle krótka, że za dużo roboty mieć nie będziesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.09.2011, 14:49
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Jutrzejszy mecz, nawet jeśli odniesiemy zwycięstwo, niczego nie zmieni, poza oczywiście zainkasowanymi 3 punktami. Lech w przeciwieństwie do większości naszych przeciwników będzie grał w miarę otwartą piłkę i wszystko sprowadzi się do tego czy nas zdominują czy nie. Jeśli nie będą skuteczni i nie damy się stłamsić, najprawdopodobniej zremisujemy lub wygramy. Tymczasem już w kolejnej kolejce i kolejnej znowu czekają nas przeciwnicy, którzy wybudują zasieki i będą czekali na nasze błędy. Nie ukrywajmy to z nimi mamy największe problemy, to wtedy, gdy musimy grać pozycyjny atak, wyglądamy najgorzej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2011, 14:51
Ławka to dramat, trzeba sobie to szczerze powiedzieć -przed sezonem , na papierze to wyglądało obiecująco ale jak tak realnie spojrzymy kto za kogo może wejść - np właśnie w meczu z Lechem, to przestajemy się dziwić że Maaskant niechętnie dokonuje zmian

Dobra ławka byłaby gdyby siedzieli na niej - Boguski i Garguła ale z przed kilku lat, Jirsak ale ten Jirsak z tych niestety kilku meczów które mu wyszły, Kirm ale przynajmniej ten Kirm co jest w stanie strzelić gola - itp.Tyle że to gdybanie i chciejstwo.
Dziś na ławce siedzą zawodnicy słabi bądź kompletnie bez formy.

A co do meczu -sam się sobie dziwie bo jednak rozsądek nakazywał by spodziewać się oklepu a jestem dziwnie spokojny i przekonany że możemy tam wygrać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.09.2011, 15:42
Problem w tym, że Wisła utrzymuje zbyt długo na kontrakcie zawodników, którzy delikatnie mówiąc nic nie wnoszą do gry albo prawie nic i to tak sobie trwa - bez końca. Jeżeli zawodnik w dłuższym okresie czasu nie prezentuje formy, która zbliżyłaby go do gry w podstawowym składzie w znacznym stopniu a ma już na karku skończonych lat 25 i więcej to nie ma wyjścia i takiego gracza należałoby się pozbyć a nie liczyć, że kiedyś tam może wrócić do dyspozycji - taki Garguła przeszedł 2 ciężkie kontuzje - za każdym razem nie był wstanie wrócić do swojej najlepszej dyspozycji, co on jeszcze robi w klubie tego na prawdę nie wiem. Przywiązujemy zbyt dużą wagę do nazwisk do CV a liczy się to co jest teraz a nie co było ileś lat temu dlaczego transfery takich zawodników jak Pareiko czy Melikson wypaliły bo w swoich poprzednich klubach byli przez dłuższy czas wiodącymi zawodnikami - ich forma nie była wyskokiem chwili ale utrzymywała się dłuższy okres. Przecież jako zespół Wisła przez ostatni rok czasu może na wysokim poziomie nawet jak na standardy Ekstraklasy rozegrała raptem 3 spotkania włączając to mecze w europejskich pucharach. Utrzymujemy martwe dusze na kontraktach, które nic sobą nie prezentują obecnie a przez to jedynymi rozwiązaniami w polityce transferowej są wypożyczenia, sprowadzanie emerytów. To wszystko ma swoje konsekwencje potem w tym jak postrzegamy działania klubu.
Co do spotkania z Lechem - po tym co oglądałem od początku sezonu i w spotkaniach kontrolny mówi jedno będzie niezły łomot.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 08.09.2011 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.09.2011, 15:45
Za miesiac na Lazienkowskiej 3

Maaskant mowi, ze teraz bedziemy grac bardziej otwarta pilke. To przygotujmy sie jutro na bęcki bo przy naszej otwartej grze nasza obrona wyglada komicznie. Niestety my na te chwile nie mamy na tyle pewnej obrony by grac otwarcie, zwlaszcza na Amice. Przypuszczam, ze Maaskant swoja wypowiedzia chce troche uciszyc krytykow a jutro i tak zagramy niczym przyczajony tygrys
Nie sadze tez by przez te niespelna dwa tygodnie cos drgnelo w naszej grze tzn by byla ona znosna dla oka. Tym bardziej, ze paru zawodnikow jest po urazach (Melikson, Jaliens, Lamey), inni bez formy (Kirm, Genkov) a najwiekszemu "asowi" zebralo sie na madrosci czego efektem jest ban na jutrzejszy mecz.
Przypuszczam, ze znow bedziemy sie meczyc na boisku, kazdda akcja w ataku pozycyjnym to bedzie wielki bol a w takiej sytuacji ciezko bedzie o korzystny wynik. No ale coz, moze chlopcy zaskocza, w koncu jakis potencjal w tej druzynie jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2011, 16:31
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że Wisła utrzymuje zbyt długo na kontrakcie zawodników, którzy delikatnie mówiąc nic nie wnoszą do gry albo prawie nic i to tak sobie trwa - bez końca. Jeżeli zawodnik w dłuższym okresie czasu nie prezentuje formy, która zbliżyłaby go do gry w podstawowym składzie w znacznym stopniu a ma już na karku skończonych lat 25 i więcej to nie ma wyjścia i takiego gracza należałoby się pozbyć a nie liczyć, że kiedyś tam może wrócić do dyspozycji - taki Garguła przeszedł 2 ciężkie kontuzje - za każdym razem nie był wstanie wrócić do swojej najlepszej dyspozycji, co on jeszcze robi w klubie tego na prawdę nie wiem.
Wisła nie trzyma Garguły. Wisła nie ma się go jak pozbyć nie wypłacając mu całej kwoty kontraktowej, ew. jej większości. No to już lepiej trzymać tego Gargułę i niech chociaż piłki na treningach podaje. Niech jakoś na swoją pensję zarobi.
Kontrakt obowiązuje obie strony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2011 o godz. 16:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 08.09.2011, 17:05

Za tydzień...w kolejnym meczu,takze spoko.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.09.2011, 17:33
Cytat:
Dobra ławka byłaby gdyby siedzieli na niej - Boguski i Garguła ale z przed kilku lat, Jirsak ale ten Jirsak z tych niestety kilku meczów które mu wyszły, Kirm ale przynajmniej ten Kirm co jest w stanie strzelić gola - itp.Tyle że to gdybanie i chciejstwo.
Dziś na ławce siedzą zawodnicy słabi bądź kompletnie bez formy.
no dobra, ale mamy ich na ławce i czasem stać ich na ten "przebłysk"
jak choćby Łobo z Lechią

ale nie mamy takiego zmiennika, który by wszedł i wiadomo by było, że rozrusza grę
możecie się śmiać, ale właśnie brakuje nam takiego Ćwielonga, może nie był to wybitny piłkarz, ale na rezerwę jak znalazł
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.09.2011, 17:42
W Lechu nie zagra Henriquez, ale zapewne "cudownie" wyzdrowieją Wołąkiewicz i Wojtkowiak, więc ta ich obrona nie będzie wcale taka słaba.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.09.2011, 17:51
Posadźmy Meliksona na ławce;D Wtedy będziemy mieli kogoś kto jak wejdzie rozrusza grę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2011, 19:28
Bedzie to dziwny mecz - co prawda z udziałem kibiców Amiki, ale wszyscy mają wystąpić w czarnych barwach, bez flag i bez barw i nie prowadzic do 80 minuty dopingu - na znak protestu.
Ciekaw jestem jak zareagują na to nasi piłkarze

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2011, 19:29
Bedzie to dziwny mecz - co prawda z udziałem kibiców Amiki, ale wszyscy mają wystąpić w czarnych barwach, bez flag i bez barw i nie prowadzic do 80 minuty dopingu - na znak protestu.
Ciekaw jestem jak zareagują na to nasi piłkarze
pewnie nijak. Czy z dopingiem czy bez, i tak sie nie rozumieją.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2011, 19:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pewnie nijak. Czy z dopingiem czy bez, i tak sie nie rozumieją.
Doping będzie. FraMat ma info, że Małecki wraz z speckomandem S przeprowadzi desant na sektor gości.
Tylko co to da, jak w całej drużynie max trzech coś z tego zrozumie?

Mam tylko nadzieję, że pozostali piłkarze nie przyłączą się do protestu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2011, 19:46
Doping będzie. FraMat ma info, że Małecki wraz z speckomandem S przeprowadzi desant na sektor gości.
.
I musiałeś już to ujawnić?

teraz się nie uda... WL jest uprzedzona. Małecki chyba odpuści

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów