|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
żeby ci tylko żyłka nie pękła od tej napinki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Podsumowując -> Małecki burak jest, był i będzie - udowodnił to już wystarczająco dużo razy.
Ma wyznawców wśród tych, dla których wartością jest słowo gadane i oklinanie wszystkich (poza "fanatykami"). Fanatyzm natomiast zawsze i w każdej sprawie wiąże się z ograniczeniem widzenia, ograniczeniem myślenia, bezmyślnym przyklaskiwaniem wszystkiemu co obiekt fanatycznego uwielbienia robi czy mówi . Taka natura fanatyzmu. Sami kibice tak siebie nazywając definiują się w taki sposób - nie ma co się dziwić. Dziwić może tylko, że fanatyzmem wykazują się również, wydaje się, pełnoletni ludzie (powinni już umieć myśleć). Burak powiedział głupotę, zapłaci za to, sprzedadzą go (mam nadzieję) lada moment i będzie spokój. Tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten temat pokazuje jeszcze jedno ale jak ważne. Społeczeństwo idiocieje. Tylko tyle i aż tyle.
Wychodzi Małecki i mówi co mu na wątrobie leży to jest płacz. Ale nie w stylu że się postawię, coś zrobię, a .... będę na niego gwizdał jak tylko piłkę dotknie, ale zróbcie coś z nim, wyrzućcie, kara, kara Ale to nie tylko tu. Powiesz komuś prawdę w oczy, albo swoje zdanie, to jest obraza majestatu. Swoje zdanie to można mieć, jak jest takie jak komuś pasuje... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Przejawem idiocenia narodu jest w tym wypadku ... Małecki. Kibice wyrazili swoją opinię o jego (między innymi) grze w sposób na stadionie od dawna przyjęty (gwizdy). Nikt nie powiedział do telewizora, że Małecki to powinien w Cracovii grać i że go tu nie chcemy. On powiedział nie to, nie tak i teraz ponosi konsekwencje. I w klubie i wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 07.09.2011 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Dobranoc
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A czujesz się urażony tym faketem?
Bo ja i wielu innych nie bo nie mamy sobie nic do zarzucenia. Jak już jestesmy przy Pawełku to akcja pewnej grupy osób była jeszcze większym kur..twem niż z gwizdaniem. http://www.youtube.com/watch?v=qH5h7xWnz8M i ta błazenada z szyderczym klaskaniem gdy piłka leniwie kierowała się w jego stronę.. Kij że Pawełek przy żadnej z bramek wtedy nie zawinił, nikogo nie obraził, nic nie powiedział. Pewna grupa osób potraktowała go jak Dolhę czy "klub kibica reprezentacji Polski" w meczu z Niemcami na PGE Arenie kiedy piłkę przy nodze mieli Niemcy. Długo przecierałem oczy czy jednak dobrze widzę.. a jednak to Pawełek. Bo byłem pewien że Cabaj albo Kotorowski stoi między slupkami. Zwyzywał jeden z drugim matkę Pawełka, ten im faka sprzedał, i jak dziecko ze zdjęciem leci. Mieliście jaja go wyzywać to teraz miejscie jaja to przyjąc na klatę, męzczyzni..
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.09.2011 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyedytował. Ale jest odważny. Tak właśnie przedstawia swoje zdanie. Napisać a jak coś to wymazać. Małecki wyszedł, raz powiedział, klub odręcał, to wyszedł i powiedział jeszcze raz.
Więc antystynesie. Czekam obrazisz jeszcze raz forumowicza? ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
Jak to jest ![]() Chciałem Cie zmusić właśnie do tej refleksji, ale długo nie odpisywałeś, myślałem, że nie załapiesz aluzji i wkroczą mody i także nie załapią..po co mi to? Tak samo obraził Małecki i Pawełek kibiców. Wg Ciebie dobrze zrobili. Więc Patryku. Czekam obrazisz jeszcze raz kibica? hehehe
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 07.09.2011 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Poznajecie może ten tekst? Jego autorem jest zmięty a opublikowany został na twsd w marcu zeszłego roku po "aferze z palcem" Mariusza Pawełka. Większość komentarzy popiera opinię autora. Mam w związku z powyższym krótkie pytanie- co się zmieniło od 2010, że teraz takie zachowanie piłkarza jesteście w stanie ocenić jako uzasadnione? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widać niektórym bardziej w smak jest Małecki niż Pawełek. Jeden i drugi jak nie potrafią zachować się jak profesjonaliści, to nie powinni mieć miejsca w drużynie. Pawełek już się przekonał zresztą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twoje zdanie jest takie żebym się .......ił. Ok masz do niego pełne prawo. Ale je podtrzymaj... Długo nie odpisywałem ![]() ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Przecież równie dobrze mógł bym Cię wysłać wzorem Patryka na drugą stronę.. Wyszło na moje. Morał jest taki, żeby się nie obrażać, bo ten, który mówi, że dobrze jak się z siebie wyrzuci "prawdę" pierwszy płacze i tupie nóżkami. Patryk poniósł uzasadnioną karę, Pawełek gra, gdzie jego miejsce (II liga) - jest sprawiedliwość na tym świecie. Wiem. Sam sobie odpowiadasz na pytania..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 07.09.2011 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trochę OT.
1. Tak patrząc na zdjęcia z C to znaczna wiekszość widowni zaledwie zaczęła być nazywana nastolatkami. 2. Gros osób twierdzących, że kibucuje na C zaznacza również, jacy to są dorośli i ile to muszą pracowac i że za "swoje" płaca za bilety, karnety i kiełbaski. 3. Przed 1 września aktywność na forum była coś wedle 300 osób niezależnie od pory dnia. Teraz, po rozpoczeciu roku szkolnego przez podstawówki i gimnazja, to w godzinach rannych jest jakies 50 osób, a popołudniwych nie więcej jak 200. 4. 1+2+3=4 czyli dedukuję, że jakies malolaty z ograniczeniami umysłowymi charakterystycznymi dla swojego wieku (bez obrazy - po prostu brak doświadczenia życiowego i realistycznego spojrzenia na rzeczywistość} wypisują swoje niedorosłe przemyślenia i próbują je dowartościowac "swoja dorosłością". 5. Nie gwizdałem na Małego, ale tylko dlatego, że sztuczna szczęka mi nie pozwala na to (starośc nie radość}. Wykupiłem karnet więc moja nieobecnośc na meczu ligowym wali klub. Za to olewam mecze pucharowe. Jak będą chetni, to niech kupuja bileciki, żeby poskandować "Patryk, Patryk". Za to zjawie się na ligówce i wezmę ze soba gwizdek. Wreszcie pogwiżdżę, jak prawdziwy piknik-kiełbaskożerca na Małego. P.S. I naprawde nie chce , żeby Wisełka pozbyła się Małego. Pragnę z całego serca razem z C skandowac jego imię. Ale musi na to zasłużyć dobrą grą, a nie pokazywaniem koszulki JPII - czysta hi[pokryzja (wg mnie oczywiście). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ooo, kibic polskich drużyn, podający się za kibica Wisły się odezwał
![]() Tak to już jest w przyrodzie drogi antytalencie że akcja rodzi reakcję.Szydzono z Pawełka to się odegrał, wygwizdano Maleckiego to on też ich 'wygwizdał' Jak dostaniesz w pysk, masz prawo a często i obowiązek oddać. Gdzie Mały oczywiście mówi zdecydowanie za dużo(dziś nawet nie jestem pewien czy to szczere wyznania czy gra na odejście) - stąd kara jak dla mnie słuszna Piłkarz jest od grania a nie od wysyłania ludzi na inny stadion - chyba żeby go lżyli.Gwizdanie w tym momencie wg mnie było wiochą większą niż reakcja Małego, tyle że jest to akceptowalna forma wyrażania niezadowolenia na stadionach. Najbardziej śmieszy mnie to że ta cała 'afera' została rozdmuchana nie przez media a przez niby kibiców Wisły którzy teraz mają swoje 5 minut by jak najbardziej pojechać po Małeckim, a jeszcze bardziej żałosne jest to że jadą po nim nawet nie ci co gwizdali tylko ci co stadion Wisły znają ze zdjęć a na żadnym meczu w życiu nie byli. - np taki antytalent, wirtualny kibic co nawet nie jest w stanie przyznać się z jakiego miasta/wioski pochodzi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A dla mnie i Pawełka i Małego przebił ten cały Palijć (kopiąc koszulkę Wisły i potem zachowując się jak... człowiek o południowym temperamencie). I co? I efekt taki, że obcokrajowca się wytłumaczyło i zgoda (miał wgl jakąś karę finansową?), a po Polakach jest jazda.
Okey, schodzę z osobistych sympatii i proponuję: traktujmy całą trójkę jednakowo. I co? I wychodzi na to, że nie można, bo Patryk to samo złooooo i w ogóle do więzienia z nim! A Pawełek to był Pawełek, a z Draganem to się rozeszło... Dlaczego? Nie mogę skojarzyć czy Mario i Palijć ponieśli jakieś kary [finansowe], ale na pewno nie byli zawieszeni. Znów pytam: dlaczego oni nie byli, a Mały teraz jest i to jeszcze na taki ważny mecz?! (już widzę, jak mnie szlag trafia gdy przy piłce będzie nasz Kirminho i jego te pajacowate ruchy...) Okey, Patryk się trochę poplątał w tym wszystkim (wiadomo, że takie oświadczenia- jak to z oficjalki- wychodzą od klubu. Nie inaczej było z Niemco-Serbem), trochę zawinił, trochę miał racji. Mniejsza z samym nim. Traktujmy wszystkich jedną miarą (w takich przypadkach)! Tak- jeśli przegramy w Poznaniu pierwsze kogo będę winić to pajaca, który postanowił zawiesić Małeckiego za... wyrażanie własnego zdania. o.O A o Basałaju to będziemy zdaje się niedługo śpiewać, jak niedawno na Legii: Ba-sa-łaj! Sp***-**-*aj! Wkurza mnie facet niesamowicie... :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
W tej chwili jestem zameldowany na stałe w Dublinie, Dun Laoghaire. Teraz przebywam w PL u dziewczyny.. Będziesz potrzebował nr. buta lub moją używaną bieliznę to daj swój adres. Wyślę Ci, bo widzę, że się zakochałeś. Do moderatorów - post proszę usunąć, temat jest o naszych piłkarzach, ale użytkownik molestuje mnie już któryś raz o ten adres i życiorys.. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No proszę - po miesiącu okazało się że antytalent to Irlandczyk
, teraz jeszcze napisz co Cię skłoniło do kibicowania Wiśle?. Jesteś chyba pierwszym rodowitym Irlandczykiem który męczy Wisłę swoim wirtualnym kibicowaniem![]() p.s gratuluje poprawnej polszczyzny - czego się nie robi dla klubu ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Kurdę, piszę to już chyba trzeci raz... Tak trudno to pojąć? Nie jestem do niego nastawiony negatywne, przeciwnie, życzę chłopakowi jak najlepiej, oby się ogarnął i grał dla nas jak najdłużej i jak najlepiej. Mimo to uważam, że kara jest uzasadniona i właśnie zawieszenie na mecz z Lechem może dać Małeckiemu do myślenia. Gdyby to było Podbeskidzie to pewnie spłynęłoby to po nim jak poprzednio nakładane kary. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
To nie ci, co gwizdali, obrazili się jak dzieci, że ktoś im zabrał zabawki. To niestety Mały się obraził jak gówniarz, że na niego gwizdali. Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie kara zawieszenia jest przesadzona i nie adekwatna do przewinienia. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zupełnie nie rozumiem skąd i po co ta namiętność w dyskusji u części z Was... jakby było o co.
Drużyna będzie niestety osłabiona w Poznaniu z drugiej strony z pkt widzenia interesów klubu jako organizacji wypowiedzi Małego były naganne. A w ogóle to istnieje też możliwość, że ktoś nim steruje licząc, że druga wypowiedź po oświadczeniu klubu spowoduje reakcję Wisły - nieuchronną sprzedaż Małego w zimie w cenie promocyjnej (vide Szymek, Olo czy Sarnat w przeszłości). Dobry piłkarz po okazyjnej cenie = szansa na więcej kaski do kieszeni menago i samego piłkarza. PM jest b.b.głupi (obraża kibiców=potencjalnie osłabia finansowo Wisłę), a może wodzi nas za nos (chce odejść w dodatku jako przepędzony bohater). Z pkt. widzenia rozwoju Wisły bez sensu to wszystko w każdym razie.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.09.2011 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No tak jestem gruboskórny. Jaką prawdę powiedz mi? Pawełek mi mówi? Czy ty mnie pozdrawiasz? Najlepsze jest właśnie to, piszą tu ludzie z każdej pipidówy, co mecz to widzą w tv. I klepią i klepią a wiedzą tyle co im gazety napiszą. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiec trzeba bylo dac ostra kare zeby nie dokladac kolejnego czynnika, ktory moglby ta frekwencje obnizac. Innymi slowy Wisly nie stac teraz na tracenie kibicow, przez nieodpowiedzialne wyglupy jakiegos pilkarzyny, ktory nic tu jeszcze nie osiagnal. To tez kwestia wizerunku, sponsorow. Malecki jest delikatnie mowiac malo rozsadny, ktory sobie nie zdaje sprawy z takich rzeczy tylko gada co mu slina na jezyk przyniesie,
Ostatnio edytowane przez nesta : 08.09.2011 o godz. 08:22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A ja mam nadzieję, że zagramy w poznaniu świetny mecz, bez chaotycznego Patryka "głowa w dół i biegnę" okaże się, że jednak potrafimy rozegrać składną akcję, i wszyscy się przekonają, że brak Małeckiego nie jest żadnym wielkim osłabieniem...Oby...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
a) Nie masz ani jednej wiadomosci wyslanej z ip eircom, upc, o2, vodafone, meteor, bit, rapid.
b) nie chwalac sie znam wszystkich Polakow mieszkajacych w DL... c) ...bo sam mieszkam w DL. Masz juz uwage w dzienniczku forumowicza za lewackie dokazywania w temacie o pilkarskiej europie. Radze sie nie podszywac, ani nie lgac bo spadnie na Ciebie - jak na kreskowkach - fortepian z napisem BAN. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja Patryka broniłem nawet jak odmówił gry w sparingu Kasperczakowi. Ale teraz już przegiął pałę.
Nie wiem czy dobrze to interpretuje co miało miejsce, Małecki wydaję oświadczenie w którym przeprasza kibiców, po czym dla którejś z gazet mówi że w ogolę tego nie żałuje co zrobił i nawet drugi raz zrobiłby tak samo. Jeśli tak był to po co przepraszał ? Na Legii gdy Rzeźniczak był opluwany przez kibiców i gdy coś sapał na nich to skończyło się to liściem. Mając na uwadze ze był na tapecie u Cupiała już wcześniej to tylko że można na nim zarobić sprawia że on ma jeszcze możliwości gra dla Wisły. Z tego co wiadomo to ma kwotę odstępnego z której nie bardzo chce zrezygnować ale i tak ciężko będzie aby ktoś wyłożył za niego tyle bo jest obecnie w katastrofalnej formie. Jednak Mały to typ piłkarza który jednego dnia potrafi rozłożyć grę całej drużny na łopatki a za tydzień potrafi być najlepszy na boisku ocierają się o "international level".
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.09.2011 o godz. 09:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|