|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tylko, że ma takiego pecha, że zazwyczaj w ważnych meczach dostaje kartki, wali samobóje itp. Pisałem że przyciąga nieszczęscia w formie żartu.
Peszko widać ewidentnie, nie wytrzymał presji tak jak Zieńczuk w Atenach, a Wawrzyniak jest po prostu za słaby na kadrę. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Fakty są takie, że na jakimkolwiek turnieju, gdy gra będzie na poważnie taki wynik będzie raczej nieosiągalny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Śmierdziało to akcjami politycznymi na stadionach organizowanymi przez UEFA i inne "Nigdy Wiecej" np. o rasiźmie.Sami mieszją do sportu politykę a kibicom kneblują usta. Co do gwizdania to byłem zdziwiony, że tak słabo gwizdano na Niemców, ale jak zobaczyłem kto siedzi na trybunach to nie miałem już złudzeń. Opasłe wieprze w pedalskich perukach z kamerami na szyji, paniusie z wiankami na głowie na randkach , wpierdalacze pop-cornu, itp wynalazki. Cała ta przypadkowa zbieranina niezdolna do prowadzenia dopingu dla Polski może co najwyżej pokibicować gwiazdom TVN-u lub w "Tańcu z gwiazdami". To było dopiero żenada. A jak Ci było wstyd za Polaków, to zadzwoń do Sikorskiego. On przeprosi w Twoim imieniu każdego. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dodam jeszcze że Niemcy awansu na EURO o suchych mordach raczej nie świętowali.
Wyglądało to tragicznie, jeśli do EURO nie nauczymy się chociaż skromnymi fragmentami trzymać piłkę to skończy się to masakrą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.09.2011 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Pytam się kto jest lepszy od niego? Dlaczego jak gramy z ogórkami to Głowacki nie gra, a jak szykuje się że dostaniemy w cyce to Głowacki ma być bezbłędną podporą? Gdyby Peszko umiał kopnąć prosto piłkę to byśmy wygrali, przecież on miał trzy setki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ani Wawrzyniak ani Głowacki nie pobiją byłej amikowej gwiazdy... błędnego rycerza Peszki. Co ten facet wyprawiał byle tylko nie strzelić bramki. Trzy setki, w tym jedna dwusetka i nic. To dopiero woła o pomste do nieba, że taki grajek wpuszczany jest na boisko zamiast doszkalać się w ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moje krótkie spostrzeżenia na temat Głowackiego: zagrał bardzo słaby cały mecz, ale akurat nie winiłbym go za 1 bramkę, proszę zobaczyć powtórki, chyba 4-5 polskich piłkarzy wyszło daleko do przodu po lewej stronie, nie było ani Wawrzyniaka w obronie, ani nikogo innego, najbliżej lewej obrony stał środkowy-prawy obrońca a w polu karnym był 1 (!) niekryty zawodnik. Były dwa wyjścia, pójście na wślizg, albo doprowadzenie do wrzutki w pole karne, tak czy siak byłby gol, chyba, że Niemiec znowu by nie trafił w pustaka. Jednak po tym karnym należało Głowę ściągnąć po 5 minutach, bo faulował z niesamowitą częstotliwością...
Do poprawy dokładność w ofensywie, przecież tak będziemy ustawiać się na Euro, jasne, że każdy chciałby, żebyśmy grali atakiem pozycyjnym, ale tylko grą z kontry możemy uzyskiwać dobre rezultaty. Perquis bardzo pozytywnie, jednak ciężko będzie znaleźć dobrego defensora. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Byliśmy o krok od wygrania tego meczu, czego skutkiem byłoby popadnięcie w euforię i samozachwyt. Remis pozwala na bardziej wywazoną ocenę gry naszej kadry i nie jest ona optymistyczna.
- Niemiecka linia pomocy w rezerwowym składzie robi co chce i raz po raz wypracowuje napastnikom strzeleckie okazje i to stuprocentowe. - Gdyby nie Szczęsny byłoby bardo krucho. Brawa dla niego, ale opieranie calej nadziei na Euro na tym, że Szczęsny wybroni, a nam może cos wpadnie to droga donikąd. -obrona słabo, pomoc slabo, tylko Lewandowski coś rozgrywał. Peszko, Mierzejewski to piłkarze za słabi na taki poziom, jakiego wymaga gra z Niemcami. - stadion nowy i piękny, ale atmosfera..... ,,Polacy gramy u siebie" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz znów będą grały Wojtkowiaki, Gliki i inne wynalazki, a na Euro znów wpuści Głowackiego po roku przerwy na Hiszpanów i będzie się dziwił że kartkę złapał. No i będzie na kogo zwalić przegraną. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja ogólnie nie rozumiem zachwytu nad wynikiem i stylem gry naszych orłów. Nawet jakbyśmy dowieźli to 2:1 do końca to i tak w meczu o punkty z pierwszą jedenastką Niemiec nie mielibyśmy nic do powiedzenia. Oglądałem mecz z trzema kumplami i każdy wielce zadowolony bo prawie wygraliśmy z potęgą Niemiec. Tylko, że my graliśmy na 100%, Niemcy może na 50% i to nie w optymalnym zestawieniu.
Smuda już pierdzieli jakieś dyrdymały i pewnie jest zachwycony bo po tym meczu aż takiej krytyki naszej kadry i jego pracy nie będzie. Grę Peszki zostawiam bez komentarza. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Rzeczywiscie Peszko mniej zrobil niz Glowacki czy Wawrzyniak, Peszko nie zawalil meczu jak to byl gwiazda Wisly zrobila (kolejny raz) czy obecna gwiazda ("gwiazdeczka? Miniaturka gwiazdki?) Legii. Numer na koszulce Glowackiego zobowiazuje O dziwo kontuzji nie zlapal jak to ma w zwyczaju |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie oszukujmy się to nie jest już pech tylko po prostu Głowa gubi się jak dziecko kiedy tempo spotkania i poziom przeciwnika jest wysoki. Już nawet nie chodzi o karnego czy czerwoną, on podawał piłkę do Perkisa stojącego 2 metry od niego, wyrżnął się w polu karnym próbując przyjąć piłkę co sprokurowało sytuacje dla Niemców.
Oczywiście godne podkreślenia jest to że po prostu na tym poziomie nie można grać cały mecz z kontrataku, trzeba odciążyć obronę bo przecież jak my nie mamy piłki to ma ją przeciwnik. A jak ma ją przeciwnik to nawet mimo dobrej obrony narastające zmęczenie będzie powodować, że nasz mur będzie cofał się coraz bliżej pola karnego aż w końcu pęknie bo ktoś zrobi poślizg Warzyniaka czy karnego w stylu Głowy. Tutaj nawet Terry czy Vidic będąc cały mecz w opresji popełniliby jakiś błąd, umiejętności ofensywne takich piłkarzy jak Niemcy sprawią że nie da się rozegrać całego meczu w defensywie bezbłędnie. Największym problem naszej repry nie jest gra w obronie tylko to że nie potrafimy trzymać piłki. Generalnie jest to problem całego polskiego futbolu, nie wiem czy wynika to z bojaźni czy z tego że jesteśmy tak żałośni technicznie. Powód: Terry
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.09.2011 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Thery? Kto to taki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
co znaczy, ze Peszko nie zawalił meczu? Że nie faulował napastników Niemiec przed nasza bramką? Przecież grał na innej pozycji i z tej gry powinien byc rozliczany. Założę sie, ża każdy iny polski piłkarz z C-klasy (nie mówiąc o Głowackim) wykorzystałby chociaż jedna z jego setek.
Żeby było jasne. Jak napisałem wyżej: Głowacki wiele w tym meczu zawalił. I jego oceniałem, bo to były wiślak. Nie oceniałem Peszki, bo on może Głowie buty na trening przynosić. Na jego "grę" szkoda nawet najmniejszego slowa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopie jeżeli zmarnowanie trzech setek Twoim zdaniem nie jest zawalenim meczu to lepiej nie gadaj o zaślepieniu. Peszko nie potrafi strzelić, nie potrafi przyjąć tylko biegać przed siebie potrafi. Tylko ze to nie lekkoatleta.
Co do numeru. Kto ma w kadrze trójkę? Że Głowacki musi grać z 13? Jakiś wynalazek dyzmy pewnie. Któremu powołanie opłacił obrotny menago. Głowacki jest na teraz i będzie przez najbliższe dwa lata najlepszym polskim stoperem, o dwie klasy lepszym od całej reszty. Może Perquis jet z nim porównywalny. Nie ma o czym gadać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
a) wywalil sie b) pobiegl by bez pilki c) przed strzalem dawno by zostal zablokowany. Oczywiscie ze cos powinien strzelic, ale jesli mam wybierac kto bardziej spieprzyl mecz to oczywiste jest ze to byl Glowacki. Wawrzyniak zrobil przynajmniej przysluge tym co obiektywnie oceniaja mecz, bo jakbysmy wygrali z Niemcami to dzis zbiorowa orgia by byla a Smuda pewnie kontrakt do smierci by mial. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
założe się, że Brożek by ustrzelił coś na miejscu Peszki. Może Franek powinien z nim lepiej przećwiczyć podcinke... Zreszta Smuda powinien od początku meczu ustawiac Lewandowskiego za Brożkiem
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Sytuacje Peszki dla przeciętnego ligowca też nie byłyby łatwe, nie wiem czy zrobiliby z tego coś lepszego bo to wszystko było robione na stosunkowo wysokim tempie, jesteś rozpędzony, wychodzi bramkarz gonią cię obrońcy, masz sekundy na przejęcie piłki i oddanie strzało, Peszko za każdym razem zawalił jedną rzecz, przyjęcie piłki mianowicie aż prosiło się aby przyjąć na prawą nogę (Peszko jest prawonożny) i zawinąć po długim. Na poziomie reprezentacyjnym takie coś powinno się jednak wykorzystać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.09.2011 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
O tym to kazdy wie tylko nie Smuda.
e: do Kociewiaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Można narzekać i marudzić, ale gdyby się chwilę zastanowić to poprawa naszej gry od meczu choćby z Gruzją jest naprawdę zauważalna... Pierwsza połowa meczu z Meksykiem, czy wczorajszy mecz z Niemcami pokazały pewien progres. Nie ma powodów, żeby piać z zachwytu, ale rozdzieranie szat też nie jest uzasadnione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo ze z bojaźni, a dokładniej każdy myśli tylko o tym żeby nie spieprzyć. Dlatego nie pokazuje sie do gry, boi się przyjąć piłkę, boi sie podać do przodu itd. Zgodnie z zasadą "żeby tylko nie było na mnie". Niestety tak grając zwykle dostaje sie wpi.....ol. Jak przyszedł Benhaker i udało mu sie wmówić naszym ze potrafią grać w piłkę to klepaliśmy Portugalię. A drwal Lewandowski nagle zrobił sie techniczny. To kwestia psychiki i dobrej organizacji. Przykład z kulawym podaniem do Perquisa na pół metra. Piłkę mieliśmy już w pomocy ale nagle któryś zamiast grać do przodu cofnął ja z powrotem do stopera w dodatku atakowanego przez dwóch przeciwników. Dlaczego? Bo się bał zagrać do przodu i pozbył się odpowiedzialności wsadzając na minę stoperów. To że jesteśmy drewniani wiadomo, ale tu chodzi o podanie po ziemi na 10 metrów, poziom trampkarza. Jeżeli w głowie zawodnika takie podanie jest wyzwaniem to zagranie na 20 metrów jawi się jako niewykonalne i jeden z drugim nawet go nie próbuje. Dlatego jak mamy piłkę to trwa to bardzo krótko, gdyż żaden nie myśli jak stworzyć sytuację tylko jak pozbyć sie piłki bez straty i podaje do tyłu. Kolejny znów do tyłu aż w końcu długa na walkę. I bieganie za piłką. Żeby to zmienić potrzebny jest trener któremu grajki są w stanie uwierzyć. Z dyzmą na wiele nie liczę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
1-0 było dzięki temu że:
1. Niemcy byli po świętowaniu awansu 2. grali na max 15% swoich umiejętności. No dobra niech będzie na 20 ![]() 3. W bramce stał Szczęsny. tak gwoli ścisłości ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Zmęczenie pomeczowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
mamy szybszego piłkarza, a raczej szybciejszego... ![]() i nie z takich sytuacji strzelał bramki. Ja wiem, że będąc poznaniakiem musisz bronić byłych amikowców, ale nie przesadzaj: żaden inny pilkarz? W polskiej lidze znalazłbym co najmniej kilku Polaków, którzy lepiej by się spisali od Peszki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Małecki uderzałby po długim rogu i sądzę, że by wpadło do sieci.
W każdym razie - Wawrzyniak jak Diaz. A obrona z asekuracją za pan brat. Szkoda, że nie udało się wygrać ze Szwabami. Choć wydaje mi się, że Dyzma by sobie gębę tym wycierał przed dłuższy czas. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ale ktory z nich ma taka szybkosc? Ktory z nich potrafi odstawic na pare metrow obroncow, oczywiscie ze Peszko ma problem z wykonczeniem akcji, tak bylo (w Lechu czesto), jest i bedzie. I nie patrz tylko na moment wykonczenia akcji ale gdzie przed akcja byl Peszko i jakim sprintem pobiegl.
Ja sie tylko czepiam zdania ze niby Peszko byl wczoraj gorszy niz np. Glowacki. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|