|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Powiedz mi tylko, czy Małecki jest oceniany dokładnie tak samo jak te zaciągi ludzi z łapanki.
Ja słyszę pojazdy na tego chłopaka z każdej strony. Jaliensa, Palicia się nie jedzie tak jak Małeckiego. to jest spoko? Zawiść ludzi zjada i tyle, takie jest moje zdanie. Małecki jedzie po bandzie, ale taki jest. Prosty chłopak, prosto myśli, prosto robi. Ale jest konsekwentny, a wymagający więcej akurat od niego konsekwencji nie wykazują. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Małecki się słusznie w....ił na gwizdy i bluzgi pod jego adresem i słusnie wysłał tych osobników na drugą stronę, bo swoi kibice na swoich piłkarzy nie gwiżdżą. Proste. Poza tym dobrze wiemy, że może powiedzieć takie coś, bo Ci którzy się na niego obrazili czyt. Ci gwiżdżący, którzy zapowiadają wielki "bojkot Wisły" i tak przyjdą na mecz, jak tylko Wisła będzie wygrywać, albo przeciwnik będzie atrakcyjny.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Małecki to ćwiecinteligent i tyle.Nie powinien juz udzielac po tym zdarzeniu zadnych wywiadów na ten temat.Jak mu zadali pytanie ,to powinien odpowiedziec cos w stylu "no coment ".Tak to "wykazał sie" po raz kolejny, robiac zamieszanie wśród kibiców.Inni tylko zacieraja teraz ręce...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja mam tylko taką nadzieję, że całe to zamieszanie zdopinguje Patryka tylko do lepszej gry. Niech walczy, biega, stara się, pomaga drużynie to wszyscy zapomnimy o tych wypowiedziach, kłótniach itd. i zamiast toczyć dyskusje i prowokować podziały będziemy komentować styl gry Małeckiego (daj Boże jak najlepszy) i cieszyć się wspólnie zarówno Ci z G,C D, E i z innych miast.
a jak sytuacja z Lameyem i Jaliensem? Pewnie przeoczyłem gdzieś i nie wiem, są już zdrowi i gotowi do gry? |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wnosci_siebie/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Napiszę coś, bo mnie to wnerwia trochę, jak taki np. Pan MatMario durnie przedstawia swoje argumenty i przekłamuje rzeczywistość.
1) Fanatycy. Czego Wy właściwie chcecie? Chcecie, żeby pozostali przestali jeść kiełbaski, dopingowali przez cały mecz tak jak Wy? To nierealne. Realne jest natomiast wyrzucenie tych ludzi z trybun - wtedy na stadion 33 tys. będzie Was przychodzić 5 tys. Skoro teoretycznie jesteście tak zorganizowani, to kiedy w jakiejś sprawie dla Wisły zgromadziliście się w te 5 tys. jeśli to nie był mecz? Nie rządzicie klubem, nie rządzicie trybunami - prosta sprawa. Ogólnie przyjęte jest, że na trybunie dla ultrasów nie siadają przypadkowi ludzie, dostajecie za to tańsze bilety i rozpoczynacie własne show. Za to show szanują Was piłkarze, pozostali kibice i może nawet włodarze. Zrozumcie, że tym show działacie na swoją korzyść - a nie bezsensownymi napinkami, pokazywaniu jacy nie jesteście wielcy, a jacy inni mali. Naprawdę, poza własnym wydumanym ego, w którym nie dopuszczacie nawet myśli, że żyć bez Was się nie da - da się. Bolesna prawda jest taka, że Wasza strata dla klubu byłaby mniej bolesna, gdyby pikniki odeszły na Cracovię. Zaopiekujcie się najpierw wewnętrznymi sprawami, róbcie swoje na trybunach za bramkami i powoli, cierpliwie pokazujcie ludziom, że warto się dobrze bawić, że warto śpiewać, warto dopingować. Uczcie, a nie wymagajcie -solidaryzujcie, a nie dzielcie, bo podział do niczego nie doprowadzi. 2) Patryku Małecki. Może wyda Ci się to dziwne, ale jeśli wysyłasz wiślaków na Cracovię, to coś z Tobą jest nie tak. Był już moment, kiedy wydawało się, że dojrzałeś, że weźmiesz się za siebie, za solidną pracę na treningach i Premier League będzie stało dla Ciebie otworem. Zamiast tego po wakacjach widzimy tylko bardzo marnie grającego kopacza, który uważa się za mężczyznę, a płacze do mediów po tym, jak go kibice wygwizdali za słabą grę. Każdy kibic na stadionie jest wiślakiem, czy się to komuś podoba czy nie. Więc uprzejmie zagryź Pan zęby i pokaż swoją grą, że nie zasługujesz na gwizdy. Nie obchodzą mnie tłumaczenia, że drużyna jest w dołku po APOEL-u. Tzn. nie obchodzą, bo nikogo nie obchodzi rozgoryczenie kibiców, którym pompowano balonik, aż pękł z takim hukiem, że liczyli, iż przynajmniej na Lechii kac moralny im zejdzie. Nie zszedł, więc wylali swoje żale - ale po meczu tak? Panie MatMario - nie słyszałem, żeby przez 90 minut wszyscy gwizdali i najeżdżali na Małeckiego, dopóki była gra, był doping. 3) "Pikiniki" - ktoś, kto kupuje (przypominam nieco droższy) bilet, ma prawo wymagać dobrego widowiska. Dla niego liczy się wynik, im lepszy wynik, tym więcej "pikników". Tak jest wszędzie, ludzie ciężko pracują, więc w wolnym czasie chcą się zrelaksować. Chcą wydać pieniądze na coś, co ich uszczęśliwi - lubią piłkę nożną, lubią albo kochają Wisłę - idą na mecz. A jeśli na tym meczu oglądają "Kaszankę" to wyrażają swoje niezadowolenie. Rozumiem, gdyby wygwizdali piłkarzy po meczu, gdzie zostawili na murawie serce, ale to była ujma dla gry w piłkę nożną, to było kopactwo - gwizdy to wyraz dezaprobaty dla takiego stanu rzeczy. 4) Trzeba sobie jasno odpowiedzieć na dwie rzeczy. I - co jest najważniejsze? Patrząc na historię i to z czego wszyscy jesteśmy dumni, to chyba sukcesy sportowe prawda? Mistrzostwa Polski, europejskie puchary itd. Te gwizdy to wylewanie swoich frustracji, ale frustracji spowodowanej poziomem na boisku. Te gwizdy to coś, co sprawi, żeby piłkarzom biegającym po murawie za niebotyczną kasę chociaż trochę zrobiło się wstyd, że to co prezentują jest poniżej pewnego poziomu. Nikt by nie gwizdał, gdyby mistrzowie Polski obijali w końcówce Lechii słupki, poprzeczki, ich bramkarz cudem bronił. Wszyscy jednak widzieli co się działo. Nie może być tak, że zawsze na koniec będą dostawać brawa, bo później czy będą grali na pół gwizdka, czy nie - dostaną te brawa i się będą czuć spokojnie. Mowa tu akurat nie o Polakach w Wiśle, ale obcokrajowcach, którzy pobierają tu pensje. Ostatnia rzecz, co by się nie działo - Wisłę tworzą w dużej mierze kibice. Na stadionie, choćby nie wiem co się działo, powinna być solidarność. Fanatyzm to jest odstępstwo od normy (nie mówię, że w negatywnym sensie), ale w pewien sposób to jest zaślepienie. Norma w dzisiejszym świecie to piknik - taki świat. Fanatycy muszą zrozumieć, że musimy trzymać się razem, wróg jest gdzie indziej. Jeśli tego nie pojmiemy, zawsze będziemy podzieleni na trybunach, a podzieleni - oznacza osłabieni, słabsi. Fanatycy powinni zmienić punkt widzenia, dla nich podstawą powinny być trybuny - a nie piłkarz, który te trybuny dzieli, nie piłkarz, o którym za 5-10 lat słuch pewnie przeminie. Wiem, że w tych czasach potrzebny jest ktoś taki jak H. Reyman, idol, nieskazitelny piłkarz i wódz, z honorowymi wartościami - pewnie, że jest potrzebny. Ale trzeba sobie uświadomić, że Patryk Małecki nigdy kimś takim nie zostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ciekawy jestem ile osób broniących dzisiaj Małego krytykowało Pawełka i na odwrót myślę że pokazałoby to jak można różnie patrzeć na sytuację ze względu na to jaką osobę się ocenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
MatMario, ibutti- jak czytam to co piszecie w obronie gwiazdorka to nie wierzę!
Mario jeszcze rozumiem bo ktoś kto uważa że Małecki jest naszym wychowankiem dużo o Wiśle nie wie jednak panowie z takim stażem na forum bronić go to przynajmniej nieprzyzwoitość. Chcecie dyskutować proszę bardzo ale na prawdziwe argumenty a nie jakieś wymyślone. Mario napisałeś: Jest Patrykiem Małeckim, wychowankiem klubu, który jak mu się coś nie podoba to powie niepopularną prawdę. a ja się pytam jaką prawdę on powiedział? że nie gwizda się na na swoich piłkarzy? a kto coś takiego powiedział? gwizdało gwizda i będzie gwizdać na kopaczy widząc że przechodzą koło meczu z palcem w tylnej części ciała. to u nas na Wiśle się przyjęło ze piłkarz to nasz bohater! a właśnie takiego wała bo bohaterami byli ci c przyszli na Lechię zamiast siedzieć na basenach! kolejne Twoje zdanie: Powiedz mi tylko, czy Małecki jest oceniany dokładnie tak samo jak te zaciągi ludzi z łapanki. a byłeś na meczu z Lechią? słyszałeś co ludzie mówili o Diazie, Nunezie? słyszałeś co się stało po ostatnim gwizdku? proste pytanie tak czy nie? jak tak to powiedz tutaj zgromadzonym. ostatnie: Ale jest konsekwentny, a wymagający więcej akurat od niego konsekwencji nie wykazują. w czym konsekwentny? o jego grze chyba nie mówisz (to zresztą nie temat na to) a konsekwencje widzisz w tym że papla przeprasza i znowu papla? dj_ibutti- bo swoi kibice na swoich piłkarzy nie gwiżdżą.- a kto tak powiedział to jest jakaś prawda objawiona? na Surmę też mam nie gwizdać bo przecież reprezentował Wisłę? a jak mi wyjdzie taki grajek (jeżeli wyjdzie a nie odmówi) z ławki i przechodzi mecz do końca to ja mam mu podziękować? Małecki się słusznie w....ił na gwizdy i bluzgi pod jego adresem- a powiedz proszę stoi sobie zawodnik na środku boiska do trybun ma kilkanaście ładnych metrów i on słyszy co Zenek do Wojtka na piętrze mówią o nim? nie rozśmieszaj mnie. a gwizdy? zasłużył to je dostał bo nie jest świętą krową której wdaje się że zostanie jakąś ikoną naszego klubu. zwykły grajek i tyle. bo Ci którzy się na niego obrazili czyt. Ci gwiżdżący, którzy zapowiadają wielki "bojkot Wisły" i tak przyjdą na mecz, jak tylko Wisła będzie wygrywać, albo przeciwnik będzie atrakcyjny.- sam sobie dokopałeś tym zdaniem. jeżeli wszyscy gwiżdżący ogłosiliby bojkot to na meczu zamiast 12tys miałbyś 3. to nawet mniej niż wymarzone 5 przez Patryczka. i wracając jeszcze. masz rację oni przyszli na Lechię bo Wisła wygrywała. ja też widziałem to jak rozjechali APOEL na wyjeździe! a może to nie był APOEL a ja i kilka tysięcy kibiców miało zwidy? Dlaczego powtarzacie jak mantrę te same BZDURY! a mianowicie 1) na meczu byli sezonowcy- jeżeli tak nazywacie ludzi z karnetami to OK. tylko moim zdaniem ci wielcy fanatycy to siedzieli nad wodą i grzali dupy w słońcu zamiast na meczu. 2) przychodzą na mecz i wymagają zwycięstw- kolejna bzdura bo jeżeli by tak było to stadion świeciłby pustkami, a wymagać od zawodnika zaangażowania to chyba nie grzech. 3) Nasza gwiazdeczka dostała gwizdy i się obraziła- włączcie sobie filmy z końcówki meczu. gwizdek sędziego i co się dzieje...? jak już go bronicie to opierajcie się na faktach a nie czczym gadaniu jaki to on świetny. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krótko i na temat, bo nie będę pisał rozprawki.
Ludzie, bo nie nazwę ich kibicami, gwizdali przy zmianie Małeckiego. To nie był koniec meczu. Piknik kupuje bilet droższy, ale kupuje go czasami, jak akurat nie ma w tv meczu gwiazdy tv - sejm, m jak miłość, you can dance, czy innej rozrywki która akurat w tym czasie wygrywa z "byciem kibicem Wisły", aaa no i przeciwnik musi być zacny. Gwizdy i poziom na boisku, to jest mój ulubiony argument. Nie poziom a to co jest w siatce. My gramy tą padakę od 10 msc., po mistrzostwie chyba nie gwizdałeś? Korona, Podbeskidzie, Górnik, Polonia. Mówi ci to coś? Wszyscy widzieli co się działo. Ja widziałem mecz na poziomie do którego w ostatnim czasie przywykłem w którym przegraliśmy bo nie wmęczyliśmy gola, to jest ta wielka różnica. Na stadionie powinna być solidarność... Ręce mi opadły. A kto zaczął doping prowadzić na meczu z Amica? Patryk Małecki może nigdy takim piłkarzem nie będzie, MOŻE, zgoda. Ale na pewno bliżej mu do tego celu, niż gwiżdżącym, wymagającym rozrywki sympatykom, do bycia prawdziwymi kibicami. Jaką prawdę powiedział? Powiedział żeby wypierdalali jak się nie podoba i tego się konsekwentnie trzyma. PATRYK MAŁECKI JEST NASZYM WYCHOWANKIEM WEDŁUG PRZEPISÓW UEFA Diaz kolejny przykład człowieka od którego wymaga się nie wiadomo czego. Ściągamy gościa który tu był, nie błyszczał i co? On po kontuzji ma być lepszy? Pawełek, miał u mnie duży kredyt zaufania, który jednak w pewnym momencie wyczerpał. Ale porównanie go do Małeckiego... Jednak są różnice. To był najemnik bez przywiązania, mierny, z wymaganiami jak się później okazało. Tak byłem na meczu. Argument o tym że kibice nie wiedzieli o proteście... Przemilczę. Nikt nic nie wiedział itp. Biedni oj biedni ci kibice. Powód: Użytkowni Wiślak 86 oraz kolega Zim Zum podają błędne informacje!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 06.09.2011 o godz. 11:41.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A kto zaczął doping na Amice?- wyjaśnienie masz dlaczego tak się stało w mojej odpowiedzi Guliemu. (stronę wcześniej) ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wieksze niz z Zagłebiem...wow ,nic tylko klaskac im za to....
No to trzeba sie zastanowic,za co Onni biora pieniadze (czy im sie takie kontrakty należa),skoro przy takim "zaangazowaniu" nie moga wygrac z osłabiona Lechia u siebie.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
He, he, dobre. Co zatem według Ciebie skloniło kilka tysięcy pikników do przyjścia na mecz PP z Podbeskidziem (zacny przeciwnik ?!) w lutym, we wtorek, przy -10 C. Dodam, że kiełbasy wtedy nie było w cateringu. Czekam na równie błyskotliwe uzasadnienie.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Mam wielu starszych znajomych co chodzą na E i jakoś wiedzieli o co chodzi. Sami mówili ludziom dookoła. Tylko taka już natura niektórych że jak jest okazja żeby d o j e b a ć innym to grzech nie wykorzystać. To czemu cała E biła brawo po Zagłebiu i śpiewała z piłkarzami Jazda, Jazda, Jazda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Piłkarz, który potrafi odmówić wyjścia na boisku co jest jego obowiązkiem i powinnością, czym czyni wszystkie swoje słowa o przywiązaniu do Wisły po prostu pustosłowiem, nie ma najmniejszego prawa do krytykowania czyjegokolwiek zachowania na trybunach. I tu zwyczajnie nie ma o czym dyskutować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie jest wychowankiem a rzemiosła piłkarskiego uczył się w Suwałkach i tego nie wytniesz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dobrze wiesz że wygwizdana została cała drużyna. i nikomu to nie przeszkadzało bo wiedzieli że zasłużyli tylko gwieździe z niewyparzonym jęzorem. i ciekaw jestem co byś zrobił gdyby na meczu ktoś z rzędu za tobą powiedział że nie pasujesz i abyś sie przeniósł na drugą stronę. co to się porobiło że jakiś kopacz dzieli kibiców ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kończę temat ze swej strony, miłego dnia. Patryk Małecki jest naszym wychowankiem, ale przygodę z piłką rozpoczął w Wigrach Suwałki. ![]()
Ostatnio edytowane przez MatMario : 06.09.2011 o godz. 11:43.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|