The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2011, 00:44
Póki co to Małeckiemu bliżej na drugą stronę Błoń, bo w tym sezonie prezentuje się żenująco - ile miał udanych akcji? Ja pamiętam 3 - bramki ze Skonto i APOELEM, asysta z Litexem. Trochę mało, jak na zawodnika Mistrza Polski, który dotychczas pokazał tylko że jest "mocny" w gębie (wg niektórych).
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.09.2011, 01:19
3 udane akcje to nawet Garguła miał w przeciągu 20 minut nie fantazjuj.. chyba że u Ciebie dobre akcje to przebiec całe boisko mijając po drodze 8 zawodników. Dobrze że reszta piłkarzy ma mnóstwo udanych akcji i jak Małecki próbują ciągnąć do przodu a nie stać w miejscu i patrzeć co kolega robi.
Ostatnio edytowane przez CH. : 06.09.2011 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.09.2011, 01:31
Dla mnie dobra akcja to taka, po której zawodnik strzela bramkę, asystuje przy golu lub drużyna uzyskuje korzyść (np. rzut wolny czy rożny). Odnosząc to naszej gry, ostatni element u nas nie funkcjonuje, bo ktoś pamięta dobrze rozegrany stały fragment gry od czasów Marcelo? Bo ja niestety nie.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.09.2011, 07:24
Wypowiedzi Małeckiego są żenujące on dalej nie rozumie że piłka nożna to biznes i jak szybko tego nie pojmie to władze klubu nie usuną gwiżdżącego z trybun na niego "piknika" tylko sprzedadzą krnąbrnego Patryczka za granicę i nasza "gwiazda" zasiądzie na ławie bo jak na razie to szału na boisku nie robi.
Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 06.09.2011, 07:36
Małecki swoją wypowiedzią popsuł atmosferę wokół Wisły, wokół naszego klubu. Skłócił kibiców co jest niewybaczalne, bo są oni ważnym ogniwem każdego zespołu. Do tego te jego nieszczere "przeprosiny..."
Za bardzo "gangsteruje" i "wozi" sie jak wielkie panisko. Precz z takimi obyczajami i z taką postawą !
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.09.2011, 08:23
Sam z racji tego, że nie mieszkam w Krakowie rzadko mam okazję być na stadionie, chodzę na Jagiellonię, bo kibicuje obu druzynom, łatwiej tym bardziej było jak była zgoda kiedyś między nami. Co śmieszniejsze pierwszą drużyną, której kibicowałem była Wisła Na Jadze po Irtyszu, właśnie gwizdali fanatycy, a pikniki wyrażały swoją dezaprobatę, kompletnie odwrotnie niż tu. Ogólnie rzec biorąc, po słabszych wynikach ludziom czasem ciężko powściągnąć emocje i gwiżdżą. Wiem, że to nieodpowiednie, ale nie demonizujmy, nie lecą bluzgi, nie obraża się nikogo w ten sposób, by powiedzieć 'wypierdalać' a tak zabrzmiało to w ustach Małego. Dlaczego nie zwracał on uwagi na świetny doping fanatyków Wisły? Tylko na kilka gwizdów? Ja oglądając ten mecz na te gwizdy nawet uwagi nie zwróciłem, bo słyszalem cały czas śpiew. Komuś zalezy by sprowokować jakieś podziały, bo nie rozumiem takiego zachowania i tyle...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 06.09.2011, 08:26
Z mojej strony na koniec - do Malego i Tych, którzy sądza, ze przychodząc na mecz mamy dziekowac ze wogole mozemy pilkarzy ogladac:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki"
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.09.2011, 08:47
Tak patrząc na dzisiejszą sytuację to Małecki ma najgorzej bo jest ..... Polakiem i głośno mówi co uważa.

Byłby sobie Izraelitą to by nikt na niego słowa nie powiedział, bo się musi zaaklimatyzować, bo mu zimno itp. Byłby Bułgarem też spoko, blokada językowa ale będzie lepiej. Byłby Arabskim emerytem z brzuchem, może wróci do dyspozycji, może się odbuduje, widać u niego technikę jedynie trochę szybkości brakuje. Byłby panem kontuzja w śmiesznym kapeluszu też ok, trudno ma ramadam to jest słaby i chorowity. A może niemiecko- serbskim sutkowym lizaczem kopiącym koszulkę swego klubu, no też trudno, gorąca krew, na bałkanach to się lubią po sutach lizać, nie jest taki zły, trzeba mu dać szansę.

Jest Patrykiem Małeckim, wychowankiem klubu, który jak mu się coś nie podoba to powie niepopularną prawdę... jest tym najgorszym, zakałom tej drużyny, tego klubu, dlaczego on ....a sam meczu nie wygrywa, jak on gra, czemu nie podaje, niech wypierdala...

Brawo!!! Kupujesz bilet to masz 90 minut przyzwolenia na wylewanie swoich frustracji na piłkarza, i niech stuli pysk, bo ty jesteś ?kibicem? i masz prawo. To jest logika.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.09.2011, 08:56
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Brawo!!! Kupujesz bilet to masz 90 minut przyzwolenia na wylewanie swoich frustracji na piłkarza, i niech stuli pysk, bo ty jesteś ?kibicem? i masz prawo. To jest logika.
Nie, to jest twoja logika. A dokladniej swiat uproszczony do bolu jaki ci pasuje pod zalozone tezy.
Bede chodzil na Wisle jak dlugo bede chcial, bede kibicowal jak dlugo bede chcial. A jak bede widzial ze pilkarz nie ma formy , jego gra szkodzi druzynie a mimo to uwaza sie za jednego z najlepszych to go wygwizdam, jesli bede tego chcial. I nie zmieni tego zaden najfanatyczniejszy fanatyk, najwierniejszy z najwierniejszych.
Mozemy sie teraz powypierdalac nawzajem na druga strone blon, jak to zrobil wychowanek Wigr Suwalki, kontraktowy pracownik Wisly Krakow SSA, tylko po co ?
DysoN
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 06.09.2011, 09:11
Powiedz mi tylko, czy Małecki jest oceniany dokładnie tak samo jak te zaciągi ludzi z łapanki.

Ja słyszę pojazdy na tego chłopaka z każdej strony. Jaliensa, Palicia się nie jedzie tak jak Małeckiego. to jest spoko? Zawiść ludzi zjada i tyle, takie jest moje zdanie. Małecki jedzie po bandzie, ale taki jest. Prosty chłopak, prosto myśli, prosto robi. Ale jest konsekwentny, a wymagający więcej akurat od niego konsekwencji nie wykazują.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.09.2011, 09:18
Małecki się słusznie w....ił na gwizdy i bluzgi pod jego adresem i słusnie wysłał tych osobników na drugą stronę, bo swoi kibice na swoich piłkarzy nie gwiżdżą. Proste. Poza tym dobrze wiemy, że może powiedzieć takie coś, bo Ci którzy się na niego obrazili czyt. Ci gwiżdżący, którzy zapowiadają wielki "bojkot Wisły" i tak przyjdą na mecz, jak tylko Wisła będzie wygrywać, albo przeciwnik będzie atrakcyjny.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.09.2011, 09:28
Małecki to ćwiecinteligent i tyle.Nie powinien juz udzielac po tym zdarzeniu zadnych wywiadów na ten temat.Jak mu zadali pytanie ,to powinien odpowiedziec cos w stylu "no coment ".Tak to "wykazał sie" po raz kolejny, robiac zamieszanie wśród kibiców.Inni tylko zacieraja teraz ręce...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.09.2011, 09:32
Ja mam tylko taką nadzieję, że całe to zamieszanie zdopinguje Patryka tylko do lepszej gry. Niech walczy, biega, stara się, pomaga drużynie to wszyscy zapomnimy o tych wypowiedziach, kłótniach itd. i zamiast toczyć dyskusje i prowokować podziały będziemy komentować styl gry Małeckiego (daj Boże jak najlepszy) i cieszyć się wspólnie zarówno Ci z G,C D, E i z innych miast.

a jak sytuacja z Lameyem i Jaliensem? Pewnie przeoczyłem gdzieś i nie wiem, są już zdrowi i gotowi do gry?
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.09.2011, 09:36
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko taką nadzieję, że całe to zamieszanie zdopinguje Patryka tylko do lepszej gry. Niech walczy, biega, stara się, pomaga drużynie to wszyscy zapomnimy o tych wypowiedziach, kłótniach itd. i zamiast toczyć dyskusje i prowokować podziały będziemy komentować styl gry Małeckiego (daj Boże jak najlepszy) i cieszyć się wspólnie zarówno Ci z G,C D, E i z innych miast.

a jak sytuacja z Lameyem i Jaliensem? Pewnie przeoczyłem gdzieś i nie wiem, są już zdrowi i gotowi do gry?
Oficjalna podała, że wczoraj trenowali na 'niższych obrotach'

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wnosci_siebie/
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.09.2011, 09:46
Napiszę coś, bo mnie to wnerwia trochę, jak taki np. Pan MatMario durnie przedstawia swoje argumenty i przekłamuje rzeczywistość.

1) Fanatycy. Czego Wy właściwie chcecie? Chcecie, żeby pozostali przestali jeść kiełbaski, dopingowali przez cały mecz tak jak Wy? To nierealne. Realne jest natomiast wyrzucenie tych ludzi z trybun - wtedy na stadion 33 tys. będzie Was przychodzić 5 tys. Skoro teoretycznie jesteście tak zorganizowani, to kiedy w jakiejś sprawie dla Wisły zgromadziliście się w te 5 tys. jeśli to nie był mecz?

Nie rządzicie klubem, nie rządzicie trybunami - prosta sprawa. Ogólnie przyjęte jest, że na trybunie dla ultrasów nie siadają przypadkowi ludzie, dostajecie za to tańsze bilety i rozpoczynacie własne show. Za to show szanują Was piłkarze, pozostali kibice i może nawet włodarze. Zrozumcie, że tym show działacie na swoją korzyść - a nie bezsensownymi napinkami, pokazywaniu jacy nie jesteście wielcy, a jacy inni mali. Naprawdę, poza własnym wydumanym ego, w którym nie dopuszczacie nawet myśli, że żyć bez Was się nie da - da się. Bolesna prawda jest taka, że Wasza strata dla klubu byłaby mniej bolesna, gdyby pikniki odeszły na Cracovię.

Zaopiekujcie się najpierw wewnętrznymi sprawami, róbcie swoje na trybunach za bramkami i powoli, cierpliwie pokazujcie ludziom, że warto się dobrze bawić, że warto śpiewać, warto dopingować. Uczcie, a nie wymagajcie -solidaryzujcie, a nie dzielcie, bo podział do niczego nie doprowadzi.

2) Patryku Małecki. Może wyda Ci się to dziwne, ale jeśli wysyłasz wiślaków na Cracovię, to coś z Tobą jest nie tak. Był już moment, kiedy wydawało się, że dojrzałeś, że weźmiesz się za siebie, za solidną pracę na treningach i Premier League będzie stało dla Ciebie otworem. Zamiast tego po wakacjach widzimy tylko bardzo marnie grającego kopacza, który uważa się za mężczyznę, a płacze do mediów po tym, jak go kibice wygwizdali za słabą grę. Każdy kibic na stadionie jest wiślakiem, czy się to komuś podoba czy nie. Więc uprzejmie zagryź Pan zęby i pokaż swoją grą, że nie zasługujesz na gwizdy.

Nie obchodzą mnie tłumaczenia, że drużyna jest w dołku po APOEL-u. Tzn. nie obchodzą, bo nikogo nie obchodzi rozgoryczenie kibiców, którym pompowano balonik, aż pękł z takim hukiem, że liczyli, iż przynajmniej na Lechii kac moralny im zejdzie. Nie zszedł, więc wylali swoje żale - ale po meczu tak? Panie MatMario - nie słyszałem, żeby przez 90 minut wszyscy gwizdali i najeżdżali na Małeckiego, dopóki była gra, był doping.

3) "Pikiniki" - ktoś, kto kupuje (przypominam nieco droższy) bilet, ma prawo wymagać dobrego widowiska. Dla niego liczy się wynik, im lepszy wynik, tym więcej "pikników". Tak jest wszędzie, ludzie ciężko pracują, więc w wolnym czasie chcą się zrelaksować. Chcą wydać pieniądze na coś, co ich uszczęśliwi - lubią piłkę nożną, lubią albo kochają Wisłę - idą na mecz. A jeśli na tym meczu oglądają "Kaszankę" to wyrażają swoje niezadowolenie. Rozumiem, gdyby wygwizdali piłkarzy po meczu, gdzie zostawili na murawie serce, ale to była ujma dla gry w piłkę nożną, to było kopactwo - gwizdy to wyraz dezaprobaty dla takiego stanu rzeczy.

4) Trzeba sobie jasno odpowiedzieć na dwie rzeczy. I - co jest najważniejsze? Patrząc na historię i to z czego wszyscy jesteśmy dumni, to chyba sukcesy sportowe prawda? Mistrzostwa Polski, europejskie puchary itd. Te gwizdy to wylewanie swoich frustracji, ale frustracji spowodowanej poziomem na boisku. Te gwizdy to coś, co sprawi, żeby piłkarzom biegającym po murawie za niebotyczną kasę chociaż trochę zrobiło się wstyd, że to co prezentują jest poniżej pewnego poziomu. Nikt by nie gwizdał, gdyby mistrzowie Polski obijali w końcówce Lechii słupki, poprzeczki, ich bramkarz cudem bronił. Wszyscy jednak widzieli co się działo. Nie może być tak, że zawsze na koniec będą dostawać brawa, bo później czy będą grali na pół gwizdka, czy nie - dostaną te brawa i się będą czuć spokojnie. Mowa tu akurat nie o Polakach w Wiśle, ale obcokrajowcach, którzy pobierają tu pensje.

Ostatnia rzecz, co by się nie działo - Wisłę tworzą w dużej mierze kibice. Na stadionie, choćby nie wiem co się działo, powinna być solidarność. Fanatyzm to jest odstępstwo od normy (nie mówię, że w negatywnym sensie), ale w pewien sposób to jest zaślepienie. Norma w dzisiejszym świecie to piknik - taki świat. Fanatycy muszą zrozumieć, że musimy trzymać się razem, wróg jest gdzie indziej. Jeśli tego nie pojmiemy, zawsze będziemy podzieleni na trybunach, a podzieleni - oznacza osłabieni, słabsi. Fanatycy powinni zmienić punkt widzenia, dla nich podstawą powinny być trybuny - a nie piłkarz, który te trybuny dzieli, nie piłkarz, o którym za 5-10 lat słuch pewnie przeminie. Wiem, że w tych czasach potrzebny jest ktoś taki jak H. Reyman, idol, nieskazitelny piłkarz i wódz, z honorowymi wartościami - pewnie, że jest potrzebny. Ale trzeba sobie uświadomić, że Patryk Małecki nigdy kimś takim nie zostanie.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.09.2011, 09:59
labtec napisał(a):Wyświetl post
ktoś z Was wie co z Boguskim ?

Co sobie znowu złamał albo naciągnął ?
podbijam

dzięki
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.09.2011, 10:09
Powiedz mi tylko, czy Małecki jest oceniany dokładnie tak samo jak te zaciągi ludzi z łapanki.

Ja słyszę pojazdy na tego chłopaka z każdej strony. Jaliensa, Palicia się nie jedzie tak jak Małeckiego. to jest spoko? Zawiść ludzi zjada i tyle, takie jest moje zdanie. Małecki jedzie po bandzie, ale taki jest. Prosty chłopak, prosto myśli, prosto robi. Ale jest konsekwentny, a wymagający więcej akurat od niego konsekwencji nie wykazują.
A czy Pawełek był oceniany tak samo jak reszta, jak drużynie nie szło to też większość uwagi skupiała się na Brożku który marnował okazje a przecież nie robił tego specjalnie. Jak jest coś nie tak to uwaga zawsze skupia się na jednym, dwóch zawodnikach, smutne ale prawdziwe. Ludzie się tutaj z Kowalskiego śmieją chociaż to wychowanek a umiejętności piłkarskie ma poprostu słabe i nikt nie reagował. Mały jako że jest zawodnikiem bardziej rozpoznawalnym to i większą dyskusję wywołuje.
Ciekawy jestem ile osób broniących dzisiaj Małego krytykowało Pawełka i na odwrót myślę że pokazałoby to jak można różnie patrzeć na sytuację ze względu na to jaką osobę się ocenia.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.09.2011, 10:09
MatMario, ibutti- jak czytam to co piszecie w obronie gwiazdorka to nie wierzę!

Mario jeszcze rozumiem bo ktoś kto uważa że Małecki jest naszym wychowankiem dużo o Wiśle nie wie jednak panowie z takim stażem na forum bronić go to przynajmniej nieprzyzwoitość.

Chcecie dyskutować proszę bardzo ale na prawdziwe argumenty a nie jakieś wymyślone.

Mario napisałeś: Jest Patrykiem Małeckim, wychowankiem klubu, który jak mu się coś nie podoba to powie niepopularną prawdę.
a ja się pytam jaką prawdę on powiedział? że nie gwizda się na na swoich piłkarzy? a kto coś takiego powiedział? gwizdało gwizda i będzie gwizdać na kopaczy widząc że przechodzą koło meczu z palcem w tylnej części ciała.
to u nas na Wiśle się przyjęło ze piłkarz to nasz bohater! a właśnie takiego wała bo bohaterami byli ci c przyszli na Lechię zamiast siedzieć na basenach!

kolejne Twoje zdanie: Powiedz mi tylko, czy Małecki jest oceniany dokładnie tak samo jak te zaciągi ludzi z łapanki.
a byłeś na meczu z Lechią? słyszałeś co ludzie mówili o Diazie, Nunezie? słyszałeś co się stało po ostatnim gwizdku? proste pytanie tak czy nie? jak tak to powiedz tutaj zgromadzonym.

ostatnie: Ale jest konsekwentny, a wymagający więcej akurat od niego konsekwencji nie wykazują.
w czym konsekwentny? o jego grze chyba nie mówisz (to zresztą nie temat na to) a konsekwencje widzisz w tym że papla przeprasza i znowu papla?

dj_ibutti- bo swoi kibice na swoich piłkarzy nie gwiżdżą.- a kto tak powiedział to jest jakaś prawda objawiona? na Surmę też mam nie gwizdać bo przecież reprezentował Wisłę? a jak mi wyjdzie taki grajek (jeżeli wyjdzie a nie odmówi) z ławki i przechodzi mecz do końca to ja mam mu podziękować?
Małecki się słusznie w....ił na gwizdy i bluzgi pod jego adresem- a powiedz proszę stoi sobie zawodnik na środku boiska do trybun ma kilkanaście ładnych metrów i on słyszy co Zenek do Wojtka na piętrze mówią o nim? nie rozśmieszaj mnie. a gwizdy? zasłużył to je dostał bo nie jest świętą krową której wdaje się że zostanie jakąś ikoną naszego klubu. zwykły grajek i tyle.
bo Ci którzy się na niego obrazili czyt. Ci gwiżdżący, którzy zapowiadają wielki "bojkot Wisły" i tak przyjdą na mecz, jak tylko Wisła będzie wygrywać, albo przeciwnik będzie atrakcyjny.- sam sobie dokopałeś tym zdaniem. jeżeli wszyscy gwiżdżący ogłosiliby bojkot to na meczu zamiast 12tys miałbyś 3. to nawet mniej niż wymarzone 5 przez Patryczka. i wracając jeszcze. masz rację oni przyszli na Lechię bo Wisła wygrywała. ja też widziałem to jak rozjechali APOEL na wyjeździe! a może to nie był APOEL a ja i kilka tysięcy kibiców miało zwidy?

Dlaczego powtarzacie jak mantrę te same BZDURY! a mianowicie
1) na meczu byli sezonowcy- jeżeli tak nazywacie ludzi z karnetami to OK. tylko moim zdaniem ci wielcy fanatycy to siedzieli nad wodą i grzali dupy w słońcu zamiast na meczu.
2) przychodzą na mecz i wymagają zwycięstw- kolejna bzdura bo jeżeli by tak było to stadion świeciłby pustkami, a wymagać od zawodnika zaangażowania to chyba nie grzech.
3) Nasza gwiazdeczka dostała gwizdy i się obraziła- włączcie sobie filmy z końcówki meczu. gwizdek sędziego i co się dzieje...?

jak już go bronicie to opierajcie się na faktach a nie czczym gadaniu jaki to on świetny.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 06.09.2011, 10:15
Krótko i na temat, bo nie będę pisał rozprawki.

Ludzie, bo nie nazwę ich kibicami, gwizdali przy zmianie Małeckiego. To nie był koniec meczu.

Piknik kupuje bilet droższy, ale kupuje go czasami, jak akurat nie ma w tv meczu gwiazdy tv - sejm, m jak miłość, you can dance, czy innej rozrywki która akurat w tym czasie wygrywa z "byciem kibicem Wisły", aaa no i przeciwnik musi być zacny.

Gwizdy i poziom na boisku, to jest mój ulubiony argument. Nie poziom a to co jest w siatce. My gramy tą padakę od 10 msc., po mistrzostwie chyba nie gwizdałeś? Korona, Podbeskidzie, Górnik, Polonia. Mówi ci to coś?

Wszyscy widzieli co się działo. Ja widziałem mecz na poziomie do którego w ostatnim czasie przywykłem w którym przegraliśmy bo nie wmęczyliśmy gola, to jest ta wielka różnica.

Na stadionie powinna być solidarność... Ręce mi opadły. A kto zaczął doping prowadzić na meczu z Amica?

Patryk Małecki może nigdy takim piłkarzem nie będzie, MOŻE, zgoda. Ale na pewno bliżej mu do tego celu, niż gwiżdżącym, wymagającym rozrywki sympatykom, do bycia prawdziwymi kibicami.

Jaką prawdę powiedział? Powiedział żeby wypierdalali jak się nie podoba i tego się konsekwentnie trzyma.

PATRYK MAŁECKI JEST NASZYM WYCHOWANKIEM WEDŁUG PRZEPISÓW UEFA

Diaz kolejny przykład człowieka od którego wymaga się nie wiadomo czego. Ściągamy gościa który tu był, nie błyszczał i co? On po kontuzji ma być lepszy?

Pawełek, miał u mnie duży kredyt zaufania, który jednak w pewnym momencie wyczerpał. Ale porównanie go do Małeckiego... Jednak są różnice. To był najemnik bez przywiązania, mierny, z wymaganiami jak się później okazało.

Tak byłem na meczu. Chcesz zdjęcie, zeznania, zaświadczenie. Może ktoś poświadczy.

Argument o tym że kibice nie wiedzieli o proteście... Przemilczę. Nikt nic nie wiedział itp. Biedni oj biedni ci kibice.
Powód: Użytkowni Wiślak 86 oraz kolega Zim Zum podają błędne informacje!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 06.09.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.09.2011, 10:26

Ludzie, bo nie nazwę ich kibicami, gwizdali przy zmianie Małeckiego. To nie był koniec meczu.

Piknik kupuje bilet droższy, ale kupuje go czasami, jak akurat nie ma w tv meczu gwiazdy tv - sejm, m jak miłość, you can dance, czy innej rozrywki która akurat w tym czasie wygrywa z "byciem kibicem Wisły", aaa no i przeciwnik musi być zacny.

Gwizdy i poziom na boisku, to jest mój ulubiony argument. Nie poziom a to co jest w siatce. My gramy tą padakę od 10 msc., po mistrzostwie chyba nie gwizdałeś? Korona, Podbeskidzie, Górnik, Polonia. Mówi ci to coś?

Wszyscy widzieli co się działo. Ja widziałem mecz na poziomie do którego w ostatnim czasie przywykłem w którym przegraliśmy bo nie wmęczyliśmy gola, to jest ta wielka różnica.

Na stadionie powinna być solidarność... Ręce mi opadły. A kto zaczął doping prowadzić na meczu z Amica?

Patryk Małecki może nigdy takim piłkarzem nie będzie, MOŻE, zgoda. Ale na pewno bliżej mu do tego celu, niż gwiżdżącym, wymagającym rozrywki sympatykom, do bycia prawdziwymi kibicami.
Dokładnie... Lepiej bym tego nie ujął. To już nawet nie chodzi o zachowanie Małeckiego. Ale o brak konsekwencji gwizdaczy. Czy naprawdę Wisła zagrała gorzej niż Zagłębem? Nie sądze. Tam dostaliśmy karnego z dupy i udało się wcisnąć. Z Lechią to oni nam wcisnęli. Czemu wtedy nie było gwizdów?!?!?! Bo był wynik. I tylko o to chodzi zjadaczom kiełbasek. Śmieszne są te wymówki wielkich koneserów taktyki i zaangażowania jak to akurat w tym meczu piłkarze zasłużyli na gwizdy. Było większe z zaangażowanie niż z Zagłębiem, po prostu nie wpadło.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 06.09.2011, 10:31

Proszę odnieść się najpierw do mojego wcześniejszego posta. a przede wszystkim do tego kto był na meczu.
A kto zaczął doping na Amice?- wyjaśnienie masz dlaczego tak się stało w mojej odpowiedzi Guliemu. (stronę wcześniej)
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.09.2011, 10:34
legol napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie... Było większe z zaangażowanie niż z Zagłębiem, po prostu nie wpadło.
Wieksze niz z Zagłebiem...wow ,nic tylko klaskac im za to....
No to trzeba sie zastanowic,za co Onni biora pieniadze (czy im sie takie kontrakty należa),skoro przy takim "zaangazowaniu" nie moga wygrac z osłabiona Lechia u siebie....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

He, he, dobre. Co zatem według Ciebie skloniło kilka tysięcy pikników do przyjścia na mecz PP z Podbeskidziem (zacny przeciwnik ?!) w lutym, we wtorek, przy -10 C. Dodam, że kiełbasy wtedy nie było w cateringu. Czekam na równie błyskotliwe uzasadnienie.
rrr
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Proszę odnieść się najpierw do mojego wcześniejszego posta. a przede wszystkim do tego kto był na meczu.
A kto zaczął doping na Amice?- wyjaśnienie masz dlaczego tak się stało w mojej odpowiedzi Guliemu. (stronę wcześniej)
Nie wciskaj ludziom bzdur o tym że na E ludzie nie wiedzieli czemu jest protest. Jak ktoś chciał to wiedział. A jak ktoś chciał zrobić na przekór i strzelić focha to zaczął śpiewać.

Mam wielu starszych znajomych co chodzą na E i jakoś wiedzieli o co chodzi. Sami mówili ludziom dookoła. Tylko taka już natura niektórych że jak jest okazja żeby d o j e b a ć innym to grzech nie wykorzystać.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Wieksze niz z Zagłebiem...wow ,nic tylko klaskac im za to....
No to trzeba sie zastanowic,za co Onni biora pieniadze (czy im sie takie kontrakty należa),skoro przy takim "zaangazowaniu" nie moga wygrac z osłabiona Lechia u siebie....
To czemu cała E biła brawo po Zagłebiu i śpiewała z piłkarzami Jazda, Jazda, Jazda?
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.09.2011, 10:36
Piłkarz, który potrafi odmówić wyjścia na boisku co jest jego obowiązkiem i powinnością, czym czyni wszystkie swoje słowa o przywiązaniu do Wisły po prostu pustosłowiem, nie ma najmniejszego prawa do krytykowania czyjegokolwiek zachowania na trybunach. I tu zwyczajnie nie ma o czym dyskutować.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.09.2011, 10:36

Patryk Małecki nie jest wychowankiem. No oczywiście. wychowała go ulica. Ja przyjmuję że ktoś kto w wieku 14 lat przyszedł do nas,tu się szkolił większość swojego piłkarskiego życia można uznać za wychowanka.
Nie jest wychowankiem a rzemiosła piłkarskiego uczył się w Suwałkach i tego nie wytniesz.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 06.09.2011, 10:42
legol napisał(a):Wyświetl post
Nie wciskaj ludziom bzdur o tym że na E ludzie nie wiedzieli czemu jest protest. Jak ktoś chciał to wiedział. A jak ktoś chciał zrobić na przekór i strzelić focha to zaczął śpiewać.

Mam wielu starszych znajomych co chodzą na E i jakoś wiedzieli o co chodzi. Sami mówili ludziom dookoła. Tylko taka już natura niektórych że jak jest okazja żeby d o j e b a ć innym to grzech nie wykorzystać.
kompletna bzdura. Ludzie wiedzieli owszem o proteście ale tym 10minutowym!! na E nikt nikogo nie informował że przez oprawę nie śpiewamy cąły mecz.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 06.09.2011, 10:49
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Napiszę coś, bo mnie to wnerwia trochę, jak taki np. Pan MatMario durnie przedstawia swoje argumenty i przekłamuje rzeczywistość.

1) Fanatycy. Czego Wy właściwie chcecie? Chcecie, żeby pozostali przestali jeść kiełbaski, dopingowali przez cały mecz tak jak Wy? To nierealne. Realne jest natomiast wyrzucenie tych ludzi z trybun - wtedy na stadion 33 tys. będzie Was przychodzić 5 tys. Skoro teoretycznie jesteście tak zorganizowani, to kiedy w jakiejś sprawie dla Wisły zgromadziliście się w te 5 tys. jeśli to nie był mecz?

Nie rządzicie klubem, nie rządzicie trybunami - prosta sprawa. Ogólnie przyjęte jest, że na trybunie dla ultrasów nie siadają przypadkowi ludzie, dostajecie za to tańsze bilety i rozpoczynacie własne show. Za to show szanują Was piłkarze, pozostali kibice i może nawet włodarze. Zrozumcie, że tym show działacie na swoją korzyść - a nie bezsensownymi napinkami, pokazywaniu jacy nie jesteście wielcy, a jacy inni mali. Naprawdę, poza własnym wydumanym ego, w którym nie dopuszczacie nawet myśli, że żyć bez Was się nie da - da się. Bolesna prawda jest taka, że Wasza strata dla klubu byłaby mniej bolesna, gdyby pikniki odeszły na Cracovię.

Zaopiekujcie się najpierw wewnętrznymi sprawami, róbcie swoje na trybunach za bramkami i powoli, cierpliwie pokazujcie ludziom, że warto się dobrze bawić, że warto śpiewać, warto dopingować. Uczcie, a nie wymagajcie -solidaryzujcie, a nie dzielcie, bo podział do niczego nie doprowadzi.

2) Patryku Małecki. Może wyda Ci się to dziwne, ale jeśli wysyłasz wiślaków na Cracovię, to coś z Tobą jest nie tak. Był już moment, kiedy wydawało się, że dojrzałeś, że weźmiesz się za siebie, za solidną pracę na treningach i Premier League będzie stało dla Ciebie otworem. Zamiast tego po wakacjach widzimy tylko bardzo marnie grającego kopacza, który uważa się za mężczyznę, a płacze do mediów po tym, jak go kibice wygwizdali za słabą grę. Każdy kibic na stadionie jest wiślakiem, czy się to komuś podoba czy nie. Więc uprzejmie zagryź Pan zęby i pokaż swoją grą, że nie zasługujesz na gwizdy.

Nie obchodzą mnie tłumaczenia, że drużyna jest w dołku po APOEL-u. Tzn. nie obchodzą, bo nikogo nie obchodzi rozgoryczenie kibiców, którym pompowano balonik, aż pękł z takim hukiem, że liczyli, iż przynajmniej na Lechii kac moralny im zejdzie. Nie zszedł, więc wylali swoje żale - ale po meczu tak? Panie MatMario - nie słyszałem, żeby przez 90 minut wszyscy gwizdali i najeżdżali na Małeckiego, dopóki była gra, był doping.

3) "Pikiniki" - ktoś, kto kupuje (przypominam nieco droższy) bilet, ma prawo wymagać dobrego widowiska. Dla niego liczy się wynik, im lepszy wynik, tym więcej "pikników". Tak jest wszędzie, ludzie ciężko pracują, więc w wolnym czasie chcą się zrelaksować. Chcą wydać pieniądze na coś, co ich uszczęśliwi - lubią piłkę nożną, lubią albo kochają Wisłę - idą na mecz. A jeśli na tym meczu oglądają "Kaszankę" to wyrażają swoje niezadowolenie. Rozumiem, gdyby wygwizdali piłkarzy po meczu, gdzie zostawili na murawie serce, ale to była ujma dla gry w piłkę nożną, to było kopactwo - gwizdy to wyraz dezaprobaty dla takiego stanu rzeczy.

4) Trzeba sobie jasno odpowiedzieć na dwie rzeczy. I - co jest najważniejsze? Patrząc na historię i to z czego wszyscy jesteśmy dumni, to chyba sukcesy sportowe prawda? Mistrzostwa Polski, europejskie puchary itd. Te gwizdy to wylewanie swoich frustracji, ale frustracji spowodowanej poziomem na boisku. Te gwizdy to coś, co sprawi, żeby piłkarzom biegającym po murawie za niebotyczną kasę chociaż trochę zrobiło się wstyd, że to co prezentują jest poniżej pewnego poziomu. Nikt by nie gwizdał, gdyby mistrzowie Polski obijali w końcówce Lechii słupki, poprzeczki, ich bramkarz cudem bronił. Wszyscy jednak widzieli co się działo. Nie może być tak, że zawsze na koniec będą dostawać brawa, bo później czy będą grali na pół gwizdka, czy nie - dostaną te brawa i się będą czuć spokojnie. Mowa tu akurat nie o Polakach w Wiśle, ale obcokrajowcach, którzy pobierają tu pensje.

Ostatnia rzecz, co by się nie działo - Wisłę tworzą w dużej mierze kibice. Na stadionie, choćby nie wiem co się działo, powinna być solidarność. Fanatyzm to jest odstępstwo od normy (nie mówię, że w negatywnym sensie), ale w pewien sposób to jest zaślepienie. Norma w dzisiejszym świecie to piknik - taki świat. Fanatycy muszą zrozumieć, że musimy trzymać się razem, wróg jest gdzie indziej. Jeśli tego nie pojmiemy, zawsze będziemy podzieleni na trybunach, a podzieleni - oznacza osłabieni, słabsi. Fanatycy powinni zmienić punkt widzenia, dla nich podstawą powinny być trybuny - a nie piłkarz, który te trybuny dzieli, nie piłkarz, o którym za 5-10 lat słuch pewnie przeminie. Wiem, że w tych czasach potrzebny jest ktoś taki jak H. Reyman, idol, nieskazitelny piłkarz i wódz, z honorowymi wartościami - pewnie, że jest potrzebny. Ale trzeba sobie uświadomić, że Patryk Małecki nigdy kimś takim nie zostanie.
jestem pełen uznania dla sposobu myslenia jak i wyrazania myśli...zarówno się zgadzam i popieram jak rownież chciałbym aby wiecej pojawialo sie taki merytorycznie sensownych wypowiedz i aby one nie ginely w tym potoku forumowego bełkotu...swoje zdanie na ten temat napisalem i powtarzal sie nie bede...a kazdy rzetelny post jak ten zacytowany przeczytam z zainteresowaniem
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 06.09.2011, 10:49

Tak byłem na meczu. Chcesz zdjęcie, zeznania, zaświadczenie. Może ktoś poświadczy.
tu nie chodzi o jakieś potwierdzenie pytałem ponieważ nie wierzę że ktoś kto był na meczu może pisać takie rzeczy.
dobrze wiesz że wygwizdana została cała drużyna. i nikomu to nie przeszkadzało bo wiedzieli że zasłużyli tylko gwieździe z niewyparzonym jęzorem.
i ciekaw jestem co byś zrobił gdyby na meczu ktoś z rzędu za tobą powiedział że nie pasujesz i abyś sie przeniósł na drugą stronę.

co to się porobiło że jakiś kopacz dzieli kibiców
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 06.09.2011, 10:59
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
tu nie chodzi o jakieś potwierdzenie pytałem ponieważ nie wierzę że ktoś kto był na meczu może pisać takie rzeczy.
dobrze wiesz że wygwizdana została cała drużyna. i nikomu to nie przeszkadzało bo wiedzieli że zasłużyli tylko gwieździe z niewyparzonym jęzorem.
i ciekaw jestem co byś zrobił gdyby na meczu ktoś z rzędu za tobą powiedział że nie pasujesz i abyś sie przeniósł na drugą stronę.

co to się porobiło że jakiś kopacz dzieli kibiców
Ale zrozum. Słowa Małeckiego od początku nie były w tych kibiców którzy czuli tą porażkę, jak i wcześniejszą. Każdy był w....iony. Jasne. Ale nie ma co żółci wylewać w ten sposób. Płacę i wymagam, to dla takich "klientów" była ta wypowiedź i ja ją tak rozumiem.

Kończę temat ze swej strony, miłego dnia.

Patryk Małecki jest naszym wychowankiem, ale przygodę z piłką rozpoczął w Wigrach Suwałki.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 06.09.2011 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów