The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2011, 02:46
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Legią będzie chyba dla ciebie wyjątkowy z powodu osoby trenera…
Nie mogę się doczekać. Skorża ściągnął mnie do Wisły, bardzo dużo się od niego nauczyłem. Ma podobną mentalność do mnie, jego celem jest rozwijanie się od najmłodszego wieku. To najlepszy trener, z jakim pracowałem w Polsce. Kiedyś poprowadzi waszą reprezentację. Zawsze będę powtarzał, że jestem mu bardzo wdzięczny, bo miał duży udział w sukcesie piłkarza Marcelo.
Był Marcelo, to może Patryk Małecki:

Wypowiedź z dnia 15.03.2010 (gdy trenerem był Skorża)

PS: Na razie jednak nie wygrywacie i nie jest pewne, że Maciej Skorża poprowadzi wasz poniedziałkowy trening.
- Nie no, bez przesady. Mam nadzieję, że zostanie. Zwalnianie go byłoby głupotą. Pomimo młodego wieku mogę już stwierdzić, że nie ma lepszego trenera w Polsce. Wygrał z nami dwa mistrzostwa. Wierzę głęboko, że razem zdobędziemy też trzecie. Trener nie gra za nas, on nam tylko podpowiada. Bardzo dużo robi.

Wypowiedź z dnia 14.04.2011 (z czasów Maaskanta)
Który trener był dla ciebie największym mentorem, komu najwięcej zawdzięczasz?
Najwięcej zawdzięczam trenerowi Skorży.

Oj tam, nie znają się piłkarzyki
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2011, 06:17
Paulista trenuje z Polonią Bytom uff nie będzie biegał w pasiastej koszulce
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2011, 10:27
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Wypowiedź z dnia 14.04.2011 (z czasów Maaskanta)
Który trener był dla ciebie największym mentorem, komu najwięcej zawdzięczasz?
Najwięcej zawdzięczam trenerowi Skorży.

Oj tam, nie znają się piłkarzyki
a co miał powiedzieć o Skorży? przecież to on go wstawił to składu, dlatego mu więcej zawdzięcza...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2011, 21:48
Nawiązując do dzisiejszego meczu reprezentacji Polski można jednoznacznie powiedzieć, że Genkov nie ma szans na dojście do takiego poziomu międzynarodowego jaki prezentuje Genkov i nie ma co się tutaj rozdrabniać, bo każdy wie, że w porównaniu Paweł Brożek - Genkov to Brozio wypada na plus w odgrywaniu piłki, wykorzystywaniu sytuacji sam na sam, rozgrywaniu ataku, potrafi wywalczyć sobie przewagę i stworzyć groźną sytuację dzięki niesamowitemu sprintowi. Nie dość, że potrafi strzelić to także umie zagrać, pewnie też piłkę przetrzymać, a nie odgrywać w ślepo (bije do sytuacji z Apoelem). Dużo lepiej się porusza , potrafił wygrać sam mecze Wisły i argument który jest jokerem w mojej talii ... nie przyszło mu zagrać z Meliksonem, który wielokrotnie potrafiłby dobrze obsłużyć Brozia !
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 02.09.2011, 21:53
Czy chce się komuś policzyć w ilu kolejnych spotkaniach przy Łazienkowskiej zdobył Brożek ( zarówno Wisła jak i kadra ) ?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.09.2011, 21:56
Cytat:
Nawiązując do dzisiejszego meczu reprezentacji Polski można jednoznacznie powiedzieć, że Genkov nie ma szans na dojście do takiego poziomu międzynarodowego jaki prezentuje BROŻEK! i nie ma co się tutaj rozdrabniać, bo każdy wie, że w porównaniu Paweł Brożek - Genkov to Brozio wypada na plus w odgrywaniu piłki, wykorzystywaniu sytuacji sam na sam, rozgrywaniu ataku, potrafi wywalczyć sobie przewagę i stworzyć groźną sytuację dzięki niesamowitemu sprintowi. Nie dość, że potrafi strzelić to także umie zagrać, pewnie też piłkę przetrzymać, a nie odgrywać w ślepo (bije do sytuacji z Apoelem). Dużo lepiej się porusza , potrafił wygrać sam mecze Wisły i argument który jest jokerem w mojej talii ... nie przyszło mu zagrać z Meliksonem, który wielokrotnie potrafiłby dobrze obsłużyć Brozia !
I te wszystkie wnioski po jednym dobrym meczu w reprezentacji? Co zagrał przeciwko Gruzji (wiem, że pół godziny no niezbyt wiele czasu)? Kiedy (oprócz tego meczu) zagrał na wysokim poziomie (cytując klasyka- international lvl)? Chyba w wygranym meczu z Czechami na Śląskim.

Genkov a Brożek to 2 różne typy napastników. Genkov gra bardziej cofnięty do bramki stwarzając sytuacje strzeleckie dla partnerów na skrzydłach (Kirm, Małecki, teraz Iliev), a później sobie.

Nie potrafi wygrać w pojedynkę meczy? A u siebie z Amiką (wygrany 1-0 po bramce...) ?

Z tym wykorzystywaniem sam na sam też różnie bywało...

Nie mniej jednak można odnaleźć pewne podobieństwa.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2011, 22:26
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
I te wszystkie wnioski po jednym dobrym meczu w reprezentacji? Co zagrał przeciwko Gruzji
A co Genkov zagrał przeciwko w el. LM Jakaś bramka jego A co zagrał w lidze jak wchodził A ilość niewykorzystanych sytuacji, które miał na patelni też dużo mówi o jego klasie.

Genkov a Brożek to 2 różne typy napastników. Genkov gra bardziej cofnięty do bramki stwarzając sytuacje strzeleckie dla partnerów na skrzydłach (Kirm, Małecki, teraz Iliev), a później sobie.
Ja nie pamiętam ostatnio w jego wykonaniu aby stworzył dla naszej drużyny jakiekolwiek okazje strzeleckie, a skoro gra bardziej cofniętego, typową silną "9" to ja się pytam gdzie jest typowa "11" Genkov chociaż wszyscy go bronią to nie potrafi ani przytrzymać piłki, ani wygrać wszystkich główek, baa nawet Paweł Brożek dzisiaj , czy też Rudnevs wiedzą, że najpierw trzeba wygrać piłkę w powietrzu, zgrać, a później sprintem ruszyć do ataku gdzie można stworzyć groźną sytuacje ale nasz Genkov ma tylko zgrywać ... więc po jakiego nam taki napastnik, który ma tylko zgrywać a nie strzelać bramki
Nie potrafi wygrać w pojedynkę meczy? A u siebie z Amiką (wygrany 1-0 po bramce...) ?
ejj... to ma być mecz jednego aktora Bo mi nie chodzi o takie mecze, w którym zawodnik strzeli jedną bramkę i jest okrzyknięty bogiem, bo jedna bramka wiosny nie czyni. Brożek wielokrotnie strzelał takie bramki, przy których Genkov to by nawet do piłki nie doszedł

[/QUOTE]

Zresztą może nie ma co tutaj porównywać klas tych piłkarzy, bo każdy wie że Genkov pewnego krajowego poziomu nie przeskoczy. Obecnie gdzie jest każdy widzi , bo jego wartość to marne 500 tys. euro i gra w Wiśle, w przeciwieństwie do Brożka, który gra w Trabzonie, który jest bez dwóch zdań znacznie lepszy klubem !
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.09.2011, 22:31
Niektórym ciężko się pogodzić z faktem że Brożek jest lepszym piłkarzem niż Genkov. Nie znaczy ze Genkov to kupa złomu itd, ale jak pisze anthony09 - pewnego poziomu nie przeskoczy. Brożek może już nie przeskoczy ale za czasów wczesnego Skorzy przewyższał ligę o jedną klasę.

Natomiast inna kwestia to taka że Paweł psychicznie się wypalił w Wiśle. Gdyby jednak nie poszło mu w Trabzonie - chętnie zobaczyłbym go znowu w Wiśle. razem z Genkovem tworzyliby dobry duet napastników

A co do Genkova - jak nie gola to chociaż niech asystę urodzi w meczu a nie będzie źle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.09.2011, 22:45
Źle mnie zrozumiałeś Ogryzek. Nie wrzucam ich do dwóch worków (lepszego i gorszego), bo to moim zdaniem kompletnie mija się z celem. To 2 różne typy piłkarzy.

Tak jak wspomniał anthony09, Genkov to "9", Brożek "11". Napastnika wyłącznie za strzelone bramki rozliczać NIE MOŻNA! Owszem, jest to czynnik b.ważny (logika podpowiada że najważniejszy). Lecz zastanówmy się, czy to wina Genkova, że Wisła gra takim ustawieniem jakim gra, oraz że nie ma tej "11"-tki w naszej ekipie, który wykańczałby akcję skrzydłowych, Meliksona + zgrań od Genkova? No właśnie.

Cytat:
Natomiast inna kwestia to taka że Paweł psychicznie się wypalił w Wiśle. Gdyby jednak nie poszło mu w Trabzonie - chętnie zobaczyłbym go znowu w Wiśle. razem z Genkovem tworzyliby dobry duet napastników
Też tak sądzę.

Cytat:
A co do Genkova - jak nie gola to chociaż niech asystę urodzi w meczu a nie będzie źle.
To niech partnerzy z zespołu się wystawiają. Nikomu akcji się zamykać nie chce, a jak biorą się za to goście bez formy z celownikiem ustawionym nie wiadomo gdzie (czyt. Kirm) to nie dziwcie się, że z akcji ofensywnych nic nie wychodzi.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2011, 23:12
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Czy chce się komuś policzyć w ilu kolejnych spotkaniach przy Łazienkowskiej zdobył Brożek ( zarówno Wisła jak i kadra ) ?
Kadra:

2.09.2011 Polska 1-1 Meksyk
5.06.2011 Polska 2-1 Argentyna

Wisła:

8.05.2010 Legia 0-3 Wisła
26.10.2008 Legia 2-1 Wisła
27.04.2008 Legia 2-1 Wisła
1.10.2006 Legia 1-1 Wisła
13.05.2006 Legia 1-2 Wisła

W 7 kolejnych meczach na Łazienkowskiej Paweł Brożek strzelił 9 bramek.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.09.2011, 07:33
Ja nadal zaluje, ze Paweł Brozek został sprzedany - przynajmniej jego mogli zostawic bo w Turcji za duzo nie gra. Moze marnowal wiele sytuacji ale kiedy musial strzelic by wynik byl dobry to strzelal. Dalej ma to swietne dochodzenie do pilki. Wszyscy mowia, ze dla Lewandowskiego nie ma alternatywy a ja mowie, ze jest w postaci Brozia
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.09.2011, 07:51
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja nadal zaluje, ze Paweł Brozek został sprzedany - przynajmniej jego mogli zostawic bo w Turcji za duzo nie gra. Moze marnowal wiele sytuacji ale kiedy musial strzelic by wynik byl dobry to strzelal. Dalej ma to swietne dochodzenie do pilki. Wszyscy mowia, ze dla Lewandowskiego nie ma alternatywy a ja mowie, ze jest w postaci Brozia
Nie siedzę w wiślackiej szatni ale słyszałem, że Brozio miał zły wpływ na kolegów i był wiecznie ze wszystkiego niezadowolony.
Taki, można powiedzieć, smerf maruda.
Oczywiście, to może być tylko plotka, nie mniej osoba, która to mówiła, wydaje się być wiarygodna. No i też nie wiemy, czy Turcy nie postawili warunku, że to ma być pakiet...
Co nie zmienia faktu, że chiałbym kiedyś zobaczyć na boisku duet Brożek - Genkov.
Ostatnio edytowane przez willow : 03.09.2011 o godz. 09:15.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.09.2011, 09:03
Niestety to jest prawda. Ja pamiętam Brożka wiecznie niezadowolonego. Machającego rękami z wiecznymi pretensjami. Pamiętam Brożka , który na pewno nie walczył tak jak Genkov. Brożek nie jest stworzony po prostu do systemu gry z jednym napastnikiem.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 03.09.2011, 10:58
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Niestety to jest prawda. Ja pamiętam Brożka wiecznie niezadowolonego. Machającego rękami z wiecznymi pretensjami. Pamiętam Brożka , który na pewno nie walczył tak jak Genkov. Brożek nie jest stworzony po prostu do systemu gry z jednym napastnikiem.
Moim zdaniem on po prostu spalił się w tej drużynie, potrzebował pójść dalej, nabrać nowych doświadczeń i poznać piłkę w innym kraju. A pewni i większych pieniędzy. Znając nasz klub wróci na stare lata jako cień dobrego napastnika...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.09.2011, 12:16
ehhhh ....a wlasnie wymodzilem konkretnego posta na tem temat w innym watku , czy moderator nie moglby jakos zadbac o to zeby nie bylo dublowania rozmow w innych watkiach ?

reasumujac , genkpow to znacznie lepszy pilkarz niz brozek , a reszta nargumantacji tutaj:

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4970
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2011, 12:36
I te wszystkie wnioski po jednym dobrym meczu w reprezentacji? Co zagrał przeciwko Gruzji (wiem, że pół godziny no niezbyt wiele czasu)?
Człowieku, jakim jednym meczu Reprezentacji? Ja rozumiem, że każdy polski zawodnik w Wiśle ma masę mend próbujących go zgnoić, ale żeby napisać coś takiego?

Paweł Brożek to nie jest jakiś Zahorski czy Krzywicki, żeby oceny wystawiać mu po jednym świetnym meczu (gol + powinna być asysta). Policz sobie, ile goli strzelił w:
  • lidze
  • pucharach
  • reprezentacjach młodzieżowych
  • pierwszej reprezentacji
  • niższych ligach

Do tego jeszcze dolicz asysty, jeśli łaska.

Chłopak grał po kontuzji i na blokadach przez ponad pół roku, stracił formę i długo się odkręcał. Ale to nie jest jakiś ogórek, żeby pisać w stylu: "jeden mecz mu wyszedł". Nie, nie jeden i nie gra w reprezentacji przypadkowo.

Próby udowadniania, że Genkov jest "inny" czy "lepszy" ( ) - OK, jeśli to wam poprawi samopoczucie. Ale nie próbujcie umniejszać klasy Pawła, skoro już nie "psuje atmosfery" w Wiśle. Ta psuje się sama, szczególnie jeśli nie ma komu skierować piłki do bramki...

Tak więc: jeśli nie macie co zrobić z roznoszącą Was frustracją - idźcie na spacer.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2011 o godz. 12:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.09.2011, 13:19
Rozmowa o wyższości Brożka nad Genkowem jest bez sensowna z jednego powodu - Brożka sprzedaliśmy za 2 miliony Euro, Genkow przyszedł za darmo. Jesli Wisla chcialaby zatrzymac Pawła, na pewno musiała by mu zaproponować wyższą pensje niz TSvetanowi..
Możemy w sumie pogadac tez o tym czy lepiej by bylo zeby Błaszczu grał u nas zamiast Małeckiego albo Marcelo zamiast Chaveza...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.09.2011, 13:26
Cytat:
Genkow przyszedł za darmo
Genkov kosztował 500 k euro.
Jeśli chce się grać na kilku frontach to i tak trzeba mieć co najmniej 3 napastników na dobrym poziomie. Ja osobiście żałuje że nie udało się nam ściągnąć Andre Alvesa przydałby się taki południowiec do ataku. Mieliśmy chociażby przykład jak Ailton zrobił różnice.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.09.2011 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 04.09.2011, 14:01
Wiecie co sie dzieje z Sebastianem Leszczakiem

W ostatnim meczu chłopaka nawet na ławce rezerwowych nie było,jakaś kontuzja czy co
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2011, 15:05
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co sie dzieje z Sebastianem Leszczakiem

W ostatnim meczu chłopaka nawet na ławce rezerwowych nie było,jakaś kontuzja czy co
a ktos tu śledzi rozgrywki Garbarni?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.09.2011, 15:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a ktos tu śledzi rozgrywki Garbarni?
Ja śledzę z ciekawością, wczoraj wygrany mecz 0:3 ma wyjeździe z Stalą Stalowa Wola, dwie bramki Praciaka i jedna Siedlarza Leszczak kontuzjowany, ale też nie pokazał właściwie nic w pierwszych meczach

Żeby nie było offtopa - Cygal i Chodźko byli piłkarze Wisły - występ po 90 min, Chodźko asysta.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.09.2011, 17:05
Mateusz Kowalski w barwach Niecieczy zdobył w 81. minucie bramkę na wagę remisu z Wartą Poznań (mecz zakończył się rezultatem 2:2).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.09.2011, 01:29
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Mateusz Kowalski w barwach Niecieczy zdobył w 81. minucie bramkę na wagę remisu z Wartą Poznań (mecz zakończył się rezultatem 2:2).
Nie ten temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.09.2011, 17:13
A może ktoś wie co u Wojtka Łobodzińskiego ?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 05.09.2011, 17:43
cfa napisał(a):Wyświetl post
Z tego co gdzieś czytałem jakieś 2 tygodnie temu, miał lecieć do Turcji na testy, a jakby go tam nie chcieli, miał do Motoru przejść. Ale nie wiem jak się to wszystko skończyło.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.09.2011, 17:44
Testowała go ... nie chce powiedzień nieprawdy, ale chyba Miedź Legnica. Albo sie nie dogadali, albo sie okazal za słaby

dziwie sie, ze Jagiellonia go nie przyjela z otwartymi ramionami
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2011, 18:10
cfa napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński z pewnością ma się dobrze, bo ma okrągłą sumkę na koncie za pozorowanie gry u nas.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.09.2011, 21:15
stare, ale gdyby ktoś nie widział ;-)

Odpowiedz cytując
BeNy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.09.2011, 22:14
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński z pewnością ma się dobrze, bo ma okrągłą sumkę na koncie za pozorowanie gry u nas.
Wojtek, mieszkał w mojej wsi ZIELONKI .
Mieszkał, bo jakieś 2 miesiące temu wyprowadził się a domek sprzedał i nic tu po nim ;p.
Pamiętam jeszcze jak Tomek Jirsak, odziewał go z dziewczyną
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.09.2011, 21:56
Jean Paulista zawodnikiem Polonii Bytom
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów