The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 16:31
Mam takie pytanie: jest u nas jakiś gracz, który potrafi dośrodkować normalną piłkę z rożnego? a jeżeli nie ma to dlaczego do tej pory nikt tego się nie nauczył?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 16:32
Spokojnie, przyjdzie w zimie jakis holenderski 35-letni wynalazek Valckxa typu Boukhari to wrzuci cos z rogu.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.08.2011, 16:58
Ela napisał(a):Wyświetl post
...
Nic dodać nic ująć. Brawo dla Pani.

A co do wstawania podczas hymnu, to nie wiek jak inne sektory, ale E23 wstał cały na 100%. Reszta patrząc z C też wstała jak usłyszała co śpiewamy.
Ostatnio edytowane przez Proud : 28.08.2011 o godz. 17:01.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.08.2011, 17:04
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
@KOALIK - jesteś naprawdę tępy.
Nie jesteś pikniku na moim poziomie. Stwierdzam prawdę niewygodną dla takich jak Wy, ludzi, którzy myślą, że jak kupią kiełbaskę, to nie można im niczego złego powiedzieć, bo przez to utrzymują Małeckiego i innych. Życzę smacznej kiełbaski na Odense.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.08.2011, 17:08
Mam nadzieje, że wszyscy kibice, i ci fanatyczny i ci piknikowi ( ) widzą, że sytuacja jest delikatnie mówiąc chujowa, bo zarząd wystosowuje OFICJALNE oswiadczenie w tej sprawie w niedziele, dzien mimo wszystko wolny od pracy.

To pokazuje, że Patryk naprawdę nabroił, a nie jak jedni mówią, że powiedział coś ok, lub nie-ok.
Powidział bardzo nie ok, bo s.......ił prace swoich kolegów z marketingu i .... ma sie do tego profil kibica.
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 28.08.2011, 17:36
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteś pikniku na moim poziomie.
HAHAHAHAHA. Patryk Małecki jest na Twoim?

I nie generalizuj. Nie każdy na E ma w rączce cole i kiełbaske. Nie każdy nie wstaje na hymnie. Nie każdy gwiżdże po przegranym meczu. Tak na prawde przynajmniej na dole na E, wokół mnie, żadnych gwizdów nie było. Nawiasem, siedze na E i na każdym meczu mam i koszulke i szalik. Po prostu troche wyluzuj i nie mierz wszystkich jedną miarą.

A Mały, właściwie prędzej czy później można się było spodziewać. Nie pamiętam tylko czy jak na arcy ważnym meczu z Lechem mieliśmy 'protest' i doping wyglądał jak wyglądał to Mały w jakiś sposób to skomentował, chyba nie.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.08.2011, 17:55
Jak dla mnie Patryk Małecki na ławkę, ponieważ już od początku sezonu pokazuje, że nic nie gra a piłka mu przeszkadza.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.08.2011, 18:06
Myslę,ze wolno było tak powiedziec Małeckiemu jak i gwizdac kibicom.Rónica jest taka,że kibice wyrazili dezaprobatę dla jakosci gry prezentowanej przez piłkarzy,a nie dla Wisły ,czym sobie poniekąd załużyli a Małecki odrazu ich wysyła na druga strone Błoń,kibiców ,którzy pewnie co poniektórzy dłuzej są z Wisła niz On zyje.....To juz jest obraźliwe.
Trzeba rozróżnic kibicowanie ukochanemu klubowi,od wyrażenia desprobaty dla "olewackiego" podejścia do gry przez pseudogwiady.Jak taki honorowy,to niech wyjdzie z inicjatywą rezygnacji z pensji i na rzecz zwrócenia kibicom za bilety...Mysle ,że jak by przegrali po walce nikt by nie gwizdał(tu uważam ,ze powinno byc inaczej wyrażone).Oni zarbiaja miliony za grę ,a nie statystowanie.Przecież kibice nie przyszli po to,żeby ich wygwizdac tylko dopingowac,a Oni po to,zeby wygrac mecz(w wywiadch podkreslali,ze priorytetem teraz jest liga)wiec jak po tak "zagranym" meczu nie czuc się rozczarowanym,kto tu jest nie ok?.My zdzieramy gardła dla Wisły a Oni niech zdzierają murawę w walce o piłke.Jak tak bedzie, to nikt do nikogo nie bedzie miał pretensji.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 28.08.2011 o godz. 19:14.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.08.2011, 18:19
Osobom dla których dowodem lewicowych poglądów jest chęć uczestniczenia w wyborach prezydenckich współczuję serdecznie.
A jeśli miałbym wybierać to wolę żeby miał poglądy lewicowe niż skrajnie prawicowe (a socjalistą nie jestem i nie byłem).
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.08.2011, 18:25
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Patryk Małecki na ławkę, ponieważ już od początku sezonu pokazuje, że nic nie gra a piłka mu przeszkadza.
I kto za niego? Kirm? Nie osłabiaj mnie. Melikson? Toż potrzebujemy go w środku. Ewentualnie Nunez, ale chłop ma tyle walorów defensywnych, że szkoda by je marnować. Małecki gra marnie, zachowuje się jak idiota ale niestety nie mamy za niego w tym momencie żadnej porządnej alternatywy.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2011, 18:29
riv napisał(a):Wyświetl post
I kto za niego? Kirm? Nie osłabiaj mnie. Melikson? Toż potrzebujemy go w środku. Ewentualnie Nunez, ale chłop ma tyle walorów defensywnych, że szkoda by je marnować. Małecki gra marnie, zachowuje się jak idiota ale niestety nie mamy za niego w tym momencie żadnej porządnej alternatywy.
HAHAHA szczególnie dobre walory ma w leżeniu poza murawą jak idzie akcja i tracimy gola. Jest niesamowicie efektywny w tym elemencie gry. Prawie jak Dudka w meczu LE.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.08.2011, 18:32
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteś pikniku na moim poziomie. Stwierdzam prawdę niewygodną dla takich jak Wy, ludzi, którzy myślą, że jak kupią kiełbaskę, to nie można im niczego złego powiedzieć, bo przez to utrzymują Małeckiego i innych. Życzę smacznej kiełbaski na Odense.
Powaliło Cię z tymi kiełbaskami? Przyczepiłeś się do nich jak rzep do psiego ogona...
A co do Twojego stwierdzenia, kto jest na czyim poziomie, to nie sądzę, żebyś dorównał poziomem i wiernością choćby mojemu ojcu, który ma 72 lata, ledwo chodzi a mimo to od 50 lat prawie nigdy nie opuszczał meczów i pewnie za młodości miał więcej wyjazdów, niż Ty teraz włosów na głowie. I ch...j z tym, że zje kiełbasę na meczu - powiesz mu w oczy, że nie jest wiernym kibicem Wisły?

I taki kurdupel Małecki ma czelność wysyłać Go na drugą stronę Błoń?!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.08.2011, 18:34
MatMario napisał(a):Wyświetl post
HAHAHA szczególnie dobre walory ma w leżeniu poza murawą jak idzie akcja i tracimy gola. Jest niesamowicie efektywny w tym elemencie gry. Prawie jak Dudka w meczu LE.
Naprawdę zauważyłeś tylko to w jego występie w tym spotkaniu? Bo jak dla mnie mimo 'leżenia poza murawą' był jednym z naszych lepszych piłkarzy w meczu z Lechią. Efektywny w odbiorze (jak na poziom Wisły w tym meczu) a i podać coś potrafił.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2011, 18:41
Naprawdę zauważyłeś tylko to w jego występie w tym spotkaniu? Bo jak dla mnie mimo 'leżenia poza murawą' był jednym z naszych lepszych piłkarzy w meczu z Lechią. Efektywny w odbiorze (jak na poziom Wisły w tym meczu) a i podać coś potrafił.
Tak prawdę powiedziawszy nie mam jeszcze na jego temat wyrobionego zdania. Widzę dużo chaosu, mocny strzał. Wyżej cenie Wilka. Wali na dzień dzisiejszy od niego bumelką, oraz brakiem spokoju w grze(wolny w Nikozji).
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.08.2011, 18:41
A nawet jak źle podał, to potrafił przebiec 30 metrów i odzyskać piłkę, czego nie potrafi jeden taki, którego nazwiska nie wymienię, bo mnie Małecki na drugą stronę Błoń wyśle...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.08.2011, 18:44
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
bez pikników nie ma najmniejszych szans, że klub zapełni 33 tysięcy miejsc. Dlatego nie dziwie się stanowczej reakcji klubu, bo takimi wypowiedziami Małecki jawnie działa na szkodę klubu..
Tak. Nic dodać nic ująć.

Ja nie jestem zwolennikiem gwizdania w trakcie meczu na swoich zawodników, chociaż uważam się za kibica piknikowego.
Uważam jednak, że kibicowanie jest różne i gwizdanie po nieudanych zagraniach nie jest czymś niedopuszczalnym.

Zawodnik, który w dwóch ostatnich meczach grał beznadziejnie odmawiankibicom prawa do wyrażania swojego niezadowolenia.
We łbie już mu się pomyrdało.
Podpisał już kontrakt ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.08.2011 o godz. 21:48.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2011, 19:44
Ela napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, a ja mam wrażenie, że do roboty zabrali się dopiero jak stracili bramkę. Wcześniej próbowali na stojąco wygrać mecz.
Nie wiem, ja odniosłem inne wrażenie. To oczywiste, że przyśpieszyli pod koniec mając niekorzystny wynik, ale to akurat nie świadczy o tym, że wcześniej odwalali manianę. Po prostu mieli założenia taktyczne, próbowali grać swoją piłkę, ale cały czas czegoś brakowało. A to zgrania, a to umiejętności (zwłaszcza u obrońców), a to szczęścia nawet (strzał Bitona i świetna obrona bramkarza Lechii).

Otóż - bumelanctwo widziałem w Wiśle Kasperczaka: z Kosowskim, Frankowskim, z Szymkowiakiem. Często wyglądali na meczach z bardziej egzotycznymi zespołami jakby chcieli się na boisku położyć. Tam to naprawdę była olewka! Z Pogonią na wyjeździe grali kompletny piach, ale był Frankowski: trzy bramki i po meczu.
I o ile za ten minimalizm nie bardzo miał kto ich w lidze skarcić, o tyle wszystko wychodziło później w meczach pucharowych.

Teraz jest inaczej. Dla większości obecnych piłkarzy Wisła jest ostatnią szansą na jakąkolwiek karierę. Zawiodą tutaj - czeka ich szybka droga w dół. Tyle, że siły i umiejętności mają, jakie mają. Smutna rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2011 o godz. 19:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.08.2011, 20:22
wolfy, ale nie sposób nie zauważyć, że wczoraj było sporo niechlujstwa w rozgrywaniu, zagrań na alibi albo bardzo optymistyczny podań. Do tego co najmniej 5 podań w poprzek zapraszających Lechię do szybkiej kontry.
Dodatkowo Lechia grała baaaardzo słabo.

Nie wierzę w nonszalancję i minimalizm, zgadzam się że dla wielu naszych piłkarzy Wisła to trampolina do kariery. Natomiast byli ewidentnie przybici porażką na Cyprze. To jest niepokojące bo oczekiwaliśmy raczej innej reakcji - sportowej złości i chęci odkucia się i pokazania klasy.

Natomiast Małecki nie powinien przesadzać - mecz mu nie wyszedł (btw on chyba nawet nie wyszedł na II połowę). Nie jest też taką gwiazdą (czy też autorytetem) żeby odsyłać kogokolwiek na 2 stronę Błoń.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.08.2011, 20:32
Wczoraj nie było nic zupełnie innego niż w poprzednich meczach
- Widzew prawie w dupę (Biton 90 min)
- Polonia, całkiem przyzwoity mecz jak na ligę, goniliśmy wynik, zaprzepaściliśmy 3 pkt wiadomo dzięki komu.
- Zagłębie 1-0 męczarnie i doskonałe sytuacje Zagłębia
- Korona (można przymknąć oko

We wszystkich tych meczach mieliśmy mało klarownych sytuacji, to co było wleciało do siatki.Wczoraj zabrakło skuteczności i tyle w temacie.

Genkov setka, Biton setka, Iliev ?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 28.08.2011 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2011, 00:00
lazy napisał(a):Wyświetl post
wolfy, ale nie sposób nie zauważyć, że wczoraj było sporo niechlujstwa w rozgrywaniu, zagrań na alibi albo bardzo optymistyczny podań. Do tego co najmniej 5 podań w poprzek zapraszających Lechię do szybkiej kontry.
Dodatkowo Lechia grała baaaardzo słabo.
Przede wszystkim - ten mecz naprawdę niewiele różnił się od wcześniejszych. Główną zmianą był tercet egzotyczny na obronie: Pajlić-Bunoza-Diaz, przy którym każda kontra była zabójczo groźna. To plus brak szczęścia przesądziło o wyniku.
Ale nie ma sensu udawać chyba, że dotąd graliśmy techniczną piłkę. Raczej staraliśmy się grać na zero z tyłu, z przodu licząc na jakąś akcję trójki Melikson-Małecki-Kirm/Iliev. Na chwilę obecną bez formy wydają się być Melex, Kirm i Małecki, a zmiennicy są po prostu denni. Ktoś liczył, że Garguła swoim wejściem zmieni obraz meczu? Ja po Koronie nie miałem złudzeń. Tyle, że wystawienie Jirsaka byłoby podobnym strzałem w stopę. Paradoksalnie - największe szanse dawałoby pewnie wpuszczenie Wilka, jemu od jakiegoś czasu piłka po prostu dobrze "siada".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.08.2011, 11:53
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.08.2011, 12:09
Normalnie Woody Woodpecker : )
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2011, 12:22
Kirm ostatnio formę to miał przeciwko Odrze Wodzisław
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.08.2011, 14:15
Gordan prosta noga przy strzale Bunoza:

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 29.08.2011, 14:42
A Patryk "Kiełbasa" Małecki dzisiaj trenował ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.08.2011, 14:49
kristos napisał(a):Wyświetl post
A Patryk "Kiełbasa" Małecki dzisiaj trenował ?
Chyba na kadrze już jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2011, 21:02
kornd napisał(a):Wyświetl post
Gordan prosta noga przy strzale Bunoza:
Impossible is nothing
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.08.2011, 22:13
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj nie było nic zupełnie innego niż w poprzednich meczach
- Widzew prawie w dupę (Biton 90 min)
- Polonia, całkiem przyzwoity mecz jak na ligę, goniliśmy wynik, zaprzepaściliśmy 3 pkt wiadomo dzięki komu.
- Zagłębie 1-0 męczarnie i doskonałe sytuacje Zagłębia
- Korona (można przymknąć oko

We wszystkich tych meczach mieliśmy mało klarownych sytuacji, to co było wleciało do siatki.Wczoraj zabrakło skuteczności i tyle w temacie.

Genkov setka, Biton setka, Iliev ?

Czyli jakby tak zliczyc gdyby szczescie nie bylo po naszej stornie :

To mamy 2 pkt i jestesmy przed Lks -sem w tabeli

brawo !
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.08.2011, 22:28
2 pkt to nie bardzo bo z Polonii powinny jednak przyjechać 3 pkt, Zagłębie patrząc obiektywnie zasłużyło na ten punkt w Krakowie.Tyle ile jest to chyba zbytnio nie za dużo i nie za mało, patrząc tak z boku na nasze występy
Lechia u nas na wygraną też nie zasłużyła, a co robili nasi to już pomińmy.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 29.08.2011 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2011, 22:46
Rozumiem, że Wam po strzale zwykle noga robi przeprost w kolanie? Chyba, że strzelacie z woleja noga ugiętą w kąt prosty, to rozumiem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów