|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam takie pytanie: jest u nas jakiś gracz, który potrafi dośrodkować normalną piłkę z rożnego? a jeżeli nie ma to dlaczego do tej pory nikt tego się nie nauczył?
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Spokojnie, przyjdzie w zimie jakis holenderski 35-letni wynalazek Valckxa typu Boukhari to wrzuci cos z rogu.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A co do Twojego stwierdzenia, kto jest na czyim poziomie, to nie sądzę, żebyś dorównał poziomem i wiernością choćby mojemu ojcu, który ma 72 lata, ledwo chodzi a mimo to od 50 lat prawie nigdy nie opuszczał meczów i pewnie za młodości miał więcej wyjazdów, niż Ty teraz włosów na głowie. I ch...j z tym, że zje kiełbasę na meczu - powiesz mu w oczy, że nie jest wiernym kibicem Wisły? I taki kurdupel Małecki ma czelność wysyłać Go na drugą stronę Błoń?! ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Naprawdę zauważyłeś tylko to w jego występie w tym spotkaniu? Bo jak dla mnie mimo 'leżenia poza murawą' był jednym z naszych lepszych piłkarzy w meczu z Lechią. Efektywny w odbiorze (jak na poziom Wisły w tym meczu) a i podać coś potrafił.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak prawdę powiedziawszy nie mam jeszcze na jego temat wyrobionego zdania. Widzę dużo chaosu, mocny strzał. Wyżej cenie Wilka. Wali na dzień dzisiejszy od niego bumelką, oraz brakiem spokoju w grze(wolny w Nikozji).
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
A nawet jak źle podał, to potrafił przebiec 30 metrów i odzyskać piłkę, czego nie potrafi jeden taki, którego nazwiska nie wymienię, bo mnie Małecki na drugą stronę Błoń wyśle...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ja nie jestem zwolennikiem gwizdania w trakcie meczu na swoich zawodników, chociaż uważam się za kibica piknikowego. Uważam jednak, że kibicowanie jest różne i gwizdanie po nieudanych zagraniach nie jest czymś niedopuszczalnym. Zawodnik, który w dwóch ostatnich meczach grał beznadziejnie odmawiankibicom prawa do wyrażania swojego niezadowolenia. We łbie już mu się pomyrdało. Podpisał już kontrakt ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.08.2011 o godz. 21:48.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Otóż - bumelanctwo widziałem w Wiśle Kasperczaka: z Kosowskim, Frankowskim, z Szymkowiakiem. Często wyglądali na meczach z bardziej egzotycznymi zespołami jakby chcieli się na boisku położyć. Tam to naprawdę była olewka! Z Pogonią na wyjeździe grali kompletny piach, ale był Frankowski: trzy bramki i po meczu. I o ile za ten minimalizm nie bardzo miał kto ich w lidze skarcić, o tyle wszystko wychodziło później w meczach pucharowych. Teraz jest inaczej. Dla większości obecnych piłkarzy Wisła jest ostatnią szansą na jakąkolwiek karierę. Zawiodą tutaj - czeka ich szybka droga w dół. Tyle, że siły i umiejętności mają, jakie mają. Smutna rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2011 o godz. 19:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
wolfy, ale nie sposób nie zauważyć, że wczoraj było sporo niechlujstwa w rozgrywaniu, zagrań na alibi albo bardzo optymistyczny podań. Do tego co najmniej 5 podań w poprzek zapraszających Lechię do szybkiej kontry.
Dodatkowo Lechia grała baaaardzo słabo. Nie wierzę w nonszalancję i minimalizm, zgadzam się że dla wielu naszych piłkarzy Wisła to trampolina do kariery. Natomiast byli ewidentnie przybici porażką na Cyprze. To jest niepokojące bo oczekiwaliśmy raczej innej reakcji - sportowej złości i chęci odkucia się i pokazania klasy. Natomiast Małecki nie powinien przesadzać - mecz mu nie wyszedł (btw on chyba nawet nie wyszedł na II połowę). Nie jest też taką gwiazdą (czy też autorytetem) żeby odsyłać kogokolwiek na 2 stronę Błoń. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wczoraj nie było nic zupełnie innego niż w poprzednich meczach
- Widzew prawie w dupę (Biton 90 min) - Polonia, całkiem przyzwoity mecz jak na ligę, goniliśmy wynik, zaprzepaściliśmy 3 pkt wiadomo dzięki komu. - Zagłębie 1-0 męczarnie i doskonałe sytuacje Zagłębia - Korona (można przymknąć oko We wszystkich tych meczach mieliśmy mało klarownych sytuacji, to co było wleciało do siatki.Wczoraj zabrakło skuteczności i tyle w temacie. Genkov setka, Biton setka, Iliev ?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 28.08.2011 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale nie ma sensu udawać chyba, że dotąd graliśmy techniczną piłkę. Raczej staraliśmy się grać na zero z tyłu, z przodu licząc na jakąś akcję trójki Melikson-Małecki-Kirm/Iliev. Na chwilę obecną bez formy wydają się być Melex, Kirm i Małecki, a zmiennicy są po prostu denni. Ktoś liczył, że Garguła swoim wejściem zmieni obraz meczu? Ja po Koronie nie miałem złudzeń. Tyle, że wystawienie Jirsaka byłoby podobnym strzałem w stopę. Paradoksalnie - największe szanse dawałoby pewnie wpuszczenie Wilka, jemu od jakiegoś czasu piłka po prostu dobrze "siada". ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Normalnie Woody Woodpecker : )
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kirm ostatnio formę to miał przeciwko Odrze Wodzisław
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gordan prosta noga przy strzale Bunoza:
![]() ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Patryk "Kiełbasa" Małecki dzisiaj trenował ?
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Czyli jakby tak zliczyc gdyby szczescie nie bylo po naszej stornie : To mamy 2 pkt i jestesmy przed Lks -sem w tabeli brawo ! ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
2 pkt to nie bardzo bo z Polonii powinny jednak przyjechać 3 pkt, Zagłębie patrząc obiektywnie zasłużyło na ten punkt w Krakowie.Tyle ile jest to chyba zbytnio nie za dużo i nie za mało, patrząc tak z boku na nasze występy
Lechia u nas na wygraną też nie zasłużyła, a co robili nasi to już pomińmy.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 29.08.2011 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rozumiem, że Wam po strzale zwykle noga robi przeprost w kolanie? Chyba, że strzelacie z woleja noga ugiętą w kąt prosty, to rozumiem...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|