|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dlaczego "kumaci" forumowicze tak się burzą? Jak dla mnie Patryk miał bardziej na myśli pikników. Jeśli tak, to popieram go w całej rozciągłości. Siedzenie na dupach przy śpiewaniu hymnu i gwizdy po zakończeniu meczu jak pierwsi lepsi popcornożercy z Premier League - nu-nu.
Inna sprawa, że wszyscy chyba oczekujemy od niego "czegoś" więcej na boisku...
Ostatnio edytowane przez Watts : 28.08.2011 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
używam cudzysłowie po to żeby zaznaczyć że każdy kibic jak i człowiek jest inny .
Ja osobiście abstrahując od tej sytuacji , uważam że "kibice" nie potrzebnie mają taką tendencje żeby ogólnie deprecjonować piłkarzy . Piłkarze to także element kluby, ja osobiście uważam że istotny ,ale przede wszystkim to ludzie a nie śmieci ." Kibice" tylko dlatego że chcą sobie przypisać boską rolę , gardzą piłkarzami . Wydaje mi się że w starej europie bardziej szanuje się piłkarzy , chociaż też czasami się na nich gwiżdze . Chyba nigdzie na świecie nie chwali się piłkarzy gdy ci przegrywają , ale warto zachować tu dystans bo zawsze może się przydarzyć gorszy okres , sport ogólnie ma to do siebie że wszystkich kibiców zadowolić nie może , bo zawsze ktoś przegrywa . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Profesjonalny piłkarz wykonuje swoją pracę, a jak na to pracę kibice, z których on żyje, gwiżdżą, to idzie potrenować a nie kompromituje się wypowiedziami dla prasy. Wszystkie portale a pewnie w poniedziałek i gazety już o tym piszą i robią smród. Patryku Małecki chcesz grać dla 5 tysięcy a nie 20 tysięcy. To graj za 1/4 kontraktu. Przeszkadza Ci, że kibice jedzą kiełbaski? To idź do prezesa i powiedz, że ma zlikwidować gastronomię, a mniejsze zyski dla klubu z tego tytułu, Ty zrekompensujesz z własnej kieszeni. A jak Cię na to nie stać, to zamilcz i zajmij się grą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To za co chwaleni są kibice Wisły przez dziennikarzy i ludzi mediów, czy innych piłkarzy to ich wierność i to, że są z drużyną na dobre i na złe- ZAWSZE.Ale sektor E jak zwykle musi zjebać.
Pogadajcie sobie z Kosowskim, Żurawskim czy Szymkowiakiem.Czy fajnie im się grało przy lini od strony dawnego A i B gdy słyszeli od starych dziadów, lecące w nich w nich kurvy i chvje, gdy źle kopneli piłkę. Usprawiedliwiajcie się dalej.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.08.2011 o godz. 13:09.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pewnie nie podpisałby nowego kontraktu , a tak całkiem poważnie to jedna i druga strona w tej sytuacji ma prawo do wypowiedzi ale Mały musi pamiętać że to on jest dla nas a nie na odwrót .
A jeśli ktoś potrzebuje zaufanej armii klakierów bez wzgledu na to czy daje z siebie wszystko czy nie w meczu to polecam cytat Reymana wkleic na szafce w szatni .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 28.08.2011 o godz. 13:11.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
sądzę że miny byśmy nie zobaczyli żadnej. nawet twarz by było ciężko rozpoznać.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mały dobrze powiedział...tyle że on jest od grania a nie połajanek.
W klubie muszą być grubo wkurzeni bo frekwencja słabiutka, gra tak samo a tu jeszcze taki tekst. To może być symboliczne pożegnanie Małego z klubem.Ciekaw jestem czy odwali ten sam numer co Kokoszka, to by dopiero były jaja ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
A co do Besiktasu, to roznica jest taka ze tam caly stadion to mlyn, wszyscy spiewaja, są KIBICAMI, a u nas są "klienci którzy mają prawo ocenic gre piłkarzy po meczu". Małecki w Besiktasie nigdy by tak nie powiedział bo nigdy nie doszłoby tam do takich chorych sytuacji |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Patrykowi sie w dupie poprzewracalo zapomina ze jego zadaniem jest gra w WISLE KRAKOW i nic ponad to jest takim samym najemnikiem jak wiekszosc pilkarzy w Wisle i udowodnil to wielokrotnie stawiajac swoje JA ponad dobro druzyny a teraz wziol sie jeszcze do wystawiania opini kto powinien chodzic na mecze Patryku Wisla ma kibicow fanatykow z ktorymi nie masz nic wspolnego bo oni daja z siebie wszystko przez 90 minut a WISLA jest dla nich nr1 ma tez piknikow ktorzy sa mniej wyrozumiali i potrafia dac wyraz swojemu niezadowoleniu tak samo jak potrafia wesprzec klub kupujac koszulki pamiatki kielbase i rozne fanty i na koncu ma pilkarzy ktorzy zarabiaja konkretne pieniadze za konkretne zadania ty zaliczasz sie do tych ostatnich wiec zamknij morde i zacznij grac
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pikniki mają czelność odzywać się? Ilu was było na E? Najpierw zajmijcie się sobą, a nie innymi. Nie wstajecie podczas hymnu, to siedzieć cicho. Nie macie szalików, nie macie koszulek, nie znacie piosenek - siedzieć cicho. Nie wtrącać się do cudzych spraw, bo to nie Wy tylko jesteście Wisłą (jesteście uzupełnieniem). Wy macie dostosować się, a nie rządzić. Nie podoba się, idźcie do teatru. Nikt nie będzie tęsknił za Wami. Po spadku uciekniecie z R22.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.08.2011 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Skoro Mały woli grać przy 5 tys. fanatycznych kibiców - zamiast przy pełnym stadionie, to idąc tym tokiem myślenia - ja wolę, by na boisko wybiegało siedmiu piłkarzy, którzy będą zapierdalać, zamiast jedenastu, którzy się opierdalają. Mały do tych siedmiu się na razie jakoś nie może załapać.
Ostatnio edytowane przez qbbba : 28.08.2011 o godz. 13:23.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
oswiadczenie Wisły po zachowaniu Patryka: (za strona: wisla.krakow.pl)
W związku z pomeczowymi wypowiedziami zawodnika Patryka Małeckiego klub Wisła Kraków podkreśla, że każdy kibic, przychodzący na stadion przy ul. Reymonta 22 jest dla niego bardzo ważny. Zachowanie wszystkich pracowników klubu, a w szczególności piłkarzy, które niosą znamiona braku szacunku dla kibiców, są w klubie traktowane jako najwyższe przewinienia dyscyplinarne. Wisła Kraków przeprasza wszystkich kibiców, którzy poczuli się urażeni słowami Patryka Małeckiego po meczu z Lechią Gdańsk. Wisła Kraków SA ![]()
XI Nie obiecuj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
haha a ilu było tych fanatyków na C? C1 C5 puste.
KOALIK jesteś śmieszny z tym podpisem chłop pluje kibicom w twarz a ty mu dziękujesz mówić że strasznie gorąco! ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Drodzy kibice z E - nie mam nic do was, ale zacznijcie od siebie. Spoko, mamy w dupę 0:1, wasza królewska mość może być nie w sosie i nie chcieć wstać robić głupiej meksykańskiej fali. Ale hymn?! Litości. Tym bardziej, jeżeli faktycznie zasiadają tam ludzie zasłużeni dla ruchu kibicowskiego na Wiśle, kiedy mnie i większości sektora C jeszcze nie było w planach - w swojej "kumatości" mogliby przynajmniej uszanować odśpiewanie hymnu przez minutkę czy dwie. Aha, zapomniałem, na Apoelu albo Liteksie to wszystkim się chce skakać i klaskać. Takie słowa mógłby wypowiedzieć nawet pan Jasiu magazynier. I zgadzałbym się z nim w całej rozciągłości. A klub jest obsrany, bo pali im się w dupie. Nie mam zamiaru narzekać, bo taki jest biznes - metrusi i kiełbachożercy to po otwarciu nowego stadionu $. Takie życie, co poradzić. Nikomu nie zabraniam kibicowania w czapce z rogami i kiełbaską, piłka kopana jest dla wszystkich, ale w tym nasza głowa żeby robić swoje na swojej trybunie i wychowywać następne pokolenia ludzi, którzy swe kroki skierują na młyn a nie do bufetu. Co nie zmienia faktu, że to już raczej schyłek Małego w Wiśle. Transfer zrobi mu dobrze. Pewnie wróciłby za 2-3 lata, ale zapewne z o wiele chłodniejszą głową - wyszłoby to na dobre obu stronom.
Ostatnio edytowane przez Watts : 28.08.2011 o godz. 13:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jest i oświadczenie klubu:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zi_maleckiego/ ![]()
rrr
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
A ilu "fanatyków" z C było pod Urzędem Rady Miasta walczyć o kasę dla Wisły? Martw się o to żeby młyn się nie rozpadł po spadku do niższej ligi, bo spora jego część to osoby żyjące w erze Cupiała. I co masz z tym siedzeniem podczas hymnu? Bo ja nie widziałem żeby w moim otoczeniu na E25 ktoś siedział.
![]()
ŚLĄSK,WISEŁKA,LECHIA GDAŃSK
CZY CIEMNO,CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO |
|
|
|
Guest
|
|
Będę robił wszystko aby pokazać właścicielowi klubu że chce grać w tym klubie jak najdłużej. Coś mniej więcej w tym stylu. Zastanówmy się czy Patrykowi nie pomogłaby zmiana klubu na zagraniczny, gdzie zaczynałby wszystko z czystą kartą w innym otoczeniu, nikt go nie zna, byłby tylko zwykłym Patrykiem Małeckim. Pobyt w lepszym piłkarsko klubie mógłby mu naprawdę wiele dać. Zarówno jeśli chodzi o sferę piłkarską jaki i mentalną. Kwestia jest tylko taka czy środki pozyskane z jego ewentualnego transferu poszłyby na następców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Za to ja na C widziałem ludzi, którzy dobrze nie znają słów hymnu. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co do Małeckiego to uważam że jego wypowiedz była głupia, emocjonalna przy okazji chciał też zabłysnąć .
Ale jest też w niej aspekt racjonalny , trzeba się przynajmniej starać wspierać piłkarzy , który to oni mecz przegrali że są tacy źli ? I czy drużyna nie ma prawa do tego żeby mieć gorszy dzień , czy to zawsze musi oznaczać że odpuścili ? ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
C teraz to jest lans a nie fanatycy. Co to za przyśpiewki o premierze państwa. Jak będziecie mieć godzinę policyjną za Kaczynskiego to zrozumiecie co jest dobre a co złe. Pamiętam jak graliśmy ostatnie minuty z Levadią i ostatnie 15 minut szło jazda jazda jazda. A teraz co to jest za doping? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widzisz, za Tuska godzina policyjna trwa cały czas.Wystarczy zobaczyć to co się dzieje na stadionach i np na mieście.Ludzie się panicznie boją niebieskich barbarzynców, którzy szkoleni sa jeszcze przez ludzi, którzy szkolili zomo.Przemoc rodzi przemoc.
Zobaczcie jak to wygląda za granicą. Tola ma Donalda, Donald matole ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|