The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 08:55
Wszystko co piszesz @pit5791 to prawda ale niestety jest to czysta abstrakcja, Cupial od 10 lat nie robi nic zeby do tej LM awansowac. Sprowadzamy miernoty typu Diaz czy napastnikow typu Genkov (bardzo dobry napastnik tylko bramek nie strzela), liczymy ze Malecki raz na 10 meczow cos zagra i sie nie sfo...... Chcemy LM? To wzorem Apoelu nalezy wylozyc 5 mln euro na wzmocnienia i na nikogo sie nie ogladac. Zaloze sie ze w zimie nikogo nie sprowadzimy bo "kadra jest mocna i liczna".
Trzeba bylo kupic Ljuboje, Bruno i Kazmierczaka a nie jakies wynalazki Diazopodobne.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.08.2011, 08:55
ale puściłeś wodzę fantazji, hoho!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2011, 08:59
Fajnie beztroska matematyka Kolego Pit.
35 tysięcy widzów po 50 zł. na wszystkie mecze - chyba czarami to zrobisz.
40 mln na płace (bez trenera) - a budżet jest 50(?).
Na zgrupowania, wyjazdy na mecze, administrację itp. - zrzuta do kapelusza?
2 tygodnie pauzy - mam nadzieję - chłopaki ogarną się w tym czasie i zaczną się dobre wyniki i gra (z akcentem na ligę), jak nie to trzeba będzie myśleć co dalej.
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 09:18
50 PLN średnio, byłyby i tańsze i droższe bilety.
Oczywiście za taką kopaninę jak jest teraz nikt rozsądny nie zapłaci nawet 20 PLN.

Jak zrobić komplet sprzedanych biletów, proste, jak nie masz karnetów, to nie masz szans kupić biletu na Legię, Lecha, czy europejskie puchary. Trzeba też dać możliwość odsprzedawania biletów z karnetu na mecze na które posiadacz karnetu nie chce/nie może pójść.
Oczywiście przy obecnym poziomie gry, to nawet David Coperfield nie sprzedałby takiej ilości biletów.

Czy uważasz, że cena za karnet na cały sezon w kwocie średnio 750 PLN płatne np. w dwóch ratach po 375PLN każda to dużo?
Nie wiem czy 100 Funtów, to nie jest jednej z najtańszych biletów, ale na jeden mecz MU
Każdy chce cuda na boisku oglądać, ale najlepiej za darmo, takie rzeczy to tylko w Erze!

Dodatkowo nasz marketing leży i kwiczy.
Nie mamy sponsora na koszulki, dlaczemu np. oferty zakupu karnetów nie są wysyłane do firm z Krakowa i okolic.
Cały marketing ogranicza się do kilku plakatów na mieście.
My jesteśmy wielka Wisła, jak coś od nas chcecie to przyjdźcie do nas, a potem na stadionie są takie tłumy jak wczoraj na Lechii.

Przy płacach koszt rzędu 40 mln, cały budżet klubu razem z opłatą za stadion to powinno być z 60-70 mln PLN, czyli więcej niż piszesz.

Dochody:
Karnety + bilety + loże + VIP = 30 mln PLN,
Liga od TV/Canal+ = 10 mln PLN (pesymistycznie licząc, ponieważ w zeszłym sezonie mistrz dostał chyba 12.5 mln),
sponsor na koszulki = 4-8 mln PLN,
co roku awans do pucharów min. grupa LE = 3-4 mln EUR = 12-16 mln PLN (jeśli awans do grupy LE przez odpadnięcie Play-off to odpowiednie 5-6 mln EUR łącznie z biletami za mecze w grupie)

Co daje już = 56 - 64 mln PLN, a jeszcze z takiej lepszej ekipy myślę, że nie byłoby problemu co roku sprzedać ze 2-ch grajków po 3-5 mln EUR każdy.

A teraz pomyślcie jakich gości moglibyśmy ściągnąć z kartą na ręku, za pensję rzędu 1 mln EUR za sezon?

Robert Lewandowski w Borusii chyba tyle nie zarabia.

Zgadzam się jednak, że to czysta fantazja, nikt w Wiśle czegoś takiego nie zrobi.
Nie zgadzam się z arti, że to beztroska matematyka.
Ile kosztuje wyjście do kina na film 3d?

A do tego wogóle nie zakładam, że moglibyśmy taką ekipa awansować do ligi mistrzów, co myślę, że byłoby raczej pewne, a to dodatkowe 5 mln EURo min, czyli jakieś 20 mln PLN.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 28.08.2011 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 28.08.2011, 09:18
Maciuś niestety masz racje ,tylko co z tego WIĘKSZOŚCI TU PISZĄCYCH CHCE WIESZAĆ KOLEJNYCH TRENERÓW . TAK NAPRAWDĘ TO WYSTARCZYŁO ZAINWESTOWAĆ PIENIĄDZE Z POPRZEDNIEGO LATA ,I TERAZ WSZYSCY CIESZYLI BY SIĘ LM .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2011, 09:36
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Nie zwalniajcie trenera. Przecież to nie jego wina że się piłkarzom biegać nie chce.
Jak to nie? Nie ma rezerwowych? Po takim meczu jak wczoraj wszyscy grający powinni siedzieć przez miesiąc na ławie, a grać rezerwowi i młodzi. Dlaczego jak Polacy jadą na zachód to mogą zagrać jeden ch...y mecz i siedzieć za to pół roku na ławie a u nas nie?. To co teraz gra Wisła to jakaś żenada. Piłka to prosta gra trzeba podawać kolegom i pokazywać sie do gry, nic więcej. No i celem jest strzelenie bramki, a nie ty do mnie ja do ciebie, a ty do bramkarza. Jak słyszę musimy stwarzać sytuację, a cos wpadnie to mnie szag trafia. Od tego jest trener żeby pokazać jak taką sytuację stworzyć na zawołanie. Apoel jakoś potrafił i nie indywidualnymi szarżami tylko mądrą grą piłką gdzie każde podanie i każde przeunięcie się zawodnika ma cel i sens. My na razie gramy co tam akurat sobie dany zawodnik wymyśli, żadnego plany zadnej szerszej współpracy. Żeby bramki u siebie nie strzelić? WSTYD
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.08.2011, 09:58
Najbardziej mnie martwi, że drużyna notuje regres. W tamtej rundzie mieliśmy na początku kilka fajnych meczów, w których drużyna grała ładnie dla oka, a co najważniejsze wygrywała. Teraz gra brzydko i remisuje, a nawet zaczęła przegrywać. W pucharach jakoś jeszcze wygrywaliśmy, ale który obraz Wisły jest prawdziwy? Długo czekam na przejaw ładnej, ułożonej gry. Lechia była rozbita, przyjechała bez kilku podstawowych zawodników, a my nie potrafiliśmy na własnym terenie nawet zremisować? Coś jest ewidentnie nie tak, jeszcze nie dawno byłem pewien, że forma przyjdzie na 4. rundę el. LM, teraz boję się jednego - tego, że ... zepsuto przygotowania.

Może trzeba ich zacząć od nowa uczyć taktyki, klepki, techniki? Maaskant jest dobrym fachowcem, ale od nowego sezonu prawdopodobnie popełnił jakieś błędy. Gdzie jest ta rywalizacja o skład? Chyba nie ma zawodnika, który byłby w lepszej formie niż w tamtej rundzie, większość jest w gorszej. No może Chavez gra ciągle na tym samym poziomie. Wilk lepsze mecze przeplata gorszymi. Melikson mimo, że gra dobrze to brakuje mu tamtego błysku. W meczu pierwszym z Apoelem podobała mi się gra Jovanovicia. Może być z niego niezły piłkarz. Garguła się pokazuje, walczy, sądzę, że niewiele mu brakuje do przełamania się. Tyle dobrego o naszej grze. Najgorsze, że na ten moment nie widać gry zespołu, bazujemy na indywidualnościach.

Ja bym na miejscu Maaskanta w Poznaniu zagrał tak: Pareiko - Jovanović, Chavez, Jaliens, Nunez - Sobolewski, Wilk, Garguła - Melikson, Genkov, Iliev

Do tego na ławce chyba lepiej, aby pojawiali się piłkarze z MESY. Młodzi, głodni sukcesu. Nie chodzi o to, że wniosą coś więcej. Chodzi o to, że wywrą presję na naszej szerokiej kadrze. Skoro rywalizacja nie pomaga to może taki zabieg byłby bardziej skuteczny.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2011, 10:49
Trzeba się liczyć z tym, że w przypadku wysokiej lub kompromitującej przegranej z Lechem Maaskant zostanie na 100% zwolniony. Przy przegranej jedną bramką, w dobrym stylu, może zostać dłużej na stołku. Wskazana dla niego byłaby jednak wysoka efektowna wygrana.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.08.2011, 10:52
Jeśli tak by było, to zaczynam kibicować Wiśle ale w futsalu, bo uznam Cupiała za idiotę.
Ten klub potrzebuje stabilizacji a nie ciągłego ....a rotowania, bo piknioki sa niezadowolone i gwiżdzą

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.08.2011, 10:55
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się liczyć z tym, że w przypadku wysokiej lub kompromitującej przegranej z Lechem Maaskant zostanie na 100% zwolniony. Przy przegranej jedną bramką, w dobrym stylu, może zostać dłużej na stołku. Wskazana dla niego byłaby jednak wysoka efektowna wygrana.
100%? Na piwie z Cupiałem byłeś?

Rok 2011 jest jednym z lepszych w historii Wisły, a tutaj czytam o zwalnianiu trenera...
Ddf
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 11:05
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Stylu dobrego za Maaskanta nie będzie, ponieważ jego wizja to zamurować własna bramkę i kontry.
Nie jest to zła taktyka, łatwiejsza do wyćwiczenia niż atak pozycyjny, ale jak pokazują ostatnie mecze nawet tego nie potrafimy.
Podobnie chciał grać Petrescu.

Jeśli broniąc się całym składem i tak przegrywamy, to ja wolę, żeby Wisła atakowała i grała ładnie dla oka i także przegrywała..
Teraz nie ma ani stylu ani wyników. Było za to multum szczęścia, co pokazał poprzedni sezon, gdzie nikt nie chciał mistrzostwa, losowane LM i tegoroczne puchary (na Apoelu się skończyło).
Zawodników złych myślę nie mamy, kadra jest szeroka. Jaki problem robić większe rotacje w składzie? Po 3-4 zmiany w wyjściowej 11? Niech piłkarze wiedzą, ze jak nie będą gryźć trawy to ławka.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2011, 11:05
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Rok 2011 jest jednym z lepszych w historii Wisły, a tutaj czytam o zwalnianiu trenera...
Bez przesady. W całej historii to mieliśmy wiele lepszych okresów. No chyba, że przejście Bułgarów to teraz jakiś niewiarygodny sukces...

Daleki jestem od zwalniania Maaskanta, jednak nie można nie zauważać braku choćby drobnego postępu w ostatnim roku. Stoimy w miejscu, fart się skończył i jest jak jest.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 28.08.2011, 11:06
Jest postęp.Rok temu odpadliśmy z Karabachem w walce o LE.Teraz jesteśmy w grupie , a do LM zabrakło 5 min.
Nie widać postępu:?

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2011, 11:07
pit5791 napisał(a):Wyświetl post
50 PLN średnio, byłyby i tańsze i droższe bilety.
Oczywiście za taką kopaninę jak jest teraz nikt rozsądny nie zapłaci nawet 20 PLN.

Jak zrobić komplet sprzedanych biletów, proste, jak nie masz karnetów, to nie masz szans kupić biletu na Legię, Lecha, czy europejskie puchary. Trzeba też dać możliwość odsprzedawania biletów z karnetu na mecze na które posiadacz karnetu nie chce/nie może pójść.
Oczywiście przy obecnym poziomie gry, to nawet David Coperfield nie sprzedałby takiej ilości biletów.

Czy uważasz, że cena za karnet na cały sezon w kwocie średnio 750 PLN płatne np. w dwóch ratach po 375PLN każda to dużo?
Nie wiem czy 100 Funtów, to nie jest jednej z najtańszych biletów, ale na jeden mecz MU
Każdy chce cuda na boisku oglądać, ale najlepiej za darmo, takie rzeczy to tylko w Erze!

Dodatkowo nasz marketing leży i kwiczy.
Nie mamy sponsora na koszulki, dlaczemu np. oferty zakupu karnetów nie są wysyłane do firm z Krakowa i okolic.
Cały marketing ogranicza się do kilku plakatów na mieście.
Zgadzam się jednak, że to czysta fantazja, nikt w Wiśle czegoś takiego nie zrobi.
Nie zgadzam się z arti, że to beztroska matematyka.
Ile kosztuje wyjście do kina na film 3d?

A do tego wogóle nie zakładam, że moglibyśmy taką ekipa awansować do ligi mistrzów, co myślę, że byłoby raczej pewne, a to dodatkowe 5 mln EURo min, czyli jakieś 20 mln PLN.
W dzisiejszej sytuacji ekonomicznej ogółu Polaków bardzo wątpię czy znajdzie się w Krakowie i okolicach 35 tys ludzi, którzy zechcą zapłacić 750pln za karnet na rok. Chyba żeby to była modna, na wysokim poziomie rozrywka. Parę lat temu był wysprzedany cały stadion (10 tys) karnetów, no ale był Żuraw, Franek, Uche, Szymek... był show, gole, emocje, jakość w skali krajowej.
50 pln więcej niż bilet do kina, także nierzadko więcej niż teatr. Za kopaninę to nawet za 100zł. nie sprzeda się 35tys karnetów na cały sezon.
"Każdy chce oglądać cuda, ale za darmo..." - ja odwracam sytuację na pkt. widzenia klienta.
Zapłacę 50pln i co za to dostanę? Fajną rozrywkę czy 3 stracone godziny (mecz+dojazd na stadion,parkowanie,dojście itp.).
Niestety najpierw muszą być wyniki+jakość+marketing, a potem można zacząć liczyć zyski z LM, widowni, sponsorów koszulkowych itd.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2011, 11:14
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jest postęp.Rok temu odpadliśmy z Karabachem w walce o LE.Teraz jesteśmy w grupie , a do LM zabrakło 5 min.
Nie widać postępu:?
Nie widzę postępu pod względem jakości gry - o to mi chodzi. Przez rok czasu, mając naprawdę jak na nasze warunki niezłą kadrę nie potrafimy zdominować najsłabszych ligowych drużyn. Piszesz, że do LM zabrakło 5 minut - naprawdę tak uważasz Pablo? Chyba mi nie napiszesz, że rewanż na Cyprze to był taktyczny majstersztyk Maaskanta? Bramka Wilka to przypadek, zaciemniający obraz sytuacji. Mecz powinien się zakończyć porządnym oklepem...

Jeszcze jedno - z taką grą jak teraz Karabach ograłby nas znowu.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.08.2011, 11:30
no ale powiedzcie mi na co trzymać trenera, który nie umie przekonać swoich zawodników co do swojej koncepcji albo zawodnicy nie wykonują tego co on im nakreśli?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2011, 11:33
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak by było, to zaczynam kibicować Wiśle ale w futsalu, bo uznam Cupiała za idiotę.
Ten klub potrzebuje stabilizacji a nie ciągłego ....a rotowania, bo piknioki sa niezadowolone i gwiżdzą
Bo kolega pewnie zadowolony? Że dostajemy w cycki u siebie z drużyną mającą po 4 kolejkach 1 pkt. Nie strzelając nawet jednej bramki. Nic się nie stało ?

Stabilizowć to można po osiągnięciu jakiegoś poziomu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.08.2011, 11:36
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
no ale powiedzcie mi na co trzymać trenera, który nie umie przekonać swoich zawodników co do swojej koncepcji albo zawodnicy nie wykonują tego co on im nakreśli?
Pytanie jest raczej takie czy owa koncepcja w ogóle jest. Bo ciężko nakreślić jakiś styl Wisły.. Jeśli ktoś rzuci hasło "Wisła Kasperczaka" (oczywiście ten pierwszy okres) to od razu nam się przypomina ofensywna gra. A jak ktoś napiszę "Wisła Maaskanta"? To co napisze o tej drużynie?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 11:40
pseudo fachowcy... taki Ferguson jak obiął Man Utd w 86 to pierwszy sukces z nim miał dopiero w 1990, a potem co było chyba wszyscy wiedzą. Myślicie że to takie łatwe? Przecież widać że w nich jeszcze siedzi ta porażka z APOEL-em. A motywować to trener potrafi co pokazywał już w zeszłym sezonie..
Paradoksalnie to większość tutaj jest kibicami sukcesu bo ciągle im źle..

serek.c2 co z tego że skład tak wygada na papierze trzeba go zgrać co chwilę się zmieniało coś ktoś odpadał ktoś dochodził, to wszystko trzeba zazębić porządnie i wierze w to że się uda

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 28.08.2011, 11:41
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jest raczej takie czy owa koncepcja w ogóle jest. Bo ciężko nakreślić jakiś styl Wisły.. Jeśli ktoś rzuci hasło "Wisła Kasperczaka" (oczywiście ten pierwszy okres) to od razu nam się przypomina ofensywna gra. A jak ktoś napiszę "Wisła Maaskanta"? To co napisze o tej drużynie?
Kick and go, trust heaven no i oczywiście: We have a quality
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2011, 11:43
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Napiszesz, że większość zawodników obecnej drużyny nie miałaby szansy grać w Wiśle Kasperczaka?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 28.08.2011, 11:45
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo kolega pewnie zadowolony? Że dostajemy w cycki u siebie z drużyną mającą po 4 kolejkach 1 pkt. Nie strzelając nawet jednej bramki. Nic się nie stało ?

Stabilizowć to można po osiągnięciu jakiegoś poziomu.
Nie jestem zadowolony.Powiem, że jestem wręcz wkurviony.Ale co mogę zrobić, musze zacisnąć zęby i wierzyć, że wkońcu Wisła odpali.Jak nie odpali?Cóżi tak ją kocham.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.08.2011, 11:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Jeszcze jedno - z taką grą jak teraz Karabach ograłby nas znowu.
ale nie popadajmy w skrajności oba mecze z Liteksem i pierwszy z Apoelem to były niezłe mecze krytykuje sie mecz w Łoweczu ale co my mieliśmy tam grac majac caly czas korzystny wynik to rolą Liteksu było prowdzenie gry i szukanie swoich szans

w Nikozji owszem zagraliśmy pod wieloma względami źle ale tak naprawdę ten wielki Apoel ruszył dopiero po mega farcie przy 1 bramce
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 12:04
Ja myślę dajmy dograć Maasakntowi do końca sezonu. Kiedy kończy mu się kontrakt a wtedy będzie można podjąć decyzję zostaje bądź nie. Nie ma co wieszać trenera za wczasu bo po co dawać mu jeszcze odprawy z 300K Euro.

Osobiście uweażam że każda drużyna łapie wcześniej lub później zadyszkę ale za jeden może dwa mecze ten trend się odwróci.

Jeżeli Robertowi nie wyjdzie ten sezon to wtedy w czerwcu Boguś wróci Franka Smudę przez starą znajomość który po Euro będzie w końcu chciał coś wygrać.
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2011, 12:05
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ale nie popadajmy w skrajności oba mecze z Liteksem i pierwszy z Apoelem to były niezłe mecze krytykuje sie mecz w Łoweczu ale co my mieliśmy tam grac majac caly czas korzystny wynik to rolą Liteksu było prowdzenie gry i szukanie swoich szans

w Nikozji owszem zagraliśmy pod wieloma względami źle ale tak naprawdę ten wielki Apoel ruszył dopiero po mega farcie przy 1 bramce
Ale to nie popadanie w skrajność - ja naprawdę uważam, że z tym co obecnie prezentujemy na boisku Karabach znowu złoiłby nam dupsko!

Piszesz o dobrym meczu w Bułgarii... To nie był dobry mecz - to był właśnie mega fart, że osiągneliśmy tam dobry wynik. Dobry mecz z Litexem zagraliśmy u siebie.

Na wyjazdach Wisła powinna grać tak jak z APOEL-em. To była bardzo rozsądna gra obronna. Szkoda tylko, że ten mecz o którym piszę był rozgrywany na Reymonta
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.08.2011, 12:16

Piszesz o dobrym meczu w Bułgarii... To nie był dobry mecz - to był właśnie mega fart, że osiągneliśmy tam dobry wynik. Dobry mecz z Litexem zagraliśmy u siebie.
nie było w Bułgarii żadnego mega fartu no chyba ze zakładasz że Mistrz Bułgarii nie ma prawa z nami stworzyć sobie tych kilku sytuacji do strzelania bramki przez 90 minut a my mieliśmy korzystny albo bardzo korzystny wynik i to dość spokojnie kontrolowaliśmy grę.

faktem jest że w lidze gramy żenująco słabo i tego nie podważam i moim zdaniem jeśli jest za co to juz dziś odstrzeliłbym nawet z minimalnym zyskiem (albo stratą) 3-4 piłkarzy i ściągną 2 nawet wiekowych graczy do ofensywy ale takich którym pilka nie przeszkadza w grze
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.08.2011, 12:18
Słuchajcie ile razy już przerabiamy ten sam scenariusz. Nie wolno wszystkiego burzyć bo przegrywamy mecz. Jest słabo bo powinno być słabo. Drużyna nie ma na razie takich zawodników by koncepcję trenera spełnić do konca na boisku. Musi być dalej budowana i systematycznie zgrywana. Trener powinien zostać do końca kontraktu i skończcie płakać. Nie zauważacie, że sytuacja się powtarza co roku maks co 2 lata ? Zmiana trenera działa na chwilę i za rok jest znowu to samo a wy płaczecie. I tak było za Petrescu również któego teraz sporo osób jęczyy, żeby wrócił. Za 2 lata będzie " Maaskant wróć!" jak facet gdzieś osiągnie sukces bo będzie miał materiał i pozwola mu pracowac. A my znowu będziemy się krecić w kółko i odpadniemy z jakimś zakaukaziem.

Mam nadzieje, że Cupiał już ma w dupie jęki podpowiadaczy i nie będzie się tym kierował. Ile razy można powtarzać te same błędy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.08.2011 o godz. 12:21.
..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2011, 12:23
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
nie było w Bułgarii żadnego mega fartu no chyba ze zakładasz że Mistrz Bułgarii nie ma prawa z nami stworzyć sobie tych kilku sytuacji do strzelania bramki przez 90 minut a my mieliśmy korzystny albo bardzo korzystny wynik i to dość spokojnie kontrolowaliśmy grę.
Szanuję Twoje zdanie - patrzę jednak na mecz z Litexem w Łoweczu inaczej. Nie uważam, że spokojnie go kontrolowaliśmy. Broniliśmy się bardzo chaotycznie i osiągnęliśmy tam bardzo dobry wynik tylko ze względu na indolencję strzelecką Bułgarów. Dopuściliśmy do bardzo wielu groźnych sytuacji pod naszą bramką, dwa razy ratowała nas poprzeczka... Gdyby ten mecz zakończył się wynikiem 3-1 dla Litexu nikt zdziwiony być nie powinien.

ps. Kończąc wątek trenera uważam, że mimo bardzo słabej postawy zespołu nie powinno być w ogóle tematu zmiany Roberta na kogoś innego. Nie widzę w takim ruchu sensu.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.08.2011 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2011, 12:41
Szanuję Twoje zdanie - patrzę jednak na mecz z Litexem w Łoweczu inaczej. Nie uważam, że spokojnie go kontrolowaliśmy. Broniliśmy się bardzo chaotycznie i osiągnęliśmy tam bardzo dobry wynik tylko ze względu na indolencję strzelecką Bułgarów. Dopuściliśmy do bardzo wielu groźnych sytuacji pod naszą bramką, dwa razy ratowała nas poprzeczka... Gdyby ten mecz zakończył się wynikiem 3-1 dla Litexu nikt zdziwiony być nie powinien.

ps. Kończąc wątek trenera uważam, że mimo bardzo słabej postawy zespołu nie powinno być w ogóle tematu zmiany Roberta na kogoś innego. Nie widzę w takim ruchu sensu.
Meczu z Litexem nie kontrolowaliśmy, bo nie było kogoś, kto mógłby poustawiać tą naszą obronę. Pareiko jest o niebo lepszym bramkarzem od Jovanica, bo ten drugi za słabo radzi sobie na przedpolu - moim zdaniem jest zbyt mało żywiołowy, a bramkarz powinien wręcz "kipieć" na bramce...

Widać jeszcze braki, zwłaszcza w srodku pola - nie mamy niestety zawodników, którzy mogliby poukładać grę w srodku. Maaskant z pewoscią będzie lobbował na rzecz sprowadzenia jeszcze kogos do srodka. Moim zdaniem czas Sobolewskiego powoli dobiega konca, a sam Wilk nam nie wystarczy - potrzeba kogos doswiadczonego, kto bedzie miał siłę i dobrą dynamikę by podrygować srodkiem pola - to nam zwiększy przewagę nad rywalami.

Maaskant i jego styl gry bardzo mi się podoba - często robi dobre zmiany - jednak w meczu z APOELem na wyjeździe irytowało mnie usilne bronienie wyniku, zbyt duże cofnięcie się do obrony - nie wiem czy zawodnicy byli aż tak zestresowani, że nie potrafili zagrać tak rozważnie jak w Krakowie, czy co?

Mecz z Lechią Wiśle kompletnie nie wyszedł - nie ma co zwalać winy na Maaskanta i go od razu zwalniać. Zawodnicy mają w głowach mecz z APOELEM - widać było po niektórych jak bardzo chcieli, a im bardziej się chce, tym głupsze decyzje podejmuje się na boisku. Czekam jednak na zwycięstwo za tydzień - przyszła pora na to, by Wisła się obudziła!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 28.08.2011, 12:41
No dobra ale za takiego Petrescu było wiadomo chociaż jak on chce żeby grała Wisła ( ciągły pressing i szybka piła ). Za Maaskanta w ogóle nie wiemy jaką on ma filozofię gry a przynajmniej ja nie pamiętam żadnego wywiadu w którym o tym by opowiadał. Cały czas tylko słodkie pierdzenie jak u Jurka Endżela. W jednym z wywiadów mówił, że "jego" Wisłę poznamy po 5-6 tygodniach pracy. Minęło już niemalże 56 tygodni a tutaj dalej nie ma stylu, nie ma jakości, nie ma kompletnie żadnej wizji, żadnych schematów rozegrania akcji, jak byliśmy chujowi w ataku pozycyjnym tak jesteśmy nadal, jak nie umieliśmy wykonywać stałych fragmentów gry tak nie umiemy nadal, jak nie umieliśmy grać z pierwszej piły tak nie umiemy nadal... masakra. Mamy za zajebiście słodki PR naszego trenejro od którego już zaczyna chcieć mi się rzygać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów