The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 20:12
To też jest dobre

Cytat:
„W środę spotkało nas wielkie rozczarowanie, od Ligi Mistrzów dzieliły nas trzy minuty."
Można tak gadać gdyby Wisła była w tym meczu dużo lepszym zespołem od Apoelu i po prostu zabrakło jej szczęscia w końcówce meczu. Apoel raz po raz miał okazję do zdobycia gola i w zasadzie po 30 minutach gry można było zakończyć to spotkanie bo każdy wiedział jak one się skończy. Czy nawet gdyby była równorzędnych przeciwnikiem dla Apoelu ale o to było trudno widząc takie akcje http://www.youtube.com/watch?v=XYBUGe_SG_4

Byłem pewien że piłkarze po przegranej z Apoelem wyjdą wściekli na mecz z Lechią, z pianą w pyskach, i rozjadą rywala chcąc wyrzucić z siebie całego w....ienie po Apoelu. A oni jak ciepłe kluchy. Maaskant poda rękę piłkarzowi i przytuli.
Ostatnio edytowane przez CH. : 27.08.2011 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.08.2011, 20:12
Jak myślicie, doświadczymy jeszcze kiedyś podobnego przebiegu meczu jak ten zaprezentowany poniżej pod wodzą Roberta?:
http://www.youtube.com/watch?v=Z474s21R4g0
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.08.2011, 20:29
borys napisał(a):Wyświetl post
Kolo sie zamknelo, jestesy tam gdzie rok temu.
tylko ze w miedzyczasie zdobylismy mistrzostwo i mimo wszystko osiagnelismy sukces w pucharach
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2011, 20:31
Nie zwalniajcie trenera. Przecież to nie jego wina że się piłkarzom biegać nie chce.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

I tym samym limit szczescia wykorzystalismy.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Mocny napisał(a):Wyświetl post
tylko ze w miedzyczasie zdobylismy mistrzostwo i mimo wszystko osiagnelismy sukces w pucharach
Nie mówimy o wynikach ( wspomniałem o tym na początku dyskusji - wyniki w 100% bronią Maaskanta ), chodzi o pomysł na grę, na stałe fragmenty, na rozegranie czyli pokrótce o styl.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.08.2011, 20:38
Mocny napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój z tym mistrzostwem i sukcesem w pucharach. Mistrzostwo to Skorża osiągał w lepszym stylu, a w pucharach nasze kompromitacje był w dużej mierze zasługą Sosnowca i Suchych Stawów. Przejście Skonto Ryga i Litexu to nie sukces - to wypełenienie planu minimum.

Do dzisiejszego dnia nie krytykowałem Maaskanta, pewnie i teraz nie powinienem - bo przecież bronią go wyniki... Prawda jest jednak taka, że w ostatnich latach nie było w Wiśle trenera mającego tak cieplarniane warunki pracy. Czy przez rok czasu pracy Holendra jest jakikolwiek postęp w organizacji gry? Czy podczas spotkań Wisły obserwujemy wyuczone na treningach zagrywki? Nic z tych rzeczy - dominuje chaos i indywidualne popisy (tych udanych w dzisiejszym meczu nie zauważyłem).

Z drugiej strony - czego można nauczyć Paljica, Bunozę, Diaza, Gargułę, Nuneza, Małeckiego czy innego Bitona? Mamy szeroką kadrę słąbych i przeciętnych piłkarzy i tylko kilku (trzech?) zawodników na dobrym poziomie...

Ponarzekałem, mam nadzieję, że jednak ruszy to wszystko do przodu.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.08.2011, 20:41
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Maaskant nie pracuje w Wiśle od miesiąca. Pracuje lekko ponad rok. Niestety ta drużyna nie czyni postępów. Rozumiem, że pierwsze pół roku trenera było jakie było. Wszyscy pamiętamy doskonale jaki Wisła grała piach. Przyszła przerwa zimowa zaczęły się transfery. W większej lub mniejszej mierze te transfery były konsultowane z trenerem. Teraz też Maaskant dostał takich zawodników jakich chciał. Przygotowywał zespół do Ligi Mistrzów jakąś taktykę miał , swój plan działania również. Niestety taktyka Maaskanta polega głownie na obronie. Nie wiem jak Wy ale ja czasem tego po prostu ku**wa oglądać nie moge. Wszyscy stoją , obrońcy podają między sobą piłkę, zero ruchu jest w zespole. Co gorsza w 5 meczach strzeliliśmy uwaga 3 bramki ( w tym jedna z karnego) . Kolejna sprawa wydaje mi się, że nasz trener ma po prostu piłkarzy których bardziej lubi a których nie. Kirm w tym momencie z taką formą nadaje się do rezerw. Maaskant wpuszcza Kirma i poraz któryś jest cieniem samego siebie. Kolejna sprawa nasze dośrodkowania z rzutów rożnych. Jeśli nie umiemy rozgrywać piłki należy odrazu bezpośrednio ją dośrodkować z rzutu rożnego nie bawić się w żadnego rozgrywanie piłki !!! Coś trzeba zmienić. Musi wcześniej reagować na to co się dzieje na boisku. Jeśli Maaskant podniesie zespół po tych porażkach, będzie jakiś styl w tej drużynie to można powiedzieć wtedy o nim że jest dobrym trenerem.
hmm, bo mamy nową i w dodatku hujową obronę i pasowałoby nie kończyć meczów z mocnymi z 3-4 bramkami ?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.08.2011, 20:46
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
hmm, bo mamy nową i w dodatku hujową obronę i pasowałoby nie kończyć meczów z mocnymi z 3-4 bramkami ?

Ktoś tych ludzi dobierał do zespołu prawda ? I jak narazie to nasza obrona się najlepiej spisuje , nie pomoc czy linia ataku.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 27.08.2011, 20:47
Ktoś tych ludzi dobierał do zespołu prawda ? I jak narazie to nasza obrona się najlepiej spisuje , nie pomoc czy linia ataku.
Oprócz pacynki Diaza.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.08.2011, 20:50
Nigdy nie byłem zwolennikiem Maaskanta, ale fakt faktem wyniki zawsze go broniły, jednak tylko wyniki. Mankamentów było niestety więcej. O ile w zeszłym sezonie nie można było mieć do tego zastrzeżeń, ze względu na sytuację, o tyle teraz trzeba zwracać uwagę nie tylko na wyniki, co zapewne pewna ważna osobistość na Wiśle już robi.

Potwierdza się niestety również fakt, że nie stanowimy drużyny a zlepek indywidualności. W zeszłym sezonie taki model przeszedł, przy dużej pomocy rywali i przy wybijających się indywidualnościach (Małecki, Melikson). Teraz, gdy trochę przygaśli, wygląda na to, że nie mamy innego pomysłu na grę.

Stałe fragmenty, dośrodkowania, wyprowadzanie kontr - jak na mistrza Polski i najlepszą drużynę ostatniej dekady w Polsce, to nie wiem czy słowo żenada jest tutaj wystarczające.

Na koniec aby uprzedzić pewnych forumowych wyjadaczy - nie zwalniam JESZCZE Maaskanta...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 27.08.2011, 20:51
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Oprócz pacynki Diaza.
Nie wiem czy oprócz Diaza.. Ktoś za to odpowiada prawda? Czy Valcx ? Czy Maaskant ktoś wyraził zgodę na to, aby przyszedł do Wisły ? Na jakiejś podstawie takie decyzje zostały podjęte. Jeśli Diaz jest słaby a jest , to próbować Nuneza.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2011, 20:53
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ponarzekałem, mam nadzieję, że jednak ruszy to wszystko do przodu.
U mnie to samo. Teraz na celowniku Poznań. Jak lubię Maaskanta jako człowieka to czuje, że może być w poważnych tarapatach jako trener. Czarno to widzę. Taktyka, przygotowanie fizyczne, psychika.

I nie piszcie głupot, że to nie Maaskant biega po boisku. Jest to jedną z roli trenera, żeby zmotywować piłkarzy do dania z siebie 100%. Mentalnie polegliśmy już w meczach, z Legią, z Polonią na fecie, w Nikozji, dzisiaj. Słabo to wygląda.

Czekam do zimy.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 27.08.2011, 20:53
Nie wiem czy oprócz Diaza.. Ktoś za to odpowiada prawda? Czy Valcx ? Czy Maaskant ktoś wyraził zgodę na to, aby przyszedł do Wisły ? Na jakiejś podstawie takie decyzje zostały podjęte. Jeśli Diaz jest słaby a jest , to próbować Nuneza.
Chyba mnie nie zrozumiałeś, obrona jest w miare ok ale oprócz Diaza - tyle.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 27.08.2011, 20:58
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Chyba mnie nie zrozumiałeś, obrona jest w miare ok ale oprócz Diaza - tyle.

Widocznie tak ; ) No cóż wypada się spiąć przez ten najbliższy czas i poprawić nieco tą gre.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2011, 20:59
Taki jeden przykład wskazujący, że coś jest nie tak. Przychodził do nas Iliev - zanim podpisano z nim kontrakt znałem tego zawodnika tak sobie, pooglądałęm kilka całych meczów Partizana. Te mecze tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że to świetny, szybki i dynamiczny piłkarz. Co dzisiaj widzimy w wykonaniu Ilieva? Zupełny brak szybkości... Ivica snuje się po boisku, nie wraca po stracie (nie mówię, że ma wracać po każdej stracie, ale czasem by wypadało). Czy brak szybkości u takiego piłkarza to złe przygotowanie do sezonu? A może Ivica się nie przykłada do gry - nie wiem. Wiem tylko, że od przygotowań a także motywowania jest trener...
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 27.08.2011, 21:13
im wczesniej sie rozstaniemy w zgodzie tym lepiej dla obu stron...i skonczylbym z mlodymi ambitnymi...trzeba fachowca od trenerki...oczekiwania, wymagania presja, to nie Breda gdzie raz wygrasz raz przegrasz i w sumie w kolko to samo...tutaj byli pilkarze i tenerzy ktorzy mniej zarabiali, mniej mowili za to duuuzo wiecej zrobili...bez analizy i bez zbednego pieprzenia...zwyczajnie "Time to Say Goodbye" jak w piosence Andrea Boccelli jako kibic moge miec takie zdanie i oczekiwanie...co zrobi góra? pewnie wytrzyma...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.08.2011, 21:35
Znacie moje zdanie w sprawie Maaskanta. Nie przypuszczam jednak, aby klub był aktualnie przygotowany na lepszą od niego opcję. Ale wydaje mi się, że teraz nie pora na demolkę całkowitą. Trener ma jeszcze rok umowy. Jeśli zawali, to jej nie przedłuży, tyle tylko, że wtedy znaczyło to będzie, że Wisła jest w głębokiej dupie i trzeba zaczynać wszystko od nowa. Jakie jest więc wyjście ?. Dać trenerowi i drużynie jednoznacznie do zrozumienia, że Podbeskidzie,Apoel i Lechia mają być ostatnimi kompromitacjami Wisły w ich wydaniu. Ważne aby do zimy Wisła liczyła się w wyścigu po tytuł. Wtedy można i bezwzglednie należy ocenić sens dalszej pracy Maaskanta i być gotowym z sensowną dla niego alternatywą.

W LE nie obawiam się więcej kompromitacji, bo nasi zagraniczni piłkarze, będą chcieli skorzystać z reklamy i bez presji na wynik, pewnie trochę lepiej niż z Apoelem pograją, przy wsparciu polskich piłkarzy, dla których puchary są już wręcz przekleństwem, ale i szansą na rechabilitację wieloletnią. Martwią mnie bardziej Ci zagraniczni piłkarze w lidze, gdyż motywacji może im zabraknąć, a jak widać Maaskant nie potrafi pokazać nieposłusznym piłkarzom, że może ich w Wiśle czekać wycieczka do nikąd i Valckx tutaj powinien zareagować, biorąc na siebie prośbę do trenera o takie wycieczki dla niesfornych lub niereformowalnych nieuków bądź nieporozumień piłkarskich. Od teraz pełne zaangażowanie i mobilizacja w zespole to obowiązek każdego piłkarza. Może poprosić Maaskanta o spotkanie kibiców z piłkarzami, na temat imperatywów Reymana, oczywiście w szczerej atmosferze dobrej woli póki co

Maaskantowi doradzałbym postawienie na wyjściowy skład następujący :
Periejko,Jovanovic,Jaliens,Chavez, Nunez,Wilk,Iliew,Melikson,Kirm,Małecki,Genkow ( Jovanic,Lamey,Czekaj,Bunoza,Sobolewski,Garguła,Bit on )
Bezwzględne wymaganie od piłkarzy gry presingiem i na jeden kontakt, zwłaszcza w ataku pozycyjnym jak i kontrującym oraz oczywiście grę bez piłki, jako obowiązkową

Valckxowi doradzałbym zakup, lewego obrońcy, rozgrywającego i skrzydłowego - jeszcze w tym okienku, dla psychologicznego pchnięcia Wisły do przodu i realnego wsparcia jej w walce na 3 frontach boiskowych. Rozgrywający jest wręcz niezbędny, gdyż liczenie na robienie gry przez Chaveza czy Jaliensa lub destrukcyjnego Sobola albo biegacza Meliksona nie zdaje egzaminu. Może Iliewa przetestować na rozgrywaniu ? Jeśli nie Nunez, to może Lamey by zagrał za Diaza czy Pajlica , dopóki Valckx nie znajdzie rasowego PO. Potrzebujemy skrzydłowego od systematycznych podań, a nie wkręcania się w ziemię, jak Patryk, rzucający piękne podanie, raz na ruski rok.

Basałajowi, doradzałbym natychmiastowe rozpoczęcie budowy drugiego boiska treningowego przy R22 oraz ogłoszenie rozpoczęcia budowy bazy poza R22, jak i Akademii, także dla niezbędnego sygnału o budowie Wisły nie tylko kadrowo.
Ostatnio edytowane przez kot : 27.08.2011 o godz. 23:12.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.08.2011, 21:48
Przecież Wisła musi być przygotowana w każdej chwili na zmianę trenera, bo znając historię Maaskanta, może być tak, że samemu może zabrać zabawki i podziękować w każdej chwili. Przezorny zawsze ubezpieczony. Życie. Zresztą to samo Valckx.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.08.2011, 21:55
Dzisiejszy mecz i styl gry zespołu to dramat Maaskanta i tej drużyny.

Jak można przez cały mecz oddać 2 celne strzały na bramkę Lechii Gdańsk? To co będzie, jak przyjedzie Fulham? Nie wyjdziemy z połowy?

Momentami zastanawiałem się, co by było gdyby Lechia przyjechała w pełnym składzie, z Traore, Nowakiem... Byłoby 0:2? 0:3?

Maaskant, człowieku, do pracy, zrób coś z tymi chłopakami, pozbieraj ich do kupy, bo nie da się tego oglądać.

Fajnie było żyć marzeniami o Lidze Mistrzów ale teraz czas zejść na ziemię, póki co fakty są takie, że w Ekstraklasie gramy fatalnie. 6 meczów, 5 punktów, 3 strzelone bramki - na taki bilans może sobie pozwolić Podbeskidzie albo inny Bełchatów ale nie mistrz Polski.

Sezon jeszcze nie jest stracony, ale tą drużyną ktoś musi wstrząsnąć.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 27.08.2011, 22:00
Rok temu po takiej tragedii, w przerwie na reprezentacje jak pojechali do Zakopanego, to potem prezentowali jakis tam styl. Powygrywali te mecze po 1:0 na koniec jesieni, i dobrze to wygladalo. Potem na wiosne znowu ok, gralismy ofensywnie i rozjezdzalismy sporo druzyn, przyszedl mecz ze Slaskiem i Gornikiem, od tamtego czasu diametralna zmiana taktyki na defensywną - i teraz to wyglada tak, jakby nasi pilkarze zapomnieli jak sie atakuje. Dramat to dobre slowo do opisania dzisiejszego meczu. I tyle bo nawet pisac sie o tym nie chce.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.08.2011, 22:22
1. Wisła grała z Lechią, która w końcu musiała wygrać
2. zawodnicy cały czas myślami byli na Cyprze

moim zdaniem są psychicznie wymęczeni, parę dni na "reprę" i umysły będą "zresetowane"

W Wiśle nie ma lepszej alternatywy, zmiana nie da tu długotrwałych efektów, a niektórzy z was myślami są parę lat wstecz, to nie tamta Wisła, nie tamten czas...

m dalsza kolejka tym powinno być lepiej
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2011, 22:52
o co kaman ze skandowaniem nazwiska Maaskanta po meczu ?
czym sobie nasz trenejro na to zasłużył ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.08.2011, 23:05
Nie jestem zwolennikiem Maaskanta i nigdy nie byłem i nie będę...ale

po dzisiejszym meczu dostrzegłem cos co wcześniej umykało mojej uwadze. Muszę przyznać ze to nie jest tylko jego wina ze druzyna gra jak gra, niektorzy piłkarze niestety w tym mu pomagają. Grajki typu Diaz i Małecki ciągną tę druzynę w dół, tylko kto ich wybiera znów do składu? trener? heh jestem kurewsko zmieszany...
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2011, 06:35
Maskant nie powinnien już trenować Wisełki to nie tędy droga ...obiadki wspólne jazda na rowerkach itd.. to jest trener ? to jest nianka...
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.08.2011, 07:18
Trenera by tylko gonili...gamonie jedne!!!
I kogo teraz sobie skołujecie przed LE
Po co takie posty piszecie?

Takie ciasto jakie produkty - a ugniatać to każdy kucharz umie.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.08.2011, 07:18
Wisla Maaskanta nie ma swojego stylu - zaczynamy grac jak ktos Nam bramke strzeli. Raz sie uda odrobic straty, nastepnym razem nie - takim sposobem to na pewno obronimy Mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 08:17
Trzeba mieć we łbach nasrane aby chcieć zwalniać trenera po dwóch przegranych meczach .
Tak trudno zrozumieć,że piłkarze są w dołku psychicznym po apoelu i nie da się tego zmienić z dnia na dzień ? i niech nikt nie pierdzieli o profesjonalizmie bo sami do tej pory rozpamiętujecie apoel a od pikarzy wymagacie aby w 3 dni zapomnieli i skupili się na lidze.

Mieliście zwolnienie trenera niedawno ( Skorzy) i co przyszedł Kasperczak i jeszcze większy burdel zrobił w Wiśle.

Zaczekać z rozliczaniem Maaskanta do końca tej rundy będzie znane miejsce w tabeli i sytuacja po pucharach.Są 2 tygodnie wolnego nastawienie psychiczne się zmieni jest czas na popracowanie a chęć wygrywania znowu powróci bo za 2 tygodnie prestiżowy mecz który będą chcieli wygrać.
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 08:40
Zarząd, Właściciel, Valckx i Maaskant muszą przemyśleć politykę kadrową w zespole.

Niestety okazuje się, że grajkowie klasy takiej jacy są obecnie w Wiśle nie potrafią grać co 3 dni.

Takie granie wymaga bycia profesjonalistą, odpowiedniego odżywiania, cyklu dnia, snu, prowadzenia się, ogólnie regeneracji i profesjonalnego treningu. Tutaj nie da się oszukać organizmu, nawet lekka nadwaga, czy braki w treningu mięśniowym od razu wychodzą.

Widać też, że koncepcja 2-ch niby wyrównanych 11tek piłkarzy powiedzmy zarabiających średnio 200K EURo za sezon się nie sprawdza, ponieważ i jedni i drudzy nie dają jakości gry i profesjonalizmu.

Niby kupujemy gości, którzy mają nam dać jakość jak Jaliens, Lamey, Genkov, Melikson, a potem wychodzą na mecz z takim Apoelem na miękkich nogach!!

Brak kominów płacowych (urowniłowka jak za komuny, wszystkim po równo), też się nie sprawdza.

Niestety, trzeba przejść moim zdaniem na budowanie drużyny w oparciu o 3-4 zawodników naprawdę dobrej klasy, którzy grali pod presją w klubach o coś np. w Portugalii, Grecji, Niemczech, Francji i nie mają jeszcze 35 lat.

tacy zawodnicy poza jakością w grze i profesjonalizmem, mogą ułatwić ściągnięcie sponsora (kto będzie sponsorował taką dziadowską defensywną kopaninę jaką teraz prezentujemy), oraz zapełnić stadion (ludzie nie będą chodzić masowo oglądać takiego dziadostwa, a w nagrodę, za to że przynoszą kasę do klubu, zostają jeszcze zjechani, przez pseudo-gwiazdę Małeckiego, powinien dostać za tą wypowiedź taką karę finansową, żeby się nie pozbierał).

Niestety trzeba się liczyć z kontraktami rzędu 1 mln EUR, tacy dopiero zawodnicy dadzą jakość, pokażą profesjonalizm, do nich dobrać 7 bardzo dobrych kondycyjnie rzemieślników z kontraktami rzędu 500K EURo, oraz 6-7 młodych gniewnych, którzy chcą się przebić, średni kontrakt 100K EURo, może 2-3 młode gwazdki z kontraktami rzędu 500K EURo .

W sumie:
- 4x1mln = 4 mln EURo
- 7x0,5mln = 3,5 mln EURo
- 7x0,1 mln = 0,7 mln EUR
- 3x0,5 mln = 1,5 mln EUR
w sumie = 9,7 mln EUR = 40 mln PLN

Czy nas nie stać? podobno mamy budżet ponad 40 mln PLN, na samym wejściu do Champions League można zarobić podobno 10mln EUR.

Mamy stadion (niedługo) na 35 tys. miejsc, przy biletach średnio po 50 PLN i przy pełnych trybunach przez cały sezon (karnety) ,dałoby z samych biletów:
35000 x 15 x 50 PLN = 26,25 mln PLN (jak ktoś chce średnią więcej niż 50 PLN za bilet to łatwo przemnożyć).
A dochody z miejsc VIP i lóż?

Taka drużyna raczej gwarantowałaby co roku, awans do pucharów i grupę LE (przychód rzędu 3-5 mln EUR).

I na koniec.

Uważam, że nie stać nas na trenera który się dopiero uczy.
Trzeba wyciągnąć z kieszeni z 1mln EURo i ściągnać trenera, który ma doświadczenie i już jakieś osiągnięcia.

Trzeba skończyć z polskim dziadostwem i podejściem, wyłożyć 5 PLN zarobić 5 mln EURo. Bo tak jak widać się nie da
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 28.08.2011 o godz. 08:43.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.08.2011, 08:53
Nie dawno jeszcze 80% śmiało się z Wojciechowskiego, a teraz dokładnie zachowuję się tak samo. Kluby Diaza, zwalnianie trenera etc.
Boli to że Maaskant twierdzi że drużyna grała dobrze podczas gdy grała skandalicznie słabo. Teraz zmiana trenera nic nie da, trzeba czekać do zimy i po analizie podjąć ewentualne decyzje.
Robert jest typem trenera który zawsze stoi za swoimi zawodnikami, może dlatego nie chce jechać ich po mediach, zobaczymy czy uda mu się wyciągnąć drużne z kryzysu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.08.2011 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów