The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
River
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 11:48
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Napisać Ci jacy zawodnicy rok temu grali z Amicą?
Juventus 3-3 na wyjeździe
(13) Alexander Manninger
(21) Zdeněk Grygera
(33) Nicola Legrottaglie
(3) Giorgio Chiellini
(29) Paolo De Ceglie
45 (2) Marco Motta
(27) Miloš Krasić
(4) Felipe Melo
(5) Mohamed Sissoko
(20) Davide Lanzafame
55 (23) Simone Pepe
(9) Vincenzo Iaquinta
79 (8) Claudio Marchisio
(10) Alessandro Del Piero

Manchester City 3-1 u siebie
(1) Shay Given
(2) Micah Richards
(38) Dedryck Boyata
(19) Joleon Lescott
(3) Wayne Bridge
70 (13) Aleksandar Kolarov
(8) Shaun Wright-Phillips
46 (21) David Silva
(24) Patrick Vieira
(5) Pablo Zabaleta
(7) James Milner
78 (4) Vincent Kompany
(11) Adam Johnson
(9) Emmanuel Adebayor

Przy tych zawodnikach Ci których napisałeś to raczej niższa półka, Amica dała radę , my też damy! Fajne jest też to ,że będziemy znów mogli pokazać angolom jak potrafią bawić się na meczu prawdziwi fanatycy!
Zarowno Juventus jak i MC do meczow w LE podchodzili na pol gwizdka. Dla City priorytetem bylo zalapanie sie w PR do pierwszej trojki. A Juve z kolei ewidentnie Amice zlekcewazylo. My raczej na takie podejscie nie mamy co liczyc, bo takie Fulham bedzie chcialo w pucharach grac jak najdluzej.
I druga sprawa. Juz smutniejsza. Amica miala wowczas jakis styl, ktorego sie trzymala i to dawalo jej w pucharach wyniki. My nie mamy zadnego, tzn w sumie mamy, styl nijaki.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.08.2011, 12:02
Kiedy wronki zaczeły dobrze grać ? a wtedy gdy odpadły z eliminacji LM presji już nie było bo każdy liczył na LM i w LE grali jak grali.To samo Wisla presja była ogromna odpadliśmy i możemy grać bez presji nikt nie pompuje balonika nie będzie nadawania o 15 latach bez LM i o tych ogromnych milionach.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.08.2011, 12:05
River napisał(a):Wyświetl post
Zarowno Juventus jak i MC do meczow w LE podchodzili na pol gwizdka. Dla City priorytetem bylo zalapanie sie w PR do pierwszej trojki. A Juve z kolei ewidentnie Amice zlekcewazylo. My raczej na takie podejscie nie mamy co liczyc, bo takie Fulham bedzie chcialo w pucharach grac jak najdluzej.
I druga sprawa. Juz smutniejsza. Amica miala wowczas jakis styl, ktorego sie trzymala i to dawalo jej w pucharach wyniki. My nie mamy zadnego, tzn w sumie mamy, styl nijaki.
A skąd wiesz jak podejdą do ligi europejskiej Fulham, Odense i Twente? Pisanie ,że Fulhamowi zależy na pucharach to czyste wróżenie bo nikt teraz tego nie wie. Na meczach u siebie pokazywaliśmy ,że potrafimy wygrać z większymi drużynami więc szanse na awans napewno są
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 27.08.2011 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2011, 13:22
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Kiedy wronki zaczeły dobrze grać ? a wtedy gdy odpadły z eliminacji LM presji już nie było bo każdy liczył na LM i w LE grali jak grali.To samo Wisla presja była ogromna odpadliśmy i możemy grać bez presji nikt nie pompuje balonika nie będzie nadawania o 15 latach bez LM i o tych ogromnych milionach.
Nie wtedy kiedy odpadli z el. LM tylko już w grupie LE. PO drodze jeszcze gwałcili futbol bodajże z Dniepro.

Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2011, 14:16
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy szans z OB grajac bez Meliksona i Sobolewskiego, no chyba ze Cupial da te obiecane 5 mln euro na transfery.
a gdzie tak obicał?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2011, 14:33
Maciuś, Cupiał to Ci chyba te 5 milionów obiecał jak z nim na kawie byłeś, bo ja się nie spotkałam nigdzie z taką informacją. Nawet Stan Valckx kiedyś się wypowiadał, że jak znajdziemy jakiegoś ciekawego piłkarza, to pieniądze się znajdą i nie ma jakiejś określonej "puli", którą Wisła może na transfery przeznaczyć. Co nie zmienia faktu, że już się raczej nie wzmocnimy w tym oknie i do fazy grupowej musimy przystąpić z tym, co mamy.

A dlaczego Melikson i Sobolewski mieliby nie grać z Odense?

@Ventigo dzięki, nie wiedziałam
Ostatnio edytowane przez gypsy : 27.08.2011 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.08.2011, 15:42
Cytat:
A dlaczego Melikson i Sobolewski mieliby nie grać z Odense?
krótko: kartki z el LM liczą się do LE
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.08.2011, 15:53
Hmmm.... taki kwiatek na forum Fulham:
Cytat:
Wisla
Fulham
odense
twente
Czyżby się nas aż tak obawiali?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2011, 15:55
Oj, nie wydaje mi się, żeby Twente zajęło ostatnie miejsce w tej grupie Kibice Fulham chyba trochę przesadzili, ale to miło, że nas doceniają, obyśmy ich utwierdzili w tym przekonaniu
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2011, 16:41
Taka ciekawostka z forum Fulham:

http://cc.fulhamfc.com/forum/topics/...k-w-supporters

Cytaty:

"yes they were on his gangs programme, but its Cracovia thay hate. They have killed fans in Krakow just for wearing a scarf, on non matchdays. But against us, i wouldn't expect the same level of hatred."
"it will be the hardest away game of the group... although everyone who's going should enjoy the atmosphere there"
"I think Krakow will be a great place to visit but I dont think I'll be wandering around in my white shirt - I'll have a jacket on

Ostatnio edytowane przez hawaiisurfer : 27.08.2011 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2011, 20:52
A tu taka ciekawostka w jakiej formie jest Twente:
Cytat:
Rywal Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europy Twente FC wygrał 4-1 (3-1) z VVV-Venlo w spotkaniu 4. kolejki holenderskiej Eredivisie. Zespół z Enschede jest liderem tabeli z kompletem punktów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.08.2011, 21:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
61% posiadania piłki.25 strzałów 15 celnych
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 27.08.2011, 22:03
Pierwszy mecz gramy z teoretyczniej najsłabszym rywalem u siebie, więc jeżeli to przegramy to nie mamy czego szukać w LE
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 07:20
A czemu mielibysmy wygrac skoro zagramy bez Meliksona i Sobola i bez transferowych wzmocnien?
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 28.08.2011, 08:36
Chyba aż tak źle nie jest chociaż po wczorajszym meczu mam coraz większe wątpliwości
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2011, 09:36
http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY
ja bym przypomniał jeszcze te film komplikacja także z golami z Polskiej ligi !!!!

ps.. Jedno tylko przeraża czas który tak szybko leci Jezuu to już 10 lat minie za rok od wielkich meczów z Schalke i Parmą w pucharach !!! niewiarygodne chciało by się powiedzieć
Ostatnio edytowane przez Borinho : 28.08.2011 o godz. 09:41.
Borinho
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.08.2011, 10:00
^^ Może by tak petycja z prośbą do POLSAT o włączenie do swojej ekipy Basałaja... Jak się słucha ten komentarz, to aż chce się oglądać! Już 10 lat... pamiętam te mecze tak jak by to było wczoraj.

Porażka na Cyprze, 0-1 z Lechią. O ile porażkę na Cyprze można wytłumaczyć brakiem wystarczających umiejętności i wiary w siebie, o tyle nie ma usprawiedliwienia dla piłkarzy za wczorajszy mecz.
Nie chodzi mi o brak zaangażowania, bo to widziałem u każdego z nich (prawie, pozdrawiam Kostarykańskiego Komara).
Chcieli wygrać, ale nie można wygrywać meczu jeżeli każdy gra pod siebie. Iliev, Małecki, Melikson - każdy ma nieprzeciętne umiejętności, ale nie potrafią ich sprzedać w ostatnich meczach. Nie można rozpoczynać akcji od holowania piłki, dla czego nie widać sławnych trójkątów na boisku? Maaskant musi wrócić do gry 1 def. pomocnikiem i 2 ofensywnymi pomocnikami. Wisła musi kreować grę, a nie wiecznie czekać na kontrę. Już wolę zremisować mecz, ale mieć te kilkanaście sytuacji pod bramką przeciwnika, kreować grę przez większość meczu. Kibic chce widzieć konstruowanie akcji. Więcej gry z 1 piłki, klepa, klepa, klepa. Holowanie piłki tak, ale tylko jeżeli nie ma kolegi do zagrania, a jest okazja do zdobycia przestrzeni, uderzenia. Kur=a panowie, trenera nie zwalniajcie, bo to nie ma sensu. Maaskant wieży w zespół i ja mu wierzę, piłkarze też uwierzą. Zdobędziemy mistrzostwo!
Odpowiedz cytując
Flesz
Member

Od: 07.2003

Stary 28.08.2011, 10:21
liga holenderska jest bardzo "niewyrównana", takie wyniki drużyn z czołówki z przeciętniakami to nic nadzwyczajnego.

Wisla ma szanse powalczyć w tej grupie o awans ale pod jednym warunkiem - musi grać odważnie i ofensywnie!!

wszystkie seukcesy polskich klubów w ostatnich latach w pucharach byly oparte na odwaznej i ofensywnej grze, tak jak za czasów Wisły Kasperczaka czy rok temu amica....

chowając sie w kazdym meczu za podwojna gardą niestety nie ugramy wiecej jak 3-4 punkty. Maskant musi coś z tym zrobić, wpoić w nich wiarę że grając odważniej więcej można zwojowaćw Europie.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2011, 11:03
Twente to obecnie absolutna czołówka ligi holenderskiej. W ostatnich 3 sezonach raz zostali mistrzem, dwa razy zajęli drugie miejsce (w poprzednim sezonie wyprzedzeni w ostatniej kolejce). Wiadomo że jeśli chodzi o Holandię to zdecydowana większość kojarzy PSV, Ajax czy Feyenoord. Natomiast obecnie to Twente jest zespołem nadającym ton rozgrywkom ligowym w Holandii i ugranie z nimi jakichkolwiek punktów w grupie będzie ciężkie.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.08.2011, 13:27
gdyby ktos chcial poogladac Fulham w akcji to wlasnie leci ich mecz http://www.livefootballol.com/jimeyt...r=zdfndfndfnsn
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.08.2011, 15:09
Z taką grą jak w ostatnich meczach to nie mamy czego szukać w LE. Martwi mnie rzecz jedna: o ile Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę ale rewelacyjnie spisywał się w LE, to Wisła może wtopić wszystko. Brak klasowych zawodników odbije się mocną czkawką w tym sezonie, gdyż moim zdaniem mecz z Lechią to nie przypadek. Do tego rozpoczęła się nagonka medialna na Małego. Zobaczymy co na to kibice... Atmosfera w szatni jest podgrzana do granic czerwoności, presja o wynik zaczyna plątać nogi, co nie jest dobre. Rozpoczyna się cholerny kryzys, który mam nadzieję Maaskant przetrwa, bo nie wyobrażam sobie Probierza w Wiśle.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Miguelito
Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 15:21
Z innych boisk:

FC Twente Enschede 4 - 1 VVV Venlo

Newcastle U. 2 - 1 Fulham

OB Odense 2 - 4 Sonderjyske
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 16:20
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą jak w ostatnich meczach to nie mamy czego szukać w LE. Martwi mnie rzecz jedna: o ile Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę ale rewelacyjnie spisywał się w LE, to Wisła może wtopić wszystko. Brak klasowych zawodników odbije się mocną czkawką w tym sezonie, gdyż moim zdaniem mecz z Lechią to nie przypadek. Do tego rozpoczęła się nagonka medialna na Małego. Zobaczymy co na to kibice... Atmosfera w szatni jest podgrzana do granic czerwoności, presja o wynik zaczyna plątać nogi, co nie jest dobre. Rozpoczyna się cholerny kryzys, który mam nadzieję Maaskant przetrwa, bo nie wyobrażam sobie Probierza w Wiśle.
Spokojnie, rok temu kuchenki dzięki Kotorowi nie zakończyły pucharów na Inter Baku, potem beznadziejny dwumecz z conajwyżej przeciętnie grającą Spartą, a od meczu z Dnipro zaczęło się u nich coś wreszcie zazębiać. Jesteśmy w kryzysie, nie ma co się oszukiwać, ale mamy dobrych piłkarzy, szeroką kadrę i możemy grać z pozytywnym skutkiem na obu frontach. Kluczowym meczem będzie ten z kuchenkami 9 września, bo dzięki niemu będziemy mogli zachować kontakt z czołówką i jest też dobrym przetarciem przed pierwszym meczem w LE. Wczoraj po słabym meczu z Nikozji trudno było wymagać od naszych zawodników super gry, ale teraz mają 2 tygodnie przerwy, większość z nich odpocznie i będzie mogła przemyśleć pewne rzeczy.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.08.2011, 17:03
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Wypij melisę,a później przeczytaj co napisałeś Ludzie skąd w was ta panika,spokojnie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2011, 17:16
Edson napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, rok temu kuchenki dzięki Kotorowi nie zakończyły pucharów na Inter Baku, potem beznadziejny dwumecz z conajwyżej przeciętnie grającą Spartą, a od meczu z Dnipro zaczęło się u nich coś wreszcie zazębiać. Jesteśmy w kryzysie, nie ma co się oszukiwać, ale mamy dobrych piłkarzy, szeroką kadrę i możemy grać z pozytywnym skutkiem na obu frontach. Kluczowym meczem będzie ten z kuchenkami 9 września, bo dzięki niemu będziemy mogli zachować kontakt z czołówką i jest też dobrym przetarciem przed pierwszym meczem w LE. Wczoraj po słabym meczu z Nikozji trudno było wymagać od naszych zawodników super gry, ale teraz mają 2 tygodnie przerwy, większość z nich odpocznie i będzie mogła przemyśleć pewne rzeczy.
Nie jesteśmy w kryzysie, to nasz chleb powszedni. Czasami gramy lepiej, czasami słabiej, męczymy się, mamy wzloty i upadki, ale mecz z Lechią nie wyróżnia się jakoś szczególnie in minus na tle tego co zaprezentowaliśmy w poprzednim i tym sezonie w co najmniej kilku spotkaniach. Tak wygląda i będzie wyglądała gra Wisły w najbliższym czasie, powinniście się do tego przyzwyczaić.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.08.2011, 21:59
Miguelito napisał(a):Wyświetl post
Z innych boisk:

Ogłądałem ten mecz na Polsacie Futbol - tam powinno być z 8 - 1. Sorry, ale przy obecnej formie Wisła nie ma absolutnie żadnych szans z Twente. Pozostaje mieć nadzieje, że formę odbudujemy, i uda sie polec z jakim-takim honorem.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
karolll
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 28.08.2011, 22:23
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteśmy w kryzysie, to nasz chleb powszedni. Czasami gramy lepiej, czasami słabiej, męczymy się, mamy wzloty i upadki, ale mecz z Lechią nie wyróżnia się jakoś szczególnie in minus na tle tego co zaprezentowaliśmy w poprzednim i tym sezonie w co najmniej kilku spotkaniach. Tak wygląda i będzie wyglądała gra Wisły w najbliższym czasie, powinniście się do tego przyzwyczaić.
Nikt sie do tego nie będzie przyzwyczajał bo Wisła ma grać w piłke a tego do tej pory nie robi. Po to został zatrudniony Maaskant żeby nauczyć ich grać , wyrobic jakiś styl. Narazie nie ma żadnego, dlatego maja 2 tygodnie teraz do meczu z Lechem , w którym gra musi być lepsza , bo tych zawodnikow stac na ładną dla oka gre i wygrywanie meczów (przynajmniej u siebie) pewnie i wysoko.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.08.2011, 22:28
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Wypij melisę,a później przeczytaj co napisałeś Ludzie skąd w was ta panika,spokojnie
Nie napisałem nic nadzwyczajnego, tylko jak jest i moje obawy o to, co może być.

Edson napisał(a):Wyświetl post
Właśnie ten kluczowy mecz wypadł w nieodpowiednim momencie. Dobrze, że jest przerwa, bo z marszu dostalibyśmy w Poznaniu niezłe bęcki. Wiesz, ja nie martwię się o to czy się rozpędzą, bo to jest pewne, ale martwi mnie cierpliwość władz klubu. Zawsze u nas musi być na już, a presja nie pomaga. Trzeba wierzyć...
Ale jest też pozytyw, władze widzą, że bez dalszego wzmacniania składu nie da rady walczyć skutecznie na kilku frontach.
Co do grupy LM, może przedstawię moje przemyślenia:
Fulham- przegrana na wyjeździe; jest szansa na remis u nas
Twente- dwa razy baty,
Odense- remis na wyjeździe i wygrana u nas..
...widzę w grupie 5ptk. Może ktoś mnie zlinczuje, że pesymistą jestem, ale przy tej organizacji gry i klasie przeciwników, moim zdaniem nie ma co liczyć na więcej. Bo mam wrażenie że Fulham i Twente są mocno nastawione na puchary. Do tego Fulham nie ma szans na grę w pucharach w przyszłym sezonie. Zdobycze punktowe ponad to co napisałem będą wielkim sukcesem.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 28.08.2011 o godz. 22:43.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.08.2011, 06:19
Miguelito napisał(a):Wyświetl post
Z innych boisk:

Newcastle U. 2 - 1 Fulham

OB Odense 2 - 4 Sonderjyske
Liga to akurat zaden wyznacznik. Twente od dawna jest w formie - graliby w LM gdyby nie trafili na Benfice a Fulham w lidze ma trudniejszych przeciwnikow niz My. Odense to rzeczywiscie niespodzianka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów