The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2011, 17:42
Jeśli wygramy pierwszy mecz , to potem nam się rozgrwka ułoży arcy ciekawie .

z terminarza troche widać , że mecz 5 kolejki z Odense na wyjeździe będzie meczem o wszystko

całkiem możliwe też , że nasz ostatni mecz z Twente będzie... meczem o pietruszke dla holendrów . Ze starć Twente - Fulham , gdzie obie ekipy będą na 100% zmobilizowane , Twente powinno sobie podardzic . Oczywiście to założenie czysto teoretyczne .

Nie zdziwię się jeśli Fulham podejdzie do meczów z nami jak do spotkań II kategorii , jak Man City z Lechem rok temu .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.08.2011 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2011, 17:42
2 zwyciętwa z Odense 2 zwycięstwo z Fullham które gra na kilku frontach( liga i angielskie puchary no i LE) i bynajmniej 1 zwycięstwo z Twente i Wisła miała by udane święta.
Karherop co do Fullham to raczej lepiej nie lekceważyć rywala.Fullham może wyjść co prawda w rezerwowym składzie ale tylko w jednym wyjazdowym spotkaniu z Wisłą by sprawdzić rywala ale u siebie raczej nie odpuszczą.Na szczęście rywal Twente jest z Holandii więc jest do rozpracowania prze Holenderski duet z Krakowa i przy dobrym rozpracowaniu można jeden mecz z Twente wygrać.A co do Odense to nie APOEL ani Barcelona i jest w zasięgu Wisły
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 26.08.2011 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2011, 17:44
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
wiadomo jaka stacja będzie pokazywać mecze Wisły w fazie grupowej na europejskich arenach?
Jak nie polsat otwarty to TV4 ale tak na 99%
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2011, 17:45
Trochę nie rozumiem ludzi co tak narzekają, to może lepiej byśmy trafili do gr A z Rubinem Kazań i Totenhamem, gr D z mocnym Lazio i Sportingiem, E - Besiktas, Kijów, I Udinese, Atletico, Rennes? Owszem mogliśmy trafić ciut lepiej ale nie jest źle. Z każdym rywalem Wisła może nawiązać wyrównaną walkę u siebie. Liczę wobec tego na przedział 5-7 pkt u siebie. Na wyjeździe będzie cieżko szczególnie w Holandii, ale np już w Danii i Anglii szansa na 2-4 pkt jest.
Moja chłodna ocena:
Twente zdecydowany faworyt do awansu
Fulham, Wisła- wg mnie zespoly na podobnym poziomie
Odense- półklasy niżej niż w/w 2 ekipy. Pomiędzy tymi 3 ekipami będzie walka o drugą lokatę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2011, 17:47
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak nie polsat otwarty to TV4 ale tak na 99%
rok temu polsat olał sprawe , puszczał mecze lecha w tv4 i pewnie żałuje do dzis , oglądalność by miał zajebistą

myślę że puszczą Wisłę w otwartym , Legię zreszta też powinni ( jak się godziny nie będą pokrywać )

chyba że znowu wyjadą z jakimś serialem
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2011, 17:53
Lipna grupa. Wymagające zespoły, a mało medialne. Myślałem, że coś natrzaskamy do rankingu, skoro już się znaleźliśmy w LE, a nie LM. Ale patrząc na przeciwników nie spodziewam się więcej jak 3 punktów. Raczej żaden z tych zespołów nie wyłoży na te rozgrywki lachy. Jak zrobiliby to Włosi czy np Tottenham. Więcej, każdy z nich ma coś do udowodnienia w LE : jako szansę rehabilitacji (Twente) lub pokazania się w Europie (Odense). Jedynie Fulham może lekko odpuścić, chociaż to nie jest górna połówka Premiership więc być może będą chcieli sobie odbić, że w lidze dostają po łbie.\
Także..pff. Lepiej się skupić na lidze
..
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2011, 17:54
po to były kolorowe kulki dziś, by drużyny z tego samego kraju nie grały o tej samej porze. Jak Wisła o 19 to Legia o 21:05 i na odwrót. Wszystko robione jest pod kibiców.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.08.2011, 17:55
Nie doceniacie Fulham strasznie. Przerażające. Przypomnę tylko, że Fulham jest finalistą Ligi Europy z przed dwóch lat. To że bronią się przed spadkiem w angielskiej ekstraklasie nie świadczy o niczym. Twente bardzo mocne, akurat trafiliśmy na nich kiedy mają najlepszy okres w swojej historii (prawie najlepszy w 75' finał pucharu UEFA). Odense to klub na naszym poziomie aktualnie z tym że mocno nieprzewidywalny. Mogą wygrać z każdym.

Ten hurra optymizm niektórych zadziwiający. Patrząc realnie będziemy mieli ciężkie mecze. Grupa w której może się wszystko zdarzyć i awans żadnej z tych ekip nie będzie zaskoczeniem.

Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2011, 18:22
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Nie doceniacie Fulham strasznie. Przerażające. Przypomnę tylko, że Fulham jest finalistą Ligi Europy z przed dwóch lat. To że bronią się przed spadkiem w angielskiej ekstraklasie nie świadczy o niczym. Twente bardzo mocne, akurat trafiliśmy na nich kiedy mają najlepszy okres w swojej historii (prawie najlepszy w 75' finał pucharu UEFA). Odense to klub na naszym poziomie aktualnie z tym że mocno nieprzewidywalny. Mogą wygrać z każdym.

Ten hurra optymizm niektórych zadziwiający. Patrząc realnie będziemy mieli ciężkie mecze. Grupa w której może się wszystko zdarzyć i awans żadnej z tych ekip nie będzie zaskoczeniem.
Dwa lata temu to już wieki temu. Ale to nawet nie chodzi o to, że nie doceniamy Fulham - my raczej doceniamy, że to tylko Fulham, a nie Lazio, Udinese, Altetico albo Schalke.

Nikt nie wyjdzie przed nami i się nie położy. Ale z każdym z tej grupy można wygrać u siebie i powalczyć o remis na wyjeździe.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.08.2011, 18:27
To już nie jest to samo Fulham co dwa sezony temu. Najmocniejsze oczywiście Twente. Jakikolwiek punkt z nimi to będzie sukces. Aby myśleć o awansie trzeba wygrać u siebie z Fulham i Odense plus dwa remisy. Osiem punktów przy wyrównanej grupie a przynajmniej trzech drużynach może dać awans.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.08.2011, 18:41
Jak już pisałem wcześniej, trzeba liczyć na słabą grę Fulham w lidze, a wtedy LE zejdzie im na dalszy plan. Twente wydaje się poza zasięgiem i choć 1 remis z nimi będzie sukcesem. Odense to zespół o porównywalnym poziomie do nas, ale dzięki temu są szanse na 4 punkty w meczach z nimi.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2011, 18:50
Bardzo ciekawa grupa się nam trafiła i co najważniejsze bardzo możliwa do przejścia.. Odense to drużyna jak najbardziej do ogrania ( traciła aż 26 pkt do Kopenhagi w zeszłym sezonie, która też nie błyszczy), dodatkowo Fulham, który może skupiać się na lidze jeśli nie do końca będzie im szło.. no i Twente, najtrudniejszy z rywali, pocieszeniem może być to, że gramy z nimi w ostatniej serii spotkań, kiedy to mogą mieć już zapewniony awans. Niewątpliwym atutem jest R22, tutaj możemy liczyć nawet na komplet, plus do tego 2 punkty przywiezione z wyjazdów.. może nam to dać awans.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.08.2011, 18:56
Ważne aby połączyć grę w pucharach z Mistrzostwem Polski (bo tylko ono Nas interesuje) w lidze. I tu dobra nowina, właśnie Amica wtapia w Zabrzu (a pomyśleć że np Sz. Kol.thechris/pozdrawiam/ już tyle nam tu pisał o jej potędze).
Ważne abyśmy patrzyli na siebie i gromadzili tak doświadczenia w pucharach z zespołami lepszymi bądź co bądź od siebie , jaki gromadzili punkty w lidze tak aby obronić mistrzostwo na koniec sezonu.
Łączenie LE i nasze ligi udanie jest mozliwe. Upieram sie że jest to realne i nie musimy iść w ślady Amici z ubiegłego sezonu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 26.08.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
-Spartakus-
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2011, 19:08
Jak wygramy wszystkie mecze na swoim boisku, to nawet, gdy przegramy wszystkie na wyjeździe awansujemy !!!
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.08.2011, 19:21
Trzecia siła ligi holenderskiej (za Ajaxem i PSV), trzecia siła ligi duńskiej (za duetem z Kopenhagi) i średniak ligi angielskiej. Grupa porównywalna z tą, jaką mieliśmy w sezonie 2006/07 (Blackburn, Nancy, Basel i Feyenoord). Na pewno nie jesteśmy na straconej pozycji i nie oszukujmy się, ale ta grupa jest dużo łatwiejsza od tej jaką miały kuchenki w zeszłym sezonie.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.08.2011, 19:25
Pewni jesteście, że kartki z eliminacji, jeszcze w naszym przypadku ligi mistrzów, liczą się w fazie grupowej ligi europy?

Trochę by to poronione było.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.08.2011, 19:28
Cytat:
Trzecia siła ligi holenderskiej (za Ajaxem i PSV), trzecia siła ligi duńskiej
Patrząc na trzy ostatnie sezony , to ciężko się zgodzić.
A już z pewnością Broendby nie jest drugą siłą ligi duńskiej.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 26.08.2011 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2011, 19:38
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Pewni jesteście, że kartki z eliminacji, jeszcze w naszym przypadku ligi mistrzów, liczą się w fazie grupowej ligi europy?

Trochę by to poronione było.
na pewno te zawieszenia obowiązywałyby w grupie LM
do LE nie jestem pewien, dlatego pytałem...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2011, 19:43
Rok temu to Twente zdobyło majstra, w tym stracili tytuł w ostatnim meczu bo mieli lidera, no ale z Ajaxem grali chyba
Odpowiedz cytując
kelmaj
Member

Od: 05.2008

Stary 26.08.2011, 19:48
PSV w tamtym sezonie można powiedzieć, że straciło mistrza na własne życzenie :(

Sportowo lepsze dla nas Twente. Zobaczycie jak Boeren klepią warszawiaków jak na treningu ;-) Pewnie troche oszczędzony skład przed weekendowym meczem z Ajaxem, mają szczęście

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.08.2011, 20:43
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Rok temu to Twente zdobyło majstra, w tym stracili tytuł w ostatnim meczu bo mieli lidera, no ale z Ajaxem grali chyba
Litości ... mistrza, majster to jest na budowie i w Pyrlandii, u nas w Krakowie mówimy po polsku ...mistrz.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 26.08.2011, 20:54
Ja mogę mówić, że Wisła zdobędzie majstra, bo jestem z Wielkopolski, a że kibicuję Wiśle, to mam przechlapane, więc mieszkam na terenie wroga i doświadczyłem już ich kultury kibicowania...
Losowanie mogło być gorsze pod względem sportowym, ale lepsze w sferze medialnej, w sumie nie jest źle.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2011, 21:05
Panowie ochłoncie....

Fulham-zespol poza naszym zasiegiem ,sredniak swojej ligi...Premiership a wiec jak na nas za dobry.Graja szybko,i sa wybiegani a my ruszamy sie jak wóz z węglem.Ja tutaj szans nie widze, moze jakis remis i 1 punkcik u nas.

Twente- u siebie gonia PSV i Ajax czyli zespoly abolsutnie poza naszym zasiegiem , 3 sila w Holandii ,a w lidze ostatnio pokonali Hereenven 5;1.Szans tez nie widze ,bo graja podobnie jak Fulham ,i podobnie moze jakis remis na R22.

Odense-tutaj sa szanse,zwlaszcza wygrac ten pierwszy mecz z nimi na R22 za niedlugo.To byly super start i zaliczka.Ale oni tez maja pewnie takie zdanie o nas,a ich kapitan nawet nas nie kojarzy.Zobaczymy choc Dunczycy wydaja sie tu byc zepsolem na ktorym mozna nabic minimum 4pkt.

wiec :
1pkt z Fulham,1 z Twente i 4pkt z Odense,w sumie 6pkt ,ciezko bedzie z tym wyjsc z grupy.

ALe Amika grala super odmieniona rok temu ,moze i my sie rozkrecimy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2011, 21:45
Odense: Powinniśmy wyjść z grupy

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wyjsc-z-grupy/
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.08.2011, 21:45
Panowie, mam pytanie natury kibicowskiej.
Czy ktoś, kto był na wyjeździe z Tottenhamem może przybliżyć mi koszta, jakie wtedy poniósł na osobę? Oczywiście mówię o wyjeździe zorganizowanym.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2011, 22:00
Jak trener Fulham mówi, że to trudna grupa to raczej będą traktować serio puchary.
Odpowiedz cytując
drag
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 26.08.2011, 22:04
minimum 4 pkt z Odense , żarty sobie robicie ? na jakiej podstawie?
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 26.08.2011, 22:11
Przyjemna grupa można nabić ranking ,jeżeli trener Maaskant odważy się na gre ofensywną to możemy pomarzyć o wyjściu z grupy a jeżeli będzie taktyka bronimy i czekamy to skończymy na 4 miejscu.

Ograć Odense i Anglików w Krakowie to absolutne minimum a na wyjazdach próbować remisować.Z Holendrami mamy szanse najwyżej na 1 remis .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.08.2011, 22:18
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Panowie ochłoncie....

Fulham-zespol poza naszym zasiegiem ,sredniak swojej ligi...Premiership a wiec jak na nas za dobry.Graja szybko,i sa wybiegani a my ruszamy sie jak wóz z węglem.Ja tutaj szans nie widze, moze jakis remis i 1 punkcik u nas.

Twente- u siebie gonia PSV i Ajax czyli zespoly abolsutnie poza naszym zasiegiem , 3 sila w Holandii ,a w lidze ostatnio pokonali Hereenven 5;1.Szans tez nie widze ,bo graja podobnie jak Fulham ,i podobnie moze jakis remis na R22.

Odense-tutaj sa szanse,zwlaszcza wygrac ten pierwszy mecz z nimi na R22 za niedlugo.To byly super start i zaliczka.Ale oni tez maja pewnie takie zdanie o nas,a ich kapitan nawet nas nie kojarzy.Zobaczymy choc Dunczycy wydaja sie tu byc zepsolem na ktorym mozna nabic minimum 4pkt.

wiec :
1pkt z Fulham,1 z Twente i 4pkt z Odense,w sumie 6pkt ,ciezko bedzie z tym wyjsc z grupy.

ALe Amika grala super odmieniona rok temu ,moze i my sie rozkrecimy.
Gdyby te zespoły oceniać w perspektywie dwumeczu , najlepiej o LM to jest tak jak piszesz.Fulham i Twente by nas stuknęło , z Odense można by powalczyć.
Ale to grupa LE, trochę inna inszośćJA tak na prawdę najbardziej obawiam się...Duńczyków.Pięknie klepnęli Panatinaikos, LE to dla nich będzie 'święto we wsi'. Mistrz im nie grozi bo Kopenhaga ma rezerwacje więc rzucą wszystkie siły na te rozgrywki i na nich możemy się najbardziej naciąć.
Pozostała dwójka oczywiście piłkarsko mocniejsza zdecydowanie ale wśród nich widzę szansę na jakąś niespodziankę.

Jak dla mnie nie ma się co napalać na jakieś awanse itp.To ma być poligon który pozwoli nam za rok uniknąć takich występów jak z Litexem czy Apoelem na wyjeździe
Zespół ma zagrać z zębem ale nie na hura i nie skompromitować się - na tyle liczę.Natomiast priorytet jest jeden i nazywa się polska liga
Zresztą podobnie by było gdybyśmy grali w LM
Generalnie wyniki czy w LE czy LM jeśli chodzi o grupę, dla Wisły zawsze powinny być drugorzędne bo żadnych z tych rozgrywek nie zawojujemy.
Tu trza szukać stylu - nie bronić się w 11 czekając na farta ale próbować kąsać.Ciśnienie to ma być w takich meczach jak z Litexem czy Apoelem bo to gra o kasę i przyszłość klubu - w grupie to ma być 'fun' a nie ciśnienie.

Tak więc grać na luzie, uczyć się ale priorytet LIGA - Wisła nie jest zespołem który może grać na obu frontach na 100%
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.08.2011, 22:18
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Panowie, mam pytanie natury kibicowskiej.
Czy ktoś, kto był na wyjeździe z Tottenhamem może przybliżyć mi koszta, jakie wtedy poniósł na osobę? Oczywiście mówię o wyjeździe zorganizowanym.
Dołączam się do pytania odnośnie wyjazdów. Na jakie mniej więcej koszty musimy wyłożyć do poszczególnych wyjazdów. Pytam bo w mojej sytuacji materialnej wcześniej muszę zaplanować wydatki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów