|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
FC Kopenhaga (Dania)
Fulham FC (Anglia) Hannover 96 (Niemcy) Wisła Kraków (Polska) Taka grupa mi się marzy. Bylaby szansa z niej wyjść, a marketingowo też nieźle wygląda. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie wiem jak większość tutaj , ale ja nie widzę ekipy , która Polski klub mógłby przeskoczyć i to zdecydowanie.
PSV Club Brugge KV Austria Wisła To jest jak dla mnie grupa śmierci. Naprawdę ciężko będzie zdobywać punkty w Lidze Europy , ale cóż próbować trzeba. :} |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chyba sobie żartujesz , że z takiej grupy była by szansa wyjść. Patrząc na naszą grę w tej grupie pewne 4 msc niestety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
PS Ten "śmieszny" Apoel ograł w el. LM Slovan, który to z kolei dziś wywalił z rozgrywek LE AS Romę!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Bilety , kasa , kasa , bilety , bilety , kasa .... ile można ? od tego waszego myślenia rzygać się chce , to jest temat piłkarski,a nie finansowy czy ekonomiczny i najlepiej jeśli trafimy do najsłabszej grupy żeby była szansa ze niej wyjść i nabijać pkt do rankingu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A ja mam nadzieje, że teraz kiedy presja spadła z naszych grajków, Robert odstąpi od wybitnie genialneji i wyrafinowanej taktyki "murujemy i dzida do przodu" i pozwoli im grać, powtarzam Grać w piłkę, a wtedy możemy powalczyć z każdym szczególnie u siebie, i obejrzeć kilka ciekawych spotkań, a jak odpadniemy po fajnych emocjonujących spotkaniach z wymagającymi przeciwnikami to nikt pretensji mieć nie będzie. Natomiast jeśli będziemy dalej biegać za piłką a nie w nią grać będe pierwszym, który podniesie "Votum nieufności" wobec Maaskanta.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
obojetnie jaki to bedzie przeciwnik trzeba grac swoje do przodu a nie robic obrony czestochowy .APOEL pokazal ze gra futbol ofensywny i skutki tego byly wiec wziasc nalezy z nich przyklad
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Bez względu na kogo byśmy nie trafili mamy zapewnione ostatnie miejsce w grupie - taka jest realna ocena naszych możliwości. Jesteśmy losowani z ostatniego koszyka z możliwych - możemy sobie gdybać a tak jest, że każdy przeciwnik na którego byśmy nie trafili jest pod względem sportowym na wyższym poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co Ci się nie zgadza w ocenie naszego potencjału. Przeszliśmy Łotyszy i Bułgarów, którzy przeżywają kryzys od przynajmniej 3 sezonów i wielka radość w grodzie Kraka zapanowała jaką to my dobrą drużyną jesteśmy. A jesteśmy na mapie Europy totalnymi ogórkami mającymi w składzie jak dobrze policzyć 2-3 przyzwoitych zawodników. Nie znam zespołu, który awansowałby do LM w oparciu o zawodników wypożyczonych, z bokami obrony z innej epoki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Żadnego grania na poważnie, lekko, łatwo i przyjemnie, bez wysiłku.
Zangażowanie w tym sezonie dla dobra klubu tylko w lidze." ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co nam da zaangażowanie w Lidze? Rozumiem, że celem jest wywalczenie ewentualnego startu w europejskich pucharach? Jeżeli w tym sezonie przegramy(odpukać..) wszystkie mecze w grupie LE, to nie będziemy mieli rozstawienia już w III rundzie kwalifikacyjnej LM... Czy tak trudno to pojąć, że w tym sezonie musimy coś ugrać w Europie, żeby na serio myśleć o ewentualnych startach w przyszłych latach(nie tylko w 2012/2013)... Rozumiem, że nie napisałeś dosłownie aby odpuścić LE, ale dla mnie "Żadnego grania na poważnie"="Lejemy na to ciepłym moczem". Mam nadzieje, że w klubie są rozsądniejsi ludzie...z całym szacunkiem dla ciebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sposobu myślenia tego forum nie ogarniam. Było już "lepiej odpaść w tym roku w 4 rundzie eliminacji do LM, żeby w LE zrobić punkty, które ułatwią nam walke o LM". Teraz myśl przewodnia to "odpuścić puchary, skupić się na lidze, żeby w przyszłym roku... grać w pucharach".
Fenomenalne. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak to nie ogarniasz?
Ile klub może zarobić grając dalej w LE? Ile klub może nie zarobić, nie wygrywając mistrzostwa w sezonie 2011/12? Ile klub może nie zarobić, nie awansując w ogóle do pucharów w sezonie 2011/12? Większość kasy która była do zarobienia w pucharach, w sezonie 2011/2012, klub już zarobił. Reszta jest bonusem. Nikt nie twierdzi, że należy w ogóle odpuścić puchary, ale niestety liga teraz ma najwyższy priorytet. Zresztą w dzisiejszej GW przyznał to też nasz trener. http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...gi_Europy.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Pit...gdzie za trener to powiedział? W tym artykule nie widzę nic takiego...to jedynie tani, chwytliwy, tytuł nagłówka i kręcenie ludziom w głowach... Rozumiem, że miał by oszczędzać zawodników, bo gramy co dwa tygodnie w Europie? ![]() Da się pogodzić LE i T-Mobile...to nie jest kwestia przygotowania fizycznego, bo nie będziemy teraz grać w europie co 6-7 dni, tylko to jest kwestia nastawienia psychicznego. Prędzej obawiał bym się tego, że chłopaki bardziej zaangażują się w Europie niż w lidze, tak jak Amica sezon temu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
i prawidłowo, odpuścić sobie mistrzostwo Polski kosztem pokazania się w LE to byłaby głupota...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niektórzy nie rozumieją, że olanie LE = brak punktów w rankingu klubowym = brak rozstawienia w 3 rundzie el. LM, czyli za rok możemy trafić jak Slovan w 3 rundzie na APOEL ( i potem w 4 rundzie el. LE na taką Romę czy Sevillę) - Słowakom udało się ich wyeliminować, jednak nic dwa razy się nie zdarza - nie wierzę, że za rok znów odpadnie tyle rozstawionych drużyn. Dlatego najlepiej byłoby wygrać wszystkie mecze na Reymonta, przywieźć jakiś remis z wyjazdu i awansować z 2 miejsca. Lech w rankingu klubowym ma więcej punktów niż Hannover 96, Partizan, Real Saragossa, Lazio i Athletic Bilbao. Gra jest warta świeczki. Nie po to zarabiają po 300 tys. euro, żeby nie mogli zagrać 6 meczów w przeciągu 4 miesięcy. Zarówno na ligę, jak i na puchary wystawiać najmocniejszy skład. Teraz pokutujemy za wpadki z Levadią i Karabachem.
Chociaż myślę, że mając naprawdę silną ekipę i będąc nierozstawionym też można powalczyć z faworytami - jak Viktoria Pilzno. Pytanie czy mamy silną ekipę (czy będziemy mieć) ? Bo nie można ciągle wracać do sezonu 02/03. Trzeba na nowo zacząć pisać historię Wisły w europejskich pucharach. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Chcę tylko co poniektórym przypomnieć jaką grupę miał Lech i jaką mu przyszłość wieszczono. Także losujmy każdego i pokażmy na co WISEŁKĘ stać!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To może całkiem się wycofajmy z tych pucharów skoro liga ważniejsza?
Dla mnie najbliższy mecz będzie testem jak jesteśmy przygotowani do sezonu, od początku gramy kichę (jeden mecz z Liteksem tylko wyszedł) i owoce tego było widać z APOELem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Podoba mi się jeszcze pewność niektórych że "olanie LE" = "mistrzostwo Polski" i przeciwnie.
Dodam jeszcze, że w sezonie 2008/09 dopóki Lech grał w pucharach to był liderem Orange Ekstraklasy, a potem mistrzem była Wisła. Sezon 2006/07 - jak Wisła grala w pucharach to była nawet przez chwile liderem Orange Ekstraklasy, potem na wiosne jak nie graliśmy w Europie to skończyliśmy na 8 miejscu. Jak widać gra w pucharach nie musi powodować grania piachu w polskiej lidze.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.08.2011 o godz. 11:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coś za coś... jeżeli nie zdobędziemy mistrzostwa teraz to w przyszłym sezonie zagramy... ale w pucharze polski...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko Austrię Wiedeń zamiennie za Maccabi Hajfa, można by było porównać poziom klubowy oby krajów. Cypryjski już znamy... A poza tym grupa fajna marketingowo i do przejścia. Marzy mi się dojście gdzieś do ćwierćfinału rozgrywek, ależ to były by emocje. I ile kasy dla klubu...Ale musimy pamiętać, żeby piłkarze nie zawalili ligi, przykładem Lecha. Trzeba im to wpajać na każdym kroku. Np. takim transparentem: "WISŁA TO NIE LECH! DA RADĘ NA KAŻDYM FRONCIE, NAWET NA TRZECH"![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Moja grupa wymarzona:
1. FC Kopenhaga 2. AEK Ateny/Hapoel Tel Aviv 3. Austria Wiedeń 4. Wisła Kraków. Najgorsze możliwości: 1. Atletico/Schalke/Alkmar/PSG/PSV 2. Metalist/Rubin/Udinese/Mazio/Athletic 3. Odense/Rapid Bukaresz/Stade Rennais ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Potwierdzam.
Nie ma w tym artykule formalnego cytatu z wypowiedzi naszego trenera, że dla niego i Wisły priorytetem jest nasza wspaniała liga. Przepraszam za nieścisłą wypowiedź, oraz jeśli kogoś wprowadziłem w błąd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Piękne... do prawdy piękne... Proponuję nie zdobywać mistrzostwa bo w ten sposób wpuścimy naszych rywali w maliny (w sensie - puchary). edit: Przemyślałem to jeszcze. Może w ogóle wycofajmy drużynę z jakichkolwiek rozgrywek. Przecież porażki są wliczone w tą grę. Po co ryzykować? Nie ma drużyny która mogłaby wygrać wszystko. Powód: poważne przemyślenia egzystencjalne
Ostatnio edytowane przez lazy : 26.08.2011 o godz. 11:50.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kpina z tym odpuszczaniem LE. Co my Juventus? I LE dobre, jak widać, skoro takie z nas ogóry. Mamy ławę więc o żadnym odpuszczaniu nie może być mowy. Nawet PP...
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...olendrami.html
Ale w tym artykule, można podkreślić, że nasz trener niby powiedział: "Co jest teraz naszym głównym celem? Oczywiście odzyskanie mistrzostwa Polski, bo za rok znów chcemy walczyć o Ligę Mistrzów." Więc sens mojej poprzedniej wypowiedzi był jednak prawidłowy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tottenham, Fulham, Stoke i Wiselka
To byla by grupa marzen dla angielskiej kolonii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
zwłaszcza, że nie może być więcej niż jednej drużyny z tego samego kraju w jednej grupie
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|