|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Otóż to. Rok po Karabachu jesteśmy 3 minuty od awansu do LM i gramy w grupie LE. Trzeba to docenić i dać trenerowi spokojnie pracować. Jest szansa na sukcesy w przyszłości. Ten awans do LE to naprawdę bardzo dobry początek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dokładnie słabo mi się czyta że Maskant ze zbawcy stał się jedyną przyczyną porażki.
Ja rozumiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale przyznajcie jak odpowiedzielibyście rok temu na pytanie: Czy walka do ostaniach minut o LM z lepszym od Wisły zespołem, faza grupowa LE i mistrzostwo kraju będzie porażką czy sukcesem Maskannta? Mamy to co mamy bo trener zna bolączki i słabości zespołu i wie jak musi grać, przypomnijcie sobie mecz ze Śląskiem w zeszłym sezonie i powiedzcie jeszcze raz że radosny atak byłby dobrym pomysłem. Zaletą tej porażki jest to że kilku kosmitów i "mega kibiców" mam nadzieje odpuści sobie Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
wtedy szanuja, obojetnie co bys nie powiedzial, nie zrobil to jestes traktowany jak Bog. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że nasz trener w końcu zmieni podejście i nasza drużyna zacznie grać w lidze ofensywnie i ładnie dla oka. W końcu jest trenerem Wisły Kraków, która ma wygrywać a nie Bredy, która się ciągle broni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ręce opadają jak czytam te posty o taktyce pisane przez ludzi, którzy mieli z nią do czynienia tylko w grach komputerowych.
Wczoraj zagraliśmy na miarę swoich możliwości mając w składzie bądź to piłkarskich emerytów bądź to niedoświadczonych graczy, którzy dopiero poznają smak europejskich pucharów. Rozumiem, że balonik pompowany od kilku tygodni mógł u niektórych wzbudzić myślenie, że jedziemy do Nikozji po zwycięstwo, ale racjonalnie po sprawy podchodząc nie mieliśmy szans na przejście Cypryjczyków. Oceńcie obecną sytuację Wisły przez pryzmat tego co działo się dokładnie rok temu. Pod koniec sierpnia 2010 mieliśmy na koncie porażkę z Karabachem Agdam i wewnętrznie skłóconą i rozbitą drużynę. Trzeba ogromnej ilości złej woli żeby nie docenić progowej zmiany na plus, która nastąpiła w przecięgu ostatnich dwunastu miesięcy. Jeżeli tego nie potraficie docenić, to znaczy, że albo nie macie pojęcia o piłce nożnej, albo powinniście się jak najszybciej przerzucić na Barcelone, Real czy inny MU, bo tutaj w Krakowie jeszcze nie mamy drużyny, która by mogła jak równy z równym rywalizować z europejskimi średniakami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
dynek.pl -- podaj no przykład kogo to niby mamy za Boga?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli w ogóle jest podejmowany temat zwolnienia trenera czy rezygnacji z obranej strategii to dla mnie znak, że coś się dzieje...niedobrego z wami.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Wybacz ale z taką strategią to LM nigdy w Krakowie nie będzie i może nawet nie być mistrzostwa Polski ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Może szkoła się jeszcze nie zaczęła? Z taką strategią (budowy klubu) było mistrzostwo w tamtym roku i prawie awans do LM, a jeszcze nawet niektórzy nasi nowi piłkarze w lidze nie zagrali całego spotkania. Zobacz gdzie byliśmy rok temu, zobacz gdzie jesteśmy teraz i zastanów się co będzie za rok, jeśli podniesiemy obecny nasz poziom o tyle, o ile podnieśliśmy w ciągu poprzedniego roku.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 24.08.2011 o godz. 13:08.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to jestem ciekaw co pisali by wszyscy krytykanci gdyby udało się przetrwać te pięć minut iawansować do LM
. Ciekawe czy wtedy RM byłby dla nich geniuszem |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Chłopczyku walnij głową o ścianę, bo Twoich wypocin nie da się czytać. Wiem, że jesteś wybitnym "znafcą". Jeszcze w tamtym sezonie widziałeś w Kirmie króla asyst, a Bunoze po kilku latach Rio Ferdinanda. Jesteś krytykiem Wisły, widzisz same negatywy, a uważasz się za napinacza wyjadacza co to ....a nie Ty. Jeśli uważasz, że mamy słabych piłkarzy to weź w pakiet pare kanapek i zapierdalaj na treningi "znafco". ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Szkoda cokolwiek tutaj pisać, bo widzę samych ekspertów, wiedzących wszystko lepiej. Ci sami userzy jeszcze wczoraj o tej porze bili w zupełnie inne tony. Cóż. Taka jest nasza mentalność - najpierw zrobić z kogoś bohatera, a później wbijać nóż w plery raz za razem. Tak było z Małyszem, Kubicą etc. Wy wszystko wiecie lepiej, kibole sprzed ekranu. Pozdrawiam normalnych, do zobaczenia na wyjazdowym szlaku w LE ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wygrała lepsza drużyna i tyle, nie mieliśmy argumentów piłkarskich żeby coś ugrać w tym meczu, w drugiej połowie się trochę odkryliśmy i zaczęliśmy coś działać w środku pola no to strzelili nam gola. Z tymi piłkarzami nie mogliśmy awansować do LM Apole był lepszy w obu meczach. Jedynie ogromne szczęście dało by nam awans, a było blisko. Ja po golu Wilka cieszyłem się z 20 sek a potem sobie myślę kiedy nam strzelą za 3,10, czy 15 minut gola.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Widzisz to? Bo ja nie. Garguła i Jirsak są za słabi na Koronę, Bunoza w sam raz. APOEL miał świetnych piłkarzy i tylko dzięki taktyce Maaskanta po pierwszym meczu mieliśmy nadzieję na awans. Będziemy grać w LE, bo składem bardziej tam pasujemy. Mogliśmy awansować do LM na maksymalnym farcie - i tylko tak. I jeżeli ktoś sobie roi, że będziemy z Bunozą i Gułą LM zdobywać, to powinien sprawdzić sobie temperaturę. I komu ja niby wbijam nóż w plecy? Trenerowi, którego bronię? Czy może piłkarzom, o których wiadomo że są po prostu za słabi na pewien poziom? Napisz wprost.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2011 o godz. 15:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- nie MAMY a MACIE - nie słyszałem o zgodzie ze Stalą Sanok.Po drugie jak jesteś 'w gościach' to trochę więcej kultury - jak masz zamiar cisnąć komuś to rób to u siebie na forum. A co do Maaskanta , bo to jednak o nim temat - Ciężko coś pisać w takim momencie Mnie odpadnięcie z Apoelem nie dziwi bo to drużyna o klasę lepsza niż Wisła ale też Amika czy Legia. To jest inna bajka - na dziś niestety przez Pl futbol nieosiągalna Tak więc porażka nie boli ale jednak styl w rewanżu boli bo jeśli w defensywie jakoś to wyglądało to ofensywy w ogóle nie było.Rzeczą nieosiągalną dla naszych było jakiekolwiek rozegranie piłki i to martwi No ale cóż - jest jak jest.Teraz przed Maaskantem najtrudniejszy okres.Musi jakoś poskładać tą drużynę do kupy i zacząć wygrywać w lidze bo tak jak pisałem w innym temacie - jeśli się nie ogarniemy to po 9 kolejce może być już pozamiatane. Na dziś szanse że Roberto poprowadzi pierwszy trening po zimowej przerwie oceniam 50/50. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
przypomnijcie sobie gdzie bylismy rok temu i poównajcie z tym rokiem. Jeśli nie widzicie postępnu to macie ode mnie białą laskę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wszystkie te uwagi w stylu: "kazdy zna sie na wszystkim" czy "znalezli sie wielcy 'znafcy' taktyki" nie sa warte odpowiadania. Po to jest forum zeby dyskutowac, majac takie podejscie nie moznaby w ogole o niczym pisac.
Ja nadal trzymam sie tego co napisalem rano - Maaskant po autobusie Lenczyka bardzo zmienil styl Wisły. I o ile, tak jak pisalem, w europ. pucharach jestem jeszcze w stanie to zrozumiec, tak w polskiej lidze to juz nie przejdzie. I mam nadzieje ze podobnie grac nie bedziemy. I tak - wiem, ze mozna napisac, ze w momencie kiedy Wisła grałaby otwarty futbol z APOELem to dostalibysmy jeszcze wiecej - ale ja nadal mam nieodparte wrazenie, ze mielibysmy im tam szanse wsadzic jeszcze kilka bramek w ten sposob. Defensywa - ok. Ale nie az do takiej przesady. Pomijam juz fakt, ze nawet grajac w ten sposob zostawialismy niezrozumiale wiele miejsca rywalowi, wystarczylo popatrzyc na boki obrony kiedy szla tam piłka, a najblizsi zawodnicy naszej druzyny byli 10 metrow dalej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No dokladnie, kazdego kto widział padake nazywacie znafca... a jacy dopiero z was znafcy skoro wam sie podobolo hehe...
Maaskant jest juz tutaj ponad rok, wiec chyba mozna ocenic jego prace. Ile jeszcze bedziemy gadac o zgrywaniu druzyny? Ile jeszcze gedziemy czekac na jakikolwiek styl druzyny? W lidze i w pucharach wyglada to bardzo zle, gramy ultra defensywny futbol i niestety ale ostatnio nie da sie tego oglądać. Kiedys ladowalismy 60 dosrodkowan i wiadomo gowno z tego bylo a teraz zero dosrodkowan bo kazdy samotny rajd polega na wejsciu w pole karne... I te koszmarne r.rozne heh. Pogubił nam sie trener strasznie i widac ze nie ma chlopina pomysłu, niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta. Na poziom LM mamy może 2-3 zawodników. jeśli uda nam się pozyskać 2-3 zawodników pokroju ilieva czy meliksona w ofensywie i załatamy dziurę z boku obrony to będziemy mieć silniejszą druzynę. Apoel obnażył perfekcyjnie wszstkie braki kadrowe i taktyczne. Pozostawienie na ławce Ilieva wystawiając Meliksona było błędem, dużym błędem, RM powinien zaryzykować już w pierwszej połowie. I tyle, nic więcej nie można było zrobić. Jest mądrym trenerem to wyciągnie wnioski. Koncentracja na lidze i spróbować coś ugrać w LE. Wzmocnić skład zimą i będzie dobrze.
Pisanie że ta drużyna nie ma stylu jest p...niem w bambus. Ślepy nie powinien wypowiadać się o kolorach. RM w rok stworzył coś z NICZEGO za pół darmo. Jak komuś sie nie podoba to nie musi oglądać. Nie ma przymusu. Niech przełączy na ligę hiszpańską. Wszyscy k..wa doskonale znają na wylot wady i zalety każdego z naszych piłkarzy. Oczywiście więcej wad. A teraz larum że takie "niedojdy" nie weszły do LM. ŻAL.
Ostatnio edytowane przez mee : 24.08.2011 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Sorry ale Małecki powinien zejść po 1 połowie , nie wiem po co Maskant tyle czasu go trzymał, chyba dla śmiechu , Iliev jest bez porownania lepszym zawodnikiem który potrafi ladnie zagrac i ptrzytrzymac pilke , tego właśnie brakowało , a tak same straty i nasi musieli biegać cały mecz za piłka co odbiło sie w końcówce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ale my, prawdziwi kibice, kochamy Wisłę, niezależnie czy gra w niej Messi, czy Junior Diaz, który chyba pomylił dyscypliny sportu. I to jest piękne. Nóż w plecy w wbijasz nie Ty, swoją trzeźwą oceną, pod którą się jak najbardziej podpisuję, lecz wszyscy .......eni forumowi Mourihno, zgrywający teraz najmądrzejszych i wszystko wiedzących. To jest tylko sport, oni zagrali tak jak umieją, walczyli, niestety to nie wystarczyło. Szkoda - szkoda. Ale idziemy dalej, walczymy w LE, będzie kilka fajnych wyjazdów. Pewnie większość przegramy, ale cóż spójrzmy sobie w oczy. Piłkarsko jesteśmy zaściankiem. I długo, długo to się jeszcze nie zmieni. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj chyba niektorym przydało by się w koncu przejść do okulisty...
Dlaczego na siłe probujecie wybielić naszą porażkę? Dlaczego winni teraz mają być piłkarze? Chyba piłkarzy stać było na LM, ale co oni mogą skoro muszą wykonywać założenia taktyczne trenera... Przy stanie 2-0 jakos sie dało grać piłką i atakować? niestety po strzeleniu bramki wrócilismy do założen przedmeczowych trenera. Piłkarze płakali bo wiedzieli ze mogli grać inaczej, ze mogli atakować, lecz trener im nie pozwolił... gorzka prawda niestety! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
to przykre że nie znasz celów Wisły na dany sezon
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisły na dany sezon znam, ale nie znam wymagan kontraktowych trenera!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ok, wiadomo, jest niedosyt ale teraz zobaczymy w jakim kierunku to pójdzie. Przypominam, że pewne miejsce w składzie mają tacy zawodnicy jak Diaz (za słaby na FC Brugge) czy Lamey (za słaby na Leicester). Poza tym naprawdę jest bieda w ataku. Maaskant naprawdę osiągnął z tym składem maksa na chwilę obecną jeśli chodzi o puchary. Teraz trzeba skupić się na lidze i w miarę możliwości zdobyć jakieś punkty do rankingu europejskiego. W tej chwili nie ma alternatywy dla Maaskanta, niech pracuje dalej. Temat można podjąć w zimie - a nawet trzeba, biorąc pod uwagę wygasający w lecie kontrakt naszego treneiro ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|

|
||||||