The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2011, 13:34
Nie wierze.. Diaz akurat dla mnie byl jednym z lepszych zawodnikow wczoraj naprawde.. smiem twierdzic ze gdyby nie on to wbiliby nam 5 najmniej.. Czy naprawde nikt nie zauwazyl ile on sie narobil w 1wszej polowie? A to ze oni wszystkie akcje grali jego strona, to juz nie jego wina
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.08.2011, 13:36
Z dedykacją dla wszystkich, którzy zdążyli już odtrąbić, że zostaliśmy zmiażdżeni przez "cypryjskie ogórki":
1. Dionis Chiotis - od 1994 do 2007 - bramkarz w AEKu Ateny- zagrał tam 96 meczów, więc możemy przypuszczać, że przez przynajmniej 3 lata był zawodnikiem podstawowym.
2. Savas Poursaitidis - 1998 do 2000 - Olympiakos, następne dwa lata w Skodzie Xanthi, później przeniósł się na Cypr. W APOELu od 2008r.
3. Paulo Jorge - od 2002 do 2009 grał w portugalskiej Bradze. Rozegrał tam 147 meczów i strzelił 9 bramek.
4. Christos Kontis - grał w Panioniosie, Olympiakosie i AEKu. W drużynie naszego wczorajszego rywala od 2006r.
5. William Boaventura - CV ma trochę słabsze niż koledzy, ale na Cyprze już od 2004 (zaczynał w Limassolu), swoich sił próbował także w Doniecku i Krasnodarze. W APOELu od 2010.
6. Ivan Trickovski - W APOELu od 2010, wcześniej: FK Vardar, FK Rabotnicki i Crvena Zvezda (stamtąd wypożyczony do Enosis Neon Paralimni).
7. Helio Pinto - w APOELu od 2006. Karierę zaczynał w Benfice (przez 2 lata rozegrał zaledwie 2 spotkania), później swoich sił próbował w rezerwach Sevilli, a w 2005 trafił do Apollonu Limmassol.
8. Marcinho - W APOELu od 2010 - wcześniej m.in. w Santosie (28 meczów i 0 bramek) oraz w CS Maritimo (140 meczów, 17 bramek).
9. Nuno Morais - w APOELu od 2007r. Karierę zaczynał w Penafiel, skąd trafił do Chelsea (tam jednak rozegrał tylko 4 mecze). Z londyńskiego klubu został wypożyczony do Maritimo (17 meczów), a później zawitał do Nikozji.
10. Gustavo Manduca - w APOELu od 2010, a jego CV robi wrażenie - grał m. in w Gremio, Maritimo, Benfice i AEKu.
11. Ailton - nasz wczorajszy egzekutor. Karierę rozpoczynał w Atletico Mineiro, później grał w Örgryte, od 2007 do 2010 w Kopenhadze (93 mecze i 21 bramek), a następnie trafił na Cypr.
12. Nektarios Alexandrou - wychowanek APOELu - prawie całą karierę spędził w klubie z Nikozji, miał tylko jedną przerwę - od 2006 do 2008 grał w greckiej Larissie.
13. Sanel Jahic - w APOELu od 2011. W swojej karierze zaliczył m. in. Las Palmas i Meridę (a więc nic imponującego) oraz AEK Ateny, gdzie grał od 2009r.
14. Constantinos Charalambidis - karierę rozpoczynał w 1997r. w Nikozji. Pograł tam do 2004 roku i wyruszył do Aten, gdzie zasilił Panatinaikos. Tam grał do 2007r. (z przerwą na wypożyczenie do PAOKu). Później trafił do Jeny, skąd w 2008 wrócił do Nikozji.

aha, za źródło posłużyła mi angielska wikipedia, bo na polskiej to nic nie ma.

Widać więc, że takie straszne ogóry z nich nie były. W dodatku większość z nich gra ze sobą przynajmniej rok, czego o piłkarzach Wisły nie da się powiedzieć.

Gorące pozdro dla tych, którzy za błąd taktyki Maaskanta uważają ustawienie Małeckiego na słupku. Tak w ogóle, to największy żal mam własnie do Małego. Szkoda, że niesiony radością po pierwszym meczu w Krakowie, tak bardzo się podpalił i chciał wszystko zakończyć indywidualnie. Większość naszych piłkarzy zagrała po prostu słabo. a Patryk, który mógł zrobić różnicę, podejmował złe decyzje.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 24.08.2011 o godz. 13:39.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.08.2011, 13:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
aszdziennik.wordpress.com/2011/08/24/engel-za-duzo-obcokrajowcow-w-wisle-nie-pojmuja-niuansow-obrony-czestochowy/

Zlatują się sępy i hieny
Złotousty sie odezwał...
http://www.lwowiak.republika.pl
panie Engel - a tak poza tym to z główką w porządku? Według Pana "obrona Częstochowy" to jakis styl, a brak "obrony Częstochowy" to chaos?
ASZdziennik napisał(a):
(c) ”ASZdziennik” 2011. Wszystkie cytaty i prawie wszystkie wydarzenia zostały zmyślone
FraMat, jaja sobie robisz czy serio tego nie zauważyłeś?
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 24.08.2011, 13:45
Jakie odpuszczanie LE ?

Nikt nie wystawi drugiego składu na LE aby tylko zdobyć mistrzostwo,ma grać najsilniejszy skład i w lidze i w pucharach,mecze LE będą prawdopodobnie co 2 tygodnie rozgrywane więc nie będzie gry do grudnia 2 razy w tygodniu,Ma grać najsilniejszy skład w obu rozgrywkach z małymi zmianami(kartki kontuzje) to są profesjonaliści zarabiają odpowiednie pieniądze to ich praca.

Zrozumcie nie można olać LE z obecnymi punktami w rankingu nie ma szans na rozstawienie w przyszłej edycji el LM i wtedy już w 3 rundzie dostaniemy ekipy które dostalibyśmy w 4 rundzie.Nawet jeżeli nie będzie el LM to trzeba mieć rozstawienie aby zagrać w LE i nabijać kolejne punkty.Zobaczcie na Poznań dwa dobre sezony w LE i mają pewne rozstawienie w każdej z rund przez najbliższe 3 lata czy w LM czy w LE.
Dlatego musimy nabijać teraz punkty grać w pucharach wyrabiać sobie marke i ściągać lepszych zawodników .Zagramy w grupie LE to już nie będziemy anonimowym klubem i dobrych zawodników nie będzie przyciągać tylko miast ładne a poziom sportowy.Pograć dwa razy przyzwoicie w LE zbudować zgrany zespół nabić ranking i liga mistrzów najpózniej za 2-3 lata będzie.
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2011, 13:46
raindog napisał(a):Wyświetl post
Cwaniaczku, to była inna Liga Mistrzów. Z kim graliście o awans? Ile klubów mogło reprezentować najsilniejsze kraje? Nie pieprz takich głupot, bo nie ma co tego porównywać. I to jest argument! Po prostu mówisz o całkiem innej rzeczy, która miała tylko wspólną nazwę z obecną LM.
O ile faktycznie sama Liga Misrzów zmieniła się znacznie przez te 15 lat, to aktualnie ostania faza eliminacyjna jest bardzo podobna, jak wtedy

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.08.2011, 13:47
Dokladnie - nie ma sadzania na lawce pilkarzy by oszczedzac ich na LE. To nic nie da a moze sprawic klopoty
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

sportnh napisał(a):Wyświetl post
A to ze oni wszystkie akcje grali jego strona, to juz nie jego wina
Nie zgadzam się. Diaz był wczoraj tragiczny. I tak jak dobrze zagrał z Litexem u siebie tak wczoraj zagrał po prostu źle. Wolny, mało zwrotny, nie radzący sobie w pojedynkach 1 na 1 a argument że wszystko szło jego stroną jest śmieszny.
Szli jego stroną bo wiedzieli że jest słaby i tyle. Czy jakby był dobry to APOEL pchałby 80% swoich akcji prawym skrzydłem?
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Engel to pokazał obronę Częstochowy w meczu z PAO...
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 24.08.2011, 13:51
"Cwaniaczku, to była inna Liga Mistrzów. Z kim graliście o awans? Ile klubów mogło reprezentować najsilniejsze kraje? Nie pieprz takich głupot, bo nie ma co tego porównywać. I to jest argument! Po prostu mówisz o całkiem innej rzeczy, która miała tylko wspólną nazwę z obecną LM."

Wtrącę się, bo choć można kibicować i faworyzować swoją drużynę, to nie dobrze być ślepym. Legia o awans grała z mistrzem Szwecji - IFK Goetborg, a w grupie miała mistrza Anglii (Blackburn Rovers), Rosji (Spartak Moskwa) i Norwegii (Rosenberg Trondheim). Widzew o LM grał mecze z mistrzem Danii - Broendby Kopenhaga, w grupie miał mistrzów Hiszpanii (Atletico Madryt), Niemiec (BVB i ówczesny triumfator rozgrywek) i Rumunii (Steaua Bukareszt), więc chyba wszystkie wymienione drużyny były mocniejsze od mistrza Cypru, niezależnie jak bardzo ich liga poszła do przodu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2011, 13:54
Dodałbym jeszcze, że ówczesny mistrz Szwecji był 'nieco mocniejszy' od dzisiejszego i miał w składzie gwiazdy mundialu 94, na którym Szwedzi zajeli 3 miejsce. A mistrz Anglii - owszem sensacyjny - ale również mający świetny skład (Szira, Saton, Hendry) , do tego Spartak i Rosenborg przeżywające swoje apogeum.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 24.08.2011, 13:57
Porównujecie dwie rózne epoki. Grzeje was w głowy? Spójrzcie jakie ówcześnie były zasady kwalifikacji. Jakie natęzenie meczów, kto brał udział w tych rozgrywkach, budzety klubowe, to że wtedy grały tylko mistrzowie swoich krajów.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2011, 13:58
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
FraMat, jaja sobie robisz czy serio tego nie zauważyłeś?
Ale jaja... naprawde nie zauwazyłem. Ktoś mi podesłał tego linka.
Zasługuje nę tytuł durnia roku

Przepraszam pana Engela
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2011, 13:59
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Porównujecie dwie rózne epoki. Grzeje was w głowy? Spójrzcie jakie ówcześnie były zasady kwalifikacji. Jakie natęzenie meczów, kto brał udział w tych rozgrywkach, budzety klubowe, to że wtedy grały tylko mistrzowie swoich krajów.
No, chłopie o ile przed reformą Platiniego było mega ciężko awansować to teraz jest łatwiej niż w czasach Legii czy Widzewa.

Po prostu poziom naszej piłki klubowej jest dramatycznie słaby. No, chyba ze uważasz, że Wisła nie awansowała wczoraj, bo miała cięzkiego przeciwnika przez chamski regulamin.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 24.08.2011, 14:05
raindog napisał(a):Wyświetl post
...., to była inna Liga Mistrzów. Z kim graliście o awans? Ile klubów mogło reprezentować najsilniejsze kraje?... takich głupot, bo nie ma co tego porównywać. I to jest argument! Po prostu mówisz o całkiem innej rzeczy, która miała tylko wspólną nazwę z obecną LM.
No faktycznie... my nie graliśmy o wejście z powszechnie znanym i szanowanym za swoje sukcesy w Europie mistrzem Cypru, tylko zaledwie z mistrzem Szwecji IFK Goeteborg; bardzo słaba drużyna, rok wcześniej "cudem" wygrała swoją grupę LM, zapewne tylko dlatego, że miała w grupie takich słabiaków jak Barcelona, Man Utd i Galatasaray.. Swoją słabośc potwierdziła w 1/4, odpadając po dwóch remisach z Bayernem Monachium (ktoś w ogóle zna taki klub?)

Nie dziwne zatem, że tak słaba drużyna 2 razy przegrała z Legią; 1:0 na Ł3 i 1:2 na Ullevi (zajebisty wyjazd), prowadząc w tym drugim meczu 1:0
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:08
Nie zgadzam się. Diaz był wczoraj tragiczny. I tak jak dobrze zagrał z Litexem u siebie tak wczoraj zagrał po prostu źle. Wolny, mało zwrotny, nie radzący sobie w pojedynkach 1 na 1 a argument że wszystko szło jego stroną jest śmieszny.
Szli jego stroną bo wiedzieli że jest słaby i tyle. Czy jakby był dobry to APOEL pchałby 80% swoich akcji prawym skrzydłem?
To ktora strona grali a jak on sie wywiazal WCZORAJ z tego to 2 rozne rzeczy. Wg mnioe uratowal nas od 1, 2 bramek na pewno, przypomina mi sie kilka jego wybic chociazby to w 1 polowie lewa noga po ktorym na pewno padlaby bramka. Niezle walczyl z tym Triczkowskim czy jak mu tam i moim zdaniem byl dobry.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2011, 14:11
zizou napisał(a):Wyświetl post
No faktycznie... my nie graliśmy o wejście z powszechnie znanym i szanowanym za swoje sukcesy w Europie mistrzem Cypru, tylko zaledwie z mistrzem Szwecji IFK Goeteborg; bardzo słaba drużyna, rok wcześniej "cudem" wygrała swoją grupę LM, zapewne tylko dlatego, że miała w grupie takich słabiaków jak Barcelona, Man Utd i Galatasaray.. Swoją słabośc potwierdziła w 1/4, odpadając po dwóch remisach z Bayernem Monachium (ktoś w ogóle zna taki klub?)

Nie dziwne zatem, że tak słaba drużyna 2 razy przegrała z Legią; 1:0 na Ł3 i 1:2 na Ullevi (zajebisty wyjazd), prowadząc w tym drugim meczu 1:0
Naprawdę nie rozumiem po wała żeś tu dzisiaj przylazł i w tak przesranym od rana dniu wqrwiasz swoimi wywodami. Czy to jest temat o warszawskiej drużynie i jej drodze do LM? Weź się człowieku odspawaj chociaż dzisiaj.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2011, 14:15
Jeden napisał(a):Wyświetl post
Zrozumcie nie można olać LE z obecnymi punktami w rankingu nie ma szans na rozstawienie w przyszłej edycji el LM
Bez pełnej koncentracji na lidze nie ma szans na udział eliminacja przyszłej edycji LM więc priorytetem jest zadbanie o to, by to rozstawienie czy nie było nam w ogóle potrzebne. Nie chodzi o całkowite odpuszczanie LE, chodzi o rozsądek i niepowtarzanie błędów Lecha ulegając złudnym wrażeniom, że mamy szeroką kadrę. Jak ktoś tak myśli, to niech sobie zobaczy ile mamy punktów po 4 meczach.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:16

Mam wrażenie, że nie do końca mówicie tym samym językiem.

Problem tkwi nie w tym, że ktoś podważa Wasze zasługi, bo sam kibicowałem Legii w tamtych eliminacjach (dzisiaj to by nie miało miejsca, ale wówczas byłem nieco młodszy i bardziej naiwny) - do dzisiaj pamiętam jakie bramy Leszek Pisz ładował.

Tyle tylko, że Wy oceniacie nasze porażki z perspektywy tamtego sukcesu (Waszego bądź Widzewa), natomiast to nie do końca jest uczciwe, bo świat piłkarski poszedł do przodu, a my się cofnęliśmy. Może, gdyby LM przez tak długi czas nie była zamknięta przez głupie eliminacje z Barceloną bądź Realem, to by nam tak nie uciekli.

Jeśli nas krytykujecie, oceniacie itd., to róbcie to z perspektywy Waszych obecnych dokonań - weźcie ostatnie kilka lat, a nie już prawie 20.

Taki Lech sam też niczego w el. do LM nie osiągnął - za to ładnie powalczył w LE, i mam nadzieję, że nie będziemy gorsi (choć dla mnie w LE liczą się przede wszystkim punkty, więc możemy grać kichę, byle wszystko wygrać 1:0).

Nasze tegoroczne dokonania, to może zabrzmieć śmiesznie, ale jest prawdziwe - to i tak znacznie większy sukces niż ostatnie "sukcesy" Skorży z Wisłą. Więc jak dla mnie jest spory progres.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 24.08.2011, 14:19
Legia i Widzew były w tej lepszej sytuacji,że grali u nich najlepsi Polscy piłkarze, Legia odniosła sukces, pózniej taki Widzew mógł od nich wykupić Szczęsnego Michalskiego i jeszcze kogoś(o ile dobrze pamiętam) to tak jakby Wisla miała szanse kupić z Poznania Stilicia i Arbolede i walczyć o LM a teraz nie jest to możliwe ze względu na kwoty transferowe.Po ostatnim awansie Widzewa była reforma Widzew za rok dostał Parme a wcześniej sprzedali Dembińskiego i Majaka Parma wicemistrz Włoch z kilkoma gwiazdami.Łks rok pózniej trafił na MU pózniej Widzew zagrał zamiast Wisły i dostał Fiorentine z Batistutą.Kiedy Wisła miała najlepszych Polaków dostawaliśmy Barcelone Real więc szanse były iluzoryczne.Gdyby od 2000 do 2003 byla ta reforma to jestem przekonany,że LM byłaby w Krakowie.

Rywale Widzewa i Legii to poziom rozstawionych z tego roku tylko,że wtedy różnice finansowe nie były tak duże jak teraz( budżety)i kluby opierały się na krajowych zawodnikach.

Zobaczcie składy:

Broendby: Krogh - Skarbalius, P.Nielsen, Eggen, Colding, Ravn, A.Nielsen, Vilfort (75' Daugaard), Bjur, Moeller (86' Hansen), Bagger (69' Sand).

Widzew: Szczęsny - Michalczuk, Łapiński, Wojtala, Siadaczka (71' Szarpak), Michalski, Wyciszkiewicz (46' Dembiński), Szymkowiak (62' Bajor), Czerwiec, Majak, Citko.

Nie zatrudniało się najemników grali zawodnicy z danego kraju i była szansa na rywalizacje równą a w sytuacji WISŁA-APOEL stać było APOEL na lepszych obcokrajowców np ten Ailton wyceniany na 3 miliony euro niedawno kupiony za 700 tys przez Apoel,i reszta ograna w europie Portugalczycy Brazylijczycy taki np Manduca.
Ostatnio edytowane przez Jeden : 24.08.2011 o godz. 14:30.
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:22
Juz sam nie wiem co lepsze skupic sie konkretnie na tej LE czy lidze...
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 24.08.2011, 14:29
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że nie do końca mówicie tym samym językiem.

Problem tkwi nie w tym, że ktoś podważa Wasze zasługi, bo sam kibicowałem Legii w tamtych eliminacjach (dzisiaj to by nie miało miejsca, ale wówczas byłem nieco młodszy i bardziej naiwny) - do dzisiaj pamiętam jakie bramy Leszek Pisz ładował.

Tyle tylko, że Wy oceniacie nasze porażki z perspektywy tamtego sukcesu (Waszego bądź Widzewa), natomiast to nie do końca jest uczciwe, bo świat piłkarski poszedł do przodu, a my się cofnęliśmy. Może, gdyby LM przez tak długi czas nie była zamknięta przez głupie eliminacje z Barceloną bądź Realem, to by nam tak nie uciekli.

Jeśli nas krytykujecie, oceniacie itd., to róbcie to z perspektywy Waszych obecnych dokonań - weźcie ostatnie kilka lat, a nie już prawie 20.

Taki Lech sam też niczego w el. do LM nie osiągnął - za to ładnie powalczył w LE, i mam nadzieję, że nie będziemy gorsi (choć dla mnie w LE liczą się przede wszystkim punkty, więc możemy grać kichę, byle wszystko wygrać 1:0).

Nasze tegoroczne dokonania, to może zabrzmieć śmiesznie, ale jest prawdziwe - to i tak znacznie większy sukces niż ostatnie "sukcesy" Skorży z Wisłą. Więc jak dla mnie jest spory progres.
Nie - ja nie oceniam, nie krytykuję Waszych dokonań w tym roku; post przypominający obecnośc Legii i Widzewa w LM był tylko odpowiedzią na stwierdzenie jednego z forumowiczów, że LM nigdy w Polsce nie było. W tym samym poście (ze 2 strony wcześniej). prosiłem żeby nie pisac, że to była inna LM bo kilkanaście lat temu wszystko było inne - ale mimo to niektórzy nie mogli sobie odpuścic - trudno, rozumiem emocje po wczorajszym meczu i nie mam zamiaru przerzucac się inwektywami, ale pojechac drobną złośliwością - czemu nie. Normalni i trzeźwo patrzący zrozumieją, inni - ich problem.
I tak, masz racje - fakt, że w ostatnich latach nie mamy się czym pochwalic co do pucharów, aczkolwiek ciągle mam nadzieję, że to się zmieni.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.08.2011, 14:34
Juz sam nie wiem co lepsze skupic sie konkretnie na tej LE czy lidze...
Tu się nie ma nad czym zastanawiać, mają walczyć o zwycięstwo w każdym meczu niezależnie od rozgrywek, żadnego odpuszczania czegokolwiek, bo z takim podejściem to niczego nie osiągniemy.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:38
Nie - ja nie oceniam, nie krytykuję Waszych dokonań w tym roku; post przypominający obecnośc Legii i Widzewa w LM był tylko odpowiedzią na stwierdzenie jednego z forumowiczów, że LM nigdy w Polsce nie było. W tym samym poście (ze 2 strony wcześniej). prosiłem żeby nie pisac, że to była inna LM bo kilkanaście lat temu wszystko było inne - ale mimo to niektórzy nie mogli sobie odpuścic - trudno, rozumiem emocje po wczorajszym meczu i nie mam zamiaru przerzucac się inwektywami, ale pojechac drobną złośliwością - czemu nie. Normalni i trzeźwo patrzący zrozumieją, inni - ich problem.
I tak, masz racje - fakt, że w ostatnich latach nie mamy się czym pochwalic co do pucharów, aczkolwiek ciągle mam nadzieję, że to się zmieni.
OK - tyle że jest nieco racji w tym, to była inna Polska, inna Legia, inne IFK, inna polska piłka, inna piłka na świecie itd.

W tej Polsce, w której dzisiaj żyjemy - w Polsce kiepskiej piłki kopanej, która dopiero wstaje z kolan (bo uważam, że powoli następuje poprawa) - w tej Polsce nigdy LM nie było.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Wg mnioe uratowal nas od 1, 2 bramek na pewno, przypomina mi sie kilka jego wybic chociazby to w 1 polowie lewa noga po ktorym na pewno padlaby bramka.
To nie Diaz był tylko Jaliens
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Cytat:
Trener Jovanović dostał pieniądze i wydał je rozsądnie. W sumie za nieco ponad milion euro ściągnął trzech świetnych piłkarzy - Ailtona, Marcinho i Trickovskiego.
Czyli wcale nie obracają tam jakimiś niesamowitymi sumami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

ad: Pandemonium
to był Diaz

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:39
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Czyli wcale nie obracają tam jakimiś niesamowitymi sumami.
sam Ailton 700tys euro

Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 24.08.2011, 14:39
To nie Diaz był tylko Jaliens
Diaz Diaz, wybil lewa noga pilke wrzucana wlasnie z lewej strony Apoelu
Odpowiedz cytując
michal1989
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 24.08.2011, 14:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
sam Ailton 700tys euro
Nie chce mi się wierzyć żeby Kopenhaga tak dobrego gracza oddała za tak marną kwotę...
ZKS NAFTA JEDLICZE
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.08.2011, 14:43
Jak to jest z kartkami? Kto nie zagra w pierwszym meczu LE?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów