|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tyle, że trzeba zastanowić się nad modelem budowy drużyny jeżeli w ciągu jednego roku wymieniamy przeszło 80% składu to trudno oczekiwać stylu, zgrania. Ja nie widzę długofalowego działania ze strony klubu.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem, Maaskant musi zostać, jak ktoś go zwolni to jest idiotą.
Miał plan na ten mecz. Pechem było to, że akurat w TYM, K*** meczu puścił taką bramkę... Po przerwie graliśmy bardzo dobrze, szkoda, że tylko jedna bramka... Mały w pierwszej połowie miał okazję, żeby podać do Genkowa - syndrom Żurawia? ![]() Tak mi się przypomniało... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maaskant sam mowil, ze byl niezadowolony po pierwszej polowie z tego jak wykonywali jego zalozenia Nasi zawodnicy. Jakby bylo zgranie takie jak w APOEL-u to bylby awans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Stabilizacja i zgranie - tego dziś zabrakło.
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja sie po Maaskancie już nie spodziewam niczego wiecej co pokazuje jak dotad w lidze i co dzis pokazalismy z APOELem. Gramy anty-futbol , nie potrafimy utrzymac sie przy pilce ,zagrac otwartego futbolu i co jest smutne nie wazne czy to jest Korona Kielce czy APOEL Nikozja. Oczywiscie w lidze łatwiej o wygrana czy remis ,bo mamy lepszych pilkarzy ,ale Maaskant nie wykorzystuje potencjału który drzemie w zespołowej grze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panie trenerze.
Wielki szacunek dla Pana za to, że potrafił Pan z tej wielkiej zbieraniny cudzoziemców zrobić prawdziwą drużynę. Tak, zgadzam się, byliśmy słabsi od APOEL-u, ale cała drużyna walczyła, jeden za drugiego. WIELKI SZACUNEK Teraz LE, nie ma co rozpaczać bo tam też czekają na nas ciekawe mecze i nie będziemy dostawać takich wielkich batów jakie czekałyby nas w LM. Dumny po zwycięstwie, wierny po porażce! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
tak chłodnym już okiem ja Wam napisze czego tu zabrakło:
1. przygotowanie fizyczne-jeśli nie ma się takich umiejętności technicznych i nie jest się tak zgranym jak przeciwnik trzeba przynajmniej przeciwstawić jakieś inne atuty w postaci PRZYGOTOWANIA FIZYCZNEGO dwa razy lepszego niż przeciwnik Wisła w tym elemencie puchła, kopaczom bo nie można tego nazwać piłkarzami nie chce sie biegać w meczach i na treningach, casus Dana Petrescu- tu naprawdę potrzeba trenera z jajami który każe zap...albo wyp...z treningu...Maaskant ma za miękką rękę 2. obwiniacie Pareiko za utratę bramki- a kto do jasnej ch... ustawia Małeckiego z jego wzrostem do asekuracji słupka? tam powinien stać rosły obrońca a małecki szykować się już do ewentualnego kontrataku- albo to kolejny TAKTYCZNY błąd Maaskanta albo bardziej prawdopodobne: w drużynie panuje samowolka, większość rzeczy dzieje się z przypadku, nie ma ustalonej taktyki co kto robi, rzuty rożne to już wogóle tragedia, kłócą się o karne Za dużo indywidualności natomiast nie jest to zespół nie ma ducha team spirit Generalnie z najbliższych latach żaden zespół polski nie wejdzie do LM...tu trzeba zacząć morderczą pracę od podstaw, stworzyć szkolenie młodzieży z prawdziwego zdarzenia, nie tylko technika ale mentalność, bo mam wrażenie że dzisiejszy mecz Wisła przegrała już w głowach...jak można postawić na tak defensywną taktykę ponadto trzeba stworzyć bazy treningowe aż wreszcie Panie Cupiał zainwestować porządną kasę w kupno dwie klasy lepszych zawodników a nie emerycki szrot i cierpliwości pozwolić sie zgrywać 2-3 lata tym samym składem robiąc tylko uzupełnienia kosmetyczne- to klucz do sukcesu...tylko kto w Polsce znajdzie się na tyle cierpliwy ja bym Maaskanta zostawił na LE, jeśli będą symptomy poprawy i wyjdziemy z grupy to ok, jeśli nie to bye bye a zatrudnić trenera z jajami i żelażną ręką |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
B-Z-D-U-R-A, jedna wielka bzdura. Przy słupku zawsze stawia się niskich piłkarzy, wysocy walczą z rywalami w powietrzu.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ci którzy piszą, ze taktyki nie ma, niech obejrzą raz jeszcze rewanż z Litexem. Ten mecz był rozegrany na takim poziomie taktycznym jakiego nie ma żaden inny klub w Polsce. Gra się tak jak przeciwnik pozwala. APOEL nie pozwolił na wiele. Tutaj wyszła różnica w jakości drużyn. Niestety na dzień dzisiejszy mistrz Polski jest klasę słabszy od mistrza Cypru.
Błąd to ustawianie jednego z najniższych zawodników do asekuracji słupka. Nie wiem tylko na ile wina leży po stronie Maaskanta. Przygotowania kondycyjnego nie można oceniać teraz. Warunki na Cyprze panują spartańskie, wiedzieliśmy to od dawna. Mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej gdyby pogoda sprzyjała do grania w piłkę. Maaskant dziś podobał mi się za reakcję na wydarzenia boiskowe. Za defensywnego pomocnika wprowadził zawodnika atakującego. Żył przy linii bocznej, robił co się dało. Musiał pójść niezły opiepsz w przerwie, bo chwile po wznowieniu gry Wisła przycisnęła. Muszę się jeszcze odnieść do naszej gry obronnej. Jako, że gramy cofnięci od czterech pucharowych meczów to nie może być tak, że mamy korzystny wynik na 19 min przed końcem i we frajerski sposób go tracimy. tutaj trener musi popracować z zawodnikami. APOEL pokazał jak bronić wyniku w końcówce.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 23.08.2011 o godz. 23:33.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jasne to mieliśmy przykład tego co zrobil niski piłkarz przy słupku, piłka przeszła jakby go nie było.... rosły obrońca by to wybił i po zawodach...kolego bzdury piszesz Ty i tyle w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy wy jestescie normalni z tym niskim pilkarzem przy slupku?
Po pierwsze - zawsze sie tam takich stawia, wyobrazasz sobie Maleckiego w srodku walczącego głową o piłkę? Po drugie - ON BY TĄ PIŁKĘ WYBIŁ, BO JEJ DOSIĘGNĄŁ. Tylko ze źle sie ustawil, i zamiast w kosmos, to przypieprzył nią w słupek. Dziekuje za uwage.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 23.08.2011 o godz. 23:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ilu mamy tych różnych obrońców że chcesz jednego na skrzydło marnować? Mały miał kryć stopera?
Myślcie co piszecie... ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tym razem akurat przydałby się ktoś wyższy tam. Ale jak często się zdarza, że piłka trafia akurat w to miejsce? A ile razy mielibyśmy problemy z wygrywaniem główek w polu karnym, gdybyśmy za każdym razem największego dryblasa posyłali na słupek i, co z tego wynika, w 99% sytuacji byłby bezużyteczny? Jakoś trenerzy na całym świecie mają takie zdanie jak ja. Widocznie jesteś od nich mądrzejszy... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tu się muszę zgodzić i tak samo raczej postawiłbym na Bitona niż Genkova od 1. minuty ale oczywiście tutaj o składzie wyjściowym można dyskutować bez końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Maaskant sklecił coś z zespołu obcokrajowców, do tego ściągniętych za grosze. Bez bazy treningowej ich trenuje, ma LE,cudem byłaby LM a wy macie do niego pretensje. Może do Valcxa od razu?
Pojebało Was? Gramy jak gramy tym co mamy i tyle. I tak jest kosmos co facet robi z tym składem. Popatrzcie czasami przez pryzma tego co było a jest. Sorry za wulgaryzm ale niektórzy mnie rozwalają. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Biton to drewno . 0 biegania, po prostu czeka w polu karnym na piłke i nie dziwie się że Tsvetan jest i będzie 1 napastnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawą osobą jest niewątpliwie trener Apoelu Jovanovic,3 lata jest w Nikozji.Dajmy wiec podobny okres w spokoju popracowac Maaskantowi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2011 o godz. 23:50.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dla mnie podsumowaniem tego dnia jest wypowiedz kolegi Marszałka!!!!!!!!! Brawo Kolego!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a co z grą w tym sezonie w lidzę polskiej, ja jakoś widzę regres a nie postęp |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
||||||
No właśnie. Można było inaczej. Kiedy graliśmy ofensywnie, mecz stawał się wyrównany. Byliśmy częściej przy piłce, APOEL miał mniej z gry i nie był taki groźny. To pokazuje jak błędne były założenia i taktyka Maaskanta.
Maaskant chyba jeszcze nie zrozumiał, że Wisła musi grać inny futbol niż jego były klub broniący się przed spadkiem z ligi. Zaraz zaraz, czy mistrzostwo dają nam w tym sezonie z góry? Bo jak tak to chyba coś mnie ominęło... MP trzeba przede wszystkim wywalczyć dobrą grą, nie da się go obronić taktyką na 0-0, kompletnym zerem ofensywnym i liczeniem ze coś przypadkiem wpadnie do siatki rywala. Podsumowanie: Nie jestem za zwolnieniem Maaskanta, liczę natomiast że szybko wyciągnie właściwe wnioski i zmieni pewne założenia taktyczne, które z całym dla niego szacunkiem, ale po prostu nie pasują do klubu w jakim On teraz pracuje. Mam nadzieję, że raz na zawsze skończy z tą bezsensowną taktyką polegająca na celowym oddawaniu inicjatywy rywalowi. Nasza ofensywa nie może dłużej opierać się o czysty przypadek i liczenie, że przez jakieś pojedyncze i chaotyczne zrywy Meliksona i Małeckiego może coś tam jakoś fuksem uda się trafić. Mam nadzieję, że Maaskant zmieni trochę wyważenie między defensywą i ofensywą, które obecnie nie jest właściwe oraz że znacznie poprawi grę ofensywną. Liczę, że wreszcie przestanie grać Wisłą tak jakby to był klub broniący się przed spadkiem z ligi. Ma na to jeszcze kilka miesięcy, w przeciwnym wypadku może się skończyć wypadnięciem z hukiem z grupy LE i nieciekawą pozycją na półmetek ligi. A wtedy nie będzie już miał kredytu zaufania...
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.08.2011 o godz. 00:06.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Maaskant wykonał olbrzymią pracę, żeby Wisłę doprowadzić z dna do obecnego poziomu. Uparcie przypominam te mecze (Bełchatów i Śląsk z wiosny) gdzie Wisła potrafiła dojść do posiadania piłki 70-30. Ostatnio jednak za bardzo defensywnie (zachowawczo) i mało konstruktywną taktykę narzuca. Dziś z APOEL-em ustawił nas jak Skorża na Camp Neu niegdyś - ultradefensywnie. Co ciekawe, chwile przed bramką Wilka i zaraz po nawet przejęli wyraźnie inicjatywę. Stosowali wtedy szybki odbiór i próbowali klepać. Przez moment nawet Cypryjczycy byli lekko skonsternowani. DAŁO SIĘ - DAŁO! Nie oczekuję ofensywy 8 zawodnikami ale mądrej gry do przodu, przy poprawnej grze bez piłki. Nie wiem co się dzieje w tym sezonie, ale nawet nie próbujemy tak grać..., a kadrowo na prawdę wygląda to już nieźle. Inteligentna praca kolektywu może zdziałać cuda i do tego powinien zmierzać nasz trener. Maaskant jest inteligentnym szkoleniowcem, więc mam nadzieję, że wyciągnie odpowiednie wnioski. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z rozpieprzonej drużny, ktorej nikt nie wróżył sukcesu zrobił MP
W meczach eliminacyjnych wygrał 5 przegrywając 1 Wydaje mi się, że całkiem nieźle jak na rok pracy i ciągłe zmiany w drużynie. Ważny jest punkt odniesienia: realia czy chcenia. Jeśli się weźmie realia, to jest dobrze - w porównaniu do tego co graliśmy za schyłkowego Skorży i jego pogrobowców jest super. A jeśli marzenia weźmie się za rzeczywistość to klęska jest calkowita ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niektorzy pamięć mają wyjątkowo wybiórczą. Zapomnieli o Levadii i o Karabachu, a pamiętają o Schalke ![]() Zagraliśmy kiepski mecz! Przeciwnik był lepszy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ale weź ty zejdź na ziemię i pomyśl że może to ty nie pasujesz do tego klubu![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Zupełnie mnie nie przekonuje taktyka z dwoma nominalnymi defensywnymi pomocnikami - mając w środku pola 2. zawodników, którzy mają jedynie rąbać, siekać i uciekać, daleko nie zajedziemy. Dlaczego nie możemy zagrać systemem Barcy (oczywiście zachowując wszelkie proporcje ) - Busqets odbiera,po piłkę wraca Iniesta i oddaje Xaviemu, który decyduje o akcji. Natomiast w Wiśle brakuje tego łącznika, jakim jest Iniesta i mamy dziurę pomiędzy atakiem (Maor), a obroną (Sobol). Moim zdaniem Nunez ma predyspozycje na łącznika i może udanie się włączyć do ofensywy, bo ma dobry drybling, niezłe podanie i mocny strzał.![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|