|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Niby bylismy 4 minuty + doliczony czas gry od LM ale ja w ogole tego nie czulem - APOEL kontrolowal przebieg tej rywalizacji w kazdej minucie tego dwumeczu - awansowali zasluzenie i bezapelacyjnie i wcale nie jest to dla mnie zadnym zaskoczeniem. Popatrzcie sobie na wszystkie nasze mecze w tym sezonie - ludzie przeciez my mamy problemy nawet w naszej lidze więc z czym do LM
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szczerze.. cieżko widząc co grała Wisła było komentować to z wiarą :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przykre, rok w rok to samo. teraz zobaczymy naszą "siłę" w LE. Byliśmy dzis tłem dla Apoelu a to boli podwójnie. Wyszło jak daleko jest Wiśle do Lm, bo naprawdę łatwiejszego ryywala ciężko będzie sobie wymarzyć w przyszłości.
Dodam od siebie, że minimalizm transferowy wg mnie też zeebrał swoje żniwo. Przykra prawda. ....a, ....a, ....a, po raz kolejny jesteśmy chłopcami dp bicia, ile jeszcze .......... ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
oby tylko Cupial nie zrobil roszad bo to by bylo najgorsze z mozliwych wyjsc...dac czas ternerowi,druzynie ,wszystkim!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie płakać!!!!! Nie teraz to za rok, jeśli Bogusiowi będzie zależeć. Jest wyznacznik, tego co mamy poprawić aby nie tylko wejść do LM ale jeszcze punktować. Teraz wejście oprócz kasy dla Wisły dawała by nam regularne baty w każdym meczu. Jeśli piłkarze się sprężą i obronimy tytuł (co będzie cholernie ciężkie) to za rok, wzmocniona Wisła może poważnie powalczyć o LM. Liczyliśmy w tym sezonie na cud, którego niestety nie było. Zróbmy coś jak należy a dopiero oczekujmy wyników...
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Spieprzyliśmy sprawę nie dzisiaj tylko tydzień temu. Że mecz w Nikozji może, przynajmniej w przybliżeniu, tak wyglądać było do przewidzenia. Wkurza mnie za to nieprawdopodobnie, że na swoim terenie zagraliśmy do tego stopnia kunktatorsko, asekurancko, wręcz tchórzliwie. To na R22 trzeba było zrobić wszystko żeby zapewnić sobie jak największy komfort przed rewanżem o którym wiadomo było że będzie francowacie trudny. Tymczasem prawda jest taka że nawet to marne 1:0 było ponad stan bo z przebiegu gry mecz był na bezbramkowy remis. I to nie dlatego że Apoel zagrał tak dobrze że nie pozwalał nam nic zrobić tylko przez skrajnie tchórzliwą i asekurancką taktykę Wisły, która niestety dzisiaj się srogo zemściła.
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Monako, 26 sierpnia o godzinie 13stej jest losowanie grup Ligi Europejskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cóż teraz żeby zarobić takie pieniądze jakie mielibyśmy za sam udział w LM nawet zbierając w każdym meczu baty musimy wygrać LE .Nie pozostaje nic innego jak zbierać pkt. do rankingu pamiętając również o grze w lidze którą musimy wygrać żeby za rok ponownie walczyć o tą upragnioną LM .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Będę się martwił, jeśli po 2 lub trzech latach grania we w miarę stabilnym składzie, pod okiem jednego trenera, Wisła, grając z tak dobrym przeciwnikiem, jak Apoel będzie odstawała, jak dzisiaj. Teraz chciałabym podziękować piłkarzom za walkę i poprosić niektórych forumowiczów, żeby zeszli na ziemię. Gra w ostatniej rundzie eliminacji to i tak super bonus. Na więcej dzisiaj nie było nas stać. Nie da się konkurować z bardzo solidnymi europejskimi drużynami w sytuacji, kiedy 3 zawodników z dzisiejszego pierwszego składu gra w klubie kilka miesięcy, a 5 trochę ponad pół roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bez napastników i gry do przodu to możemy sobie grać w LM ale na PS lub Xbox w Fifie 11, nam potrzebny jest napastnik pokroju Rudnieva, który potrafi grać 1vs1, jeżeli chcemy myśleć o jakiś większych osiągnięciach.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kocham Cię Wisełko !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Najezdzac na Diaza? Ogladaliscie ten mecz? W pierwszej polowie przynajmniej 2 razy ratowal nas rozpaczliwymi wslizgami przy 100% sytuacjach dla APOEL'u.
Patrzac na styl i jakosc gry, to cofnelismy sie o kilka lat, bo dla mnie zespol Skorzy prezentowal sie lepiej w pewnym momencie, tzn. na tle Barcelony czy Tottenhamu. Niewiadomo co teraz, bo LE, to raczej gwarantuje nam utrate MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mówi się trudno, ale ....a, znowu tak blisko i znowu 3-1. Przydałoby się wesprzeć piłkarzy na lotnisku, mnie akurat nie ma w Krakowie, a szkoda, bo bym pojechał. Wszyscy obowiązkowo w sobote na stadion!! Pokażmy naszym piłkarzom, że nie straciliśmy w nich wiary i czekamy na sukcesy w LE. Ja .......e nie wiem jak przeżyje tą noc.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
tyle ode mnie...
]Mecz był do wymęczenia, można było to przegrać 1-2, ale z lepszym trenerem - nawet tymi nie chcianymi gdzie indziej zawodnikami - mecz był do wybronienia. dobranoc P.S. W LM ugralibyśmy maksymalnie 1 punkt u siebie, w LE można będzie powalczyć o 2 miejsce w grupie, realne. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W sumie jakby nie patrzeć to przedsezonowe cele to była faza grupowa LE, ewentualnie tak jak ktoś wspomniał kumulacja i hurra na LM. Więc jakby nie patrzeć to plan MINIMUM/OPTIMUM został zrealizowany. Dziękuje i dobranoc.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Codziennie się modlę, żeby ktoś nam wybudował ośrodek szkoleniowy i wziął zatrudnił tam fachowców. Teraz kupujemy zawodników, którzy coś gwarantują w Europie, ale zbyt długo nie pograją. Dopóki nie będziemy mieli naszych szkolonych przez speców z zagranicy młodych zawodników, będziemy musieli awansować takim skokiem do LE.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
siema w tej chwili mamy 8 pkt do rankingu i 2 pkt za faze grupowa LE mysle ze w fazie grupowej 2 zwycienstwa u siebie 1 remis i remis na wyjezdzie czyli 6 pkt w fazie grupowej powinnismy zdobyc i moze awans by byl chcialbym zebysmy dojechali tak do 15 - 16 pkt w rankingu klobowym a nawet wiecej to nie bedziemy musieli sie martwic o rozstawienie w 4 rundzie LE i moze nawet LM będzie dobrze w Lidze Europy czekamy na losowanie 3mam kciuki za dobra grupe
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
My teraz stosunkowo małymi środkami prawie awansowaliśmy do LM - gdyby nasi grali wcześniej razem z rok, dwa to pewnie byśmy awansowali. To po co przepłacać? Idziesz dobrym tropem - ale w złym kierunku. Właściciele klubów w Polsce myślą prawidłowo, i co do zasady tak jak w innych klubach na świecie (nie mówię tu o najlepszych klubach świata). To czego nie rozumiem, to dlaczego w naszą piłkę nie inwestują sponsorzy - duże firmy, które dają miliony za reklamę. U nas tego nie ma, a jak jest to za śmieszne, w porównaniu do zachodu, pieniądze. Apoel ma budżet mniejszy niż Wisła, a mimo to ma piłkarzy, którzy grali lepiej, i awansowali do LM. Więc nie potrzeba nam więcej kasy, tylko lepszego know-how. To co daje nam Valcks i Maaskant. I jeszcze dobrze by było wymienić niektórych piłkarzy na lepszych. Np. Małecki miał w pierwszym meczu tylko 30% podań celnych. To jest tragedia, i nie zmienia tego strzelona bramka. To znaczy, że większość akcji, które drużyna wypracowała, w których brał udział - s.......ił. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czy Was totalnie posrało? Jakim prawem najeżdżacie na Maaskanta? Człowiek, który poukładał zlepek piłkarzy z rozmaitych zakątków świata, zdobył z nimi Mistrzostwo Polski i wywalczył awans do Ligi Europejskiej jest dla Was słabym trenerem? W dupach się niesamowicie poprzewracało, widzę, że co poniektórzy nadal wierzą w Jimeneza i Simeone na stanowisku trenerskim w Wiśle...
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
tak szczerze i rozsadnie niecały rok...i efekt jest grupa LE...dla mnei dobry kierunek i tylko utrzymac kurs
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ciężko sobie wyobrazić jak wiele pieniędzy Biała Gwiazda musiałby wydać, aby za rok o tej porze mieć lepszą drużynę od tej obecnej. Bo Iliev, Lamey, Sobolewski czy Jaliens grać lepiej nie będą. A nawet jeśli jakimś poza logicznym wytłumaczeniem utrzymaliby swoją dyspozycję, to i tak będzie za mało. I wydaje mi się, że Robert i Stan zrozumieją to po tym meczu. Nie zdziwię się nawet, gdyby podali się do dymisji (TFU TFU, oby nie) Sytuacja Wisły jest moim zdaniem dramatyczna. I jesli tylko Iliev i Melikson nie będą grali na miarę swoich możliwości, to już teraz możemy zapomnieć o Mistrzostwie. Mam również nadzieję, że klub całkowicie odpuści LE, bo wtedy będzie jeszcze większy dramat... Cytat:
Jeśli wierzycie, że za rok będzie lepiej - czas się obudzić.
Ostatnio edytowane przez kha1 : 23.08.2011 o godz. 22:47.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Maaskant nie jest nowym Mourinho i nie nalezy od niego oczekiwac cudow, ale fakt, ze w pierwszym roku jego pracy Wislacy zaszli tak daleko zasluguje na brawa. Kto rok temu spodziewal sie, ze Wisla zdobedzie mistrzostwo kraju, a co dopiero powalczy o wystep w fazie grupowej CL? |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby pisałem po Łoweczu, że fartowne zwycięstwo, to niektórzy mnie atakowali. Dzisiaj tego szczęścia zabrakło i tyle. Zamiast płakać, narzekać, trzeba wreszcie przyjąć do wiadomości, że bez pieniędzy nie ma sukcesów. Dopóki Cupiał tego nie zrozumie... Mistrz Cypru o klasę lepszy niż Mistrz Polski. Szkoda gadać.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.08.2011 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chce mi sie wyć, tak zwyczajnie
do przerwy to powinno być 4:0, zagraliśmy fatalnie, żenująco, katastrofalnie porównania do meczu z PAO nie ma żadnego gramy mecz 10 lecia a Pareiko czy Melikson rozgrywaja najgorszy mecz i i tylko pozostaje pytanie czy w Wiśle czy w karierze i jak tu szukać pozytywóww? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Witam
poszukuje kolegi z Wisły o ksywie kiju.odsiadywalem wyrok i urwal sie kontakt mi numer wylaczony mam nadzieje ze ktos z braci Wislakow pomoze jak cos to moja komorka 505483847 z biało-zielonymi pozdrowieniami uszaty Gdansk |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czemu nie było Garguły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Panowie, prawda jest taka że wygrała drużyna o klasę lepsza i to nie podlega dyskusji. Nie zmienia to faktu, że ta porażka boli jak drzazga w fiucie :/ Generalnie mam głęboko w poważaniu całą tą LE, sezon europejski dla mnie się skończył dzisiaj. Liczy sie tylko liga i wygrana z Żydami i Legią.
![]()
Amnezja Team.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli będziemy cierpliwie budować drużynę, dokupimy w okienku 2-3 zawodników wzmacniających zespół, to doczekamy się jak Apoel LM. Do tych, co jeżdżą po Diazie. Obejrzyjcie ten mecz i zobaczcie ile razy ratował nam dupę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|