The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 22:00
ze lajtowa, cieplo ale z wiaterkiem
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2011, 22:02
no chyba że Maaskant postawi na wariant defensywny a więc Wilk z Sobolem plus Nunez na środku.Skrzydła Illiev i Mały i na szpicy Gienek.Chociaż bez Meleksa jakoś ciężko mi sobie to wszytsko wyobrazic
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 22:03
Panowie pamietacie jak przed sezonem OS było u wrózki i pytali o zespoły ? Było chyba cos takiego, że ona powiedziała, że Wisła nie awansuje do LM bo kluczowy gracz bedzie miał kontuzje.

Sam sie z tego smieje co teraz pisze, ale ....a mac...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2011, 22:04
Donki napisał(a):Wyświetl post
Panowie pamietacie jak przed sezonem OS było u wrózki i pytali o zespoły ? Było chyba cos takiego, że ona powiedziała, że Wisła nie awansuje do LM bo kluczowy gracz bedzie miał kontuzje.

Hahahah nawet NIE GADAJ, moze to ktos potwierdzic ?
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 22:05
Fuks napisał(a):Wyświetl post
a co takiego Borek powiedzial w sprawie pogody?
co to za różnica - mamy tylu południowców że nie ma się czym martwić !

że Maor nie zagra - trudno - DAMY RADE !!!!
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2011, 22:06
Maor nie zagra, to nie wyjdziemy z połówki - zeżrą nas jak Lech w pierwszych 15 minutach w Poznaniu.
.... ....A BY TO STRZELIL!!!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2011, 22:06
Krwiak oznacza ,że na 100 % ktoś się w niego wpier.dolił .Morale całej drużyny , nawet trenera gwałtownie spadło. Pozdrowienia dla tego gościa, który załatwił nam Maora .

ps . też boję się ,że Wisła może mieć kłopoty z oddalaniem zagrożenia , a wiadomo jak może się skończyć nieustanne nacieranie APOEL-u ...
Ostatnio edytowane przez blanco : 22.08.2011 o godz. 22:10.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 22:07
staszek001 napisał(a):Wyświetl post
Jaka jest przyczyna absencji? Słyszałem o łydce. To prawda?
Bo tutaj jak na mój gust masowane jest udo
Odpowiedz cytując
makan18
Junior Member

Stary 22.08.2011, 22:07
Trzeba grać tym co jest, bo Maor wiecznie żył nie będzie, nie uprawiajmy czarnowidztwa . Na pewno to niezbyt miła wiadomość ale nic na to nie porawdzimy, jutro Nunez MOTH z 2 asystami
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.08.2011, 22:08
Z reguly jest tez tak ze pewnie da sie usmierzyc bol na czas meczu (zastrzyki itd) ale potem jest RYZYKO znacznego wydluzenia czasu leczenie urazu. czy gra jest warta swieczki ? moim zdaniem JEST, nie wiem co o tym myslec, ale takie mam wrazenie ze Nunez + Wilk + Sobol to bedziemy grac jak w 7 obroncow i przez caly mecz beda siedziec na naszej polowce, NIE WIEM CO O TYM WSZYSTKIM SĄDZIĆ
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.08.2011, 22:08
Krwiak po tygoniu powinien już być "uleżony" i nie powinien prezszkadzać. Ktoś był na treningu Wisły ostatnio? Melex trenował czy nie?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 22:09
Jak Maor nie zagra to Nunez bedzie na jego pozycji + Sobolewski i Wilk z tylu i tyle. Trzeba bedzie sobie poradzic jakos bez niego.

Jej chodzilo o mecz z Litexem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.08.2011 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Lepiej żeby sie pomyliła , bo nosz ....a mać.... Godzine przed meczem zmówię cały różaniec , później sie najebie i będę modlił.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

ja we wróżki nie wierzę w środku zagra Guła i będzie dobrze. Miał już przebłyski i teraz pokaże prowadząc do LM i tym utrze nosa tym co mówią o sprowadzeniu zastępstwa dla Meliksona
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 22.08.2011, 22:11
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Krwiak po tygoniu powinien już być "uleżony" i nie powinien prezszkadzać. Ktoś był na treningu Wisły ostatnio? Melex trenował czy nie?
Borek stwierdził, że od piątku nie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.08.2011, 22:13
Nie chce mówić co oznacza brak Meliksona w składzie, to obniżenie wartości całej drużny bo przecież tracimy lidera naszej ofensywy. Pewnie będą robic wszystkoi żeby postawic go na ngoi, łącznie z grą na prochach i oby udało się tego dokonac.
Początkowo myślałem o zasłonie dymnej ale jak chłop nie trenuje od 4 dni to coś tu jest nie tak.
Powód: zasłonie dymnej
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.08.2011 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Borek stwierdził, że od piątku nie
Chyba nie powiesz że krwiaka nabawił sie podczas czwartkowej jazdy na rowerze
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Oczywiscie ja też we wróżki nie wierze napisałem to tylko jako ciekawostke.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2011, 23:48
Zaciekawiło mnie,dlaczego APOEL nie pokonał w Nikozji Slovana.Poczytalem ich stronę i w skrócie: miejscowi kibice byli zaskoczeni,że to Slovan przejął na początku inicjatywę.Całą drugą połowę Slovan już się bronił,ale piłkarze APOEL-u podejmowali błędne lub pochopne decyzje.Na początku APOEL grał w ust.4-5-1,ale po przerwie gdy czas uciekał przeszli na 4-4-2.Najlepszą okazję miał wprowadzony w 72 min.Trickovski,ale spudłował.Końcowe minuty Slovan dobrze rozgrywal,utrzymujac sie przy pilce.Nie gral w tym meczu Ailton,ale grali Adorno i Solari.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.08.2011, 08:47
Również mam obawy że zagramy zbyt defensywnie.

Napewno ustawimy się z tyłu i będziemy na nich czekać ale musimy mieć z przodu żądła by ich kłuć by nie byli zbyt pewni siebie.

Musimy mieć kogoś z przodu kto przetrzyma piłkę, zrobi akcje, wywalczyli wolny, kto odciąży defensywę i da jej czas na złapanie oddech.

Zaproponowałbym nawet kwartet:

Genkov
Iliev-Melikson
Nunez

Mały jest przebojowy ale też słabszy w szybkiej grze z klepki a Nunez lepszy od Maora w defensywie.Za Nunezem para Wilk-Sobol do rozbijania.

Gdyby jednak Mały wraz z Diazem zagrali od 1' Małego dałbym na lewo by wspomagał Diaza w obronie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.08.2011, 08:54
No na pewno trzeba zagrać tak, żeby APOEL nie poczuł się zbyt pewnie z tyłu, bo nas zamkną w polu karnym.
APOEL ma dosyć ogarnięty środek pola, akcje skrzydłami dawały więcej luzu, mam nadzieje że nasz prawy defensor spiszę się dziś dobrze.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.08.2011, 09:06
Kew to jest niedoceniany chyba przez ślepych, ja to bym wolał żeby zabłysnął Kirm wpuszczony pod koniec bo chyba jemu i zespołowi jest to najbardziej potrzebne, choć nie bawmy się w wróżbiarstwa.Wisła ma awansować, a jestem dziwnie bardziej spokojny niż przed meczem z Litexem czy APOELem u siebie.Doba tatyka i nastawienie to klucz do sukcesu, a Maaskant to umię.Potencjalny brak Meliksona nie powinien nikogo łamać, z takim podejściem no to można w kapsle grać.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 23.08.2011 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując
TSW_SKW
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 23.08.2011, 09:27
"Robert Maaskant słysząc o tym tylko się uśmiecha i mówi w swoim stylu: - Wiem, że APOEL ma wspaniałych kibiców. Widziałem ich. Cieszymy się bardzo, że będzie świetna atmosfera na stadionie. Mam nadzieję, że po dziesięciu minutach, jak strzelimy gola, zrobi się trochę ciszej." No to nie wiem jak wy, ale ja chyba postawię: pierwszy gol- Wisła między 0-15 min
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 23.08.2011, 09:42
grosz napisał(a):Wyświetl post
Wilk - Nunez - Sobol
to wielce prawdopodobny skład środka pola - aby go zdominować. Myślę że Melikson wejdzie w drugiej połowie za Genkowa albo Ilieva i wtedy Wisła na pomęczonym rywalu trochę przyciśnie.
Jestem bardzo ciekawe co wymyśli Maskant, chyba że z tą kontuzją Meliksona to ściema.
ja też o tym myślę z tą różnicą żeby dać Meliksona na skrzydło. tzn Wilk - Sobol - Nunez i Melikson na jednym ze skrzydeł, Biton wysunięty. co do taktyki apoelu to podejrzewam że rzucą się na Wisłę i jak wytrzymamy do 20-25 minuty bez straty bramki to wygramy ten mecz. stawiam na 2:1 dla Nas;D Forza Wisła!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.08.2011, 10:33
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Brak Melexa to nie tylko strata w ataku ale też brak angażowania 3 zawodników Apoelu w uważanie na niego.
I to jest cały sens. Gdy nie będzie dwóch,trzech piłkarzy skupionych na Maorze, to wtedy będą mogli bardziej przykładać się do gry. Więc nie piszcie,że bez Maora damy radę. Nie,nie damy. Tak łatwo.

1-0 to bardzo dobry wynik. O ile na początku przeciwnik nie właduje bramy, o tyle później będzie się musiał coraz bardziej odkryć,a kontra to dla nas to na co czekamy. Szansa jest i to znaczna, nawet przy 2-0 dla Cypryjczyków,bo i to się może zdarzyć. Zaraz na początku siądą na nas,dwa błędy i dwie bramki w tył. I także tym nie ma się co martwić. Wystarczy wepchnąć jedną bramkę, i znów oni będą mieć problem,nie my. A,że jestem święcie przekonany,że uda nam się chociaż jedną bramkę strzelić, to awansu jestem niemal pewny,tak w 80 procentach. O ile zagra Maor rzecz jasna. Bez niego wszystko się zmienia.

Maor ma dwóch gości skupionych na sobie? Skoro dwóch go kryje,to gdzieś musi być większa niż zazwyczaj luka. Pewnie Maaskant już to obczaił,ale trener Apoelu nie wiem czy zarykuje ten numer jeszcze raz,bo on może sobie pozwolić na tylko jeden błąd. Bramka dla nas zamyka sprawę awansu Apoelu ostatecznie. Jest to bardzo dobry zespół,ale nie na tyle aby odrobić dwie bramki straty. W tym jedną na wyjeździe, jeśli uda się ją strzelić. Nie popadałbym w skrajność,że oni nas tam "zjedzą" a temperatura zgniecie. To drugie zostało obalone przez samego trenera Apoelu. Mit,którego nie ma się co obawiać. To pierwsze to też nie jest takie proste jak niektórym pismakom, i niedzielnym kibicom się wydaje. Apoel nie jest na tyle silną ekipą aby nas roznieść na strzępy. Są dobrzy ale bez przesady. Nasz poziom, czasami z lepszą organizacją gry. Tak więc skończcie z tym typowo polskim pierdzeniem,że ciepło,a że tylko 1-0. Szczęście,że mamy trenera i zawodników, w większości, o innej niż tubylcza mentalność. Dlatego jestem spokojny o wynik dwu meczu. Bo to Apoel ma problem, nie my.

A wreszcie, co gdy nie będzie Maora?Otóż szanse oceniam wtedy 40 na 60 na korzyść Apoelu. Przy setkach stanów przed zawałowych w małopolskich domach. Ale im bliżej końca meczu, tym nasze szanse będą rosły. Czego o stanach przed zawałowych powiedzieć się nie będzie dało. O ile wynik bezbramkowy utrzymamy. Bo Apoel w końcu będzie się musiał odkryć,a do kontr mamy zawodników odpowiednich. Skoro już jestem przy zawodnikach. Nie spodziewam się aby Maaskant wpuścił w ten arcy ważny bój, Jirsaka, Kirma czy Bitona. Ten pierwszy nie nadaje się na ten poziom w ogóle. Słaby fizycznie,zaraz by go przepchnęli,jeszcze by jakąś czerwień za głupi faul dostał, do tego markuje grę. Kirm to samo,facet może fizycznie da radę, ale nie ma zwodu,wrzutki takie sobie. Przeciętny. W Bełchatowie dałby zapewne radę,czy innym Zagłębiu. Widać,że u nas nie jest w stanie nic wnieść do gry. Biton. Takie patelnie jakie miał z Koroną, to długo mu nie zapomnę. Nie wiem jak można było tego nie uderzyć, facet ma ewidentnie problemy z koncentracją.

A trzeci scenariusz.......?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.08.2011, 11:07
Nie wiecie o której zaczyna się przedmeczowe studio na Polsacie- chodzi mi o konkretną godzinę?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.08.2011, 11:07
20:00 na polsat futbol .
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.08.2011, 12:33

Cytat:
Radosław Sobolewski, kapitan Wisły, po raz czwarty próbuje dostać się do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Trzy wcześniejsze podejścia kończyły się rozczarowaniem.
Radek coś tam jęczy nt meczu z Barceloną, ale najbardziej miażdżącym elementem artykuliku jest fotka Sobola no po prostu zamknęło mi to droge do LM
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 23.08.2011, 12:38
W Izraelu pisza ze Maor powiedzial kolegom z druzyny ze nie zamierza zrezygnowac z tego meczu, i ze zagra nawet bez nogi jesli trzeba bedzie. Mowi ze to jest szansa co sie zdarza raz w zyciu.

Wiec wyglada na to ze Maor zagra napewno, tylko nie wiadomo czy od poczatku.

PS: Moj klub tez gra dzisiaj o awans i mam nadzieje ze awansuje razem z Wisla i bedziemy mogli wieczorem wszyscy swietowac
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 23.08.2011, 12:42
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
W Izraelu pisza ze Maor powiedzial kolegom z druzyny...
Koleżko daj linka...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów