|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Co to jest 2 mln euro za gracza jakbyśmy awansowali do LM? Jestem pewien, że Valckx ma takie zaufanie u Cupiała, że jakby Holender powiedział "opłaca się go kupić" to Cupiał pozwoli na ten transfer. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Chodzi mi o wyczucie do strzelania bramek - 23 w poprzednim sezonie przy Frankowskim z 14stoma bramkami. Dodatkowo jest w formie wiec mogłby od razu wskoczyc do pierwszej 11stki (to jest oczywiscie moje zdanie)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak jeszcze Legia będzie się starała o Kezmana to pewnie ani Legia ani Polonia go nie zatrudni bo manager będzie podbijał cene widząc,że interesują sie nim dwa kluby z jednej ligi
![]() Delev to połączenie Małego,Kirma i Ilieva na skrzydle ![]() Od momentu w którym ktoś napisał,że się nim interesujemy to zacząłem oglądać jego mecze i gość jest niesamowity Mimo tak młodego wieku potrafi zachować zimną krew w sytuacjach podbramkowych,bardzo szybki,dobry drybling,podoba mi się jak gra jeden na jeden,pare zwodów ma ;-) Porusza się podobnie jak Maor,tzn często zmienia tempo i na paru metrach ma niesamowite przyspieszenie,wątpie żeby trafił do Wisły jak dalej tak będzie grał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
transfermarkt.pl/pl/spas-delev/profil/spieler_124869.html
może średnio w temacie ale jest już tf po polsku ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Delev to zawodnik podobnej klasy do Maora i mógłby sporo Wiśle dać, tylko problem w tym że będzie pewnie ze 3 razy droższy od Maora, a tego BC może nie łyknąć. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mi raczej chodziło o dysponowanie pieniędzmi, których jeszcze nie mamy i jak noga powinie się w Nikozji mieć nie będziemy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzieś kiedyś czytałem, że Delev to bardzo wszechstronny zawodnik, mogący grać na każdej z czterech pozycji z przodu - skrzydła, środek i atak. Może skończyć się tak, że za 2mln euro + pewnie około 400 tys pensji kupimy gracza, który zagra na obojętnie jakiej pozycji w ataku bez straty klasy. To tak jakbyśmy mieli 4 graczy na jednym kontrakcie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zważcie ile lat ma Dżalamidze, a gdzie w jego wieku byli inni rozgrywający. Może być niezłym piłkarzem, podobnie jak Możdżeń z Lecha. Może warto się zainteresować Michałem Janotą, po co chłopak ma kopać w 2. lidze holenderskiej?
Warto też śledzić poczynania zawodników "Młodej Wisły". Czekaj wczoraj fajnie zagrał, Brud wyróżnił się kilkoma zagraniami. Są jeszcze zawodnicy wypożyczeni. Ostatnio w Radzionkowie gra Michał Nalepa. Podobnie w Kolejarzu zagrał dziś drugi swój mecz Michał Chrapek. Podobno strzelił ładnego gola. Kiedyś Paljić powiedział, że chłopak ma talent. Co do Paljicia to możecie mówić co chcecie. Jest może słabszy od zawodników pierwszego składu, ale ja liczę, że przedłużymy z nim kontrakt. Jego uniwersalność pozycji to świetny atut, aby został na długie lata ważnym zmiennikiem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
jakby tak zatrudnili tego delewa to mistrzostwo świata![]() Ale najpierw trzeba awansować.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A Stan nie raz powtarzał, że Basałaj kilkakrotnie sugerował mu sprowadzenie "dużego nazwiska". Zresztą sam Basałaj nie uciekał od tego tematu. I taki zawodnik miałby u Nas grać za frytki?
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Basałaj wycofał się z tego pomysłu. Wyraźnie to powiedział w którymś z ostatnich wywiadów. Stwierdził, że wyleczył sie z tej koncepcji, skoro można samemu wykreować gwiazdę (miał na myśli Maora).
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tylko że Genkov czy Biton to nie klasa Meliksona i na tej pozycji gwiazdy na razie nie wykreujemy (bo nie ma z czego), wobec tego pozostaje tylko ją pozyskać z zewnątrz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Uważam, że jakby trafiła się okazja to optowałby za sprowadzeniem gwiazdy i n ie żałował miliona euro na transfer. Pożyjemy, zobaczymy. ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Inna sprawa, że poza Brudem, Czekajem, Chrapkiem i Nalepą nie widzę w naszej ME nikogo więcej godnego uwagi. Może młodsi Uryga, Szewczyk?
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 21.08.2011 o godz. 22:36.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jeszcze raz informuję (pisałem parę dni wcześniej)
Jeśli zagrał w czwartej rundzie - nie może zagrać w innym klubie w fazie grupowej. Jeśli awansujemy do LM (trzęsą mi się ręce, gdy o tym piszę/myślę ) i wyjdziemy z grupy - będziemy go mogli zgłosić do 1/8 Nie wcześniej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Najpierw wypalił Melikson i się polskie kluby rzuciły na Żydów.
Teraz wypalił Ljuboja, to polskie kluby chcą emerytowanego Serba ![]() Tak to wygląda z boku ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
On zagrał w czwartej rundzie ale eliminacji LE a nie LM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, czy marketingowo potrzebujemy "wielkiego nazwiska". To musiałby być dawny światowy TOP. Ilu kibicom, którzy piłkę oglądają od czasu do czasu skojarzy się większość proponowanych nazwisk? Skojarzy się taki Van Nisterlooy, a nie Keżman. Najlepiej za te pieniądze ściągnąć kilku obiecujących piłkarzy.
Ciekaw jestem, czy gdyby teraz (w wieku 19 lat) Czekaj dostał tyle szans co Bunoza i Czikosz przez ostatni sezon to czy nie byłby pierwszy zmiennikiem pary stoperów. Podobnie w pzypadku drugiego z naszych sobotnich debiutantów. Im brakuje doświadczenia, ale i tak grają lepiej od kilku innych rezerwowych. Chwalony przez Paljicia Chrapek strzela wczoraj w 1. lidze bramkę. Może warto dać pograć tym młodym częściej. Kiedyś podobnie odkryliśmy Błaszcza. Dziś jest kapitanem reprezentacji. Wiadomo, że to nie może się odbywać się w pucharach, ani w ważniejszych meczach w lidze. Tyle, że w tych mniej ważnych można wystawić najlepszych 10 piłkarzy i jednego z tych piłkarzy do ogrywania. Nawet jak był dobry wynik to nie mieliśmy jak ich wpuścić bo często nie było żadnego z nich na ławce. Co do młodzieży to ostatnio trochę transferów było do Młodej Wisły. Brakuje jednak tego co kiedyś, transferów wielu reprezentantów młodzieżowych. Jednak Ci zawodnicy powinni grać do 18. roku życia w MESA, a potem powinni w rezerwach, które powinno się reaktywować. Poza tym posiadanie rezerw to też może być ważny element... scoutingu. Dzięki temu lepiej znamy niższe ligi : )
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 22.08.2011 o godz. 11:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kolejna rozkimna na jakiej pozycji gra Giuly i czy Kezman zna się z Valckxem to ban
Skoro moderator usunął już kilakdziesiat waszych postów na ten temat a wy dalej nie rozumeicie i piszecie swoje to przyda sie wam czas na ochloniecie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
co do rezerw to może i masz rację że to element scoutingu ale przecież tam chyba jednak jest niższy poziom niż w MESA.
P.S. FraMat co ja zrobiłem takiego że mi usunęli posta?! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znalazł sie niechcacy na linii strzału....
![]() a był aż tak istotny? btw. pytanie do modów w dziale pytania do modów lub na PM |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wtedy można zmienić w MESA, że grają tam zawodnicy do 18 roku życia, a nie do 21. Tak jest bodajże w silniejszych ligach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Z tego co mi wiadomo, za granicą najbardziej popularne jest właśnie posiadanie drużyny rezerw i drużyny u. 21, więc pudło kacpaw91
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja byłbym za ponownym stworzeniem normalnej drużyny rezerw , która grała by w normalnych rozgrywkach ligowych. Przed sezonem nie było chętnego na miejsce 2 Lidze Wschodniej - terytorialnie się do niej zaliczamy więc można było zgłosić drużynę i 19 - 23 latkowie + gracze z I składu potrzebujący ogrania grali by tam a w MESIE zawodnicy do max 18 lat. Ci w rezerwach grając graczami często z doświadczeniem Ekstraklasowym w pojedynkach o punkty gdzie jest walka jak w lidze ogrywali by się. A w MESIE młodzież do 18 roku grała by z 21-23 latkami z innych ekip więc też napierała by ogrania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Moderatorze - nie ma to znaczenia. Uprzejmie proszę o niewprowadzanie publiczności w błąd.
Nie chce mi się całego procesu rejestracji zawodników opisywać ze szczegółami, chyba że się ktoś uprze i założy ( |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
To moze wiesz zle...?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
||
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/uef...wiadomosc.html
Cytat:
Jednakże w regulaminie uefa, rodział 10 jest taki przepis: Cytat:
Według tego przepisu gracz który wystąpił we wstępnej fazie kwalifikacji LE/LM (pierwsza, druga i trzecia runda) może wystąpić w innej drużynie w fazie grupowej jeżeli jego poprzedni klub odpadł z rozgrywek. Jako że Spas Delew zagrał już mecz w 1 rundzie pucharowej Ligi europejskiej nie bd on już mógł zagrać meczu w fazie grupowej LE/LM w innej drużynie ( czytaj u NAS ) Dla mnie regulamin rozgrywek jest wiązacy dlatego myśle ze nie trzeba dalej wałkować już tego tematu ![]()
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 22.08.2011 o godz. 16:57.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|