The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 18:09
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Delev to taki sam typ napastnika jak Rudnev potrafiacy grac tez na bokach wiec takiego pilkarza koniecznie Nam potrzeba.
skąd takie informacje masz?
Bo z tego co ja wiem co widzialem i co czytalem to Delaev nie jest napastnikiem w 100%. tylko skrzydłowym. Całkowicie inny piłkarz niż Łotyszo-Rusek
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2011, 18:10
riv napisał(a):Wyświetl post
Delev to zwyczajna plotka w stylu naszych Onetowych 'Boruc do Manchesteru United', 'Rekordowa kwota za Kuszczaka!' czy innych 'Borussia zdeterminowana do pozyskania Stilicia!'. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim nasz klub będzie wydawał po 2 mln euro za gracza. W bułgarskich mediach skończy się jak zwykle: 'Delev zostaje w CSKA'.
To samo czytałem jak pisano, że Melikson ma iść do Wisły czy Jaliens.

Co to jest 2 mln euro za gracza jakbyśmy awansowali do LM? Jestem pewien, że Valckx ma takie zaufanie u Cupiała, że jakby Holender powiedział "opłaca się go kupić" to Cupiał pozwoli na ten transfer.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 18:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
skąd takie informacje masz?
Bo z tego co ja wiem co widzialem i co czytalem to Delaev nie jest napastnikiem w 100%. tylko skrzydłowym. Całkowicie inny piłkarz niż Łotyszo-Rusek
Chodzi mi o wyczucie do strzelania bramek - 23 w poprzednim sezonie przy Frankowskim z 14stoma bramkami. Dodatkowo jest w formie wiec mogłby od razu wskoczyc do pierwszej 11stki (to jest oczywiscie moje zdanie)
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2011, 18:26
Jak jeszcze Legia będzie się starała o Kezmana to pewnie ani Legia ani Polonia go nie zatrudni bo manager będzie podbijał cene widząc,że interesują sie nim dwa kluby z jednej ligi

Delev to połączenie Małego,Kirma i Ilieva na skrzydle

Od momentu w którym ktoś napisał,że się nim interesujemy to zacząłem oglądać jego mecze i gość jest niesamowity

Mimo tak młodego wieku potrafi zachować zimną krew w sytuacjach podbramkowych,bardzo szybki,dobry drybling,podoba mi się jak gra jeden na jeden,pare zwodów ma ;-)
Porusza się podobnie jak Maor,tzn często zmienia tempo i na paru metrach ma niesamowite przyspieszenie,wątpie żeby trafił do Wisły jak dalej tak będzie grał.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.08.2011, 18:29
transfermarkt.pl/pl/spas-delev/profil/spieler_124869.html

może średnio w temacie ale jest już tf po polsku ;p
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2011, 18:31
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post

Od momentu w którym ktoś napisał,że się nim interesujemy to zacząłem oglądać jego mecze i gość jest niesamowity

Mimo tak młodego wieku potrafi zachować zimną krew w sytuacjach podbramkowych,bardzo szybki,dobry drybling,podoba mi się jak gra jeden na jeden,pare zwodów ma ;-)
Porusza się podobnie jak Maor,tzn często zmienia tempo i na paru metrach ma niesamowite przyspieszenie,wątpie żeby trafił do Wisły jak dalej tak będzie grał.
W przypadku Deleva problem polega na tym, że gość jest chyba jednak za dobry i za drogi jak na taki zespół jak Wisła. Pamiętam, że rok temu Koeln go chciało kupić, dawało chyba 1.5 mln euro i okazało się to za mało.
Delev to zawodnik podobnej klasy do Maora i mógłby sporo Wiśle dać, tylko problem w tym że będzie pewnie ze 3 razy droższy od Maora, a tego BC może nie łyknąć.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.08.2011, 18:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Delev to taki sam typ napastnika jak Rudnev potrafiacy grac tez na bokach wiec takiego pilkarza koniecznie Nam potrzeba.
Mi raczej chodziło o dysponowanie pieniędzmi, których jeszcze nie mamy i jak noga powinie się w Nikozji mieć nie będziemy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2011, 18:47
Gdzieś kiedyś czytałem, że Delev to bardzo wszechstronny zawodnik, mogący grać na każdej z czterech pozycji z przodu - skrzydła, środek i atak. Może skończyć się tak, że za 2mln euro + pewnie około 400 tys pensji kupimy gracza, który zagra na obojętnie jakiej pozycji w ataku bez straty klasy. To tak jakbyśmy mieli 4 graczy na jednym kontrakcie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2011, 20:09
Zważcie ile lat ma Dżalamidze, a gdzie w jego wieku byli inni rozgrywający. Może być niezłym piłkarzem, podobnie jak Możdżeń z Lecha. Może warto się zainteresować Michałem Janotą, po co chłopak ma kopać w 2. lidze holenderskiej?

Warto też śledzić poczynania zawodników "Młodej Wisły". Czekaj wczoraj fajnie zagrał, Brud wyróżnił się kilkoma zagraniami. Są jeszcze zawodnicy wypożyczeni. Ostatnio w Radzionkowie gra Michał Nalepa. Podobnie w Kolejarzu zagrał dziś drugi swój mecz Michał Chrapek. Podobno strzelił ładnego gola. Kiedyś Paljić powiedział, że chłopak ma talent.

Co do Paljicia to możecie mówić co chcecie. Jest może słabszy od zawodników pierwszego składu, ale ja liczę, że przedłużymy z nim kontrakt. Jego uniwersalność pozycji to świetny atut, aby został na długie lata ważnym zmiennikiem.
Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2011, 20:18
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Co do Paljicia to możecie mówić co chcecie. Jest może słabszy od zawodników pierwszego składu, ale ja liczę, że przedłużymy z nim kontrakt. Jego uniwersalność pozycji to świetny atut, aby został na długie lata ważnym zmiennikiem.
tak. Tylko czy bedzie chciał być tym zmiennikiem jakby tak zatrudnili tego delewa to mistrzostwo świata
Ale najpierw trzeba awansować....
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 21.08.2011, 21:48
willow napisał(a):Wyświetl post
Basałaj jest zadeklarowanym przeciwnikiem kominów płacowych, nie raz to podkreślał.
A Stan nie raz powtarzał, że Basałaj kilkakrotnie sugerował mu sprowadzenie "dużego nazwiska". Zresztą sam Basałaj nie uciekał od tego tematu. I taki zawodnik miałby u Nas grać za frytki?
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.08.2011, 21:55
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
A Stan nie raz powtarzał, że Basałaj kilkakrotnie sugerował mu sprowadzenie "dużego nazwiska". Zresztą sam Basałaj nie uciekał od tego tematu. I taki zawodnik miałby u Nas grać za frytki?
Basałaj wycofał się z tego pomysłu. Wyraźnie to powiedział w którymś z ostatnich wywiadów. Stwierdził, że wyleczył sie z tej koncepcji, skoro można samemu wykreować gwiazdę (miał na myśli Maora).
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2011, 21:59
Basałaj wycofał się z tego pomysłu. Wyraźnie to powiedział w którymś z ostatnich wywiadów. Stwierdził, że wyleczył sie z tej koncepcji, skoro można samemu wykreować gwiazdę (miał na myśli Maora).
Tylko że Genkov czy Biton to nie klasa Meliksona i na tej pozycji gwiazdy na razie nie wykreujemy (bo nie ma z czego), wobec tego pozostaje tylko ją pozyskać z zewnątrz.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 21.08.2011, 22:01
Wiem. Ale skoro wczesniej poważnie rozważał sprowadzenie dużego nazwiska, to nie mozna go nazwać zadeklarowanym przeciwnikiem kominów płacowych.

Uważam, że jakby trafiła się okazja to optowałby za sprowadzeniem gwiazdy i n ie żałował miliona euro na transfer.

Pożyjemy, zobaczymy.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.08.2011, 22:10
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Wiem. Ale skoro wczesniej poważnie rozważał sprowadzenie dużego nazwiska, to nie mozna go nazwać zadeklarowanym przeciwnikiem kominów płacowych.

Uważam, że jakby trafiła się okazja to optowałby za sprowadzeniem gwiazdy i n ie żałował miliona euro na transfer.

Pożyjemy, zobaczymy.
Na transfer miliona może by i nie pożałował, gorzej z poborami dla takiej gwiazdy. Nie kwota pozyskania piłkarza jest problemem, a jego późniejsze zarobki. Nawet jeśli pozyskalibyśmy za rozsądną kwotę gracza pokroju Kezmana, to raczej trudno mi uwierzyć, że zadowoliłby się pensją mniejszą niż pół miliona Euro. A takiej kasy nikt w klubie piłkarzowi nie da, przynajmniej na razie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2011, 22:31
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Warto też śledzić poczynania zawodników "Młodej Wisły". Czekaj wczoraj fajnie zagrał, Brud wyróżnił się kilkoma zagraniami. Są jeszcze zawodnicy wypożyczeni. Ostatnio w Radzionkowie gra Michał Nalepa. Podobnie w Kolejarzu zagrał dziś drugi swój mecz Michał Chrapek. Podobno strzelił ładnego gola. Kiedyś Paljić powiedział, że chłopak ma talent.
Z Chrapkiem wiążę osobiście wielkie nadzieje. Pamiętam młode derby jesienią zeszłego roku. Tak jakoś się jeszcze nieszczególnie interesowałem ME i zastanawiałem się, co to za kozak zasuwa po lewym skrzydle. Dryblował, podawał, strzelał, we wszystkim było widać lekkość i jakość nieprzystającą do poziomu ME. Potem sobie sprawdziłem, że to Chrapek i od tamtej pory jestem fanem jego talentu. W Kolejarzu się ogra i mam nadzieję, że zimą wróci gotowy, by zacząć wchodzić do pierwszej drużyny.

Inna sprawa, że poza Brudem, Czekajem, Chrapkiem i Nalepą nie widzę w naszej ME nikogo więcej godnego uwagi. Może młodsi Uryga, Szewczyk?
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 21.08.2011 o godz. 22:36.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.08.2011, 00:26
Jeszcze raz informuję (pisałem parę dni wcześniej)
Jeśli zagrał w czwartej rundzie - nie może zagrać w innym klubie w fazie grupowej. Jeśli awansujemy do LM (trzęsą mi się ręce, gdy o tym piszę/myślę ) i wyjdziemy z grupy - będziemy go mogli zgłosić do 1/8 Nie wcześniej
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.08.2011, 00:50
zajacek napisał(a):Wyświetl post
2. Delev - zagrał w meczu pucharowym i temat jego transferu w tym okienku uważam za zamknięty.
A niby dlaczego ? Co my tylko w pucharach gramy ? Jeszcze zostało do rozegrania 26 meczów w lidze..
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 00:55
Najpierw wypalił Melikson i się polskie kluby rzuciły na Żydów.

Teraz wypalił Ljuboja, to polskie kluby chcą emerytowanego Serba

Tak to wygląda z boku
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2011, 09:32
Jeszcze raz informuję (pisałem parę dni wcześniej)
Jeśli zagrał w czwartej rundzie - nie może zagrać w innym klubie w fazie grupowej. Jeśli awansujemy do LM (trzęsą mi się ręce, gdy o tym piszę/myślę ) i wyjdziemy z grupy - będziemy go mogli zgłosić do 1/8 Nie wcześniej
On zagrał w czwartej rundzie ale eliminacji LE a nie LM
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.08.2011, 11:03
Nie wiem, czy marketingowo potrzebujemy "wielkiego nazwiska". To musiałby być dawny światowy TOP. Ilu kibicom, którzy piłkę oglądają od czasu do czasu skojarzy się większość proponowanych nazwisk? Skojarzy się taki Van Nisterlooy, a nie Keżman. Najlepiej za te pieniądze ściągnąć kilku obiecujących piłkarzy.

Ciekaw jestem, czy gdyby teraz (w wieku 19 lat) Czekaj dostał tyle szans co Bunoza i Czikosz przez ostatni sezon to czy nie byłby pierwszy zmiennikiem pary stoperów. Podobnie w pzypadku drugiego z naszych sobotnich debiutantów. Im brakuje doświadczenia, ale i tak grają lepiej od kilku innych rezerwowych. Chwalony przez Paljicia Chrapek strzela wczoraj w 1. lidze bramkę. Może warto dać pograć tym młodym częściej. Kiedyś podobnie odkryliśmy Błaszcza. Dziś jest kapitanem reprezentacji. Wiadomo, że to nie może się odbywać się w pucharach, ani w ważniejszych meczach w lidze. Tyle, że w tych mniej ważnych można wystawić najlepszych 10 piłkarzy i jednego z tych piłkarzy do ogrywania. Nawet jak był dobry wynik to nie mieliśmy jak ich wpuścić bo często nie było żadnego z nich na ławce.

Co do młodzieży to ostatnio trochę transferów było do Młodej Wisły. Brakuje jednak tego co kiedyś, transferów wielu reprezentantów młodzieżowych. Jednak Ci zawodnicy powinni grać do 18. roku życia w MESA, a potem powinni w rezerwach, które powinno się reaktywować. Poza tym posiadanie rezerw to też może być ważny element... scoutingu. Dzięki temu lepiej znamy niższe ligi : )
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 22.08.2011 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.08.2011, 11:28
kolejna rozkimna na jakiej pozycji gra Giuly i czy Kezman zna się z Valckxem to ban
Skoro moderator usunął już kilakdziesiat waszych postów na ten temat a wy dalej nie rozumeicie i piszecie swoje to przyda sie wam czas na ochloniecie

Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 11:35
co do rezerw to może i masz rację że to element scoutingu ale przecież tam chyba jednak jest niższy poziom niż w MESA.
P.S. FraMat co ja zrobiłem takiego że mi usunęli posta?!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.08.2011, 11:51
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
P.S. FraMat co ja zrobiłem takiego że mi usunęli posta?!
znalazł sie niechcacy na linii strzału....
a był aż tak istotny?
btw. pytanie do modów w dziale pytania do modów lub na PM

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.08.2011, 12:43
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
co do rezerw to może i masz rację że to element scoutingu ale przecież tam chyba jednak jest niższy poziom niż w MESA.
Polemizowałbym. Jedynym możliwym porównaniem dotyczącym MESA i danej ligi mogą być sparingi. Najczęściej drużyny MESY przegrywają z zespołami 2, a nawet 3 ligi. W naszym interesie, czy innych najlepszych drużyn ligowych mogłoby być utworzenie ligi rezerw, nawet dzieląc tę ligę na zachodnią i wschodnią. Wtedy w rytmie meczowym nie jest tylko 14-16 zawodników, ale całe zaplecze.

Wtedy można zmienić w MESA, że grają tam zawodnicy do 18 roku życia, a nie do 21. Tak jest bodajże w silniejszych ligach.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.08.2011, 15:09
Z tego co mi wiadomo, za granicą najbardziej popularne jest właśnie posiadanie drużyny rezerw i drużyny u. 21, więc pudło kacpaw91
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.08.2011, 15:14
Ja byłbym za ponownym stworzeniem normalnej drużyny rezerw , która grała by w normalnych rozgrywkach ligowych. Przed sezonem nie było chętnego na miejsce 2 Lidze Wschodniej - terytorialnie się do niej zaliczamy więc można było zgłosić drużynę i 19 - 23 latkowie + gracze z I składu potrzebujący ogrania grali by tam a w MESIE zawodnicy do max 18 lat. Ci w rezerwach grając graczami często z doświadczeniem Ekstraklasowym w pojedynkach o punkty gdzie jest walka jak w lidze ogrywali by się. A w MESIE młodzież do 18 roku grała by z 21-23 latkami z innych ekip więc też napierała by ogrania.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.08.2011, 15:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
On zagrał w czwartej rundzie ale eliminacji LE a nie LM
Moderatorze - nie ma to znaczenia. Uprzejmie proszę o niewprowadzanie publiczności w błąd.
Nie chce mi się całego procesu rejestracji zawodników opisywać ze szczegółami, chyba że się ktoś uprze i założy (). Tak, czy owak - gdy czegoś nie wiem, nie piszę, a gdy piszę, to wiem...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.08.2011, 16:18
Moderatorze - nie ma to znaczenia. Uprzejmie proszę o niewprowadzanie publiczności w błąd.
Nie chce mi się całego procesu rejestracji zawodników opisywać ze szczegółami, chyba że się ktoś uprze i założy (). Tak, czy owak - gdy czegoś nie wiem, nie piszę, a gdy piszę, to wiem...
To moze wiesz zle...?
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 16:31
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/uef...wiadomosc.html

Cytat:
Nowe zasady nie dotyczą piłkarzy, którzy wystąpili już w fazie grupowej LM lub LE. Oni w przypadku transferu do innego klubu (czyli w "okienku" styczniowym) nie będą mogli reprezentować nowego pracodawcy w kolejnych rundach rozgrywek pucharowych
to jest artykuł na onecie według ktorego Delev by mógł u nas zagrać.

Jednakże w regulaminie uefa, rodział 10 jest taki przepis:
Cytat:
As a rule, a player may not play in a UEFA club competition (i.e. UEFA
Champions League and UEFA Europa League, but not UEFA Super Cup) for
more than one club in the course of the same season. Exceptionally,
however, a player who has been fielded in the first, second or third qualifying
round of the UEFA Champions League or UEFA Europa League is entitled to
play in the UEFA Champions League or UEFA Europa League for another
club as from the group stage, provided that his former club did not qualify for
the group stage of either the UEFA Champions League or the UEFA Europa
League; moreover, as from the start of the round of 16 (round of 32 for UEFA
Europa League), a player can be registered in accordance with
paragraphs 18.18 to 18.21 below. A substitute player who has not been
fielded is entitled to play for another club competing in the UEFA Champions
League or UEFA Europa League in the course of the same season, provided
that he is registered with the UEFA administration in accordance with the
present regulations

Według tego przepisu gracz który wystąpił we wstępnej fazie kwalifikacji LE/LM (pierwsza, druga i trzecia runda) może wystąpić w innej drużynie w fazie grupowej jeżeli jego poprzedni klub odpadł z rozgrywek.
Jako że Spas Delew zagrał już mecz w 1 rundzie pucharowej Ligi europejskiej nie bd on już mógł zagrać meczu w fazie grupowej LE/LM w innej drużynie ( czytaj u NAS )

Dla mnie regulamin rozgrywek jest wiązacy dlatego myśle ze nie trzeba dalej wałkować już tego tematu
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 22.08.2011 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów