The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 09:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Cie bardzo, Spas Delev w klubie tez strzela do pierona bramek a w kadrze nie istnieje. Kadra a klub to co innego
Tak, apropos.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...apastnika.html

Futbolnews dalej twardo ciągnie historię z Delevem
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2011, 09:50
NO widać że Kirm w formie nie jest a jego mecze są raczej irytujące ostatnio, powoli powinni się rozglądać za kimś innym. A co do napastnika to fakt przydał by nam się taki który regularnie będzie trafiać do bramki. Miejmy nadzieje że w koncu Genkow się odblokuje, najlepiej we wtorek
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.08.2011, 10:26
fialo napisał(a):Wyświetl post
Tak, apropos.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...apastnika.html

Futbolnews dalej twardo ciągnie historię z Delevem
Czy ktoś może podac chociaż jeden przykład newsa z futbolnews który potem sprawdził się w realu?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 10:31
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś może podac chociaż jeden przykład newsa z futbolnews który potem sprawdził się w realu?
weź pod uwagę że futbolnews po prostu cytuje bułgarskie media , akurat nie ma to znaczenia czy podał to fakt , gw , krakowska czy futbolnews

dla mnie to zwykła gra menagerska , podbijanie ceny i nic więcej
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.08.2011, 10:32
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
NO widać że Kirm w formie nie jest a jego mecze są raczej irytujące ostatnio, powoli powinni się rozglądać za kimś innym. A co do napastnika to fakt przydał by nam się taki który regularnie będzie trafiać do bramki. Miejmy nadzieje że w koncu Genkow się odblokuje, najlepiej we wtorek
Ale po co się rozglądać za kimś innym? Kirm w końcu znajdzie formę, nie tacy jak on na początku sezonu grali jeszcze gorzej. Poza tym Wisły raczej nie stać na zakup kolejnego piłkarza. No i musisz pamiętać, że już okres przygotowawczy się skończył i zanim nowy nabytek by zaskoczył Kirm mógłby w końcu wskoczyć na właściwe tory.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.08.2011, 10:45
Ja mam tylko jedna nadzieje: ze w przypadku awansu do LM 10 minut po zakonczeniu meczu z Apoelem zostana ogloszone nowe transfery. No chyba Valcx ma juz cos przygotowanego?
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.08.2011, 10:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to zwykła gra menagerska , podbijanie ceny i nic więcej
A to akurat jest jasne jak słońce, nie wiem czemu większośc uznaje przyszłe pozyskanie spasa jako pewnik
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.08.2011, 11:07
Wisła potrzebuje wzmocnień w defensywie, a nie w ofensywie... czy Bułgar jest wart aż tyle pieniędzy? Wisłę nie stać na dzień dzisiejszy na wydawanie tak ogromnych pieniędzy na piłkarzy... powinniśmy skupić się na takiej polityce transferowej, jaka wypaliła przez ostatnie okienka transferowe... kupować piłkarzy z kartą w ręku, bądź wypożyczać... wydaje się to być optymalną strategią na dzień dzisiejszy, bo wyrzucanie pieniędzy w błoto (w przypadku niesprawdzenia się Deleva) mija się celem...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 11:12
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Wisła potrzebuje wzmocnień w defensywie, a nie w ofensywie... czy Bułgar jest wart aż tyle pieniędzy? Wisłę nie stać na dzień dzisiejszy na wydawanie tak ogromnych pieniędzy na piłkarzy... powinniśmy skupić się na takiej polityce transferowej, jaka wypaliła przez ostatnie okienka transferowe... kupować piłkarzy z kartą w ręku, bądź wypożyczać... wydaje się to być optymalną strategią na dzień dzisiejszy, bo wyrzucanie pieniędzy w błoto (w przypadku niesprawdzenia się Deleva) mija się celem...
dobrze że Valckx tak nie myślał kupując Meliksona , w końcu wtedy nie potrzebowaliśmy kolejnego środkowego pomocnika , w dodatku wydawać na niego te 650 tys euro , no w błoto prawie poszło

jak jest dobry piłkarz i co do jego klasy sportowej jest pewność , to już nie istotne czy jest za gotówke czy z kartą w ręku . Wisła nawet jeśli będzie grała tylko w lidze Europy , będzie miała fundusze na pozyskanie nowych graczy , ale na pewno nie w takich kwotach jakie są rzucane za Delewa ( powyżej 1 ln euro )

jakbym teraz miał typować najgorzej obstawione pozycje w zespole to bym w pierwszej kolejności wzmacniał prawą ofensywną flanke ( w końcu widzieliśmy że z Koroną nie miał kto tam grać ) . Kolejne transfery ( w zimowym oknie ) będą już uwarunkowane tym kto od nas odejdzie .
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.08.2011, 11:13
Dla mnie ten Delev to zaslona dymna przed jakims innym transferem, najprawdopodobniej Tomem.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.08.2011, 11:19
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ten Delev to zaslona dymna przed jakims innym transferem, najprawdopodobniej Tomem.
Jakim ku....Tomem

Kto to w ogole wymyslil

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2011, 11:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nie strasz. Gość podobno gra jeden dobry mecz na rundę....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.08.2011, 11:28
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jakim ku....Tomem

Kto to w ogole wymyslil

Najlepsze jest to że po meczu Litex-Wisla nawet na forum Legi przymierzali się do zakupu Toma. Po jednym meczu...
Odpowiedz cytując
AndyWiślak
Member

Od: 08.2011

Stary 21.08.2011, 11:33
Nowy zawodnik w Młodej Wiśle:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2011, 11:35
Delev to zwyczajna plotka w stylu naszych Onetowych 'Boruc do Manchesteru United', 'Rekordowa kwota za Kuszczaka!' czy innych 'Borussia zdeterminowana do pozyskania Stilicia!'. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim nasz klub będzie wydawał po 2 mln euro za gracza. W bułgarskich mediach skończy się jak zwykle: 'Delev zostaje w CSKA'.

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.08.2011, 11:39
riv napisał(a):Wyświetl post
W bułgarskich mediach skończy się jak zwykle: 'Delev zostaje w CSKA'.
Ja mam inne zakończenie. DELEV IDZIE NA ZACHÓD
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 11:42
AndyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Nowy zawodnik w Młodej Wiśle:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/

miesiąc temu testowała go Legia , nie załapał się do ich druzyny ME
Odpowiedz cytując
BeNy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2011, 11:44
e tam.. wypuścili plotkę, żeby był właśnie taki temat jak tutaj Zostanie tam gdzie jest i nic się nie zmieni.

PANDEM0NIUM napisał(a):
Najlepsze jest to że po meczu Litex-Wisla nawet na forum Legi przymierzali się do zakupu Toma. Po jednym meczu...
Też to widziałem/słyszałem, ale nie sądzę by chciał do nich iśc, hue hue.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2011, 13:20
To chyba koniec Jirsaka w Wiśle skoro nie załapał się nawet na wyjazd na Cypr.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2011, 15:19
A ja jak patrze na to co wyczynia Ljuboja,jego technikę,zdecydowanie najwyższa w ekstraklasie,nawet gracze Spartaka pod tym względem odstawali,grę tyłem do bramki,dośrodkowania,grę z pierwszej piłki,opanowanie,wykończenie to myślę,że taki chłop był nam na tą ligę mistrzów potrzebny,melikson,iliev,guła,nunez i ... mały to jednak gracze z dobrą techniką,a genkov i biton to nie ma co się czarować wielcy technicy nie są,przydałby się nam właśnie taki napastnik,który idealnie pasuję do naszych pozostałych zawodników.Był do wzięcia za darmo pensja też wcale taka straszna nie była (przy kwotach o których się mówi w przypadku Deleva). Presja też mu niestraszna,bo jakby nie patrzeć to jego kapitalne zagranie w gazientepie dało Legii awans,a jego wyczynania w Warszawie ze Spartakiem sprawiły,że Legia ma jeszcze szanse na awans.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 21.08.2011, 15:31
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
A ja jak patrze na to co wyczynia Ljuboja,jego technikę,zdecydowanie najwyższa w ekstraklasie,nawet gracze Spartaka pod tym względem odstawali,grę tyłem do bramki,dośrodkowania,grę z pierwszej piłki,opanowanie,wykończenie to myślę,że taki chłop był nam na tą ligę mistrzów potrzebny,melikson,iliev,guła,nunez i ... mały to jednak gracze z dobrą techniką,a genkov i biton to nie ma co się czarować wielcy technicy nie są,przydałby się nam właśnie taki napastnik,który idealnie pasuję do naszych pozostałych zawodników.Był do wzięcia za darmo pensja też wcale taka straszna nie była (przy kwotach o których się mówi w przypadku Deleva). Presja też mu niestraszna,bo jakby nie patrzeć to jego kapitalne zagranie w gazientepie dało Legii awans,a jego wyczynania w Warszawie ze Spartakiem sprawiły,że Legia ma jeszcze szanse na awans.
Co to znaczy pensja nie taka straszna? Najlepiej zarabiający piłkarz w Polsce - skromne 500 tysięcy euro za sezon czyli tyle ile biorą Genkov i Melikson razem a ty takie "mądrości" piszesz? Nie pomyliłeś Wisły z Arsenalem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2011, 15:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy pensja nie taka straszna? Najlepiej zarabiający piłkarz w Polsce - skromne 500 tysięcy euro za sezon czyli tyle ile biorą Genkov i Melikson razem a ty takie "mądrości" piszesz? Nie pomyliłeś Wisły z Arsenalem?
Wyraźnie podkreśliłem ,że nie taka straszna przy kwotach o jakich spekulują media w kontekście Deleva Bo 500tys. z Prowizjami i premiami pewnie i 750,ale przy 2 mln to jednak nie jest taka straszna kwota Uważam,że Ljuboja jest wart takich pieniędzy i na pewno w walce o LM i w LM/LE byłby dla nas wzmocnieniem.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.08.2011, 15:39
Nie chce psioczyć ,ale po co kolejny skrzydlowy ,czy nie lepiej za te pieniadze kupic kogos do pomocy ,ktora gra poki co tragicznie ?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2011, 15:40
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
To chyba koniec Jirsaka w Wiśle skoro nie załapał się nawet na wyjazd na Cypr.
Bo ileż można dawać chłopakowi szanse? I pomyśleć, że po tylu latach dalej na forum są tacy, co uważają, iż Tomek powinien grać w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 21.08.2011, 15:43
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Wyraźnie podkreśliłem ,że nie taka straszna przy kwotach o jakich spekulują media w kontekście Deleva Bo 500tys. z Prowizjami i premiami pewnie i 750,ale przy 2 mln to jednak nie jest taka straszna kwota Uważam,że Ljuboja jest wart takich pieniędzy i na pewno w walce o LM i w LM/LE byłby dla nas wzmocnieniem.
Ljuboja jest wart i nie jest. Delev grając u nas może zostać sprzedany za podobną kasę lub większą dalej. Delev to inwestycja. Ljuboja to piłkarz tylko na 1 sezon za potężną kasę. Nikomu go nie sprzedamy... a jak nie daj boże złapie kontuzje to 750 tysięcy euro poszło się..... wiadomo co

Delev jak nie w następnym sezonie to za dwa lata może zarobić na siebie. Taka mała różnica. Ljuboja już nie.

Ponadto wystarczająco już mamy wiekowych ogranych weteranów w 11 wg mnie a za mało piłkarzy których można wylansować przez grę w pucharach i odsprzedać z zyskiem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 15:53
Delev szybciej przystosuje sie do ekstraklasy niz taki zawodnik z drugiej ligi holenderskiej.

Cytat:
"Wojskowy klub ze stolicy chciałby otrzymać za zawodnika 2,5 miliona euro, ale być może Wiśle uda się go kupić za 1,5 miliona.

Jeśli we wtorek Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to wydatek na Spasa bedzie drobnostką. Krakowski klub na samej promocji do prestiżowych rozgrywek zarobi ok. 10 milionów euro.
Wiec po awansie mozemy sie go na 100% spodziewac. Co to bedzie wtedy za wydatek z tych 10mln euro. I tak moze sie to Nam zwrocic patrzac na klase tego zawodnika. Do tego chłop jest w gazie, strzela w klubie jak na zawołanie nie tylko w lidze.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.08.2011, 16:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wiec po awansie mozemy sie go na 100% spodziewac. Co to bedzie wtedy za wydatek z tych 10mln euro. I tak moze sie to Nam zwrocic patrzac na klase tego zawodnika. Do tego chłop jest w gazie, strzela w klubie jak na zawołanie nie tylko w lidze.
Nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2011, 16:53
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce psioczyć ,ale po co kolejny skrzydlowy ,czy nie lepiej za te pieniadze kupic kogos do pomocy ,ktora gra poki co tragicznie ?
Bo mamy tylko dwóch - Małego i Ilieva (Kirma nie liczę bo w obecnej formie nadaje się co najwyżej do tarcia chrzanu) z czego Illiev słabo wytrzymuje 90 minut gry?

Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2011, 17:09
NAprawde podniecacie się tym TOmem któremu wyszedł jeden mecz i to w dużej mierze dzięki naszemu Juniorowi. Pewnie jeśli nie będzie awansu do LM to i transferów nie będzie, ale najrozsądniej będzie poczekać do wtorku a później będziemy się martwic
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 18:01
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu.
Delev to taki sam typ napastnika jak Rudnev potrafiacy grac tez na bokach wiec takiego pilkarza koniecznie Nam potrzeba.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów