The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 21:40
A teraz wypowiedź Kosy, który już był związany z Wisłą i jest Polakiem

http://wislaportal.pl/news.php?id=20868

Na marginesie mówiąc to od wymiany podań do zdobytych goli droga daleka...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2011, 21:40
Gmoch to jedna z wielu w chwili obecnej śmiechu wartych osób w polskiej piłce (obok m.in Engela, Piechniczka itp.)+ Legionista poza tym seniorski wiek więc pieprzy 3 po 3 no i trudno.
Oczywiście to, że on i w/w magowie trenerki i ich równie wspaniali kumple pasożytują w pzpn od x lat, a choćby systemu szkolenia młodzieży jak nie było tak nie ma w wyniku czego Polaków z polskich klubów leje każdy to oczywiście o tym ani słowa.
Niech spierd.la na drzewo i tyle.
Ostatnio edytowane przez arti : 19.08.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.08.2011, 21:59
Jak tak słuchałem wywiadów Żewłakowa i Kosowskiego to niestety wypowiedź Kosowskiego była bardziej sprzyjająca Apoelowi. Żewłakow się wypowiedział dość subiektywnie ale nie ferował wyników na drugi mecz. A do tego pierdzielnął głupotę że Wisła zlekceważyła przeciwnika więc chyba nie bardzo wie co i jak...

Jak ktoś chce to tutaj można znaleźć filmiki. Najpierw trzeba przejść do strony właściwej a poźniej kliknąć "Aktualności i ogłoszenia" oba filmiki w okienku po prawej.
http://translate.google.com/translat...%3Fa_id%3D1770
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 19.08.2011 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 22:07
Kosa napewno nie robi nic w złej wierze, spokojnie .Wcale bym się nie ździwił, gdyby robił tam kręcią robotę, jeśli oczywiście się da )

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Krakus!
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.08.2011, 22:40
http://www.apoel.net/apoel2/newsinside.php?news_id=749

ktoś kuma o co im chodzi ? dlaczego nie wchodzić na wiadomą stronę ?
translator google chrome mnie zawiódł i nie chce przetłumaczyć
WISŁA AZORY !
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.08.2011, 23:36
No ludzie jest specjalny temat na takie pyskówki Czy tu "kibicujemy" innym polskim dużynom w Europie? a Wy musicie tu o tym gadać .
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.08.2011, 00:16
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Pareiko przebiegł ponad 4 km?
Mecz trwa 1,5 godziny. Normalnie idąc pieszo przez godzinę bez przerwy przeciętny człowiek pokona dystans ok 5,5-6 km. Czyli 8-9 km w ciągu 90 minut. Biorąc pod uwagę że Pareiko 1/2 czasu patrzył na poczynania ofensyne kolegów z zespołu (stojąc w miejscu), a drugie pół meczu brał w akcjach defensywnych (raz ustawiając mur - przechadzając się od słupka do słupka, raz przebiegając szybko pole karne po złapaniu piłki w celu jej wurzucenia do lini pomocy), to dystans 4,3 km nie powinien szokować. Raczej nie jest to dużo.

Zaskakuje mała liczba kilometów Jovanovicia, Jaliensa, Chaveza i... Meliksona. Oglądając jeszcze raz ten ostatni mecz na spokojnie przyglądałem się dokładkiej Maorowi - grał w tym meczu cofnięty, bardzo często nie brał udziału w akcjach ofensywnych (albo w ogóle w akcjach jako takich) i tylko stał biernie gdzieś z boku gdy koledzy grali lub przechadzał się gdzieś w środku boiska podczas gdy Małecki, Genkov, Nunez i Iliev próbowali szukać gola dla Wisły. W kilku akcjach po przegraniu przez niego piłki w okolicy lini środkowej poszła akcja ofensywna, pod polem karnym znalazła się powyższa czwórka, ale niestety Maora próżno tam szukać bo stoi z tyłu i przygląda się co robią koledzy. W tych akcjach akurat prosiło się aby do kogoś odegać albo wycofać na strzał z poza lini pola karnego, ale niestety. Mało kilometrów na liczniku - nie dziwi zatem słaby mecz w wykonaniu Maora.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 20.08.2011 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.08.2011, 00:20
Krakus! napisał(a):Wyświetl post

Bo się korzysta z translatora googla zwykłego a nie z wtyczki
http://translate.google.com/translat...%3D749&act=url

Po tym co przeczytałem to nasi kibice mogą mieć niezłe przejścia w Nikozji
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2011, 00:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Bo się korzysta z translatora googla zwykłego a nie z wtyczki
http://translate.google.com/translat...%3D749&act=url

Po tym co przeczytałem to nasi kibice mogą mieć niezłe przejścia w Nikozji
Przejścia są nieuniknione i to w przypadku kibiców jak i piłkarzy .Jestem pewien , że nagle w całej Nikozji nie będzie ani jednej piłki jak Wisła będzie miała trening a pani sprzątaczka zgubi klucze do pokoi hotelowych dzień przed meczem .Mam nadzieję , że Robert i spółka pomyśli również o własnym prowiancie i wodzie pitnej bo w tych rejonach często dochodzi do zaskakujących zatruć pokarmowych w drużynie przyjezdnej. Dlatego właśnie trzeba utrzeć nosa we wtorek całej tej wysepce .
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.08.2011, 01:42
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Przejścia są nieuniknione i to w przypadku kibiców jak i piłkarzy .Jestem pewien , że nagle w całej Nikozji nie będzie ani jednej piłki jak Wisła będzie miała trening a pani sprzątaczka zgubi klucze do pokoi hotelowych dzień przed meczem .Mam nadzieję , że Robert i spółka pomyśli również o własnym prowiancie i wodzie pitnej bo w tych rejonach często dochodzi do zaskakujących zatruć pokarmowych w drużynie przyjezdnej. Dlatego właśnie trzeba utrzeć nosa we wtorek całej tej wysepce .
o toto... tutaj nie liczy się sport tylko wielka góra kasy, więc podejrzewam, że wszystkie chwyty dozwolone. Mam nadzieje jednak, że nie dojdzie do nadużyć ze strony cypryjskiego klubu.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2011, 07:21
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie - nad wszystkim czuwa tez UEFA wiec jakiekolwiek kombinowanie moze sie dla cypryjczykow zle skonczyc. Juz kiedys podobny problem byl jak Cypr gral z Turcją.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 20.08.2011 o godz. 07:23.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.08.2011, 09:22
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko , że Cypr nie jest blisko Grecji
Jeżeli chodzi o kwestie pogodowe , to akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że nie musimy zapieprzać po całym boisku za piłką. Nie ma żadnej potrzeby żeby siadać na APOELu ostrym pressingiem , wystarczy odpowiednio się ustawić i wyczekiwać na szanse. Kluczem nie będzie pogoda , tylko odpowiednie podejście psychicznie i pełna koncentracja.
Ale w Grecji o tej porze roku panują podobne warunki pogodowe
Odpowiedz cytując
blues69
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 20.08.2011, 10:02
Przepraszam, ze do znudzenia o pogodzie ale chcialbym wyjasnic ze na Cyprze nie panuja podobne warunki pogodowe jak w Grecji, jest o wiele bardziej goraco. I choc nie uwazam, zeby to byl czynnik decydujacy o przebiegu i wyniku spotkania, to naprawde nie mozna go lekcewazyc.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.08.2011, 10:15
blues69 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ze do znudzenia o pogodzie ale chcialbym wyjasnic ze na Cyprze nie panuja podobne warunki pogodowe jak w Grecji, jest o wiele bardziej goraco. I choc nie uwazam, zeby to byl czynnik decydujacy o przebiegu i wyniku spotkania, to naprawde nie mozna go lekcewazyc.
Kiedy byłem na wyspie Greckiej 10 lat temu średnia temperatura nie schodziła poniżej 40 stopni. Także wiem to z praktyki

- "tak że" rozłącznie w znaczeniu "zatem"
- "także" łącznie w znaczeniu "również"

Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.08.2011 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
blues69
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 20.08.2011, 10:21
W Grecji spedzilem dwa lata, glownie na wyspie Kos, troche na Rodos i innych wyspach generalnie na poludniu Dodekanezu. Jestem zeglarzem, po resie na Cypr, gdy dobilismy do brzegu, mimo wieloletniej aklimatyzacji w cieplych klimatach , ledwo oddech moglem zlapac, zajelo mi z tydzien zanim zaczalem normalnie funkcjonowac. Cypr to nie Grecja. Sorry za offtop ale tam trzeba spedzic troche czasu zeby zrozumiec . Poczytaj zreszta wypowiedzi pilkarzy , ktorzy tam grali, chocby Jaska Paulisty.
Powód: Sorry za offtop i orty
Ostatnio edytowane przez blues69 : 20.08.2011 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.08.2011, 10:26
We wtorek w godzinach wieczornych przewidywana temperatura będzie oscylować wokół +28...+33°C

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Nicosia/
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 20.08.2011, 10:29
Panie żeglarzu mógłbym Pan chociaż bez błędu swój ?zawód? napisać.

Jaka była pogoda jak z Panatą graliśmy? jest ktoś w stanie sprawdzić? a wtedy nie mieliśmy tylu czarnoskórych graczy, ani Izraelczyków, czy też Serbów.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.08.2011, 10:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
We wtorek w godzinach wieczornych przewidywana temperatura będzie oscylować wokół +28...+33°C

Temperatura mało ważna. Wilgotność musi być koło 60% lub mniej
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 20.08.2011, 11:00
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Temperatura mało ważna. Wilgotność musi być koło 60% lub mniej
I tu Cię zasmucę, bo wilgotność oscyluje w około 80%.

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.08.2011, 11:19
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
I tu Cię zasmucę, bo wilgotność oscyluje w około 80%.
z tego co ja widzę to wilgotność ma być na poziomie 56%...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2011, 11:49
Krakus! napisał(a):Wyświetl post

Jak ktoś się wybierze na turecką (okupowaną) stronę Cypru to chcą go nie wpuszczać na stadion. A ponoć biuro podróży organizuje tam wycieczkę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.08.2011, 12:23
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś się wybierze na turecką (okupowaną) stronę Cypru to chcą go nie wpuszczać na stadion. A ponoć biuro podróży organizuje tam wycieczkę.
Też coś mi się tak wydaje ale z drugiej strony będąc w greckiej części cypru nie ma obowiązku posiadania paszportu więc nie bardzo wiem jak chcą egzekwować będąc w zgodzie z prawem. W przeciwnym razie powinno sie zaprotestować w UEFA. Za takie utrudnianie UEFA powinna nakazać rozegranie meczu w jakimś normalnym kraju i przyznawać walkowery
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.08.2011, 12:27
chcą sprawdzać karty pokładowe (gdzieś mi się rzuciło w oczy). I niech nikt nie mówi, że nie mają prawa. Nie mają i co z tego.... Korona też nie ma prawa notorycznie zamykać przed nami stadionu. Mimo to zorganizowanego wyjazdu dzisiaj nie ma. Żyjemy w świecie bezprawia
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2011, 12:33
dobra_bestia napisał(a):Wyświetl post
Panie żeglarzu mógłbym Pan chociaż bez błędu swój ?zawód? napisać.

Jaka była pogoda jak z Panatą graliśmy? jest ktoś w stanie sprawdzić? a wtedy nie mieliśmy tylu czarnoskórych graczy, ani Izraelczyków, czy też Serbów.
jak graliśmy rewanż z PAO w Atenach to pamiętam było rzeczywiście gorąco, ale za dnia, już na stadionie z tego co pamiętam to jakoś strasznie gorąco nie było. Ale tak czy tak na Cyprze jest bardziej gorąco (czy raczej parno i duszno) niż w Grecji. Myślę, że nie będzie tak tragicznie - wprawdzie ktoś pisał, że we wt wieczorem ma być ok. 28-33 C, ale gramy wieczorem, może nie będzie tak źle. W końcu graliśmy w Łoweczu gdzie chyba też zimno nie było, z Barcą też graliśmy jak było gorąco, to samo z Beitarem. Na prawdę nie przywiązywał bym do tego jakieś wielkiej uwagi - oczywiście trzeba uważać, żeby zwłaszcza nie robić bezsensownych biegów i nie zajechać się za wcześnie. Jestem pewien, że nasza drużyna spokojnie sobie z tym poradzi.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 20.08.2011, 12:40
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
z tego co ja widzę to wilgotność ma być na poziomie 56%...
Obyś kurde miał rację, bo temperatura swoja drogą ale wilgotność jest dla ludzi z naszego klimatu zabójcza.

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.08.2011, 12:40
No to juz widze że większośc juz znalazła wine za ewentualne nie powodzenia na Cyprze.... POGODA!

Po co wogóle tu jeden z drugim pisze ile bedzie stopni 28, 35 czy 40. Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.08.2011, 13:00
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Krakow/

eee dziwna ta pogoda u nich wilgotność waha się od 45 do 65 %, a u nas jest zdecydowanie większa od 45 do nawet 100% (w obu lokalizacjach przy zerowych opadach) znaczy się to u nas ciężej znosi się upały niż w Nikozji? ktoś coś z tego rozumie?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 20.08.2011, 13:06
sergio napisał(a):Wyświetl post
No to juz widze że większośc juz znalazła wine za ewentualne nie powodzenia na Cyprze.... POGODA!

Po co wogóle tu jeden z drugim pisze ile bedzie stopni 28, 35 czy 40. Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.
Brawo, myśl dnia, ba, miesiąca. No to tak samo jak byś poleciał do Afryki i powiedział, że afrykańcom jest tak samo gorąco jak Tobie. Owszem, ale oni są przystosowani a Ty nie. Po to mają czarne skóry, szerokie nosy i brak owłosienia. Podobnie jest z Cyprem, oni tam grają na co dzień, dla nich to jest norma. Dla nas nie. Szanse były by podobne jakby na pierwszy mecz do Krakowa przyjechali grać w -15. Do tego dochodzi wilgotność, która ma duży wpływ na wydolność organizmu, nie wierzysz- poczytaj.
Przypomniała mi się sytuacja jak reprezentacja Argentyny pojechała do Boliwii na stadion La Paz, położony 4000 m.n.p.m. i zgadnij jaki był wynik? 6-1 dla Boliwii. I teraz powiedz, że warunki do gry obie drużyny miały takie same. Takie same, czyli różne dla Argentyńczyków, którzy oddychali 2 razy szybciej bo im się mięśnie zakwaszały na tej wysokości.

Ventigo napisał(a):Wyświetl post
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Krakow/

eee dziwna ta pogoda u nich wilgotność waha się od 45 do 65 %, a u nas jest zdecydowanie większa od 45 do nawet 100% (w obu lokalizacjach przy zerowych opadach) znaczy się to u nas ciężej znosi się upały niż w Nikozji? ktoś coś z tego rozumie?
Bo patrzysz na wilgotność uśrednioną w skali rocznej. Patrz na warunki aktualne na dany dzień.

Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.08.2011, 13:06
sergio napisał(a):Wyświetl post

Tak, będzie im przeszkadzać, tylko że im przeszkadza każdego dnia, a nam będzie przez parę godzin w trakcie których albo zarobimy pare milionów albo nie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.08.2011, 13:11
Ważne że to oni muszą atakować. Trzeba przetrzymać pierwsze 15 minut. Wówczas następuje okres zmęczenia i już nie ma się siły tak biegać jak na początku.

Dobrze że tamtejszy stadion nie ma dachu więc doping będzie mniej przytłaczający.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów